- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen videókártyát?
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
valóságépítő #6198 üzenetére
nem megy a rohadék... a hibernáció + hangra találtam okosságot
-
GD
őstag
válasz
Szkeptikus #6196 üzenetére
elég jó raid van benne és jól monitorozható, de azért egy több
százezres hw-es raidnek nem ellenfele.. inkább olyan szegény ember raid-je
google: mdadm
amiben használtam az raid1,0,5 de volt olyan kernel ami egy hibátlan diszkemet rendszeresen kivágta..
előnye, hogy pl lekérdezéseket scriptekkel frankón lehet variálni, snmp, stb.. -
valóságépítő
tag
mén már a flash?
elvileg van egy olyan, hogy libflashsupport a bétában még alapból felment a flashpluginnel együtt, a végső verzióban már nem. A hangot megoldja, viszont nekem úgy tűnik néha kicsit megpörgeti a procit
és már mélyterminálom is van, a videókarit kellett újratelepíteni
-
Szkeptikus
tag
sziasztok,
tudna valaki segíteni hogy az ubuntu képes-e szoftveres raidre és ha igen az megbízható?
minipcből készülök ubuntu alapú NAS-t csinálni és ha a szoftveres raid okés akkor nem vennék PCO-os RAID kártyát...
-
vancha2
aktív tag
Fölraktam az Ubuntu 8.04-et, és a következő problémába ütköztem:
A telepítés után maximum 800x600/60Hz felbontást tudtam beállítani. Ezek után a GeForce2 videókártyámat, mint zárt meghajtót engedélyeztem, és normálisan feltelepült a driver. Újraindítottam a gépet. Ezek után a legjobb beállítható képernyőfelbontás 640x480/51Hz lett. Ha letiltom a videókártyámat, visszaáll a 800x600 felbontás. Miért csinálja ezt? A 7.10 simán felismert mindent és jól működött a videókarimmal.
Tudtok valami megoldást?
-
Blue@X
senior tag
Mindent felismert rendesen, a kezdetekben csak a wifi-vel volt gond.
A többi mind jól müködött, szerintem csak sok mindent telepítettem hirtelen rá, és az lehetet a gond....De ha újra feltelepítettem, akkor majd megírom az lspci eredményét, hogy megtudjuk hogy tényleg felismer-e mindent...
-
-
róland
veterán
Miért nemlehet rendesen telepíteni WUBI-val a Live CD-ről? (Felrakja a rendszert, aztán az első indításnál lemezhibát jelez.)
-
Blue@X
senior tag
ettől sem lett jobb.
Pontosan leírom hogy mi is a gond.
Bejelentkezés után bejön a Transmission ablaka, amit ha akarok kirakhatok fullba(nincs tálca, tahát teljes monitoron jelenik meg.)
Átrakhatom másik asztalra, az effektek müködnek rajta.
A tálca nem jelenik meg, meg nincs háttér sem... -
ngabor2
nagyúr
mivel még mindig megrögzött konzolos vgyok, ezért én a
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
parancssal állítottam be.
grafikusan is be lehet valszeg, ott, ahol felbontást állítassz (asszem valahol az adminisztráció tájékán láttam... kubuntum van, ubuntuval ritkán futok össze...)
-
dbius
veterán
nvidia kártyád van?
egy javaslat, amennyiben igen:
"This is the infamous Black-Window Bug with the NVIDIA driver. It is caused by the graphics card running out of texture memory, and therefore all remaining windows (which are textures) will be black. If you have less than 128MB of video memory, disabling blur, and launching Compiz with --indirect-rendering will reduce the appearance of the bug."Szerk: kis kiegészítés:
"he black window bug should have been mostly fixed as of version 100.14.19 of the nvidia driver. Using that or a later version of the driver, you will almost certainly not experience the problem with direct rendering, though you may still see a black screen if you repeatedly switch to and from virtual consoles."
-
Blue@X
senior tag
Hy,
Lenne egy nagy gondom.
Mióta újrainditottam az Ubunutu, azóta fekete képernyő fogad.
A bejelentekezés, ahova a felhasználónevet és jelszót kell megadni, az jó, de utána csak a transmission jelenik meg, annak semmi baja, de minden más csut fekete.
A kocka effekt müködik, de mind a 4 asztal teljesen fekete, semmi nem látszik.
Mit tudok ilyenkor tenni? -
szacsee
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Skacok lenne egy kérdésem, összeraktam egy netezős gépet, ami így néz ki:
220-as cerka, 1 gb ram, 120Gb hdd, Sis 660 IGP.
Az új ubuntu elketyegne rajta, vagy mással próbálkozzak? -
odonye
csendes tag
Hello mindeki! Lenne egy olyan kicsit hülye kérdésem, hogy hogyan tudonám megoldani, hogy 70 Hz-en menjen a monitorom?
-
Cathfaern
nagyúr
Envy nekem is érdekes dolgokat csinál. Látszólag gond nélkül felrakja a drivert (fel is ismeri rendesen a videókártyámat), viszont restart után ugyanúgy nincs 3d, mint előtte.
-
Viktor X
tag
válasz
VaniliásRönk #6175 üzenetére
7.10-ig ment rendesen a korlátozott meghajtóval a 3D, de catalyst-el akkor sem, viszont most a korlátozott meghajtóval sem (engedélyezve de nincs használatban). Az IGP meg nem nagy szám, de win-ben hl2-vel azért megbírkózik némi kompromisszummal.
-
Viktor X
tag
Igen mostmár megvan a "jó" is de ez ugyan azt tudja mint ami a korlátozott meghajtóknál van ( akad az xmoto, nem megy a fényerőállítás, ha bekapcsolom az vizuális effekteket akkor hófehér képernyő ) csak ez a gyári driver-t rakja fel. Viszont pirospont hogy legalább ha újraindítom a grafikus felületet akkor visszaállítja magát és nem kell recovery módban terminálozni. Azt a napot bánom amikor én ... Ati-t választottam és nem Intel-t
.
-
Viktor X
tag
-
Viktor X
tag
Igen végigolvastam a fórumot és meg is néztem az envy-t de csomagkezelőből nem érhető el, amit meg a netről vadásztam le hogy 8.04-hez való az ezt írja ki: "There was an error in the installation process. You can see the log file /var/log/envy-installer.log". És a logfájl tartalma: "python pulse.py ati
root@viktor-hp:/usr/share/envy# python pulse.py ati
Envy - Version 0.9.10
ENVY ERROR: Your Operating System does not seem to be supported by Envy"
Ami némiképp magyarázza mért nem érhető el csomagból. -
Blue@X
senior tag
válasz
Protezis #6163 üzenetére
Hy,
a terminálba hogy emerald --replace, majd megnyomtam az ALT+F2-t(így jön csak elő.)
A megjelenő ablakbe beírtam újra az emerald --replace, bejelöltem a run in terminal-t, majd ok. Erre megnyilt egy másik terminál ablak, ami full üres volt.
Most az előzőt bezárva még volt, de ezt az üreset bezárva megint eltünt.
Hogy tudom felvennni a munkamenetek közé? -
Blue@X
senior tag
Kérdésem az lenne, hogy feltelepítettem az Emerald Theme Manager-t.
Sikerült témát is letöltenem hozzá, de van vele egy kis gond.
Ha terminálba beírom hogy: emerald --replace, akkor megjelenik az ablak cimsora, de ha kilépek terminálból eltünik.
Mi lehet a gond?
Ha meg csak simán beütöm terminálba hogy emerald, akkor ezt írja:
emerald: Screen 0 on display ":0.0" already has a decoration manager; try using the --replace option to replace the current decoration manager. -
bsh
addikt
közben találtam egy sokkal egyszerűbb megoldást
nem kellett pxe boot és nem kellett újrapartícionálni se a vinyókat
a megoldás a következő: az ember benéz a szekrénybe egy törölközőért, és meglepve talál az alatt egy 15 gigás vinyót... azt gyorsan berakja a gépbe mobil rack-be, és már dobja is rá a 7.04 amd64-etcsak úgy hasít!
mondjuk nem teljesen értem, hogy miért nem ismeri fel a videókártyámat, mikor minden infót ki tud róla olvasni...? akkor miért nem nv drivert használ...? nade ez nem nagy gáz, megoldva.
csak most frissítek 7.10-re majd 8.04-re... ma esti projekt. remélem ma már jobban mennek a magyar szerverek, mert tegnap szégyenszemre spanyol meg szlovák mirrort kellett használjak. -
GD
őstag
üdv!
hibernáció után van olyan nyűgöm, hogy nincs hang, az alsa restart sem segít, csak ha teljesen újraindulok
vmi indulás után basztatja a vinyót.. kerreg.. a trackert elvileg mindenhol letiltottam
átálltam esd-re, ciki hogy a flash plugin böngészőben meg se nyikkan vele.. van rá vmi workaround, de nálam nem működött..
ötletek?
-
Viktor X
tag
Már vártam ezt az új verziót, mert kezdtem elfelejteni mien is szívni "kedvenc" VGA-mal
.
Adott egy HP NX6325 (ATI XPRESS 1150) és frissítettem 7.10-ről a rendszert 8.04-re. Azóta a korlátozott meghajtók között ugyan engedélyezve van az ATI driver de nincs használatban. Letiltom újraindítom, engedélyezem újraindítom, de semmi változás. (annyi hogy ha engedélyezve van akkor 1. nemtudom állítani a fényerőt, 2. engedélyezni tudom az asztali effekteket, de csak egy hófehér képernyőt kapok). Valikinek van esetleg valami ötlete, vagy hasonló problémája?
-
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6153 üzenetére
Az mélyen van.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6150 üzenetére
Közben sikerült a zárt meghajtót működésre bírni, meghajtó kikapcs, restart, meghajtó bekapcs restart, és már megy is. Mondjuk ha gonosz lennék, most azt mondanám az ubuntu kezd windowsosodni (Mindenható Restart ugyebár)
De majd megpróbálom az envyt is, bár 7.10 alatt nekem csak az lett a vége, hogy graf felület el se indult. -
Cathfaern
nagyúr
Felpakoltam a 8.04-es Ubuntut (szűz install). Eddigi tapasztalatom: hagyják már abba a letöltést, mert nem bírok sehonnan semmi programot leszedni, alig jön bármi
Eddig két gondom van: egyik, hogy az ubuntu fele angol, a másik fele magyar. Ha nem tévedek, ez összefüggésben lehet azzal, hogy nagyon leterheltek a szerverek, mert csomó programhoz (amit utólag telepítettem), nem tudja leszedni a nyelvi fájlokat. A másik a videókártyám (Ati x1400). Mikor felraktam, a zárt meghajtó alapból engedélyezve volt, azonban azt írta, hogy nincs használatban (és tényleg). Azonban bármit csinálok vele, ez nem is akar változni. Na de work in progress -
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6147 üzenetére
Nehéz ez egy bölcsésznek...
-
Picco
addikt
hi
feltettem a 8.04 LTS-t es vegre sikerult az ati drivert is felnyomni, yippie.
egy gond van mindossze, C, D meghajtom megvan de az E amire tettem a linuxot nincs meg (ugye 10gb-s fileba-n van a linux, legalabbis remelem) de magat a meghajtot nem latom, a masik ket meghajto parancsikonjat gyonyoruen kirakta az asztalra.
linux guruk, mit lehet tenni?Picco
-
Vladi
nagyúr
Nem kell. A pulseaudio valójában az alsát használja. Olyan, mintha egy plusz réteg lenne. (Hasonlóan az x-hez.)
tehát: vagy megtanulsz vele együtt élni, vagy leszeded és akkor marad a maradi alsa.
Nálam ezek a csomagok (voltak)
pulseaudio
alsa-plugins-pulseaudio
pulseaudio-utils
gstreamer-0.10-plugins-pulseaudio
Leszeded és kész.Amúgy van külön pulsos hangerő szabályozó, az lehet, hogy le van tekerve.
nah idesüss mr. lusta-vagyok-keresni.
-
GD
őstag
na már most mi van ezzel a pulseaudio-val?micsinález' ? ha már ekkora hírverése volt..
kiválasztom pl az mplayer vagy a audacious kimeneteként, és meg se nyikkan..
állítólag ez a 8.04 "hangrendszere"
töredék infóim vannak, alapos google-hoz meg lusta vagyok, bevallom.. -
Blue@X
senior tag
válasz
ngabor2 #6133 üzenetére
Hy,
Köszönöm az eddigi segítségeket, az 5 pont megcsinálásával már nem generált a madwifi installálásánál hibát, és feltelepült.
Ezek után kikapcsoltam a wifi-t hálózati eszközökben, majd modprobere jó, lett, mostmár kapcsolodik a hálózathoz.
Ezeket a sorokat már wifivel írom, Ubuntu 8.04 alól, nagyon jól esik
Majd Logoutra megírom a többi atheros-os sorstársamnak, hátha segít nekik is.
Köszönöm mindenkinek aki segített.... -
VaniliásRönk
nagyúr
Valami magyar csomagokat hiányol a 8.04, úgyhogy semmit sem lehet telepíteni, sirály.
-
Blue@X
senior tag
Megcsináltam az 5.-s ponto, és most terminálban beírva a ifconfigi-ot ezt írja:
ath0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1d:d9:48:d8:0b
inet6 addr: fe80::21d:d9ff:fe48:d80b/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1b:38:63:39:ea
inet addr:192.168.1.112 Bcast:255.255.255.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::21b:38ff:fe63:39ea/64 Scope:Link
RX packets:792 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:716 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:564158 (550.9 KB) TX bytes:114334 (111.6 KB)
Interrupt:18lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:1202 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1202 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:60100 (58.6 KB) TX bytes:60100 (58.6 KB)wifi0 Link encap
NSPEC HWaddr 00-1D-D9-48-D8-0B-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
RX packets:42 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:149 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:199
RX bytes:5700 (5.5 KB) TX bytes:6854 (6.6 KB)
Interrupt:19 -
Blue@X
senior tag
válasz
ngabor2 #6064 üzenetére
Hy,
Feltelepítettem a végleges Ubuntut, hátha azzal megy a wifi.
Mivel nem megy, és még mindig írt ki error-t ezért belinkelem hogy mit is írt:
wifi gond
Remélem tudtok segíteni, mert jó lenne használni a wifi-t.
Egyedül amit linkeltél, abból az 5. pontot hagytam ki, mert ha jól értelmeztem, csak akkor kell azt beírni, ha nem tudja lefordítani....üdv:bluex
-
bsh
addikt
úgy látszik, nem a legjobb időpontot választottam egy 7.04 friss telepítéséhez... miután levakartam az openoffice-t, még így is van vagy 200 frissítés olyan 200 mega körül, és valami halál lassan jön le a repókból minden gondolom, mindenki húzza le a 8.04-et ezerrel
és akkor ez még csak a 7.04 frissítrés lenne, utána 7.10 upgrade, majd 8.04 -
zoltanz
nagyúr
Nekem is most csordogál a Hardy reméljük beválik és újabb gépeken is simább lesz a használata. Tetszik az új desk és ha hatékony is .
WIFI támogatásba változás? .Ebbõl is várható magyarabb kiadás? (Kiwi volt elötte ha jól tévedek)
-
nyúlon_túl
csendes tag
Hali!
Segítséget szeretnél kérni awn managerhez. Hogy a túróba tudom az alkalmazásokat dokkolni? Sehogy sem sikerül
Köszönöm a segítséget előre is!
-
qwertly
addikt
Sziasztok a vista mellé szépen felment a 8.04 ubuntu ez egy dell inspiron 1525.De van egy gondom nagyon halk a kis hangszórók és nem tudok semmit állítani rajta hiába van minden 100% akkor is csak épen halható.Valakinek van valamilyen ötlete,a 7.10 volt egy progi aminek a neve Automatix2 ez sajnos már nem készítik az újabb ubuntuhoz ezt lehetne valamelyen egyszerű katingatós programmal kiváltani?
-
kozmate
tag
kérésed parancs!
Alternate torrentek:
alternate i386
alternate amd64 -
kew
senior tag
Sziasztok!
próbált már valaki exchange server 2007-hez kapcsolódni evolution-al? Ha igen, tudtok adni tanácsot, hogy az alábbi hibát, hogyan tudnám elhárítani?
"Az Exchange kiszolgáló nem kompatibilis az Exchange Connectorral.
Az Exchange kiszolgáló az Exchange 5.5 verzióját futtatja. Az Exchange
Connector csak a Microsoft Exchange 2000 és 2003 verziókat támogatja."Gondolom szegény még nem ismeri a 2007-et, van ennek vajon frissebb verziója, ami igen? Hogyan tudnám frissíteni? (jelenleg a 2.2-es van fent ha jól látom) - ubi 8.04
köszi!
-
Heartka
csendes tag
Na, valaki ez előző kérdésemhez, tud vmit mondani?
-
Heartka
csendes tag
Ha most nekem RC-m van, akkor hogy tudok frissiteni a rendesre?? Mellesleg minden frissités lentvan, csak nem tudom ,hogy kell-e még pluszba vmit csiálni..
-
GD
őstag
gondolom a világ az időt nem a magyar zónához igazítja..
tegnap még lekapott a rendszer kb 120mega frissítést, azóta nincs változás, gondolom aki rc-t használ és frissített, gyakorlatilag már a véglegest nyúzza -
Vladi
nagyúr
válasz
ballington #6112 üzenetére
Az amd64 a 64 bites ága a disztrónak. Kicsit hülyén nevezik.
Az i386 meg a sima 32 bites.
Látom megy a nagy mirror vadászat.
Mindig ez van. Most szinkronizálják a sok servert a világon és ha kész megy a hír a sajtóba.
Tessék, mér itt is van.
-
sh4d0w
félisten
A Hardy mellett megjelent a Full Circle Magazine Issue 02 magyar fordítása, elérhető itt, a lap alján.
-
pitipeti
csendes tag
Próbált valaki Safarit felrakni wine segítségével?
És ha igen, milyen sikerrel? -
Heartka
csendes tag
Megjelent a 8.04
-
ragazzo
őstag
válasz
VaniliásRönk #6102 üzenetére
De mondjuk egy winről frissen áttérőnek jó alternatíva lehet.Könnyebben eligazodik benne. Bár a gnome felület sem túl bonyolult.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest