Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Pont ez az. Próbálgatom, mindenféle variáció összejön, de nem tudom belőni, hogy tuti jó legyen. Hol ilyen-hol olyan.
Egyébként tényleg több oldalon is írják, hogy nem szabad teázáshoz fémet (fém kanna, fém alapú szűrők) használni, mert elveszik a tea ízét. Meg azt is írják, klóros vízből sem szabad teát főzni, míg más oldalak szerint szabad, csak a klórt kell kiforralni.
Ezen kívül eléggé variálnak a leírások a tea mennyiségén, áztatási időn (10-20 mp-túl egészen 1-7 percig), a lefőzések száma és a tea fajtája szerint. -
N0zer0
senior tag
Kanálon csapzott teáskanalat értesz? A mennyiséget sokszor nem sikerül rendesen belőnöm, főleg mert a vízmennyiség is változik egy picit.
Egyébként szerintem a szálas semmivel nem jobb, mint filteres. Először egy vaníliás szálas zöldteát vettem, most Early Grey-t. Elkészíteni sem nagyobb munka, mint azt itt írta valaki.
Lehet nem szabad érintkeznie fémmel, de akkor mivel? Műanyag és szűrőpapír sem hinném, hogy jobb. Valamivel, valamiben csak el kell készíteni. Akkor porcelán/üvegedényben porcelán/üvegalapú szűrővel?
-
shteer
titán
kell még 1et venni h legyen párja meg nekem is a teázáshoz meg barnacukrot meg még teákat most kapott el amúgy a mánia
a teának van komolyabb szavatossági ideje? mert van lehetőségem kapni sok éves import teát - majd megkérdem honnan is jött pontosan. fénytől és levegőtől el volt zárva
szerintem jónak tűnik..
-
Integra
titán
én is örülök neki, mint majom a farkának.. soha nem láttam még ilyet, valszeg kimaradt valami az életemből, mert egyik barátnőm aki most épp az usaban tengeti napjait, jól lesavazott, hogy ott mindenki ilyennel rohangál..
jóvanbazeg, de engem senki nem vitt ki magával az usa-ba, soha nem voltam.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
ez egy technokrata sárkányos bögre, és a cégben kaptam egy amerikai főnökasszonyomtól, aki átrepült találkozni velünk, és a cég neve van belegravírozva
és nagyon szép és jó, szuper használni, és baromi hosszú ideig meleg marad a tea benne. egy baja van, hogy sajnos csak 4.5 deci fér bele, gyakran kell utántöltenide az egyedi bögre projekt nem állt le természetesen
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
ngabor2
nagyúr
a magukat igazi teásoknak tartó emberek a filteres teát egyszerűen ipari hulladéknak tekintik... néhány fajtánál a dobozba szóródó homokból én is csak erre tudok következtetni. egyetlen előnye van a filteresnek a szálassal szemben: kényelmesebb, és egyszerűbb megcsinálni. márpedig elég sokaknak, pl. nekem is elég sokat számít, hogy csak beledobok a korsómba egy filtert, majd az autómatából engedek rá fél liter vizet, vagy kezdjem le matatni a teagömböt, bele a tea, az a korsóba, ha megittam, akkork itakarítani, mert beleszárad, stb...
-
Integra
titán
ha összejön, szólok.
egyenlőre még cska gondolat szintjén áll a dolog, de ha lesz időm foglalkozni vele..
csak kéne, mert van egy csomó eredeti japán teám lezárva, lassan elkéne kezdeni inni mindet
igen onnan....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
lehet hogy az lesz
minimum fél lityós bögre kell, de inkább 7 decis, benne egyik oldalt a sárkány kanji-val. egy nagy kényelmes füllel és úgy kell megcsinálni hogy beletudjak tört teafüvet rakni szitában és azt lefedni, ázni.
egy tRebroN-t "ismerek" más fórumról....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Natasa
tag
húú a Zöldteknősben nemrég voltam és nagyon bejön a hely. Jó a berendezés, tetszik a falak színe, a dekorációk és hangulatos zene szól.
Jah és vagy 200 féle tea van.
amugy imádok teázni, én minden nap iszom
kedvenceim a Lipton Green Label, Earl Grey és a gyümölcs teák
persze ha gyümi darabok is vannak benne
van egy isteni izesített fekete tea, táncoló hópelyhek a neve, ha a vörös oroszlánba jártok kóstoljátok megAz élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmenjünk mellette!
-
Ariadne
őstag
Sajna hajlamosak arra, hogy egyes típusokat csak egyes országokban forgalmazzanak... Ez valszeg franciás változat lehet, ahogy rákerestem, francia honlapokon találtam is róla méltatást (másnak is ízlett ezek szerint).
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
neduddki
nagyúr
HI!
Bazz drakual hozza... mesejj rola, en rendes kinai fehree varok, lassan megy haza akinai csaj es megigerte hogy hoz...
Mongyuk amit zoldet hozott az sem emlgetheto egyitt az itthon kaphatokkal egyszeruen tejjesen mas, es aszonta direk aze hoszta hogy megkostajjuk mijjen az igazi zold tea...
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
tildy
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest