Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
EGOKA
tag
Amint tudom kiderítem, honnan van. Az legközelebb jövő hét lehet.
Egyszer forráztuk le, hogy meddig állt, azt nem tudom pontosan, 5-6 perc, talán.
Jah, csíkos áruház. A Fogarasiban szokott lenni, de eddig csak 2 félét ittam és abból az első nem nyerte el tetszésemet, így egyelőre nem próbálkozom. Amúgy is rengeteg féle tea van itthon.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Rocko
tag
helló!
jár itt valaki a debreceni Carpe Diem teázóba? -
ngabor2
nagyúr
én pl. valamelyik teaházban néznék körül... pesten van egy jópár. helyet viszont max debrecenihez tudnék mondani, az meg neked nem hiszem, hogy jó.
más: a csíkos áruházban tegnap láttam néhány filteres rooit, elég biztató ízesítésben. egyszer talán kipróbálom. most még meglehetősen sokféle teám van itthon, most kóstolgatom, amit összehoztam (egy trópusi aszalt gyümölcsös rooi-t, egész jó lett, bár kissé édes nekem).
mod: EGOKA: hányszor forráztad le? és meddig hagytad ázni? tapasztalatom szerint a fehér teákat min. 3-4x le lehet forrázni, mindnek más az íze. az oolongot is le lehet 2x-3x, egyes zöldeket, asszem a bancha-t akár 7-10 alkalommal is... viszont fontos, hogy ne ázzon sokáig. mióta egyszer lobogó vízzel leforráztam, és ázni hagytam egy sencha-t, azóta nem bírom meginni a zödteákat erre vigyázzatok.
[Szerkesztve] -
EGOKA
tag
válasz neduddki #291 üzenetére
Mint írtam filteres volt. De úgy fest igaz, már az alapján, amit ráírtak.
Kicsit nyers volt az íze, de azért benyomtam belőle 2 bögrével.
Azt hiszem kiderítem honnan van és veszek egy dodozzal a fárasztó napokra.
(Szívesen megkóstolnám azt a zöldet is.)http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
neduddki
nagyúr
HI!
Bazz drakual hozza... mesejj rola, en rendes kinai fehree varok, lassan megy haza akinai csaj es megigerte hogy hoz...
Mongyuk amit zoldet hozott az sem emlgetheto egyitt az itthon kaphatokkal egyszeruen tejjesen mas, es aszonta direk aze hoszta hogy megkostajjuk mijjen az igazi zold tea...
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
EGOKA
tag
Tegnap kaptam filteres fehér teát. Mindjárt meg is kóstolom.
http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
neduddki
nagyúr
HI!
ASn akkor nem farasztalak azzalhogy lerirjam elkeszitesi modjat, pedig direk mekkerdesztem esmerosom kinyai szobatarsat:- )))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Huma
addikt
Engem nem érdekel ki mikor regelt, nem ez alapján ítélem meg az embereket. Lehet, hogy hülyén hangzik, de egyfajta tisztelet a másik irányában, hogy tisztán és érthetően fogalmazza meg a mondandóját.
Itt nem a mostani hozzászóláson volt a hangsúly. Olvastam tőle olyan hosszabb szövegeket, hogy lefáradtam mire értelmeztem. Igazából amit most leírtam úgy hangzik mintha valami sznob irodalmár lennék. (nem vagyok az)
Egyszerűen csak nem értem miért ír így amikor rendesen is leírhatná. Semmivel sem kerülne több fáradságba.
De nem akartam vitatkozni úgyhogy most abba is hagynám.
A maccsa zöld tea amit a japánok és a kínaiak (ők gondolom máshogy nevezik) isznak.
Nagyjából tudom, hogy kell elkészíteni csak az arányokra lennék kíváncsi. (víz/teafű)
mod:
Interneten rendeltem nem boltban vettem így nem tudom megkérdezni a receptet.
[Szerkesztve]Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
ngabor2
nagyúr
no offense, de neduddki régebbóta ír ilyen ''olvashatatlanul'', mint ahogy te regeltél (lehet, hogy tulzás, mert te se tegnap regeltél). elég gyér poén volt valóban, de aki meg akarta érteni, az megértette.
hogy a kérdésre áthidaló választ adjak: gondolom teaházban vetted a cuccot. ott meg lehet kérdezni az eladót, tudni szokták. ilyen néven még nem találkoztam vele, lehet, hogy más néven már igen. -
Huma
addikt
válasz neduddki #283 üzenetére
Elég gyenge poén volt. Javaslom a felesleges szabadidődben inkább tanulj meg gépelni.
Ezt most nem azért írom mert haragszom rád, csak kifolyik a szemem mire végigolvasom valamelyik hozzászólásod.
És ezzel nem vagyok egyedül.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Elosszor i ge kell fogni, mad meg kell nyuzni... olaszo kki bazsalikommal es fkhagymaval eskusznke reja
udv
neduddki
p.s. :- )))https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Huma
addikt
Tudja valaki hogy a maccsa-t, hogy kell elkészíteni?
[Szerkesztve]Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
ngabor2
nagyúr
válasz neduddki #280 üzenetére
mivel a rooi csak afrikában terem, talán egyes helyeken termesztik is, ezért a cucc szinte biztos, hogy echte dél-afrikai és mivel nem igazán van kártevője, ezért valszeg valóban bio... így könnyű feature-t ''csinálni''. ez olyan, mint a bio vargánya. mutass nem-biot
azt szeretem bennük, hogy az ízesítő ízét kiemeli, viszont a saját (szerintem nem túl kellemes) íze eltűnik. -
neduddki
nagyúr
HI!
Ma bhoztam ea lanyoknak egy csomag kimert rojbos vadcseresznyet, es mondam Nekik, hogy izesites nekul kell inni, es tejjesen oda voltak hogy mijjen finom:- )))
az otvos occabol valo az ablak alol, kaptma egyik aldozattol, a tutalj ismeroese, es allitolag bijo termek es tan meg ehte delafrikai is:- )))
udv
-
nyávogi
tag
én is szeretem a rooibost, ízesítettet még nem is láttam a natúr, viszont első kóstolásra is ízlett.
A mostani nagy kedvenc, a kir royal névre hallgató gyümis teakeverék. Nagyon finom, persze ízesítés nékül kell inniaz alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
sajnos nem laccik, de vanilias esztette tanaam rola:
''Az afrikai álom
A Teekanne Rooibos Vanilla lágy aromájú vörös teájában Dél-Afrikát ízét érezheted! Élvezd ezt kivételes rooibos teát, mely igazi különlegességnek számít a speciális szüretelésnek és a fantasztikus vanília íznek köszönhetően!
A Rooibos-ról : Koffeinmentes, ásványi anyagokban (kálcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést. Reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este nyugtató hatása van.
Így készül: Mivel a víz minőségének hatalmas befolyása van a tea ízére és minőségére, ezért nagyon ügyelj, hogy friss, lágy vízből készítsd! Nagyon jó erre a szénsavmentes ásványvíz. Lobogóan forró vízzel forrázd le a filtert! Ez az angolos módszer, melynek hatóideje 5-8 perc. Áztatás után vedd ki a filtert, majd kavard fel a teát! Ízesítsd mézzel, és szórj rá leheletnyi fahéjat! Ezután élvezd, hogy kortyonként szépíted tested, lelked!
'' from [link]
udv
-
Nyina
csendes tag
(ja, és az elől hagyott aszalt gyümölcseimet is megdézsmálták, és a critical mass-os matricámra is rápályáztak...)
Ez valóban borzasztó . Nem is tudom, talán az ilyen látogtások után jólesik az embernek egy kis nyugtató tea.''...Mert a boldogság nem olyan, mint amilyennek azt elképzeled, és várod. Az út határozza meg, ahogyan elérted azt, és mindaz a rossz, amit közben megtapasztaltál...''
-
ngabor2
nagyúr
és egy-éves ízlések és pofonok...
ma itt volt tesóm meg a 2 gyereke. hirtelen jöttek, tehát nagyjából semmi innivaló nem volt itthon (sört meg bort inkább nem adok egy 9 és egy 4-éves gyereknek...), ezért főztem egy teát. abból is eléggé kifogyóban vagyok, legnormálisabbank egy karamellás redbush-t éreztem, mert az elég finom. le is forráztam, kellemes illat. kérdezem tőlük, hogy ízesítsem-e, mert tudom, hogy ők ízesítve isszák a teát. megkóstolták üresen, mondták, hogy ízesítsem. tettem bele cukrot, mézet és citromlevet, amíg többszöri kóstolás után azt nem mondták, hogy jó. ittak kb. 3 pohárral, több, mint fele ott maradt. elmentek, megkóstoltam... és kiborítottam most már nem bírom meginni a limonádévá alakított teát, mert épp az az íz nincs benne, ami egy teát (jelen esetben egy karamellás rb-t) teává tesz. nagyon sajnáltam a feleslegesen elpazarolt füvet. tanulság: mindig legyen otthon 1-2 doboz gyümölcslé, ha esetleg vendég érkezik...
(ja, és az elől hagyott aszalt gyümölcseimet is megdézsmálták, és a critical mass-os matricámra is rápályáztak...) -
Nyina
csendes tag
Ezt még nem kóstoltam, de szintén a Teekanne Brain Power-t igen. Nahallod..., azóta sem aludtam olyan jót, mint az után. Pedig van a fejemben valami kis brain, az tuti
''...Mert a boldogság nem olyan, mint amilyennek azt elképzeled, és várod. Az út határozza meg, ahogyan elérted azt, és mindaz a rossz, amit közben megtapasztaltál...''
-
Nyina
csendes tag
Ó de jó hely! Amióta tudatomnál vagyok-ez tényleg elég régóta tart , minden nap teázom. Kb. 2-3 alkalommal. A kedvesem vett nekem ninden féle Milford teából egy dobozzal, az még elfog tartani egy darabig, de azért mindig egészítgetem a készletet. Régebben mindenfélével ízesítettem, de ma már nem teszek bele semmit. Ha jó fajta, magátol is fincsi.
''...Mert a boldogság nem olyan, mint amilyennek azt elképzeled, és várod. Az út határozza meg, ahogyan elérted azt, és mindaz a rossz, amit közben megtapasztaltál...''
-
ngabor2
nagyúr
válasz neduddki #270 üzenetére
milyen ízetísésű ez a rooi? mert ha natúr, az ''kezdő'' teázóknak csak elrettentésnek jó. legalábbis tapasztalatom szerint. ízesítve viszont elég sok nemes teát porba aláz (oké, egyes oolongokat nehéz lenne, de izonyos feketéket néha már a sima csapvíznek is sikerül... tehát nem sokat jelent.)
-
neduddki
nagyúr
HI!
hmm egeszen meglepodtem meg a vegen becsulom a rteaskannaket:- ))) ajanlom mindekinrk ezen fellkesulve most meg egy uijjet vadaazok: : - ))))
udv
-
EGOKA
tag
Nem tudom ezt honnan szedted, de tessék egy másik idézet: ''Zöld tea: a tealeveleket nem fermentálják, hanem fonnyasztás után sodorják és aszalják. Kevésbé aromás, de élénkítő hatása nagyobb, koffeintartalma 2-4 % (0,003-0,008 g/ 1 csésze tea).
Fekete tea: a fermentálási folyamat befejeződése után aszalják. Illatos, zamatos tea, koffeintartalma 1-2 m/m % (0,0015-0,004 g/ 1 csésze tea).''
Innen: [link]http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
neduddki
nagyúr
HI!
Belefutottam a Milford Sargabarackos Tea-jaba... hattt az illata szazszor jobb:- ((( aze meg lehet inni...
udv
-
kapcs-ford
őstag
Tegnap kóstoltam csokis teát, lehet veszek a héten egy zacsit. Láttam kókuszosat is!!Aláírás
-
Zenty
őstag
-
-
PuFFoK
tag
''A teának a koffein az egyik legfontosabb összetevője. Minden teának van koffein tartalma – zöldnek, sárgának és feketének – különböző mennyiségben.
Egy csésze zöld tea 8,36 mg koffeint tartalmaz hozzávetőlegesen, egy oolong (sárga tea) 12,55 mg és egy csésze fekete tea 25-110 mg-ot tartalmaz.''A zöld üveges Köbányait szeretem
-
pweisz
senior tag
Olyan teát nem tud valaki amitől nem lehet aludni? Jól jönne melóhoz.
Visszaolvasva látom a Zöld teában van a legtöbb koffein, viszont azt nem szeretem, esetleg valami más alternatíva nincs?
[Szerkesztve] -
Thulcandra
senior tag
Most, hogy a nátha miatt ismét sok teát iszok, újból felhúztam magam azon, hogy sok filteres teánál nem egyértelmű, van-e benne koffein vagy nincs.
Ugyanis ha jól tudom a gyümölcsteákban - ami ugye szárított gyümölcsökből áll, s tea növény nincs benne - nincs koffein.
Pickwick teáknál legalább egyértelmű, mert mindegyiken ott van, hogy ízű tea, azaz rendes tea ízesítve.
De ha olyan filteres teát akarok ami olcsó, s nincs benne koffein, melyiket vegyem?
Most vettünk Edward tea gyümölcstea keveréket, ez koffeinmentesnek tűnik... Meg finom is - mézzel." Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
ngabor2
nagyúr
válasz Kephamos #250 üzenetére
vagy vágnak bele mandulát, vagy tesznek bele egy kis mandula-aromát. vagy mindkettő.
bobsys: ha visszaolvasol ''kicsit'', akkor én beírtam egy gyógytea-keveréket. nekem bevált, alvásproblémára is. valahol írtuk is ebben a topikban, hogy mely gyógynövények jók erre (komló, macskagyökér, meg még egy pár). de ha bemész egy herbáriába, ha nem 20-éves erősen festett az eladó, akkor tud neked javasolni hasznos dolgokat.
[Szerkesztve] -
addikt
Hi!
A Teakanne PowerT-jéről kinek mi a véleménye? -
Kephamos
addikt
Voltam múlthéten teázni, valamilyen feketeteát ittunk, ami kandiscukros és mandulás volt. Nekem nagyon ízlett. Aki teheti próbálja ki.
Apropó! Hogy ízesítik mandulával? A teakeverékben van néhány szem mandula? -
-
I_Am
veterán
-
MyKonzerv
senior tag
a legtöbb teában koffein van. attól te nem fogsz aludni. próbálkozz gyümölcsteákkal, olyanokkal, amik ilyen szárított cuccokból vannak, nem pedig filteresek
de sztem nem közvetlenül lefekvés előtt iddHalott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.
-
bobsys
veterán
Tudna nekem valaki segíteni, hogy milyen teát (teakeveréket) kellene esténként kortyolgatnom, hogy jól aludjak? Évek óta nem alszom rendesen. Forgok, beszélek, vakarózok, dobálom magamat éjszaka. Nem hiszem, hogy vmi nagyon kiütős dolog kellen csak vmi nyugtató hatású, hátha így reggelente nem úgy ébredek mint aki agyonvertek. Mikor kell elkezdeni ezeket inni? Este lefekvés előtt vagy hamarabb, mondjuk mikor hazaértem?
A segítséget előre is köszi.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
MyKonzerv
senior tag
szert tettem egy kis stroh rumra most síelés során
rendesen meg lehet bolondítani a teát veleHalott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.
-
ladybug
őstag
válasz Kephamos #240 üzenetére
Nekem talán azért is ízlik ennyire, mert savanyú. A teákat is kicsit savanyúbbra készítem mindig, több citromot teszek bele. És a gyümölcsök közül is a savanyúakat szeretem. Nem is finom, ha már olyan mézédes. De ez csak az én bugom...
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Ma vettem Milford: vérnarancs teafüvet. Nagyon finom, és végre olyan íze van, amilyennek lennie kell. Nem úgy a múlthéten vásárolt Naturlandos csipkebogyóteának.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
Jucus87
tag
Sziaztok!
Légyszi szavazzatok a 13-mas párra!
[link] -
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #230 üzenetére
hi!
Tegnap irtam egy valaszt erre ne tanalom??? hogy hova lett??? vagy nem kuttem el??? ejjenek a nyugalmas napojaim:- )
Szoval:
Keverem a szezont a f.szommal...
Szoval 98 nyaran vala kinn anglia es hoztam szep kek csomagolasu gyumolcs teakat... sajna a markat elfejtettem: - ((( ezert egy nagyonb gyonyoru es szamomra kedves holgy aki 01-ben volnult konferenciazni felajnlotta segitseget es bejart par boltot de mikor monda, hogy kek csomag, akkor mindneki eyertelmuen a Tetley-re asszocialt... es hozott is egyet, ami 3 teabol blended annak egyik osszatevoje a rooiboss... na mos tegy masik szinten gyonyoru es szinten nagyon kedves hogy ugy 03/04 krnyekn del afrikaban keverte a vegyszereket es ennek a kirandulasnak eredmenyekent erkezett hozzam egy adad rooibos aminek sajna comagolasa siznten elveszven... de mivel del-afrikaval jok a labor kapcsolatai ezert felvetettem a lyanyoknak ha erkezik vki legkozlebb onan hozzon mar nekm egy csomaggal...
egyellore ennyi
udv
-
neduddki
nagyúr
válasz Sir John #229 üzenetére
HI!
Pont most kqrtam irni, hogy az emnlegetett roiboss az tetley!!!:- ))) tegnapeste megnesztem:- ))) Tok jo hogy a del-afrikaol szarmazo vacak az angol:- )))
itthon nem lattam /mongyuk annyira sok teazoba nem jarok...:- (((/
udv
-
Sir John
tag
Itt is említette már valaki a TETLEY-t.
Nem tudjátok hol lehet kapni magyar honban??
Kerestem neten, de nem lelemDe jegyezd meg jól, míg a Föld kerek, mindig lesznek jumperek ...
-
ngabor2
nagyúr
én is itt kezdtem, de aztán kiderült, hogy van nála jobb hely is a neten. igaz, ott nem vállalnak postázást. de aztán szerencsére kiderült, hogy nincs is rá szükség.
ma voltam a carpe diemben, mert kissé kifogytam. vittem a kóstolót az aszaltgyümölcsös rb-ból, mert régebben megígértem. nagyon örültek neki, mondták, hogy mondjak 2 olyat, amit még nem kóstoltam, de szeretném kipróbálni. adtak 1-1 adagot kóstolónak. az egyik neve tuareg, marokkói mentatea, a másik shou mei - az öröklét szemöldöke. ez utóbbi fehér tea, tehát nincs fermentálva, csak a frissen kinyílt levelek megszárítva. kiváncsi leszek rá, 3-4x le lehet forrázni. -
Kephamos
addikt
A Lipton Earl Grey az jónak számít? Nekem nagyon ízlik, a legjobb tea, amit eddig fogyasztottam.
-
neduddki
nagyúr
válasz Kephamos #222 üzenetére
HI!
:- )))
Ojjan reszre van kiteve a kas, ahol erdeigyumolcsok vannaktovvsegeben es meg viragoznka is:- ))) teremszetesen nem zarhato ki az egyeb adalak, de ne si akarjak, de isteni finom:- ))) /na eszt se magamtol vagyok ijje okso :- ))) mekkerdesztemen is:- )))/
udv
-
Kephamos
addikt
válasz neduddki #221 üzenetére
Valszeg a narancsméz nekem egy ideig még ki fog maradni, mert sajnos nincs tervbevéve, hogy Krétára utazzak.
A Lehel téri piac is messze van (párszáz kilóméterre), de valószínűbb, hogy azt a mézárust meglátogatom egyszer.
Hogyhogy erdeigyümölcs/virág? Virágméz keverve valamiféle erdeigyümölcsökkel??? -
neduddki
nagyúr
válasz Kephamos #220 üzenetére
HI!
Lehel piacon a posta alatt van egy mezes... az erdeigyumolcs/virag/ meze isteni...
ha kreten jarsz mindekepp vegyel narancsmezet... egyszeruen isteni...
udv
-
Pet_i
senior tag
válasz Kephamos #218 üzenetére
Ezt találtam neked:
''Cukor helyett inkább méz!
A kristálycukor alternatívái lehetnek például:
az édesítőszerek. Ezek ugyan változatlan formában távoznak a szervezetből, de - mesterséges eredetüknél fogva - hosszú távon okozhatnak problémákat. Inkább cukorbetegeknek ajánlott.
a barnacukor. Élettani hatásai teljesen megegyeznek a kristálycukoréval, csupán annyi a különbség, hogy a barnacukor nem tisztított cukor, így minimális vegyi anyagot tartalmaz.
a méz. Természetes módon tartalmaz ásványi anyagokat, valamint vitaminokat, így fogyasztása egészséges. Inverz cukrot tartalmaz, ami gyorsabban lebomlik a szervezetben. Mindezek mellett számos gyógyító hatása ismert. '' -
neduddki
nagyúr
HI!
Aszem kek zacsko benne kor alalku filtrerek mazzagnelukul, ha ne mkeverem vmivel... megnezem mert szeritnem eltettem a zacskot... deha nem mekkerdezem a lnyoktol ok hoztak, es ne kenya-ig mennye hanem del afrikaig:- )))
udv
neduddki
mod: ngabor2 : mintha hamutarot nyalogatnek... brrrrrr sziornyuuuuuuu..... de gratulalo hogy meg tuttad jegyezni anevet...:- ))) en a szornyu kalndunk ota /megkostoltam:- )))/ sem biro vele.. de felismerem es ha ijjet kinalnak akkor inkabb elmenkulok:- )))
[Szerkesztve]https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Drizzt
nagyúr
Jó teaédesítőt tudna valaki javasolni, mi finom(édes...), de nem rongálja a fogakat úgy, mint a cukor?
I am having fun staying poor.
-
-
Shim
őstag
mindig is a Cdfű-be jártam/jártunk barátokkal, pár hónapja minden péstek este zárásig ott billiárdozunk, teázunk.
aktuális kedvenc (amit eddig nem láttam, lehet beújították télre való tekintettel) a fahéjas-almás-mandulás, nagyon finom
a legrosszabb amit eddig próbáltam, az a Lapsang souchung volt...az íze (de leginkább szaga) a szalonnás lábszagra emlékeztet. tudom furcsán hangzik, de akivel kipróbáltattam (''ezt csekkold, de fini'' ) mind ugyanezt mondta
itthon pickwick gyümölcsvarázs keverék fut, nagyon finom, szárított gyümölcsökből, ízesíteni se kell. van még lipton, de az bűnrossz...
van még earl gray, olyan kereskedelmi mennyiségben, feketéből sztem legjobb.
ránkmaradt egy doboz Calli tea, vmi tisztító izé, de az íze rossz, és csak én iszom, nem is fogy nagyon.
épp meg vagyok fázva, el is fogyott vagy négy liter tea, csipkebogyó, gyümölcs, calli, fekete, zöld és neocitranReligion – causing genocides over differing imaginary friends
-
neduddki
nagyúr
HI!
En ittam itthon roibos-t meg itthonvaroltbol es rohattul nem izlett.. erre az egyik lany hoizott haza delafrikabol egy jokora addagal es valami isteni volt:- ))) hihetelen mijjen kulomsegek vannak... azota azzal si ugy vagyok mint a oreganoval es bazsalikommal abbol is csak termohejjreol szarmazoval vagyok szobaallni... /az meg kreta:- )))/
udv
-
ngabor2
nagyúr
válasz Kephamos #204 üzenetére
ez az afrikai tea elég sok néven kering: afrikai vöröscserje, red bush, rooibus, vagy egyszerűen rooi. én is inkább ilyet iszok (épp most forráztam le egy karácsonyról megmaradt trüffelt belőle). az a jó benne, hogy lehet vele jókat ''kísérletezni''. most fogok kóstolót vinni egy saját keverésből, annak is rooi az alapja.
amúgy nyíregyen is van valahol teaház. hogy pontosan hol, azt nem tudom. szerintem érdemes ellátogatni.
[Szerkesztve] -
finest
addikt
Sziasztok Tearajongók!
Mostanában fedeztem fel az ''afrikai'' teákat, gyömbér, meg vöröscserje van benne. Teafű nincs, de nagyon kellemes az íze. Sok néven fut, a Liptonnál például Kenya label alatt.
Én eléggé rákattantam az ízre, szerintem sokkal jobb a gyümölcsös teáknál.
[Szerkesztve]“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
ngabor2
nagyúr
-
Kephamos
addikt
A Milford mekkora névnek számít a szakmában? Nekünk van itthon egy féldobozzal még a vérnarancsosból és nekem nagyon ílik, pedig nem vagyok oda a gyümölcsteákér.
Apropó! Ezek a gyümölcsteák hogy készülnek? Rendes gyümölcsből, vagy valami aroma hozzáadásával? Nekem a 2. lehetőség tűnik valószínűbbnek. Múltkor havernál ittunk barackos (asszem) Lipton teát, de iszonyatosan mű íze volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest