- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
Aktív témák
-
zed01
őstag
Én azt mondom, ne vegyetek sz@r atit linux alá. Én sokat szívtam az AGP-s X1950Pro-mal (nem volt 3D-s gyorsítás, egyik játék sem működött), de eladtam és vettem egy Nvidia 7900 GS-t. Az Nvidiával semmi probléma.
-
bsh
addikt
az ati úgy szar ahogy van. nekem is volt egy pár, szóval van tapasztalatom, azóta soha többé nem veszek. szar hardver, bugos mint állat (és ezt hallom az újabbaknál is), pl. ami nekem volt régen az hibás volt és utána szoftveresen próbálták egy hookkal megkerülni a hibákat, az milyen már? nem csoda, ha viszonylag jó teljesítményt érnek el, ha ilyen trehányul kezelnek mindent. és akkor a másik oldal, a driverek. azok is bugosak ezerrel. a vezérlőpult egy okádék és nem jó semmire. játékok szarul néztek ki, egy sima directx-et meg egy openglt nem tudnak normálisan lekezelni, pedig az szabványos api. textúrák nem jók voltak, vektorok szétrepülve, stb. emlékszem egy olyan "bonyolult" játék, mint a max payne, nem ment atival... erre elmentem ismerőshöz, szintén ati csak újabb, ott is megnéztem, és jé, ott se ment.
szóval én csak szívtam az atival mindig is. aztán eladtam őket haveromnak, az is szívott vele, és ő is szabadult tőlük.
de kinek mi. aki olcsót akar, az vegyen atit és szívjon vele. én nem teszem.
de hogy ne csak szubjektív véleményről beszéljek: egy kérdés! láttál-e már valaha is egy komoly, grafikus munkaállomást ati kártyával? na mert én még nem. kivéve a firegl, ami nem is ati, csak megvették a céget és ati néven forgalmazzák. és láttál-e már qaudro-s workstationt? én csak olyat láttam... pc alapú komoly munkaállomásokban csak nvidia van (vagy esetleg komolyabb speckó gyártmányok), mert a gyártók sem akarnak az atival szívni.
olvastál már linux fórumot? mivel szívnak az emberek állandóan? csak nem az ati kártyákkal? (a korrektség kedvéért hozzáteszem, hogy a 9x00-es nvidiákkal is, de majd lesz rájuk driver és akkor jó lesz). pedig az amd/ati most elkezdte és opensource drivereket fejleszt és ad ki, mégse bírnak normális megoldást csinálni, nemde? (egyébként ez nagyon dícséretes a részükről, az nvidia is követhetné). az nvidia meg, bár zárt driver, de legalább működik.
na jó, nem akarok flame-et kezdeni erről, mindenki vegyen, amit akar. de én mindenkit lebeszélnék az atiról... aki akar, meghallgat, aki nem akar, az nem hallgat meg, ennyi. -
vamzi
senior tag
válasz
zolikaDB #8295 üzenetére
okés. majd akkor tedd még fel a fusion-icon csomagot is és onnan szépen áttudod kapcsolni az ablak dekorációt gtk-ról emeraldra. Egyébként szerintem ez a drang n' drop módszer eléggé barátságos a témák telepítésénél. Nem emlékszem, de asszem emeraldnál nem így működik, ott megkell nyitni a .emerald kiterjesztésű filet, majd a listáról kiválasztani.
-
-
vamzi
senior tag
-
zolikaDB
veterán
Bocs... A tar.gz kiterjesztésű amsn témát (felületet) kicsomagoltam, majd ezt a mappát bemásoltam a home/amsn/skin mappába, és működik!
DE: ugyanezzel a módszerrel a rendszerre vonatkozó téma neem állítható be! A megjelenés/témánál nem látom a home/themes-be bemásolt témát... -
zolikaDB
veterán
Egyszerűen nem tudok tar.gz kiterjesztésű fájlt telepíteni...
Jelen esetben egy amsn skin-ről lenne szó, de sehogyse megy...
Persze nem adom fel, ezért kérném a segítségeteket! -
klambi
addikt
ubi linux lekezeli a 8g memót?
-
na, kinek higgyek...
-
Major Major
senior tag
Miért is
...Thanks in large part to this code sharing, we are seeing same-day support for the Radeon HD 4850/4870. If you buy a Radeon HD 4850/4870 today, you can go use it on Linux right away! They've actually been running the RV770 under Linux for about eight weeks now, which then gave them the idea and allowed them time to ship this driver to consumers via the driver CD included with the retail graphics cards. For the record, NVIDIA has never included Linux/FreeBSD/Solaris drivers on the disk with their graphics cards. While we would recommend always downloading the latest display drivers, this is a significant step forward and does reaffirm their commitment to the Linux operating system.
[link]
imho. aki most nv-t vesz arra leginkább az ipari lúzer jelzőt lehet használni -
-
bsh
addikt
válasz
Neil Watts #8283 üzenetére
semmi esetre sem.
-
válasz
Neil Watts #8282 üzenetére
-
-
zoltanz
nagyúr
-
n0_gAboR
őstag
válasz
zoltanz #8278 üzenetére
Nekem pont ezert jon be a gnome, kelloen letisztult, attekintheto.
Advanced hekkeléseknek meg ottvan a gconf-editor.Akinek kicsit funkcionálisabb kezelőszervek kellenek, az próbálja ki a:
gnome-start-menu
gnome-control-center
csomagokat. start-menu egy panel applet, ami X ujrainditas utan lesz elerheto. SuSE alapbol ezeket hasznalja.Igy nez ki: [link]
-
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #8271 üzenetére
Azért Linux szolgáltatásba többet tud, szerintem kinézetben felveszi a versenyt bármivel. (embere válogatja) Kicsit ezért szerintem nem ártani egyszeüsíteni itt-ott a rendszert pl ami most tetszik sokhelyen lehet választani,haladó vagy normál menüket akarsz használni a programoknál, fálkezelőkben stb. gyorsabb is lenne és letisztultabb, szebb is. Valamint meg lehet spékelni a nem gyakran használt lehetőségek elrejtésével.
-
bsh
addikt
nincs valakinek véletlenül asus nx1101 pci gigabit kártyája, illetve egyéb hasonló, ic plus ip1000a chipes cucca?
érdekelne ki mit tud ebből kisajtolni, mert nekem valami botrány lassú a cucc! (ubi 7.04 alatt) -
Fiheman
csendes tag
Sziaszok
Az lenne problémám,hogy felraktam a wubi 8.04,és először hogy nézett ki minden ok lesz,de a reboot hiba üzenetet kaptam a 15-öst,kicsit utána olvastam és Grub menüjét kell beállítani állítólag,de én meg sajna kezdő vagyok,ezért is fordulok hozzátok ,mert régóta olvasgatom a fórumot és úgy láttam ti mindenre tudtok megoldást. Légyszi,ha tudtok segítsetek,előre is köszönöm.
-
vamzi
senior tag
-
n0_gAboR
őstag
Egy új Ubuntu verzióval "lettünk gazdagabbak":
Ubuntu MID Edition 8.04
This is the newest Canonical product in the Ubuntu family and is designed for Mobile Internet Devices (MIDs).Screenshotok a linken.
-
n0_gAboR
őstag
Olyan nincs mint az adobe termekei.
Van viszont:
Avidemux - hasonlo mint virtualdub
PiTiVi, Cinerella, Kino, LiVES: videoszerkeszto programok, cinerella a legprofibb.probald ki oket, valamelyik csak megfelel majd.
Ubuntu-studio-s cuccok benne vannak az Ubuntu repokban:
sudo apt-get install ubuntustudio-desktop
-
n0_gAboR
őstag
Azert mert a KDE3 5 perc alatt felb@ssza az agyamat a letisztulatlan GUI-k miatt, atlathatatlan konfiguraciok miatt.
GNOME filozofiaban probalja az OS X-et kovetni, ami oszinten, nekem nagyon bejon (csakhat nincs MAC-em
)
KDE4 sokat mozdult el a kezelhetőség, atlathato feluletek iranyaba, de meg van mit fejlodnie...a Plasma-nak foleg. Meglassuk mi sul ki belole.
Mindenesetre a QT4 egy nagyon fasza toolkit (sokkal jobb mint GTK), mar egy ideje porgetem is a Python+QT4 parositast
Raadasul a QGtkStyle megjelenesevel (official Trolltech project), nativ GTK kinezete lehet a QT4-es programoknak, fasza sebesseggel (nem ugy mint GTK-QT-engine), ugyhogy +1 erv a QT4 mellett.
-
vamzi
senior tag
sziasztok. olyan programok érdekelnének ubuntura amikkel filmet lehet csinálni(vágni,effektelni), kódolni dvdbe, menüt lehet szerkezteni a dvdre,fejezetekre osztani. Olyasmi tudású kellene mint amilyen az adobe terméke. Miket tudnátok ajánlani? Az ubuntu studio-t pont erre találták ki? Jah és nem nekem kellene, én abszolúlt csak nézem a filmeket, készíteni soha
de ha már írok esetleg alternatívát nem tudtok az Autodata nevű autószerelői programra?
-
GD
őstag
javítok: a megosztás gyökerében nem tudok mappát létrehozni, almappát már tudok, meg fileműveletet is.. ezt nem értem..
-
vamzi
senior tag
mivel az ubuntu a legelterjedtebb változata ennek az os-nek és abba alapból gnome felület van integrálva. Ennyi erővel azt is megkérdezhetted volna, hogy a windows userek miért explorert használnak ablakkezelőnek.Egyébként szvsz nem kellene gnome vs egyéb ablakkezelő flame-t kelteni, mivel úgy is mindenki azt fog használni amit ő szeret/ismer/tud/ én például mindegyik ablakkezelőből szeretek valamit. Mindegyik másban a nyerő.
-
RI/OS
addikt
Soha nem értettem miért használ mindenki gnome-ot...
-
n0_gAboR
őstag
-
n0_gAboR
őstag
Tedd fel a fusion-icon csomagot, inditsd el, onnan egyszeruen tudod valasztani mi legyen a Compiz alatt a window decorator.
Emerald temakezelot is tudsz belole inditani.
IMHO az emerald eleg szar, es alig fejlesztik. Raadasul csomo tema van Metacity-hez, amit atvesz a gnome-window-decorator. Az miert nem jo?
-
GD
őstag
üdv!
windows xp ntfs filerendszer alóli megosztást mountolnék fel külső gépről
a baj az, hogy a kódlapot sehogy sem tudom összehozni, ékezetes betűk gázosak a filenevekben
google alapján próbáltam a mount -o kapcsolóihoz:
iocharset, codepage, nls 8859-2, cp1250, egyéb variációkat, kevés sikerrel
ötlet? -
n00n
őstag
Sziasztok!
Igaz, hogy nem szorosan ide tartozik, de fogalmam nincs melyik topikba kellene feltennem és mivel ideszoktam írogatni ezért itt teszem.
Lenne egy kis problémám. Éppen a számítógépen dolgoztam miközben egyszer csak befagyott és nem reagált semmire. Reseteltem, de még a bootolás előtt megállt a gép, Live cdbe, majd ismét boot, így már elment az operációs rendszer választó menüig. De ha Windows választok akkor elkezd betölteni majd a betöltőcsík után 1 mp-re bevillan egy kék képernyő fehér betűkkel és újraindul a gép. Az ubuntunál elkezd betölteni majd I/O hibát ír. Valakinek van valami ötlete, h mi lehet a hiba? Én a vinyóra gyanakszok.Felismeri de nem tudok rálépni Ubuntu Live CD alatt, bár ez akkor természetes ha rosszul van leállítva a win. Talán elszálltak a partíciók? -
escape
aktív tag
Sziasztok..
A helyzet a következő:
Ubuntu 8.04 32 bit desktop, 3 napos rendszer.
Minden fain..
Csak az emerald rendetlenkedik. Nem akar működni.
Leszedtem a ccsm-et, megkerestem az ablakdekorációt és oda a metacity helyére beirtam h /usr/bin/emerald .
De ettől marad mindig a metacity keret.
Egyszer volt amikor az emeraldban beállított volt, de azóta semmi. Nem változtattam rajta.A GDM es probléma is még mindíg fennál.
Mit tudok csinálni ezzel a keret dologgal?
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Major Major #8249 üzenetére
Csináljak belőle ISO-t? Mert ha csak egy zip-et csinálok... Azt később nem tudom telepíteni XP helyett!
Téma valaki? -
zolikaDB
veterán
válasz
Major Major #8245 üzenetére
Azt hol és hogy?
Amúgy tényleg zsír ez az ubuntu!
Téma: ha a gnome-look-ról letöltök egy témát, nem megy: tar.gz a kiterjesztése, de telepítéskor azt mondja, h telepítése meghiúsult, lehet, h ez nem is egy témafájl...
Próbáltam uilyen kiterjesztésű GTK témát is: kb 5 darabból egy települt! A többire is azt mondta, h telepítette, de nem láttam a megjelenés/témák fül alatt!
A másik: ha leszedek egy témát, kicsomagolom, és behúzom a home/themes kvtárba, akkor a megjelenés/téma fül alatt megint nem látok semmit... -
rtom
senior tag
Ktorrent nálam kifagy, ha megszakad a kapcsolatom (hogy a router vagy a szolgáltató a hibás, gőzöm sincs, utóbbira gyanakszom, mert kábellel csatlakoztatott gépen teszi, nem a wifi-snél). Úgyhogy jövök Deluge... (Repóban van ?)
Közeledik az október, amikor is befejeződik pIII-as gépemen lévő 7.04-es Ubi supportja. Az azóta kijött verziók nekem erőforrásigényesebbnek tűnnek (laptopon tesztelgettem), szal mire váltsak? Xubuntu vagy vmi még lightosabb? Fluxbuntu-ról, OpenGUI-ról hírek, tapasztalatok? (Rájöttem, hogy bár kedvem lenne hozzá, de nincs annyi időm, hogy Debian-nal szenvedjek).
-
zolikaDB
veterán
Ezt a választ kaptam az ubuntu fórumon a hangra:
hang:
egy honlapon ezt olvastam:
sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base
ez megnyit egy fájlt, a fájl végéhez illeszd be ezt:
options snd-hda-intel model=3stack probe_mask=1
mentsd el af fájlt, indítsd újra a gépet, és lehet, hogy műxik a hang!a honlap:
https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/
nem pont a te gépedhez van, de ettől még működni fog!DE: ezt a parancsot hova írjam? Terminálba beírom, de nem engedi gépelni a jelszavam! ALT + F2 meg semmit nem csinál, ha beütöm...
-
bublee
csendes tag
Köszönöm mindkettőtök vélaszát!!
Az emesene-nel szimpatizálok eddig legjobban így Xp mögül
Üdv.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
zolikaDB #8237 üzenetére
Appearance Preferences-nél install gomb-bal megnyitod.
Ha nem nyitja meg (tehát nem igy van elkészítve, hogy telepítherő legyen), akkor ki kell csomagolni, majd a home könyvtaradban levo .themes rejtett mappaba kell betenni
(CTRL+H -val tudod rejtett cuccokat megjeleniteni nautilusban).Letoltott ikonokat, mouse cursor theme-eket a .icons-ba kell tenni.
-
n0_gAboR
őstag
emesene egész jó, én ezt használom.
Van offline üzenet, custom smiley, rezgetés, pluginnel MSN Plus! nickek, personal message, file átvitel.
Hangot, videót egyelőre nem tud - bár én ezt nem használom, de ha kéne akkor is ott a Skype.
Jah és nem utolsósorban GTK-s kinézet, nem az az ocsmány TCL/TK mint aMSN-nél. -
Major Major
senior tag
wlm-el nem lesz szerencséd, jórészt garbage
aMSN ami leginkább hasonlít, de van még pár:________Egyszerű_____Összetettebb
GNOME _emesene_______pidgin
KDE______kmess_______kopeteszerk: jó lenne ha lehetne táblázatot csinálni a szerkesztőben
-
zolikaDB
veterán
válasz
zolikaDB #8234 üzenetére
Hang totál nulla... A laptop hangszóróiba nem képes kinyomni... Csak fülhallgatóba! De annak totál mindegy, h mi mire van állítva! Ez a fura
És ketten, hárman nem lehet filmet nézni fülhallgatóval...
Apropó: ha letöltök egy témát, v kiegészítőt, azt hogyan telepítem? A kiterjesztés: tar.bz2 -
bublee
csendes tag
Hali mindenkinek!! Érdeklődni szeretnék, hogy az aMSN-en kívűl melyik az a csevegőprogram ami leginkább hasonlít a wlm-re??? Illetve, van e rá mód, hogy Wine segítségével feltelepíthessek egyet(mármint pl a gyári windows-os 8.5-t)?? Mivel én töbel is próbálkoztam így és nem jött össze... Segítségeteket előre is köszönöm!!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #8227 üzenetére
Nincs ellentét közötünk szerintem.
Alternatíva az Azureus mellett amúgy, képes a Wine Windows nélkűl is indítani alkalmazást és DOS, Windows API -ra írt progik sem mind ratyik.Megmértem a Wine 4 processzt használ összesen 7,5 MB +2,5 MB az uTorrent 5 % körüli CPU használatnál egy P3 -as gépen ADSL -el.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
zolikaDB #8232 üzenetére
Nem. Ott csak a nem nyilt forrasu driverket kell kulon engedelyezni (amiket a disztro alapbol nem szallithat a CD-n - mint pl NVIDIA vagy Radeon driver / par WIFI chip amihez csak ilyen van (vagy csak windowsos driver - ndiswapper-rel)).
Raadasul irtad is hogy ment a hang vmivel - ugyh azzal nincs gaz. Nezt meg azt amit irtam neked par HSZ-el feljebb. (Pulseaudio)
-
zolikaDB
veterán
Hé!
Ne veszekedjünk! Nincs értelme! Én az azureust leszedtem, sok RAM-ot evett, most Deluge van fent, tökéletes! Próbáltam a wine+utorrent verziót, jó, meg minden, de nem illik ide! De totál mindegy, csak töltsön, nem?!
A másik a hang: ubuntu fórumon is nézelődök, kérdezgetek, hátha lesz vmi!
Öcsém gépén simán van hang, igaz ez egy asztali gép! Neki Nvidia riva tnt2-es videókártyája van, na az már nem elég a 3D-s asztalpörgettyűhöz! Istenem, régi! (Persze, a driver engedélyezve van!)
Apropó: ahol én a vid.kártya driverét engedélyeztem, ott még 2 driver volt: háló és wifi kártya...
De nem volt ott a hangkártya driver... Lehet itt a gond! -
-
RI/OS
addikt
válasz
zoltanz #8226 üzenetére
hát nem tudom, pl én a ktorrentet(vagy akármilyen linuxos torrentprogit) sosem váltanám ki egy wine+akármire, mert az viszont százszázalék, hogy a linuxos elmegy 20évig halt nélkül, aminek meg benne van a nevében a win, az bármikor meghalhat
azt hagy ne mondjam, hogy linuxosban van olyan opció, hogy elöre lefoglalja a helyet a torrentnek, és nem lesz töredezett emiatt a partició
jah még valami. a ktorrent el tud indulni automatikusan a rendszerrel, stbstbstb...ű
bövitmények, cpu-használat -
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #8225 üzenetére
Nem vettem észre, hogy fogy a memória, de a kedvedért megmérem (biztos több amúgy mint a Deluge) 256 MB még többnél nem hiszem hogy számítana max 1-2 MB -al kevesebb helye lesz cache memóriának.
"emulalt szarokat hasznaljunk"
Wine nem emuláció, de ebbe ne menjünk bele.
Igen több hiba jöhet elő, de gyakorlatban nem érezni (jól megírt letesztelt környezetben persze.) Van aki már megszokta a Windows -os progikat azoknak biztos jól jön, arról nem beszélve a track- eken sem lehet akár mit használni..
-
n0_gAboR
őstag
válasz
zoltanz #8224 üzenetére
Deluge:
a memoriaban alapbol bentlevo GTK2 es python libeket hasznalja - minimalis memoria hasznalat - minimalis betoltesi ido. Teljesen illeszkedik a GNOME-ba mind kinezetileg, mind funkcionalitas szempontjabol:
(file megynyitasnal Nautilus-szal, GNOME hangrendszeret, GNOME network beallitasait hasznalja).uTorrent:
Betolti a windows emulacios reteget - jo sok memoriat felzabalva. Semmihez sem illeszkedo look & feel. Nem a rendszer beállításait használja. Raadasul a wine stabilitasban fenyevekre van a windowstol - crashelhet a program siman akkor is ha windowson nem tenné.Meg aztan nehogy mar emulalt szarokat hasznaljunk - ha van nativ, funkcionalitasban megfelelo alternativa.
Egyebkent azt hasznalsz amit akarsz termeszetesen.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
zolikaDB #8212 üzenetére
www.gnome-look.org <- itt nezz szet tema ugyileg.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
zolikaDB #8217 üzenetére
Erdekes, nalam mind3 mukodik faszan.
Hangnal probalagss mindent pulseaudio kimenetre allitani (ez az uj hangrendszer ubuntu alatt is).
Vagy ha alsa-val tolod, akkor figyelj oda, hogy ALSA eszkozoknek masok a csuszkai a keveropulton, lehet hogy le vannak halkitva.pl nalam.:
'PCM' a globalis keveroje az ALSA-nak, 'Front' az elso hangszorok ALSA-nak.
'Master' a globalis a PulseAudio-nak, 'PCM Front' az elso hangszoroke PulseAudio alatt.PulseAudio viszonylag uj (es egyebkent durvan sokat tudo, professzionalis) hangrendszer, meg nem minden tamogatja - viszont minden nagyobb disztro erre allt at a legujabb kiadasukban (Ubuntu, Fedora, SuSE). Mindenkepp ez a jovo, lassan minden program tamogatni fogja.
Az hogy nincs kep mplayer alatt - lehet hogy belefutottal egy nem tamogatott formatumba. VMW meg hasonlo (Windows only - nem dokumentalt szar) formatumokat nem olyan konnyu rendesen tamogatni.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Neil Watts #8216 üzenetére
Ööö...
Nem tudom, minek a számlájára írni...
1, totem: mindnet visz, de egyes videókat ha kiteszek teljes képernyőre, akkor szaggat, és elcsúszik a kép-hang
2, mplayer: nincs kép
3, vlc: nincs hang -
ahogy olvasom az ati még mindig szar driver+kártya téren is...
így van?
-
Finwe
őstag
válasz
Major Major #8210 üzenetére
Egyáltalán nem király a gnome, ettől is falnak szoktam menni. De valószínű az nem egy ablakkezelő hibája ha vmi nem működik. Gnome alatt sem ment a net míg nem állítottam be DNS-t, de kde-n ezt az elsők között megtettem. Egyébként külsőre sokkal jobban tetszik a kde, ezért is akartam azt.
Finwe
-
zolikaDB
veterán
VLC pöpec, van kép, csak hang nincs...
-
zolikaDB
veterán
Srácok, az ubuntunak ezt a kicsit csúnyácska narancs alapszínét hogyan lehetne megváltoztatni?
Apropó, mplayernél nincs kép, csak hang - olyanoknál se, amit totem lejátszik! Úh próbálom a vlc-t! -
Major Major
senior tag
válasz
zolikaDB #8209 üzenetére
a hivatalos ubuntu csomagok előtt van ikon
The programs in Synaptic marked with the Ubuntu logo are official Ubuntu packages, created and/or maintained by the Ubuntu development team.
Packages without the Ubuntu logo are community-maintained or non-free packages. That is to say, they are generally compatible with Ubuntu (or made specifically for Ubuntu) but they are not part of the official distribution. This doesn't mean those packages are unsafe, just that they aren't official. -
zolikaDB
veterán
Ha a synaptic-ban keresek egy csomagot, a találati listában némelyik előtt ott van az ubuntu jele/ikonja, mások előtt nem! Ez mit jelent?
-
Finwe
őstag
válasz
Major Major #8207 üzenetére
Tudom, de már nem érdelkel. Megy vissza a rendes ubi, azzal általában nincs baj... max utólag húzom rá a kde-t.
Köszi, h foglalkoztál vele(m).Finwe
-
Finwe
őstag
válasz
Major Major #8201 üzenetére
Ezt írja:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:8d:a4:6e:de
inet addr:192.168.2.60 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::250:8dff:fea4:6ede/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:20 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:549 (549.0 B) TX bytes:3325 (3.2 KB)
Interrupt:17 Base address:0xc000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:968 (968.0 B) TX bytes:968 (968.0 B)Finwe
-
n0_gAboR
őstag
válasz
zolikaDB #8202 üzenetére
windows gomb = super gomb
Outputsnal van egy Detect Outputs opcio ami alapbol ki van pipalva, ilyenkor automatikusan erzekeli a monitor(ok) felbontasat. Ha ez nem mukodne, kivehetned a pipat, es megadhatnad manualba neki a felbontas. Nekem eddig sose kellett hozzanyulnom.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged