Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz
#90933760 #39308 üzenetére
Köszönöm!
Így fogok eljárni. 2-es szorzónál 480 MH-en járnak a memóriák. gondolom ha nagyobb a szorzó, de azonos betűjelen, akkor megkapom az effektív 800-as memória értéket valósan is, ezzel is próbálkozhatok?
Illetve erősítsd meg bennem azt kérlek, hogy érdemes a PCI-E frekvenciáját autóról 100 MHz-re állítani, hogy ne legyen baja?
Igen, tudom, hogy kevés elvileg a 7770-hez a 2 mag, de amíg nem lesz elegendő pénzem athlon X4-re, addig marad ez és ebből kell picit többet kihozni..
-
czanga
őstag
válasz
czanga #39306 üzenetére
Illetve az érdekelne még, hogy olvasataim alapján a PCI-E frekijét AUTO-ról minden esetben érdemes a default 100 MHz-re állítani, hogy nehogy megsüssük a kártyát.
Nem áll szándékomban addig húzni a procit amíg tudom, csupán 3.0 GHz, vagy kicsit fölé menni, hogy kellően meghajtsa az új 7770-em, amit nagyon nem szeretnék tönkretenni.
Ehhez kérnék segítséget első sorban.
-
czanga
őstag
FSB-t beállítottam az E5200-nak (240, szorzóhoz nem nyúltam), de a memóriák szorzójánál felmerült egy kérdés. Az almenüben "A, B, C, D" értékek vannak, mindhez külön szorzó érték, és FSB. D végű szorzó az 400MHz FSB-t takar. Mitől függ, hogy melyiket válasszam?
Mindnél van 2X -es szorzó. -
czanga
őstag
Sziasztok.
Immáron én is tuningra adtam a fejem. Nos ezen területen teljesen kezdő vagyok, de ettől függetlenül olvasgatással kezdtem itt a topicban, hogy mit lehet kihozni egy E5200-ből.
konfig:
Gigabyte EP43-DS3 alaplap
Intel E5200 + Arctic Freezer 7 pro
2x2 Gb Kingmax ddr2 800 MHz
Sapphire radeon HD4830
Cooler Master CM690-es ház.Nos a video kártyát cseréltem 2 napja egy HD7770-re, és ugyan tudom, hogy ez a proci nem képes "kihajtani", de jó lenne azért egy kis többlet teljesítményt kihozni belőle.
Feszt emelni nem szeretnék túlzottan, mivel ettől tartok kicsit, így maradna az anélküli tuning ha jónak látjátok.Memóriákat nem tudom érdemes e, vagy kell e húzni, de úgy sejtem igenlő lesz a válasz.
Innen szeretnék ki-indúlni, a többit már a segítségetekkel és tanácsotokkal oldanám meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest