- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
huhuhú
azért tapintással ellenőrizd őket, hogy nem e melegednek túl. általában 2.1nél többet nagyon ritkán szokás memóriáknak adni
.
lipi67: valamint az nv 680as és 780as chipsetjeinél a pciE 100 helyett 133 mhzn járt, a tulajok meg nem tudták, hogy mitől őrült meg a raidvezérlő. ott derült ki a dolog, amikor egyik oldalon 9600gtt teszteltek (ami pciE sávból származtatta az órajelét), aztán a kártya finoman szólva is gyorsabb volt a vártnál.
-
proci985
MODERÁTOR
pci-E órajelét és feszültségét állítani tilos, bizonyos bővítőkártyák megőrülnek tőle. (nagyon zárójelben: 9600gtt lehet pciE frekkel tuningolni, de ott a kártyának nem volt saját órajelgenerátora... 4870el ilyen lehetőség nincs)
VGA tuninggal meg talán a topikjában jobban tudnak segíteni, hogy melyik program kell Neked és mire érdemes vigyázni.
milyenek a ramok? 2.2 stabil az picit nekem soknak tűnik, bár pár gyártó csinált OC modelleket finoman szólva is magas üzemfeszekkel.
-
szkrisz
tag
látom komoly márkájú ramjaid vannak... én kipróbálnám velük a kb 900Mhz cl4-es futtatást, ez így kb jobb, mint 1088 cl5
és próbáld az fsb:dram arány 1:1-re állítani, ez azt jelenti, hogy a ram szorzót 2-szeresre rakod
jah és amikor a ramokat teszteled én előbb a ram frekijét tesztelném, állítanám be stabilra és utána az időzitéseket -
szkrisz
tag
-
szkrisz
tag
"1,45Vot adok a procinak"
ezt nagyon gyorsan felejtsd el!!!
velem már akkor ordibáltak, amikor (egyszer próbáltam a tuningot) 1,36V-ra raktam a proci feszét
azt mondták, hogy nem kell neki ennyi fesz, mer akkor kuka lesz a végén!!!
jah és ez a sorozatu proci max a 70-75°C-t "bírja"
és everestnek meg ne kell mindig hinni, inkább cpu-z -vel nézd a feszt -
yolan
őstag
egyel előtted írtam le pont, hogy:
alap órajelen, és vid értéken biztos, hogy fog menni stabilan, indulj ki abból a feszültségből. a többi befolyásoló tényezőt iktasd ki (ramoknak extra fesz plusz visszaosztani, plusz tágítani az időzítést, lapnak extra fesz, stb) és kezd el emelni az fsb-t.
ezzel elkezdheted kitesztelni a proci alapfeszültségen mit tud, vagy fordítva csinálod, és megnézed mi a legalacsonyabb fesz amint bírja az alap órajelet, és onnan kezded el (én így szoktam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest