-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richter36
őstag
válasz
God Vazzeg #8346 üzenetére
Működik, megy a skype
Köszönöm -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #8194 üzenetére
Egy eldugott könyvtárból előbányásztam a 12.04.1-et. Feltettem, azzal elsőre működött minden. Nem tudom mi lehet az újabb gondja, de én nem vacakolok vele
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #8192 üzenetére
De nem megy fel. Ha megkapja az x-serv függőségeket is, amit kér a current és aztán megy a bumblebee akkor meg fekete képernyő fogad indításkor. Régen nem volt ilyen. 12.04, 12.04.1 esetén. De ez a 12.04.2 feltesz alapból egy nvidia driver-t, gondolom valami opesource verziót. Azt előbb le kell pucolnom. Kezd nagyon bosszantani.
-
HuMarc
veterán
válasz
God Vazzeg #8163 üzenetére
Ez milyen Ubuntu milyen felülettel? Egyáltalán Ubuntu, vagy Linux Mint?Látom a cuccoknál -
obligat
senior tag
válasz
God Vazzeg #8148 üzenetére
Nézzél egy lemez-konzisztenciát (vagy hogy becézik)
Lemezkezelőben s.m.a.r.t.-adatokat, nincs-e valami szervi baja annak a vinyónak, ha nincs, akkor számolj utána a táp és a gép többi alkatrészei teljesítményének. ha kicsi a táp teljesítménye, akkor is tud ilyet csinálni. ha ez sem, akkor csatikat lehúzni, kifújni a port, kitörölni a koszt és vissza.
De ha még ezek után sem javult meg, akkor egy harmicórásmegavégbélpartymemóriatesztelés még okozhat meglepetést. -
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #8146 üzenetére
szia, esetleg kutakodj a /var/log/syslog és a /var/log/dmesg ben, hátha oda kidobott valami hibát.
illetve ha eltünt, akkor egy dmesg paranccsal tudod elöhivni gyorsan a logot.
posztolhatod is ide, ha megvan a rész. -
válasz
God Vazzeg #8143 üzenetére
Egy partíció egy eszközön, vagy egy egész eszköz? Mert ha egy egész eszköz, akkor nem lehet, hogy megáll a winyó? :S Bár a könyvtár akkor nem tűnne el.
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #8143 üzenetére
Bele van írva fstabba, vagy kézzel csatolod mikor épp használod? Nálam fstabban van és sosincs ilyen probléma.
-
n00n
őstag
válasz
God Vazzeg #8126 üzenetére
Sajnos nem jó. A parancs kiadása után ezt a hibát kapom:
(nagyobb mérethez jobb gomb -> kép megjelenítése)
Fdisk -l kimenete:
Ilyenkor mit lehet tenni?
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #8032 üzenetére
Ez mind nem.
Köszi. -
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #7908 üzenetére
Nahh megvolt a gépcsere, q6600, 2GB ram, Gefroce 430 lett, kár volt aggódnom, elsőre működött minden, felpattintottam tárolóból a 310-es drivert, tökéletesen megy minden
Zsírság
-
sh4d0w
félisten
válasz
God Vazzeg #7910 üzenetére
És akkor tulképpen melyik rendszered van?
Mindegy is, a linkelt lap szerint mennie kell, hacsak nem valami ultrahiperdzsunkabalrarizs kártyád van.
-
sh4d0w
félisten
válasz
God Vazzeg #7908 üzenetére
Hogyan van Mint 14-ed, ha Precise-alapú a rendszered? A 14-es a 12.10-es Ubuntura épül, a Precise viszont a 12.04-es...
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #7848 üzenetére
És igeen!
Hogy ez nem jutott eszembe -
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #7844 üzenetére
Kozmetikai jellegűek a kérdéseim:
- A (jobb oldali) kisalkalmazásokat hogy tudom átrendezni? A rendszer valami furcsa logika szerint pakolja ki, ami nekem nem tetszik.
- A gyorsindító (a "start menű" melletti panel) ikonjait szeretném szellősebbre venni, mert szinte egymáshoz érnek.
- Az ablakok árnyékát hol tudom babrálni? Az aktív ablakét szeretném erősebbre állítani.
Most így hirtelen ennyi hiányzik a boldogsághoz -
dergander
addikt
válasz
God Vazzeg #7817 üzenetére
szóval az xorg.ati driverrel se kép csak csikok,a másik kettő van egy fglrx meg egy fglrx updatemazzal meg nemjön be a desktop,sajna nincs valami default lehetőség?
-
qltsar
veterán
válasz
God Vazzeg #7815 üzenetére
Puppyval nagyon jó tapasztalataim vannak / voltak régebbről, jó hallani, hogy még nem halt ki az a distro, live-ként a legjobb szerintem. Ráeresztettem 12.10-re egy sudo do-release-upgrade -d -et, crossing fingers...
-
Eastman
addikt
válasz
God Vazzeg #7791 üzenetére
OK, köszi!
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #7744 üzenetére
Ilyen egyszerű dolgok nem jók, mert valamiért nem ismeri fel. A Win8-at a régi sem ismerte fel, csak valahogy benne maradt mindkét lemezen lévő régebbi Windows hivatkozása. A Customizer is frissíti indulás előtt, de az is csak a régi partíción sda1 írja ki. A másik régiről bootolva sdb3. De ugye az újról kéne, ezért sda3-on lévő Windowst kéne beállítani valahogy.
-
K_Gabor
tag
válasz
God Vazzeg #7455 üzenetére
Az oké,ebben én is reménykedem
Csak a teljes történet úgy volt,hogy ssd-re akartam linuxot rakni és pont elötte halt meg a rendszer,úh azt tényleg fel kell még rakjam
-
karamblo
tag
válasz
God Vazzeg #7321 üzenetére
Kösz! Sikerült.
-
oncsi
őstag
válasz
God Vazzeg #7151 üzenetére
Töröltem a Screnlets-et teljesen, ujra raktam, és most jó. Nem igazán szép megoldás, de működik. Azért érdekelne miért tette.
Más:
CPU undervolting-ra van valami megoldás? Szorzót azt tudok állítani, de feszt a szorzókhoz nem. Így linux alatt átlagban 10C-al melegebb a proci, és az akku idő is rosszabb. Win-en be tudom állítani minden frekire külön. Ez egy noti, és pl. 2.5GHz-en 1.35V az alap, miközben 1.1V-al is stabil lenne. Egy [Ilyet] találtam,
de nem akar működni. -
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7154 üzenetére
Elég régóta csinálok minimal desktopokat.. ..csak eddig windows alatt.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7150 üzenetére
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #7150 üzenetére
az asszony möglássa ad majd neked.
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #7143 üzenetére
Google Chrome, Chromium Stable/Testing? Melyik verziót használod?
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #7143 üzenetére
szerintem chrome bibi.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7102 üzenetére
Tőled viszont majd kell 1-2 tanács a desktopmoddingot tekintve.. Van valami hasonló szoftver, mint a rainmeter windows alatt, vagy valami más, ami tudna órát, system infot az asztalon futtatni?
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7100 üzenetére
Nem fogom most újraindítani, de annyit mondhatok, hogy jelen pillanatban 133MB-ot kér.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7081 üzenetére
Tesztelve Operával és Chromiummal. Mindkettőnél 1-1 háttérképet mentettem 1-1 új könyvtárba a goodfon.com-ról és mindkét könyvtár ott maradt a továbbiakban.
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #7078 üzenetére
Melyik böngésző?
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7078 üzenetére
Böngészőből még nem mentettem semmit, csak officeból desktopra, azzal nem volt gond. Mondjuk nekem már amúgy is meg van a könytárfám kiépítve, úgyhogy elég kevésszer kell új könyvtárat nyitnom.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7076 üzenetére
Tetszik-tetszik, bár a GDebi csomagkezelő jól befagyott az opera telepítése után, de nincs vele különösebb gond.
Gyors, nincsenek (egyelőre) olyan dolgai, amit csak egy linuxtudor tud megoldani, úgyhogy eddig élvezem.
-
Soak
veterán
válasz
God Vazzeg #6981 üzenetére
A laptopom vga-ja besegít ssh-n keresztül
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #6983 üzenetére
én xfce 4.10-es nyomok + pár 4.12 es csomag ppa-ból. A sebesség miatt és gnome feeling miatt.
-
rybank
senior tag
válasz
God Vazzeg #6983 üzenetére
Mi volt előtte? Téged láthattalak Cinnamon-ozni?
-
Soak
veterán
válasz
God Vazzeg #6973 üzenetére
Semmilyen
-
xigris
őstag
válasz
God Vazzeg #6911 üzenetére
azt hiszem én is megyek ma majd folytatom
-
xigris
őstag
válasz
God Vazzeg #6909 üzenetére
Most ezt írja [2013/01/30 00:24:40] minidlna.c:474: error: Media directory "/media/filmek/"" not accessible! [Engedély megtagadva]
-
xigris
őstag
válasz
God Vazzeg #6907 üzenetére
-
xigris
őstag
válasz
God Vazzeg #6905 üzenetére
igen az lenne a jó mert a drivernél rákattintok futtatás terminálba és kidobja a hibaüzenetet nem is tudomk beírni semmit,hogy tudom megtenni?
-
xigris
őstag
válasz
God Vazzeg #6903 üzenetére
most hogy futtassam? nem engedi az nvidia drivert sem feltenni mert futtassam rootként de hogyan?
-
xigris
őstag
válasz
God Vazzeg #6901 üzenetére
-
xigris
őstag
válasz
God Vazzeg #6899 üzenetére
a saját mappából tudok filmet nézni de a tv semmit nem lát
-
csixy
addikt
válasz
God Vazzeg #6550 üzenetére
Csak azért gondoltam , mert azt mondta , hogy még eddig nem telepített Ubuntut, hogy nehogy szétbaxxa a widózát. -
Tamás88
őstag
válasz
God Vazzeg #6486 üzenetére
Az Open SUSE az a SUSE, tehát ugyanolyan jó mint ami korábban volt. Ami fizetős lett az a vállalkozói változata (SUSE Enterprise).
-
válasz
God Vazzeg #6486 üzenetére
Nekem OpenSüsü volt, az az ingyenes. Jóféle, csak nekem kicsit nagy volt és nehézkes - mostanra már annak is tölti a csomagkezelője menet közben a függőségeket, szóval szerintem simán tud mindent, amit az Ubi. Plusz még céges környezetbe szerintem jobb.
-
válasz
God Vazzeg #6483 üzenetére
Még én is használtam, magyar volt, netezni megfelelt. Aztán utána jött Suse. Ami nem tartott sokáig.
Dehát, a fiatalság... -
válasz
God Vazzeg #6483 üzenetére
Nem hagytál ki semmit
Amúgy nekem tetszett, de rettentő bugos volt. Amúgy ezen kívül a kor színvonalát szerintem hozta - de azért a Suse jobb volt
Anyám gépén jó ideig UHU volt, megfelelt levelezni. -
sh4d0w
félisten
válasz
God Vazzeg #6468 üzenetére
A Linux ilyen szempontból is előrébb tart, mint a Windows, nem kell neki eslődleges partíció.
-
Nkboy
senior tag
válasz
God Vazzeg #6473 üzenetére
Linuxnak, nem kötelező az elsődleges partíció.
/dev/sda1 * 2048 206847 102400 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda2 206848 104941567 52367360 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3 104941568 304939007 99998720 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda4 304941054 625141759 160100353 5 Kiterjesztett
/dev/sda5 324941824 623187967 149123072 83 Linux
/dev/sda6 623190016 625141759 975872 82 Linux lapozó / Solaris
/dev/sda7 304941056 324941823 10000384 83 Linux -
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #6473 üzenetére
A linux mehet logikaira is.
-
dcsabesz
tag
válasz
God Vazzeg #6468 üzenetére
Akkor virtuálbox és az alá toljam fel a Win7-et?
-
dcsabesz
tag
válasz
God Vazzeg #6465 üzenetére
Nem vagyok egy mágus, de azért az alapokat ismerem.
Aztán majd kiderül.
A gparted-del eljutottam odáig, hogy szabadítottam fel helyet. De oda nem akar települni a win. Gondolom azért mert az sda1 van boot-olható partíciónak jelölve.
És a virtuális futtatás? -
dcsabesz
tag
válasz
God Vazzeg #6463 üzenetére
Szia!
Mit jelent az, hogy felszabadítok helyet?
Most olyat is olvastam, hogy az Ubi alatt virtuálisgépről futtatom a Win7-et.
Melyik a jobb a virtuál gép vagy egy teljesen külön rendszer? -
válasz
God Vazzeg #6448 üzenetére
A negatív aurád!
-
válasz
God Vazzeg #6412 üzenetére
Sosem tapasztaltam még ilyet.
Hülyén is nézne ki, ha a jó magas uptime-os szervereken a cache ürítés lenne a napi teendő.A swap az nem számít, ami kikerül, arra nagyon jó eséllyel nincs is szükség, annál a disk cache is előnyösebb.
És pont az a lényeg, hogy begyűjtögesse, ettől cache a cache, és ettől gyorsul... ha minden klappol.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #6413 üzenetére
Jaja, én is ezt a parancsot használom, csak mindig bepötyögöm.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #6407 üzenetére
Nekem is van ilyen jelenség Debianon.
-
válasz
God Vazzeg #6407 üzenetére
Hát ott valami nagy furcsaság van, a programok számára a cache üres területnek számít. Lassulás nem érhető el vele. Érdekes.
-
válasz
God Vazzeg #6395 üzenetére
MIért is előnyös neked a cache űrítése?
-
sh4d0w
félisten
válasz
God Vazzeg #6395 üzenetére
A root cron-jábsa rakd bele, akkor nem kell sudo; átváltasz rootra, beírod a crontabba ezt az utasítást a megfelelő paraméterekkel és kész.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #6331 üzenetére
El kell döntenem, hogy mit töltök le a 2,2 kbs sebességű netemmel, ezért inkább megkérdeztem. Na mind1. Olvastam utána, és sourceforge-ról leszedtem ezt: rendszerment-gb3_0.5.3.300_all.deb
DE:Adtam neki futási jogot. De az eredmény ugyanez.
Apt ezt írja:
szoke12@szoke12-laptop:~/Letöltések$ sudo apt-get install *.deb
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
E: Az alábbi csomag nem található: rendszerment-gb3_0.5.3.300_all.debMost mit rontottam el?
-
válasz
God Vazzeg #6334 üzenetére
Kiváló, de remélem, hogy a hamarosan esedékes következő verzió is hasonlóan jól fog működni rajta.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #6291 üzenetére
És az konkrétan live is lesz, vagy csak telepíteni lehet majd?
-
karamblo
tag
válasz
God Vazzeg #6293 üzenetére
Köszi, szuper.. Végülis mi a különbség systemback és remastersys között?
-
karamblo
tag
válasz
God Vazzeg #6291 üzenetére
Ha készitek egy cd-t systemback-kel, akkor a telepített programjaim is rajta lesznek , vagy csak a beállítások?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #6238 üzenetére
Tessék: [link] 5 perc google..
-
apeelme
addikt
válasz
God Vazzeg #6233 üzenetére
Értem én, és tisztában vagyok vele hogy tényleg nulla az esélye annak hogy másnál is előjött. Mielőtt kérdezek, mindig keresek...sokat. Külföldi oldalakat/fórumokat is végignéztem de az említett dolog miatt nem tudom pontosan mit keressek. Quicklist-re asszociáltam mivel ahhoz áll a legközelebb a dolog szvsz, de nem sok sikerrel jártam.
Ezen felbuzdulván az ÖSSZES létező dolgot kikapcsoltam compizban....ugyanúgy megvan ez az effekt. Szal erről ennyit.
-
Tamás88
őstag
válasz
God Vazzeg #6233 üzenetére
Na én meg pont az izgő mozgó ablakot szeretnék, de sehogy sem jön össze (12.10).
-
apeelme
addikt
válasz
God Vazzeg #6231 üzenetére
Köszönöm újfent, mint ahogy (#6198) fradi81 válaszára #6200-ban mondottam, mivel a nevét NEM tudom, az szerintem nem megoldás hogy közel mindent kikapcsolok. De nagyon úgy tűnik hogy az lesz...
Érdekes hogy senki nem tudja...még ubuntu.hu-n sem válaszoltak...
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #6116 üzenetére
Egyenlőre nemnyert. Ugyanúgy azjött vissza.
Most mondjuk nemszedtem le a winetricks-et de sztem annak se sok értelme lenne.
Lehet hogy a tárolókban már csak a 20-as van fennt?OFFLINE hogy lehetne telepíteni talán azlenne a megoldás. Net nélkül.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #6079 üzenetére
jól megkavarták. Így meg egy synaptics szerű ablak jön fel. a zártat vagy a nyilt verziót használjam?
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #5932 üzenetére
ubuntut akart írni
eternam: az a link benne volt a keresős linkemben, az 5. találat. De azt mondja nézte és windows98-as
-
Nagytalp
senior tag
válasz
God Vazzeg #5893 üzenetére
Nnnnakkkéremmm!
Jelentős javulás történt de még nem az igazi. 720p-s videók már egészen élvezhetőek és az 1080p-s részlegen is történt változás.
A leírtakon felül még pár dolgot beállítottam az smplayer teljesítmény opciói közt. Ha lesz végleges eredmény, azt közölni fogom!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #5904 üzenetére
mdm bakker
Jól elbeszélgetek magammal
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #5903 üzenetére
Nem service a marco, akkor nemtom
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg #5901 üzenetére
Na ez volt a kínja.
-
válasz
God Vazzeg #5893 üzenetére
Hát, lehet, hogy neked új, de Linux alapú rendszerek alatt AMD-vel eddig sem ment alapból a videók GPU-gyorsítása. Természetesen a megfelelő szoftveres támogatás hiánya erre a magyarázat. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem mennek a FullHD-s filmek, pl. nálam is röccenésmentesen megy minden, de még a madaras videó is alig akad meg.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
God Vazzeg #5879 üzenetére
Desktop kártyákkal nekem sem volt gondom. Lliano APU is tökéletesen működött.
-
Viper26
nagyúr
válasz
God Vazzeg #5840 üzenetére
Időjárás hogyan van ott neked fent?Ez gnome lenne?Unity alatt megoldható valahogy?
-
rtom
senior tag
válasz
God Vazzeg #5855 üzenetére
Eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogyan lehet auto adjust-ot csinálni a monitoron, de bejött, kösz
Szerk.: ha már postolok, másik kérdés: az xfce és a conky még mindíg nem szeretik egymást? Rémlik, hogy volt egy régi bug, ami miatt a conky nem tud az xfce hattér előtt megjelenni, csak ha a conkyrc-ben ablakot definiálunk hozzá, akkor pedig kitakarja a hátteret, ami nem különösebben tetszetős...
-
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #5851 üzenetére
Mind a kettő? Külön letöltöttek, általában jók, amiket letöltök....
-
hodostamas
addikt
válasz
God Vazzeg #5845 üzenetére
Bocsi, azt csak példának szántam
LVDS1 nálam az alapértelmezett screen, és az van 800*480-on. természetesen a beírt parancsoknál LVDS1-et írtam be.
Ilyen módokat tud alapból:
Screen 0: minimum 320 x 200, current 800 x 480, maximum 4096 x 4096
LVDS1 connected 800x480+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
800x480 60.0*+
640x480 59.9
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
1024x768_60.00 (0x101) 38.2MHz
h: width 800 start 832 end 912 total 1024 skew 0 clock 37.4KHz
v: height 600 start 603 end 607 total 624 clock 59.9Hz
800x600_60.00 (0x102) 38.2MHz
h: width 800 start 832 end 912 total 1024 skew 0 clock 37.4KHz
v: height 600 start 603 end 607 total 624 clock 59.9Hz -
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #5840 üzenetére
Hú, mekkora.....ikonok
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #5833 üzenetére
Mondom én, hogy vagy passzol egy géphez a Linux vagy nem. Kiszámíthatatlanul működik
Sokkal rosszabb gépeken is képes gyorsabban futni, mint egy jobb fajtán. Nincs tesztelés...
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #5794 üzenetére
Így van, használom. De itt több egymással szemben álló érv van:
1. Kicsi, mert elegendő sw-van rajta
2. de még sincs elég,
3. de azért nem annyira kicsi, mert nem lehet jobban csökkenteni,
4. de ha már túlléptük a legkisebb méretet, akkor már miért nincs rajta kicsivel több,
5. nethez kötött,
6. de net nélkül is megy.Csak egy példa: volt olyan gép, amelyikhez volt wifi driver, de csak letölthető formában. Ha nincs madzag, akkor hogy töltöd le? Persze, máskor, máshol. De egy nagyobb (nem feltétlenül a teljes Canonical-szervert tatalmazó) dvd-iso-t is lehetne így. Nyilván nem lesz már így, de nem tudtok arról meggyőzni, hogy ez így jó.
A Debian oldaláról 3 DVD-nyi iso-t lehet letölteni. A Fedora, a LinuxMint (igaz, ez sem túl nagy, de így is ,5-szerese az Ubuntunak), openSUSE, Mageia, Gentoo, Frugalware, PCLinuxOS, Zorin, CentOS, Slackware: mind ad DVD-t. Miért is? -
Youri
veterán
válasz
God Vazzeg #5794 üzenetére
Mandriva 2006-os backup, nem otthoni serverem is köszöni mrgvan
a frissítési mánia valami windozos beidegződés lehet
-
válasz
God Vazzeg #5790 üzenetére
Erőmű b+
Mondjuk ezen a csodán itt kezemben Lubi van, nem is túl új. -
válasz
God Vazzeg #5786 üzenetére
Te, 360p-t, most néztem, az 1.7-es Pentium M meg Intel VGA is elvitte fulscreenen (mondjuk 1024x768).
Milyen ablakkezelőd van? -
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #5786 üzenetére
Jó de ahhoz silverlight vagy media player kell. A flash az nagyon nem jó videólejátszásra. A videókártyád meg gyengébb mint a CPU, már floatban. Ami azért durva. Ráadásul a flashbe bele se szól. Csak CPU renderer Core2Duo celeron kell a zökkenőmentes fullHD-hez. És az se flash...
Az általad tapasztalt jelenség NORMÁLIS. Windowson valamennyire enyhébb a helyzet, itthon az 1,4es athlon XP 360p-t lag nélkül visz eredeti legfrissebb XP Pro-n.
Egyébként ha itt tartunk, youtube-hoz van kliens, ami MPlayerrel streamel. [link] de nálam benn volt szoftverközpontban is. Az új youtube update óta nem próbáltam, de az nTube nem megy azóta... -
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #5783 üzenetére
Akkor nincs jobb ötletem mint ez: [link]
Ha nem talk show, hanem nagyon is érdekel a tartalom, az élvezhetőséget meg befolyásolja a minőség. -
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #5780 üzenetére
A flash az egy emulált virtuális gép saját utasításkészlettel. Ha nem talál megfelelő több száz gigaflopsos videókártyát, akkor laggol. 2,5GFlopos Celeron D viszi kis VGA segítéssel(FX5200 128MB) az 1080p-t, de flash 360p az utolsó ami talán élvezhető, persze az meg béna felbontás. Ugyebár Geforce 6k-tól támogat flash gyorsítást...
A másik ami ilyen effektet okoz, az a google féle pepperflash. Az csak erős GPU-val megy, de azzal se mindig. Az előbb jellemzett géppel mindig akad, és a hang is. Linuxon meg már csak ő a megoldás a friss flashre...
Szóval Windowson, Linuxon az első mikor felrakom a chrome-ot vagy frissíti magát, a chrome://plugins megnyitása, majd a pepper letiltása. A részletes nézet az kell, különben csak annyit listáz mihez jó, hogy többféle van azt nem.
3 éve az öreg P4-emmel meg a komolyabb videókat mindig letöltöttem. A többi meg jó volt 360p-ben is... -
válasz
God Vazzeg #5780 üzenetére
Mert egy *************
De ! Ha lemented a fess animációt/videót, és megnyitod VLC-vel, akkor simán viszi egy öreg gépen is... Szóval az Adobe nem foglalkozik vele. -
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #5755 üzenetére
Jól teszed
Intelen kívül most minden kártyával van valami probléma, régen jobb volt a helyzet. Hamarosan alapbeállítás lesz az SNA gyorsítási driver architektúra és még gyorsabb lesz minden vele. Azt is jó látni, hogy nem csak én szopok
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #5753 üzenetére
Ami biztos hogy nálam 720p-ig most mint 14 cinnamon-on chrome-mal teljesen folyamatos a youtube. nvidia 9600gt. Viszont teljes képrnyőn kissé pixeles lesz a videó, erre még nem jöttem rá miért van, lehet az új flash újítása
-
jercsi
tag
válasz
God Vazzeg #5680 üzenetére
Így van de nem raid be megy így nem értem én sem simán gond nélkül fel kellene mennie ...
-
válasz
God Vazzeg #5634 üzenetére
Ez igaz a chromiumra, a firefoxra és az operára is.
(igaz, utóbbi kettőhöz nem feltétlen kell gugli account
)
-
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #5634 üzenetére
Köszönöm!
Ez valóban megkönnyíti az ember életét, még akkor is, ha vannak fenntartásaim az ilyen felhőkben tárolt adatokkal kapcsolatosan. -
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #5607 üzenetére
Nekem is furcsa volt...de mindegy, most már a lényeg, hogy működik
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest