Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen széket vegyek?
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
válasz
Gabrikovics #39798 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Megnézem!
Miként lehet letiltani az enyémnek?Uhh most nem merem a bioszt állítani!
Fel sem fogtam. Bemegyek a Memory Configurationba és itt pontosan mit is állítsak mire?
-
midian
tag
Sziasztok
Van 2x 4 giga 2400 as kit ramom,de sehogy sem tudom rávenni őket hogy dualban menjenek,Asus bios al.
Ha 2400 ra állítom 1.65 el és az időzítéseket is a gyári megadott értékre rakom,akkor fekete a képernyő vagyis be sem kapcsolja . Valaki le tudná részletezni nekem hogy pontosan miket kellene állítgatnom?
G -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
szabog4 #39795 üzenetére
Itt egy kis segítség : M2V teszt Én most adtam el az én lapomat ASUS M2N nekem elég jól tuningolható volt az Athlon 64 X2 4200+,(amíg meg nem döglött az az egyik RAM és kicseréltem a fél gépet mig rájöttem mi okozza a fagyásokat)
A memóriát álítsd át a BIOS-ban a Memory Configuration menüpontban ! Vigyázz a valós ram freki 2400 MHz-en 480 (1066 RAM) a max tuning ezzel a rammal kb 2650 MHz !
A hang nekem is sz@raxszott a 6750 Vapor kártyával míg rá nem jöttem hogy le kell tiltani a VGA HDMI portján a hangkimenetet . -
szabog4
aktív tag
válasz
#97716736 #39792 üzenetére
Nekem már az is elég lenne, ha tényleg csak mondjuk 0,1Ghz tudok húzni a procin (0,2 optimálisabbnak tartom), de valamilyen úton módon ezt az alaplap nem érzékeli az 1066mHz ramokat dolgot lenne jó kijátszani már, ha lehetséges!
(Illetve valaki ezen az úton kézen fogva vezetne végig, ha lehetséges a kívánalmaim teljesítése
)
Remélem erre is tud valaki szakértő valamiféle megoldást!(Ha nem tud senki semmit, akkor tényleg nem fogok hozzányúlni, de megadom magamnak a reményt!
-
szabog4
aktív tag
válasz
#90933760 #39765 üzenetére
Üdv!
Most olvastam ezt a hangbug dolgot!
Én is kérdeznék egyet a szakértőtől!
Windows XP (32-bit) a régi 2giga DDR2 800mHz ramokkal ment minden szuperül. Hang is meg a gép sem adta meg magát.
A win7 (64-bit) pedig a Realek HD Audio szinte minden indításkor fel kell telepíteni különben nincs hangom! (Ez a hibajelenség egy idő után, mintha megjavulna elmúlt illetve nagyon ritkává vált)
Az is probléma, hogy a gép indításkor, ha épp olyanja van meghal, mindig. Volt, hogy 1óra újraindítgatás után döntött úgy, hogy elindul a gép. Kilőttem olyan dolgokat, mint (alapból ne indítson mondjuk DAEMON TOOLS-t meg hasonlókat) ekkor ez is megszűnt, de csak részlegesen. Néha még mindig eljátssza. Rendszer újratelepítés nem segít, akkor az egész az elejéről kezdődik. Arra gondoltam, hogy ez a jelenség talán a már 4gb 1066mHz DDR2 ramjaimnak tudható be, amiket csak 800 tud érzékelni az alaplapom, de miközben ezt most leírtam arra jöttem rá, hogy ez nem igazán lehet a hiba forrása. Így nem igazán eladható a gép sem, ha esetleg arra kerül a sor! Remélem tud valaki segíteni!Konfigom még egyszer!
Sapphire HD5770 1gb
AMD Athlon 64 3800+
4gb ddr2 1066mHz ram (800 ismer fel az alaplap)
550W táp
ALAPLAP
Alaplap neve: Asus M2V
Busz típusa: AMD Hammer
Busz típusa: DDR2 SDRAM
Busz szélessége: 64bit
Ram foglalatok: 4 DDR2 DIMM
Alaplapi lapkészlet: K8T890Választ előre is köszönöm!
-
szabog4
aktív tag
válasz
#97716736 #39792 üzenetére
Tápom 550W meg nem mondom most milyen pontosan illetve az alaplapom részletesebben:
Alaplap neve: Asus M2V
Busz típusa: AMD Hammer
Busz típusa: DDR2 SDRAM
Busz szélessége: 64bit
Ram foglalatok: 4 DDR2 DIMM
Alaplapi lapkészlet: K8T890Hát a hűtőm az alap, ez tény. Rendben, akkor nem szórakozom vele! (persze, ha esetleg ezek után az adatok után lenne esély mégis , ha egy apró húzásra is [0,1Ghz] már boldog leszek)
-
törölt tag
válasz
szabog4 #39791 üzenetére
Szerintem az lesz a legjobb, ha nem állsz neki nehogy problémát csinálj, vagy kárt a gépedben. Tuninghoz, ma már szükség egy jó tuning potenciállal rendelkező alaplap, egy jó processzor, na és egy jó táp, ami az OC során bekövetkezett, fogyasztás többletet szolgálni tudja.
-
szabog4
aktív tag
...és fogalmam sincs, hogy miként tudom a biost állítani! Mi kell hozzá?
Rákerestem, de túl angol nekem még. Nem igazán értettem. Youtubeon is húsáokról van videó meg, hogy meddig tolják fel, de ez nekem szintén nem mondott semmit, hogy miként tudom húzni! :/ -
-
szabog4
aktív tag
válasz
szabog4 #39787 üzenetére
(már nem lehetett szerkeszteni, mire észbekaptam)
Új hűtőt nem vennék ezt elfelejtettem leírni, de ha esetleg a kis húzáshoz is már jobb hűtő kell, akkor hagyjuk az egészet persze, érdekelne, ha esetleg számottevő húzást lehetne elérni, de, akkor egy hűtőt is ajánlhatnátok (körülbelüli árnak is örülnék, hogy tudjak mérlegelni, megérné-e a 'befektetés')
Segítséget előre is köszönöm!
-
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van az 1. hozzászólásban lévő amd athlon 64 3800+ procim és érdeklődnék, hogy ezt meddig lehet húzni, hogy ne füstöljön el illetve, hogy stabilan fusson? Van két körülbelül 10cm (nem mértem) ventim, de ez gondolom a proci hűtésén nem sokat javít.
Miként lehet tuningolni a procit? Program kell hozzá, ha igen milyen?
Win7 (64-bit) a rendszerem, ha esetleg ez valamiért fontos lenne.Nem ebbe a topicba tartozik:
Alaplaptuning ez tény, de van lehetőség azokat valamilyen módon átállítani, hogy a max 800mHz ramok helyett érzékelje az (kb) 1060 mHz ramokat? (...ha igen miként és hogyan?)
M2V alaplap AM2 (Szükséges részletes adat megnézem a pontos típust)(...mivel közel 6éves az első komment, ezért bátorkodtam kérdezni is, mert hát, ha azóta ezzel kapcsolatban új technikák alakultak ki esetleg, vagy mondjuk új, más programok vagy akármi.
)
Elnézést kérek, ha esetleg valakinek nem tetszik a hozzászólásom (mondván nem olvastam el az első hozzászólásban leírtakat), de inkább megkérdezem a nagyérdeműt, mielőtt önfejű módon szétrobbantom a gépem valami ballépéssel!Konfig, ha fontos (előző hozzászóló is leírta, hátha kell, én is megtettem
)
4gb DDR2 (kb) 1060mHz (800 érzékeli)
M2V AM2 alaplap
Sapphire HD5770 videókártya
amd athlon 64 3800+ cpuVálaszt és a segítséget előre is köszönöm!
-
r3pl4y
aktív tag
Konfig:
Asus P5Q
C2DE8500
4x2gb Kingmax 1065Ezt szeretném, húzni 4ghz -ra. Most az alábbiakkal megy 9,5x421 Cpu Voltage 1,25V az igazság az, hogy nem igazán tudom hogy az alábbi értekeket, hova kellene beállítanom, ahol elkezdhetném a tuningot / tesztet, esetleg van valami bevállt erre a tuningra ezzel a konfiggal?
Tehát az alábbi dolgok:
Milyen szorzó és milyen freki az amin még szépen el kellene, hogy menjen?
Cpu Voltage?
Cpu GTL Ref?
CPU PLL Voltage?
FSB Term?
NB Voltage?
SB Voltage?
PCIE SATA Voltage?CPU Spread Spectrum?
PCIE Spread Spectrum?Ezekkel kellene foglalkoznom ahogy olvastam eddig vagy van még valami?
Előre is köszönöm a segítséget.
CPU tesztelőnek az ORTHOS -t választottam, és a HWInfo -val nézem az értékeket.
Hűtő: CM Hyper T4 -
törölt tag
válasz
Süni 1985 F #39784 üzenetére
Az lesz igen, a lényeg hogy +-ba legyen
IBT rakj alá (intel Burn Test) és rakd Very Highra, úgy nézd a hőfokokat. Az ivy nagyon melegedős fajta, nekem IBT alatt felment 91-92°C-ra.
-
törölt tag
válasz
Süni 1985 F #39778 üzenetére
Az nagyon sok, én is ilyen procit hajtok szintén 4.5Ghz-en. Rakd Offset módba +0.100V-ra, CLL rakd a leggyengébre, nálam LVL5, tehát terheléskor vissza vesz a feszültségből. Nálam terheléskor max 1.24-1.25V-ot eszik, én minden progival teszteltem, és stabil nagyon
-
atish15
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #39780 üzenetére
Hány fokos a proci?
-
atish15
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #39778 üzenetére
Az az 1,39 is elég sok már! Szerintem vedd vissza 1,30 körül. Ram?Pll?
-
Süni 1985 F
senior tag
msi z77-gd65 lap i7 3770k 4.5Ghz
cpu core voltage 1.392V Cpu IO V 1.09000V system agent voltage 0.985000V és így stabil aránylag de kifagynak a grafikus alkalmazások de a win7 nem dob kék halált legalább.
Nincs ötletetek miből vegyek le vagy adjak neki még egy kicsit? -
Tamás008
tag
Sziasztok
Van egy core2 intel E6320-as procim egy Asrock 4core1333 -fullhd lapban.
Ezt szeretném tuningolni olyan 2,8-3Ghz ig.
Csak Fsb-t(345mhz) növelve a biosból felmentem vele egész 2,4Ghz ig, ezen a frekvencián stabil. Itt elakadtam, mert feljebb húzva az Fsb-t nem bootol be a rendszer, újraindítás után fekete képernyő fogad.
Intel gyári hűtés van rajta.
Kérlek adjatok tanácsot hogyan tudnék tovább lépni. -
-
törölt tag
A negyedik rammal lesz ismét dual channeled, de a net meg a hang bug nem fog elmúlni. szerintem meg hagyjál benne két modult és örülj, ha egyszer többtől behülyül. Minek nem elég 16 Giga?
-
-
laca000
őstag
Adott az adatlapomon található konfig.
Bekerült a már meglévő 2x8GB-os memóriák mellé egy harmadik 8GB-os, ugyanolyan modul is.
Miután feláll a rendszer, húzott állapotban nincs sem hang sem net.
Már kaptam többféle tanácsot, okosítást, szeretném kérdezni itt is.3 db memória modullal, valóban elképzelhetetlen a tuning?
16GB rammal vígan "fütyült" a processzor 5 GHZ-en is.
Ha vennék mellé egy 4. ramot is, elképzelhető, hogy minden rendben lesz?Még mielőtt valaki kérdezné, a ramok: JÓK.
Köszi.
-
törölt tag
válasz
pityu6 #39759 üzenetére
Ez a beszéd
(#39758) skyny A ramok egyformák? Illetve raktál-e fel valamiféle programot, játékot bármit amióta ezt a jelenséget produkálja? Hallottam már én is erről hogy megvan a bő FPS aztán leugrik. Windows újra raknám, és a Biosban mindent Default-ra tenném, és így megnézném hogy fenn áll megint ez a jelenség, avagy sem
-
skyny
tag
Valaki segitene is?? Vagy akkor mondjatok meg legyszives melyik topikba forduljak segitsegert!!!!! Kosszz
-
törölt tag
válasz
pityu6 #39756 üzenetére
Hát figyelj, Sandy Bridge procid van, az egyáltalán nem melegszik annyira mint az Ivy, vagy a Haswell, ha van egy jó hűtőd, és 90-95°C-ig megfogja terhelés alatt, akkor az a 1.5V nem sok
A tuning attól függ nálad, hogy mennyire tudod jól lehűteni, ezek mentek már 2-2.1V-on is, igaz nem léggel, hanem Liquid nitrogénnel -
djculture
félisten
válasz
RetepNyaraB #39747 üzenetére
Ez a csere konkrétan működik azért ajánlottam, haver laptopokkal foglalkozik legalább 30db ilyen típusú laptopban csinált már ilyen proci cserét és működik. Külföldön gyakorlatilag ezzel a chippel árulták de ide az ár érték miatt a gyenge celeronos verzió jutott. Az biztos hogy nem a legolcsóbb bele egy T-s core duó így csak jó állapotú darabban érdemes cserélni.
-
BDave
őstag
& (#39747) RetepNyaraB
Rendben, köszi srácok!
Legalább már ezt is tudom!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
djculture #39746 üzenetére
Pontosabban az AMD procikat (esetleg régebbi generációt, erre most nem esküszöm meg) úgy emlékszem lehet húzni, vagy rá szoft és tesztelték is többször, hogy van haszna.
Laptopba nagyobb csipet venni nem nagyon éri meg mert drága és többnyire a gép hűtése az ederetire lett kitalálva, ergo nem fogja bírni a nagyobb teljesítményt és fagyni fog, mint a zúzmarás január
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne: van egy eMachines E520 típusú laptop, benne egy Intel 575-ös 2 GHz-en. Feljebb lehet húzni? Ha igen, akkor hogyan?
-
pityu6
tag
Nah ezt sikerült kihoznom eddig.
Annyira nem tűnik rossznak....szerintem -
RetepNyaraB
veterán
válasz
ha1265 #39734 üzenetére
LLC extreme mellett tartja legjobban a feszültseget (nincs droop, söt...).
Ha bedölt idle-ben, akkor az offseten kellene emelni kicsit, vagy az LLC-t kissebb droop fele terelgetni. De ha Te megoldottad a turbo piszkalassal es megy, akkor ugy is joui.: nem tudom mijahelyzet a C state beallitasokkal; C3-C5 segithet, ha kikapcsolod.
-
ha1265
tag
válasz
RetepNyaraB #39724 üzenetére
Kicsit talán félreértettél, mert én is offsettel tuningolok és pont az a bajom, hogyha lerakom a játékot ablakba, akkor mintha ott se lenne, a windows megfeledkezik róla, a proci visszaesik idle-re és 0.8V mellett persze, hogy összeomlik. Ha megkapja a feszt nincs gond, 12 óra prime95 és egy rakat IBT után talán mondhatom stabilnak
A másik, hogy LLC-nél igazából nem volt világos, hogy extreme mellett 100% van regular mellett 0 és a többi közötte skálázódik. Én meg azt nem értettem, hogy 100% azért mert tartja a megadott feszültséget, vagy a drop értéke 100% tehát itt esik vissza a legjobban.
Amúgy az első problémám már megoldódott, nem is értem miért, de csak annyi volt, hogy nem a CPU ratiot emelem, hanem a turbot. Nekem úgy tűnik ugyanott vagyok és nincs több probléma sem. -
skyny
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segitseg mert az otletekbol kifogytam :-(
Gigabyte p45-ds5 alaplap
E8400 intel core 2 duo
Ocz ddr2 8500 platinum 1066
Ezekbol 8gb van de 2db
5-5-5 2.2v a masik 5-5-5 2.1v. Sajnos nem tudom sehogy se beallitani oket.jatekban tartja 70 fps aztan hirtelen leugrik 10 re akadozik.akar windowsba is ugyan ez van.belinkelem a bios beallitast is. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
pityu6 #39721 üzenetére
Ha custom módot állítasz (Linx, vagy IBT mindegy) akkor kb 3-3,3 Giga ramot ráereszthetsz. 80 fok felett én nem járatnám a procit - nem hoz annyit a konyhára ez a sebesség, mint amennyire egészségtelen a magas hőfok...
Amúgy viszont szép eredmény a stabil 4,7 gigahercc(#39719) ha1265@ miért nem offsettel tuningolsz? Akkor visszaveszi magát, kevésbé fűt és nem pörgeti a villanyórát. LLC-ből regular a legenyhébb, extreme a legdurvább vezérlés (értelemszerűen
). Tuninghoz ultra ill. extreme talán a legmegfelelőbb offset mellett, mert így a terheletlen feszültség alacsonan tartható, míg nyomás alatt nem hal be a cucc az ingadozástól. Ha most neked szétesik, akkor nem stabil a tuning.
-
törölt tag
válasz
pityu6 #39721 üzenetére
Igen te 90° alatt maradtál, mivel neked Sandy Bridge procid van így az nem melegszik annyira, mint az Ivy Bridge, egész jó
Kisebb feszültségen próbáltad a procit? Próbáld a lehető legkevesebbet belőni, akár Offset módban tesztelgesd, és akkor idle állapotban nem eszik annyit
-
pityu6
tag
válasz
#97716736 #39720 üzenetére
Meg is néztem.Mivel 4Giga ramom van,így a very High nem ment,de van egy High-om
[4700MHz 1.35V] -
ha1265
tag
Sziasztok!
3570k-m van asus z77-v le plus lapban és 4.4ghz-hez 1.25V körül kell neki. Az lenne a kérdésem, hogy az LLC-t milyen értékre állítsam ehhez, nem igazán tudok vele mit kezdeni
Olvastam több helye, hogy jobb ha kikapcsolom, na most azt sem tudom ebben a biosban mi a disabled, mert Regular, medium, high, ultra-high és extrém van.
E mellett az lenne a problémám, hogy ez így eddig stabilnak tűnik, de Flight Simulator X-ben sokat kell alt tabot nyomnom ill. ablakba rakni, ilyenkor a feszültség visszaesik és az FS kiakad. Van ennek kiküszöbölésére más mód, mint a fix fesz? Nem szeretném folyamatosan 1.25V-on járatni.Köszi
-
pityu6
tag
Most vettem egy 2500K procit,Egy Z68 Pro3 lapban és egy Matterhorn RevB hűtéssel eddig így állok
Mit szóltok ehhez ? -
pityu6
tag
Mególdódtam
-
szilrobi
aktív tag
válasz
szilrobi #39699 üzenetére
Itt vannak a bios képek:
A cél csak annyi, hogy menjen együtt a négy modul, nem a tuning a lényeg. Ezekkel a beállításokkal használom régóta, de egy ideje ilyen fagyásokat produkált, mivel semmit nem állítottam el, lehet hogy a régi modulok kezdik megadni magukat? Most az újakat raktam, be, mert együtt nem mennek még
Teszteljem le egyesével a modulokat? Melyik progit ajánljátok erre? memtest?
-
-
pityu6
tag
Sziasztok!
Adott egy ASRock z68 Pro3 lap és egy 2500K proci.Elkezdtem a tuningot,viszont 4.4Ghz- felett 1.6-on járatja a procit,teszt és net közben is.
Mitől lehet? -
beldeczki
aktív tag
válasz
djculture #39706 üzenetére
DDR2, 533Mhz-re állítva (667-en rosszabb eredményeket produkál, és ugyanúgy kékhalál van jelen), így FSB : DRAM arány 1:1. Kingmax 2x2 gigás kit, előtte 2x1 gigás GeIL kit volt, azzal se volt jó. Mint mondtam, utoljára a Pentium D ment a lapban rendesen, gyári értékeken, ott FSB csak 800 volt igaz, nem tudom az változtat-e a helyzeten.
Szerk.:
-
djculture
félisten
válasz
beldeczki #39703 üzenetére
Az nem fsb hanem reference clock. Az fsb a reference clock négyszerese. Annál a lapnál a 4 magos prociknál 5% al kisebb fsb-t kell beállítani azt tudom másként hibázik a memória vezérlő. Wolfdale két magosoknál mint ami neked is van nem kell ilyet de P2.10 kell frissíteni a lap biosát.
-
beldeczki
aktív tag
Hali!
Eredetileg tuning volt a cél, de most akadt egy kis problémám.
Adott egy AsRock 4CoreDual-SATA2 alaplap. Idáig az illető egy Pentium D 945 processzorral használta az alaplapot. Egy cserét követően már egy Intel Core 2 Duo E7500-as CPU került a gépbe, de a Windows induláskor kékhalállal fogad. Először az FSB lett visszavéve 250-re (gyárilag 266), így megy a rendszer stabilan, hiba nélkül. A Pentium D-nél csak 200-as volt az FSB. Egy dolgot még észrevettem. Memtest-et futtatva 266-os FSB-n dobja a hibákat sorban, de 250-en hiba nélkül fut. Szóval nem tudom mi a gond, talán valami a memóriák körül van (volt másik modullal is tesztelve). Lehet csak beállítás gond van, de nem tudom.
Tehát hogy lehetne megoldani, hogy teljes sebességen lehessen használni a CPU-t? DRAM
SB arány nem köthető ide?
Ebben kérnék segítséget, köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Süni 1985 F #39700 üzenetére
450-es FSB-n hajtja a rendszert gondolom. Ehhez a 900 MHz az ildomos, alá semmiképp bár igaz nem számottevő, fölé meg csak akkor ha kicsit utánaszámol az ember és van értelme. De általában nem nagyon szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest