Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
localhost #26392 üzenetére
...csakhogy kihagytad azt a veziot, hogy amennyiben nem csomagolt, linux-ra letöltött file-t rakok át linuxról win-es particiora, akkor win boot-olásakor aktiválodhat win-en a virus, mielőtt a win antivirus alkalmazása mukodésbe léphetne...
(pl. torrent-tel leszedek linux-on egy avi-t, mellékelve hozzá info file-t, txt -t... utbbiak pl. simán lehetnek win-fertőzöttek)
Erre mit lépsz?
Minden egyes txt -tcsomagoljak be, mielott ntfs-re tolom, még ha
legalabb 5-10 db. txt file is lejott az avi torrenttel , vagy akármivel egyutt? -
localhost
Közösségépítő
Ez tényszerűleg azt jelenti, hogy PÉLDÁUL egy letöltött windowsos programban (a zipben) van egy károkozó, ami a LINUXON nem okozhat gondot, amikor kimásolod a Windowsod alá, akkor te magad teszed át a förtelmet oda, azt meg majd kibontáskor, alkalmazáskor, teleítéskor kapja el a windows alatt futó fertőtlenítőszer maga! Vagy előtte.
-
mzx
senior tag
válasz
localhost #26387 üzenetére
" Sok windowsos károkozó ráadásul, még ha nem is okoz károkat a maces, illetve a linuxos gépeken, ezekről a munkaállomásokról könnyedén továbbterjedhet a Windows alapú számítógépekre, így gyorsítva meg a vírusok terjedését."
Lásd itt:
https://www.eset.hu/hirek/nod32-mac-linux_
-
localhost
Közösségépítő
Kicsit furcsa a magyarázatod, de ha neked BIZTOSAN ez kell, akkor : http://www.avast.com/linux-home-edition
-
-
mzx
senior tag
Sziasztok,
Windows-os virusok elleni, ubuntu-n futó antivirust alkalmazást keresek, FREEWARE-t.
Valaki ajanlotta itt a nod32-t linuxra, de hiába harangozta be az EsetNod, honapokkal ezelott, h idén áprilisra kijon a stabil verzio, linux-ra még mindig csak béta létezik, ráadásul úgy tűnik, csak shareware.Tud valaki ajanlani mást? Ugyanis felváltva használok windows-t és ubuntu-t, és amiket letöltök ubira, azokat átrakom nfts-re, hogy windows-ra lépve is hasznalni tudjam majd.
Tehát a windows-om védelme miatt kell nekem ubira egy freeware antivir. -
válasz
danaboy #26381 üzenetére
ahogy Vladi írja + iotop-al tudod nézni, h mi tekeri a vinyót (i/o műveletek)
Egyébként nálam is hasonló bug van. Suspend-ből felkelve teker a vinyó mint a meszes (raid0 tömb). Desktop nem is akar megjelenni. Nagynehezen átvált tty1-re ott néztem iotop-al de annyi minden tekert, h nem vágtam le mi a főkolompos. Következő alkalommal kiíratom file-ba csak ügye az egy változó táblázat, így kérdéses a hitelessége...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Lakers #26377 üzenetére
A ponttal kezdődőek a rejtettek. Egyébként a böngésző cache sokat tud foglalni. A var könyvtárban meg lehet, hogy a csomagkezelő fennhagyta a csomagokat, ezt lehetne üríteni. Plusz a nem kellő régi kerneleket.
(#26381) danaboy
"Gyanítom, h vírus vagy bot vagy spy."
Gyanítom, hogy egyikse. Ez inkább valami háttérben futó dolog, volt nemrég róla szó. makewhatis vagy hasonló, aki emlékszik szóljon.
Jah htop progival kéne megnézni, hogy mi foglalja a rendszert. -
danaboy
tag
Lassult a rendszer, melegszik, akad + szvsz túl sokat dolgozott a semmin.
KleanSweep-et BrokenSymlinks 15341 találatnál leállítottam.
HDD magától dolgozgat.
Ugyanezért hagytam ott a winfost.
Ez, mi lehet???
Gyanítom, h vírus vagy bot vagy spy.
Mászkálok sokat illegalba. Könnyen beszedem ezeket.
Állítólag a Linuxot nem eszi meg. Ezért tértem át.
A Win XP átlag 2 hónapot bírt. Ubuntu 10.04 egy hete van fent.
Semmilyen külső programot nem használok. -
M.W.H
aktív tag
hy
mért van az hogy, beállitom ne kapcsolja le a monitort ne legyen képernyövédö semmi ujrainditoma gépet és ujra magátol lekapcsolja a monitort stb bemegyek az energiaellátásba és szépen sohára van állitva minden:S plusz nincs olyan hogy ne kapcsolja be mikor filmezek?
köszi -
danaboy
tag
válasz
Major Major #26376 üzenetére
dna@DNAbook:~$ lsusb
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 0c45:613b Microdia Win2 PC Camera
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0bf8:1003 Fujitsu Siemens Computers
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubdna@DNAbook:~$ dna@DNAbook:~$ lsusb
dna@DNAbook:~$: command not found
dna@DNAbook:~$ Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
No command 'Bus' found, did you mean:
Command 'bus' from package 'atm-tools' (universe)
Bus: command not found
dna@DNAbook:~$ Bus 004 Device 002: ID 0c45:613b Microdia Win2 PC Camera
dna@DNAbook:~$ Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
dna@DNAbook:~$ Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
dna@DNAbook:~$ Bus 002 Device 002: ID 0bf8:1003 Fujitsu Siemens Computers
dna@DNAbook:~$ Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
dna@DNAbook:~$ Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus: command not foundHiba:
Nem is tudom, hol és hogyan kellene kezelni a webkamerát Linux alatt, de sehol nem találom. Ill. mikor rádugtam/restart semmi nem történt. Nem láttam, h felismerte volna vagy bárhol tudnám kezelni/ellenőrizni.Bocs, a késedelemért közben válaszoltam + restart + privi.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
danaboy
tag
válasz
body007 #26375 üzenetére
Nekem is jobb a win7, a felhasználók miatt kellett volna az XP. Nemeg a használt programok többsége arra van írva.
Tudom, h megy XP kompatibilitásos módban is, de ez még a Raiffeisen Terminál-os kérdésnél is újdonságként hatott az ottani "segítő" telefonos embereknek is. Gyakorlatilag az összes specifikus programnál lekérdeztem, h nem lessz-e probléma és csak hápogtak, h nem tudják, mert nem teszteltek. Mára már mindent megoldottam magam (hamár más nem segített). Megy szépen minden. (2 hét non-stop konfigurálás után)A védelmet külön cégnél fizetett biztonsági program oldja meg. Azért még, e mellett is szívesebben bankolok win7 alatt, elismerem.
A Linuxra átállást a fent említett okok miatt kizártam.
Kb. olyan userekkel dolgozok, h: Hibaüzenetre ENTER, ha megint felugrik ENTER....
És utána szól, h probléma volt. Aztán a rendszer a szar.
No comment. -
Lakers
tag
Sziasztok!
Ubunut 10.04: Egyre kevesebb a szabadhely... 10GB adtam neki, és a felrakott progikkal együtt 5GB volt a szabadhely... Viszont leszedtem magamnak néhány cuccot így lett 3GB szabadhely... ez rendjén is van, de párnapja már csak egy 1GB-van és közben semmit sem raktam fel.
Lemezhasználat-elemző progival szétnéztem és a user illetve saját mappában a .cache és a többi [pont]-tal kezdődő mappában rendesen ott vannak a Megák, amik együtt kitesznek illetve még valahol a var mappában is majdnem 1 Giga van, amiben rengeteg tar.gz vagy .zip tömörített mappa találahtó (talán frissítések lehetnek). Most nem tudom melyik mappa, a lemezhasználat elemző, elég lassú néha...
Szóval segítséget kérnék, hogy miként tudnám ezek tartalmát törölni? érdemes-e? (azért picit sokkalom, hogy 2 hetes netezésnél a mozilla mappában több mint 245mb adat van...)
-
válasz
danaboy #26372 üzenetére
"Én is, mint mindenki XP-t szerettem volna" - na ezzel nagyon nem értek egyet
Nálunk (kb. 10-20 gép, attól függ, h csak a helyi vagy az egész céget vesszük) az xp-t mindenhonnan próbáljuk eltüntetni (attól a "rendszertől" sebezhetőbb és kártevők által célzottabb rendszert nem is tud az ember), inkább próbálunk átállni 7-re. Ahol kisebb erőforrással is beérik a felhasználók, ott linux + vbox + xp (pl.: faja számlázórendszer, egyszerűbb corel műveletek) is teljesen használható és mégis szépen kordába lehet tartani a rendszert.
De azt mégse lehet megcsinálni w7-en, h egy korlátozott jogú user tudjon betűt telepíteni, mert ahoz már rendszergazda végzettség is kell ám -
danaboy
tag
SmartLink Modem probléma megoldva!
Ha jól vettem le, telefon modem. Ami nekem nem kell, u.h. eltávolítva. (Bár így is feldobálja) -
danaboy
tag
A webcamom telepítéséhez nem tud senki segíteni?
Ill. a zárt eszközmeghajtóval kapcsolatban?
-
danaboy
tag
válasz
V.Stryker #26370 üzenetére
Az ára egyáltalán nem mindegy: win7 27e nagykerből, Linux=0 HUF
Tapasztaltam, h csak 7 van. Én is, mint mindenki XP-t szerettem volna.Természetesen minél idősebb vki annál nehezebb bármi újat megtanulni, ráadásul ők nem nagyon foglalkoznak a win-el, csak a programban dolgoznak. Így minden hardver és szoftver változtatás gátolja a munkájukat.
Ha nem követed a technikát, te is ilyen leszel.
Ha pedig követed, akkor minden más dologban leszel begyöpösödött.Az emberek a világ egyre fejlettebbé, és ebből kifolyólag bonyolultabbá válása folytán kénytelenek specializálódni bizonyos dolgokra, amik számukra fontosak. Emiatt, pedig más dolgokban elmaradottá válnak.
Kíváncsi vagyok mikor leszünk kidobva a topicból.
(Bár, mentségunkre szóljon Linuxal kapcsolatos minden hozzászólásunk.
)
-
-
danaboy
tag
válasz
V.Stryker #26363 üzenetére
Azt hiszem ez már nem ebbe a topicba tartozik. Vagy, de?! :S
Én nem akarom erőltetni a Linuxot a cégben (a tulaj érdeklődött a beszámolóm után, de nem ajánlottam, főleg mert magamnak csinálnék problémát). Ráadásul a win7-el is nehezen barátkoznak az alkalmazottak (pedig az igazán egyszerű). Viszont én intézem a hardver beszerzéseket és ott nem mindegy a win ára.Webáruházzal kapcsolatban tudom ajánlani az XY cégeket. A szomszédaim az irodában.
Tudomásom szerint mindent képesek megoldani amit lehet. De ez már abszolute nem ide tartozik, ráadásul reklám is. U.h. ki is veszem a nevüket. Priviben mondom, ha kell.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
danaboy #26362 üzenetére
Így már értem. Ebben az ezestben egyszerűen nem kell erőltetni a linuxot és kész. Ha erőltetjük, akkor annak így vagy úgy csak szívás lesz a vége és a linux megútálása, miközben nem is a linux hibája. És ezt nem kell erőltetni. Ők használják azt és kész.
Nekünk csak számlázó programunk van, de az is fos. mennyire örülnék ha lenne valami megoldás,hogy egy valami táblázatot frissítek, amivel frissül a webáruház, a számlázó adatbázi és az árlista is. Van ilyen?
-
danaboy
tag
válasz
V.Stryker #26361 üzenetére
Más könyvelőprogramra nem állnék át, mert:
1. Mert 10 alkalmazott be van tanítva és nem kivitelezhető az új programra való átállás.
2. Olyan cégeknek dolgozunk ahol nem engedhetőek meg az ebből adódó problémák (ha csak pár óra kiesést okoz is)
3. A magyar szoftverpiac legjobb programjával dolgozunk. (szvsz)Az aláírás találó!
Uiq3 = Nyílt forráskódú Symbian rendszerre épített telefon/PDA oprendszer. SonyEricssonon (P990i) használom. Ma már azthiszem nem használják.
-
-
törölt tag
ma délután óta időnként elhalálozik a gépemen a rendszer (teljes halál, se másik tty-ra nem tudok váltani, se semmi nem működik). a user.log-ban volt egy ilyen hiba:
May 6 20:05:46 frozendawn pulseaudio[1559]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
May 6 20:05:46 frozendawn pulseaudio[1559]: module.c: Failed to load module "module-alsa-card" (argument: "device_id="29" name="platform-thinkpad_acpi" card_name="alsa_card.platform-thinkpad_acpi" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.ezzel mit lehet kezdeni?
-
danaboy
tag
válasz
V.Stryker #26358 üzenetére
Közben elgondolkodtam a dolgon és arra jutottam, hogy nálunk sajnos nem valósítható meg az átállás mivel a könyvelőprogram firebirdre és winfosra van fejleszteve és, ha még véletlenül menne is Linux alatt minden problémát arra fognának amiből még így is van elég.
De itthon viszont nagyon örülök, hogy rászántam magam az átállásra. Azonnal látszott/látszik, hogy megérte.Jobban szeretem, ha a felmerülő problémákat, ha segítséggel is, de meg lehet oldani. Telefonon is Uiq3.
Nah, off!
Meghagyom a helyet a kérdéseknek/válaszoknak.Hátha én is kapok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
danaboy #26356 üzenetére
Első gond a samba hálózati megosztás volt, de annál rájöttem,hogy a hiba ott van, hogy gnome commander-t erőltettem és azért nem ment a dolog. Nautilus használatával megoldódott a távoli fájlekezelés jogosultsági kérdése. Még oda kell eljutnom,hogy ha emailen akarok a hálóról csatolni egy fájlt, akkor az menjen,de egyenlőre terepen vagyok a napokban, így nem jutott rá idő.
A másik dolog a pdf-be való nyomtatás volt, árajánlat kérők stb...ez most alapból megy, könnyebb, mint a windowsos pdf creator. Kipipálva.
Webáruházat, weboldalt tartok karban, ez a firefoxal és a linux alatti ezerszer gyorsabb netnek és az eleve linux alapú oldalainknak hála, sokkal gyorsabb.
Még van olyan gondom,hogy az open office táblázatkezelőjéből az open office-os "word"-be nem tudok táblázatot beilleszteni, de majd erre is rákérdezek, ha ennek hatására nem reagálnának.
Mást a saját gépemen nem is igen csinálok, elég ez is. Ha valami speckó gyártó program van, azért fent van az ubi mellett a windows és átlépek. Arra már megtanítottak, többek közt bambano, hogy ne akarjam a linux windowsos viselkedését. És nem is várom el, ami olyan, azt nem erőltetem, mert nem is arra lett kitalálva. Elfogadom, és így van rendjén.
Baz, ebből most egy ihletes mondat jött a nyelvemre...lásd az új aláírásom.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ntomka #26354 üzenetére
Nincs ott a java és most hogy mondtad, a kiegészítőknél rákerestem, telepítettem és az újraindítás után sincs ott.
- Hopp, most a telepített verziós CIB kliens megy. Jó lesz ez.
danaboy:Én is azért kérdezek ennyit,mert friss hús vagyok, így sajnálom de nem tudok segíteni. Bár reménytelen nem vagyok, az összes gépünkön és még a saját munkahelyin is már Lucid van, és nagyon kevés kompromisszummal, de nem hiányzik a windows.
-
-
-
törölt tag
válasz
Sziszifeca #26345 üzenetére
b+
-
danaboy
tag
Másik problémám, hogy az eszközmeghajtóknál folyton megtalál egy SmartLink modem nevezetű zárt eszközmeghajtót. Ezzel mi a tehendő?
-
danaboy
tag
Hello!
FuSi DLV-B16 webcam csatlakoztatásához kérek segítséget!
Kösze!
-
kovaax
őstag
válasz
Sziszifeca #26340 üzenetére
„A kankalin sötétben virágzik!”
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sziszifeca #26340 üzenetére
A bejelentkezési jelszavad, ha megadtad telepítéskor.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sziszifeca #26337 üzenetére
Rendszer > Beállítások > Képernyővédő: A csúszkán állítsd be a kívánt időt, alatta pedig pipáld be a két lehetőséget.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Olyan segítségre lenne szükségem ha megoldható:
Ha nem nyúlok a géphez kb. 10-15 percig, akkor megjelenjen egy ablak, ahova az általam megadott kódot írom, hogy visszaléphessek?
Erre azért lenne szükségem, hogy még nem vagyok a gépnél, más ne tudjon belelépni.
Remélem érthető..Köszi előre is a segítséget, de fontos lenne nagyon.
-
törölt tag
válasz
ntomka #26335 üzenetére
én igazából azt szeretném, ha egy helyen lennének. meg az új színséma alapján jobban illik az indicator környékére.
igen, pont intel kártyáról van szó, ehhez nem láttam külön beállítófelületet
viszont fedora alatt van valami color calibration cucc a preferences-ben, csak most ubi alá kéne.
-
törölt tag
azt hogyan lehet megoldani, hogy a network manager ikonja ne a notification area-ban jelenjen meg, hanem az indicator-ban? alapbeállításként ott van, de aztám visszamásoltam a saját home könyvtáramat, és most átkerült a notification area-ba...
-
spammer
veterán
válasz
Major Major #26324 üzenetére
Megcsináltam azt a filet, beleírtam, amit írtál, sleep_module-nál uswsusp-ot írtam, de ébredéskor így is villog a kép
Megnéztem a /var/log/pm-suspend.log -ot, nagyon hosszú, de ahogy látom, mindenhol success-t ír, például:
Thu May 6 15:20:38 CEST 2010: Awake.
Thu May 6 15:20:38 CEST 2010: Running hooks for resume
/usr/lib/pm-utils/sleep.d/99video resume suspend_hybrid:success.
/usr/lib/pm-utils/sleep.d/98video-quirk-db-handler resume suspend_hybrid:success.Ctrl+Alt+F1 elvileg natívban megy, elég picik a betűk, elvileg a laptop 1280x800-as felbontása.
Most megpróbálom a GRUB-os dolgot..
-
válasz
#40553216 #26329 üzenetére
Tegnap éjjel óta, ma reggeltől meg megy a szerver otthon egyelőre. Kettő van, egy a stabilnak, egy pedig az instabil verziónak:
deb ftp://rendszerment.homelinux.net stable/
deb ftp://rendszerment.homelinux.net unstable/A hitelesítés még nincs megoldva mert odáig még nem jutottam el.
-
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #26321 üzenetére
-
-
válasz
TrollBalint #26321 üzenetére
A CompizConfig beállításkezelőben az Átlátszatlanság, fényerő, telítetlenség engedélyezésénél add hozzá az ablakbeállításokhoz a következőt:
class=Gnome-panel
Az ablak tulajdonságoknál a csúszka állításával tudod szabályozni az átlátszóságát.
Persze a Compiznak kell lennie az ablakkezelőnek, és a funkciónak is engedélyezve kell lennie hozzá. -
Major Major
senior tag
válasz
spammer #26323 üzenetére
nálam ez így néz ki:
# The sleep/wake system to use. Valid values are:
# kernel The built-in kernel suspend/resume support.
# Use this if nothing else is supported on your system.
# uswsusp If your system has support for the userspace
# suspend programs (s2ram/s2disk/s2both), then use this.
# tuxonice If your system has support for tuxonice, use this.
#
# The system defaults to "kernel" if this is commented out.
# SLEEP_MODULE="kernel"az s2ram-hoz elvileg ide kellett volna beírnod, hogy uswsup a sleep_module-hoz
kernel módban megy a videó? (ctrl+alt+f1-es terminál natív felbontásban megy?)
ha igen, akkor próbáld ki nélküle: grubban nyomj egy e-t az ubuntu soron, aztán megint egyet a kernel kezdetűn, és írd a végére hogy nomodeset aztán ctrl+x (ha jól emlékszem) a boothoz
ha nem kernel modeban megy, akkor próbáld meg azzal, ugyanúgy mint az előbb, csak radeon.modeset=1-et kel írni a sor végérevagy esetleg nézzünk meg egy sikertelen gnome-os suspend után egy
cat /var/log/pm-suspend.log-ot -
spammer
veterán
válasz
Major Major #26319 üzenetére
A /etc/pm/config.d könyvtár nálam üres, elvileg semmit nem állítottam, legalábbis nem tudok róla
sudo pm-suspend-hybrid --quirk-radeon-off
ezt megpróbáltam ,meg még párat, ami a helpben van, mindegyiknél szétesik a kép.. egyszerűen nem jövök rá mi a franc baja van, megdöglik a videó driver ébresztésnél..
Azért még megpróbálom a maradékot ami a helpben van, de nem sok reményt fűzök hozzá.
Az a baj, hogy nem igazán vagyok otthon a linuxban, próbálnám tanulgatni, de nem hagyja magát
Régebben már volt egy próbám az Ubuntuval, akkor sok minden nem működött, most a Lucid már egész jó, csak ez a suspend nem akar menni az Istennek sem..
-
rtom
senior tag
Lubuntu-t vagy lubuntu-desktop-ot próbálta már valaki 10.04-en? Egyelőre nem merek update-elni...
-
TrollBalint
addikt
Azt hogy tudom beállítani, hogy alul felül a panel átlátszó legyen? Mert ha beállítom, hogy homogén szín és X % láthatóság, akkor nem lesz átlátszó, csak a háttérképet rávetíti, de ha odateszek egy ablakot, akkor az nem látszik.
-
rtom
senior tag
válasz
David75 #26306 üzenetére
Hát ezzel még mindig nem megyünk túl sokra, itt található némi útmutatás, mit is kellene postolni - no jó, ez kicsit túlzás
Szal további kérdések:
- korábbi ubuntu-val ment a wifi?
- ha ez első telepítés, meg tudod próbálni wpa nélkül csatlakozik-e? (tehát egyáltalán a driver működik-e) -
gyurman
tag
puttyanás rendszerhang letiltása.
Srácok, hogyan tudom a puttyanás hangot letíltani ablakműveleteknél? Gnome adja ahangot, úgy veszem, igaz kde van feltelepítve.
-
Major Major
senior tag
válasz
Gerisz #26182 üzenetére
9 napja megy a gépem, mondjuk volt közben altatás is jópár óra, de 630 megát eszik most a lucid: böngésző, audacious, transmission, msn, rss és levelezőkliens fut. 1 giga memóriám van összesen, plusz 2 giga swap, abból 120 mega foglalt. szerintem az összes mennyiségtől függ, hogy mennyit eszik meg
-
spammer
veterán
No, végigpróbáltam az s2ram összes megoldását [link] , és nem működik a suspend, állandóan szétesik a kép ébresztés után, vagy éppen semmi sem látszik.. Hiába minden paraméter
Viszont a gép felébred, wifi is aktiválódik meg minden, csak a kép a bajos.. Videókártya driver a gyanúm.. Esetleg más tipp? Guglizok már órák óta, de hiába
Tudna valaki olyan scriptet írni, hogy s2ram -ot futtatva ébresztés után újra betöltse a videókártya drivert, vagy valamit, amitől helyre állhat a kép?
Gép: acer 3100 (3103nwlmi) laptop, Radeon X1100 videókártya, alap driver ami a luciddal települt, és a fent említett s2ram (uswsusp), amivel altatom a gépet.
-
dbius
veterán
Valaki (rajtam kívül) kipróbálta már Ubuntu alatt az új steam klienst??
A régi kliens futott gond nélkül, de ez az új nem megy 9.04 alatt (hibát nem tudom berakni ide jelenleg, ha annál a gépnél leszek, ahol produkálja, megírom a pontos hibát). Érdekelne, hogy nálatok mik a tapasztalatok.
-
Nyiscsák
aktív tag
Felteszem itt is a kérdésem hátha tudtok segíteni!
Van egy ilyen scriptem csak sehogy nem akar működni. Kezdő vagyok még a témában!
Annyi lenne hogy megadom mit mentsten hova milyen néven.
#!/bin/sh
OF=$(date +%Y%m%d-%H:%M).tgz
tar -czf "$1$OF" "$2" -
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Bizonyára láma kérdés, de évek óta találkozom vele, mégsem "kezelem". Szóval, az ubi telepítésénél is, a partíciózás menüben megkérdi, hogy a létrehozandó partíció "Elsődleges" vagy "Logikai" legyen. Mi a különbség?
Amit lehet, azért én mindig elsődlegesre teszek, biztos ami biztos alapon, de egyébként halvány lila fingom nincs, hogy mit miért kéne szabályosan. Valaki szánna erre néhány sort?
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest