Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vp654321
csendes tag
válasz hibavissza #18251 üzenetére
Legfőképpen a mélységélességben szeretnék előre lépni, a zaj kevésbé érdekel, azt tudom kezelni. Bár ha van erőtartalék a vázban, az pozitívum. Sokat használók gimbalt, és azt tapasztalom, hogy könnyebben boldogulok nagyobb látószöggel, de akkor a háttérmosás elég csekély. Ezért gondolkozom az FF rendszeren. Volt már 12mm f2-es obim, de nem voltam elégedett a háttérmosással. Ha jól értettem pont olyan a DOF vele mint FF-en a 24mm f4, akkor viszont csalódnék. A 25mm 1.4 lenne a B tervem, pont azért amit Te is írtál plusz a pénzt is nagyon sajnálom.
-
vp654321
csendes tag
válasz Teasüti #18244 üzenetére
Köszönöm a választ, bár gondolhatod, hogy nem ilyen válaszra számítottam. Szeritnem egyértelmű mire vagyok kíváncsi, és mit szeretnék nyerni a cserén.
Azt nem értem miért minősít engem negatívan "hozzáértés terén", hogy még nem dolgoztam FF szenzoros géppel, amin F4 rekeszértékű objektív van?
De próbálok még érhetőbben fogalmazni:
Gyenge fény mellett a FF szenzor (Nikon Z6 szenzorának képességére vagyok kíváncsi) kevesebb bejutó fénnyel jobb e zaj viszonylatban, mint a m4/3 szenzor több bejutó fénnyel. Tudom, hogy az FF szenzor jobban bírja a magas ISO-t, de jelent e akkora előnyt, amit a m4/3 szenzor esetén a f2.8-as rekesz. A nikon-hoz egyenlőre nem tudok venni 24-70 f2.8 obit.
Mélység:
pl ugyan azon a gyújtótávon pana 35mm (ff-en 70mm) de 2.8-as rekesszel kisebb mélységet produkál-e, mint a ff szenzor 70mm-es de f4-es rekeszen. Ez a kérdés a jobb háttérmosás érdekében érdekel, hogy melyikkel nyerek kisebb mélység tartományt.
Nem akartam ennyire szájbarágosra fogni, de lehet az első megfogalmazásom nem volt elég érthető.
Tehát, ha valakinek van tapasztalata a Z6-al, vagy hasonló kategóriájú géppel, szívesn olvasnám válaszát. -
vp654321
csendes tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom, hogy lecserélem jelenlegi rendszeremet, amit nagyon szeretek.
Jelenleg egy Panasonic G80 + 12-35 2.8 szett van. Amit szeretnék: Nikon Z6 + 24-70 F4
Több videót megnéztem youtubon, több cikket elolvastam. Nagyjából sejtem is kérdéseimre a választ, de hátha valaki tapasztalat alapján meg tudja erősíteni az elképzeléseimet.
1. Nagyobb szenzor gyengébb fényértékű objektívvel többet ér-e mint a kisebb szenzor 2.8-as rekesszel gyenge fényviszonyok között.
2. Az előbbi paraméterek mélység fronton melyik oldalra dőlnek el. A nagy szenzor f4-en jobban mos-e, mint a kis szenzor f2.8-alÖrülnék, ha valakinek lenne tapasztalata, ha még nem is Nikon fronton, hanem más FF rendszeren.
A jelenlegi rendszeremet hangsúlyozom, nagyon szeretem, de kicsit (nagyon) már vágyok a fejlődésre/fejlesztésre. -
vp654321
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék.
GX8 vagy G80 jobb videózásra? Vásárlás előtt állok, és nem tudok választani. Tesztelni természetesen nem tudom.
valaki írta, hogy a 20mpx-es panáknak nagyon részletgazdag az FHD-ja. A GX8 ilyen. A G80-at pedig videó centrikusabb váznak gondoltam eddig.
-
vp654321
csendes tag
válasz hibavissza #9063 üzenetére
Nem tudok róla. De egyenlőre nem erőltetem a 4K-t, tehát ez nem számít nekem. Persze lehet érdemes lenne előre gondolkozni.
-
vp654321
csendes tag
Vázat szeretnék vásárolni. A panasonic G80 és a Canon 77D között gondolkodom. A szenzor stabi és az ár miatt keresgélek ebben a kategóriában. A G80-ról sok jót hallottam, viszont nincs hozzá objektívem. A Canonhoz van. A milc vonal tudom hogy elhúzott videó fronton. Találkozott-e már valaki a 77D-vel, vagy mi a véleményetek róla?
-
vp654321
csendes tag
Tudna valaki nekem tanácsot adni slider+állvány kombó kapcsán. Vettem egy 80 centis kínai "paralell" slidert. Van egy olcsó velbon állványom. Ez az állvány nem alkalmas a slider használatához, mert kb 1-2 cm kileng. Sajnos nem tudok sokat rászánni az állványra, illetve csak a slider-hez kellene, így nem is akarok. Van valakinek tapasztalata, hogy egy olcsóbb fej nélküli állvány, amin csak az a kis talp van egy csavarral, hogy az elbírná-e kilengés nélkül? Vagy ki milyen állványt használ?
-
vp654321
csendes tag
Panasonic G80 teszt:
http://mlzphoto.hu/2016/09/30/teszt-panasonic-dmc-g80/ -
vp654321
csendes tag
700D-ről szeretnék váltani G80-ra, de semmi tapasztalatom nincs a Panasonic-al, így tele vagyok bizonytalansággal. Fől, hogy ahhoz egy darabig nem lesz fényerős objektívem, a gyenge fényes videózás viszont gyakori. Amiket olvasgattam, a stabilizációról és a jobb képminőségről, nagyon vonz
-
vp654321
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Canon 700D gépet használok egy Tamron 17-50VC obival. Ezt most szeretném lecserélni egy Panasonic G7 +14-40 szettre.
Előrelépés-e ez a csere? Tesztek alapján a Pana jobban tolerálja a gyenge fényt, viszont a Canonhoz van "fényerős" objektívem.
Természetesen számít a jó fényviszonyok közötti minőség, ami az eddig leírtak alapján a Pana felé tereli az előnyt.
Használ-e valaki ilyet, van-e tapasztalat?
-
vp654321
csendes tag
Szia! Esetleg a linken lévő videóban található "remegtetések"-ket nem tudod, hogy csinálhatja? Annyit kerestem már, de nem találtam kész plugint, csak annyit, hogy tegyek egymásra több réteget. De biztos vagyok benne, hogy van egyszerű megoldás rá.
http://zsoltbarabas.com/lilla-zoli-eskuvo-wedding/
[ Szerkesztve ]
-
vp654321
csendes tag
Sziasztok!
Premierrel kapcsolatban van kérdésem.
Multi Camera módban szeretnék vágni. A DSLR egy hosszabb felvételt több filébe rögzít. 2 DSLR-t használok. Eddig összerendereltem a a videókat, és mikor megvolt a kameránkénti 1-1 file, azt használtam a multi cam-hoz. De ez ugye több idő, és a dupla renderelés veszteséggel jár. A vegas tudja azt, hogy a videó sávokat kijelölve multizik, és akkor nem kell egy filét csinálni belőle. A PP nem tud ilyet? Ti hogy csináljátok? -
vp654321
csendes tag
Abban tud valaki segíteni, ha zene jogvédett, és nem jelenik meg a mobilokon (korlátozás miatt), van-e valami megoldás rá? Már az eredeti klip youtube linkjét is kártyán belinkeltem. Comment-be is beírtam. Sajnos más ötletem nincs.
-
vp654321
csendes tag
Lehet Off kérdés, de másol nem tudom feltenni.
Van 4 db sérült mp4 videóm, amihez találtam egy programot Remo Repair MP4, csak a free verzió nem engedi elmenteni. Tud valaki segíteni? -
vp654321
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Szeretném lecserélni a felszerelésem (Canon 700D kit objektív és egy Sigma 24mm 1.8 objektív). A lecserélés oka, általában vagy gyenge, vagy közepes, vagy hangulatfény mellett kell felvételt készítenem. A 700D ISO 1600 felett már zajos, illetve 1600-nál már a kontraszt, részletek nagyon csökkennek. Ha a 24mm 1.8-at használom, akkor meg kicsi az éles tartomány.
Kinéztem egy számomra megfizethető gépet, csak a youtube tesztek alapján nem tudom eldönteni, hogy az mekkora előrelépés, ha előrelépés számomra. Most akciós a Sony A7 + 28-70 kit. Ez a gép FF, az objektív viszont nem fényerős, de ha jól tudom, a FF gépek jól bírják a magas ISO-t. Az Sony A7S tudom, hogy nagyon bírja, de a sima A7-ről nem volt egyértelmű videó. Nagyon tetszene az A7 II az 5 axis szenzor miatt, de az már számomra elérhetetlen.
Használ-e valaki ilyen szettet, vagy van-e bármi tapasztalata?
Köszönöm! -
vp654321
csendes tag
válasz belovary #4920 üzenetére
Ugyan ebben a cipőben járok. A youtubon rengeteg megoldás van, én is onnan vettem az ötleteket. Nagyon nehéz megvalósítani, tényleg milliméterek számítanak, amit precíziós eszközök nélkül lehetetlen megvalósítani. Pénz híján én is házilag barkácsolgatok, de egyre jobban azt érzem, felesleges időtöltés, mert úgy sem lesz olyan, mint amit elvárnák.
-
vp654321
csendes tag
válasz MrChris #4907 üzenetére
Én is csináltam egyet tavaly. A semmitől jobb, de némi lebegés/billegés benne marad. Azt hittem, az enyém lett gagyi, majd megnéztem sok sok teszt videót, hát egyik sem tökéletes. Ráadásul 2kg + a kamera így majd 4kg nekem néhány perc után nagyon nehéz. Gyárit még nem próbáltam, nagyon kíváncsi lennék rá. A Hender Pro 2-t nagyon dicsérik. Nekem arra nem telik, sokat gondolkodtam, hogy rendelek Kínából. Arról van valakinek tapasztalata.
-
vp654321
csendes tag
Arra lennék kíváncsi, hogy aki használ nem kihajthatós kijelzős kamerát , az hogy oldja, meg akár a fókuszálást, akár a téma elhelyezést, ha olyan helyzetben van a kamera, amikor nem látható a kijelző pl a magasba emelt lefele néző kamera, vagy alulról felfele. Azért érdekelne, mert az FF gépeken nem nagyon látok kihajthatós kijelzőt, pedig sokan videóznak vele.
-
vp654321
csendes tag
Üdv!
Egy tanácsot szeretnék kérni. Nem teljesen illeszkedik a fórumba, de mégis DSLR videóról van szó. A gép 4GB-onként új filét kezd. Ezeket nekem össze kell illesztenem, és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a premierben van-e olyan lehetőség, hogy nem kódolja újra, hanem mindenféle tömörítés nélkül egy filébe "renderelje". A gép quick time MOV-ba rögzít, ha jól tudom, ezen a beállítással nekem el sem indul az exportálás. Lehet nem jól csinálom, vagy a programommal van a gond, vagy teljesen tévúton járok.
Köszönöm a segítséget!
-
vp654321
csendes tag
Egy tanácsot szeretnék, kérni, vagy véleményt:
Nagyon sokat küszködök a gyenge fény mellett keletkezett zajjal. Nézegettem sokat fényerős objektíveket, ami legalább 1.8-as. Viszont azt tapasztaltam, hogy egy hangulat fény mellett az 1.8-as objektív mellet is akár 3.200-ig felmegy az ISO, amit az én gépem (700D) már zajjal rögzít. Nézegettem teszteket a youtube-on, és azt láttam, FF gépeken (5D MarkII; 6D) nagyon magas ISO-nál sincs sok zaj.
Egy fényerős objektív ára + ha eladom a gépem, majdnem egy FF gép árát kitenné.
Jól gondolom ezeket a dolgokat, vagy azok a tesztek félrevisznek, és a valóság nem ezt igazolja. Aki hasonló gépet használ mi a tapasztalata? -
vp654321
csendes tag
Üdv!
Nem idevaló a kérdés, de ha válaszolnátok nekem nagy segítség lenne. DSLR-el videózok, de 2. kamerának használni szeretnék egy akció kamerát. Az akció kamera 30fps-el rögzít, és ha lerenderelem 25fps-re darabos lesz a kép. Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
vp654321
csendes tag
Üdv!
Van-e valami hátulütője annak, ha napfényben 2.8-as rekesszel 1/3000 sebességgel veszek fel? Monitoron visszanézve jónak tűnik, de ha jól tudom 1/50 max 1/100-al érdemes. Ja és 25fps-el akarom.
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
vp654321
csendes tag
Üdv!
Slider építésbe kezdtem, és tanácstalan vagyok milyen fejet vegyek. Sajnos szűk a keretem. Fluid-os fej az szépen megy, de annak van ellenállása, és azt gondolom, az nem szerencsés a slider-en. Tudnátok ebben segíteni?
-
vp654321
csendes tag
Abban tudtok segíteni, hogy videó üzemmódban meg lehet-e adni a gépnek, hogy honnan mérje a fényt? Mint pl. a spot mérés. Canon 700D
-
vp654321
csendes tag
Üdv!
Lenne két kérdésem:
1. Premier-ben 1080p-ről SD-t (DVD) renderelek CBR 7-es beállítással, néhol pixeles, zajos videót kapok. Főleg a kontúrok mentén. Olyan mint a gagyi divix. A HD jó minőségű. Mit ajánlatok, hogyan kellene beállítani.
2. Canon 700D -vel videózok, vízszintesen svenkelve a kép olyan mintha remegne/rezegne, mintha kicsi lenne az FPS, és darabos lenne. Ez mitől lehet? Ugyan ez a helyzet kamerával is.
Köszönöm -
vp654321
csendes tag
Üdv!
Szeretnék egy kérdést feltenni, sehol nem találtam rá választ. Mit jelent egy DSLR gépnél a zársebesség. A fotózássnál értem, de a videónál nem csapkod a rekesz. A szezor kiolvasása, vagy rögzítési ideje lenne? Ne kövezzetek meg, ha nagyon buta a kérdésem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ukrajnai háború
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest