Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
válasz
Kiskutya #7619 üzenetére
Nyilván a telefon sokat erősít rajta, de alapvetően én a színes képeket szeretem
Viszont pl alapból nekem a sport mód ezen a tévén nézhetetlen, annyira túlszaturált és fényes. Meg az is érdekes, hogy kipróbáltam, hogy ugyanazokat beállítom mozi és sport módban, de messze sokkal erősebbek voltak a színek a sport módban.
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #7537 üzenetére
Hali! Ez a fw C715-höz akkor nem jó?
Ahhoz mi most a legújabb? Kicsit lemaradtam, a TV bekapcsolás után úgy be van már lassulva, hogy fél percig mintha ki lenne fagyva, hiába nyomom a távkapcsolón a csatorna váltást, vagy bármi mást semmi nem történik. aztán fél-egy perc után megéled magától.
Szóval mi a legfrissebb FW a C715-höz?
Köszi!Szerk.: Azt látom a francia oldalon, hogy a V900, ami tartalmazza az Android 11-et. Van ennél újabb? Illetve mennyire stabil ez? érdemes feltenni?
Hmm, vagy ez nem is ehhez való? máshol a V653 van megjelölve, mint legújabb.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #7580 üzenetére
Erdekes, hogy nem lehet állítani részletesen. C728on ezen belül van vagy 3 különböző opció több beállítási lehetőséggel. Blur reduction, judder 0-10 skálán, bfi (led mozgás törlés) ki és be kapcsolasa.
A led mozgás törlést ne kapcsold be mert csökkenti q fenyerot a mozgason viszont szinte semmit nem javít.
A kép tisztaság vagy be vagy ki ahogy tetszik.
-
dropi
senior tag
válasz
Kiskutya #7542 üzenetére
Én már régóta használom, tökéletesen működik. Nekem arra kell, hogy visszategyem a régi Kodit, mert az újjal nem működik a Digi kiegészítő, így a frissítés is le van tiltva.
Akkor amúgy ha jól sejtem a gyári hivatalos frissítésen kívül egyéb verziókat is le lehet tölteni valahonnan és feltenni a tévére? Érdemes valamit módosítani?Vhiktor:
Na nekem ez semmit nem változtat, ugyanúgy kiírja azt a hülye szabályozást. -
dropi
senior tag
válasz
Kiskutya #7520 üzenetére
Köszi, ezeket átnézem. Én egyből lecsaptam a sport módra, mert elég sok sportot nézek, de az kiégette a szemem, és az összes piros rózsaszín volt
Amúgy itt többen szidták, hogy lassú a menü. Na azoknak még nem volt androidos philips tévéjeNekem volt, ez ahhoz képest komoly felüdülés, szélvészgyors
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #7522 üzenetére
Igen mert kontraaztosabb lesz a kép, a fekete közeli dolgokat feketén a fehér közeliket meg fehéren jeleníti meg és ugyanez igaz a közép tónusokra is. Tehát kontrasztosabbnak fogod látni a képet, de cserébe részletek vesznek el. Viszont a max fenyeron nem segít vagy csak nagyon minimalisat.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #7505 üzenetére
PH oldalon nem is tesztelnek HDR-t
, mindig csak az SDR-re vonatkozó méréseket adják meg.... Arról nem is beszélve, hogy icc profilt hoznak létre a tv-hez.
Gondolom megadták a gyári értékeket.
Tegnap mértem ki HDR és Dolby Vision esetében is a maximális fényerőt (temészetesen mindekét esetben teljesen ugyanaz) és köze nincs a 600-hoz.
De ettől függetlenül szerintem jó a HDR teljesítménye.A 600 nagyon esetleg csak úgy lehet meg, ha a leghidegebbre van állítva a színhőmérséklet, és dinamikus képmódban van a tv valamint az összes dinamikus cucc be van rajta kapcsolva.
Ezt én nem szoktam mérni, mert hiába nagy valaminek a fényereje, ha közben meg nem színhelyes és nézhetetlen a kép.
De kiváncsiságból megfogom nézni így is.
Rtings-en is sokszor hamukálnak a maximális fényerőt illetően, de ők legaalább odaírják, hogy milyen beállítások mellett mérték és sokszor a legszínhelytelenebb, dinamikus módban adják meg ezt az értéket ők is, de legalább feltüntetik, hogy ez nem színhelyes állapot.
-
válasz
Kiskutya #7493 üzenetére
Mi most az LG 65 CX3-at nezegetjuk. Vodafone-tol ki tudnank hozni kamatmentes reszletre, ugy nem faj annyira
Pont erdeklodom, hogy megeri e az 520000Ft-ot
Viszont ott is meglesz a lejatszo mizeria biztos, nincs csak USB 2.0, a lan is 100-as. Pedig szerettem volna mar, ha a sok kutyu eltunne innen, es csak a tv-t kellene hasznalni
Tcl-t most annyira nem nezegettuk, mert mikor a mostanit megvettuk, eldontottuk, hogy a kovetkezo oled lesz. Viszont a C728-nal nem keves az a fenyero?
-
Piftuka
veterán
válasz
Kiskutya #7351 üzenetére
Az a kékes derengés a fekete részeken (főleg a Star Wars jelenet alsó sávjában) a tévéd sajátja, vagy csak a fotók adják így vissza?
Illetve egészen biztos vagy abban, hogy a "Q80R" mozgásmegjelenítése jobb?
Csak mert a Samsung QLED tévéi finoman szólva sem a tökéletes mozgásmegjelenítésükről híresek.
"Agyon kell interpolálni" a képet, hogy viszonylag folyamatos legyen...
-
Lacko87
tag
válasz
Kiskutya #7452 üzenetére
C1 lett, de eddig nem győzött meg teljesen még, hogy jó döntés volt. Sport (foci) eddig értékelhetetlenül rossz. Próbálgattam beállításokkal játszani, de csak minimálisan javult a helyzet a tökéletestől még messze van. Általánosságban a TCL sokkal élesebb és jobb képet adott a Telekom boxból jövő tv csatornákra és különösen a foci meccs során van egy hatalmas különbség. Illetve még az Androidos rendszer számomra sokkal izgalmasabb volt mint ez az LG webos.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kiskutya #7431 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit megijedtem, mikor frissítés közben tükörképet láttam ahol jobbról balra íródtak a betűk, de aztán lefrissült.
Annyival lett jobb a helyzet, hogy most nem fagy bele a TV a filmbe, ki lehet lépni belőle. De ugyanúgy csak 2-3 másodpercet játszik le.
Mondjuk azt nem mondtam, hogy 2160P-s fájloknál van ez a probléma. -
Botika89
tag
válasz
Kiskutya #7401 üzenetére
Arra én is igen!
Tegnap be dugtam a 2 tb merevlemezt tv-ben be nyomtam egy 60gb DV filmet kodirol meg halt nem bírta le játszani ! Meg próbáltam saját lejátszóval ! Hat ott meg rosszabb volt! Shield tv pron keresztül vígan megy minden! Azért próbáltam lássuk a dolby Atmos logó elő jön-e de nem se dts x HD master semmi csak DV és HDR10 !
Kiváncsi leszek a shield tv prora lesz-e android 11
-
tibe0309
tag
válasz
Kiskutya #7379 üzenetére
Az úgy nem fog menni, nekem sem ment (azt írja, hogy: "your update package isn't the newest")
További infó: https://t.me/s/tclupdatesFeltettem, új loading logó volt, ezen kívül egyelőre semmi változást nem látok, de nem néztem annyira még
-
tibe0309
tag
-
rankesz
veterán
válasz
Kiskutya #7351 üzenetére
Nem tudom élőben hogy mutatnak ezek a fotózott képeid, de nekem az az alapvető problémám ezekkel hogy a letterbox filmeknél bárhogy állítom a fekete sáv felül 15 éve ugyan olyan sötét szürke a csík, közelében sincs az oled feketéjéhez.
Fald ide vagy oda, (de ez elvileg nem is tudja) -
Rogiii
aktív tag
válasz
Kiskutya #7351 üzenetére
Az enyém ezt a szintet meg sem közelíti.
Mondjuk utolsó darab volt az Euronicsban, lehet ezért volt már félre rakva. Nem is tudják cserélni, mert nincs nekik raktáron így csak az elállás maradt.
Sajnos nem tudom lefotózni, mert már visszacsomagoltam. Ma vagy holnap viszi is vissza a futár. -
Rogiii
aktív tag
válasz
Kiskutya #7347 üzenetére
65" a méret.
Igen kikapcsoltam minden képjavítót, sőt végigmentem minden képopción a szabváynostól a moziig, de mindegyikkel nagyon rossz volt a kép. Az élesség csúszkát is próbálgattam, de nem láttam változást minimum és amximum érték között.
A színek, fényerő és a mozgásmeglenítés az rendben van. Maga a képminőség nagyon gyenge.
Akkor nagy valószínűséggel kifogtam egy hibás vagy rossz panelt. Mást egyszerűen nem tudok elképzelni vagy maga a felskálázás nem működik megfelelően.
Az egész család ki volt akadva hogy nagyon homályos a kép, a fejek körül szabályos aura van film vagy sorozat alatt. -
Rogiii
aktív tag
válasz
Kiskutya #7344 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült beüzemelnem a c728 tv-t. Sajnos vagy kifogtam egy rossz példányt vagy túl magasak voltak az elvárásaim, de nekem tetszik sajnos a képe.
A 4k hdr az nagyon szép rajta, de ha full hd filmet vagy sorozatot nézek, akkor nagyon életlennek és homályosnak látom a képet.
Az android viszont nagyon fluid rajta.
Ezért úgy döntöttem elállok a vásárlástól.
Köszönöm annak aki segített, amikor kérdéseim voltak. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #7323 üzenetére
Ez az említett szervízmenüs reset "mivel tud többet" mintha normál menüből csinálok gyári visszaállítást?
-
dropi
senior tag
-
Brandynew
őstag
válasz
Kiskutya #7285 üzenetére
Biztos, hogy arányaiban többe kerül? Ha egy 75"-os QLED-ről beszélünk, akkor igen, baromi sokba, viszont annó egy CRT tévére a béred jóval kisebb része ment rá, emlékszem, csak úgy bementünk a boltba egy tévéért, nem kellett rá gyűjteni, meg hosszasan keresgélni, hitelt fölvenni főleg nem. Egy Porsche javítása is többe kerül, mint egy Ford Fiestáé.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Kiskutya #7208 üzenetére
ha nem látod a különbséget köztük,akkor sajnálom
HDR teljesítmény, színek, részletek, élesség, feketék, mindenben nagyon megveri a c728-at. De ez így van rendjén, jóval drágább is. De legalább nincs tularazva a c825, többet fizetsz érte , de jóval többet is kapsz. Mind a 728 mind a 825 best buy áráért, ez kétségtelen, nem hiába lett mind2 eisa díjas is mint premium lcd , és bestbuy lcd tv.
-
Dadpool
aktív tag
válasz
Kiskutya #7096 üzenetére
Nos ugye mondtam hogy a másik házba tervezzük a tv-t de azert nem bírtam ki hogy ne nézzek rá. Döbbenet
Most éppen egy lg 50uh635v van használatban és eddig azt hittem hogy ennek tökéletes a képe.🙂 Persze az volt míg be nem kapcsoltam a tcl-t. Mindig is szerettem belevágni valami újba, így lett jópár éve xiaomi telefonom. És most igy elsőre azt mondom hogy figyelemmel követem a kínai tv vonalat mert ezért az árért szerintem verhetetlen.
Fotóztam egy két képet de előre szólok ez csak egy gyors bepillantás volt. Meg a dobozból se vettem ki teljesen mert várja az új helyét a falon. Mégegyszer köszönöm az ajánlást eddig hozza a hozzá fűzött reményeket 🙂
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #7027 üzenetére
Ezt a hülyeséget....
Legalább egy figyelmeztetőt kaphatnak az ilyen fék infót terjesztő, hiszen csak itt hányan vettünk az elmúlt hónapokban új TCL TV-t...... aztán a Telekomos készlet is időnként kifogy és újratöltődik....én féléven belül kettőt is vettem egy c715-öt és és egy c728-at. Mindkettőt újonnan.
-
rankesz
veterán
válasz
Kiskutya #7029 üzenetére
Én meg 2 nap alatt egyelőre meg sem találtam a mozi stb módokat...
Elsőre a menüben kóborolva pl érdekesen írt ekvalájzerrel is találkoztam, majd szólt a tv hogy "Frissítsünk?" mondom MOST NE, erre fogta magát, újraindult és mégis feltúrta az update-et...
Lehet akkor lett más a menü vagy kéne egy FR...? Jó lenne ha valaki leírná pl pontról pontra hogy hol vannak ezek a mozi meg stb módok, szeretnék nyugodt lenni hogy nem én vagyok hülye
-
Dio9
csendes újonc
válasz
Kiskutya #6912 üzenetére
Tegnap csoda történt). Egyébként eset még hívtak a szervízből, hogy ma jönnek. Este foci közben felugrott egy ablak, frissiti a tv-t? Gondolat igen hamár nem tudok semmit csinálni. 10 percig frsisített aztán minden a helyére állt. Még a hdmi3 nak is lett kimenő hangja.
-
Dio9
csendes újonc
válasz
Kiskutya #6900 üzenetére
A szervizben egyenlőre anniyt mondtak, Ők nem fognak nincs idejük vizsgálodni, jönnek és cserélnek egy alaplapot). Én meg ...nem szeretnék egy pár napos tv-t szétkapatni egy új alap lapért. Inkább cserélném. Hát majd kiderül. A menükben nem tudok adni továbra se parancsot semmire. ( A tv szerelő ismerősom meg mondta előtte)))...nem vedd meg mert ha szerviz gondod lesz nem tudnak segíteni és ezekhez az alkatrész pótlás nehézkes már csak a beszerzése is. És felsorolta melyik mákának mi a hátránya. Samsunghoz 1-2 napon belül bármit beszerez. Nyilván most az ár gyözött))) ha pár napra is)
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Kiskutya #6877 üzenetére
#6871 mikrofon
#6872 belashx
#6875 Kiskutya
Köszi. A poszt megírás után találtam egy dinamikus kontraszt beállítást, azt kikapcsolva már jóval megnyugtatóbb volt a dolog. Átnyálazom még egyszer a menüt azok után amiket javasoltatok és csekkolom. FW ből a legutolsó van fent amit az FW kereső megtalált. Betat honnan érdemes letölteni? -
ndavey
tag
válasz
Kiskutya #6861 üzenetére
Én amúgy is a sötétet használom Dolby Vision esetén, de ez nem hiszem, hogy fényerősségbeli probléma lenne.
Saccco által tippelt tömörítéses beállítást még keresem, mert azon biztos nem állítottam még.U.i: Bocs közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam, mert képélességet írtál
Akkor ennek még utánajárok
-
ndavey
tag
válasz
Kiskutya #6850 üzenetére
Egyelőre sajnos még nem volt annyira időm állítgatni a TCL C728-at, illetve nincs is annyira támpontom, mint pl az XH90-hez egy csomó youtube videó a képbeállításhoz.
Az eddigi tapasztalatok alapján azt tudnám mondani, hogy színvilágban jobban tetszettek a Sony kicsit természetesebb színei (bár ezen is még valószínű lehet alakítani), illetve a távirányítója valahogy jobban kezelhető volt, mint a TCL-é. Ennél ha gyorsan nyomogatom valamelyik nyilat, akkor hirtelen begyorsul és túlugrik, meg talán egy nagyon picit lassabban is reagál a nyomásokra.
Mozgásmegjelenítésben viszont szerintem jobb a TCL, illetve a feketéi is lehet, hogy szebbek.Viszont van egy furcsa dolog, amit a TCL-nél tapasztaltam. Egyelőre csak netflix tartalmaknál vettem észre, hogy eléggé szemcsés/zajos a kép, és ilyen nem volt a Sonynál. Lehet, hogy csak szoftveres probléma, amit javítanak, illetve a beállításokban a DNR érték magasra állításával valamelyest javul a helyzet, de egy kicsit úgy is látszik.
-
-
laci1892
őstag
válasz
Kiskutya #6391 üzenetére
Üdv.
Próbáltam innen letölteni a fájlt (c815 szoftvert ):rá tenni kibontatlanul rá tenni egy pendrive-ra ezt a fájlt és fel tenni a tv-re helyi frissítés menü pont alatt az új szoftvert.
Nem ment, így a tcl oldaláról próbáltam le tölteni a 645-t. Ott se ment. Majd előről kezdtem egy másik pendrive-ra rá próbálva tenni. Ezt a pendrive-ot mindenekelőtt formatáltam ( gyors formázás ) fat32-re
Ennél se ment. Se erről az oldalról se a tcl oldaláról. Nem értem.... Valakinek ötlete? Megőrülök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3312, 94% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3289
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest