Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
Én meg mutatok egy újabb kisfilmet, 1,5 óra volt kb a rögzítésre, nem egészen 6 perc hasznos anyagot válogattam le 110 snittből.
[link] -
MrChris
nagyúr
válasz MrChris #4358 üzenetére
Ha már betegen vagyok otthon, hát újabb videófelbontás tesztet csináltam a Pana G6-al. Készítettem egy felbontás tesztelő ábrát és azon 'mértem'. Max 720 soros képből dolgozhat a váz, azt skálázza fel 1080-ra. Ha nem csökkentené HD-ban a bitrátát, maradna 26mbps valószínűleg jobb képet lehetne utólag kihozni, mint a kijövő FHD. Még azt is észrevettem, hogy mp4-ben élesebb a kép mint avchd-ban, viszont avchd-ban leheletnyivel jobban bírja a mozgást. Ez a táblázat is érdekes, valszeg a 700d stabilan nem is bír többet, mint 720 sor kiolvasás és gyárilag abból csinálja az is a FHD-t, míg a nagyobb gépek tudnák, csak a biznisz miatt nem teszik. A G6-nak van egy olyan képessége, hogy 40 képet csinál másodpercenként sorozatban, persze csak 40 kép erejéig 4MP felbontásban azaz 2336x1752 ami arra utal, hogy a szenzor elég jól ömleszti a cuccot, ha szabályozni lehetne, hogy csak 25 legyen, de legalább 10-15 másodpercig az már művészkedésre egész jó lenne, mert elképesztően jó minőségű videót lehet összefűzni belőle. Köszönöm a türelmet
-
.DLL
veterán
Igen, a Hender jó, én is azt ajánlom, ha valaki rá tudja szánni azt a 40-45e Ft-ot (nem tudom ma mennyi lehet) főleg a finoman állítható fej miatt. Ezeken az olcsóbb glidecam és flycam koppintásokon nincs menetes orsó, nehezebb hajszálpontosan kiegyensúlyozni.
Az a baj, hogy a tökéletes balanszon kívül a steadycam lényege a tömeg, a tehetetlenség. Ez a kézi használattal pont ellenkezik, mert nem bírunk el egy 15 kilós sled-et + kamera. Pedig egy HD fényképezőgép képe ugyan úgy billeg mint egy Alexáé, így a fényképezőgép alá sem lenne túlzás egy nagy tömegű sztedi, alul-felül kisúlyozva, akkor nem billegne annyira, de ez nyilván nem a DIY filmkészítők terepe.
A nagy 15-20 kilós sztedivel készült, igazán vajpuha felvételeket, ilyen kézi sled-ekkel nemnagyon lehet megcsinálni, inkább csak az átlagos "állványt kihúzom és megfogom" stabilizációnál jobbat kívánók eszköze, és erre amúgy tényleg tök jó.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
orko
tag
Én Hender Pro-t használok.Igényesen megkonstruált,minden álítható rajta,mégis sok gyakorlást igényel.Mai napig imbolygok vele kicsit,bár igazi nagylátóval nem próbáltam még.Milc-el ,20milivel(ekv.40mm) használom.A tesztvideókon legtöbben 17-18mm-vel használja(ekv.28mm).
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz blkmrkt #4388 üzenetére
hát ha acélcső akkor nemtom mit spúroltak a villán, még rosszul is néz ki. Az én milc kamerám asszem obival ~500gr annak ez túlzás lenne, meg egy dslr-el, obival 3-3,5 kg össztömeget tartani csuklóból nem piti
Amúgy meg grat, hogy magyar termék, csak még párat aludni kellett volna rá, anyagot keresni... én is csináltam csapágyas gimbal-os, precízen állítható platformos steadit. Bár jól működött, de abszolút alpha állapot. A kiforrottabbra meg annyira nincs időm, hogy a végén veszek egy ilyen 100 euróst Valakinek van olyan? Nem baj hogy nem lehet állítani a gimbal távolságát a kamerától?[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz blkmrkt #4388 üzenetére
Tyhű nem könnyű, illetve az én sztedim és 2200g körül volt, ellensúlyokkal együtt, szóval lehet vele dolgozni, de nem egész nap... kell hozzá karizom! Kár, hogy nem alucsőből van az alja, az erősnek erős, de jóval könnyebb.
Ennél az e-bay-esnél sincs semmi garancia, hogy jó lesz minőségi lesz. Egyébként ez jóval kisebb is, mint a 2000 Pro. Ez lehet előny is, hátrány is, ahogy nézed, pl. ha kisebb tömeg kell a karod miatt, akkor ez ajánlottabb.
(P.H.)
-
blkmrkt
csendes tag
Köszi a válaszokat, írtam időközben az eladónak is azt írja hogy "Súly csökkentés szempontjából lett vékonyabb a villa, az oszlop acélcső, a csapágy magyar csapágy, 2100gramm az egész!Minőségben viszont még így is hasonló az eredetihez!". Sajnos a személyes átvétel nem megoldható így még átgondolom azért, hogy bepróbáljam-e ezt, vagy rendeljek angliából egy ötössel drágábban egy ilyet: http://www.ebay.com/itm/Professional-S-60-60cm-Handheld-Stabilizer-for-Steadicam-Camera-Video-DV-DSLR-/121426487176?pt=UK_Tripods_Heads_Stablisers&hash=item1c45952788
-
-
telefonfulke
tag
Van fent premiere is, de a photoshopot sokkal jobban ismerem, így néhány feladatra ezt szoktam használni, főleg, mivel nem vágó, hanem képszerkesztő programnak készült. Általános filmvágásra kevéssé felel meg, de pár dolgot gyönyörűen csinál, amire tv-s vágó ismerősök is rácsodálkoztak.
Attól, hogy nem dedikált videoeditor, még rendesen kéne renderelnie.
Gondolom valami user error lesz, de nem bírok rájönni, hogy mi...
Az előbb betettem egy Premiere rendert is próbának, hát az sem égette le a gépet. Olyan 50-60%-on ment a proci, és elvileg a többi hardver sem volt limiten.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz telefonfulke #4383 üzenetére
Vegas számos könnyen használható és/vagy broadcast jellegű színkorrekciós eszközt is tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
*Ropi*
félisten
válasz telefonfulke #4381 üzenetére
Egyébként meg: "Photoshoppal renderelek egy videót" = "kávéfőzővel nyírom a kerti sövényt". Miért nem célszoftverrel csinálod? A PS nem videoszerkesztő.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Épp Photoshoppal renderelek egy videót, és mivel viszonylag sok műveletet végeztem vele, meglehetősen lassan halad a folyamat. Ez azért bosszantó leginkább, mert látszólag nem használja ki a program a gép hardverét. 4 magos i7, SSD, 12Gb RAM, 850m, win 8.1., Photoshop CC.
Render közben a proci 30%, a ram 40%, az SSD 0-2% közti leterheltséget mutat. A gpu sincs kiakadva, a laptophűtő is viszonylag komótosan dolgozgat. Mi lehet a gond? Nagyon zavaró, hogy ennyire lustálkodik.
A win teljesítménybeállításai maxon vannak. -
MrChris
nagyúr
válasz blkmrkt #4378 üzenetére
Előttem szólóval egyetértve nem értem miért vékonyította el a villát? Az eredetiben kétszer ilyen vastag és nincs ekkora hézag benne. Az összes súly oda nehezedik. Kérdés még, hogy mennyire jó a csapágyazás és az oszlopon lévő szorító milyen megoldású, mennyire erős, mert azt szeretik elég vacakul megcsinálni és csúszik ki belőle. Miből van az oszlop? Az egész szerkezet mekkora, hány gramm!
-
.DLL
veterán
válasz blkmrkt #4378 üzenetére
Azt írja méretpontos mása, kérdés, hogy minőségpontos másolata-e is egyben. A tartó villa nekem gyengének tűnik, nagyon kivékonyította a készítő, amúgy ennyiért jó. Lehet hogy csak a béna képeken látszik úgy, meg kéne tekinteni élőben, ha acél akkor azért elég erős lehet.
(P.H.)
-
blkmrkt
csendes tag
http://jofogas.hu/veszprem/Glidecam_2000_pro_19968058.htm Erről a steady-ről tud valaki valamit? Megérheti bevállalni?
-
orko
tag
válasz MrChris #4370 üzenetére
Pont a dpreview összehasonlítgatás során döntöttem a rendszercserénél.Nekem GH3-nál a focus peaking hiányzik leginkább+néhány ML ficsör..Visszanézem a régi 550d videóimat,hát...majzolás az egész.
Beleszédülök néha a focus-játékba...Sötét kocsmában jól jönne laposabb képstílus is,mint cinestyle,vagy hasonló,de 1600isoig utólagos zajszűrés nélkül is vállalható.Hosszú expós,éjjeli fotózásnál a Canont jobban szerettem...de valamit valamiért. -
Dr V
őstag
A 70D is felnagyítja a 720p-t?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
MrChris
nagyúr
Nemtom miért a javítgatás a jó megoldás, ha tudna eredendően jó is lenni, pláne ennyiért. Ha a vázban is 720p képet nagyít fel akkor minimális lesz a különbség. Én erre jutottam. Nézd meg a dpreview oldalon a videó still comparis ábrát állíts be egy GH3 és egy 5dmk3 képét. Megnézegetve a feliratokat, kis zöld növénykét, gyöngyöket jól látható a különbség milyen az ha eredendően fhd, vagy vázon belül feljavítgatott fhd. Persze majd szépen élesítgetünk, meg egyebek, csak hát több részlet ettől még nem lesz!
-
cOxeR
Ármester
válasz MrChris #4365 üzenetére
EZ a 4k mizéria, elég gyorsan be fog kúszni mindenhova... mióta az embereket bombázzák a 4k tévéőrülettel... végfelhasználói oldalról, meg nem az lesz a lényeg, hogy mennyire jó a videóanyag, amit valaki készít, hanem hogy húúú meg haaa 4k-ban van ám... én erre számítok.
-
MrChris
nagyúr
Mikor először láttam Fhd dslr videót tetszett a pöcsköszörű SD kamerámhoz képest. Nem az élesség, hanem a DOF, ami addig nem volt. De ez az élesség számomra mindig kérdéses volt, mikor eljutottam oda hogy lecserélem a dslr képelőt videós fényképezőre és nézegettem tüzetesebben, na akkor feltűnt hogy valójában semmi se olyan éles, csak a szűk dof miatt tűnik annak.
-
veterán
azért egy 5d/6d-ből kijövő videót jól élesít az ember utólag (és persze a vázban a sharpening le van véve), az minőségre jobb lesz, mint egy felnagyított 720p. persze közel nem olyan, mint ami egy Alexából jön
hanyas vagy, te disznó?
-
.DLL
veterán
válasz MrChris #4365 üzenetére
Érdekes, hogy ez csak mostanában lett probléma, hogy kijöttek olyan vázak, amik tudnak 'igazi' FHD-t. Pedig például a Canon képei akkor is ugyan ilyen 'szarok' voltak, amikor tökre megfeleltek, meg mindenki húú meg háá! (DSLR videózás hajnalán) Úgylátszik ma ez már nem felel meg, valamiért muszáj fejleszteni.
De támogatom hogy legyen élesebb, majd a szerkesztő eldönti mit akar belőlekihozni! Csak vigyázzatok, itt a félrement fókusznál nem lesz bocsánat, mert ahol éles, nagyon kijön, hogy _ott_ éles.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
válasz taranis #4364 üzenetére
Nekem se kell a 4k, nemtom min megnézni se Viszont a lekonvertált képe az 'sokkal' jobb mint a FHD! Én legalábbis így játszanék vele, adatmennyiségre nincs nagy különbség, persze a PC-t megizzasztja. Dslr-t már nem szeretnék.
Erről a Samu ML-ről nem hallottam, nem árt az egész dslr/milc videós világnak ha kap egy erős konkurenciát, mert ez a fhd dolog eléggé átverős... -
taranis
addikt
válasz MrChris #4363 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy nem kéne nekem 4K, ha kapnék mondjuk C100 szintű FHD-t, mondjuk az 5D4 vázban. Azzal is meglátjuk mi lesz, a Canontól már nem várok csodákat. Tényleg, az megvan, hogy a Samsung felkereste a Magic Lanternt? Az NX1-en dolgoznának együtt állítólag, az egyik ML-es admin meg is erősítette az infót. Jó amúgy az NX1, csak vacaknak tűnik egyelőre a dinamikai átfogás.
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
válasz taranis #4362 üzenetére
A dpreview tesztábra szerint a nikonok nagyon gyengék, a moiré nem csak vacak, hanem még színez is. A GH3 is teljes értékű FHD-nak látszik. A GH2-t nem próbálgattam ki. GH4-nek szinte egyáltalán nincs rollingshuttere, viszont magas ISO-n pont úgy elkenődnek a színek barnába mint a kis G6-omon. A7S ilyet nem csinál, az tényleg kiváló, képe videózásra termett, persze a GH4-et is elviselném
Ehelyett a parasztvakításos FHD helyett/mellett inkább lehetne egy tű éles sima HD is, nem bitráta csökkentett HD. Ezt majd a szerkesztő felkonvertálhatja igényesen, mert a vázak gyengén csinálják.Most próbálgatom mikor/hogyan a legjobb a PanaG6 videója eddig úgy tűnik a 720p/mp4-ben szinte pont olyan a felbontás mint az avchd/1080. Csak mp4-ben nem tömörít olyan szépen. Erre lenne jó az avchd/720 csak az meg gyengébb élességben
-
taranis
addikt
válasz MrChris #4358 üzenetére
Ja, ez van, a legtöbb fotós gép nem tud full pixel kiolvasást, sorkihagyással olvassák be a szenzort, amihez aztán kell majd egy low-pass szűrő, hogy ne legyen annyi aliasing, így aztán mosódik a kép. Gyártótól függ, hogy mennyire erős ez a szűrés. Az NX1 és az A7S pl. full pixel kiolvasást csinál, látványosan élesebbek, mint a Canon DSLR-ek, a hátrány viszont az erős rolling shutter, szóval valamilyen stabi mindenképpen kell. Azt hiszem a GH4 is a teljes szenzort olvassa, és ott nincs is akkora RS. A régebbi Panasonic vázakat nem ismerem ilyen szempontból. Canon esetén igazi 1080p-t a Cinema sorozat ad, ill. az 5D3 RAW is elég közel áll, hangyányit nekem a C sorozat képe részletgazdagabbnak tűnik. Nikonnál a D750 és a D810 képe már egész elfogadható ilyen értelemben, de lágyabb a képük az említett vázakénál. Amúgy nem vagyok biztos abban, hogy pl az új Canon vázak procijai nem bírnák el a full pixel kiolvasást (most nem az 5DS-re gondolok), csak hát a Canon az Canon. Ha jó videó kell, fizesd ki legalább a C100 árát.
colorizer.net
-
haruspex
aktív tag
válasz MrChris #4360 üzenetére
Köszönöm.
Mindenképpen valamilyen alapzoom lesz véve szerintem, hogy később tudja használni fotózásra is. A gh2 -t én is néztem, de itthon nem igazán találtam használtan.Nem hiszem, hogy a tükör fontos szempont, a Nikont szerintem csak szimpátia alapján választotta, vagy mert sokszor látta hirdetni.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz haruspex #4359 üzenetére
Nikonok videóban elég gyengék, csúnyán moiréznak. Ha tényleg csak videó a cél, akkor Panasonic GH2/3 egy jó választás, előbbinek hackel nagyon szép éles képe van, utóbbi már gyárilag is tudja, jobb dinamika-iso teljesítménnyel.
Objektív szempontjából videó esetén régi minőségi fényerős manuálokkal jól el lehet boldogulni, főképp hogy az élesség állítás igényes videózás esetén nagyjából csak manuálisan képzelhető el. Nagylátóból viszont natív obit kell keresni.
De ha tükör kell, bár videóhoz az pont tök felesleges, akkor vegye meg a 600d-t, videóban jobb a nikonnál és ha kevés a pénz jól adapterezhető. -
haruspex
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kértek tőlem gépvásárláshoz, főként beltéri videózás céljára, viszont én ebben nem vagyok otthon. Eddig adott felszerelére egy stúdiólámpa. Az alap elképzelés szerint a srác vagy használtan, egy Canon 550d-t, vagy 600d-t, vagy újonnan egy Nikon d3300-t vagy d5500-t (Nem teljesen biztos benne még, hogy hosszabb távon mennyit fog foglalkozni a dologgal) venne. Esetleg hozzájuk, egy fényerősebb objektívet.
Én ebből használtan hosszabb távra a 600d-t mondanám, mert az 550d-k belépő géphez képest már öregek, és annyira nem is olcsók. Újonnan a Nikonok helyett inkább egy Panasonic G6-ot, mert videóben jobbnak tűnik, a kihajtható lcd is előny lehet, illetve egyszerűen jobb váznak tartom amúgy is az említett kettőhöz képestA másik részére én egy sigma 18-50, 17-70, tamron 17-50 hármast mondanám ha muszáj (a Canikonhoz nyilván), mivel az állvány miatt nem kell képstabilizátor. Viszont szerinem ez fölösleges kiadás a kis mélységélesség miatt úgy sem lehetne annyira kihasználni, illetve sokat talán nem adna a dologhoz, sokkal jobban járhat ha ezt a plusz pénzt még egy làmpára költi.
Előre is köszöm.
-
MrChris
nagyúr
Próbálta már valaki ellenőrizni, hogy a gépe valóban tudja az 1080p-t vagy csak interpolálja? Mert nekem úgy tűnik valójában csak néhány váz tudja. A Video Still Comparison ábra segítségével letöltve a jpg-ket majdnem mind megegyezik egy FHD-ra felinterpolált 720p képpel. Csak a Panasonic GH3 és GH4, Sony A7S, Samsung NX1 valódi FHD, 1080p a többi mosott szar, apró részletek nincsenek. Nem véletlen, hogy a Canon raw videók annyival jobbak a csak simán kijövő 5Dmk2, mk3 FHD-nak mondott videóknál. Engem mindig bosszant, hogy nem látom az igazi élességet az 1080p-s videóknál. Ráadásul a moirét a vázak sokkal rosszabbul intézik el mint utólag a videószerkesztő.
Csináltam egy kis házitesztet a Panasonic G6-al. Sajnos ott is ez a helyzet. Itt az eredeti FHD videóból kivágott képkocka, ez meg 720p-ben készített videó vegasban felnövelve FHD méretre. Persze ez elég steril teszt, ki kell majd próbálni valós körülmények között is.
Vagy nem jó látom?Clemi ez nem válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
A folyamatos, de nem szétfolyós felvételek kulcsa az fps érték kétszeresének reciproka záridőben.
Például 30p -> 1/60s; 25p -> 1/50s (és 24p-nél is bőven jó ez, vannak akik szórakoznak pontos, 1/48s-el, szvsz az a két század másodperc bolhaf*ng). Szóval inkább M módban videózz fix záridővel, alap esetben 1/50s-el.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Clemi
veterán
Halvány fogalmam nincs hogy mennyi a záridő Mint írtam AV módban kapcsoltam be a video felvételt, és akkor épp f8-on volt a blende. Előtte és utána rendre 1/125 1/160 1/200 záridős képeket lőttem, bár csalóka, mert az ISO érték beállításoknál belőttem hogy 1/125 alá nem mehet így amint elérte a gép a minimumot, feltolta az ISO-t.
Ha jól sejtem amit beállítottam, hogy a záridő nem mehet 1/125 alá, beleszólt az automata video felvételbe? Ez azért elég gáz ha így van Még nem volt időm azóta se kisérletezni, hogy milyen záridő az, aminél fordulás közben nem fog szaggatni.
De ha már így esett, az utómunkánál ki tudom ezt valamivel szedni? Az Adobe Premiert vagy a Sony Vegast ismerem valamennyire (bazi régen szerkesztettem videót, és azok még kamerával szalagra felvett filmek voltak). -
.DLL
veterán
Mennyi volt a záridő a havas-napos felvételen? Túl rövid, ezért darabos, éles minden képkocka, amit Av módban nem is tudsz kontrollálni. Az éjjelin meg min 1/50s volt, de lehet hogy 1/30-ra is lement a gép. Kockáról-kockára lépkedve látom, hogy ahogy mozogtál a géppel nincs egy éles frame sem, megvan az után-húzása ami segít a folyamatosságban.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Clemi
veterán
Sziasztok.
Visszatérve a videózásra DSLR-el témához, ma megint elkövettem egy rövid snittet, csak azért, hogy filmen is meglegyen, hogy milyen szép volt az idő. Semmi állítgatás semmi extra, a gépen az ISO automata állásban, a gép AV módban blende f8-on és itt kapcsoltam át videó módra és felvettem egy 180 fokos fordulást.
Az eredmény megint katasztrófális. Feltettem a filmet a GDrive mappába egy korábbi, még a 60D-vel készült videó mellé, ahol szintén ugyanezeket a beállításokat használtam, de mégis óriási a különbség és itt most az oldal irányú mozgatás szaggatására illetve folyamatosságára gondolok. Egyszerűen nem jövök rá, mit rontok el, mi a gáz. Sajnos a 60D már ugye nincs, azon ML firmware volt, de nem rémlik, hogy bármit elállítottam volna a filmes területen, mégis ég és föld a különbség.
Itt van a két videó: 60D videó szerintem jó, és a 70D video amivel a gondom van
A gépre letöltve nézzétek meg légyszi.[ Szerkesztve ]
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok, gondoltam ha mar mindenki szajkozza, hogy a DSLR videosok alapszettjebe beletartozik az lcd kereso ezert gondoltam en is beruhazok egyre. Esetleg errol a modellrol mit lehet tudni es mennyire erne meg? Eloszor Kamerar-ra gondoltam csak az egy kicsit draga volt. A szoban forgo gep egy Pana GH3.
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
vp654321
csendes tag
Üdv!
Slider építésbe kezdtem, és tanácstalan vagyok milyen fejet vegyek. Sajnos szűk a keretem. Fluid-os fej az szépen megy, de annak van ellenállása, és azt gondolom, az nem szerencsés a slider-en. Tudnátok ebben segíteni?
-
lackosing
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Egy kérdésem lenne még amire nem kaptam választ hogy az állítás folyamatát most már kapizsgálom. Viszont van a magic lantern beállítások között az analóg és digitális tehát ott lehet külön állítani viszont mi a helyzet a kamera saját, sound recording menüpont alatt lévő állítással? Nem fogja az ML-t be zavarni, vagy befolyásolni? Mert ugye azon belül is van egy manual és auto valamint lehet egy szélzaj szűrőt bekapcsolni. Az érdekelne még hogy ezt a menüpontot mire állísam.
-
veterán
válasz lackosing #4346 üzenetére
a kamerában analóg és digitális erősítés is van, a cél az, hogy lehetőleg mindegyik jól le legyen tekerve, így nem növelve a zajt. ehhez minél nagyobb bemenőjel kell. aztán ha nem elég, akkor először az analóg erősítés indul felfelé, és utána a digitális, ez utóbbival a bitmélység is elkezd csökkenni. szóval ne kapcsold be a csillapítást, amíg nem szükséges (mert már torzul). igazából ehhez fejhallgatókimenet kellene, anélkül sajnos kénytelen vagy a magic lantern kivezérlésmérőjére bízni magad. vagy lehet olyat trükközni még, hogy a két oldalnak nem ugyanazt a szintet állítod be, aztán ha az egyik torzul, akkor használod a másikat, ha a másik túl halk, akkor meg használod az elsőt
a hangzavaros felvetést nem értem, ha a többi hang nagyobb mint a gokart hangja, akkor a gokart nyilván nem fog hallatszani, de ez esetben szerintem azért volt halk, mert feleslegesen be volt kapcsolva a csillapítás. ha kikapcsolod, a gokart hangja is nagyobb lesz, meg a környezeté is
a 80Hz kapcsoló a mélyeket vágja, beszédnél érdemes inkább használni meg szélben, autóknál én nem szedném le a mélyeket.
javasolt beállítás ha számít a hang... analóg erősítés fel ameddig kell, digitális nullára (mert utólag is meg tudod csinálni sokkal precízebben), agc kikapcs. ha határeset, hogy mire állítsd az analóg erősítést, akkor az egyiket feljebb, másikat lejjebb, és meglátod, melyiket tudod használni, vagy akár keverni a kettőt. aztán ha bekövetkezne, hogy az analog gain is 0, mégis túl nagy a jel, akkor kapcsold be a mikrofonon a csillapítást.
bocs, ha kicsit kaotikus volt
hanyas vagy, te disznó?
-
lackosing
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült vásárolnom egy Rode Rycote Videomic-ot.
A kérdésem a következő lenne ezzel kapcsolatban:
Adott rajta több beállítás 0, -10 db, -20 db, illetve felül egy bekapcs valamint egy 80hz állása.A a hétvégén teszteltem -10 db-el és 80hz- egy gokartpályán.
A hang tökéletes minőségű viszont visszajátszásnál halk és az autó ahogyan közeledik nagyon tiszta a hang viszont már ha kicsit is távolabb van, semmi nem hallatszik belőle.Arra enged ez következtetni, hogy ha nagyobb hangzavar lesz akkor szerintem semmi nem fog hallatszódni belőle(persze javítsatok ki ha tévedek).
A másik oldala pedig, hogy a gépen belül milyen beállításokat érdemes használni?
Illetve az is kissé össze kavart, hogy a Magic Lanternen belül is lehet állítani valamint a gyári beállításoknál is lehet állítania mikrofonon.
(Gép: Canon 60D)Ezekkel kapcsolatosan szeretném ha valaki megosztaná a tapasztalatait vagy segítene. A téma adott, versenyautók, drift és rally versenyek. Néha egyszemélyes autós, körbe videózós kisfilmek. Ha ezekhez külön külön is javasolni tudok valamit az is agy segítség lenne.
Előre is köszönöm! -
Sziráki
csendes tag
"Vannak dolgok amiket nem kell leírni: anélkül is érti aki akarja" Én is erre gondoltam, amikor röviden megfogalmaztam az első üzenetet..! ( az MLM-es dologra reagáltam az általad idézettel)
De most már mindent értünk.. -
*Ropi*
félisten
válasz Sziráki #4339 üzenetére
"Bár mindenki ennyire őszinte, tisztességes és nyílt lenne mint Én..."
Vannak dolgok amiket nem kell leírni: anélkül is érti aki akarja, viszont így meg sokakban fel fog merülni a gondolat, hogy "...meg szerény is...".
Az a legtisztább, ha az oldaladat linkelve teszed fel a kérdést, akkor senki sem gondol mögé semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Sziráki
csendes tag
Semmi titok és semmi felfedés nincs benne, a plusz munkák miatt szükségem van egy videósra akivel Én szívesen dolgoznék együtt, Én úgy gondolom az emberi oldal, szakmai felkészültség , technika és egyéb már egyéni megbeszélés kérdése. Bár mindenki ennyire őszinte, tisztességes és nyílt lenne mint Én....
Elnézést kérek mindenkitől ha félre érthető volt !! -
-
*Ropi*
félisten
válasz Sziráki #4332 üzenetére
Hatékonyabb lenne a dolog, ha referenciaként belinkelnéd a weboldalad, hogy a videósok / cinematográfusok láthassák, hogy a látványvilágod mennyire egyezik az övékével, illetve kb. milyen megrendelői körre számíthatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Sziráki
csendes tag
Sziasztok!
Remélem hogy nem gond hogy ide írom, de keresve sem tudnám jobb topicba írni
Videózásban jártas kollégát keresek, (nem kell profinak lenni) Gyöngyös- Hatvan környékéről közös esküvői munkákhoz (Én fotós vagyok)...további részleteket, üzenetben..
köszi! -
hp1950
tag
Sziasztok!
Segítségeteket, illetve tapasztalatotokat szeretném kérni!
Olyan videó szerkesztő programot keresek, amivel a snitteket meg tudnám vágni. Kis átfedéssel, áttűnéssel össze tudom illeszteni, (max feliratozni).
Ha tudtok ingyenes programot az lenne az igazi!
Előre is köszönöm! -
veterán
válasz meridaharcos #4325 üzenetére
más lesz nagyon erős irányítottságot semmiképp ne várj tőlük, viszont akkor már olyat néznék, ami nem mereven rögzül a kamerához, úgy szinte teljesen el fognak tűnni a kezelési zajok.
hanyas vagy, te disznó?
-
meridaharcos
senior tag
A segítségeteket kérném!
Mostanában nézegetem a fényképezőre szerelhető külső mikrofonokat. Hobby videózáshoz mennyire használhatóak ezek a pár ezer forintos darabok ? Valaki használ ilyesmit ?SG-108 Shotgun Stereo Microphone for DV
Javulna a videók hangminősége, vagy csak kidobott pénz ???
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
veterán
sőt statívtól is függ, rendes statívon nyilván ki kell, de amikor kis dv-re tervezett állványon van a 6d + 70-300, ott kifejezetten jó, ha van stabi
nekem még nem volt dolgom olyan objektívvel, aminél rontott volna a stabilizátor a videón. minidv kamerával már igen
hanyas vagy, te disznó?
-
lackosing
csendes tag
Sziasztok!
Félig off. De olyan kérdésem lenne, hogy keresnék egy megfelelő objektívet a 11-16-os Tokina és az 50-es Zeiss közé. A 28 illetve 35 mm-es obikon gondolkodtam. Nah most mivel APS-C szenzoros a gép ezért kérdezném tőletek, hogy videózásra milyen lenne a leg megfelelőbb e két objektív közé?
Hogy a témába vágóan is kérdezzek, Ha külső fényt használok esti felvételnél akkor a záridőre van valamilyen korlát, hogy mi az ahogyan lehet állítani? pl. Csak 100-200 több nem vagy ilyesmikre gondolok, egyébként a felvétel módja az 720p 60 Fps, vagy ha nagyon nincs fény akkor ugye 1080p 30 fps.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
jjeahh
nagyúr
válasz theporcupine #4316 üzenetére
köszi a részletes választ
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
theporcupine
tag
Az MFT topkos kérdésre a válasz:
G6-t sajnos nem ismerem, GH1/2/3/4-t igen. A felvételnél a fő különbség nálam a részletesség, élesség terén van. WB-t már egy szürkelappal elég hasonlóra lehet hozni, szerintem azzal nagy gond nincs. A profilok fotóstílusok nem teljesen azonosak a különböző gépeken (nálam), meg kell nézni mit lehet kihozni, hogy kicsi legyen az eltérés. Valami laposat, ha van (cine, standard, natural) és azt is lehúzni kontrasztot és szaturációt. Az élesítés kérdéses, mert abban lehet eltérés a két váz között. Az igazi színvilág és képi világ utómunkában készül, tehát azt nem a vázon hozod ki belőle ezért lehet elég hasonló végeredményben. Még annyi, hogy nem tudom, mire kell a több gép, de ha elkerülhető az azonos helyszín és világítás különböző gépekkel, akkor azzal is csökken a probléma. Ha csak más szögből veszik ugyanazt, akkor biztos jobban oda kell figyelni, főleg ha egymás után lesznek vágva.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
.DLL
veterán
Érdekes kérdés, mert ugye nyugalmas témánál azt mondhatjuk jó az 1/50s vagy max 1/100, de pont nyugalmas témánál nincsenek akkora ugrások, tehát lehet hogy nem annyira zavaró egy 1/500s például. Ellenben gyors mozgásoknál, pl. egy sportolónál két frame között is eltelhet nagy fáziskülönbség, nagy mozdulatokat tesz, tehát itt is inkább tőled függ, hogy szeretnél a motion blur-rel egy kellemesebb támpontot adni a szemnek, vagy inkább legyen meg minden fázis élesen. Tehát szerintem nem a téma határozza meg elsősorban a záridőt, hanem a felvétel kívánt hangulata, és persze a kívánt fps érték (pl. szoftveres lassítással bizonyos (szerencsés) témák esetén elérhető akár 1000fps-nek megfelelő "kamu"lassítás, ami rövid ideig igen ütős és hatásos, na oda ennek megfelelően 1/1000s körüli záridő ajánlott, a program is könnyebben számol ha élesek a kockák.)
Pl. kinti napsütésben ha nincs nálad ND szűrő és már a blendét is nagyon behúztad, akkor kényszerből muszáj a záridőt emelni, katasztrófa nem történik.
Ha csak vágni szeretnéd, meg emlékbe elrakni akkor elég az IPB.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Clemi
veterán
Hogy magam kijavítsam, nem ismeretlen előttem a videózás mint film készítés csak éppen nem DSLR géppel, hanem videó kamerával Így a DSLR videózásnál bejött a képbe egy számomra új terület, a manuális felvétel vagyis az általam beállított záridő/blende páros. Azt máris vágom, hogy minél inkább közelít a záridő az fps értékhez annál "folyékonyabb" és sajnos gyorsabb mozgásoknál annál elmosódottabbak a részletek viszont minél inkább emelem a záridőt, annál inkább tűélesebbek lesznek a részletek, cserébe darabosabbá válik a mozgás.
A tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy témától függően mi az a záridő ami a legjobban bevált? Itt most csak természetes fényről beszélek. Emberek, családi összejövetel, ahol szinte alig történik valami, vagy például egy sport eseményen, ahol mondjuk futók vannak, vagy egy medencében úsznak, utána a technikai sportoknál, kezdve a kerékpártól az autókig?
Tudom, ezeket ki lehet kísérletezni, de gondolom aki egy ideje műveli ezt a műfajt, az már pontosan tudja tapasztalatból, hogy mikor mit állít be, mint ahogy fotózásnál már én is tudom
Ide kapcsolódó kérdés, a felvételi minőség kiválasztása. Ha nem igazán akarom szerkeszteni, max vágni feliratozni esetleg zajszűrni a videót, milyen minőséget javasoltok? Elég az IPB, vagy inkább maradjon az ALL-I?Egy ami tuti, a 70D fókusz rendszere brutál jó és lehet, hogy kedvet kapok a videózáshoz is ismét immáron komolyabb minőségben
-
.DLL
veterán
Így van például 1/1000s záridővel nagyon darabos jellegű lenne a videó, pláne 24 kockával...
Láttam teljes videókat így pl. 3D-s játékok trélereinél, ahol renderelésnél nem kapcsolják be a motion blur-t, hanem minden képkocka 1-1- tűéles 3D-s kép... elég nehezen értelmezhetőek az összetettebb mozgások, a "honnan-hova" :\(P.H.)
-
KTTech
veterán
Ahogy előttem is írták, túl lassú a záridő a témához, így a téma bemozdul. Ahhoz, hogy élesek legyenek az autók a példának felrakott képen, könnyen lehet hogy akár 1/1000s - 1/2000s-re is szükség volna... Természetesen a záridő függ a mozgó téma sebességétől, és irányától is.
Szóval itt készülék hiba nincs, user error van
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
.DLL
veterán
Az az 1/50s záridőnek köszönhető, sőt automata módban lehet hogy 1/30-ot is beállított a váz, ha kevés volt a fény... Fotó módban is ugyanígy nézne ki a kép, ez ugyan az, csak másodpercenként 24 fotót lő.
Tedd Manuál módba a videót, ISO maradhat autón, és használj fix 1/50-et. (ha mégis élesebb képeket szeretnél, akkor mehet feljebb, 1/60, 1/80, de ami fontos, mesterséges fénynél, csak 1/50 és 1/100 használható, küönben hullámzani fog a fényerő, mivel a lámpák is 50Hz-en üzemelnek. (kivéve 1-2 nagyfrekis HMI lámpát).[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
DSLR videózással kapcsolatban lenne a következő kérdésem.
Nem igazán szoktam, mert az eddigi vázakkal az én szememmel mondhatni lehetetlen küldetés volt a fókusz miatt, de a 70D korrekt követő fókuszával már látnék benne fantáziát, viszont mivel nulla tapasztalatom van ezen a téren, ezért kérdezek.
A videó felvételi módot hagytam automata beállításon, a minőséget 1920x1080/24p ALL-I módra állítottam és persze bekapcsoltam a servo AF-et, ami meglepő módon az USM motoros objektívemmel (AF-S 15-85) korrekten gyors és nem hallatszik bele a felvételbe a fókusz hangja.
A képminőség jó, még magas ISO-n is korrekt maradt, viszont amint valamilyen irányban, de legfőképp oldal irányban mozgatom a kamerát (svenkelek) bármilyen lassan, elég zavaró utánhúzás (nem tudom a szakszót amit erre a jelenségre mondanak, de talán a banding) lesz a filmen, ha a kamerát tartom stabilan de előtte van oldalirányú mozgás a helyzet ugyanez.
Van erre valami trükk, beállítás, ami ezt kiküszöböli?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest