Aktív témák
-
kene84
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem,hogy mi módon tudom beizzítani az nvidia kártyám Tv-out tulajdonságát?
Mit kell ehhez telepíteni?

-
cqr
aktív tag
A legújabb 8.5 -ös ati driverek esetén a beépített telepítőt használva mind mandriva mind ubuntu alatt gyakorlatilag tönkrevágta az xorg-ot. Azóta feltetem egy debiant és ezen howto alapján [link] (plussz még egy két dolgot szórakoztam de sztem azok lényegtelenek voltak) végre MŰKÖDIK ! El se hiszem, mindjárt sírok
Nem laggolnak az ablakok 8k körüli fpst dob a glxgears.. szal perfekt , azért ide írom mert, ha nem is pont igy de ubuntu alatt is tuti fel lehet ehhez hasonlóan tenni (nekem a restricted drivers bepipálása után felrakott fglrx közel sem volt ilyen jó), plussz akkor egy sry az atinak, ez a driver már 2D-ben is remek (az x800-on legalábbis
). -
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow
üzenetére
nagyon helyes! így is kell
a google mindenki jóbarátja, csak sokan nem tudják
én se szoktam megvárni a választ, googlézok tovább.És ha már írok egy hszt:
Acer tm292+ubuntu x.yz, hibajelenség:
1-2 hete csinálja. Bekapcsolom és van, hogy kb 5-10 percen belül behülyül a gép.Ezalatt azt értem, hogy az egér és billentyűzet megszűnik létezni, pontosabban nem működnek.Előjele az, hogy az egér elkezd akadni és ugálni, illetve a billen a billentyűket többször kell lenyomni a kívánt hatás eléréséhez. De nem értem miért csinálja. 2 teljes napig hardy livról futattam a notit és nem volt semmi baja. Azt hittem, hogy a rendszert gányoltam el és vissza feltettem a 7.04-et. De azzal is ezt csinálja.Természetesen ha usb-s perifériákat használok, akkor azok mennek szépen. És előtte fél évig szépen ment minden a notin. A noti haldoklik, vagy ubit kell befoltozzam? -
vamzi
senior tag
nah, hogy a fene vigye el
kirugtam az áramot a gépből
, pedig már egy egész nagy hsz-t irtam
Nyugdíjas: én is arra gondoltam egyből

FireShadow: ha nem félsz az angolnyelvű hótúktól: envy gtk
jah és most jut eszembe, hogy kimaradt a legelső neked címzett hsz-emből, hogy a topic első hszében leírtak alapján is felteheted a drivert
de kereshetsz a vga kártyádra szabott telepitést is a neten valahol jól eldugva egy lyan blogban, ahol a madár se jár
vagy az ubuntu fórumokon 
-
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Akkor te a zártmeghajtókat engedélyezted. Elvileg az leszedi a "rendes" drivert azaz amit a repositoryban is megtalálsz. Ha a legegyszerűbben akarod és nem félsz attól, ha esetleg balul sül el, akkor ott az envy amit ha 8.04-es ubuntud van akkor igy kell feltenni: sudo apt-get install envyng-gtk és akkor szépen egy egyszerű menüből kivélasztod, hogy neked nvidia driver kell, ő meg elkezd molyolni és megcsinál minden varázslatot
és csak saját felelősségre, bár ondolom nem véletlenül került bele a tárolókba, de nekem az ati driver telepitése vágta agyon az X-emet
igaz az még béta hardynál volt
nah de "aki mer az nyer" 
-
FireShadow
senior tag
megkönyebbülés hogy megy, de ugyerzem sok van hátra még tanulnivalobol.. ez a packages symaptic vagy micsoda nagyon tetszik
szépen benépesitem programokkal aztan jo is lesz..
xpnél már mindenképp jobban tetszik azt csak a régi jatekok miatt hasznalom, vista a default, es meglassuk hogy misül ki ebböl az ubuntubol, de ha gyorsabb rajta a maya marpedig gyorsabb lesz akkor nyert ügye van. meg kell szokni a filesystemet mert win utan kicsit atlathatatlan hogy mi meg hogy hol meg mivan?
sokat kell olvasni hozza az az érzésem..ja most van 1 apro problemo hogy nvidia drivert leszedtem és elvileg ugy kell felrakni hogy a gui (x server??) le van lőve.. addig felraktam azt amit felajanlott magatol ott az ora mellöl

de a rendes drivert kéne felpakolni nem?
-
BluEyes
őstag
válasz
FireShadow
üzenetére
Kiwi linuxban (ami amúgy Ubi 8.04) van Grub helyreállító-szerkesztő. Live módban érhető el. Nekem automatice helyre rakta. Innen letöltheted: [link]
-
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow
üzenetére
sikerült. ne tudjatok meg hogy egy kezdőnek ez milyen rémálom
föleg hogy lázas vagyok és mindenbajom van, es tulvagyok mar egy xp reinstallon és vagy 6 vista dvd-s startup repair (esetemben az 20perc tökölés nemtudom mibaja..)a problema abbol adodott hogy 5db vinyom van és a 8+ verzioju ubuntu picit megkavarodott. semmi problema nem volt a vistával meg az ntldr-el, kizarolag a grub volt szarul beallitva.
ki kellett deriteni hogy mik a vinyo/particio elnevezések és melyek a particiok, aztan megtalaltam azt a filet ami olyasmi mint a boot.ini, atirtam de nem akarta elmenteni... akkor felforrt az agyvizem aztan rajottem hogy igy kell
sudo gedit /media/disk/boot/grub/menu.lst
livecd-vel ügyködtem egyébként.most akkor az történt hogy ezt:
title MZ UBUNTU hd0 es 0
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=eaa7b7f3-d476-495a-b100-a29f95eaada0 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
quietaz MZ az my akart lenni csak angol volt a billzet.. ^^
lemásoltam ötször hét (35) példányban és szépen egyenkent atirogattam hogy:
(hd0,0) (hd0,1) (hd0,2) ... (hd5,6) (hd5,7)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
aztan restart, csodás tripla bootos ntldrböl átugrok grub-ba és elkezdem nyomogatni egyesevel a cuccosokat.. már nem emlékszem meik volt de ugy a közepe tajan egyszer csak nem azt irta ki hogy file not found vagy no such partition hanem szepen beindult. volt nagy öröm. most mar csak figyelmesebben kell nezni meik volt az aztan eltavolitani a többit. minden kezdet nehéz

-
FireShadow
senior tag
üdv
helyzetem a következö:
van egy kacifantos ntldr boot menüm vista, xp, ubuntu
ubuntuba belemegyek bejön a grub, kivalasztom a felsöt erre kiirja hogy no such partition.ez a kalamajka ugy jött letre hogy felraktam ubuntut és a vége fele az advanced fülön ahol belehet csekkolni hogy legyen loader ott azt a particiot valasztottam ki amin a vista van
ezutan nem indult be semmi, csak kiirta hogy GRUB és megállt
vista dvdröl repairoltam, ekkor visszaalt a vista ntldr az xp-vel együtt
vistában easybcd-vel hozzaadtam a linuxot, es azt csekkoltam be hogy nincsen a bootsectorban a linux
mit csináljak hogy működjön? eredetileg azt akartam hogy grub töltödjön be alapbol és abba választom ki alul ha a vistás boot menü kell, de nem igy történt
az a macera hogy van egy rakás vinyóm még több particioval és nehéz beazonositani hogy mi meg hogy.. meg mivan ha az egyik meghal, már át is alakul a számozás linux számára nem?
kezdjem el ujra, livecdröl rakjam fel és amikor be kell jelölni hogy legyen loader kivetelesen ne a vistás particiot jelöljem meg hanem azt amire telepitem a linuxot? szerintem itt cs.sztem el
köszi
-
student
őstag
hogyan kell azt beállitani hogy ne kelljen username és password az elején ?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Jah, erről a notiról lenne szó. (Lehet rá kell frissíteni az oldalra,mert nem mindig jön be elsőre a link.)

-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Szerintetek, ezen a notin elmegy az Ubuntu?(nálam 512 ram van) Pl. az új 8.04-es verzióra gondolok és a lényeg,hogy stabilan, lassulás nélkül menjen. Amire kéne, az a net, filmnézés, szóval semmi extra.
Lényeges kérdés lenne, hogy menne-e a wifi kártya? Típusa Toshiba Wireless LAN Mini PCI Card, 11 Mbps. -
student
őstag
ez a vistás crystal effekt nincs benne?
-
student
őstag
meik a super button?
-
fjani
tag
A 7556-ra van valami megoldás ? A másik kérdésem az lenne hogy az alaplapi realtek alc 885 hangkeltőm a windows alatt úgy szól mint az atom, az ubi alatt kb 40-50 %-al kisebb a hangerőm.Állítottam már mindent max-ra próbáltam az intel HDA-t is a helyzet ua.Várom tanácsaitokat.
-
Gabson730
tag
HElló egy msn-ező progi kéne unbuntu 9.04 alpha 4 -re.
(a mercury nem jön be hiába kattintok , az eredeti pedig bonyi.)Köszee
-
student
őstag
most elkezdtem feltelepíteni live cd-ről beállírtom hogy ubi legyen 7giga jelszo mehet erre nekiáll lehuzni egy 700 megás iso-t ezt mos miér? nem telepitő is egyben ez a cd?
amugy mennyi időbe telt nektek a telepítés?
-
student
őstag
van ilyen splashtop szerü linux amiket most asus alaplapba raknak a pc-re ami 5másodperc alatt bebootol?
-
harry3
őstag
Sziasztok.Eltűnt az a sok program, a témát és az egeret nem tudom megváltoztatni, mert ugyan az marad. Mit állíthattam el?
-
WaterLo
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére

-
ngabor2
nagyúr
válasz
valóságépítő
üzenetére
nem, ez elég régóta nem így megy. valahol visszább írtam, hogy a kde alap-libjét kell leszedni, amitől az összes kde-s cucmák függ, akkor szépen lejön minden.
-
harry3
őstag
válasz
valóságépítő
üzenetére
Köszi megy, de ez durva.
Mégis egyszerű (kivéve rájönni). -
valóságépítő
tag
akkor azt hiszem így:
sudo apt-get remove adept adept-batch adept-common adept-installer adept-manager adept-notifier adept-updater akregator amarok amarok-xine apport-qt ark arts cryptsetup debtags desktop-effects-kde digikam dmsetup dolphin enscript foomatic-db-gutenprint gdebi-kde gnupg-agent gpgsm gtk-qt-engine gwenview hpijs-ppds hplip-gui ijsgutenprint jockey-kde k3b kaddressbook kaffeine kamera karm katapult kate kbstate kcontrol kcron kde-guidance kde-guidance-powermanager kde-icons-mono kde-style-qtcurve kde-systemsettings kdeadmin-kfile-plugins kdebase-bin kdebase-bin-kde3 kdebase-data kdebase-kio-plugins kdebluetooth kdegraphics-kfile-plugins kdelibs-data kdelibs4c2a kdemultimedia-kfile-plugins kdemultimedia-kio-plugins kdenetwork-filesharing kdenetwork-kfile-plugins kdepasswd kdepim-kio-plugins kdepim-kresources kdepim-wizards kdeprint kdesktop kdesudo kdm kdnssd keep kfind kghostview khelpcenter kicker kio-apt kio-locate kio-umountwrapper kipi-plugins klipper kmag kmail kmailcvt kmenuedit kmilo kmix kmousetool kmplayer-base kmplayer-konq-plugins knetworkconf knotes konq-plugins konqueror konqueror-nsplugins konsole kontact konversation kooka kopete korganizer kpdf kpf kppp krdc krfb kscreensaver ksmserver ksnapshot ksvg ksysguard ksysguardd ksystemlog ktorrent kubuntu-artwork-usplash kubuntu-default-settings kubuntu-desktop kubuntu-docs kubuntu-konqueror-shortcuts kvkbd kwalletmanager kwin kwin-style-crystal language-selector-qt libakode2 libarts1-akode libarts1c2a libartsc0 libaudio2 libavahi-qt3-1 libavcodec1d libavutil1d libclucene0ldbl libdbus-qt-1-1c2 libept0 libexiv2-2 libfftw3-3 libflac++6 libgmp3c2 libgsm1 libifp4 libijs-0.35 libjpeg-progs libk3b2 libkbluetooth0 libkcal2b libkcddb1 libkdcraw3 libkdepim1a libkexiv2-3 libkipi0 libkleopatra1 libkmime2 libkonq4 libkpimexchange1 libkpimidentities1 libksba8 libkscan1 libksieve0 libktnef1 liblua50 liblualib50 libmad0 libmimelib1c2a libmodplug0c2 libmpcdec3 libnjb5 libofa0 libpoppler-qt2 libpostproc1d libpq5 libpythonize0 libqt-perl libqt3-mt libqt4-core libqt4-gui librsync1 libruby1.8 libsearchclient0 libskim0 libsmokeqt1 libstreamanalyzer0 libstreams0 libstrigihtmlgui0 libtunepimp5 libxapian15 libxcb-shape0 libxcb-shm0 libxcb-xv0 libxine1 libxine1-bin libxine1-console libxine1-ffmpeg libxine1-misc-plugins libxine1-plugins libxine1-x libxvmc1 network-manager-kde networkstatus openoffice.org-kde openoffice.org-style-crystal perl-suid pinentry-qt poster psutils pykdeextensions python-dev python-kde3 python-qt3 python-qt4 python-qt4-common python-qt4-dbus python-reportlab python-sip4 python2.5-dev qca-tls rdiff-backup ruby ruby1.8 scim-bridge-client-qt scim-qtimm skim software-properties-kde speedcrunch strigi-applet strigi-daemon system-config-printer-kde ttf-arphic-ukai vorbis-tools && sudo apt-get install ubuntu-desktop
csak nézz bele, lehet, h van közte olyen kde-s cucc amit gnome alatt is használsz
-
harry3
őstag
válasz
valóságépítő
üzenetére
apt-get
-
rtom
senior tag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Még edgy-vel kezdtem el linuxozni, és reményeim szerint az elmúlt 2 év alatt összeszedett ismeretanyaggal már nekivághatok más, az Ubitól különböző, esetleg kevésbé user friendly rendszerek kipróbálására, hogy ezzel is tanuljak (jó pap holtig...). A másik az, hogy szeretnék egy alap disztrót, hogy lássam, mit lehet kihozni ebből az öreg vasból. Persze tudom, akkor debian meg gentoo, de azért ennyire még nem vagyok bátor.
-
harry3
őstag
Sziasztok. Feltettem a KDE-t és kubuntum lett. Ezt hogy lehet eltávolítani?
-
fjani
tag
Sziasztok.Van-e a lime wire-nek megfelelője az ubiban vagy tudtok-e ajánlani valami működőképes alkalmazást.
-
-
n0_gAboR
őstag
Az tokmind1 hogy kezel deb-et is meg rpm-et is (mivel gondolom smart a csomagkezeloje). A deb az csak egy formatum.
Az a lenyeg hogy az adott deb milyen rendszerhez lett keszitve (Tehat milyen fuggosegek es milyen verziok lettek megadva stb stb - ha egy masik rendszeren masik verziok vannak, vagy masok a csomagelnevezesek akkor nem fog menni a telepites. A kulonbozo installalasi szkriptek is ki tudja mit muvelnek ha nem az adott rendszerre lettek irva)
Tehat kijelentheto hogy baszhatod, hogy deb-et is meg rpm-et is megeszik.
Egyebkent mi ertelme van olyan rednszert hasznalni, amit 1000-ed annyian sem hasznalnak, 1000-ed annyian sem bugreportolnak, 1000-ed annyian sem fejlesztenek mint az Ubuntut?! -
luciferc
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Kösz, végül nem kellett mindent levenni, megfelelő helyre ráhúzva sikerült oda tenni ahova akartam. Így már mindjárt jobban tetszik a KDE4

-
rtom
senior tag
válasz
üzenetére
Valaki próbálta már a PCLinuxOS könnyített verzióját, a TinyMe Linux-ot? Elméletileg rpm-et és deb-et is ért

Letöltöttem, 200 Mb, LiveCD üzemben egész kellemesen hasít, de szoknom kell a Mandrivás alapot. Lehet, hogy októberben az old konfigon ezzel váltom le a 7.04-et

-
Lenry
félisten
válasz
n0_gAboR
üzenetére
nos... sorry megint a késői válaszért, de sajna hetente egyszer vagyok ennél a gépnél...
a Xorg.conf-ot teljesen hibátlanul, a valóságnak megfelelően töltötte ki a driver, mégsem jó. 800x600at engedélyez csak, és akkor sem működik a 3D gyorsítás, nincs Compiz, nem mennek az effektek, és a glxinfo | grep direct szerint sincs semmiféle gyorsítás bekapcsolva.. ha indítom a drivert, azt mondja, hogy nem fut, futtassam az nvidia-xconfig-ot, majd indítsam újra az X-et... megtörtént, de változás nincs... -
Major Major
senior tag
válasz
luciferc
üzenetére
leveszed a tálcáról az új fajtát, és rárakod a régit (mindkettő külön plasmoid ugyanis)
kicsit trükköznöd kell majd, mert a jelenlegi verzióból hiányzik a plasmoidok mozgatási lehetősége a panelon, így mindent le kell venni, és utána újra felpakolni
(jaj, miért nincs még 4.1...) -
luciferc
őstag
KDE4-es Kubuntu: a programindítót vissza lehet valahogy állítani a klasszikus KDE stílusúra?
-
róland
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Nagyon rossz rpm-mel vacakolni, mióta van apt-get (a Synaptic-ról nem is beszélve).
-
harry3
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Köszi.
-
korcsi
veterán
Tegnap frissült a kernel 2.6.24-16-ról 17-re és ezzel nem töltődnek be a lirc modulok

dmesg hibaüzi:lirc_dev: disagrees about version of symbol struct_module
lirc_serial: disagrees about version of symbol struct_moduleVan esetleg az ilyen problémákra valami univerzális megoldás? A régi kernellel boot-olva megy rendben.
Választ előre is köszi!
-
cqr
aktív tag
Az ati control center szerint amit feltettem az a 8.47.3 volt.. tehát ez is a "performance is much boosted" driverek közül való.. hát elképzelni sem tudom milyen lehetett a nem boosted...
A 8.49.akárhány meg lehet hogy még nem compatibilis valamivel mert a login után fehér képernyő fogad, tudom forgatni a kockát csak azok az oldalai ahola desktopok voltak fehérek (se ikon se menü semmi) , egyébként a firefox kétszer lerakva tálcára majd vissza mindig anachronistic chron anachron üzenettel volt szives meglepni.... ugyhogy ennyi egyenlőre elég volt
-
kene84
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem,hogy mi módon tudom beizzítani az nvidia kártyám Tv-out tulajdonságát?
Mit kell ehhez telepíteni?

-
cqr
aktív tag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Ha alapból az open source-t használja, akkor egyértelműen gyorsabb, mint miután engedélyezem a closed device ban az ati drivert. Ennek ellenére az ubi dokumentációjában :
This guide will show you how to use the Free, Open Source driver for many ATI graphics cards called "radeon" or "ati". It will provide 2D and 3D acceleration in your video hardware. This driver is not as fast as the closed-source, proprietary "fglrx" driver from AMD/ATI Inc. for most cards, but it is compatible with AIGLX and has better dual-head support.
**Note: As of version 8.42.3, the closed-source "fglrx" driver (released on 23-10-2007) has AIGLX support and performance is much boosted beyond previous versionsAz opensource és az fglrx között automatikusan vált attól függűen hogy engedélyezve van a restricted deviceban azi ati driver vagy sem ?
-
harry
veterán
Szóval továbbra is lenne olyan gondom, hogy bejelentkezésnél a beviteli nyelv nem az amúgy már beállítot magyar (magyar bill kiosztás). A login ablakban lévő beállításoknél a felület nyelvét lehetne állítgani, de az nem befolyásolja a beviteli nyelvet. Miután bejelentkeztem, ismét magyar, minden jó (ctrl-f1 -> terminálban is magyar, tehát az stimmel). Egyedül bejelentkezésnél változott meg, erre vonatkizóan nem találtam beállítási lehetőséget, nincs ehhez egy konfig file, vagy egyéb megoldás?
mod - erre lehet meg van -> [link]A sata-II vezérlőn lévő meghajtóval továbbra is gondok vannak. Látja az eszközt, a Places résznél ott is van a kötetcímke, de mikor rákattintok, mountolásnál egy hibaüzenet fogad (nem ez, ez wubival volt, de most vindóz alól írok, így nem tudok rendes képet mutatni, de a szöveg ugyan ez [link]).
-
n0_gAboR
őstag
válasz
luciferc
üzenetére
Amilyen control center van a Kubuntuban, olyat raktak bele a hivatalos KDE4-be is. Egyebkent tenyleg eleg atlathatatlan a kcontrol, nagy reszuk a beallitasoknak teljesen feleslegesek.
En a OS X / GNOME filozofiajat jobban szeretem. Jo alapbeallitasok. Konifguracio automatizalasa. Atlathato konfig feluletek. -
cqr
aktív tag
Az természetes hogy 8.04-ben kétszer egymásután lerakva tálcára majd vissza nagyképernyőre a firefoxot, feketeképernyőt ad ilyesmi üzenetekkel mint pl.: "Starting anachronistic chron anacron [ok]" (b+ támadnak a titánok a zölümposzról) alt+f1 + startx után úgy kifagy .. hogy csak na.
-
luciferc
őstag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Jól érzékelem, hogy az ubuntu-éknál van egy olyan filozófia, hogy a kubuntut hiába kde-s, de gnome-os irányba "butítgatják"? Értsd: nem pakolják a user keze alá a beállítási lehetőségeket szépen összeszedve teljes valójukban, csak amit ők jónak látnak. Gondolok itt pl a KDE control center elrejtése és saját valami erőltetése dologra, meg úgy általában van egy ilyen érzésem más KDE-s disztrókhoz viszonyítva.
-
Vladi
nagyúr
válasz
greatchaos
üzenetére
sudo shutdown -h +60m
kb.
-
Protezis
őstag
válasz
greatchaos
üzenetére
Gondoltam eleg lesz par kulcsszo is, mivel a google-nak is eleg.
De akkor tessek (cron nelkul is megy): link -
Vladi
nagyúr
(#7503) GD!
Váltás pont most? Mikor végre beindul az ati driver szekere? Szerintem egyre biztatóbbak a jelek. Ki hogy áll hozz, én úgy vélem, a nyílt forrású driver jobban illeszkedik a rendszerben. Pont ebben egyre erősebb az ati.
Mi hír.
Én maximálisan optimista vagyok a kérdésben.
(#7504) Nkboy!
xen és és virutal az tuti virtualizációt támogató. A tobbi passz. Talán a release notesban kéne megnézni. Milyen disztró? Tippelhetek? Debijány?

(#7507) core2!
Na azért ne rohanj a boltba... kell még idő.
Én most no game desktophoz tuti valami régi radeont vennék 9xxx. De én most nem vásárolok. 
(#7509) rapyd!
Kicsit derítsük fel azt a hibát:
konzol parancsok:ping router-ip
ping valami.hu
sudo /etc/init.d/network restartkimenetet mutass!
Hirtelen ennyi.

-
Protezis
őstag
válasz
greatchaos
üzenetére
A szavak, amiket keresel: cron, shutdown

-
greatchaos
addikt
még mindig nem vagyok nagy usere a linuxnak, de tetszik
(ubuntu 8.04)időzített leállítást hogy an tudok beállítani?
-
cqr
aktív tag
Azóta próbálgattam még a drivereket 8.04 ben és most lenne egy kérdésem, az egyik howto ban az ubi honlapján ezt a módot írják az fglrx feltételére:
Enable accelerated the accelerated ATI graphics driver in the restricted-manager, then do:
sudo dpkg-reconfigure -phigh linux-restricted-modules-`uname -r`
sudo insmod /lib/modules/`uname -r`/volatile/fglrx.koLog out and log in.
Namost letöltöttem a linux-restricted-modules csomagot ,(lehet fölösleges volt, de ez speciel nem volt kijelölve synaptikban) de az uname -r -t nem igazán fogadja el.. ráadásul mikor engedélyezem a restricted managerben a driver-t automatikusan felteszi az fglrx-et, akkor miért kell az a két parancs (nem a mefelelőt teszi fel vagy..
,terminálból az xorg-driver-fglrx már a legújabb verzió ) ?
Ha beteszema pipát és újraindítom a gépet akkor szépen lelassul a 2D-s megjelenítés, akkor mit tölt olyankor? Felteszi vagy sem az fglrx-et? Mindenlépp kell az a két utasítás? -
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Jah en a KDE4.0-ban bevezetett fel megoldasra gondolok, dehat az elvileg csak egy "tech preview", majd a 4.1 lesz az igazi KDE4.
Remelem tenyleg sikerul normalisra megcsinalni majd.
Orommel latom hogy eltavlodtak a KDE3 szarra zsufolt interface-einek koncepciojatol, es normalisan kinezo, atlathato funkcionalisu alkalmazasok lesznek, amik ugyanugy jol konfigolhatoak/testreszabhatoak lesznek mint ahogy ez a KDE-s cuccoknal megszokott. -
n0_gAboR
őstag
-
rapyd
csendes tag
Üdv!Felraktam a 8,04-es Ubuntut.Sajnos az internetet nem tudom beállítani.ADSL internetem van és routerrel csatlakozok hozzá.Beállitottam Wired conectionra,és kézzel beirogattam az IP cimet a maskot és a Gatewazy-t.Ugy csinál a Firefox,mint ha elkezdené tölteni az oldalt,de utánna semmi,és kb.1 perc után kiirja,hogy nem tudja megjeleniteni.Mi lehet a hiba?
-
Major Major
senior tag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Ez a pasmoidos desktop-ot aki kitalalta azt jol pofan kene b@szni.
Hát ha kitalálni nem is, azért mindenképp ő az egyik főkolompos. (azért ha elolvasod miket ír, már látszik a koncepció: eltávolodni a desktop dogmától, ugyanazt a funkcionalitást egy sokkal univerzálisabb módon visszaadni. csak sajna még félúton vannak vele
)Ugye mindenki velem együtt nagyon várja már, hogy kikerüljenek a 4.1 beta 1 csomagjai kubuntuhoz!?

-
-
-
rtom
senior tag
Változóban a helyzet, az nvidia még mindíg nem adott ki végleges drivert pl. a 9600gt-re, a ati viszont folyamatosan adja ki az új drivereket, és doksikat is. Talán a linux kezdős topicba postoltam egy linket a phoronixra, a cikkben ua. a kártya teszt megy win és ubi alatt...
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok, jó reggelt!
Nagyjából mi lehet a különbség a következő kernelek között?
2.6.24-17-openvz
2.6.24-17-rt
2.6.24-17-virtual
2.6.24-17-xen -
GD
őstag
sztem alapvetően ez vga driver problem, nem tudja elég gyorsan a képernyőre küldeni, feldogozni a megváltozott képernyő tartalmat, mivel nem használja ki a rossz driver miatt az eszköz számítási kapacitását, helyette erőlködödik a cpu..
megoldás: nvidia kártyára csere
sztem ATI téren átütő javulás nem várható a közeljövőben, ez részükről szemléleti kérdés, ami nehezen változik, ehhez meg úgy tűnik az opensource közösség kevés.. -
cqr
aktív tag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Nálam x800xt-n laggol (igaz csak kicsit de win alatt egyáltalán nem csinált ilyet)..
Azóta feltettem a debiant is hátha csak engem nem szeret az ubuntu, de debian alatt a compizt sem sikerült beizzítani
ráadásul fél óra után már másodszor kellett küzdeni a grafikus felület visszállításáért (elsőre backupból ment, másodikra abból sem
)
Ennek örömére elővettem a mandrive livecdmet és megtetszett a KDE ráadásul a scroll kevésbbé laggolt mint ubuntu alatt (de még mindig nem olyan mint win-ben) ..Egyáltalán mi okozhatja hogy a scroll roszabb mint win alatt, driver..

-
escape
aktív tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Elvileg egy .sh fájl van benne

Sikerült is feltenni nem ez a baj, hanem h nem mükszik
Aktív témák
- Napelem
- Interactive Brokers társalgó
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- BestBuy topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo 3DS és DS topic
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- PC Game Pass előfizetés
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).
a google mindenki jóbarátja, csak sokan nem tudják
én se szoktam megvárni a választ, googlézok tovább.

kirugtam az áramot a gépből

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

,terminálból az xorg-driver-fglrx már a legújabb verzió ) ?