- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz
Shadowfax #4626 üzenetére
Köszi sikerült bár én a start menüben nem nézegettem ezt mert azt hittem ugyanazt tudom állítani mint amikor a Thinkvantage gombot nyomom meg.
A lényeg hogy sikerült és először kért egy lemezt és beraktam neki egy CD-t mert ugye azt mondtad cd-t kér először. Ezt nem fogadta el ezért beraktam neki egy DVD-t amit elfogadott de mint kiderült elég keveset írt rá kb. egy CD-nyit. Na mind1...utána viszont kért megint egy lemezt de ítt már DVD kellett neki, majd miután megírta kért még1 DVD-t.
Szóval 3dvd-n van a cucc amiből az egyiken CD-nyi az anyag.Köszi még1x.
-
dabgergo
őstag
válasz
Shadowfax #4626 üzenetére
Ezt a biztonsági mentést egyből akkor érdemes megcsinálni amikor még nincs teltelepítve saját programokkal csak a működéshez szükséges összetevőkkel, nem? Tehát ha kell mindent vissza lehet állítani majd a mentésre? Ebben benne van az oprendszer mentése is? Tehát Mondjuk Vista van a gépen, de közben azt törlöm és XP rakok fel akkor késöbb majd vissza lehet állítani a Vistás állípotot ha az akkori állapotról csináltam mentést?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Shadowfax #4606 üzenetére
És ha veszek nagyobb vincsesztert, akkor arra rárakják az eredeti xp-t?
Ráadásul ha xp-vista dual boot-ot akarok, akkor elvileg két partícióra osztanám a vincsit, lehet kérni, hogy az egyikre nyomják az xp-t, vagy eltévesztettem a házszámot és ez nem máltai szeretetszolgálat?
Van valami mód akkor, hogy az eredeti legaláis xpmet használhassam az egyik partíción?
Vista az lesz campusos, de ha jól tudom xp-t nem adnak, nekem pedig kellene egy külön mindenképpen.Előre is kösz.
-
mdk01
addikt
válasz
Shadowfax #4576 üzenetére
Recovery lemezből mennyi kell pontosan mert nekem valahonnan 2dvd rémlik...vagy majd rájövök?
Még egy pár kérdés:
Hogyan kell bekapcsolni a világítást a kijelző felett"thinklight" ha jól emlékszem.
Kihúzhatom a töltő kábelét akkor is ha éppen megy a winfos?
Ezen a kütyün nincsen video kimenet, nem mintha hiányozna csak érdeklődés szinten kérdem hogy lehet kapni vmit amivel VGA vagy USB vagy mittudomain min keresztül összeköthetem a TV-vel? -
SNor
tag
válasz
Shadowfax #4482 üzenetére
Köszi, megnéztem. Sajnos nem. Igaz az ott felsorolt FRU szám viszont stimmel, de gyanítom mert minden akksinak ez az FRU számja. (Vagy most nagyot tévedtem?)
Hozzátartozik a téméhoz hogy egy 2 éves akksiról van szó, ami kapacitása már csak ~17Wh. Mindegy egyenlőre bennmarad, max hibernálok. Vinyóról kérdés, valaki? -
tabrev
aktív tag
válasz
Shadowfax #4468 üzenetére
T60, T60p PC2-5300 CL5 DDR2 SDRAM 200-pin non-parity SoDIMM 667MH 4GB ** - (**) Windows Vista supports up to 4GB maximum memory (32-bit versions of Windows Vista cannot support 4GB). Windows XP supports up to 3GB maximum memory ez szerepel Lenovo oldalán T60, T60p-nél. Everest is 4gb-ot ír (hogy annyit tud használni és látja is a foglalatokban a 2 - 2gb-ot). Akkor hol itt az igazság?
-
pBandi
tag
válasz
Shadowfax #4331 üzenetére
Megkérdeztem máshol is ők is azt mondták hogy vissza lehet állítani, és még hihetetlenül kedvesek is voltak... Viszont már azt tudom, hogy melyik bolba nem fogom többé betenni a lábamat.
Mert gyakorlatilag felsorolták, hogy ők milyen indokokkal fognak egy esetleges garanciális ügyből kifarolni...
-
-
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #4230 üzenetére
Egy nagy fekete pontot kapnak ezért.. és főleg mert ma fontos lett volna, hogy menjen a wifi a gépen, erre elhasalt folyton.. nem tudom mi a *** volt vele, de majdnem kapot egy maflást. Persze nem a noti, hanem virtuálisan az összes fejlesztő..
szerk:
CSak a köszönöm marad le, köszönöm! -
HXY
addikt
válasz
Shadowfax #4231 üzenetére
Köszi!
Legalább duplán megkaptamJelenleg egy xga-s t60-am van amin sokszor nem férnek el a dolgok...
gondolkozok egy egy kisebb, könnyebb t61-esen 14-esbe, de akkor az már legyen bika-felbontású...
A mostanimban gma950 van, és lazán megy 5 órát.
Ezek a dedikált memóriás nvidia 140-esek gondolom zabálják az akkut, és nem hozzák az 5 órás üzemidőt.. -
tabrev
aktív tag
válasz
Shadowfax #4066 üzenetére
THX!
Akkor mint betanuló mást is kérdeznék: a BIOS ver jelenleg 1.12 az ECP 1.07 (T60-ról van szó) ami számomra fura, hogy már 1.08-as BIOS-tól az ECP is 1.08-ra vált - akkor nekem az 1.12-vel miért csak 1.07
Más:
nekem a 6 cellás akku max 2 órát bír - fentebb meg 3-4 órákat olvasok... ennyire kehes lenne az akku?
-
Ringman
félisten
válasz
Shadowfax #4038 üzenetére
lefuttattam a pc doctort, az nem jelzett hibát.
Mikor a kijelzőt teszteltem, akkor a vörös szín helyett fakó piros/narancssárga színe volt. Onnan derült ki a dolog egyébként, hogy mikor dvd-filmet akartam nézni, az embereknek kékeszöld színe volt.Az "azonnali notebookos kérdések" topikba is beírtam a problémám, ott vga chip hibára gondoltak.
-
amol
addikt
válasz
Shadowfax #4022 üzenetére
Shadowfax=Schattenfell
Ezt mi alapján sikerült? Én szabad fordítást alkalmaztam. Ezek közül van szó valamelyikről?
S még mindig nem vagyok "Herr".
Entschuldigen Sie bitte Frau ShadowfaxMire gondoltad a rákérdezést? Arra hogy nem-e elírás a dolog vagy a német modellekre?
-
amol
addikt
válasz
Shadowfax #4016 üzenetére
Ez jó hír, ugyanis a gondom az volt, hogy itthon nem kapható hagyományos kijelzős modell quadroval, ezért nézegettem az USA honlapot. A magyar billentyűzet árát persze hozzászámoltam, de még így is viccesen olcsó volt a kiépítését nézve. Ezek szerint lesz itthon is, tehát nem kell kapkodnom (szarakodhatok még egy ideig
)
Viszont hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem a németet, és találtam egyet amire az általad linkelt oldal szerint van itthon garancia. Viszont találtam kettőt (1,2) amire aszerint Németországban sincs, ahol árulják! Most akkor hogy van ez? -
amol
addikt
válasz
Shadowfax #4011 üzenetére
Köszönöm, éreztem hogy Rád számíthatok
Azért érdekes ez a világgarancia. Kis hazánkban ha valaki ilyen gépet szeretne, akkor vagy nem vesz vagy bevállalja gari nélkül...És mit gondolsz erről? Elírás a kijelzője vagy sem?
Illetve a Dunaeletronikánál lehet rendelni egyénileg összeállított Dell gépeket és foglalkoznak Lenovoval is, vajon ez járható út?
-
csokolade
tag
válasz
Shadowfax #3980 üzenetére
pffffúú, háthh, néhány program uninstall (pl, acronis trueimage home, ami akku üzemnél folyton szaggatta az egeret, máig nemértem miért), plusz újabb windózápdét is volt, újabb powermanagement, hotkey, ultranav, driver, active protection frissítés. Tudom, azabaj hogy nem egyesével megfontoltan, hanem mindent egyszerre le-fel.
Dehát akkoris
most úgy megy, hogy jobb gomb-javítás, és egyből megtalálja a hálózatot.
lehet h a tvac-t meg a hozzá kötődő drivereket le-, azután feltelepiteni volna jó, vagy XP le-fel, de az meg...
Tényleg mindenkinek tökéletesen megy a TVAC??? -
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3980 üzenetére
Ja, bocs
What is happening is the system is set to manage power and is not waking up afterwareds. Go to Control Panel and click on Classic View. Select Networks. On the left click on Manage Network Connections. Double click on the wireless device. Select Properties At the top select Configure under the device. Select Power Management and uncheck the bos for allowing the system to turn off the device. OK out of everything. It will use more battery power faster since the network will always be active, but will always be on when needed.
-
csokolade
tag
válasz
Shadowfax #3968 üzenetére
Köszi a segítséget, sajna nem megy
Mármint a hotfix feltelepedett, de még mindig ugyanaz a helyzet.
2 helyen vagyok általában: a munkahelyemen és otthon.
Tegnap a mhelyen felraktam a hotfixet -> újraindít -> hibernál
otthon bekapcs -> no network
jobb klikk a windows wlan ikonra -> javítás, utána okés.
este hibernál, ma be a mhelyre -> bekapcs -> no network.Ebben csak az a szép, hogy a múlt héten még minden oké volt.
-
RoBorg
tag
válasz
Shadowfax #3908 üzenetére
Akkor a 2.25-s nem megy akkuval? Vagy ez csak egy egyszeri eset volt? Nekem még az eredeti 1.20 van rajta. Mondjuk ezzel legalább be lehet kapcsolni.
Mit nyerek, ha frissitem? Gyorsabb lesz? Vannak újabb szolgáltatások, amik még ki is használhatók? Azt tudom, hogy vannak újitások...különben miért lenne frissités, de ezt csak olyan spéci esetekben hasznélt dologk vagy általánosságban javitottak rajta?
Illetve hogyan lehet frissiteni? Azt meg tudom majd csinálni, vagy esetleg ahhoz is a dokkoló kel? -
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3899 üzenetére
szép jó estét a hölgynek! nagyon helyes tetszik lenni ma este!
hol volt, hol volt, szokatlan volt ez a távollét, már készültem e-mailt írni. csak hát baromira lassú vagyok, szerintem még a karácsonyi jókívánságokra se válaszoltam.
RoBorg: az USB-re csatlakoztatható CD/IDE/SATA szvsz ugyanúgy nem boot-olna, mint az USB-s külső meghajtó.
-
RoBorg
tag
válasz
Shadowfax #3899 üzenetére
Tim kolléga is ajánlotta, hogy kereselek fel...De úgy néz ki megelőztél.
Ez a netes telepités érdekes dolog...Csak ott tartok, hogy még tanulmányozom a menetét.
Az átalakitóra és is szemet vettetem. Illetve van egy másik is, amit kiszúrtam. Azon USB-re lehet kapcsolni bármilyen PATA v. SATA HDD-t, CD/DVD meghajtót. A wikin olvastam, hogy elméletileg az USB-re kapcsolt CD-ről telepithetők a dolgok. Csak azt nem tudom, mivel ezek nem nativ USB-sek, azért tudnék-e bootolni így.Van esetleg valakinek ilyen? Milyennek a tapasztalatok? Mert egy ilyen később is jól jönne.
Shadowfax: Ha nem müxik semelyik szólok...S lehet igénybeveszem az ajánlatodat. -
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3897 üzenetére
Ha a linux is játszik, akkor pendrivelinux, feltéve, hogy bootol USBről, bár szerintem biosfrissítéssel lehet segíteni rajta. Én ezzel a módszerrel pakoltam fel az Ubit a X61-re.
-
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3824 üzenetére
Tudom, erre a szabványra hivatkoztam én is. Ehhez más gyártók azért többé-kevésbé tartják magukat, mint írtam a FuSi (pedig az mégsem Lenovo/Dell/HP/Toshiba) kicserélné. Igaz ez Lifebook, gondolom egy mezei Amiloban nehezebb lenne elintézni. És az is igaz, hogy a FuSi szervízben is csak a harmadik ember ismerte be a dolgot, de az összes közül ő is volt a legprofibb.
5-6 pixelt már túlzásnak tartok, az már igencsak szemet szúr. A szubpixelek más tészta, abból valóban lehet több de ha belegondol az ember sokkal zavaróbb egy piros/kék/zöld állandóan világító képpont mint egy folyton fekete. Az pld. filmnézésnél fel sem tűnik míg a színesek nagyon.
A szabályozással és a minőségellenőrzéssel van gond, nem létezik hogy 2008-ban nem lehet jobban közelíteni a hibátlan kijelzőkhöz, vagy üsse kavics a szabványhoz. A T sorozat olyan magasan van pozícionálva hogy legalább abban törekedhetnének rá. Gondolj csak bele, valaki vesz CAD-re vagy más grafikai alkalmazásra ahol fontos minden képpont egy 600 ezres T61p-t és emiatt akár használni sem tudja.
Az a vicces, hogy LCD tv-ket már egy hibánál cserélnek, mivel az szórakoztató elektronika (könyörgöm, sokaknak már ez is az!). Igaz hogy nagyobb méretűek a képpontok, de ott hogy lehet kiküszöbölni ezt a hibát? Nem nagyon hallottam még olyanról aki ilyen miatt cserélte a tv-jét. Egyszer láttam a Discoveryn hogyan tesztelik az ilyen készülékeket hosszú órákon át, hogy rendben legyenek. Lényegében ott azért ritkább az ilyen mert szigorúbb a szabvány és még mindig olcsóbb egyből kidobni a selejtes panelt mint cserélni az egész tv-t. Itt nincsenek rákényszerítve.
Bosszantó, ennyi. -
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3821 üzenetére
Ez a táblázat amit belinkeltél nagyon durva. Lényegében leszarják a szabványt miszerint egymillió képpontonként egy teljes pixelhiba (folyton világító v. sötét) a megengedett. Ergo egy xga kijelzőn kettő már cserére jogosítana, így van ez ezzel a Lifebookkal is amiben kicserélnék ha kérném de még várok a garancia lejártáig.
-
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3821 üzenetére
Azzal már nem sokat, de akkor már kisebb a valószínűsége. Leginkább gyári hiba. Van egy uxga (1600x1200) felbontású Toshiba notim, kb. 3 éves korában jelent meg az első, azóta semmi. A teljesen halott pixel (tehát mindig fekete) különben jobb mint a sub, ezen a lifebookon amiről írok van kettő de nem zavaró. Főleg amikor nem tiszta a képernyő.
-
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3804 üzenetére
Biztos az x3100-zal szereltek adatlapjáról
Én az ilyen boltok által közölt akkuidőben sohasem hittem, a gyári adatok is kb. úgy értendők hogy a gépen semmi sem fut, hozzá sem nyúlsz, áll a hdd, sötét a kijelző stb. A tapasztalati üzemidők sokkal többet mondanak.szerk: a linked link
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3806 üzenetére
Igen Sonyt akartam írni, no akkor Sanyo lesz belőle, pedig azokról sem olvastam túl kecsegtető híreket, ja jól emlékszem a nagyobb típusokba (T6X) a Panákat dícsérték.
Az USA-s IBM ellátónál (Thinkpad Medic + van egy másik is) én is megnéztem és a 8 cellás Sanyo 135 dolcsi. -
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3796 üzenetére
Tudom, azért írtam
d900t-éknél nem túl nagy a választék belőlük. A fórumban előforduló ilyen jellegű problémákra gondoltam, biztos van itt valaki akinek van tapasztalata pixelhiba téren. Ha nincs az a legjobb válasz.
6 cellással és 14" kijelzővel gondoltam, mivel sajnos 4:3-asokban itthon nincs quadro, legyen például egy ilyen: ND21FHV -
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #3796 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
akkor majd lerendelem a raktárból, eredetileg 4 cellás van benne. A Dicotába a 8 cellással is belefér, ugyanis (eredetileg 12/13-as táskának árulják) simán van még 5 cm hely a táskában (mélységében), + még 3 cm széles. Korábban volt egy F3TC-s Asusom 15,4-es kijelzővel, viszont a 9 cellás akksija derekasan kilógott, gyakorlatilag az elején csak akku nélkül lehetett belerakni, azután rájöttem, hogy az anyag enged, végül felvette a noti alakját.
Egyébként melyiket érdemes választani sima akksit vagy direkt s-be valót, van valami + az üzemidő terén (a márka panasonic lesz az tuti). Az FRU-t meg kikerestem. Most ő (92P1163) van benne... -
Teemu
tag
válasz
Shadowfax #3785 üzenetére
Huuu köszi!!!!!!
Észre sem vettem, ezeket a dolgokat! Amúgy amit kinéztem magamnak az rendelhető. Sajna most nem fog összejönni a vásárlás, pedig minden adott volt hozzá. Szóval majd talán nyáron ha tartósan ilyen alacsonyan marad a dollár,és a forintunk se fog gyengülni.
Amúgy szokott lenni a lenovo us-nél sokszor ilyen akció,hogy 25%al olcsóbbak a thinkpad-ek? -
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3731 üzenetére
Na azóta most sikeredett megvásárolnia az illetőnek. Szeret tökölni. Akkor csak előzetesben tettem fel a kérdést mert úgy volt hogy megveszi. A cikkszám más lett
Csináltam egy újraindítást, két perc volt. Most meg indulásnál lassú. Netkapcsolat nélkül mintha frissítene. Még szerencse hogy nincs rajta a vírusirtón semmi csak a gyári cuccok, mert gondolkodhatnék mi van.
Igen esélyes az XP. Mit kell feltennem rá ahhoz hogy lehúzzon minden drivert stb? Gondolom a system update-et, feltételezem lenovo.comFelteszi a thinkvantage-t is?
-
amol
addikt
válasz
Shadowfax #3728 üzenetére
Ne hozd rám a frászt
Nem használtam még se thinkpadet se vistát, így együtt vannak kérdőjeleim rendesen de tanulékony vagyok. Most elindult a windows update is, nem tudtam leállítani. Mindegy. Közben a thinkvantage is frissítette magát. Ezt az előbb nem akarta, érdekes.Mingyá karcolom.
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged