Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDM|RaL^
őstag
megcsináttam reggeli earlgrayemet...
tegnapelőtt meg voltunk Vácon barátnőmmel teaházba fincsi volt. Vadcseresznye tea... gmmmhmmhhmmmm...http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
ngabor2
nagyúr
Biztos, hogy Earl Grey? Én úgy tudom, hogy amiben búzavirág is van, az a Lady Grey.
Valamelyik nap vettem a tecoban gárdonyi ''Aloha'' egzotikus gyümölcskoktélt. Eddig nem voltam túl jó véleménnyel a Gárdonyi termékeiről, amit kóstoltam, mind egységesen savanyú volt. Ezt a nézetemet most felül kellett vizsgálnom, ez nagyon finom dolog. nem is kell belőle sok, és nagyon finom lágy íze van. Különösen hidegen esik jól. Adnak hozzá kandiscukrot is, nem tudom eldönteni, hogy vele, vagy nélküle finomabb.
Meg bevásároltam ínségesebb időkre Milford teákból is, sose árt. -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Csatlakozom én is a teázókhoz, mai napon meglátogattam a helyi teaházat, vásárlás céljából. A dolog onnan jött, hogy ngabor2 barátunk meglepet táborban egy-két finom kortyintású dologgal.
Amit ma vettem:
-Lapsang Souchong (füstölt)
- Earl Grey (kék búzavirággal)
Mindkettőnek igen erős illataromája van, gondolom ez ki is fog jönni az ízén, este bizony erről írni fogok még!
Kérdés: Milyen kellékekre is van pontosan szükség egy minőségi, szertartásos teafőzéshez? -
(ÉN)közPONT
őstag
1000 Tea teabolt ez jó kis helynek tünik jut eszembe valaki ivott már japán teát ? az 1000 teán találtam ilyet asszem kipróbálom ha már én nem tudok oda eljutni akkor legalább egy darab japán legyen ithon a tv-n és a Hifi-n kivűl
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Pet_i
senior tag
Isteni teát ajánlok a klasszikus fekete teák kedvelőinek: nemrég vettünk a Plusban saját márkás Lancaster Tea, Ceylon Assam Blend-et. 50 filter van egy dobozban. Isteni!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nálam a mostani favorít az Aspalatus linearis ( African Dawn ) méregerősre főzve + sucker vagy néha onesucker , ha véletlen kifogyok belőle akkor.....itt lehet röhögni ....mecsek epehajtó teát fogyasztok ( finom ize van !), ja és van valami amit tunéziából hoztak annak is jó az ízhatása.
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
ch.peter
aktív tag
Egy kérdésem lenne az itt összegyűlt teabarátokhoz:
Ha létezne egy online teabolt, amit a teát szerető, és a teához értő szakemberek üzemeltetnek, ahol minden teához pontos besorolás, illetve egy rövid jellemzés lenne, a kezdőknek fogalomtár és segítség, a bizonytalankodóknak tippek, a ''profknak'' teakülönlegességek lennének az oldalon, vásárolnál tőlük az interneten keresztül teát?
Kérlek, ha szívesen kipróbálnád, illetve rendelnél teát ilyen módszerrel, akkor (és csak akkor) kattints az alábbi linkre!
Bővebben: link
A segítségeteket előre is köszönöm.
szerk: ha esetleg hibákat dobna az oldal szóljatok, ez csak egy összetákolt ''szavazórendszer''. köszi
[Szerkesztve] -
ch.peter
aktív tag
Normál és jobb minőségű teák:
1000 Tea teabolt - http://www.1000tea.hu - Bővebben: link
Extra minőségű zöld teák:
Tea útja Bővebben: link -
ch.peter
aktív tag
válasz JagdPanther #89 üzenetére
Ha nem sajnálod rá az értékes nedűt......
-
Elaine
csendes tag
A zöld teának tény, hogy rengeteg jótékony hatása van, de hogy zsírégető lenne? Ez nekem nagyon új. Hol olvastad?
Egyébként szerintem a kapható teák között legfeljebb a tisztaság és a csomagolás a különbség, gyakorlatilag mindegyik teát ugyanúgy azok a nők szüretelik le, akiket a Spektrumban látni Nyilván az íz szempontjából a fajtajellegeken (és a hozzáadott aromákon) túl az is szerepet játszik, hogy mikor szedik le a leveleket, bár erről nem sokat tudok én se. -
pitom
tag
Mostanában sűrűn hallani a zöld tea jótékény hatásairól, (azt írják, zsírégető hatása is van). Na most ha bemegyek egy boltba, lehet kapni gagyi töld teát, 2-300 HUF-ért. A DM-ben is láttam eredeti kinai zöld teát, kb. 6-700HUf-ért. Arra lennék kíváncsi, hogy a két tea között van -e valami hasonlóság a zsírégető hatást illetően. Szóval mind a kettő ''zöld tea'',de mégis nagy a különbség, hogy is van ez?
"Az APT rendszer roppant hatékony, percek alatt romba lehet dönteni vele egy működő számítógépet..." : Pere László
-
ngabor2
nagyúr
up
-
ngabor2
nagyúr
Kipróbáltam kókuszvízzel a teát... hát nem egy nagy durranás, jobbra számítottam. Amúgy ez a kókuszvíz (vagy kókusztej, bár a tejhez nagyon nincs köze, mégcsak nem is hasonlít) gyakorlatilag csak édes, alig van kókusz-íze. Egy rejtéjjel kevesebb. Most már csak magát a kókuszt kellene megenni, vagy valamibe beletenni.
-
ngabor2
nagyúr
Hányan tudtok jönni? Én megpróbálom az unokatesóimat valamelyik hétköznap elcipelni, remélem ráérnek. Utána meg még egyszer, és akkor már ''rutinos'' leszek
rdi: ha már beírtam, akkor ezt is leírom a héten vettem egy kókuszt. A hétvégén ki fogok próbálni egy indiait és/vagy angolt kókusztejjel. Hét közben nem tudok, mert este szoktam teázni, utána meg aludni kell. Emiatt van nálam igen sokféle rooi, és csak filteres fekete. a melóhelyen fordított az arány. -
cornfake
aktív tag
uu most volt a DTV-n a Carpe Diembol teajanlo
remelem jovo hetvegere lemegy a munkaorulet,es vegre elmehetunkI'm what's left, I'm what's right..
-
Poctar
senior tag
Most ittam Pickwick Black Label indiai teát.
Kicsit kevés cukrot raktam bele, de így is jó volt az íze.
Jó ez a Black Label, csak az a baj vele, hogy filteres. -
szucsi
őstag
Egyszer ittam egy olyan teát, amibe fél deci malibu volt, asszem az az a kókuszos, átlátszó folyadék. Na az rohadtul finom volt, kegyetlenül itatta magát. El is fogyasztottam belőle vagy hármat. Próbáljátok ki.
-
Judyt
tag
Kedvenc teáim a hibiszkusz,earl grey,gyümölcsös teák és az almás-fahéjas.
Egyszer ittam karamellás teát az valami borzasztó volt.- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
-
ngabor2
nagyúr
Miniteszt. Ma voltam ismét a Carpe Diemben, vettem néhány teát.
Panna Cotta: édes gyümölcstea. Kissé vajas ízű/illatú, de jó kis savanykás tea, ebben a melegben nagyon jó.
Red Bush Puncs: kissé furcsának találom a nevét, nem csak azért, mert leginkább rooibus-nak ismerem/mondom, hanem mert ha már lefordítják, akkor miért épp az angolnál kell megmaradni, miért nem lehetett magyarra fordítani? De a teáról: nem-fermentált, tehát ''zöld'' rooiból van, mindenféle virágszirmokkal és néhány gyümölccsel. Nincs meg benne a fermentált rooi markáns, néha zavaró íze. Nagyon jó kis könnyű ital, asszem teszek bele pár jégkockát is, mert langyosan nem érzem az ízét rendesen. Hidegen jobb.
Van még egy, amit már régebben vettem, de eddig mindent tarolt. A neve SZuSSZaNáS. Yunnani fekete tea, tört mandula, citrushéj, aroma, édesgyökér (le se tudná tagadni), áfonya, fekete ribizli. Édes, ízes, telt, de nem nehéz. Asszem ma még fogok inni belőle -
b14
senior tag
Teát csak sűrűt és erőset, de abból jó sokat.
''...de a konfigjából kiindulva, nem hiszem, hogy 40 éves családos ember lenne...'' -- by Slax
-
LukE
veterán
400k = 400*1000, vagy 400*1024, ha mar informatikai weboldal
hogy on is legyek: tavasz-nyar-osz: foleg friss csalan, menta, meg meg nehany fele teakent is ihato noveny. Altalaban mezzel. Videk powwah
Meg zold tea, bar altalaban tul sokaig marad a vizben...
De mostanaban foleg KV.
gregorik: egyszer ittam caj/csai-t, az jo volt. Egyebkent milyen teabol?''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Komoly?!?! Én elég gyakran járok oda, Mohamed Kincse a kedvencem ezerrel!
Egyébként tényleg nagyon korrekt hely!
rdi: A Skála Metró mellől induló Jókai utcában, a Podmaniczky felé haladva a jobb oldalon.
[Szerkesztve]"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
rdi
veterán
Na ha egyszer arra járok, benézek Egyébként itt Szolnokon is van egy egész türhető, meg egy türhető teázó. Az egyik valami frenchize, a másik olyan fura antialkoholista kocsmaszerűség...
Ja igen merre is van? Mert a névől ítélve nem biztos, hogy egyszerűen megtalálható
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
ch.peter
aktív tag
Lapsang Souchong , volt a füstölthúsos tea, nem?
(''népiesen lábszag szucsong'')
Főzéskor kb egy új tornacipő szaga van.
A Pu -Erh teák megfázás esetére nagyon jók, ugyanis penicilin tartalmú nemespenész keletkezik a teát tároló zsákon, és a 7 éves erjesztés alatt beívódik a teába is (a föld ízét onnan kapja, hogy elásva, illetve szűk pincehelységekben tartva tárolják 7 évig a leszedés után)
Antimatéria teaház, a nyugatitól 3 percre.
Két barátom vezeti az üzletet rengeteg féle teájuk van, és ha nem kocsmahangulatban akartok összejönni cimbikkel, akkor tudom ajánlani a helyet -
rdi
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #58 üzenetére
Ja és képzeld vannak ízesített pu - erh teák is!
Most képzeld el a leforrázott anyaföldet earl gre ízesítésben
Egyébként van egy igen különleges kínai tea, a naevére már nem emléxem, csak egyszer kóstoltam bele, annak meg füstölthús íze van...
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
Fülig Jimmy
csendes tag
Dilmah teát most már szerencsére egyre több helyen lehet kapni, pl. a Nyugati téri Kaiser's-ben is. Igaz, hogy nem egy Pickwick árfolyam, de sztem megéri, mert tényleg írtó finom.
Többen írtátok a csalánteát. Lehet hogy f*sat is, de elsősorban vízhajtó hatású, nyáron kifejezetten jól tud esni. Én még az ízét is nagyon bírom -
T. Almeida
senior tag
válasz Motion_Blur #38 üzenetére
A másnaposságra: víz a király.
Töménytelen mennyiségben igyál meg még lefekvés előtt (én olyan másfél-két litert lenyomok negyed óra alatt), mikor felébredek, kutya bajom (ööö..vagyis századannyi bajom sincs). A pia nagyon kiszárít, állítólag ezért van a fejfájás is. -
zoleeE 13
tag
Én nem mindig iszok teát de ha iszok akkor is csak Eprest,vagy Almás fahéjast!!
LollR fiam LollR
-
ngabor2
nagyúr
Ínyenceknek ajánlom az oolong teákat. Nagyon finom, és a leírás ellenére 2-3x le lehet forrázni. Eddig nem sokfélét próbáltam ki, de a pai mu tan nagyon bejött.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Hmmm, jó kis topic.
Earl Grey, csakis tejjel (citrommal sztem iszonyatosan rossz), rooibosh minden mennyiségben (a legjobban a teaboltban kapható fűszereset szeretem), kedvenc teázómból arab zöld tea mentával és mézzel, illetve a zöld teák mindenféle mutációi és módozatai (szigorúan teaboltból ill. keleti importból - a filteres ''zöld teák'' iszonyatosak).
Amit viszont mindenki kerüljön el: pu-erh (Bővebben: link). Ez egy különleges módon fermentált tea, az íze kb. olyan, mintha földet forráztál volna a csészédbe. Csak vállalkozó szelleműeknek."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Darth_Revan
veterán
Én egész nap csak teát iszok
-
Cane
őstag
olyan instant ice teaport keresek, amely elkészítve olyan ízű lesz, mint a bolti kész (márkásabb) ice teák. egy-két instant ice teaport már próbáltam, de mindnek volt valami mellékíze.
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Poctar
senior tag
Múltkor náthás voltam. Azt mondták, hogy igyak kamillateát.
Vettem a boltban Kamillavirágzat-os filteres teát (Herbália patikája).
3 nap múlva nem volt semmi bajom. Kb napi 6dc teát fogyasztottam el.
Persze lehet, hogy nem a tea segített. -
BLiNk3r
senior tag
Én is minden reggel teával indítok
A Milfordnak ténlyeg vannak finom teái, a Lipton Lemon is nagyon jó, de a legtöbbet Earl Grey van terítéken -
aDM|RaL^
őstag
tegnap volt buli.
vmi marhák betekerték a gyümölcsös teafüvet azt elszíttákhttp://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
Poctar
senior tag
Egyszer igyatok Török teát. Isteni finom. Mindegy, hogy tisztán vagy édesítve iszod.
-
Dexter68
addikt
A fliteres gyümölcsteákat általában nem szeretem, de a Milford eper-joghurtosa nagyon bejön. Egyszerűen jó íze van. Persze biztos tele van nyomva műanyaggal.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
Nagyon szeretem a zöld teát. Meg szinte bármilyet, ha nem csinálnak belőle „forró limonádét”. No cukor, no citromlé.
Valamint naponta megiszom 3 liter gyümölcsteát hidegen. Ebben persze nincs igazi tea.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
cornfake
aktív tag
siman.en benne vagyok mindenben ami sznob))))))))))))))))))))
utanfutóstul...
Nyíregyházán van egy nagyon jo teázó,ami könyvesbolttal együtt van...ott vettünk mandulás teát..nagyon kemény,olyan mintha taplót innál,olyan száraz /jah teát csak ízestés nélkül,magában,forrón!/I'm what's left, I'm what's right..
-
ngabor2
nagyúr
Kínait a haverom tudna ajánlani, ő meg még nem ért be...
Kár, hogy nincs több időm teázgatni, szívesen kipróbálnék pár érdekes dolgot. Az a baj, hogy a minimum mennyiség 50g, ami ha nem jön be, elég sok. Szerencsére elég jó ismerettslgbe kerültem az eladósráccal (vagy tulaj? passz), néha szoktam kapni ''kipróbálásra'' teákat. Igen gyakran a következő vásárláskor az is benne szokott lenni a szatyorban.
Mondta, hogy majd egyszer, ha ráérek, szervez nekem és barátaimnak egy teaszertartást. Csak eddig még nincs, akivel mehetnék, egyedül meg nem akarok. Valaki nem akar csatlakozni? a ''mikor'' is nagyon képlékeny. -
Motion_Blur
félisten
Üdv!
Jó a tea a másnaposságra?Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
ngabor2
nagyúr
A gyümölcsteát ne keverd a gyümölcsízű teával. Az elsőben gyümölcsök vannak, esetleg virágszirmok meg egyéb, nem-tea dolgok. A gyümölcs ízű teában jó esetben a fekete (esetleg zöld) tea mellett vannak gyümölcsdarabok is, rosszabb esetben csak aroma. A Pickwick valóban olcsó, és nem a legjobb minőség. Azért a Teekanne.t nem kell lehúzni, szerintem elég jó anyag. A Milford viszont nagyon jó, bár nekem pl. az eper-joghurt... nagyon nem jött be. de a többi az szuper. Télen a Schneewalzer igen népszerű volt . Nyáron inkább gyümölcs.
Gyógyteákkal senki nem próbálkozik? Pedig érdemes.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hát lehet hulladé, viszont annyira nem rossz és olcsó.
A liptonnak jobb az íze, de amit én nagyon szeretek, aza sparos csomagolt filternélküli gyümölcstea. pl: TRÓPUSI VAGY VADCSERESZNYE ÍZBEN."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
corlagon
senior tag
-
ngabor2
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #31 üzenetére
Az téli tea. nyáron nem bírom meginni. Télen viszont nagyon fogy/fogyott.
Mostanában a gyümölcsös Milfodrok és a Teekanne-k mennek. Nameg mindenféle rooi. Különösen a ''zöld'' rooi jön be mostanában, nagyon finom, nincs az a durva íze, mint a fermentáltnak. -
Alvin_ti4200
félisten
Millford almás-fahéjas rullz
Azt iszom minden nap 1-2 bögrével -
gregorik
senior tag
akkor hozzászólna egy igazi ínyenc is
ez a Csai-variáns a kedvenc receptem:
-kakaó
-fahéj
-édeskömény
-karob
-kardamom
-gyömbér
-feketebors
-szegfűszeg
-vanília
-maláta
-tej, méz
mindez 100 fokra hevítve (kivéve tej, méz).
csak egyszer próbáljátok ki, egy életre elfelejtitek a Twinings-t, csipkebogyót meg ilyesmiket.. -
escie
őstag
a ''csollán'' gondolom a ''csalán'' néven is ismertes növényt takarja.
nos, hogy mi van benne még azt nem tudom, csak azt, hogy utána mi van. fo..., ööö, szóval, hashajtó hatású.
én csak csalánból csináltam egyszer teát, hát, elég dudva* íze van. nekem nem vált be.
*gyk: gyom, gaz. szóval olyan íze van, mintha legelnél egy kis gyepet.I'm back, baby!
-
Poctar
senior tag
H a m á r
Teás topicban vagyunk, akkor legyen némi információnk magáról a teáról is.
Erősen ajánlom azoknak, akik nem ismerik a teát. -
szucsi
őstag
Tetley-t ivott már valaki?
rohadtul fincsi szerintem. -
rdi
veterán
Én is gyakran iszom teát.
Rummal, viszkivel és vodkával, télen vörösborral is.
Reggel alkoholmentes teákat iszok és nem kávét, nekem a yunnan és az assam teák jöttek be, azokat nagyon szeretem.
DE! Az én hacklim a 1,5 perces tea, se több se kevesebb, és a kinaiakkal ellentétben - mivel nincs isdőm másra - a filteres teálat nyomom.
Aha és én Lengyelországban szoktam rá.Fej! Tor! Potroh!
-
PapaMaci
őstag
Budapesten vannak jo teaházak. Pl: VI. ker Jokai ut 3x a páros oldalon. Van egy árulda, ahol érdemes különlegességeket is nézni, szintén a Nyugatihoz közel XIII. Katona J. u. 5. Nekem a joghurtosak izlenek mostanság.
...mint az közismert...
-
Poctar
senior tag
Én a legfinomabb teákat egy nem rég nyílt teázóban szoktam kortyolgatni. Van mindenféle.
Az áruk 400k-tól kezdődik. Van 1000-ért 2dc-s.
Egyre sűrűben járok a teázóba, mert finom teák vannak és nyugodt hely. -
hm
aktív tag
Egyszer voltam teaboltban betegen. Megkérdeztem, hogy mit ajánlanak megfázás ellen. Mondták, hogy NeoCitr*n+Borsmenta nekik bevált. Nem tudtam, hogy mennyi az annyi, és kértem 10 dkg borsmentát. Már fél éve kutya bajom, és még mindig azt iszom.
-
ngabor2
nagyúr
Ha már ilyen népszerű lett a topik, megkérdezném, hogy valaki Wissotzky tea beszerzési lehetőségről nem tud Magyarországon? Kóser filteres tea, karácsonyra kaptam ajándékba (Greetings TEVA), és igen gyorsan elfogyott. Olyan finom teát még nem ittam. Rotshild boltban már nézte nekem valaki, ott nem látott.
A zöld teáról: igen könnyű elrontani, aztán az ember már csak a kellemetlen ízt érzi. Én mindenféle ízesített sencha-t próbálgattam. Csakhogy elrontottam, mert mint a fekete teát, úgy forráztam le. Alig lehetett meginni. Azóta nem is veszem. Maradok a feketénél (ízesített), a rooinál és a gyümölcsnél.
A gyógyteákról: van egy ''saját készítésű'' gyógyteám, amit ismét napi rendszerességgel iszok. 13 féle gyógynövényből készül (eredetileg csak 12 volt, de hozzátettem az orbáncfüvet is), az íze először borzasztó, de most már megszoktam. Közvetlen hatása talán csak annyi, hogy jobban tudok aludni, mint előtte, és nem vagyok annyira fáradt. Minden este 1l-nyi becsúszik, egy fél liter egyéb, általában gyümölcstea mellé.
(holnap folytatom, most elálmosodtam a teámtól ) -
attilam
őstag
Zöld tea. Cukor nélkül. Nyami-nyami
-
ngabor2
nagyúr
Reggelente egy liternyi Caffee Latte. Fekete tea, kávészemek, tejszín, joghurtdarabok. Én tejporral szoktam inni. És kezdődhet a nap.
Teázók, teaházak címeit is meg lehetne osztani. Például Debrecenben eddig 1 teaboltot/teaházat tudok, a Carpe Diem, Batthyány u. 10. Nagyon jó hely! -
mayerlaci
senior tag
Milyen ínycsiklando tea
-
Versus82
aktív tag
-
zoldtea
csendes tag
Én ha tehetem minden nap megiszok 2-3 csésze zöldteát, reggel valamint a délutáni órákban. Egészséges és rendkívül finom. Lipton Green Tchaé Citrus
Emellett gyümölcsteákat szeretem még. Főleg Pickwick. -
bebean
aktív tag
lapsang suchong rulez. probaljatok ki, olyan illata van, mint az egett guminak (a teafüvet kamraban megfüstölik) egyebkent nagyon szeretem. van, aki mezet rak hozza, en mindenfele adalek nelkül iszom, igy kegyetlenebb.
filteres teakat nem talalom annyira finomnak, de egyszerűbb elkeszitese miatt gyakrabban iszom......
-
Drótszamár
őstag
nyami. Ez télleg fincsi
Eddig a leg finomabb tea amit ittam az egy fémdobozban volt, amire Maya volt ráírva. Igazából nem tudom milyen tea lehetett, de valószínűleg át lett csak öntve ebbe a dobozba.
Valszeg már évek óta heverhetett a polcon. Miután 1x ittam belőle kb 2 hét alatt elpusztítottam az egészet.( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Drótszamár
őstag
Az én kedvencemnek csak a nevében van benne a tea, de nem tealevélből készül. Ez pedig a csipkebogyótea. Nyáron, behűtve egy fél citrommal az igazi.
Sok benne a c-vitamin (feltéve ha 70 foknál hidegebb vízban készíted), és rendkívül jó szómjoltó.
Van egy másik furcsa tulajdonsága: a felesleges vizet inkább kipisiled mind kiizzadod. (csökkenti az izzadást [a szaga is gyengébb], viszont többet jársz wc-re).
A pickwick mostanában gyümölcstea néven hihettelen szutykokat hoz forgalomba Barackos, sárgadinnyés (ide most egy hányós smiley-t képzeljél)( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Winner_hun
titán
Pickwick gyümölcsteák a finomak
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Poctar
senior tag
Én nem szoktam mindennap teázni(csak esőben), de nagyon szeretem.
Azt tudom, hogy nem szabad sokat fogyasztani, mert káros ha sokat iszom belőle.
A koliban mindenfélét kipróbáltam és rájöttem, hogy az eredeti teák sokkal jobbak (és drágábbak is).
Kipróbáltam az Angol módit is. Raktam a teába tejet (cukrot és citromlét nem). Nekem nagyon ízlet a tejes tea. Sokáig ittam így és sok mindenre rájöttem:
-finom
-a színe gusztustalan
-jobban befogja a poharat
-melegen finom, hidegen nem
-nem mind1, hogy milyen teával iszom.
-elsőre nagyon furcsa.
Szoktam még granulát teát is fogyasztani az egyszerű elkészíthetőség végett. Hidegen, melegen pár perc és kész. Ha sokat iszok belőle, akkor megunom egy ideig és jön az igazi tea.
Néha elgondolkodok és rájövök, hogy idehaza mennyire ''rossz'' teák vannak. Ha beesek egy teaboltba és veszek egy ''igazi'', nem filteres teát pár ezer k-ért. Ezután hazamegyek, majd elkészítem.... Azt hiszem rakok fel egy kis vizet
Hihetetlen mennyire jók.
Irigylem azokat, akik a tea hazájában lakoznak. -
aDM|RaL^
őstag
Jajjjdejó topic!
Valami ilyenre vágytam így koraeste, mármint fullra szétunom az agyam és egy kis gépelési ingerem van.
Én mindennap iszom teát, főleg Earl Grayt. Mást is szoktam, mert szeretek mindenfélét inni, a kedvencem az a hibiszkusz tea, amit egyiptomban és jordániában ittam.
Vácon meg ahol lakom van egy nagyon fasza kis teaház, ahova néha beszoktunk ülni.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
guti1
tag
én a twinings earl-grey-re szavazom citromosan, véletlenül sem tejjel
[Szerkesztve]I hear but I do not listen
-
Notes
senior tag
Dilmah márkájú teát hol lehet kapni? Párom kedvence, de sehol sem találok ilyet.
Romanes eunt domus!
-
Pirítós
tag
Én egy nap mindig iszok te-t.Gyümölcsöset és főleg barackosat.A te jobb mint a legtöbb lónyál
Cukorfalat cicák szerető gazdit keresnek:[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=182134[/L]
-
illusiON
őstag
én minden reggel iszok teát, cirompótlóval emg ien cukornemtommivel... naygmutert kéne megkérdezni, ő csinálja nekem mellesleg a csollánteában mi van a csollánon kivül?
( : no woman no cry : )
-
ngabor2
nagyúr
Ha már van sörös topik is, hadd legyen egy teázásról szóló is. Teakedvelők, hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest