Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
Aktív témák
-
-
ntomka
nagyúr
Mi a legjobb progi FLAC készítésére audio CD-ből?
-
ntomka
nagyúr
Azt tartsd mindig szem előtt, hogy erről nem a linux, mint rendszer tehet. Ezen évig pl. az AMD-nél, vagyis ATI-nál egyetlen egy fejlesztő dolgozott a zárt meghajtón linuxra. Idén vettek még fel embereket erre a célra, akik már a nyílt meghajtóba is segítenek kódot tolni. Ehhez képest az ATI/AMD zárt meghajtó technológiailag a legfejlettebb linuxon, persze a leginkompatibilisebb is, de ugye amíg élünk remélünk. Mindenesetre az AMD-n az utóbbi évben látszik az igyekezet.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
Videózáshoz ajánlom a kdenlive-ot, ha már kde. Azt meg nem győzzük sosem eléggé hangsúlyozni, hogy ha játékos szándékai vannak valakinek, akkor tartson erre a célre egy win telepítést is a linux mellett, mert az még mindig nem platform erre.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
De, jó drivered van. Sajnos fglrx-szel a kwin ennyire képes. Én még a következő kde kiadásban reménykedek, oda írták, hogy a kwin teljes refactoringon fog átesni, de ez már az utolsó után kettővel reménykedés tőlem. Ha az sem lesz jobb, feladom. Sajnos a kwin fejlesztője elég szűk látókörű és kb. csak nvidia-n zárt meghajtókkal tesztel.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
Beütöd ezt a terminálba:
sudo apt-get install compizconfig-settings-managerUtána követed ezt: "To get better performance, install CompizConfig Settings Manager (see the first tip in the post for installing it), then open it from Dash and go to the "OpenGL" plugin and uncheck the "Sync to VBlank" option."
-
ntomka
nagyúr
válasz
.:ZS:.
üzenetére
Ha tényleg feltennéd, akkor a flash-t innen telepítsd.
-
ntomka
nagyúr
Nincs jelentős különbség a frissebb csomagokat leszámítva, ami azért nem rossz dolog. Meg ahogy észrevettem ubuntunál azért jobban hanyagolják a régebbi verziókat, ha kint az új. A mint ubuntu alapú, csak az ubuntus különcségek nélkül. A 11-es a 11.04-re épül unity nélkül. Ha a compiz teljesítménye zavaró lenne benne, akkor egy 10 perces művelettel vissza lehet fejteni, onnantól tényleg élvezet használni a rendszert.
-
ntomka
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Ismert compiz bug, ami kb. sosem lesz javítva, de kerülőmegoldás van rá:
Megnyitod a compizconfig beállításkezelőt > Ablakok elhelyezése plugin > Fix ablakelhelyezések fül > Ablakok rögzített pozícióval > Új > Írd be ezt: name=clock-applet > Mindkét csúszkát húzd jobb szélre > Munkaasztalon tartás pipa be > Bezár > És már működnie is kéne
-
ntomka
nagyúr
válasz
atesss
üzenetére
Esélyes, de viszonylag könnyen orvosolható.
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Igazi érv: kényelmetlen. Jobbat tényleg nem tudok mondani. Egyszerűen több minden zavar benne, mint ami tetszik. Ilyesmit akartam megfogalmazni, ehhez képest te tételes felsorolást vártál a negatívumokról, mikor ahhoz, hogy ne tetsszen valami, ugye nem feltétlenül kell.

Szóval attól még, hogy nem állok be a sorba bólogatós kutya módjára, hogy "jó' van e', úgy is csak e' van nekünk", te attól még megteheted, ha akarod. De egy kutya sem eszik meg mindent amit elé raknak.
(Bocs a hasonlatért, ha nem inged...) -
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Ezeket a lépcsőket én is megjártam, szinte ugyanezekkel, amit soroltál. Számomra a legproduktívabb MS alapú OS az XP volt, évekig nyúztam, csak úgy, mint más. A vista nálam is kimaradt, főleg teljesítmény okokból, pedig nem lett volna rossz. A 7 az felemás. Vannak benne jó dolgok, de arra jut ugyanannyi rossz is, így se előre, se hátra. Linuxról nagyon rossz emlékeim az ős suse és mandrake táján vannak, amikor délutánokat vertünk el egy vga vagy hangkártya beizzításán, de hibának már akkor sem a linuxot hibáztattam, sőt, rengeteg potenciált láttam a rendszerben, amit azóta az idő beigazolt. Következő használható rendszerem a magyar UHU volt. Imádtam. Kb. azt az irányvonalat képviselte, mint most az Ubuntu. Elismerem, utána volt egy kis szünetem linuxokban, mert akkoriban még mindig nem tartott ott, hogy a napi teendőket maradéktalanul el tudjam végezni. Aztán mikor újrakezdtem, majdnem minden nagyon disztribúciót kipróbáltam. Még a legó arch-ot is. Épp csak az OSX hiányzik tényleg, és hidd el, kipróbálnám gyakorlatban, ha nem lenne annyira hozzákötve a méregdrága gépeihez.
Leghatékonyabbnak jelenleg a Mint 10/11 vonalat érzem számomra, természetesen saját felületi beállításokkal, de az alaprendszer is sokat számít. Ehhez képest a GS és a unity is nem egy lépés lenne visszafele.
De azok alapján, amit írtál, elég rossz lehet neked, ha minden rendszert visszalépésnek érzel, mert ezzel én nem így vagyok.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ng0ofy
üzenetére
Ejha. "Begépelem és indítom azt' jóvan' " megoldásra számtalan verzió létezik. Nekem a synapse jött be erre a célra. Szép, gyors, csak a képernyő közepén jön be egy kis dizájnos ablakocska. Nem kér enni, nem túr a képembe egy nagy fekete maszlagot, és ráadásul pluginekkel bővíthető, de alapjáraton is nagyon okos. Csak ezt a részt egészítettem volna ki. De amúgy igen, mindkét oldal beszéde felesleges szócséplés.

-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Nálad a tetszik/nem tetszik kérdése mindig nyers érveken alapul? Elég rossz lehet.

Én már korábban is próbálkoztam hasonló elrendezésekkel, volt bal oldalon a panelom, állítottam be mindenféle fancy menüket, stb. Megnéztem én ezt a unity-t is, de én nem tudnám megszokni és hatékonyan használni. Totál kontraproduktív számomra. De folyamatosan hangoztatom, hogy számomra, és én meg azt nem értem még mindig, hogy miért kell ezt huszadjára is leírnom.
De azzal sem mondtam hazugságot, hogy eléggé bughalmaz a compiz 0.9 alatta. Nagyon optimalizálatlan és lassú. Idővel biztos jó lesz, de egy stabilnak nevezett kiadásba nem kellett volna beletenni így. Oké, hogy nem LTS, de az emberek felé ez ilyen élesen nincs kommunikálva.
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
"Valami olyasmire számítottam, hogy "na ez már haladás" "
Tőlem? Látom benne a lehetőségeket, de jelenleg nekem ez visszafejlődés, mert szerintem még a Gnome Shell is kezelhetőbb, mint a Unity. Szóval nem tudom rámondani egyáltalán a haladás szót, hacsak a visszafelé irányra is szívesen mondjuk...

-
ntomka
nagyúr
Azért én ezt így nem állítottam. Azt mondtam, hogy jelenlegi formájában nem életképes hosszú távon, látom benne a lehetőséget, de sokat kell még csiszolni rajta, hogy elégedett legyen mindenki, ahogy a korábbi felületekkel azért nagyjából azok voltak az emberek. Na ezen állításaimmal nemtom mi a baja floaternek, mintha a lelki világát tépáztam volna meg azzal, hogy van aki szerint a unity jelen formájában nem jó.

(#36681) sheratan: Igen.
Csak a jelenlegi számaikat tekintve elég meredek terv... 
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Ja.
Ilyen kiegészítők unity-re (vagy nem is tudom minek hívják őket) nyilván azért születnek, mert mások szerint is szükség van rájuk, szóval csak nem vagyok egyedül a véleményemmel. Lehet, hogy neked tetszik, de egyik pillanatról a másikra nem kéne elfelejteni azt a kis (már ha kis) százalékot, akinek nem tetszik. Nem vallási fanatizmus ez az ubuntu, ne csináljunk már belőle applet. 
-
ntomka
nagyúr
Nem tudja valaki kubuntuékkal mi van? 2 hete kijött a 4.7 béta, ennyi idő után már a beta ppa-ban régen fenn szoktak lenni a csomagok. És még az oneiric tárolójába sem töltötték fel őket. Szeretném kipróbálni, de forrásból azért mégsem lenne buli forgatni egy egész DE-t.
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
"Már miért akarná bárki is összeszégyelltetni a desktop júzert...?"
Írtam, hogy ez az én véleményem, nem kell senkire ráilleszteni.
"A python meg ugye mennyivel lassabb a GS-féle js/css megoldásnál?"
Szerintem sokkal, lévén a SpiderMonkey-t használja, ami nem enyhén gyorsabban fejlődik, mint bármilyen python interpreter (nincs bajom a pythonnal, de ne ebben kezdjünk már el desktopokat fejleszteni, könyörgöm, van gyorsabb is). És a személyes tapasztalatom is az, hogy igencsak gyorsabban dobálja a dolgokat, mint az ubi féle python dolgok. Persze egy V8-nak én is jobban örülnék.
És pont egy webfejlesztő kérdezi miért jobb a js/ccs, mint a python? Minden kapcsolódó témában hirdeted, hogy mekkora király a crankshaft, erre meg már pythonra kéne cserélni? A Google szolgáltatások nagy része is pythonban íródott, aztán ma meg ott tartunk hogy mindenre kezdik lecserélni, elkezdték tolni ugye a JS szekerét, lesz nekik Node.js. Gondolom nem ok nélkül. Pár évet adok nekik, és kb. a kukába való szolgáltatásaik maradnak majd csak pythonon. Jó programnyelv az egyébként, nem tagadom, de az MS is elismerte, hogy a JS-ben van a legtöbb potenciál, mint interpreteres nyelvben (történetesen voltam egy HTML5 konferencián, amit ők szerveztek)."Én éreztem szoftveresként kényelmetlenül, hogy c/c++-ban kéne reszelni bármit is, miközben még kde alá is van annyiféle script binding, hogy kész öröm nézni."
És igen, már ott tartunk, hogy a Kubuntu desktop élmény gyorsabb sokkal, mint a sima Ubuntu (nem csak én gondolom így, hanem azok a kiábrándult userek is, akik soha az életben nem gondolták volna, hogy KDE-t fognak használni). Persze ott meg a csodálatos kwin borítja össze az egész felhasználói élményt.
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Illeszkedne a jelenlegi felületbe.
Ellenérzésem azért van, mert az összes új felület olyan érzést vált ki belőlem, hogy szégyelljem magam, amiért én PC-t akarok használni, vegyek inkább tabletet. De mondom, ez én vagyok, nem kell a szívedre venni.

A python ellen meg csak azért vagyok, mert látom, hogy egy LMDE vagy egy 'Plain Debian' mennyivel gyorsabb ezek nélkül. Persze nincsenek is olyan kényelmesek, mint egy ubi.
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Azért nem ilyen. Ott a felület része egy valamilyen, de szokványos menü, még ha ott is minden plazmoidokon keresztül van megoldva. Viszont a unity ugye egy új koncepció, te is ezt hangoztatod, erre bevarázsolnak az indicatorok közé egy full classic menüt, ami baromira nem illik a képbe. Ekkor jogos a kérdés: akinek erre van szüksége, az miért is használ unity-t (merthogy lehetőség van számtalan egyébként)?

-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Azért itt még nem tartunk szerencsére, hogy vagy megszokod a unity-t, vagy megszöksz. Bőven vannak lehetőségek.
Jelenlegi formájában azért a unity nem lenne hosszú távon életképes. Millió bug, ami nagyobbrészt a compiz 0.9-ből ered, elég sok használhatósági kérdés is felmerül. Szóval van azon mit gyúrni, akárki akármit mond. -
ntomka
nagyúr
Olyannal ütközött már valaki, hogy egy intel gpu-s notin csatlakoztatva egy külső monitort annak a képe vibrál?
-
ntomka
nagyúr
válasz
pethYeti
üzenetére
Ja igen, ez viszont egy 0.8-as compiz bug, amit képtelenek javítani, bár lehet a 0.9-ben ezt már megoldották. De semmi probléma, van rá kerülőmegoldás.

A CompizConfig beállításkezelőben nyisd meg az Ablakok elhelyezése plugint, itt menj a fix ablakelhelyezések fülre. Az ablakok rögzített pozícióval részbe fel kell venni ezt:
Ha találsz más súlyos hibát szólj, mert én nem tudok.

-
ntomka
nagyúr
válasz
Laybee
üzenetére
Az az utóbbi fájl lesz tényleg a ludas, nálam ez van benne és nem ír rá hibát:
deb file:///usr/share/local-repository binary/
(#36318) pethYeti: Ez alapján csináltam, de szerintem könnyen visszatehető a tárolóból a 0.9. A linkelt leírás végén le is van írva hogyan kell. Bár nem látom értelmét. Unity-t nem használok, minden másra meg gyors, stabil és kiforrott a 0.8.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Persze, főleg ha használod a rendszermentet.

(#36315) Laybee: Az ördög nem alszik. Meg kell nézni azt a fájlt és kiderül.

-
ntomka
nagyúr
válasz
Laybee
üzenetére
Azt a fájlt meg kell szerkeszteni, mert valahogy hibás lett szintaktikailag ami benne van.
(#36308) Sweet Lou 6: Leginkább a 0.9-es compiz a hibás. Nincs eléggé kitesztelve, a canonical meg volt olyan rendes, hogy ilyen állapotban belehányta. Én visszafejtettem 0.8-ra, elégedett vagyok. Persze nincs fancy unity, de legalább stabil és használható a Mint 11-em.

-
ntomka
nagyúr
válasz
dcsabesz
üzenetére
Ez kemény dió lesz. Próbálkozni lehet.

Meg kéne nézni ezt a ppa-t.
Így telepítsd terminálban:
sudo add-apt-repository ppa:doctormo/xorg-wizardpen
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install xserver-xorg-input-wizardpenAztán egy gép újraindítás után meg kéne nézni csinál-e valamit a géped vele.
Aktív témák
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nyilván saját lemezekhez van erre szükségem, hogy ne az origi kopjon el idő előtt. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)