Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most lett 1 éves az autó (M3 Highland RWD), 293eFt volt a casco megújítása (29 éves jogsi, zéró kár) 400eFt-s önrésszel, Pest
megyevármegye, de nem BP. Az FB csoportokban munkálkodó kolléga (akinél tavaly kötöttem) azt mondta, hogy ennek bizony örülni kell, ő sem régi, sem új belépőnek nem tud ennél jobb árat adni.Amúgy kíváncsiságból megnéztem egy hasonló értékű benzines autót (A3) most egy kalkulátorban, ugyanezekkel a paraméterekkel 320-450eFt-ket kapok. Szóval nem igazán tudok "veszteséget" elkönyvelni ahhoz képest, mintha valamilyen belsőégésűt vettem volna. Persze öregebb autóknál lehet más a helyzet.
-
F-ECT$
titán
válasz
kraftxld #1391 üzenetére
Az jó ár. Én csak becsléseket láttam, nincs még konkrét kiszemelt kocsi. Persze lehet, hogy a nagyobb önerővel jobbá lehet tenni, a casco úgyis a lopásra és a nagyobb károkra jó, nem a kis parkolási karcokra. (Nekem is 20+ évnyi balesetmentes vezetés van a hátam mögött, de Bp, és az is lehet, hogy cégre lesz véve.)
-
Magánszemélyre se… Pest megye, hiába vezetek 25 éve balesetetmentesen, senkit nem érdekel, nem volt soha Cascom. Model 3 Performance 400e önrész, 630e éves casco, én úgy számoltam, hogy az üzemanyagon amit fogok azokkal fedezek amit kell, napelem van kifizetve, évente egy 22-24e km/t megteszek ezzel csökkentem a magas EV árat a nagy értékvesztés meg a casco hiány rizikót aztán vagy összejön vagy nem ugye… jósolni senki se tud ilyenben.
Lassan 4Mwh amit beletöltöttem 8 hónap alatt, ebből 3% volt fizetős töltés.
Szerintem EV matek ott kezdődik, hogy otthoni töltés ha lehet napelemmel, még szaldóban, másként egy olcsó faék benzines lehet egyszerűbb és kevesebb benne a hazárdjáték, ha csak az számít, eljussunk valahova.
Viszont! Én elmúltam 40 családom van, mikor legyen egy relatív erős és biztonságos autóm ha nem most? Eddig volt egy játszós autóm azt feladoztam, hogy legyen egy olyan családi ami tud menni. Vannak dolgok amiket pénzből lehet csak elérni, szóval nincs igazán semmi ami ennyi erőt ilyen fenntartással tud adni, nem mellesleg mint látni a sok cikket, meglehetősen jó a törésteszt, lásd kamion ráborult egy Teslára. Én azt gondolom ezek sokat érnek, ezt is megfizeti az ember. -
Danex
addikt
Itt azért érdemes elhelyezni is az autókat.
Mert ha egy régebbi faék egyszerű manuális, kb 140-150lőerős autót hasonlítunk egy akár 400+ lóerős, összekerekes "automata" autóhoz akkor persze hogy más lehet a fenntartása.
Én pont januárban váltottam az 1.4T Automata Vitarámról, élethelyzetem úgy hozta, hogy szeretnék valami játszósabb autót, amivel ha rám jön a 2 perc tudok szórakozni.
Kb annyi feltételem volt hogy olyan 220-230ló felett legyen + automata váltó, lehetőleg 150eKm futás alatt és ne ilyen 15éves és kb 8 max 9 millióban álljon meg.
Na hát ezzel kb leszűkítettem a német márkákra az egészet, azok közül is kb Golf GTI, nagyon esetleg Audi TT, de a lényeg az, hogy az összes a VW konszern 2.0T motorja köré épült DSG váltóval.
Na most kb a 10 GTI Golfból 9 már moddolva volt, szarrá ültetve, hangos kipufogó, pops & bangs és társai, ezekre egyszerűen nem vitt rá a lélek és ami még nagy különbség volt az a kezdeti szerviz költsége a tipushibák miatt.
Ugye használt autónál, teljes olaj+szűrő csere, automataváltó olaj csere, km függően de vezérlés csere, ennél a motornál kb 70e km-enként kell cserélni a viz és olajszivattyút is, diózás... egy elektromoshoz képest pedig az átírási költségek is +200e Ft.
Tehát amig a Model 3-amra átírási költséggel együtt kb 50-60eFt-ot költöttem (futómű + légszűrő), addig egy amúgy gyengébb (270ló) belsőégésűre közel 6-700eFt körül kellett volna ahhoz, hogy azt tudjam mondani a kocsi alapjaiban rendben van a kötelező szervizek terén.
A probléma viszont a Casco igen, nekem 3 év baleset nélküli előzményem van, Miskolci cím, de pl a Facebook-on ajánlott K&H is 200e önrésszel évi 650e Ft-os ajánlatot tudott adni. a Cristo casco pont most megy kukába és a Genertelnél sikerült majdnem 274eFt-ért megkötni, de ott végül az amerikai gyártás miatt elutasítottákPedig mivel utcán is parkolok, meg hallom, hogy egy lököst majdnem millióért csinálnak azért jó lenne ha lenne, de 300e-350eFt felett már nem szívesen kötnék.
h1mpi: neked hol sikerült ennyiért casco-t kötnöd és mekkora önrésszel? -
WiZARD
addikt
honnan jött a 700-800k casco? Jó helyen kell kötni, kalkulátorok nagyon szar árakat adnak. (Fb Tesla csoportban van 1-2 k&h ügynök, kb mindenki náluk köt)
fater Bp címmel 500 körül fizet Y LR-re
én a M3 SR-re 210 körül, szintén Bp cím, céges, b2, de 3 éve nulláról indulva se volt több.(igaz 400k önrész, de ha csak 1-2 évig nincs kár, akkor már bőven jobban jársz, mintha folyamatosan magasabb díjat fizetsz az alacsony önrészhez)
-
aleister
veterán
Szerintem pont, hogy egy régebb dízel fenntartása az olcsóbb. Volt Isuzu motoros Astrám. Abban se turbó, se DPF, se semmi, és kiment a világból. A mostani új dízelek feleslegesen túl vannak bonyolítva az értelmetlen euro normák miatt. Már nem a környezetvédelmi normák értelmetlenek, hanem a felesleges és átgondolatlan szigorítások, amikkel több környezetterhelést okoznak, mint ami egyébként keletkezne.
Na de a lényeg, hogy most már kezdem érteni, hogy mikre gondoltok drága fenntartás alatt. Köszi!Lehet mostanában számítani valami hatásra, ami miatt érdemes lehet várni a használt EV vásárlással? Danex topictárs említette a lízingelt autók beáramlását pl.
F-ECT$:
Jelenleg is 19-es felniken gurulok (17 télen) peres gumikkal. Az előző szezonban csereérett lett a nyári tappancs, így először az életkémben négy évszakosat tettem fel, ami nem volt olcsó, de ez ezzel jár. Gumi, futómű, fék legyen mindig tökéletes állapotban. Ráadásul a Model 3-nál 18 col rémlik, szóval ez még olcsóbb is lesz valamivel számomra az eddiginél. -
h1mpi
félisten
Én nem vennék akku gari nélkül semmilyen elektromost. Sok márka buktatója, hogy ha kimarad egy szerviz, ugrott a gari. Ez a Teslánál nem lehetséges, mivel nincs kötelező szerviz.
Casco: most adtuk el a 2022/03 M3 RWD-t, 272.000 Ft volt az éves casco. A Zoe-ra, amit vettem helyette 220.000 Ft a casco. -
Doki16
addikt
válasz
aleister #1385 üzenetére
De igaz. Kevesebbet kell rájuk költeni. Itt mondjuk más is bejöhet a képbe, mert ne legyen már baja 2019-es kocsinak. Egy hasonló korú hagyományos kocsival sincs több gond még ennyi idősen.
De én más szempontból néztem a dolgot. Tehát nálam nagyon bejátszik a fillérbaszás kategória és pont azért váltottam Ioniq 28-ra, mert bazi olcsón fenntartható. Ehhez a kocsihoz mérten több a fenntartása az M3-nak. De ez már az én hülyeségem.
Nyilván egy 15 éves dízelből átülve olcsóbb lesz még a PTC hibával együtt is az M3. Főleg ha valaki otthon tudja tölteni napelemről, akkor mindennél olcsóbb bármelyik EV.
Hangsúlyozom a saját szempontom volt az, hogy azért 150-200-at futott 2019-es M3 már kérni fog ezt azt karbantartásra. Csak ezért mondtam ezt. Ezek bonyolult kocsik, el kell fogadni, hogy valami tönkre fog menni bennük idővel. Aztán lehet csak én ijedtem meg a sok apróságtól.#1384Danex: Persze igaz, hogy a csoportok mindig a gondokról szólnak, akinek jó a kocsija az nem írja be, hogy miden rendben. Több Tesla kocsi van, de azért akkor is több gondot látok mint a Hyundai EV csoportokban
Uhh nem is gondoltam volna, hogy a hőszivattyú is még probléma ezeknél. -
F-ECT$
titán
válasz
aleister #1385 üzenetére
Engem pl a Casco riaszt egy picit. Egy 15M körüli kocsit (én 2-3 éves Y-ban gondolkozok) nem használnék nélküle, arra meg 7-800e Ft az éves Casco és még az önrész is combos. (Jelenleg 100e Ft-os önrésszel fizetek 120e Ft Cascot.)
Szóval hiába olcsóbb a "tankolás" és a szerviz, önmagában a Casco elviszi a különbözetet. A felni / gumi meg a másik, a jelenlegi 16-os téli + nyári szettem kb 220-250e összesen (25-30e kerekenként), ez 19-esben (pláne 20-asban) legalább a duplája, de inkább több, és a csere is drágább.
Ha meg valahol otthagyna az autó, az azért eléggé fájna, eddig ilyenben nem volt részem a ~20 évnyi benzines autóval szaladgálás során. Gondolom ilyenkor is zsebbe nyúlós, ha gyorsan kellene a javítás és esetleg nem érsz rá megvárni a központi szervizt. -
aleister
veterán
Prefacelift? Ez alatt mit kell érteni?
Valamint mit értesz az alatt, hogy az "első lízinges adag autó a piacra zúdul."? Sorry, ha buta kérdés, nemigen követtem 2019 óta az autóipart.
Esetleg van valami teszt, amivel kiszűrhető az akkupakk lehetséges hibája? Nyilván, ami nem a természetes degradációból adódik.Doki16:
Ezzel a fenntartás dologgal most kicsit megleptél. Eddig egy dízel Mazda 6-ot hajtottam, aminek a fenntartási költsége az éves olaj/olajszűrő csere volt (most saját hibámból előjött ugyan egy probléma, de ez részletkérdés). Eddig abban a hitben voltam, hogy az EV-k nagy előnye, hogy minimális fenntartási költségük van a kevesebb mechanikus alkatrész miatt. Akkor ez most mégsem igaz? -
Danex
addikt
Hát a tesla csoportot nézve azért a faceliftes hőszivattyúkkal majdnem több embernek volt baja.
De az a baj, hogy ilyen csoportok alapján nagyon nehéz bármi következtetésre jutni, hogy melyik jobb/rosszabb.
A hőszivattyú a supermanifolddal lényegesen drágább, mint a PTC elem, probléma, hogy a PTC képes üzemképtelenné tenni az autót a cseréig, addig a hőszivattyús rendszer meg szimplán nem fog fűteni mondjuk első jelként. -
Doki16
addikt
válasz
aleister #1381 üzenetére
Ugyanazokra kell figyelni mint más hagyományos kocsinál. Ne legyen bucira törve. A felfüggesztés nem az erőssége, ezért már vagy cserélve volt benne jó pár alkatrész vagy cserélni kell majd. Ami biztosan elő fog jönni előbb vagy utóbb az PTC hibája és cseréje. Jó eséllyel viszi magával a kis akksit is. Ennek a cseréjével mindenképpen számolni kell, ez kb 5-600e Ft-os mutatvány. Nagyon sok Model 3 jött be az országba főleg az első szériásokból. Mostanában én is ezeket keresgettem. Beléptem minden magyar csoportba és azért elég sűrűn jönnek elő mindenféle változatos hibák. Beszéltem Indrivel is sokat erről és nem olyan rossz a helyzet mint amilyennek látszik, de tény, hogy több gond van a 2019-es M3-al. Az akkuval nem lesz gond, szinte biztos, hogy minden más alkatrész túl fog élni. Az elején jobban degradálódik ahogy néztem, de mostanra már szép arányosan 1-2%/év. Persze felhasználás függvénye.
Saját véleményem. Nagyon szeretnék egy teslát, de én elengedtem a dolgot és be kell látnom, hogy nem fér bele a költségvetésembe. Alig drágább egy 2019-es M3 mint a Ioniq 28-asom, de sokkal többe kerül fenntartani. Nálam például alap, hogy kell téli nyári szett. Úgyhogy én még várok és M3 Standard Range plus LFP-vel érdekel majd. Hátha azoknak is szépen lemegy az ára majd. Ioniq 28-ból meg jó eséllyel az alacsony fenntartás miatt egy Ioniq 38 lesz. Az elmegy annyit mint az 2019-es M3 SR. Persze nem pályán, hanem az én felhasználásommal országuton.
-
Danex
addikt
válasz
aleister #1381 üzenetére
én is hasonlóan voltam, ezért vettem prefacelift M3-at, ismerkedni jó lesz vele, ha pedig nem tetszene (én nem tudom otthon tölteni) akkor még mindig aránylag kisebb bukóval ki tudok szállni belőle.
Illetve most még elég nagy kérdés, hogy hova árazódik be az autó, most hogy az első lízinges adag autó a piacra zúdul.
Akkora futásnál szerintem a felfüggesztés már sanszosan igényelhet cserét. Akksi meg elvileg simán bírja majd, de nyilván ha te leszel a 100ból 1 akkor nem nagyon fog nyugtatni.
A teljes pakk az talán 4Misi körül van a LongRange esetében.
Arról mondjuk van valakinek infója, hogy modulcsere/javitás milyen áron mozog? Ugye ha lehasal az akksi akkor ott általában csak 1-1 modullal lehet gond vagy a BMS-el -
aleister
veterán
Pedig az alapvetően azonos felszereltség alapján azt hittem, hogy milyen könnyű dolgom lesz majd a keresgéléssel. Hát nem.
#1380 h1mpi
Az egyik hirdetés nevében láttam, de nem meglepő ha az eladók sem mindig vannak tisztában a saját kocsijukat illetően.
Ilyet találtam egyébként a wiki-n: "2019 májusában a Tesla opcionális vonóhorgot kezdett kínálni a Standard Range Plus és Long Range európai modelljeihez".
Lehet, hogy erre gondolt az eladó.Kicsit átgondoltam az igényeimet, és úgy döntöttem, hogy teljesen jó lesz kezdésnek az első generációs Model 3 nekem. Jó 3-3.5 mFt a különbség a facelift kárára, és szerintem ennyivel nem jobb.
Kell valamire figyelni egy 180-220e km-t futott modellnél?
Pl a 88%-os akku állapot mennyire mumus?
Nekem ehhez képest elhanyagolható futásteljesítménynek lesz kitéve az autó. Kb évi 15e km. Ergo esélyesen kibír még kb 100e km-t az akkupakk? -
Doki16
addikt
válasz
ParmaBoy #1374 üzenetére
Draskovicsnal biztos voltam benne. Minden youtuber M3-at vesz.
Olivéren meglepődtem, beszéltem vele múltkor és kérdezgettem a plugin merciről, Danit meg az elektromos kocsikról, de úgy nem nagyon érdekli őket a téma. Mondtam nekik, én ezzel kelek fekszek és csak furán néztek rám -
válasz
aleister #1372 üzenetére
Nem egyszerű.
Illetve folyamatosan voltak változtatások… pl tegnap cseréltem kabinfiltert, a legtöbb YT videóban a kesztyűtartó alatti rész kettő elemből áll, nálam meg egy öntvény az egész, szóval meg adott évjárat/kiadás változatok között is van difi, pláne ha USA vagy Kína.
-
aleister
veterán
Nekem mindegyik fényezésnél tetszik a króm, de láttam már más márkáknál is, hogy egybe "szürkítette" a tulaj a kocsit. A króm elemeket, oldalsó/hátsó ablakokat még a lámpatestet is. Gondolom ez volt itt is a cél, bár pont egy sötétebb fényezésnél jön ki szép kontrasztosan a króm.
És igen, egy Model 3 kicsit más, mint egy Kona. -
madgie
titán
válasz
aleister #1368 üzenetére
Szerintem a szürkéhez áll csak jól a króm, minden más színnel rosszul öregedett. Mondjuk nem árt mellé a 19" Sport felni, én ezt a kombót megláttam a kereskedésben, el is felejtettem, hogy Konát mentem nézni
-
aleister
veterán
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
-
aleister
veterán
Sziasztok!
A faceliftes 2019 végi Model 3 megkülönböztetésére van más mód a fekete kilincs/logó kivételével?
Ahogy nézem HaHu-n páran csinálják már a delete-chrome-ot.. -
WiZARD
addikt
Megvolt a szerviz látogatás tegnap.
Sikerült jól elkésnünk, 2 óra 10 perc alatt értünk oda Győrből, szerintem ennyi ideig még sose tartott.
10:15re volt időpont, 10:25-kor hívtak hol vagyok már. 10:30ra odaértünk, 10:56-ra kész lettek.
Közben elmentünk elintézni valamit egy teszt Y-nal.
Ennyi.Tegnap délután f5-kor jelentettem ezeket hibaként (meg 2 másik apróságot). Most várom a visszajelzést.
-
Így látom én is, ez nem egy kis költségű használati termék ami ha szolgáltatást tekintve ideális nem dobja el az ember holmi idealizált gondolat miatt.
Szerviz engem is érdekel - írtam ugye, hogy ígérték a változást mikor számon kértem őket… tőlem semmit nem kérdeztek előzetesen, semmit sem ajánlottak fel, sőt semmire nem is válaszoltak, miközben fő elemet kellett cseréli, nem egy kárpitzörgés miatt várakoztam.
-
WiZARD
addikt
Szerintem ez erős túlzás, inkább csak egy felkapott hiszti, ami el fog ülni.
Pont úgy ahogy senkit se érdekel hogy milyenek voltak Henry Ford, Ferdinand Porsche vagy a Quandt család nézetei. Persze ezek rég voltak, de mikor évülnek el? Musk után mikor lesz vállalható a Tesla? (A gonosz kínában gyártott iphone-nal nincs semmi baj? Az nem ciki?)
Muskot és a baromságait/nézeteit maximálisan ellenzem/elítélem/utálom. De ettől még az autó jó marad, a cégnek mindössze 13%-os tulajdonosa.
Lehet jönni elvekkel, aki eleve más autót akart venni, vagy épp amúgy is eladná, az most büszkén hirdetheti hogy ő csak Musk miatt tett így.
Azért kiváncsi lennék, hogy valóban hányan fogják magukat szivatni és csak az elveik miatt venni rosszabb/drágább autót.Szerviz:
Holnapra van időpontom az autót átnézetni. Ma délután hívtak, hogy mit szeretnék, van-e bármi problémám az autóval, vagy csak általános átvizságálás? Szeretnék-e az átvizsgálás idejére egy Highlandet elvinni kipróbálni? Várnak a megbeszélt időpontra.Pozitív meglepetés volt ez a hívás.
-
emvy
félisten
En vegigneztem. Az Ioniq 5 nekem nem jon be, egyszeruen nem ott vannak rajta a gombok, fogantyuk, etc. ami nekem kezre all. A 6 bejonne, mint masodik auto, de a csomagtarto es a hatso ules nem mukodik. A Skoda Enyaq-bol a rendesen felkonfiguralt verzio 27+ millio (!), hiaba adnak belole kedvezmenyt, nagyon draga. BYD meg ... hat ha valaki szerint Kinat tamogatni jobb, mint Muskot, annak sok sikert
EQA-EQB ronda, kicsi.
Az a gyanum, h azert nem eszik majd ilyen forron a kasat.
-
Madwe
nagyúr
Hasonló cipőben járok egyébként én is: juniperre vártam, mindenképp y-ban gondolkoztam de a felfüggesztése nem tetszett a simának...
namost amióta Musk megment, azóta azért elég sok alternatívát elkezdtem jobban felfedezni, de egyszerűen nem találok értelmes, számomra megfelelő kompromisszumos alternatívát. A Skoda Enyaq pl nem lenne rossz, de egyszerűen katasztrófa az os... Az eqa eqb láb-térd pozíciója kritkán aluli... A Byd meg annyira távol áll tőlem, h azzal annyira nem is foglalkoztamIgazából az hogy ki mit gondol rólam sosem érdekelt igazán, de azért mégse szeretném ha Musk nézeteivel azonosítanának engem, s emiatt bármit keresztbe tegyenek...
-
-
emvy
félisten
Az US forumokon (lehet, h csak az en buborekom), mar konkretan az az altalanos hangulat, h ha Teslat birtokolsz, akkor konkretan a naci ideologiat penzeled, es megerdemled, ha megkarcoljak meg lefujjak festekkel. Hat nem tudom, h mi lesz ebbol. Kicsit meg az is megfordult a fejemben, h lemondom a rendelest emiatt (nem tudom, h lehet-e egyaltalan).
-
válasz
Balázzs #1333 üzenetére
Engem I3-al is ugyanúgy kezeltek, mint Teslaval… de sajnos azt gondolom lesz ennek az Elonos dolognak rossz vetülete.
Z4-el soha nem piszkált senki, talán egyszer szóltak be valahol, nyugdíjas néniksemmit nem csináltam 10-el gurultam, nyitott tetővel valami téli időszakban.
-
Kapanyél
őstag
Leköpős sentry klipem nekem is van. Egy ázsiai-szerű minyon volt.
-
Balázzs
senior tag
Nekem is ez a kettő emlékezetesebb esetem volt, de volt amg merci, meg alfás arc is akin látszott az e autó utálat, mercit elengedtem, ha barom menjen 140el esőben csak általában a vétlen szokta megszívni sajna, alfás meg ott maradt a lámpánál, ilyen ez az azonnali nyomaték hang nélkül.
-
Balázzs
senior tag
Ahogy Doki16 is írta, össznépi e autó gyűlölet lehet, parkolóba direkt rámàlltak jópárszor, pedig távol a bejárattól álltam, sima duster-el vagy suzukuval akartak letolni véres szemekkel, pedig nyugisan közlekedtem. 3 éve, amìg kevès Tesla volt itthon inkább érdeklődtek, megnézték, parkolóban többször beültek.
Elon sajna politizál ahelyett, hogy az autókra vagy a Marsra koncentrálna.
-
Doki16
addikt
Nem kell ehhez Teslát birtokolni. Nekem egy Ioniq 28 van, de ezzel már több atrocitás ért 1 év alatt, mint 15 éve minden más kocsival együtt. Direkt rábasszák a parkolóba az ajtót, rámhúzzák előzésnél a kormányt, mindenki is le akar nyomni állandóan (amit nem nehéz, mert én nem is nyomom nekik, nincs mit azzal a 118 lóerővel
) . Tehát itthon inkább össznépi villanyautó gyűlölet van. Engem is többször fikáztak már kollégák az "elemes" kocsi miatt.
-
kraftxld
félisten
Nem tudom, hogy ez miatt, vagy csak simán a kulturált látogató közönség miatt, pár hete a Szegedi piacon vásároltunk, aztán amikorra visszatértünk a kocsihoz egy méretes köpet volt rajta.
Most ez lehetett vagy Elon hater, vagy csak a reggeli pár tüske + cigi után bicajjal közlekedő munkás ember is
-
emvy
félisten
Itthon egyebkent tapasztal valaki bsztatast az autoja miatt Elon kapcsan?
-
emvy
félisten
Adasvetelit adnak egybol, alvazszam szerintem nem kell, majd utanajarok. Persze eddig nem olvastam magyar forumokat, most rajuk neztem, hat azok alapjan siralomhaz az egesz marka, de feltetelezem, hogy a valosag nem ennyire dramai
(Nekem a Citroen meg a Skoda is hibatlan volt, haha.)
-
emvy
félisten
Mindegy, hogy mikor jon meg, az adasveteli kell a palyazathoz, nem a fizikai szallitas.
Egyebkent a szinen sokat gondolkoztam, de az extra balesetveszely (es nyilvan az ar) elteritett a quicksilvertol, a feheren kivul a tobbi meg nem annyira tetszett, szoval marad a feher.
-
emvy
félisten
Jovok a topicba nemsoka egy Juniperrel, ugy nez ki. Meg matekolok rajta, de mivel szinte kizarolag rovid tavon kozlekedunk, ezert az egyebkent szuper benzines kocsinkat ertelmes lenne lecserelni.
-
Danex
addikt
Igen sejtem, hogy nem lesz egy gyors töltés, de kb 30 perc töltés utána nem sokkal úgy is egy pihenőnél futunk össze másokkal ahol kipróbálom az első Tea töltést is.
Addigra már lesz lesz benne közel 40 perc utazás és fél óra töltés is.
Amúgy azt valaki tudja miért működik hidegben furán a "töltési görbe"?
Itt van egy példa egy közel 0 fokos töltésről és érdekes, hogy az elején nagyon rövid ideig lényegesen gyorsabban tölt mint utána, ahol egyértelműen a hideg miatt visszafogja.Én úgy gondolnám, hogy a kiugró értéknek sem lenne szabad lennie, hideg akksinál.
(a kiugró érték 80kW, utána a lapos részen kb 58-63kW) -
tkesy
őstag
Jelentem sikerrel jártam, a DÁP-os aláírást elfogadták, és meg is küldték a határozatott, illete gyorsan le is ellenőriztem az online rendszerükben, él a mentesség.
A DÁP-nál az volt a kulcs, hogy az autópályakezelő oldaláról pdf-ben letöltöttem a nyomtatványt, de nem a megadott mezökbe, hanem pdf xchange editorral szövegdobozokba írtam bele a kért adatokat, majd kinyomtattam pdf-be. Ezt már megette a DÁP, míg az autópályakezelő által generált pdf-et, vagy az általuk adott pdf-et kitöltve és simán lementve féle verziót nem, azoknál hibára futott a DÁP. -
Danex
addikt
válasz
Balázzs #1296 üzenetére
köszi és Doki16-nak is
Végül úgy terveztem, hogy egy gyors rátöltés elég lesz a Fóti SUC-on, mert a szálláson utána már lesz opció tölteni a mobilchargerrel így nem kell majd az utcain topup-olni.
Csak első hosszabb utam, főleg úgy ,hogy minusz 8fokból indulok majd, de úgy terveztem, hogy nem előző nap töltöm fel a kocsit, hanem majd aznap reggel SuC-olok így végig meleg akksival fogok tudni menni.
(nem tudok otthon tölteni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dell notebook topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Battlefield 6
- LEGO klub
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest