- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
weky
tag
Szia!
A típus nálam is megegyezik, tegnap kipróbáltam az intelligens képet, de közel 1 óra tesztelés alatt nem tapasztaltam színes bevillanásokat vagy kép töredezettséget.
Egy kérdésem viszont lenne: a képmegjelenítés között a "szabványos" és a "hdr javított" opciók között váltogatva nem tapasztaltam látható változást, míg mondjuk a "mozi" vagy a 'játék" módot választva igen. A HDR képmegjelenítés csak speciális esetekben (pl. PS5 használata) működik, normál, hd tv adás közben semmit nem oszt/szoroz? -
tomp
félisten
Nálam C715-ön korábban egy szerviz menüs reset után megállt az ország listánál. Hiába választottam ki, visszaugrott oda. Leszedtem a rendszer img fájlt pendrive-ra, majd áramból ki, pendrive be, power nyomva tartva visszadugtam. Mikor megjelent a folyamat jelző csík, elengedtem és megvártam a telepítést. Ez után jó lett. Ez a művelet formázza az egész belső tárhelyet és újratelepíti a teljes rendszert az összes partícióval együtt.
-
-
embe
nagyúr
Én is, ahogy Kiskutya is írta - ISO-ból újra húznám a tévét. Nekem is voltak anomáliák, de már 2x csináltam, és rendbe jött.
De persze ahogy ilyenkor mindig hozzáteszi mindenki: Csak saját felelősségre!Neked az bonyolítja a dolgot, hogy most jelezted a szervíznek a hibát, és egy esetlegesen félrecsúszott frissítést nehéz lenne megmagyarázni.
-
Kiskutya
veterán
Gratulálok a szerviznek....
ha egy folyamatot elinditanak legalább fejezzék be! Mi az a duma hogy nem ismerik a szoftvert akkor minek szervizelik! Szerintem egy full reinstall megoldja ISO fájlból kell telepíteni a szoftvert. Itt már csinálták páran én még nem azért nem tudok segíteni.
-
mikrofon
veterán
Nah ez már jó, mert elnémítottad a tv hangszóróját. a TV-nek meg lehet mondani, hogy ne e-ARC hanem csak sima ARC legyen. Ezt próbáltad? [link]
Itt a CEC menüponton belül kapcsold be a CEC-t, és ha megjelenik a listában a soundbar-od akkor kattints rá és kapcsold be hogy erősítő: [link]
Itt ugye az ARC-ot kell kiválasztani: [link]
Itt a digital output menüpont alatt próbáld végig az összes lehetőséget. Hátha automatikusan olyan formátumban küldi a TV a hangot amit soundbar-od nem ért: [link]Így mennie kell, mert visszafelé kompatibilis az ARC illetve hdmi port is. Csak ezt tudatni kell aTV-vel. Ha így sem megy, mégsem, akkor vagy a kábellel van valami probléma, vagy a soundbarod nincs jól beállítva. Esetleg hibás, rossz a készüléked.
-
mikrofon
veterán
Ott van a beállításokban, hogy melyik kimenet szóljon. Magadnak tudod beállítani. Így lehet az is hogy csak az egyik kimenet menjen vagy a tv hangszórója is szóljon.
Szerintem egy kicsit meg kéne ismerkedned a tv-ddel és a menüjével. Vagy vissza cserélni az előző tv-d márkájára. Mert így sosem leszel elégedett.
Szerintem.... -
Kiskutya
veterán
Lehet megérne kiprobalni másik kábellel hiába működött az előzőn. Egy másik topikba a Samsung q80 tv nem ment azt hiszem Yamaha erősítővel és az előző tv-vel semmi gond nem volt. Az hogy az arc ilyen szar mindenhol nem a tv hibája. Nekem kábel csere megoldotta a pio erősítővel az összekötést mert elsőre nekem se ment. (C715) Egyébként a c728 nagyon új tv lesz még rá bőven javítás!
-
mikrofon
veterán
Az arc egy egyirányú képi (bemenet) és kitirányú hangi (bemenet és kimenet) kommunikációt tesz lehetővé. Az hogy a Panasonic tv-vel működött csak akkor releváns ha az is hdmi2.1 képes volt. A CEC-et mindenképpen be kell kapcsolnod hogy legyen ARC ezen a tv-n legalábbis.
Úgyan nem 4k/120Hz-en használom de nekem működik arc gond nélkül , azon hallgatom esténként a filmeket mert egy hdmi-s füles csatlakozik oda. Sajnos ha nincs CEC engedélyezve és nincs beallitva a cec eszköznél hogy erősítő, akkor nem megy nekem sem a hang a fülesen. Ez elég szívás mert így a cec összeakad az AVR-emmel... így az avr-emen ki kellett kapcsolni a cec-t. (Az avr -em pedig a medialejatszó és a tv között van és a tv hdmi2 csatlakozójára van kötve.)
Az hogy nincs hang akár a soundbar "hibája" is lehet, mert lehet a tv a 4k/120Hz mellett olyan hangsávot küld amit nem tud értelmezni.
Az audio és rendszer beállításokat kell végig nézni mind két eszközön. Kifejezetten a hangmódokat a HDMi típusokat, módokat és a cec-t kell jól beállítani, egymáshoz hangolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile (ARPG)
- The First Berserker: Khazan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Motoros topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest