- Google Chromecast topic
- TV antenna és jelerősítés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
válasz
pinnacle #24199 üzenetére
Nem, nem hibás a verziód, abból csak egyféle létezik. Sajnos a szoros ütemterv miatt, meg amúgy is, maradnak bugok a telepítőben. Ilyesmi, hogy nem kapcsol le magától, könnyen előfordulhat, de ennél durvább dolgok is történhetnek, elképzelhető, hogy el sem indul a Live rendszer (pl. MSI Wind U100).
Sajnos az a probléma, hogy ha újra is telepíted, a hiba jó eséllyel újra előjön. Mennyivel szerencsésebb ilyenkor visszaállítani a rendszert a megelőző állapotra, majd kielemezni a problémát, ha kell akkor meg kézileg zárolni lehet a verziót, és nincsen gond.
Azt az 1.97-est becézik 2.0-ásnak, nincsen azzal gond (mint ahogy az 1-es meg 0.97-nél tart). Lucidban most 1.98-as van. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Kendek #24198 üzenetére
Köszi! Akkor újratelepítem. Lehet, hogy nekem valami hibás 9.10-es verzióm van? A Live CD kipróbálása közben például sose tudtam kikapcsolni. Leállításnál kivettem a CD-t , de utána nem történt semmi. Innen töltöttem le. Esetleg fent van valahol a Grub 2.0-val. Nekem 1.97-es van.
-
válasz
pinnacle #24196 üzenetére
Éppen azért nem indul el, mert a letöltött csomagoknak a konfigurálása nem fejeződött be, anélkül meg újabbakat nem tudnál telepíteni.
Ilyenkor jönne jól neked a rendszermentő és visszaállító alkalmazásom, amelyet már nemsokára befejezek. Csak egy katt lenne a menüben, és máris visszaállna a rendszered valamely visszaállítási pontra (dátum szerint).
A gyorsindítós dolgot igazából nem tom, de mások is írták rá, hogy nekik is ettől jött rendbe, gondoltam akkor biztosan tudod miről van szó. De látom közben megtaláltad, de akkor nem ez a gond...
Amúgy valami patch is van hozzá, de elég nehéz elhinni, hogy így bugosan rakták be a tárolóba.
A hang állítgatásánál nekem is recseg mikor állítom, de aztán abbahagyja, esetleg egy újraindítás is segíthet. -
pinnacle
nagyúr
Közben megtaláltam. Úgy tünik, ki van/volt kapcsolva.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kendek #24195 üzenetére
Köszi! Nekem már a Synaptic sem indul el, hiába írom be a parancsot. Azt hiszem újratelepítés lesz a vége. Ezt a OO gyorsindítót, hogy lehet kikapcsolni? Azért próbáltam ki a 9.10 mert ott nincs gond az 5.1-es hangzással, nekem viszont mindegyik 5.1-es beállításnál torz a hang. Erre van valami ötlet?
-
válasz
pinnacle #24194 üzenetére
Valóban 404-et ír ki.
Jah, így már jó, meglesem.Úgy tűnik, hogy tökéletesen ugyanott akadt el. Akkor idézek:
"Nekem se futott le elsőre, mert használtam az OO gyorsindítót (általában a felső menü csíkon egy körben, szálló madarak ikon). Ezt kikapcsoltam és másodszor is elindítottam a frissítést, és akkor hiba nélkül lefutott." -
válasz
qwertly #24186 üzenetére
Nálam a Lucid tárolójában van magyarítás hozzá. Leírom, hogy az mit hova rak:
/usr/lib/thunderbird/extensions/langpack-hu@thunderbird.mozilla.org
/usr/share/doc/thunderbird-locale-hu/changelog.Debian.gz
/usr/share/doc/thunderbird-locale-hu/copyright
/usr/share/mozilla/extensions/{3550f703-e582-4d05-9a08-453d09bdfdc6}/langpack-hu@thunderbird.mozilla.org
/usr/share/thunderbird-locale-hu/chrome/hu.jar
/usr/share/thunderbird-locale-hu/defaults/pref/all-l10n.js
/usr/share/thunderbird-locale-hu/chrome.manifest
/usr/share/thunderbird-locale-hu/install.rdfEbből ki tudod a helyére másolni ezeket a letöltött cuccból, innen:
thunderbird/chrome/hu.jar
thunderbird/defaults/pref/all-l10n.js
thunderbird/extensions/{972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd}/install.rdfVagy természetesen letöltheted a szóban forgó deb csomagolt magyarítást, és megpróbálod feltenni. (Talán még hatásosabb is ez a lépés.)
(#24187) pinnacle: ha nem megy tovább, akkor kénytelen leszel megszakítani igen. Utána terminálban:
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y -
pinnacle
nagyúr
A 9.10-est frissíteném, de nagyon úgy tünik, hogy valami gond van az OpenOffice-al (már 10 perce nem megy tovább). Mi a teendő ilyenkor? Megszakítom majd újrapróbálom?
-
qwertly
addikt
Sziasztok ubuntu 9.10 szeretném a Thunderbird 3 telepíteni de sajnos nincsen magyar deb csomag mikében tudnám a hivatalosat feltenni [link]
-
FixY67
senior tag
válasz
Sk8erPeter #24181 üzenetére
Hát ha a partíció törlése után nem tudsz a helyén extended partíciót létrehozni, akkor pánikmegoldásként bevethető az LVM - feltéve, hogy a plusz partíciót is a linuxod alól akarod felhasználni. Bár őszintén szólva nem teljesen világos, hogy hogy sikerült olyan partíciót készítened, ami egyszerre elsődleges és extended...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Hogyan tudnám viszonylag gyorsan (nemsokára húznom kell, és kéne a hely) megcsinálni azt, hogy azt a partíciót, ahol a /home van, letörlöm, persze előtte backupolva a /home tartalmát mondjuk egy pendrive-ra (egyelőre csak 327,8 MB a mérete a Nautilus szerint), majd létrehozok helyette KÉT új partíciót, ami kiterjesztett partíció?
Sajnos sikerült elcseszerintenem a telepítés során, 4 elsődleges partíciót hoztam létre (pedig pont ezt akartam elkerülni, az egyik kiterjesztett is lett, most nem teljesen vágom, hogy ez hogy lehet...), és ugye ez a maximális szám, pedig kapacitás még bőven lenne plusz egy partíciónak. Tehát egy elsődleges helyett szeretnék két logikai partíciót létrehozni, úgy, hogy az egyikre aztán visszapakolom a /home-ot, anélkül, hogy tönkretenném a rendszert...
Köszi!(#24164) sh4d0w: OK, köszi, majd megpróbálom.
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Wine-al megprobaltam elinditani a warcraft III-mat,ezt kovetoen lefagyott a rendszer,ujrainditottam a gepet,es ez ez a feketekepernyos uzenet fogadott:
GNU GRUB version 1.94~beta4
Minimal Bash like line editing is supported.For the first word TAB lists possible command completions.Anywhere else TAB lists possible.device/file completions.
Ezzel mit lehet kezdeni?Elore is koszonom a segitseget!
-
-
Srácok a jobb felső sarokban a Google translate-tel le lehet fordíttatni az oldalt.
-
-
PuMbA
titán
Valaki próbált már VirtualBox-ra telepített XP alól K&H ebank-ozni (chipkártyával)? Elvileg működnie kéne,mert az USB eszközöket is felismeri a VBox és ugyanúgy használja,mint egy rendes gépen.
-
Azt amúgy is elég trükkösen lehet megoldani, hivatalosan egyáltalán nem támogatott az XP pendrive-ról történő telepítése. Valószínűleg Ubuntu alatt maximum mondjuk VirtualBoxban üzemeltetett XP-vel tudod megoldani, a neten fellelhető leírások alapján.
Persze kinek kellene XP egy Ubuntu után, amelyet könnyedén lehet pendrive-ról telepíteni. -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Ide is bedobom a kérdésemet miszerint;
Tudnátok segíteni hogy tudok XP telepítésére alkalmas Pendriveot "csinálni" (Ubuntu alól? (Term. eredeti, ISo-ban már fennt van a gépen)Előre is köszi!
Üdv! -
floatr
veterán
válasz
floatr #24128 üzenetére
Közben elkezdtem használni a XFCE-t, és baromira megtetszett. A gnome/KDE működéséhez képest iszony fürge, és a beállítások kiismerése után csak pár kisebb nehézségbe futottam bele:
-- nem tudom beállítani a KDE-s alkalmazások stílusát/betűtípusát
-- a thunar nem kezeli a GVFS-t, így nem tudok röptében behúzni pl. SMBFS vagy SSHFS alapon filerendszereket.Az érdekessége a gnome/KDE után, hogy a desktop váltás még kompozit módban is úgy műxik, hogy "minimalizálja" az ablakokat, amik nem az aktuális desktopon vannak. Ezt abból tudom, hogy az ATI driver kínos másodperceket rászámol egy desktopváltásra compiz használatakor, dehát ez máshol sem volt jobb. Itt annyi a difi, hogy matatás nélkül nem vágja telibe a memóriát nem látható ablakok mocskaival feleslegesen.
-
válasz
Sk8erPeter #24163 üzenetére
Fel lehet húzni a kubuntu-desktopot is, aztán belépéskor kiválaszthatod, melyik felületet szeretnéd. A menüben persze szeretnek keveredni az alkalmazások, de van rá mód, hogy mindig a megfelelő programok jelenjenek meg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #24147 üzenetére
Én is erre gondoltam. Haverom már csak a "dizájnja" miatt is ajánlotta inkább a Kubuntut KDE4-gyel: [link].
Elvileg sima Ubuntu-nál is meg lehet csinálni, hogy utólag KDE-t húzok rá valahogy, nem? Vagy valamit félreértettem? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sh4d0w #24139 üzenetére
Igaz, és milyen vicces, hogy amikor beírtam, akkor nem jelent meg semmi, pedig van egy 1 terás SATA-s vinyóm.
Aztán rájöttem, hogy valszeg azért, mert IDE-módban üzemel (BIOS-beállítások szerint)... Szerintetek ez jelent észrevehető hátrányt? Mert eddig pár helyen azt olvastam, hogy igazából az AHCI-mód mezei felhasználók esetén csupán parasztvakítás. Lehet olvasni ennek ellenkezőjéről is persze...
-
válasz
Sweet Lou 6 #24159 üzenetére
-
Sweet Lou 6
addikt
Nem lett jó, a forráskódokat továbbra se tudta letölteni...
Ez oldotta meg:
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #24157 üzenetére
Na végül is eltávolítottam a problémás repot és helyette ugyanazt pipátam be, csak a forráskódos verzióját és így jó lett.
Szerk.
a most meg a Chrome repoja szarakodott, de eltávolítottam és így már tökéletes sokadik próbálkozásra is. Úgyis csak addig használok Chromeot, amíg meg nem jelenik a végleges Opera 10.5 Linuxra is.
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #24154 üzenetére
vagy a letöltés helyét állítsd át fő kiszolgálóra. vagy valami másra.
-
rankesz
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #24154 üzenetére
Próbáld meg újra hozzáadni a repo-t
Kicsiny kis linux tudásommal nekem ennyi a tippem
-
válasz
rankesz #24152 üzenetére
Kubuntut? Mért lenne az, annak idején én is fel tudtam rakni, azóta már csak egyszerűsödött kissé (főleg kevesebb a bug). Habár jómagam inkább a KDE-t érzem kínzásnak, de persze ettől függetlenül neked még bejöhet. Amúgy, ha a GNOME-os daily buildet raknád fel, meglepődnél, mert egészen másabb mint a Karmic, főleg az új téma miatt, ami azért megnyerőbb lett. De aztán még lehet csinosítani rajta amennyit akarsz, van egy csomó téma, emerald, compiz, áttetszőség, átalakíthatod ahogy tetszik.
-
rankesz
veterán
válasz
Kendek #24149 üzenetére
Köszi szépen a választ, szerintem még ma fel fogom tenni, mert amire a notit használom az mind megvalósítható kubuntu alatt.
Az lenne a kérdésem hogy az energiamenedzsment működhet már thinkpad-ra? Mert mikor jó egy éve feltettem az Ubuntu 8.10-et EEE 1000H-ra akkor majdnem felére csökkent az akkus üzemidő, hiába olvasgattam és szedtem le a notira írt kerneleket.
(azt meg vágtam hogy a verziószám a kiadás idejét jelöli, csak elírtam) -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #24137 üzenetére
igen, tényleg van ilyen, sőt, közben rájöttem, hogy nekem is fel van telepítve.
-
válasz
rankesz #24148 üzenetére
A tisztességes neve 10.04 és nem 10.4 (utalva a hónapra, mikor kiadják).
Azért újratelepíteni nem árt majd kiadás után. Én most húztam nemrég újra Alpha 2 óta, és már találkoztam változásokkal a folyamatos frissítések ellenére is.
Meg még nem lehet elkönyvelni rögtön, hogy életben is marad a most felrakott rendszer, jön egy frissítés, aztán nem indul a grafikus környezet, elszáll a net, bármi megeshet.
Párszor már állítottam vissza korábbi állapotra a rendszert, hogy a javításig normálisan tudjam használni a gépet. A legsúlyosabb az volt, mikor elszállt a net a Winden a melóhelyen, aztán frissíteni sem tudtam. Újra kellett volna húzni, ha nem lett volna egy viszonylag régi mentésem. Azóta van mindig friss mentésem a rendszerről, sőt összeállítottam (illetve folyamatban van) egy komplett rendszermentő és helyreállító alkalmazást (csak amolyan egyszerűt). -
rankesz
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #24147 üzenetére
Ezt a hsz-t már a kubuntu 10.4 daily build alól írom...
Live-ról bebootolva működik a wlan, még a thinkpad-be integrált hsdpa-t is feismerte!
Tesztelgetem még egy kicsit, de ha nagy hibát nem találok akkor fel is telepítem!
Akkor ha jól sejtem nem kell majd a teljes verzió megjelenésekor újratelepítenem, hanem mindig lefrissíti magát (HA addig fent lesz...) -
-
HollyBoni
veterán
Ubi 9.10 alatt használ valaki emesenét?Azt vettem észre,ha 5 percig nem írok rá egy partnerre és aztán üzenek neki nem küldi el az üzeneteket,hibát ír ki.De ha bezárom az ablakot és megnyitom mégegyszer jó lesz.Valaki nem tapasztalta ezt a hibát?
-
Vladi
nagyúr
válasz
[pod]Diablo #24141 üzenetére
Mi az amit nem jegyez meg? Meg kellene neki.
Lejátszó van soook. A csomagkezelőben nézd meg, ami szinpi azt próbáld ki. Msn részét nem értem.
rankesz. Van talán pont a kompiz.
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Meglehet-e valosítani azt hogy ha beallitok vmit,amihez kell rendszergazda jelszo,akkor azt elmentse,es a legkozelebbi inditaskor ne keljen megint bealllitanom?
A mis hogy valaki tudna ajanlani nekem jo programot winamp-itt olyan kene amivel meglehet nyitni pls fajlokat,internetes radiot akarnek hallgatnies ahhoz kene-es msn helyett?Elore is koszonom!
-
rankesz
veterán
Lenne egy alapvető láma kérdésem. Kubuntu alatt is van kompiz, vagy az a gnome sajátossága?
-
válasz
Sk8erPeter #24137 üzenetére
Nem kell
lsusb | grep -i sata
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#40553216 #24126 üzenetére
Thx, erről már tudok, meg az lsusb-ről is, de azért kérdeztem egy GUI-s eszközkezelőről, mert a terminálban egy ilyen hosszú listából kibogarászni a lényeget, meg végiggörgetni nem a legkényelmesebb megoldás.
(Pl. ha engem csak a SATA-s eszközök érdekelnek, akkor ne kelljen végignéznem a hangkártya tulajdonságait, meg az Ethernet controllert, stb.
) A Windows beépített devmgmt.msc-je ilyen szempontból egész áttekinthetően meg van oldva. Jó dolog a terminál, de bizonyos dolgokat azért jobb, ha az ember egyből át tud látni.
Ezek szerint gondolom csak valami külső program kellene hozzá, ami olyasmi, mint az Everest. Kár.
A Linux Alternative Project oldalán találtam a HardInfo nevű programot Linuxra. -
-
Full Circle magazin 32. szám magyar fordítás és akadálymentes verzió elérhető.
MOD: Ménem látszik a feltöltött kép?
-
pinnacle
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Kipróbálom a 9.10-et (valahol olvastam, hogy nem vált be inkább visszatértek a 9.04-re, lehet, hogy egyedi eset volt), gondolom a ext4 sem rosszabb, mint a ext3. 14M/1M internetem van.
-
floatr
veterán
válasz
kovaax #24117 üzenetére
Meg (#24120) tomtyi
Fölszaladt
möglássuk, remélem nem nyomott el semmit. Az ATI kompozit itt sem egy nyerőgép, ráadásul desktopváltáskor is lett egy "kis" lag. Az a szánalom az egészben, hogy egy virtualboxban hajtott xubi kompozitkezelése a vboxvideo-nak köszönhetően sokkal jobban működik, mint az ati sajátja: SZÁNALOOOM! Mert az egy dolog, hogy jópár alacsonyszintű műveletet gyakorlatilag csak egy wrapperként kezel, de ez a backfill őrület már egy éve lassan totál az agyamra megy
Köszi mégegyszer
-
törölt tag
válasz
pinnacle #24121 üzenetére
Grub2 újratelepítés LiveCD-ről
de ha úgyis újrarakod az Ubuntut, akkor előbb XP, utána Ubuntu, és minden jó lesz.
Nálam semmi hátrány nincs, sőt: egyből működő ethernet (korábban nem működött, bár kábelnetem van, amihez semmit nem kell állítani), folyamatosan erősebb wifi-jel, jó pulseaudio. ezek az érzékeny pontok általában és esetleg a vga (nekem intel vga van, így nekem ez nem probléma), ezek szoktak sok gépen problémát okozni. és adsl netnél a NetworkManager, de gyakorlatilag mindenre van megoldás. elvileg ha LiveCDről megy minden, akkor telepített rendszernél sem kéne gondot okoznia.(#24122) Sk8erPeter
amihez nincs zárt driver, annak a drivere a kernel része, vagy kernelmodulként töltődik. az lspci -vvv paranccsal tudhatsz meg sok mindent a gép összetevőiről, és a driverekről. meg azoktól, akik értenek hozzá. -
FixY67
senior tag
válasz
Sk8erPeter #24123 üzenetére
php5-cli - írja, hogy ez a csomag nincs telepítve. A PHP-nek nincs szüksége a parancssori interface-re ahhoz, hogy működjön. Ez csak egy extra "fícsör", amit külön lehet telepíteni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Még egy kérdés:
ezzel a módszerrel telepítettem a LAMP servert, mert nem volt kedvem ismét tökölni az egyenként való felrakással (Apache, MySQL, PHP), ez meg elintézte elég gyorsan:
sudo tasksel install lamp-serverEkkor a sudo tasksel megnyitásakor látszik is, hogy a LAMP server telepítve van.
Ha viszont kipróbálom parancssorban, hogy csak annyit írok be, hogy php, akkor azt írja, hogy
A(z) "php" program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt-get install php5-cli
php: command not found
Pedig a böngészőben a http://localhost-ra szépen megnyílik az alapértelmezett /var/www könyvtárban lévő fájlban lévő tartalom, és ha PHP-tartalmat is szerkesztek bele, az is szépen működik, ahogy kell. De akkor miért írja, hogy nincs telepítve? Mit csinál másként a tasksel? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#40553216 #24120 üzenetére
Na, de itt úgy értettem, hogy nem kéne-e több eszköznek is megjelenni, hogy nem úgy kellene-e nagyjából kinéznie, mint a Windows-os Eszközkezelőnek, ahol valóban minden felismert eszközt mutat, azokat is, amiknél driverproblémák vannak (amik mellett a kérdőjelek szoktak megjelenni). Gondolom van ilyen lehetőség Linux alatt is, hogy grafikus felületen, kategorizálva, átláthatóan lássam a felismert összes eszközt, azokat is, amiknél gond van (nincs még drivere, esetleg gond van vele, vagy újabbat kéne felhúzni), csak még nem találkoztam ilyennel. Javaslat?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#40553216 #24120 üzenetére
Köszi! Leírnád, hogy is van pontosan, nem szeretném elrontani. Illetve arra gondoltam, hogy újratelepítem az Ubuntut is, van valami hátránya a 9.10-nek a 9.04-el szemben? Azt olvastam, hogy ott nincs az 5.1-es hangzással probléma.
Kipróbálnám a Eset vírusírtóját, de nem tudom, hogy kell a letöltött fájlt megnyitni. -
törölt tag
válasz
floatr #24115 üzenetére
nekem egyszer-kétszer okozott, de nem az xfce, hanem valamelyik *box (open vagy free, vagy valamelyik másik), mert azt állítottam be alapértelmezettnek, de elfelejtettem, és egy szép fekete képernyő fogadott csak. emiatt (inkább gyorsaság végett) inkább újraraktam, mert azt hittem, valami komoly baj van. másodszor már az ijedelem után eszembe jutott, hogy mi lehet a gond. és tényleg.
szóval elvileg.
-
pinnacle
nagyúr
Ha az XP-t szeretném újratelepíteni (remélem lehetséges), nem fogja a bootmenüt elrontani ? Vagy az Ubuntu "ellenáll" neki?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #24103 üzenetére
Okés, köszi, most el is távolítottam az abban az ablakban megjelenő "zárt" drivert, ezzel deaktiváltam. Mondjuk az ott szereplő szöveg kicsit félreérthető: "Ez az eszközmeghajtó szükséges egyes ATI kártyák 3D képességeinek teljes kihasználásához, valamint az újabb kártyák 2D gyorsításához."
Ehhez mondjuk odaírhatták volna, hogy amennyiben hivatalos drivert telepítek, akkor ne foglalkozzak ezzel...
Ja, egyébként itt nem kéne több eszköznek is megjelenni?
Ezt az akadós dolgot meg nem elsősorban filmre értem, hanem úgy általában bármilyen ablak full screenre rakásánál (pl. dupla katt az ablak legtetején, vagy a kis ikonra való kattintás a jobb fölső sarokban) egy másodpercig (na jó, lehet, hogy kevesebb, de feltűnő) várakozik, gondolkozik. Annyira azért nem elviselhetetlen, de elég szembeötlő, hogy amikor nincsenek vizuális effektek, akkor egyáltalán nem várakozik, hanem rögtön reagál, viszont vizuális effektek engedélyezésekor felmerül ez a probléma. Pedig konfig elbírná - ez valami hibának tűnik, még WUBI-nál tapasztaltam ezt, de akkor betudtam annak, hogy esetleg csak ez a WUBI-s telepítés az oka. GNOME-os. -
floatr
veterán
Azon töröm az agyamat, hogy lecserélem az alap ubi desktopot xfce-re. Viszont kétségeim vannak.
Az nem okoz problémát, ha rádobom a jelenlegi telepítvényre az xubuntu-desktop csomagot és azzal lépek be? -
TrollBalint
addikt
válasz
body007 #24098 üzenetére
Köszi, ezt megnézem
Tomtyi: köszi, megnézem ezt is. Igazából eléggé szeretek belemerülni a Windows-ba is, állítgatni, meg kutakodni, ezért tetszik a linux is.
Egy kis registry beállíástól nem fogok megijedni
sh4d0w: Az az érdekes, mielőtt elszállt a driver ment rendesen. Ha jól emlékszem egy nagyobb frissités után történt mindez, és akkor feltünt, hogy a grub-ba egy vagy kettővel több sor van. Nem tudom eddig milyen kernelekkel lehetett indítani a linuxot, de mintha páros verziók lettek volna, most meg csak páratlanok vannak.
-
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Hogy tudom megcsinálni virtualbox-ban hogy a virtuális xp-m lássa az összes meghajtót amit az ubuntu is lát?
-
Nos, ha jól látom, Linux-biztonsági barátunk topicját az ubuntu.hu oldalon is kardélre hányták a moderátorok. Ott sem átallott nekimenni a moderátornak...
-
pc-user
senior tag
Telepítettem a Wine-t, de használata során az internet-kapcsolat "elszállt", a Networkmanager Applet ikonja eltűnt a tálcáról... (Ubuntu 9.04).
Nem tudom, hogy találkozott-e már más is ezzel a jelenséggel? -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sk8erPeter #24102 üzenetére
Ha fent van a hivatalos Ati driver, akkor nem kell engedélyezned. Nekem is volt HD3850-em Linux alatt, akkor is a hivatalos Ati driver volt rá a legjobb. Ha teljes képernyőre raksz egy filmet, akkor beakad? Mert nekem ilyet csak Gnome-os disztrónál csinált, KDE-n simán ment.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24086 üzenetére
Itt valaki az utsó bekezdésben feltett kérdésre esetleg?
Thx!
Amúgy ez az effektes dolog másnál is relatíve lassú? Pl. a teljes képernyőre kirakás. Amikor rángatom az ablakot, és az "utánhúzós" effektus jön elő (ha értitek, mire gondolok
), akkor egyáltalán nincs akadás, lassulás, csak az új ablak megjelenésénél és full screennél.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest