- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Léghűtés topik
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
-
harry
veterán
És még mindig nem jó
Komolyan nem értem. Újrahúztam a rendszert teljesen, tegnap jól ment, ma már nem, nem lehet rendesen kattintani (nem érzékeli, vagy úgy látja máshol van), néha nem megy alt-tab, használhatatlan, vicc, szar.Pedig most 0 effekt, nincs driver (korábban volt, azzal ugyanez), nincs dock, nem tudom mitől van...
-
-
A szürke hátteres ikonok megvannak nálam is, már rég megszoktam őket, és egyelőre még Lucid alatt is ugyanolyanok. Nem mindegyik olyan, csak néhány, de az a bosszantó inkább, hogy a panel újratöltése után ezek eltűnnek. Oda leültetett alkalmazásoknál ez elég macerás dolog, pl. aMSN, melyet lehet bezárni ilyenkor rendszerfigyelőből. Bár, ez már nem is annyira zavaró, mert nem szokott bezáródni már most a panel hiba miatt.
-
Siriusb
veterán
Hopsz, egy kicsit belekavarodtam, nem kellet volna telefonálni
Panelen jobb klikk Volume Control appletet add hozzá. Ezzel hozzáadod a panelen oda ahová akarod a hangerőszabályzót. Ha a notification area-ban lévő ikonra kattintasz, nincs olyan menü, hogy preferences? Hátha ott ki lehet kapcsolni a megjelenítését.Grub: nézd meg, hogy menu.lst helyett van-e grub.cfg. Ha van, akkor grub2-t használsz, és ez a fájl az, amiben nem kellene turkáni.
A /etc/default/grub-ban van minden szükséges fájl, amit módosítani lehet, ezekből fog felépülni a grub.cfg. Ha nincs, akkor maradt minden a régiben.
Hmm, most így jobban belegondolva nem hinném, az ubi engedné, hogy kétféle grub legyen feltelepítve... -
Siriusb
veterán
Harry,
Jobb klikk az ikonon, remove from panel (magyarban gondolom eltávolítás panelről).
Egér kurzor: régebben nekem is volt ilyen problémám az ubiban, és meg is oldottam, csak már nem emlékszem miként. Compiz talán??? Próbálj rákeresni itt a fórumban, hátha írtam róla.qwertly
Arra rájöhettél volna, azért üres, mert új fájlt hozol létre.Grub2, mert ezek szerint azt használsz, gondolom ubi9.10, kicsit (?) másképp működik. Ezt nézd át: [grub2]
-
harry
veterán
Erre tipp? Notification arenában az ikonoknak nem áttetsző a háttere, illetve szeretném innen ivenni a hangerő ikont, van rá mód?
Reméltem megoldódik egy régebbi problémám, de most se jó, áh, szar az egész
Írtam korábban is, hogy bekapcs/belépés után mozog a kurzor, de néha nem érzékeli, kattintgatok valahol, és teljesen más területen aktív, nem tudok ablakot váltani néha, és fogalmam sincs mitől van. Volt 9.04 alatt, újratelepítés után valamennyivel szintén, most 9.10 upgrade után is. Notebook-on nem tapasztaltam ilyet. GDM restart után jó.
Ez mégis minek a hibája lehet? xorg, driver, compiz/effekt (kétlem), ablakkezelő, vagy mi? Nagyon idegesítő. Vagy hogy kereshetnék rá egyáltalán ilyen hibajelenségre?
-
harry
veterán
Fontos, hogy ez nyilván akkor működik, ha van nem particionált terület a vinyón (unallocated). Már, ha újat akarsz létrehozni.
De van ez a tologatós módszer is, hogy a telepítő átszabja a meglévő part. méretét, és létrehoz egy újat, ez persze a legkényelmesebb, ha már nincs helyed. -
mzx
senior tag
lehet, h béna vagyok, de még mindig nem értem.
Bár gyanitom, hogy mégis félreértésről van szó: vagy én titeket, vagy ti engem.
Bár talan nem lényeges annyira az egész, nem mulik rajta kulonosebben semmi.
Hangsulyozom, nem tudom, milyen magyaritásrol van szó.Én csak annyit tettem ,hogy telepitettem eloszor az "Emesene"-t, de az használhatatlan volt számomra, ezert eltávolitottam, majd pedig felnyomtam az "aMSN"-t.
-
harry
veterán
"ki lehet kapcsolni, hogy ne írjon a syslogba, vagy máshova?"
--> kérdésnek szántam, nem tudom.Illetve van olyan, hogy ssh-val belépek notiról, de elküldöm sleep-be, vagy kilépek, vagy hasonló, de a serveren ugyanúgy netstat -tn látja, mint established kapcsolat, hogy ott a noti, aki csatlakozik (a notebookról nézve csak 1, az épp aktív kapcsolatot látok).
Hogy lehet ilyen 'beragadt' elemeket kitakarítani? -
barnam_
nagyúr
Kiszedtem az fstab-ból amit beleírtam, így az enyém minden fájl. Ugyanakkor 777 minden fájlra, ez nem tudom normális-e. (Megy a megosztás is, ahogy eddig, majd még próbálkozok fstab-al.)
Jelenleg két gondom van:
- lassú a film lejátszás: Az alap médialejátszóval kis méretben még egész tűrhető, de teljes képernyőn már szemmel láthatóan akad kicsit. Pedig sima xvid-ről van szó. Gnome Mplayer-el nagyon akad, sima Mplayer-el meg nem is jeleníti meg a képet, csak a hangot. A gépem videokártyája: intel 82855 igp. Kerestem hozzá drivert, de az intel oldalán azt írták hogy jó ami a linux-hoz van.- ha az Fn+F3 illetve Fn+F4-el változtatom a hangerőt, akkor előjön egy külön ablak amiben megjelenik egy csík ahogy változtatom a hangerőt. Jól néz ki, de lefagy tőle a rendszer
Ha így megy tovább összeakad a bajszunk a Linux-al
-
barnam_
nagyúr
Köszi a részletes leírást, de egy helyen elakadtam:
sudo chmod -R 777 /media/Local DiskNem tudom át állítani a jogosultságokat, mert azt írja hogy nincs ilyen könyvtár. Pedig van. Be is van mount-olva a vinyó. Ls -el látom is a media/Local Disk könyvtárat, de belépni nem tudok
Az ubuntu sebességével nincs gondom, csak mondom ha még lehet gyorsítani rajta, akkor mért ne
-
A Kubuntu nem hiszem, hogy kisebb erőforrás igényű lenne, a Xubuntu talán az, de a saját tapasztalatom szerint a PulseAudio nélküli Ubuntu éppoly jó, de sokkal kellemetesebb a használata. Talán majd még a Lubuntu, amit érdemes lehet kipróbálni, de majd csak április után, ha megjelenik.
Az alternate CD-vel történő telepítéssel is csak tökéletesen ugyanazt kapja az ember, mint a simával, nem lehet választani a csomagok között. A minimal CD-s telepítés pedig egy kezdőnek talán elég nagy falat lenne. -
Tomi7887
aktív tag
igazándiból a sima konzolos projektet akarom lefuttatni.. fel telepítettem ide ubuntu alá.. ezt irja ki (amibe nem értem, hogy mi az a g++):
-------------- Build: Debug in teszt ---------------
Compiling: main.cpp
/bin/sh: g++: not found
Process terminated with status 127 (0 minutes, 0 seconds)
0 errors, 0 warnings -
kovaax
őstag
Ez azt csinálja, hogy napi üzenetet kiír, meg karbantartja. Sok felhasználós gépeknél találták ki annak idején, hogy nem e-mailt írnak mindenkinek, hanem beírják egy fájlba az üzenetet, és azt kiírja minden júzernek bejelentkezéskor ("holnap rendszerkarbantartás lesz!", például). Szal ha nincs sok felhasználód, akkor szedd le a csomagot nyugodtan, és nem kell vele foglalkozni többet.
-
harry
veterán
Az updates részre néztem egy helpet, ott ezt láttam:
# /usr/sbin/update‐motd # # A convenient wrapper for running the scripts located in # /etc/update‐motd.d and concatenating their output to the Message of the # Day file usually linked to /etc/motd) #Továbbra sem tudom pontosan mit csinál, de át tudtam állítani, hogy hetente fusson...
-
harry
veterán
Erre valaki?
PPA csomagos CoreAVC hekkelt mplayerrel nincs hang... (más lejátszóval, ubuntu repos mplayerrel van).
Próbáltam amúgy az egészet forrásból összetákolni (ahogy azt tettem is másik gépemen), de ott meg hiba van a fordításnál (make) ha felrakom a szükséges patch-et (default svn-es mplayer fordul szépen). -
Prego
senior tag
Nah sikerült. Most meg akarom nyitni a Windows hálózatok mappát, azt írja: A hely nem csatolható A megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról.
Beírtam, hogy smb://192.168.4.102/, erre felsorolta a megosztott mappákat, de csak a Users-be tudok belelépni (végülis doksik megosztásához elegendő), a Filmek és Database mappákba nem. Itt valami Windowsos jogosultságkezelés lesz a gond ezek szerint, Vista kimaradt az életemből, az új MS csodával még ismerkedek.
Bár most látom, hogy látja az összes OTTHONI-PC meghajtót (ami eleve furcsa), és azon belül bármelyiket elérem.
Akkor lényegében probléma megoldva, kössz.
Esetleg visszafelé (szal hogy windowsból lássam a linuxos gépet)? :$ -
upszilon
őstag
Ezzel a hozzászólással teljes mértékben egyetértek. Csupán kiegészítésül írnám csak le, hogy a Windows által megvezett emberek sokkal több törődést ígényelnek, mint a valódi, elfogulatlan kezdők. A linux közösségek gyakran linux-fikázásnak veszik a Windowsról érkezők kérdéseit. Nem szabad annak venni. Türlemesnek kell lenni, elmagyarázni és segíteni jól feltenni a kérdést. Aztán szép türelmesen megválaszolni azokat.
-
törölt tag
ezt néztem én is. exe fájl, Windows alól írható ki lemezre.
de van a Kasperskynek is:
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Rescue-Disk.shtmlkét megjegyzés:
1. vezetékes nettel bíró gépen kell elindítani
2. nagyon lassú. egy gépen (80GB hdd) 23 óra volt, míg végignézte.de rendbe rakta. volt valami 270, trójaival meg miegymással fertőzött fájl. ez elején frissíti a db-t, ezt is kicsit nehézkesen kezdi. de ezt úgyis automatikusan, ha madzagos net van.
http://www.askvg.com/download-free-bootable-rescue-cds-from-kaspersky-bitdefender-avira-f-secure-and-others/
ez egy gyűjtemény. -
Falconer
aktív tag
Dehogynem
Annyira nem izgat a linux téma, hogy megtanuljam előről a dolgokat, és egy normális driver update guide sehol nincs (baromi sok googlizás után, szóval gondoltam h aki ért hozzá az le birja irni pár mondatban a lényeget) :/
Akkor a tippem h mit kéne csinálni:
# wget http:..... (ide jön a link amit le kell tölteni)
Letölit, aztán mehet a többi parancs amit írtam az előbb.Stimmel?
A wep cuccra van egy csomó guide, azt meg birom csinálni, csak ez a driver update dolog a necces.
-
harry
veterán
No, hát természetesen pont a lényeg nem megy, mert ha pl. nmap nem lát hostot, akkor a 'c' nem kap eredményt az awk-nál, így whitespace-t akar hasnolítani, ami nem megy. Megoldás, hogy c kap egy 0 kezdőértéket, és akkor már lecserélem a netstatos sort is:
hosts=`sudo nmap 192.168.5.250-254 -sP | awk 'BEGIN {c=0} $1 ~ /Host/ {++c}
conn=`netstat -tn | awk 'BEGIN {c=0} $6 ~ /ESTABLISHED/ {++c} END {print c}'` -
harry
veterán
Most a gondom nmap-pel, hogy
- sP-vel lenne szép, csak 1 sort ír ki, ha a host be van kapcsolva, ám a win-es gépeket ezzel nem látja
--> vagy kell minden win kliens tűzfalán állítani, ami macera, ráadásul nem is ment
--> vagy sudo-val kell használni a parancsot, ám így viszont egyes interfészek mac-címét is kiírja, ami nekem bezavar, de legalábbis nem szép... néztem verbose-t lehet-e tiltani, de nem láttam ilyet.Mert amúgy csak annyit kéne csinálni, hogy 'nmap alháló', és ha a kimenet több, mint x sor (tehát több, mint a default cím, és záró sor), akkor van gép, nem nézi, hogy az most hol-ki, de nekem nem is kell. Így viszont lehet zavarni fog a mac-címes sor, mivel nem tudok vele fixen számolni (nem írja ki minden géphez). Esetleg le lehetne vágni ezeket a sorokat, bár így kicsit még szöszölni kell majd vele.
-
-
rtom
senior tag
Jogos, nem kell a user és pass paraméter ha a credentials meg van adva
A "nounix" paraméter hatására vmi UNIX-os fájl infó nem kerül a fájlba -> a kiszolgáló rendszer dátumát teszi az új/módosított fájlokhoz, míg win alól a kliens által adott idő kerül rá.
Relisys: a Sis grafikus chip linux alatt eléggé felejtős, emlékeim szerint csak 2D-t lehet csiholni belőle.
-
Az első kérdésre: az egész compiz-t
compiz-fusion-icon-t telepítsd, azzal tudod kapcsolgatni az ablakkezelőket (alapból 2 van: compiz/metacity)
A másik is compiz
Amikor úgy látod, h csak az ablakok változnak (mikor nyilakkal vezérled), nem lehet, h asztalt vált (üres asztal -> teli asztal...) Ilyenkor nyomj a compiz icon-ban egy reload window manager-t
-
V.Stryker
nagyúr
Hát most ott tartunk, hogy faxán fel van csatolva és oda enged lépni ahová akarok.
A probléma: -csak olvashatóként nyit meg bármit is és a mappákba nem enged írni. A cél pont az ellenkezője lenne.
A kérdés: -ha sikerül normálisan felcsatolni, hogy írni és módosítani tudjak benne, akkor miként lehet megoldani, hogy minden indításnál felcsatolja ugyanúgy magától?
A magam védelmében: nem csak alapból vagyok ilyen hülye a dolgokhoz, hanem mert 0 (azaz nulla) programozói multam van. Vivá gazdasági iskola.
-
V.Stryker
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Mindkét kliens tud gui nélkül üzemelni. Transmission-t démonként kell forgatni, és úgy is viselkedik, qBittorrentnek az új verziói úgy működnek, mint az rtorrent, screenbe kell tenni. Utána mindkettő vezérelhető webes alapon böngészőből.
transmissionhöz ezt használom.Nem tudom pontosan milyen támogatást adnak, de biztonsági frissítés biztos van. Talán van hardver support és új verziók, ezt passz.
(#22763) Tomi7887
ssh user@ipcím:esetleges port
-
V.Stryker
nagyúr
Ez micsoda?
Most már megvolt és most ez a baja:
vantsa@vantsa-laptop:~$ sudo mount -t cifs -o user=iroda1,password=***** //Alarm-server/kozos /home/vantsa/alarm
mount error: could not resolve address for Alarm-server: No address associated with hostname
No ip address specified and hostname not found -
-
Nagytalp
senior tag
OS-ként nem létezik. De például jó megoldás egy multimédia PC-re is. Ha pl. a rendszerbe egy user automatikasan jelentkezik be és automatikusan indul az XBMC, akkor nyertünk is multimédia központot. Legalább is nekem ez a tervem a jövőben.
Lett is egy jó ötletem. Kipróbálom ezt a GoS-t XBMC-vel.
-
harry
veterán
VLC-vel megnyitottam lejátszóból, ment jól.
Totem nem játszotta le. Ezek után felraktam a ubuntu-restricted-extras csomagot, de nem igazán változott semmit. Végül is annyira nem foglalkoztat, csak furcsállom.Más:
Mplayert felraktam forrásból (CoreAVC miatt), ám ha valami olyat tennék fel, aminek az mplayer függősége (smplayer, mozilla-mplayer azt hiszem), akkor úgy látja, hogy nincs fent, holott pedig igen, default helyre került (legalábbis a fordítón ezt nem paramétereztem), és a path-ból is lehet indítani. Vagy apt-get csak a felrakott _csomagok_ között keresgél, ahol úgysem találja? Mi ilyenkor a teendő? -
upszilon
őstag
"Ellenben ha megy Win alatt, akkor a DownloadHelper FF addonnal le tudnád tölteni, ha úgy megfelel."
Nem, sajnos windowsban sem lehet letölteni. Pontosabban letölt 288 bájtot és jelenti, hogy kész. Ellenben a Fraps windowsban szépen szedi. Az erdmény viszont használhatatlan. Ugyanis amikor megáll a töltés, akkor kimerevített képet ad ő is. A hang is képes jócskán elcsúszni ilyenkor. Szóval a végeredmény nem lesz kielégítő.
(#22455) Kendek: összesen 4 darab film van ott. Ebből hármat tegnap este óta töltök, egy pedig lejött. De az sem jó. Képzeld, ezt írja ki nekem:
"186.93 MB / 229.91 MB (8.19 kB/s, 01:27:30 remaining)
Download complete!"...és valóban hiányzik is a nagyrésze a filmnek. Egyébként a minősége megegyezik az eredetivel. Szóval a módszer jó. Köszönöm mégegyszer a hathatós segítséged! Most még ha letöltöttem őket, akkor a rákattos megjelenítésre fogok mégegyszer rámászni. Nem hiszem el, hogy másoknak megy, csak én vagyok ennyire ügyetlen...
-
mzx
senior tag
üdv harry
A)
Egyetlen szóval sem írtam, és nem is céloztam semmi olyanra, hogy szemétnek tartanálak, ismét nem olvastad soraimat
figyelmesen, melyekre reagáltál;
még jeleztem is januar 25-ei hozzád szóló hsz-emben, hogy úgy egyébként semmi bajom veled.
Nem értem, mire jó a békétlenkedés, ahogy túlérzékenykedsz, mondva csinált vélt sérelmeiddel.
(Részemről tovabbra sincs harag. Minek?
Azt is ismétlem sokadjára: amikor épp segitettél nekem, megköszöntem és jol jött.)
A megalapozott kritikát azonban szeretem, olyankor is ,amikor rám irányul.
És ha feltétlen fontosnak látok irni kritikát, akkor irtam és irok és irni fogok kritikát másra:
önvédelembol is (érvek logikus ütköztetése
-ez mindkét fél személyiségét fejleszti mellesleg) ,
és segitő jellegű elgondolkodtatás céljábol is.B)
Csak ismételni tudom (alappal), hogy FELSZINESEN olvasod azon soraimat, melyekre reagáltál számos esetben (legtöbbször).
(Hangsulyozom ismét, az egyértemuség kedvéért:
nem kifogásoltam, hogy olvasod-e postjaimat általában, hanem hogy
amely soraimra reagáltál, AZOKAT NEM ALAPOSAN olvastad el; még amikor ismételtem magam, akkor se; ritka kivétellel.)C)
Olcsó trükk, amikor XY ember -öncélú módon- WV ember szófordulatait másolja visszavágás céljából, mely szófordulatok
(alappal, joggal) XY-t illető kritikák voltak.
Röviden szolva: ok nélkul megforditottad némely, rád irányuló
kritikámat,
pl. irtam legutobbi hsz-emben pár dolog kapcsán, hogy PONT te szúrod ki ezt-azt a soraimból, kekeckedő módon
(a rövidség kedvéért nem ismétlem meg ezek tatralmát itt most),
erre te -alap nékul- épp ugyan ilyen szófordulatokkal engem kritizálsz most
(irtad: "erre te [te=mzx] kiemelsz engem, direkt és csak engem, mint főkekeckedőt.")D)
CSAK MELLÉKESEN, kiegészitésképp ismét jelzem: hangsulyoztam
NAGY betukkel, hogy nem az a lényeg az emlitett szakmai problémámban, hogy
valamiféle csodálatosság lenne rá jellemzo, hanem hogy
DÖNTŐ jelentőségű volt számomra arra nézve, hogy linuxban el tudjak indulni végre nulláról, és máig
senki nem tudja, mi az oka annak,
amitől megoldódott (mellékesen: általam).
(Bár érdekel tovabbra is, ha valaki tudja az okát.)E)
(2-3 -os soraidra reagálva: ismét látszik (ezekbol is), hogy szőrszűálhasogató vagy, és ezt SE bántásképp mondom, hanem jóindulatu kritika gyanánt.
Szőrszálhasogatásaid mikéntjét ezlőző hsz-emben részeltesen kifejtettem.)F)
Úgy tűnik, alapjában átbeszéltük konfliktusunkat, kulonosebben többszót
nem érdemel, bár nyilván azt teszelm amit jónak tartasz.
Ha feltétlen fotnosnak tartanám, csak akkor fogok e konkfliktusunk kapcsán ismét reagálni, érvelni.
(Bőven elég időt szántunk rá.) -
mzx
senior tag
üdv harry,
Az előbbi, Peter számára is hsz-em neked is szól, kérlek olvasd el azt is, ezáltal jobban megérted,
mely pontokon értettél félre.(Nem én értettelek félre titeket, szerintem.)
Ezen felul konkrétan a bekezdéseidre is reagálok e hsz-emben, a te sorszámaidnak megfelelően:
1) - erről ld. előző hsz-em
2)
_a)
Kifestőhöz hasonlitod hsz-eimet, na végre egy olyan meglátásod, melyben van valami.
Bár nem teljesen állja meg helyét ez a kritikád sem, ugyanis hangsulyok miatt
vastagítottam olykor, vagy dőlt betűztem ,stb, hogy kiemeljem a modnandóm lényegét
a kevésbé lényegesnek szánt soraim kozul; a smiley-k pedig pótolják a -sajnos-
neten amúgy nehezen kivitelezhető metakommunikációt.
(Tudvalevő, az ember igen jelentős részben a metakommunikáció által érti meg a másikat,
MÁR HA KELLŐEN ODAFIGYEL a másikra.Kicsikorunkban meg túlnyomorészt az alapján értelmeztunk
másokat. Ezáltal is jelentosen csökkenthetőek a félreértések száma,
úgy látszik, nem olvasol a metakommunikáciombol kellően.)
Mindevvel egyutt e meglátás félig helytálló, talan elég lenne kevesebbet hangsulyoznom és
metakommunikálnom, fene tudja... mindenesetre közel sem összevisszák a smiley- jaim,
hanem kifejezőek; annak szánom legalábbis, ha odafigyel rá, aki olvassa.Amugy PONT AZ ÁTLÁTHATÓSÁG az egyik fő oka, hogy vastagitok, néha nagybetuzök is, stb...
Szerinted meg épp ettől nem átlátható ... érdekes felvetés ...._b)
Kifogásoltad, hogy múltkor 3 hsz-t írtam, amit egyben is lehetett volna: mint te is tudod,
a szerkesztésnek időkorlátja van. De te "nem kekeckedsz", okés_ _ _A LÉNYEGESEBB MEGLÁTÁSAIM:
3)_a)
Valóban akadt olyan, h segitettél nekem, meg is köszöntem.Miert kifogásolnám?
Amiket kifogásolTAM, arrol PEter+teszámodra irt előz őhsz-emben irtam.
(Amely dolgokat meg AZON FELÜL kifogásolok, azokrol
-a rákövetkező hsz-edre reagálva-
jelen hsz-emben végig írok.)_b)
privik: nem tudhatod, kivel mikről privizek. Épp azert privik.
Már csak ezért sem tetszett ebbéli kekeckedésed.
(Avval a résszel viszont egyet értek, hogy feleslegesen
nem illik zavarni senkit - de erről nem volt szó általam,
ilyen esetemről nem tudsz, nem is olyanra reagáltál irányomba.)
Egyébként nem sürgetés volt, amire utaltam az illetőnek a privijeimmel
(bár ez nem tartozik rád és csak magyarázatképp utaok rá),
hanem hogy fogas ÉS DÖNTŐ jellegű kérdésemben az illető segitett nekem a legtobbet,
és miutan magamtol rájöttem a megodlásra, érdekelt, annak mikéntjére mit szol az illető,
na meg hogy belelkesedtem.
Nem elvárás volt a privireakcio tőle, csak jeleztem neki, hogy meg van a megoldás,
meg is irtam priviben nekiEvvel nemhogy nem zavartam őt, hanem
számára is jol jöhetett, hogy a fogas kérdés hoygan oldodott meg tekintve tehát,
hogy ő kulonosen sokat segitett nekem abban a kérdésben,
az i-re apontot mégsem sikerult feltenie (ami nem is baj),
nekem azonban igen ...
ezt már csak megoszthatom vele, nem? Energiát ölt abba, h segitsen nekem,
és még csak ne is tájékoztassam, h az utolsó és legnehezebb akadályt lekuzdöttem
adott probléma terén?? ... A megoldáshoz vezető úton végig fogta a kezem,
hisz a téren totál kezdő voltam és vagyok még!
Ő adta a folyamat többségét (amiért hálás vagyok neki (is, meg sokaknak, akik adtak
infókat ehhez nekem)), én "csak" a végét (az egyébként legfogósabbat) oldottam meg magamtól
ABBAN a bizonyos dologban. (A rövidség kedvéért
nem utalok rá most, h mi volt az a bizpnyos probléma.)Noh, most elmagyaráztam az okát neked, hogy miert jeleztem neki nyilvánosan is ,hogy
amint tud, reagáljon e téren , hogy közös probálkozásunk hogyan oldodott meg.
De legkozelebb nem fogok magánlevelezéseimre utalást tenni;
talán ez nem volt annyira titkos,
viszont egy ÚJABB kekeckedésedre megadtam a magyarázatot evvel.Kissé ezt is tulreagáltad, úgy vélem. Semmmiféle zaklatás és sürgetés NEM volt
abban a hsz-emben az illető iránt.Amúgy meg igen ritka, h nyilvánosan
privinézésre utalok bárkinek is ,
("természetesen" te azonnal kiszurtad)
azonban lelkesedésem a probléma kapcsán
(amirol adott privim szólt) olyan volt, hogy kivételesen itt topicban is
jeleztem neki, hogy izgatottan várom abbéli reakcioját.
Semmi kulonoset nem tettem avval és nem is tartalmazott ama mondatom semmi rendkivulit,
én ugy latom (ellenben veled).4)
Ezt irtad:
"Nekem még egy válaszlevelet sem címeztél, és így nem, nem olvasom a postjaidat,
többek között a fenti okokból kifolyólag."Hát ezt végképp nem értem... miylen válaszlevelemre vártál?
Volt olyan, h történetesen segitettél nekem utt topicban, meg is köszöntem neked itt.
Ezen kivul mire kellett volna reagálnom?Válaszlevelet neked? ... ez ugy hangzik, mintha irtál volna nekem privátot
(és eragálnom kellett volna oylanra),
holott
nem kaptam tőled ilyesmit. (Nem, mintha vártam volna.)5) - ld. az előző, Peternek és neked szánt hsz-em. (kísérletezem, amit van tudásalapom,
rutinom ahhoz, stb. .. bár az előbb itt is tettem erről utalást
a privizéssel általánosságban összefuggo, előző bekezdésemben - válaszom
az ötös bekezdésedre: részben azokban.)6)
amit nem tudsz mire vélni - erre is reagálok:
a hsz-edet (melyre most reagalok) megelőző hsz-eidből
(nem a segitő válaszodra gondolok persze,
amit meg is koszontem aznap neked)
kiderul: azok után reagáltál rám kritikÁIDdal,
hogy amely megnyilvánuásAIMat kritizálod,
azokat TELJESEN FELSZINESEN olvastad el.Nem kotelező alaposan olvasni senkit, vagy egyáltalán olvasni,
de az esetben NINCS IS ALAPJA annak, ha reagál rá az illető;
jelen esetben te azon soraimra, melyeket teljesen felszinesen olvastál el
(ha egyáltalán azokat végigolvastad... )Tehát ennyit az érveid "megalapozottságáról"...
-
Sk8erPeter
nagyúr
"kit zavar az ott, ha utána mást raksz fel?"
Pl. engem: köztudott, hogy a Microsoft, és konkrétan az Internet Explorer szarik a szabványokra, és szeretik a saját útjukat járni. Ez meg igencsak megnehezíti pl. az Internet Explorerben megjelenő honlapok elkészítését. Ha készítettél már honlapot, akkor tudod, hogy Internet Explorerrel úgy általában mekkora a szívás, ami más böngészőkben tökéletesen jelenik meg, többek közt azért, mert a normális böngészők eléggé szabványkövetők, az IE alatt szétesett, és buherálni kellett a CSS-kódokkal, ami rohadt idegesítő pluszmunkával jár.
És ugyebár pont azért olyan rohadt nagy annak a fos Internet Explorernek a részesedése, mert alapból benne volt a Windows különböző verzióiban.Épp ezért zavar az, hogy a Firefox alapból benne van az Ubuntuban. Lehessen kiválasztani a csomagtelepítőből, melyiket szeretném telepíteni, nekem ne legyen fenn alapból egy böngésző, mert akkor ugyanaz lesz a helyzet, mint az Internet Explorer esetén - manipulálják a böngészők piaci részesedését.
Pont erre hivatkoztak a különböző cikkekben az Opera által kivert botrány kapcsán is, hogy mekkora fasza lesz, hogy már el lehet távolítani az IE-t a Windows-ból, és ez némileg már közelíteni fog a Linuxos megoldás felé, ahol a szabad választás joga azé, aki használja az oprendszerét.
Linux meg ne kövesse már pont a Microsoft hülyeségét, hogy inkább belerak a "hülyejúzernek" egy böngészőt, nehogy sikítórohama legyen, ha meglátja, hogy nincs a pofájába tolva. -
harry
veterán
FTP: Az volt a gondom, hogy távolról elérve lassú a mappaváltás, néha befagy, főleg, ha fileátvitel van a háttérben, és úgy akarok mászkálni a mappák között. Most megnéztem otthonról, tapasztaltak:
Ha a belső hálós IP-re csatlakozok, akkor nem megy el a routerig, hanem az előtte lévő gigabites switch-en keresztül megy, szépen úgy 50Mbit/s sebességgel, nincs semmi lassulás.
Ha a külső IP-re (illetve dyn. domain címre) csatlakozok, akkor biztos, hogy a routeren keresztül vezet az út, már csak a 7MB/s-es (belső 100mbit) átviteli sebességből ítélve is, de szépen megy, gyorsan tudok mászkálni a mappák között, nincs belassulás.
De ugye utóbbi esetben nem megy át a wan porton, nincs natolás, port átirányítgatás, stb. Most akkor a router net felé néző oldalán van valami gond, vagy a jó chelloval, vagy mi lehet a hiba?
-
mzx
senior tag
irtam tobbszor is itt a napokban ,h tudok (erős) alafokon angolul.
Csahogy ha az ember TELJESEN kezdő egy témában,
mint én pl. linuxban,
akkor még magyarul se jön le sokminden, nem hogy más nyelven.! még azt IS irtam itt ma:
a)
kevés értelmét látom letölteni a MAGYAR manuált, mert valaki idézett belőle itt, de abbol is alig értettem vmit.
Ettől függetlenul megköszöntem neki,
mert ő jó szándékkal segitett nekem, és a helyzet megértéséből a lehető legjobb tanácsot hozta ki számomra ő is ,mint itt szinte mindenki.b)
ANGOL nyelvű google találattal segitett nekem itt valaki,
és meg is irtam itt ,rá reagálva, hogy hasznát vettem, jól jött,
MERT AZT SZAKMAILAG (!) felfogtam.
(ha szakmailag nem fogtam volna fel ,akkor magyarul se figtam volna fel, ahogyan a
mountolást magyar manuálbol idézetteket NEM fogtam fel, ez van)
Nem először kekeckedsz; ennyire unatkozol?
LEGALÁBB 5 HSZ- OM UTAL ARRA, HOGY azután itélsz nmeg engem,
hogy el se olvastad hsz-eim felét se.Nem kotelező elolvasnod, miket reagálok, irok itt,
de akkor mi alapján itálsz meg engem?
Akkor nem kell megítélned....
Te azonban nem először kekeckedszolvaslak.
Amúgy tudomásul veszem mindenki stilusát,
semmi gondom veled se - csupán én is elmondtam meglátásom.Mindenki más segitségét köszönöm.
És a kedves és jóindulatu priviket is. -
dany27
őstag
azt tudom h minden megosztott könyvtárhoz kell rendelni a configba bejegyzést de azt hogy oldom meg hogy be is azonosítsa hogy ez az x vagy az y user??
Jelenleg csak annyi van hogy nincs guest acc és adtam hozzá egy samba usert és csak azzal tudok belépni ez mind szép és jó csak hogy oldom meg hogy ki melyikhez férhessen hozzá??
Jelenleg így van:
[global]
workgroup = WORKGROUP
netbios name = 192.168.1.3
security = user
guest account = nobody
os level = 66
local master = yes[public]
comment = public
path = /media/data1/Public
browseable = Yes
read only = no
guest ok = no -
harry
veterán
Erre az fpt-s kérdésre van valakinek tippje?
Más:
Tegnap délután még piszkáltam távolról a szervert (ssh, ftp, stb), majd ma néztem, és nem ment. Most itt belső hálóról nézem, pingre válaszol, nmap látja a nyitott portokat, ám sem ftp sem ssh csatlakozás nem sikerül. Nincs timeout, csatlakozik (csak simán connected), de nem történik semmit. Mindjárt rákötök egy monitort tesztképpen, megnézem mit csinál.
De nem igazán értem, hogy ha elvileg van hálózati kapcsolat, akkor mi lehet a gondja... -
Siriusb
veterán
Nálam arch linux + gnome 2.28 -nál jelentkezik hasonló probléma, a volume manager ikonja néha eltűnik amikor bekapcsolom a gépet. A futó folyamatok közt persze ott van. Megoldást még nem sikerült találni. Max azt, hogy áttérek lxde-re.
Szerk: oh, már kezdtem örülni, hogy valaki hasonló cipőben jár :-/
-
-
FixY67
senior tag
-
Én is úgy szoktam, h letekerem, feltekerem, mute on/off és vissza szokott jönni
Hál istennek az itthoni gépen nincs ilyen gondom, de már pár telepítésnél belefutottam én is...
(#21891) Kendek: gyanús volt, h nekem szántad
Más: Hogy tudom kideríteni azt, h mi okozz magas I/O wait-ot??? A héten másodjára kellett újraindítanom a gépet mert egyszerűen nem találtam meg azt a procest (vagy progit) ami okozza
-
Ja bocs, azt elnéztem, az body007-nak ment, csak akkor neked válaszolt.
Amúgy mért? Te nem a böngészőben nézed a leveleidet?
dany27: mire jó mire jó, hát valakinek tesztelnie is kell. Amúgy eddig minden oké vele, semmi komolyabb probléma nem volt.
Major Major: úgy tűnik, hogy szépen megjeleníti ezzel a pluginnal a HTML leveleket is, csak rá kell kattintani az ikonra. -
törölt tag
egyelore feladom.
egyszeruen keptelen vagyok kitalalniazert talaltad meg a gdm-ben mert bele van forgatva. leszedtem a gdm forrast h megertsem micsinal a 10sec-en beluli leallassal, hogy tudjam hova kell drotozni a buvos '66'-ot. es gozom sincs. muszaj dolgoznom, nem szorakozom most vele tovabb, ha addig nem lesz meg a megoldas, hetvegen meg lehet hegesztgetek.
vegigneztem a gdm.conf-ot is, de abban sincs benne ennek a 10sec-nek meg a valtoztatasa sem (levehettuk volna 0-ra).szoval 'hajra, Mari neni!'
-
törölt tag
innen:
"You can suppress the 10 second warning by returning code 66 from the Xsessionscript or from your session binary (the default Xsession script propagates those codes back). This is useful if you have some sort of special logins for which it is not an error to return less then 10 seconds later, or if you setup the session to already display some error message and the GDM message would be confusing and redundant."mod: tehat ha lecsereled a gdm-et, az is megoldas
-
gyurman
tag
[neked]
path = /media/neked
writeable = yes
browseable = yes
valid users = magam
read only = no
guest ok = no
create mask = 0644
directory mask = 0755
force user = magam
force group = magamna, nekem ilyesmivel van definiálva egy megosztás, és még sok átírás van az smb.conf-ban. Így tudok írni és én csak a mount.cifs-t használtam meg nem adtam neki a felhasználónév és jelszó után más paramétert. Probálkoztam az iocharsettel is, de ékezethibák.
NFS? na, az jó játék lehet, arra ránézek, mert így elég gagyi hogy a két linuxos gép között nem viszi a megosztást normál ékezetekkel. -
gyurman
tag
Na én pont játszottam ilyennel, ha érdekel jobban rágyúrok én is napokig szenvedtem a mount.cifs-el. Küldök konfigot is meg mindent ha akarod, de figyelmeztetlek, én nem tudtam megoldani semmilyen kapcsolóval hogy normális ékezetek legyenek. Most keresek más megoldást.
Ja és valamiért ha egy gép fel volt mountolva, akkor a másik már nem tudta. Bogaras az egész.
Samba4 használható valaki próbálta?
Miért jó mountolni? DVD író proginak hogy adod elő, hogy a smb://akármiről szedje az adatokat, vagy talán a képnézegető progi is behányna egy ilyen pathtól, nem? -
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest