Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joker88

őstag

üdvözlet.

már érett a gondolatom hogy ideje szakítani a Windows10-el és úgy általában a Windows vonallal..

Kipróbáltam az Ubuntu 16.04-et illetve a 17.10-et Live CD formájában.
    Az utóbbi mellett döntöttem,mert a próbálgatás során az alábbi dolgok lettek pozítvként értékelve a 16-os verzióhoz képest :
    - a Firefoxban gördülékenyebb volt az ablak tartalmának megjelenítése,míg a 16-ban szaggatott.
    - a bezárás/kisméret/teljes méret a megszokott jobb oldalon volt.
    - ahogy láttam YT-os videókban alapból benn van az az éjszakai fény funkció.
    - a felbontás mindkettőben a natív volt / 1920*1080 / de valahogy a 17.10-ben többnek éreztem a képernyőt.

A Live CD-zés 2 napig tartott mindkét verzió esetében,ebből gondolom hogy nem másodperc alatt kellett eldöntenem melyiket telepítsem fel.

Szóval, tegnap este sikeresen felraktam a 17.10-et. A gép alkotóelemei nagyvonalakban. AMD Athlon X2 250 3.0GHz DualCore , AMD Radeon R9 270 GPU 2GB VRAM , 8 GB RAM , Gigabyte 880GA-UD3H alaplap, Samsung S24D330 FHD monitor ami HDMI-n keresztül kapja a jelet, 120GB SSD Crucial, illetve normál háttértárnak egy 500GB WD Caviar SATA2.

Miután felment az alábbi videó szerint jártam el :
    YT videó

Ezekután milyen beállításokat kell eszközölni hogy otthoni környezetben problémamentesen lehessen használni az Ubuntut ?
    Meg milyen programokat szokás alapból telepíteni ? ( Google Chrome-ot sikeresen feltelepítettem :C )
    A nagy HDD ( a WD 500GB) mappáit ki lehet tenni az asztalra mint parancsikonokat ? Ha igen,hogy ?

Nagyjából,hirtelen ennyi.. :)) Bocsi,ha hosszúra sikerült. :R

Új hozzászólás Aktív témák