Hirdetés
Aktív témák
- 

harry veterán válasz  body007

üzenetére body007

üzenetéreNo, végül is megvan, íme: #!/bin/bash shut=false 
 while [ $shut != true ]
 do
 # echo "Uj kor"
 # sleep 2
 hosts=`sudo nmap 192.168.5.11-254 -sP | awk '$1 ~ /Host/ {++c} END {print c}'`
 conn=`netstat -tn | awk '$6 ~ /ESTABLISHED/ {++c} END {print c}'`if [ $conn -lt 1 ] && [ $hosts -lt 1 ] 
 then
 shut=true
 fi
 doneif [ $# -eq 0 ] 
 then
 exec $0 shut
 else
 sudo halt
 # echo halt
 fiMűködésről: 
 - sleep: késleltethető, a ciklus miatt van értelme természetesen, másodpercben értendő (most csak 2sec a példában).- Megnézi nmap-pel, hogy van-e gép az alhálón, ehhez az sP kapcsoló, ám 'sudo' nélkül a Win-es gépeket nem látta... A kimenet több sor (nmap verzió, host címe, mac cím, stb) és oszlop (host, ip, up, stb). Az 'awk' annyit csinál, hogy megnézi mely sorok kezdődnek 'host' szóval, és megszámolja, hány ilyen van. Vagyis hány gép válaszolt a kérésre. 
 Alhálót persze át kell írni.- Megnézi van-e 'ESTABLISHED' kapcsolat (pl. ssh, ftp, torrent), a fenti módszerhez hasonlóan. - Ha egyik sincs (eredmények száma <1, avagy 0), akkor mehetne is a halt (kikapcs), ellenben én úgy csináltam (nem tudom, van-e értelme), hogy ilyenkor meghívja magát a program egy paraméterrel, melyet lát ha ismét ide jut, és ekkor már kikapcsol. 
 Ezt azért terveztem, hogy ha pl. pont akkor ellenőriz a rendszer, amikor újraindítom a gépet (nincs ping válasz), akkor ne kapcsoljon még ki, hanem 1-2 perc múlva nézze meg ismét.- Az egész mehet minden napra crontab-ba, adott órában indulással (pl hajnal 00:30, hogy este ne menjen a gép, ha nem kell) A scriptet alapvetően magamnak írtam, egyszeri házi felhasználásra, gondolom lehetne szebben is, biztos nem profi, de nekem megteszi, persze ötleteket szívesen veszem  
Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest