Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malklar #19475 üzenetére
a proc socketje és az i/o portok (usb, ps/2, stb) közötti részen helyezkednek el a proc feszszabályozásáért felelős alakatrészek, amik túlmelegedhetnek.
a TX2 palástja illetve az AC64pro alsó legörbülő három lamellája arra való, hogy arra a részre is jusson levegő, illetve légáram. a TX3 ilyet már nem tud.
namármost, a milyen öreg az alaplapod és az áramellátás hűtése amiatt fogas kérdés, mert a lapod három fázisú, tehát nem igazán nagyétvágyú proc kiszolgálására van tervezve. a procidra Athlon 245öt írtál (65W), viszont az adatlapodon már x2 6000+ van, ami viszont steppingfüggően 89 vagy 125Wos. magyarul, a lap VRMje melegedni fog. ha pedig nem jut elég levegő neki, akkor nem fogja bírni a primeot. ha még jobban megemeled a feszt, akkor meg főleg nem. szóval kérdés, hogy akkor pontosan milyen procid is van.
a táp kizárható, fáradással együtt is bírnia kell.
próbálj fölérakni az I/O és a proci közötti részre egy ventit, és úgy próbáld meg túlhajtani. ha úgy se megy/nem melegek ott az áramköri elemek, akkor lehet a lap/proc elkezdett degradálódni (pontos cpu típust nem ismerem, így a mennyi fesz adható neki biztonságosan kérdéskörben sem vagyok otthon).
joe9820: socket478ra elég nehéz jó hűtőt kapni. nem nagyon gyártanak már olyat, ami meg van, az általában eléggé drága. vidkari meg... igazából AGPs a lap, tehát lassacskán el lehet gondolkodni cserén, adott esetben olcsóbban jobbat lehet kihozni, mint a jelenlegi gépedből.
-
Pero
senior tag
válasz
Malklar #8927 üzenetére
a feszt azt inkább állítsd manuálisan, amit a CPU-z kiír az sajnos nem valós mert az az alapot írja ki. HT az hogy mondjam lényegileg a proc és a mem közti kapcsolatért felelős, annak a lényege h 1000 körül legyen bár 600 on sincs komolyabb lassulás, + feszt azért csak mértékkel adj neki sztem egyenlőre max 1,4Vot. Prime95-ot futtattál rajta tuningolva? az megmutatja h stabil vagy nem , de x2-nél jó Orthos is. ha minden igaz akkor 255 ös FSB vel hajtod így a HT szorzót 4re vedd vissza és akkor jónak kéne lennie.
-
Pero
senior tag
válasz
Malklar #8913 üzenetére
nem tudom mivel hűtöd de ha nem vízzel (bár még azzal is hihetetlen) túl alacsony a fesz, első körben sztem a mérő ott nem jó. ami 2,8hoz kellhet, mennyi feszt adtál neki? memókat visszaveted, HT-t tartottad 1000 környékén? nekem anno amikor nem indult mármint nem túlhúzás okán ,akkor memómmal volt gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged