Új hozzászólás Aktív témák
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, elvileg VGA Limitem van.
A teljes konfigurációm:
350W FPS Táp
Abit IP35
2x1GB Corsair 800Mhz RAM dualchannelba.
Q6600 (jelenleg stockon, 2.4GHz)
HD 6850 (jelenleg stockon)A problémám az, hogy más fórumok szerint VGA Limitem van.
Ezt valamennyire érzékeltem, Mikor Q6600-át húzom 3.0GHz-re, és a VGA-t 850Mhz GPU, és 1150Mhz memóiára húzom, (példának hozom fel) Battlefield 3 eszméletlenül akad, igaz 3DMARK több pontot ad, de függetlenül a játék akadni kezd, az elejétől a végéig.Hogyan lehetne kompenzálni a CPU és a VGA tlejesítményét hogy a lehető legnagyobb teljesítményt érjem el?
A melegedés jelen esetben nem számít, most csak a számok érdekelnének, a 350W tápot is messze ideje lenne lecserélnem.You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
válasz RetepNyaraB #39286 üzenetére
Battlefield 3
4AA, 4AF,
Minden HIGH, esetleg textúra Ultrán ritka esetekben.
Vsync, SSAO néha HBAO, valamennyi motion blur, de viszonylag kevés. És 1280x1024.
De mondtam hogy Battlefield 3 a lényeg, így következtethető hogy nem XP
Ez a kinfiguráció nyárig fog élni, nagyon régi, de addig is szeretném kihajtani amit csak lehet.
Így DDR2-t már nem szeretnék venni, egy 500W os FPS Hexa tápot tervezek majd a jövőben.
A HD 6850-t pedig megtartom, a többi repül.You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
válasz speedydb23 #39290 üzenetére
De az a probléma, hogy csak tuning esetén akad.
Alapjáraton megvan a minimum 50fps, tökéletes futással, és fps drop sincsen.
Ezért nem értettem mi lehet a probléma.You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
válasz speedydb23 #39292 üzenetére
Ki szeretném hajtani ameddig csak lehetséges, ennél többre képes.
És az érdekelt hogy miért akad ha vna rajta egy kis OC?You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
válasz TommyNagz #39314 üzenetére
Azért az 50 fok nem valami halálos.
Nyilván valamivel romlik az élettartama de ugyanmár, úgysem használsz egy CPU-t 10 évnél többet.
Akkor megvolt az újrakenés, a jó szellőzést kell bitosítani még, mármint az egész házban.
Ezenkívül a program nem mutat 100%os eredményt, néha nekem is akkora hülyeségek írt hogy...
De letesztelheted, hogy leveszed róla az OC-t akkor mi történik. A CoreTemp értékeihez viszonyítva mennyivel csökkel a hőmérséklete.You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
A következő konfigurációt szeretném tovább "húzni"Q6600 @2.4Ghz alapjáraton, 3.00GHzen tökéletesen stabil, 333x9
Abit IP35 deszka
6GB 800Mhz 4-4-4-12 DDR2 RAM, mind a négy foglalatban, a következő felosztásban: 2GB modul, 1GB, 2GB, 1GB
FSP 350W táp
Gigabyte GTS 450 OC 1GB GDDR5 alaponA processzort szeretném 3.2-3.3GHz-ig emelni, viszont jelenleg a gyári Intel léghűtő van rajta.
Cserélni nem szeretném, nyáron lesz cserélve a teljes rendszer.
A kérdés, hogy lehetséges ennyit emelni rajta súlyosabb károsodás nélkül, úgy hogy a memória 800Mhzen marad? Illetve mekkora FSB/szorzó legyen beállítva mekkora feszültség mellett?
És a 350Wos táp mellett érdemes a GTS 450OC-t tovább océzni?Alapértékek:
830Mhz core
1660Mhz shader
3608Mhz memória925Mhz magórajel mellett érdemes?
Illetve a memóriát mennyire érdemes belőni? Vagy a shadert, nem tudom melyiknek mi a szerepe.
nVidia panelban állítanám az értékeket.Ebben kérném a segítségeteket!
Szeretném a maximumot kihozni ebből az öreg rendszerből.You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
válasz RetepNyaraB #41650 üzenetére
A RAMmal az a probléma hogy maga az alaplap csak 800Mhzig támogatja. Vagy 800, vagy ez alá tudom csak belőni.
Videokártyánál nem szívesen állítom úgy a feszültségeket, hogy nem tudom mit is csinálok voltaképp.A processzort próbálom feljebb tuszkolni, illetve a videokártya mag és memória órajelét.
A hűtés és a táp miatt aggódom, bár volt már a gépben nagyobb fogyasztású kártya is.You got clickbaited.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel Core i5 10th 10400f
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest