Új hozzászólás Aktív témák

• dtraveller

csendes tag

válasz darál0w #25553 üzenetére

Éjszaka még próbálkoztam, röviden az eredmények:

Referencia órajel esetében 260-nál újraindul, 250-nél stabil.
    Ebben az esetben (RC 250) a szorzók:
    14-nél kék áldás
    13.5x és 13X-nál teszt futtatása esetén (IBT, prime, aida) nem érzékeli a hang és háló kártyát. Újraindítás után, "normál" üzemmódban tesztek futtatása nélkül nincs gond, hosszabb távon terhelés esetében ... na ez van most folyamatban. :)
    A CPU fesznél viszont teljesen mindegy, hogy 1.35V vagy 1.4V (alap) kap ugyan úgy működik, ennélfogva maradt az 1,35V-on.
    Ennél az értéknél terhelve a hőmérséklet alaplap esetében 44°C, CPU-nál 54°C-ot nem haladta meg. A memória visszaosztva 5.33-ra és így az "alap" órajelén jár ami gyárilag is 1333. Az időzítéseket lazábbra vettem 10-10-10-26 (9-9-9-24 volt). Lazább esetén nem indul.

Olvasgatva a teszteket ~3500Mhz körüli értékeket hoztak ki alap feszen. Nekem 3375Mhz-et sikerült elérni amivel elégedett is vagyok.

Azért lenne pár láma kérdésem:

1; Az 2 eszköz eltűnése üzem közben aggaszt, ez vajon mitől lehet? Az RC emelésétől?

2; Próbáltam mindent "alap beállítás közelében" hagyni, de azért parázok, hogy a fent vázolt beállítások esetében lehet lesz valamilyen károsodásra számítani hosszabb távon? (Memória, alaplapra gondoltam főleg).

3; Lehet ebből még többet kihozni? :D

Új hozzászólás Aktív témák