Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dromi
tag
Sziasztok! Mi van-adatoknál.
A lényeg, hogy át akarom állítani turbó fokozatra a gépet 3.8 GHz vagy 4 -re. Nem tudom, hogy kell és, hogy működik ez.
Valaki ezt írta:
"A bios-os tuning fölösleges, ha szoftveresen is el lehet érni ugyanazt. A te lapodnak is van tuning programja, azzal gyerekjáték a 4,4GHz elérése. A max turbo frekvencia 3,8, majd 4 ghz, nem hiszem, hogy sokat jelentene. Esetleg abból a szempontből érdemes tesztelgetni, hogy tud-e többet kihajtani a vga-dból a magasabb órajelű proci."
Hasznos tanácsokat várok az ügyben, privátba is jöhet.
-
RAiN91
őstag
Üdv!
Phenom II X2 3,0ghz-m van, abból a 3. magot fel lehet oldani, stabil, már régóta így megy.
Az utóbbi napokban állítgattam a BIOS-ban, kiderült, a RAM csak 800mhz-n megy. (400). DDR3, 4gb.
A másik, hogy az NB is nagyon vissza volt véve, 1600.
Ezeket belőttem fix 1333-ra, és az NB-t 2000-re. Azóta néha nagyon belassul a gép, és lefagy. Mitől van, hogy nem bírja az alapot? -
Edy92
tag
-
pityu6
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy adott egy Asus P7P55D lap és i5-750-es proci.3,6GHz-en 1.28V-ot kér (18x200),ha felrakom 3,8Ghz-re 1.35-volttal(19x200),simán megy ugyebár.Viszont ha 3,9-re rakom fel 1.37 volttal 19x205)pár kör Linx után kifagy a gép.A prociba van tartalék szerintem,viszont valami nem stimmel,hogy ilyen hamar eldobja magát.Itt a jelen felállás: [link]
FSP 500-60APN tápom van,Kingmax 1600-as ramok( 2x2Gb)
Szerintetek mi lehet a gond?Vagy csak szimplán ennyi a vége a procinak? -
Vartanus
őstag
Hali mindenkinek!
Adott egy FM2-es konfig(részletesen adatlapomon) tuning kérdéssel fordulnék hozzátok:
Ezen feszültségeket szerintetek meddig emelhetem az alaplap vagy rendszer károsodása nélkül:
CPU NB Voltage - auto beállítással olyan 1,216V és 1,231V között változik
CPU Core Voltage - auton 1,357-1,431V-on mozog a fesz.
DRAM Voltage - auton 1,647V-1,652V közt változik
CPU_1.2 Voltage - auton 1,198V-1,213V közt.Nos a fent vázolt különböző rendszerfeszültségeknél kérnék javaslatokat a max feszre amit szerintetek nem érdemes átlépnem.
Előre is köszi -
Edy92
tag
Sziasztok! Van egy FX970-es Asrock alaplapom. Van 8GB ramom, 2x4GB 1600mhz-es Corsair modulok. A merevlemez kuka örülök, hogy rátudtam tenni a rendszert, 2hét még mire tudok újat venni, csak 32bites win7 ment fel, az alaplapon beállítottam észlelje 1600mhz-esnek. De Aidaba csak így írja Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz) mi lehet a gond?
-
Bodin
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy Q8400 procit, egy E8200 helyére. A lapom GA-P35-S3G. Táp Chifi 400W.
Az E8200 vígan szaladgált 400-as FSB-n, de a Q8400 50mhz emelést sem képes elviselni. RAM visszaosztva, minden lehetségesnek adtam már +feszt. A proci R0-ás, tehát elvileg jól tunigolható.
A lapomnak ennyire megterhelő a 4 magos proci? Valami ötlet?
Köszönöm. -
ktg3
őstag
válasz
apriliabenny #39385 üzenetére
Elvileg a P41 eléggé hasonlít a P31-es chipsetre. P31-es giga lappal nem volt gondom a tuninggal.
Itt kicsit kellemetlen a proci, mert csak 7.5-ös szorzója van. A lap 400-ig biztos, hogy bírja a host clockot, mert elvileg fogad gyári procikat olyan hosstal. Ehhez tuti jön még egy várható 10-15-20%-os tuning.3.2-t kb tuti, hogy el lehet érni. Ehhez 426-os host clock kell. Annyit biztos, hogy bír a lap.
A system memory multipliert vedd le minimumra, ami jó eséllyel 2. A ram feszt tedd be a gyári 1.65V-ra manuálisan.
Ezután emeld a host clockot amíg lehet. Ha instabil lesz, akkor vagy a proci vagy lap nem bírja.
Elég határeset ebben a szituban, hogy melyik fullad ki előbb, de jó eséllyel a lap. Ilyenkor még nyerhetsz pár Mhz-t ha a north bridge-nek adsz mondjuk 0.1-0.2V-ot. Persze ehhez azért kell szellőzés a házban.
Azt is csinálhatod, hogy a CPU-t alapból 1.4V-ra lövöd be és előbb a lap végét keresed meg és hozzá állítod majd a proci feszt.
-
apriliabenny
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #39384 üzenetére
Értem! Azért köszönöm!
Azt szeretném még kérdezni, hogy írtad hogy tiltsam le a C1, speed step, Vanderpool, Virualization, spread spectrum..na most én csak a C1-et meg a Virualization pontot találtam meg az advanced menüpontban..gondolom nálam más néven találom, de ott van. Segítenél abban melyikek azok? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
apriliabenny #39383 üzenetére
Teljesen jó a kép, semmi gond. A gond a lapod
Próbálhatunk egy s mást, de nem sok reménnyel...
A PciE sebességet 105-re is teheted, ez néha segít.
Az MCH latch is néha jobban szereti az auto beállítást.
Mivel a lap csak OC-ben támogatja az 1333-as Ramot, én először visszaosztanám minimumra, ne kavarjon be. Az SPD értéket a proci host fsb-jéhez válaszd (ugye 333Mhz, ez emlékeim szerint a B betű. HA van ilyen beállítási lehetőség; tehát pl. B2.00).
Vcore maradhat alapon, vagy 1,3V körül, de nem ott lesz a gáz.
CPU termination nem tudom minek van a lapban, ha más beállítás meg nincsDe emelhetsz rajta pár osztást (2-5 század voltot)
Ha a Ramjaid 1,65 voltosak, akkor azt állítsd be, ne a gyári 1,5-öt (bár alacsony sebességen az is jó lehet).A PciE és az MCH latch beállítást keverve is próbáld (egyik iylen, másik olyan)
Több lehetőség nincs sajna, ha nem megy akkor nem megy.
-
apriliabenny
csendes tag
Szia. Bocsi a kép minősége miatt!
Mindent vissza állítottam alapra mert már belebonyolódtam az egészbe és jobbnak láttam így.. remélem arról csináltam képet amiről kellett!
-
apriliabenny
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #39381 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
apriliabenny #39378 üzenetére
Szeretnénk bios fotót, ne kelljen folyton user manualt töltögetni netről minden kérdés után...
Nem a tápod lövi le a tuningot, az csak életveszélyesen szar.
A lap lehet a ludas, de bios nélkül nem tudunk semmi használhatót.
Addig is advanced menüben tiltsd le a C1, speed step, Vanderpool, Virualization, spread spectrum pontokat (disabled).
Ramot hagyd a francba, ha nem fut a gyári érték felett. Semmi értékét ne piszkáld, az nem kezdőnek való és alig hoz érezhető változást (ha egyáltalán). -
törölt tag
válasz
norb111kaaa #39377 üzenetére
Ha bios bug akkor a frissítéssel miért nem oldódik meg? Amúgy másoknak is előjött, külföldi fórumokon találtam rá. Jellemzően X chipes lapoknál, de volt P35 is.
-
apriliabenny
csendes tag
válasz
speedydb23 #39376 üzenetére
Értem. Azt gondoltam, hogy nem valami tuning betyár ez a táp és a lap sem, de ugye az alap 2.5GHz és próbáltam 2.6GHz is, de ugyan az történt. Ennyire nem bírná a táp
nem valami beállítási hiba van?
-
speedydb23
senior tag
válasz
apriliabenny #39375 üzenetére
A tápod nem gyenge, hanem lópukit sem ér.
Ezzel én nem próbálkoznék semmit sem húzni, inkább vegyél egy minőségi 400W max 450W tápot és akkor már nyugodtabban próbálkozhatsz. -
apriliabenny
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy ideje olvasgatom a hozzászólásokat/tanácsokat, de mostanra össze is zavarodtam, azért is írtam.
Adott egy gép:CPU: Q8300+AC Freezer 7 Pro Rev. 2
Lap: Gigabyte G41MT-S2P (tudom, egyáltalán nem tuning lap, de hátha...)
RAM: Kingmax 2x2GB DDR3 1333
Táp: HKC 550 (ezt is tudom, hogy gyenge..)
VGA: HD 6850 1GBA procin szeretnék húzni. 3, 3.2GHz a cél, természetesen csak akkor ha ez lehetséges. Próbálgattam már javarészt az itt leírtak alapján de nem jött össze.
Frequency:400
PCI E:100
MCH:333
a ram volt 9-9-9-24 de volt 7-7-7-21 (lehet, hogy most baromságot írtam)
fesz fixre állítva, a ram a doboz szerint 1,65V ig bírja.
Ezeket beállítva, biosbol kilépek, újra indul a gép 2x és aztán ugye vissza áll az alap beállításokra.. mit rontottam el? minimális húzással is ezt csinálja! felejtsem el ebben a lapban a tuningot vagy van egy kis remény rá?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
norb111kaaa #39373 üzenetére
Nem jó így se.
Kipróbáltam a frissítés után nem nyúlok semmihez dolgot, de ugyanúgy rossz.
Amúgy ez tutira alaplap hiba? Nem lehet, hogy proci? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
emlekmas #39370 üzenetére
Najóvan Doom kollega beelőzött
Erre semmiféle garancia nincs, de alapvetően ha tuningot szeretnél igyekszel hozzávaló felszerelést választani, ha megvan rá a pénzed. Ha nincs, jönnek a kompromisszumok és lejjebb adjuk az elvárásokat. Ha egy lapon pl. dupla mennyiségű fázis van, az nyilván jóval magasabb terhelést képes tartósan elviselni.Látogass el az asrock z77-es topicba, pörög rendesen és kérdezgess ott rá
-
do3om
addikt
válasz
emlekmas #39370 üzenetére
Szerintem előfordul hogy van különbség a lapok között, már csak ha alaplapteszteket nézel is láthatod. De egy szint felet amit ha megüt a lapod a többször drágábbak is csak minimális többletet érhetnek el.
Egy jó lapnak kel tartania a feszültségeket mert ha beesik néha akkor lesz instabil a rendszer ha ez fennáll akkor lehet hogy a lapod erősen hátráltatja a tuningot. Vannak viszont olyan lapok amik már annyi fázist használnak ami csak arra jó hogy elkérjék a pénzt érte.
Szerintem csak akkor derülne ki a hogy bírná e a procid ha ki lenne próbálva másik lapban. -
emlekmas
tag
Sziasztok!
Egy adott alaplapnál a tápellátás fázisainak a száma mennyire befolyásolja a tuningolási lehetőségeket? Értem ez alatt azt, hogy ha egy egyszerűbb lappal (lásd aláírásban) 4.1 Gigát lehet összehozni, akkor egy fejlettebb tápellátású lappal lehet a stabilan elérhető sebesség mondjuk akár 4.5 Giga is, vagy igazából csak arról szól a történet, hogy egy jobb deszkában lehet, hogy a 4.1-hez képest a 4.13-is menne stabilan ugyan ezzel a procival?
Tehát mekkora az elérhető többlet egy drágább tuninglap esetében? -
pityu6
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy adott egy Asus P7P55D lap és i5-750-es proci.3,6GHz-en 1.28V-ot kér (18x200),ha felrakom 3,8Ghz-re 1.35-volttal(19x200),simán megy ugyebár.Viszont ha 3,9-re rakom fel 1.37 volttal 19x205)pár kör Linx után kifagy a gép.A prociba van tartalék szerintem,viszont valami nem stimmel,hogy ilyen hamar eldobja magát.Itt a jelen felállás: [link]
FSP 500-60APN tápom van,Kingmax 1600-as ramok( 2x2Gb)
Szerintetek mi lehet a gond?Vagy csak szimplán ennyi a vége a procinak? -
hajho1112
tag
Sziasztok Esetleg Egy Asrock h61m Us3s3 lapba egy 840 el nem lehet valamit ki hozni még is belőle tudom hogy elvileg nem lehet tuningolni de semmi mást nem lehet vele kezdeni ?
-
törölt tag
válasz
norb111kaaa #39364 üzenetére
Tuti, hogy ez Bios bug, vagy valami beállítás ami Bios frissítés után jó, de ha nyomunk egy Default settingset akkor elállítódik? Na én kipróbálom. Frissítés után nem nyomok defaultot hanem egyből FSB-re megyek. És a Bios frissítésnél is kiveszem a pipát a defaultra állítás elől.
APUn elgondolkoztam. A modulos nem jön be, de van Deneb szerű szóval K10.5 APUjuk is ha jól emlékszem. Igaz 4 magos a legnagyobb, de ami azt illeti nekem nem is kéne több.
Ezek is tudnak 2200 felett vagy csak a modulosok? -
törölt tag
Akkor ezek a gyors ramok csak a s2011 i7 szutykoknak vannak, meg hasonló? Nem tudom a s775 északi hídban lévő vezérlő mit bírhat, de 3.2 asszem a legnagyobb szorzó és 500-as FSB-nél lenne 1600 még csak.
Szóval akkor ne is erőlködjek 1600-nál gyorsabb ramokkal. Esetleg 1866 összejöhet? Thubannal.
-
törölt tag
Amúgy az AMD procik miért nem bírják 1600 fölött a ramot hajtani? Deneb, Thuban ezekre gondolok. Nekem azt mondták, hogy 1700 körül kifulladnak hiába van benne 2133-as memó. De miért? Az ok, hogy 8x a legnagyobb szorzó, de ha feltolom 266-ra a host clokcot akkor 2133-at kellene mennie a ramnak nem? Miért nem megy?
-
csabika0001
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39358 üzenetére
Kipróbálom ezeket jobban hátha jutok valamire.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
csabika0001 #39347 üzenetére
Unigine Heaven,
3dMark11,
Játékok (új lara croft, dirt sorozat)
Furmark szarra se jó, csak fűt. -
goo92
csendes tag
Hello!
Szereztem i7 2600k-t és késöbb szeretném húzni,mien hűtést ajánlotok hozzá.
Én erre gondoltam hyper tx 212
Választ előre is köszönöm. -
törölt tag
setFSB-vel is behülyülnek a játékok, tehát Win alól nem húzhatok. Akkor vége. Ennyi volt. Alapon megy a gép.
-
imotep03
tag
Hello,
Szeretnék egy kis segitséget kérni, kb ugy 1 vagy 2 éve felhúztam a procim, Szeretném még húzni ugy kb 3.9 vagy 4ghz-ig ha lehet. Nemigazán vagyok benne a témában, meg már el is felejtettem sokat. jelenleg igy néz ki:
[link1]
[link2]Jelenleg tehát 3.7ghz 1.4 voltal fut. Ha jol emléxem akkor én csak szorzoval állitottam, meg alul feszeltem,
A kérdésem az volna hogy továbbra is elegendö ha csak igy állitom tovább vagy kellene mást is még állitani, pl ezek maradnak alapon vagy: "NB Frequency Multiplier" , "NB Voltage" ? /Phenom X4 965 C3/
Meg anno mintha vki azt mondta volna hogy érdemes 1.425 volt felett az alaplapot is lehüteni ugy hogy a vrm-ekre vgas sünit rakok? -
törölt tag
Én próbáltam szétszedni a Bios-t, hogy majd átírom az E8400-nál a default értéket 400-ra és akkor annyin fog menni. Szétszedni szét tudtam, csak átírni fogyott el a tudomány.
Készen vagyok, már tényleg fingom sincs. Marad a Winből húzás. EasyTune nálam kilőve, mert behülyülnek a játékok, SetFSB még azt hiszem működik csak eléggé pontatlan, ClockGen meg nem is ment ha jól emlékszem.
-
halhatatlan
aktív tag
üdv!
Valaki tud a pentium G sorozat tuningról?s1155 -
halhatatlan
aktív tag
üdv!
Valaki tud az intel pentium G széria tuning potenciálról? s1155 -
törölt tag
Tovább kutattam, ha jól emlékszem ez P35 lap volt, de ugyanezekkel a hibákkal. Az USB egér supportot kikapcsolta és jó lett neki tudta ismét állítani az FSB-t. Hát nálam ez se jött be, a Default Settings alapból kikapcsolja. Próbáltam úgy is hogy kihúzok minden USB cuccot, még a Lant is de semmi. Tetves rohadt egy alaplap, szarrátördelném már a
pcsába. -
törölt tag
válasz
norb111kaaa #39346 üzenetére
Ó bzdmeg. Nekem F6 volt rajta mikor behalt és feltoltam F7-et majd az F8C-t én is, de ugyanúgy nem jó.
-
csabika0001
senior tag
Van egy MSI TF3 GTX660OC-m mivel tudom tesztelni a beállított órajelet.
Próbálgattam a furmarkot de az nem akarja a boostot bekapcsolni az MSI kombustor meg össze vissza.
Valahogy meg akarom tudni a GPU végét. -
RAiN91
őstag
Az mitől van, hogy az 1333-as DDR3 memóriám alapból csak 800-on megy? BIOS-ban nem nagyon tudok állítani semmit a RAM-on, az lehet? Asrock N68-VS3 UCC deszka.
-
törölt tag
válasz
norb111kaaa #39343 üzenetére
Akkor azért. Az X48 egy köpet, hiába volt toppon a Giga a 775 lapokkal, ezt elcseszték. Nem egy panasz van ezekre. Gondolom akkor azt is olvastad, hogy javíthatatlan.
Én most kivettem a hangkártyát is, hátha a PCI freki miatt nem engedi az FSB-t, de nem. Ugyanúgy szar.
Egy frankó kis P45 lapocskával kicserélném, de ahhoz már eléggé sovány a gép hogy foglalkozzak vele, egy négymagost is megérdemelne de amilyen árakban vannak.... Egy normális Quad árából megveszem a csere AMD konfigot. Vidi meg ugyan az lenne úgy is. Szóval nem, nem foglalkozok vele többet vége a 775-nek.EasyTune-nal tudod húzni frankón, de nálam a játékok meghülyülnek tőle és gyorsítva futnak.
-
norb111kaaa
csendes tag
-
Edy92
tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy normális-e az alaplapom 46°C-os. A gép még az asztalomon van (még) proci tuningolva van kicsit lehet ezért melegszik. Később egy AeroCool Striker X White Advance házban lesz amibe gyárilag ugyebár van 4db 12cm-es ház hűtő ventilátor. Az szeretném kérdezni, hogy normális ez a 46°C ? Később ha a házba lesz fog ez lentebb menni? A proci nem megy 40°C főlé így 4ghz-en és kisebb feszültség emelés mellett sem.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39338 üzenetére
Meg fogom mindenképp nézni vonalzóval. Amióta feszesebb a hűtő egy 10 fokot már lejjebb ment, de még messze van ez a jótól.
RAM-nál általában úgy szoktam beállítani, hogy minél közelebb legyen a valódi órajeléhez. Kombó alaplapom van, DDR2 és DDR3 foglalatokkal. 1x4GB DDR3-1333-as modul van benne jelenleg.
A házhűtő elvileg jól van benne, a matricás része tekint kifelé. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
TommyNagz #39329 üzenetére
Nem tudom ajanlgattam-e mar (persze, soxor, de Neked), hogy nezd meg a proc tetejet es a hütö aljat feny fele fordfitva egy vonalzo elevel. A proc borzasztoan domboru/homoru kepes lenni es ez tönkreteszi a hütes hatasfokat.
A RAM spd-ben pedig en alapbol a proci host fsb betüjelet valasztanam; az szok lenni a legstabilabb.ui. A venti ne lefele szivja a levegöt a bordakrol
hanem rajuk es kifele a hazbol lehetöleg... bocs, ha trivialitasokat irok
-
Apollo_21
addikt
válasz
#90933760 #39336 üzenetére
Magokra lebontva megnézem este..nemirattam ki külön magonként játék közben..de így elég fura sztem....merth átlagba 10-ből 7játékban elöjön az a típusú gond h az épph játszható határig leesik az fps aztán elég jó..majd ismét...tegyük fel sc2 full hd kimaxolva és 40fps-től egészen 70-80ig mozog...és a cpu kihasználtság ilyen 35%..2012es most wanted..29-50fps között ugrál cpu 55%..
Este megnézem ezt a dolgot..vagy amint hazaérek tesztelek....
Köszönöm hogy rávilágítottál a külön magokralehet h levan terhelve vmeik 100ra és csak az összeset nézve kevés a használat)
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Tudom hogy unalamassá vált már a kérdés
De ha a gpu 99%on és a cpu hawaii-n olyan 30-40%os kihasználtsággal? akkor cpu limit? -
törölt tag
válasz
norb111kaaa #39330 üzenetére
Ha visszaállítasz mindent alapra és csak 1 MHz-et emelsz az FSB-n akkor se indul el? Vagy elindul de visszaáll alapra?
-
speedydb23
senior tag
válasz
norb111kaaa #39330 üzenetére
Lehet megunta a proci a sok nyúzást.
Na komolyra fordítva a szót lehet, hogy az alaplapon kezdi valami megadni magát... Egyébként a windows logoig sem jut el?
-
norb111kaaa
csendes tag
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni egy probléma megértéséhez. Adott egy E5300 proci, ami 3.9 ghz-en tökéletesen működött 1,45-ös magfeszültséggel ez idáig. A gép egyik napról a másikra nem volt hajlandó be bootolni ugyanazon beállítások mellett, még ha csak engedélyezem is a biosban az esetleges szándékomat a tuningra már nem bootol. Már csak az alapórajelén(2.6) hajlandó működni. Melegedési problémái nem voltak, maximum 60-fok. Esetleg valaki tapasztalt már ilyet? Segítséget előre is köszönöm! -
TommyNagz
senior tag
válasz
#90933760 #39328 üzenetére
Most ugye kicsit azért feszesebb rajta a Cooler, 3031MHz-en Prime95-tel 79-80-ig megy így is...most dobjam ki a francba az egészet, vagy mit csináljak vele? Sikerült azt elérni, hogy OC nélkül már csak 55-ig megy fel....szóval végre tartunk ott, mint egy szaros gyári hűtővel. Merre tovább?
-
törölt tag
válasz
speedydb23 #39320 üzenetére
Ja igen látom, az Intel már akkor is toppon volt a számozással eszem a szívét. De mindegy, mert az túl meleg így is. A 90 nanós Prescottom volt ilyen meleg alapból hasonló/gagyibb (Zalman aluréz rózsa 92-es) hűtéssel, pedig ott Eist se volt.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
speedydb23 #39325 üzenetére
Persze, ne viccelj, rengeteg gépet rakok össze hetente, a gyári bontatlan coolerek nekem is dimán felmennek elsőre, és nincs velük semmi gond
Megnéztem, minden pöcök megvan, nincs sem elhajolva, sem eltörve. Betettem még egyszer, most mintha kicsit szorosabb lenne.
-
speedydb23
senior tag
válasz
TommyNagz #39324 üzenetére
Nem nagyon lehet elszúrni igazából, mert ha bepattintottad akkor már biztos, hogy a helyén van...
Hacsak nem erőltetted bele és eltörted a pöcköt, mert akkor simán lehet, hogy nem is tart valamelyik és úgy nem sokat ér...
Én mindig úgy csinálom, hogy nézem a bepattintók tetején az irányt amit egy nyíl jelöl!
Amerre a nyíl mutat arra kell "kinyitni" a lefogatást, úgy pattintsd bele, hogy a nyíl "zárt" állapotban legyen, tehát tudjál rajta egyet fogatni a nyíl irányába és akkor tudd csak kihúzni a pöcköt!Remélem érthető.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
speedydb23 #39323 üzenetére
Igen, ez van, csak fekete ventivel. Van neki holtjátéka azért...
Utálom ezt a betekerős bepattintós lefogatót...
Hogy tudnám ezt feszesebbre húzni?
-
speedydb23
senior tag
válasz
TommyNagz #39322 üzenetére
Nyugodtan alulfeszelheted, azzal nem árthatsz annyit mint a túlfesszel!
A hűtésed ahogy néztem olyan mint nekem, ilyen műanyag bepattintós, ha azokat rendesen bepattintod akkor elvileg a bordát ha megpróbálod mozgatni semerre se szabad billegnie!
Azt is nézd meg, hogy jól raktad-e fel a lefogató keretet a hűtésnek a lábánál!
Aztán ha meg van a stabil rögzítés jöhet a tuning!
Szerk.:
A ventit nem tudod rosszul felrakni ha ilyened van: -
TommyNagz
senior tag
válasz
speedydb23 #39321 üzenetére
Valóban 65nm. Alulfeszelni nem akarom, azt szeretném, ha normál körülmények között normálisan működne...tehát a lényeg, hogy a hűtő nincs normálisan lefogatva. Elfáradhat az anyag? Vagy van valami csavar esetleg, amit meg kell húznom?
Apropó pozíció...előre fúj az AC ventije. Jól van ez így?
-
-
törölt tag
Az E6300 is 45 nanós proci, annak terhelés nélkül az 50 fok rengeteg, ott valami nem oké. Ha a paszta oké akkor a hűtő rendesen fel van fogatva? Venti jól fújja? Feszültség mennyi amit kap? Ha megnyomod a hűtőt a proci fele, szóval rányomod érzéssel akkor nem esik a hőmérséklet?
Az E5200-at egyik haverom 3.7 GHz-en (333) használta minden napra stabilan és 4.2 GHz volt neki a csúcs (400) amit elért benchmarkolni. Feszkót nem tudok mondani, de R0 steppinges volt neki, tehát az újabbik. M0 a régebbi.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Clickbait #39315 üzenetére
Most levettem az OC-t, megvárom, hogy kihüljön picit, és megnézem még egyszer a Prime95-tel. Az 50 fok tök jó lenne Idle-nek, de ez 60 körül van úgy, hogy alig van OC-zve. Hajtás alatt meg a Core 72-nél mászkál. Azért egy rohadt Arctic-tól többet várnék, így alig jobb, mint a gyári cooler
-
Clickbait
aktív tag
válasz
TommyNagz #39314 üzenetére
Azért az 50 fok nem valami halálos.
Nyilván valamivel romlik az élettartama de ugyanmár, úgysem használsz egy CPU-t 10 évnél többet.
Akkor megvolt az újrakenés, a jó szellőzést kell bitosítani még, mármint az egész házban.
Ezenkívül a program nem mutat 100%os eredményt, néha nekem is akkora hülyeségek írt hogy...
De letesztelheted, hogy leveszed róla az OC-t akkor mi történik. A CoreTemp értékeihez viszonyítva mennyivel csökkel a hőmérséklete. -
TommyNagz
senior tag
válasz
TommyNagz #39301 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig fennáll a probléma, pedig a paszta nagy részét leszedtem. Azt olvastam, hogy a "kevesebb több". Nekem tényleg kicsit túl vastag volt, de nem változott semmi. Üresjáraton is 50 fok körül van a CPU. Eszerint azért jobban kéne teljesítenie a hűtőnek. OC szinte alig van rajta, 1,83 helyett üzemel most 2,3-on. Normális ez így?
Szerk.: a Core temp-et nézem, az van 50 körül és fölötte. A lapka 30-40 között mászkál.
Szerk. 2.: Prime95 alatt 71-re is felmegy a Core temp....átb@sztak volna a hűtővel? Vagy nem jó a paszta? (Fura, fehér színű, nem szürke)
-
törölt tag
válasz
czanga #39311 üzenetére
A leállást a Giga lapok csinálják, az normális.
Szóval nem indul. A 800/480 az mi? A 480? Az nekem idegen szám. A ramjaid látom 800 MHz-esek az addig ok, cl5 vagy cl6? Mert azt is jól kell beállítani. 6-6-6-18-at tudnia kell minden ramnak, aztán majd később állítva lesz.
Mivel a lapod tutira támogatja a 333 MHz szabvány FSB-t is, és csak két ram modulod van, biztos hogy a procinak kevés a fesz. Gondolom valami 1.22 vagy 1.25 amin most lehet. Kezd el kettesével emelni, szóval 1.27, 1.29, 1.31 ........ 1.36.
-
törölt tag
válasz
czanga #39309 üzenetére
Azt mindenképp át kell állítani 100 MHz-re.
Ezek feles Wolfdale magok, 45nm. Intel VID szerint 1.3625V-ig adhatod neki nyugodtan, ha a hűtésed is bírja. Felhasználó tapasztalat szerint 1.4V-ig is mehet, (valaki szerint 1.45V-ig is). De először csak az 1.36-ot próbáld ha kellene, a többinél kérdezzél.
Én 1.51V-ig mentem el -léggel! 86 fokos magokkal-, de az zúzós tuning volt az már kegyetlen.Ha most vagy 240 MHz FSB-n, akkor told 250, 275, 300, 325, 333 stb. lépésekkel ahol megáll ott feszkót emelsz. Ahol megáll 1.36V-nál is akkor jössz kérdezni. Ez azért is fontos, mert mi is tudjuk majd hogy a procid mekkora feszen mit tud és hogy az egy jó darab vagy egy szar.
A ramokat meg állítsd addig alapra vagy ahogy sikerül, hogy ne akadályozzanak. Ha végeztél a proci tuninggal akkor jöhet a ram is.
-
czanga
őstag
válasz
#90933760 #39308 üzenetére
Köszönöm!
Így fogok eljárni. 2-es szorzónál 480 MH-en járnak a memóriák. gondolom ha nagyobb a szorzó, de azonos betűjelen, akkor megkapom az effektív 800-as memória értéket valósan is, ezzel is próbálkozhatok?
Illetve erősítsd meg bennem azt kérlek, hogy érdemes a PCI-E frekvenciáját autóról 100 MHz-re állítani, hogy ne legyen baja?
Igen, tudom, hogy kevés elvileg a 7770-hez a 2 mag, de amíg nem lesz elegendő pénzem athlon X4-re, addig marad ez és ebből kell picit többet kihozni..
-
törölt tag
válasz
czanga #39306 üzenetére
Vannak lapok amik érzékenyek a ram osztásokra, ezért vannak különbözőek betűkkel megjelölve. A 240 MHz-hez válaszd a 200 MHz-hez lévő betűt. De egyébként elvileg tök mindegy. Ha a gép nem akar indulni vagy valami fos van akkor átállítod másik betűre. Ha az a baja.
A 7770-hez bőven húzhatod tovább is. Annak kétmagos proci mindenhogy kevés, szóval amíg tudod addig tépd.
-
czanga
őstag
válasz
czanga #39306 üzenetére
Illetve az érdekelne még, hogy olvasataim alapján a PCI-E frekijét AUTO-ról minden esetben érdemes a default 100 MHz-re állítani, hogy nehogy megsüssük a kártyát.
Nem áll szándékomban addig húzni a procit amíg tudom, csupán 3.0 GHz, vagy kicsit fölé menni, hogy kellően meghajtsa az új 7770-em, amit nagyon nem szeretnék tönkretenni.
Ehhez kérnék segítséget első sorban.
-
czanga
őstag
FSB-t beállítottam az E5200-nak (240, szorzóhoz nem nyúltam), de a memóriák szorzójánál felmerült egy kérdés. Az almenüben "A, B, C, D" értékek vannak, mindhez külön szorzó érték, és FSB. D végű szorzó az 400MHz FSB-t takar. Mitől függ, hogy melyiket válasszam?
Mindnél van 2X -es szorzó. -
imotep03
tag
Hello,
Szeretnék egy kis segitséget kérni, kb ugy 1 vagy 2 éve felhúztam a procim, Szeretném még húzni ugy kb 3.9 vagy 4ghz-ig ha lehet. Nemigazán vagyok benne a témában, meg már el is felejtettem sokat. jelenleg igy néz ki:
[link]
[link2]Jelenleg tehát 3.7ghz 1.4 voltal fut. Ha jol emléxem akkor én csak szorzoval állitottam, meg alul feszeltem,
A kérdésem az volna hogy továbbra is elegendö ha csak igy állitom tovább vagy kellene mást is még állitani, pl ezek maradnak alapon vagy: "NB Frequency Multiplier" , "NB Voltage" ? /Phenom X4 965 C3/
Meg anno mintha vki azt mondta volna hogy érdemes 1.425 volt felett az alaplapot is lehüteni ugy hogy a vrm-ekre vgas sünit rakok? -
TommyNagz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39303 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Teljesen manuálisan állítgatom, az FSB-hez, és a memória órajeléhez nyúlok. Rémálom az Inteles lefogatókeret...Használtan vettem a hűtőt, ránézésre stabilnak tűnik illeszkedés szempontjából. Minimálisan lötyög csak. Akkor esetleg a pasztánál keresendő a probléma? Mi legyen a cél? Maximális terhelés alatt 50-60 fölé nem mehet, igaz?
-
ktg3
őstag
válasz
TommyNagz #39301 üzenetére
Valószínűleg rosszul illeszkedik, vagy túl sok vagy túl kevés pasztát teszel.
Inkább a rossz illeszkedésre tippelnék.Az biztos, hogy a hőfok durván magas. Tuninggal sem kéne neki 60 fok fölé mennie terhelve.
Pasztát ilyen mennyiségben kell felvinni.
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok Tuningmesterek!
Nemrég vettem egy E6300-as CPU-t az ASUS P5QC alaplapomba, és egy AC Freezer Pro 7-est. Meg vagyok elégedve összességében mindegyik elemmel, viszont szeretném tuningolni a CPU-t. Olvastam, hogy ezzel a lapkával akár 3,5GHz-ig is el lehet menni a feszültség emelése nélkül. Kérdésem inkább talán a hűtéssel kapcsolatos. 3,2 GHz körül a CPU maximális terhelés alatt 80-80-90 Celsius fokig megy fel. Az én megítélésem szerint ez elég magas, de javítsatok ki, ha tévedek. Úgy gondolom, a hűtőm talán megfelel erre a célra, a ház viszonylag szellős, és a Freezer mögött van egy 8cm-es ventilátor is. Hol lehet a gond? Érdemes lenne esetleg valami speciális hűtőpasztával próbálkoznom? Az alap órajelen normális használat mellett is 55-60 fok körül van a hőmérséklet. Csak én érzem úgy, hogy ez túl magas főleg egy ilyen hűtővel? Vagy talán túl sokat várok tőle? Segítsetek kérlek, milyen irányban induljak el.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Arch Linux
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest