- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
Nem mindegy a csatlakozás. Az Arc HDMI kisebb sebességre képes és ezért csak veszteséges kódolású hang megy rajta át, pl. ilyen a Dolby Atmos. Ehhez lényegében bármilyen HDMI kábel jó, még az 1.3 kábelek is támogatják.
Az eArc HDMI képes csak veszteségmentes hangátvitelre.
Amit te akarsz, a Dolby TrueHD, az egy veszteségmentes kódolású hang. Ehhez mindenképp 2.1 HDMI kábel kell, mindenhol megfelelő fogadó csatlakozókkal - eArc. -
Redlight2
tag
Miért van az, hogy HDMIvel összekötött samsung soundbarral minden oké. Kivéve bekapcsoláskor. A tv kiírja h soundbarra van kötve eArc-on, a soundbar is bekapcsol egyből és kiírja h tv eArc. De nincs hang a menüben. DirectOne alkalmazás elindítása után sincs hang. Ha youtubeot indítok és lejátszok vele valamit, akkor megjön a hang és onnantól kezdve minden oké. Megy a hang a menüben,directOnennal ,plexxel mindennel. Semmi gond nincs utána, akár egésznap mehet. Mindent patent ezt leszámítva. Be volt kapcsolva a gyorsindítás. Miután kikapcsoltam , utána pár napig jónak tűnt. De most megint kezdi lassú indítással is.
-
Redlight2
tag
válasz
Urguru #24356 üzenetére
Megnéztem a RebelMoon-t, amin AUDiO....: Hun DDP-Atmos 5.1 768kbps hangsáv volt. Kicsit hangosabban, mint kellett volna
Nekem annyira nem jött át ez a térhangzás, nem igazán érzékeltem sokat belőle. Igazából nem is vártam el. Viszont a hangok tiszták...kb mindent is tisztán hallani
a beszéd tökéletesen érthető a legdurvább/hangosabb akciójelenetek között is. Hangerő is parádés. A basszus meg valami lehengerlő. Komolyan le kellett vennem belőle, de még így is megvan a mozi élmény. Kis 15nm2-es szobában használom és szószerint a csontjaimban éreztem a dübörgést és a lehető legtisztábban semmi torzítással. Űrhajós jeleneteknél és robbanásoknál, ahol sok szerepet kaptak a mélyhangok már kicsit paráztam, hogy a szomszéd dobhártyája is beszakad
Szerintem megérte, nagyon szépen tisztán szól és emiatt olyan részleteket is hallani amit tv-vel tuti nem. Mozi élmény is megvan bőségesen, annyira kemény a mélyláda
És ez még csak jobb lesz, mire bejáródik rendesen.Urguru, tényleg megérte a 2 hatsó hangszoró is? melyik tipust vetted?
c845-tel nekem eARC-os HDMI-vel kikapcsol a tv kikapcsolásakkor...még a kis Bye üzenet is felvillan a kiskijelzőjén. -
Redlight2
tag
válasz
vonSux #24281 üzenetére
Ma jött meg
még nem tudtam tesztelni nagyon. Összepakoltam a tv-vel, gond nélkül eARC-on megy minden. Nagy ,nehéz ,minőséginek hatò cucc. Így elsőre a bass az valami brutàl
még tvadásnàl is. Gyors belehalgattam pàr letöltött tartalmamba , ott még jobban szòl. A beszéd szerintem jobban érthető, mint a tv hangszòròival. Tisztàn szòlnak a magasok is. Sőt...olyan részleteket is hallok, amit eddig nem
pedig nem vagyok vàjtfülű
Holnap szabis vagyok..le akarom tesztelni rendesen.Ezért is kérdeztem itt a topicban, hogy a tv-n a hangfeldolgozàst hagyjam-e auto-n? Illetve a Digitàlis hangkimenetet is hagyjam-e auto-n? Vagy azt inkább HDMi jeltovábbításra kellene állítani?
-
Redlight2
tag
C845 mellet egy samsung q600b soundbart hasznàlok eARC-on hdmi-vel. A tv hangbeàllítàsainàl érdemes mindent automatikuson hagyni ?
-
BB555BBB
tag
Hello,
C935 mellé keresek soundbar-t amin van HDMI2.1 és eARC-on is támogatja a Dolby Vision-t. -
BB555BBB
tag
Hello,
Az alany: C935.
A probléma apple TV nem teljesen úgy működik ahogy kellene:
- az AppleTV Remote-on hiába állítom a hangot az nem nagyon van hatással a TV-re...
- Nem kapcsolja be a TV-t amikor az Apple TV-t elindítom.
eARC portra van kötve az Apple TV
Valakinek valami ötlet? -
ricsi0307
senior tag
válasz
Buster17 #21473 üzenetére
Nekem ugyan C835 van de én sok tesztelés után végül kikapcsoltam a Game módot. Így nincs VRR és ALLM, de mivel én nem játszok olyan játékokat ahol ez kéne így nincs rá szükségem. A képet hiába állítgattam, nem tudtam ugyan olyanra belőni mint mozi módban, illetve Xboxon game módban nincs Dolby Atmos eARC-on.
-
szkutyi
addikt
Feltettem az 562-t erre hdmi4 earc-n nem látja a média lejátszót.....Ez valami bug?
-
Osynho
addikt
válasz
PSandro9 #19057 üzenetére
Igen, de megoldható pl HDMI extractorral is, amit a médialejátszó után kötnék, és külön mehetne a kép a tv-be, hang az AVR-be. Vettem anno egyet, de a HDR tartalmat nem vitte át, fakó volt a kép. Eladónál működött, nálam sehogyse akart (több kábel, több erősítő kipróbálva), így nem kínlódtam ezekkel, ráadásul, ami jó, az nem is olcsó,
#19060Gino2
Igen, köszi, közben én is néztem. Az a baj, hogy az AVR-em nem eARC-os, így nem tud lossless hangot fogadni. Az újabb AVR-ek, amik már eARC-ot is tudják, az eleve támogatják a HDR-t is. -
haxxika
senior tag
válasz
cszalien #19001 üzenetére
55C728, minden app megy (netflix, hbo max, disney+, appletv) legfrissebb fw-vel (562). Van soundbar rádugva HDMI-n keresztül, az eARC-on PCM-re van rakva a mód. Korábban itt el volt nekem állítva és semmi hangot nem vitt át csak kb menüt, ha itt átraktam PCM-re onnantól minden is működött.
-
Osynho
addikt
válasz
Kiskutya #18984 üzenetére
Az Atmos egy dolog, én HD hangokra gondolok (Atmos még Netflixen is van, elég alacsony bitrátával). A HDR úgy jön ide, hogy mivel az erősítőbe mennek a források és onnan a TV-be, ezért így bukom a HDR-t, tehát megoldás lehet a TV beépített lejátszója, amennyiben nem bukom a HD hangokat miatta. Ehez eARC kellene, amit elvileg a TCL tud, viszont az erőstő nem. Bonyolult lesz ez.
-
mukisrác
aktív tag
válasz
mukisrác #18253 üzenetére
Sziasztok,
Ma végre visszatért a TV (55c839) emag háztól házig szervizből (nem kapkodták el), elvileg mainboard csere volt.
503as build volt rajta, 511-gyel kaptam visszaOlyan gondom lenne most, hogy sehogy sem tudom munkára bírni az eARC kimenetet.
-A hangmenüben próbáltam automatikus választást és Arc-ot is.
-a bemenet Beállítások között be van kapcsolva hogy eArc, és a hang továbbítás is.Van esetleg valami ötletetek, vagy megy vissza újra?
Köszi előre is -
FJC
senior tag
-
válasz
Gino20 #15939 üzenetére
Most tervezgetem még csak az új rendszert, de szeretnék 5.1.2 rendszert, kinéztem már az audió részt, és a C835 a kinézett TV. Sosem volt még térhatárú/hdr/stb. rendszerem, sima fullhd sztereo párosításom van jelenleg.
Nem tudom, hogy és mikor működik a TV-ken a passthrough, ezért puhatolózom.Pl. sehol nem találok infót arról, hogy a TV-k hangformátum kezelése csak arra vonatkozik, hogy a beépített hangrendszeren megszólal-e, vagy arra is, hogy tovább tudja-e küldeni eARC-on.
-
Sziasztok!
Ha egy TV (C835) nem tud bizonyos audioformátumokat (Dolby TrueHD, vagy a DTX:X, DTS-HD Master Audio) a specifikáció szerint, attól még tovább tudja küldeni eARC-on egy erre alkalmas erősítőre?
Kössz!
-
Rendo84
senior tag
Nálam lévő helyzet: RTX 3090 vga, legújabb driverrel.
TV ezt írja a legújabb szoftver van rajta szerinte
Magyar nyelvre van nálam minden állítva, de ez az egy menüpont még is más nyelvű, ha minden igaz horvát?
Más felől nem tudom átállítani a csúszkát a távirányítóval!eArc mode nálam is aktív, viszont a menüben utána nincs semmi! Sem ALL, sem pedig VRR
Gamebar: "Gamebarben állítsd FAST-ra a válaszidőt, így egyből lesz ALLM, VRR, G-SYNC."
Nem találtam, tudnátok segíteni hol állíthatom a válaszidőt?144 Hz: Win 11 és nvidia vezérlőpultban is 120 Hz-et látok. 144 Hz hogyan hozható elő?
Próbálkozom, kitartó vagyok, de úgy érzem itt nem csak a tapasztalatlanságom játszik közre.
-
Saccco
nagyúr
válasz
rumkola #15382 üzenetére
Ilyet vettem 10 méterest, 120Hz 4K megy rajta:
US $24.51 54%OFF | FIBBR Optical Fiber 8K 60Hz HDMI 2.1-Compatible Cable 48Gbps 4K 120Hz 144Hz eARC HDR HDCP 2.2 2.3 HDTV PS5 Blu-ray Xbox PC TV
https://a.aliexpress.com/_mOHd39C -
lazara007
tag
válasz
Gino20 #14275 üzenetére
CEC-es keresztul nem iranyitja a kulso media playert ( KODI,odroid, Corelec).
Elozo 5 TV-m tudta ezt, hasznalhatok meg 1 taviranyitot?
Hangerot legalabb viszi a TV iranyitoja.
eARC kivaloan mukodik SB-vel, lekopogom, de meg varom , hogy megerkezzen az Nvidia Shield, es vegre az eletben eloszor losless Atmos-t/vagy DTS-HD-t tudjak hallgatni. -
Gino20
őstag
válasz
Vhiktor #14278 üzenetére
Dobozából kicsomagolva természetesen nálam is, de azzal még rosszabb volt. A 468-as fw-re gondolsz, amivel ma adják vagy valami kicsit régebbi kiadáskori fw-re? Ha van ilyen és lehet, akkor természetesen downgrade-elem (mondjuk ezt nem tudom, hogy lehet-e, vagy ha igen, hogyan kell).
Szeretnék rá megoldást találni, mert kegyetlen jó cucc, főleg ár/érték arányban.Csak kíváncsiságból...mivel használtad? Esetleg valami új eARC képes SB-vel vagy mondjuk valami régebbi ARC képes SB-vel/AVR-el?
Sajnos tegnap jelezte itt más friss C835 tulaj is, hogy eldobja az AVR kapcsolatot / hangot, de neki ki is kell kapcsolni mindent, hogy újra legyen hang/kapcsolat -
Gino20
őstag
válasz
Gino20 #14224 üzenetére
Na elbénáztam (este fáradtan már nem vettem észre). A HDMI1-be csatlakoztattam az AVR-t, de a HDMI4 az eARC. Már van hang, de ez a CEC kegyetlen és ez gondolom ennyit tud. Mondjuk úgy, hogy csak vezérelgeti a hangerőt, de kegyetlen lassan és lefele kevésbé (hol halkit, hol nem). A médialejátszót továbbra sem kezeli. Szóval az 1 táv helyett most úgy néz ki, hogy 3 kell
.
Nem értem miért ilyen trágya.Egyéb: csatornákat, hogy kell berendezni a Digi alap kiosztására? Ez most konkrétan ABC szerint sorba rakta
-
Gino20
őstag
válasz
lazara007 #14054 üzenetére
Ugye nekem is csak úton a TV, de valami hasonló kérdés bennem is megfogalmazódott, vagyis leegyszerűsítve, ha van egy mindent is támogató eARC képes eszközöm, amire ráadásul akár telepítem mondjuk a KODI-t (amit a jelenlegi samu - tizen esetén nem tudom megtenni, így maradna a belső lejátszó), akkor vajon szükséges a külső médialejátszó? Házimozizok, így fontos számomra a passthrough meg alapvetően a kadenciahelyes lejátszás, de vajon ezek elérhetőek a google TV-re telepített KODI-n keresztül is?
Jelenlegi lánc HDMI-n keresztül: médialejátszó -> (HDMI 2.0 ARC képes) AVR és AVR -> TV, de a lejátszóm egy Beelink CoreELEC-el (KODI-val) használva, vagyis nem támogatott a DV. -
lazara007
tag
Valaki meg tudná erősíteni, hogy a C835 képes eARC-on keresztül passthrough átadni a losless Dolby Atmos hangot soundbarnak True-HD? DTS, DTS-HD, DTS:X helyzet?
TV-n futó bármilyen programmal elérhető losless Atmos? -
Robin346
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem ! Egy c728 és egy jbl sb120 hangprojektort szeretnék egybe kötni, de mikor átállítom a hangkimenetet ARC-re, azt írja hogy nem észlel eszközt
Már többször megnéztem a kábeleket, és a csatlakozót is, eArc/ARC-ba van dugva
Csak vezetéknélkül sikerült csatlakozni ,de úgy nem az igazi, valami tipp ? -
Imike_80
aktív tag
Szia,
Köszi, így sajnos nem igazán vagyok előrébb.
HDMI 1-en van a Soundbar + mélynyomó, eARC bekapcsolva.
Hangkimenet általában ARC-on, de ugye ha nem szól, átállítom Belső hangszóróra.
Dolby Atmos bekapcsolva
Beprogramozott hangzás: Dinamikus
Aut. hangerő-szab: ki
Digitális hangkimenet: Automatikus
DTS DRC: beValaki esetleg tudna segíteni?
A Google Assistant funkciók is érdekelnének!
Üdv.
-
gyűrű
addikt
válasz
Imike_80 #13071 üzenetére
A V432 stabil.
A HDMI hogy van beállítva?
A HDMI1 ARC kimenetről megy a hang ugye?Hangbeállítás , Hangkimenet auto vagy Arc,
Atmos engedélyezve ha van.
Intelligens hang sz@rok kikapcsolva.
hangbeállítás speciális, digitális hangkimenetnél HDMI.
Bemeneteknél ARC vagy EARC engedélyezve.
Ekkor elvileg minden hang kimegy. -
LSL1337
őstag
válasz
Pistu_ #12821 üzenetére
hali.
bárkinek van eARC tapasztalata PCM bitstream-mel?
5.1-et vagy 7.1-et tovább tud küldeni soundbar-ra?
835 nagyon tetszik, de hdtv test-es EDID info alapján LPCM itt is csak 2 csatornát enged.
Játéknál a dolby/dts rengeteg delay-t tesz az egészre, és használhatatlan.
fel nem bírom fogni, hogy ez az embereket hogy nem zavarja, vagy senki nem használt 5.1-et ARC-on keresztül?Szóóóval,
régebbi/egyéb modelleknél esetleg van 5.1/7.1 PCM eARC támogatás?
sok samsung/lg/sony TV-nél is hiányzik ez a feature sajna -
mocsyvitya99
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy folyamatosan elmegy a hang a soundbaron film közben. Hdmi earc portba csatlakoztatva, cec bekapcaolva. Idáig minden jól ment. Most volt szoftver frissítés a tv-n, azóta csinálja ezt. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
szjoci
őstag
válasz
bomizo #11334 üzenetére
Szia!
Beállítások/csatornák és bemenetek/csatlakozók menüben CEC alatt nálam minden bekapcsolva, valamint alatta az eARC mód is.
Beállítások/kijelző és hang/hang/hang kimenetnél az ARC van kijelölve (lehet csak akkor engedi, ha be van kapcsolva az erősítőd is)
Így tv bekapcsolásakor a hangrendszer is bekapcsol, tv távirányítójával annak a hangerejét állítom.
Képmód váltás: beállítás gomb (fogaskerék), jobb alsó ikon (nálam a 4.) a képmód. -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
Most már eléggé idegesít a dolog, ezért gondoltam jelentkezem.
55C728 - V414 - a legújabb Google TV-s firmware.
HDMI1-en ARC Soundbar van csatlakoztatva. Random jelleggel elmegy a hang, kiírja, hogy "ARC device not connected". 5-10 másodperc múlva kiírja, hogy "ARC device connected" és visszajön a hang. Kb. 1 vagy fél percenként dobálja el a hangot ilyen módon. Próbáltam valamihez kötni, de eddig nem sikerült rájönnöm miért csinálja, vagy mitől ne csinálná. Próbáltam, hogy Home kezdőképernyőre rakom és úgy kapcsolom ki, vagy TV üzemmódban, visszatér a probléma.
Ilyenkor a megoldás a teljes restart. Van, hogy pár napig nem csinálja, de tegnap este restartoltam és most megint eldobta a kapcsolatot.
A beállításokban az ARC be van kapcsolva természetesen. Illetve az is, hogy kezelje CEC módon, szóval ki/be kapcsolja, hangosítsa a TV távirányítóval.
Próbáltam ilyenkor ki-be kapcsolni az Inputnál az ARC-ot, eARC-ot, egyik sem 'hozza vissza' a hangot.
Van valami ötletetek, mitől lehetne megszüntetni a problémát? Esetleg workaround is jó lenne, csak ne kelljen minden nap restartolni a készüléket.
Másik TV-n tökéletesen működött a Soundbar hónapokig, szóval hogy azzal baj lenne, kizárnám. HDMI kábelt is cseréltem. Sőt, átraktam másik HDMI portba, azt hiszem a 3-as még, ami ARC-os, ott is csinálta ugyanezt. Tanácstalan vagyok., -
Bellami
csendes tag
válasz
Bellami #11052 üzenetére
Sikerült megtalálnom a megoldást mind az atmos hangzásra, mind a netflix-re, hogy nem engedte csak az 5.1-t.
Először az atmosról. Hiába van kiírva az információs sávbsan az atmos hangzás, ha a magyar hangsáv nem abban van! Euért nem játszotta le minden esetben, mikor ki volt írva. Ami magyarul is atmos, azt játszotta le aebben a hangzás módban. Ha - amelyiknél csak az eredeti hangsáv van atmosban -, átállítom a magyarról az eredetire, akkor már atmosban jön a hang. Ennyi.
Viszont a másik, sokkal érdekesebb a számomra. Azután tünt el a netflixből a z atmos lehetősége a filmeknél, hogy kicseréltem a 2.0 hdmi-t 2.1-re! Mikor a 2.1-nél az eARC-t visszaálítottam csak ARC-ra, akkor újra megjelent ez a lehetőség. eArc-nál viszont nem! Vissza cseréltem a 2.0 hdmi-re, és eArc-on is meg maradt az etmos lehetőség, nem kellett vissza állítanom ARC-ra. Nem is értem ezt. Egy 2.1-s hdmi-n elvileg jobban kéne működni, de ezek szerint még sem. -
Bellami
csendes tag
Netflixnél vettem észre, hogy nem minden esetben küldi át a soundbarra a"atmos"-t. Hiába van kiírva a filmnél hogy "Dolby Atmos", valamelyiknél abban jön a soundra a hang, ki is írja soundbar. (HW-Q90R) Pld a The Witcher, , Snowpericer, Birmingham Bandája abban jön, a fekete Rák Hadművelet, a sötétség, az átkozott meg nem, pedig ott is Atmos hangzás van feltünteve? 2.0-s HDMI kábellal van összekötve, és a soundbar tudja az eARC-t. ( eredetileg nem, de jött rá frissítés, azóta ki is írja hogy eARc. Ja, a TV 55C825.
-
gboorka91
csendes tag
válasz
kisPocok #10623 üzenetére
én simán az audio kimenetet (bekapcsolt cec és earc mellett) hdmi passthroughn hagytam, kiváncsi voltam miként kezeli a hangot az erőlködő (pioneer vsx916k). nagy meglepetésemre minden hangformátumot eszik legyen az dlnaról netflixről stb... szépen meg is szólalt a térhangzás. nekem is v414 van a tv-n.
-
kisPocok
csendes tag
C728, GTV v414 + eARC / CEC bekapcsolás
Leírom hogyan sikerült bekapcsolni az ARC/CEC dolgokat Google TV alatt, mert beleöltem 3 órát és semmilyen elérhető online guide nem így mutatta. Nyilván user error, én kerestem rossz helyen (Sound-nál kerestem hisz' ez audió cucc, közben az inputok beállítási lehetőségéhez került, ami logikus is... mostmár).
disclaimer: csináltam egy factory resetet és onnan kezdtem újra, így minden más beállítás alapértelmezett maradt. Jelenleg nem Google TV módban fut (azaz nem vagyok bejelentkezve) hátha számít ez később olvasóknak.
⚙️ Settings > Channels and inputs > Inputs
- Itt ki majd utána bekapcsoltam az eARC mode-ot (végül ON maradt, de ezzel megéri játsani)
- Majd a Consumer Electronic Control (CEC) menü alatt bekapcsoltam három menüpontot (HDMI control, Auto power on, Auto standby)Ezután elérhetővé vált a ⚙️ Settings > Display & Sounds > Audio > Audio output > ARC opció
ps.: Optikai audió továbbra sem működik semmilyen formában, erre nem jöttem rá. Pedig világít a kis piros fény a tévé felől.
-
Kiskutya
veterán
válasz
JackFeryll #10472 üzenetére
C728 menüjét nem láttam de nekem c715 van én semmivel nem látom lasabbnak mint az előző lg webos-t. Earc nincs c715-ben ez esetleg akkor fontos ha atmos erősítőre akarod a hangot kivinni. A dts meg a dd 5.1 nálam kimegy sima arc-on is.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
TV-s topikban ezt a topikot ajánlották a kérdésemre, köszönöm előre is ha valaki használta már mindkettőt.:
"C715 jó áron jó választás a C728 helyett ha nem lesz konzolom ? Vagy érezhetően rosszabb a menüben lépkedni és hasonlók ? (azt láttam még hogy eARC amit nem tud a 715)" -
mikrofon
veterán
Nekem ott van ahol írtam
Pozíció szerint:
Beállítások - első pont - második pont - utolsó pont
Név szerint:
Beállítások / csatornák és bemenetek / csatlakozók / frissítéssi gyakoriság változóItt található a "CEC", alatta az "eARC" , alatta az "automatikus alacsony késleltetési mód" alatta a "frissítési gyakoriság változó"
automatikus alacsony késleltetési mód beállítási lehetőséget sem ismerem. Ez vajon mit jelenthet és bekapcsolva vagy kikapcsolva jobb filmezéshez?
Egyébként szerintem ez a Google TV sokkal jobb mint az android tv. Ez már egy normális rendszernek mondható. Szerintem még a tv képe is szebb lett. Az eARC is normálisan működik HD hangokkal.
-
Lapalacs
csendes tag
válasz
mikrofon #9980 üzenetére
Én azt gondolom, mivel esetemben a pc a lejátszó, és a benne lévő videókártya hdmi-je 2.0b, és mivel eARC-hez hdmi version 2.1 kell, így eleve csak sima arc-t támogató ilyesmivel lehetne próbálkoznom. Arra célzok, hiába tennék v2.1-es hdmi kábelt a pc és a tv-m közé, majd ugye onnan tv eARC-jára kötném szintén egy v2.1-es hdmi-val ezt az eszközt pl, ha eleve a GTX1650 hdmi kimenete csupán 2.0b, de lehet én gondolkozok rosszul. Tehát sztem Tömörítetlen 5.1 ki sem jön a videokártyámból - ha fejen állok sem - hiába tudná a fejlett v2.1-es hdmi kábel ezt, ha maga a videókártya nem ilyen hdmi porttal rendelkezik...legalább.
-
Lapalacs
csendes tag
Nekem a régi Sony tv-n kiment az 1536kbps is optikán, nem volt gond, de sztem 3 Mbit is átmegy 48 kHz sampling rate-nél.
mikrofon köszi, a C725-ön van eARC, és azt olvasom mindenképp jobban járnák, ha azt használnám egy ezt fogadni képes eszközzel, pl. ezzel. Persze lehet én gondolom túl, hisz gépemben a videokártyám kimenete asszem nekem is hdmi 2.0b, eARC-hez meg kell a hdmi 2.1, ezt meg itt olvasom. -
redati
tag
Nem mellesleg nálam folyamatos a hálózati lejátszás. Nem akad, folyamatos.
65ec780 fw: v653, Onkyo tx-nr 646
A belső playerrel:
Dolby Vision single layer, mkv is, hdr 10, hdr10+, hlg, Dolby digital plussz Atmos, DTS de csak 5.1. Dolby truehd csak5.1. nekem nincs még earc, csak arc. Ezek kiküldve az erősítőre.
Kodi 13 : Dolby Vision single layer, mkv is, hdr 10, hdr10+, hlg, nincs hd hang csak sztereo. Netflix Dolby Vision, HBO go, Amazon Prime hdr10+, tökéletes. Nálam elég jó a fekete, saroknál bevilágitás, filmeknél nem látható. Kb 1 év után is ezt a tv-t választanám. Az Android 11-et várom nagyon, a netflix Dolby Atmos, és a Kodi kadencia helyes lejátszás miatt. Mondjuk a mozgás megjelenítése így is elég jó az ipq engine2 miatt. -
Gino20
őstag
válasz
mikrofon #7946 üzenetére
És tapasztalsz előrelépést hangban?
vagy mi az összeállítás?
Szerintem kicsit túl van tolva ez az eARC, úgy, mint a VRR (ha jól tudom nincs is hozzá szinte játék......persze-persze majd lesz)
Van egy lejátszóm ami passthrough tolja ki magából a jelet és az amúgy eARC képes AVR-em meg fogadja azt és woálá. Vagy a rommá tömörített streaming szolgáltatós pl Netflix Atmos-hoz kell? Amúgy az ARC képes TV-ről is szépen vált atmos forrásra az AVR pl Netflix esetén és szépen működésbe is hozza az atmos sugárzókat, de akkor sem az a minőség, mint a saját 50-70Gb-os forrás. Persze elhiszem, hogy ARC-n alacsonyabb a sávszélesség, tömörített a pl atmos, kevesebb a csatorna, stb, stb, de az egész streaming szolgáltatásról elmondható szeritnem ugyan ez.
Biztos tévedek, szóval javítsatok ki, mert tényleg érdekel, hogy milyen előrelépést hozna pédául esetemben (ahol nincs konzol, ha ez lenne egy példa)
-
mikrofon
veterán
válasz
himpike #7459 üzenetére
Hát ez egy nehéz kérdés, mert én nem nagyon találtam, igazi házimozis térhangzást reprodukáló fülest. A mit találtam az is olyan, hogy HDMi kábel köti össze az adóegységgel és az vezeték nélkül kommunikál a fülessel. Ebből is igazából két alternatívát találtam összesen:
Sony WH-L600 - 70eHUF környéki áron - Nekem most ez van, elmegy filmezéshez este mikor a család alszik, de ennek nincs igazi térhangzása, (mintha valami azért lenne de szerintem ez inkább placebo...) de az már jó, hogy az eARC miatt minden formátumot befogad, így nem kell külön más hangsávval szórakozni ha fülest használok és nem AVR-t. Ha lehet akkor inkább az AVR 5.1.2 rendszeremet használom, csak ugye ennek halkan nincs értelme.....
JVC XP-EXT1 - 350eHUF környékén.... - Olvasgattam róla, de elég kétesélyes amiket írnak, ahhoz meg brutál drága, az ár több mint a TV-é....Sokat kerestem de általában csak gamer füleseket találtam térhangzással, amik android alatt nem gazán működnek.
Pedig én is beruháznék egyre....Viszont ha te vagy valaki talál ilyet, ne tartsa magában.
-
Kiskutya
veterán
Kép minőségben szerintem nincs különbség bár nem láttam egymás mellett a kettőt csak az adatokból gondolom. Elméletileg a c725 hdmi 2.1 és tuti hogy tudja az earc-ot. Illetve onkyo hanrendszer van benne amitől azért nagy csodát nem kell várni hisz csak egy tv hangszóró. Meg annyi hogy a 725 android 11-es rendszer kapott a 715 meg 9-et. Ígéret van 11es frissítésre de az akkor biztos ha már itt van.
-
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Nem tudok ettől a hangcsúszástól megszabadulni. Legutóbb azt ajánlotta valaki, hogy a HDMI kábel is lehet az oka, amiért a hang késik a soundbarból. Nem kevéssel, hanem a TV-ben állítható - (mínusz) 50 ig és még azzal sem éri be teljesen a képet. Érdekes módon, ha leáramtalanítom a tévét, és a soundbart, vagy éppen csinálok egy factory resetet, utána egy ideig jó a hang, de ahogy ki be kapcsolgatom a TV-t esténként, pár nap alatt megint elmegy fokozatosan, egyre többet késik.Eleinte WiFi-ről ment a hang, érdekes, ott nem volt ilyen probléma, valószínűleg, mert wifin keresztül nem kapcsol ki a soundbar. Ezért váltottam HDMI-re, hogy ne kelljen még egy távkapcsolót használni a soundbar kikapcsolásához. Most, hogy a HDMI-n keresztül a TV kikapcsolásával együtt a soundbar is kikapcsol automatikusan, így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. Hallani is lehet, amikor a TVt bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja szól, aztán bekapcsolódik a soundbar is kis fáziskéséssel és a tv hangja eltünik, a sounbaré pedig megjön. Van egy nagyon rövid idő, amig együtt szólnak, 1-2 hang, szó erejéig, de ott is hallani, hogy a soundbarból később jön a hang. Azt nem tudom, ahhz vane ennek köze, hogy később is kapcsol be egy nagyon picit.
Ez a hiba mindenre vonatkozik, nem csak HD meg DTS tartalmak, hanem akár egy SD paprika TV adásra is.Szóval azt mondta valami ismerős legutóbb, hogy nem csak egyféle hdmi kábel van, szal próbáljam ki másikkal. oké, de milyennel? van valami specilális típusnevük? eArc aljzat nincs a soundbaron, ami egy sima JBL Bar Studio 2.0, és a tévén sincs (C715).
-
tomp
félisten
válasz
mikrofon #5980 üzenetére
Minden Android TV-re!
TV-n is működik.
Az Atmos-t pont a TV-re értettem!
Azaz TV-n elindítom az Apple TV appot és a megfelelő filmnél megjelenik az Atmos logó! Ha itt a hang HDMI jeltovábbításon van akkor nincs hang.
Érdekes mert ha USB-ről indítok el egy Atmos filmet akkor van hang.
Mintha Apple TV appnál eARC-on szeretné küldeni a hangot. Valakinek meg kellene néznie mit csinál ilyenkor a TV.Igen nekem a Shielden a hang manuálisra van állítva és az összes hangformátum be van kapcsolva azaz bármilyen hang van, az küldje át a TV számára.
Nálam Shield->HDMI kábel->TV->HDMI ARC->soundbar
Nálam fix 0,25sec a hang delay értéke. -
tomp
félisten
Maga a C715 is alkalmas lenne az eARC-re csak szoftverfrissítés kellene hozzá.
Sony szereti ezt csinálni. Kijön a soundbar eARC nélkül majd 1év elteltével mikor kijön a gyárilag eARC képes következő modell, hopp az előző évire kiadják az eARC képes fw-t...
Még az is lehet, hogy majd Android 11-el a C715 is megkapja... -
Dyraxx
tag
válasz
mikrofon #5970 üzenetére
Valóban, ez lehet lényeges különbség.
Az ARC és az enhanced ARC között a különbség a sávszélesség. Még a Dolby Atmost is vígan le tudja játszani a sima ARC (via Dolby Digital Plus), a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangsávokhoz már szükség van az eARC-ra. (Persze a hangprojektornak is eARC kompatibilisnek kell lennie, nem csak a TV-nek.) Én nem vagyok ilyen vájtfülű, megelégszek a sima 5.1 Dolby Digitallal is.Viszont nem vagyok biztos benne, hogy a C725 eARC nincs-e hendikeppelve, tekintve, hogy a C725-ben ugyanaz a RealTek RTD2851 / ARM Cortex A-55 soc/CPU üzemel, mint a C715-ben, csak nem 1100 MHz-en, hanem 1300-on futtatva.
A C825 legfőbb erénye igen, a MiniLED és a 120 Hz, ezen kívül gyorsabb proci, több, gyorsabb ram, N/AC/AX wifik, HDMI 2.1, Bluetooth 4.2, 4200 PPI (Picture Performace Index) szemben a C715 2400-ával, HFR és természetesen eARC, sátöbbi. De még beépített kamera is van benne.
Valószínűleg már a MiniLED önmagában is indokolná az árkülönbséget, de reméljük megy ez még lejjebb is hamarosan.Jah, összehasonlításhoz itt van két link, nem feltétlenül pontosak mindenben, de egy átfogó képet azért adnak:
https://www.displaydb.com/compare/tcl-65c715/tcl-65c725/tcl-75c728/tcl-65c825
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/67b11a29be -
-
mikrofon
veterán
Egy lényegi különbség van már a c715 és c725 között is, mégpedig hogy az utóbbi az eARC HDMI-vel rendelkezik, tehát az összes TV által kezelt formátumú hangot ki tudja küldeni AVR-re vagy soundbar-ra. Ez számomra egy lényegi különbség. Amikor kiválasztottam a C715-öt ez volt az egyetlen fájó pont. Most már tudom, hogy az androidot futtató hardvere is gyengécske nekem illetve ahhoz hogy hogy komolyabb videó és hangsávokat tartalmazó filmet lejátszon tehát lehet ezért nem raktak a c715-be eARC-ot...
Amúgy ha én most vennék én is a c728-at venném.
Egyébként mikor nem rég linkelte valaki a C825-t akkor meglepődtem az árán. Mivel tud többet mint a C728? Mi az ami indokolja ezt a jelentős felárat? -
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #5867 üzenetére
Hát ha Kodi a fontos akkor érdemes beruházni hozzá egy "kínai" tvbox-ot Coreelec-kel, vagy egy Nvidia shield TV pro-t androiddal.
Én utóbbival használom, mert AVR-em van és a hangot a tv-arc csatlakozó miatt nem tudja azon a szinten mint az AVR-em. Emiatt nagyon jó lenne bele eARC. Az újabb már tartalmazza.
Nah de a lényeg. Vettem egy rendes mozis fülest. Így beizzítottam rajta, mármint a tv-n az androidot: Kodi-t online stream add-on-nal surfshark vpn-nel meg a smarttube next youtube kliensek. Hát sírva fakadtam mert a tv meg szinte behalt alatta... Össze omlott az egész.
Úgyhogy maradt a régi rendszer. Box lejátszásra, hang és kép AVR-en keresztül a tv-re...
Még a youtube kliens is akadt egy normális 4k tartalomtól. Nem volt folyamatos a kép és hang.Kijelzőnek viszont tökéletes mert fogadja a HDR és Dolby Vision tartalmakat.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Botika89 #5698 üzenetére
Érdemes megjegyezni, hogy az ARC nem teszi lehetővé a teljes zsírtartalmú, kiváló minőségű kodekek, például a Dolby TrueHD, a Dolby Atmos, a DTS-HD Master Audio vagy a DTS: X hangsávok bitfolyamát a Blu-ray és 4K Blu-ray sugárzásokon. Egyszerűen eltávolítja az alapvető 5.1 adatfolyamot. Ha ilyen szintű funkcionalitást szeretne, akkor HDMI eARC-re lesz szüksége.
-
Botika89
tag
A 65 c715 támogassa az eARC ot vagy csak ARC?Mivan akkor ha rá kötök egy eARC os atmos erősítőt ?nem fog menni az atmos? Vagy dtsx ?gondolkozom egy atmos sony erősítőn!valakinek van ilyen komboja itt?
-
Drpesti1985
csendes tag
Anno vettem egy Sony házimozit. DTS-HD-t, illetve Dolby True HD-t támogatja. Ugye ezek csak hdmi-n mennek át, de csak optika van rajta, szal az arc lett volna a megoldás, de ugye csak az earc képes erre, no meg a tv-nek is támogatni kellett volna, ami 10 éve nem volt nagyon divat. Szal zsákutca... Vagyis nem... Kiderült kizárólag BD lemezről képes ilyen hangokat megszólaltatni... Szal ráírták, mert tudja.... Szal jó lejátszó/erősítő az egyetlen megoldás, még ma is.... (ugyanitt keresek BD50-es Avatart 😂😂😂)
-
redati
tag
válasz
mikrofon #5456 üzenetére
Igen megy a dolby vision, és az atmos is Kodi 19-el.
Igen a tv androidján fut a Kodi.
Az Atmos egy metaadat, amit lehet "csatolni" a dolby truehd, és a dolby digital plussz mellé is. Ez utóbbi működik sima Arc-on is, ha tudja az erősítő ezt a formátumot.
A Hd hangokhoz ( Truehd, DtshHd és variánsai ) szükséges az eArc, ami ugye csak HDMI 2.1 től van.
Mint ahogy a fentebb linkelt képen láthatod, a kiválasztott hangsáv Atmos metaadattal Dolby digital plussz, és ezt ki is tudja küldeni a HDMI 2.0 Arc-on keresztül az erősítőnek. -
mikrofon
veterán
Ezt most nem egészen értem.
Tehát azt mondod, hogy a TV androidjára feltetted az Androidos Kodi v19 matrix-ot és ott megy a DV és a Dolby Atmos is? A DV még OKÉ legyen.
De ez hogy lehet: "Szépen kiküldi az erősítőnek is a DD+ Atmost"
Tudtommal az Atmos csak eARC-on megy ki HDMI kábelen, az meg nincs ezen a TV-n
Vagy teljesen félreértem az egészet? -
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #3708 üzenetére
Van alternatíva [link] de ez egy minimum ilyennel [link] több mint fél mill. Sajnos már nem lennél jó helyzetben atmos-os hangprojektor esetén aminek vannak szatellit hangfalai is, mert jelenleg kb csak ez kapható [link] , de 400-at szerintem ez már tényleg nem ér meg, főleg, hogy tesztek alapján még el is marad a 19-es Q90R-től. Igaz ha az ember nem tart az outlet-től, akkor van egy jó alternatíva [link] (tőlük vettem a Q90-est, az N950 meg gyakorlatilag pontosan ugyan az EARC nélkül). Atmos-t úgy tudnám leírni, hogy azért ritka az amikor konkrétan felülről hallom a hangot, inkább azt mondanám, hogy vertikálisan is baromira ki tudja szélesíteni a hangteret, de ez is baromi élvezetes tud lenni.
Egyszer azért a linkelt JAMO szettre lehet beruházok -
Drpesti1985
csendes tag
2 hete használom a c715-t.... Eddig elégedett vagyok vele, képe rendben van, hdr bőrhibákon vmennyit javított az új fw, de még van mit finomítani. Az új fw-ben a beállítások, menük jobbak lettek. Filmlejátszás teljes rendben van, ami akadt, az zappitin is akadt, szal érthető 😂 Earc csatija van, ahhoz képest a dts-t nem engedi át, lehet a házimozim hibája, nem tom, így a ps-t inkább optikával kötöttem közvetlen a házimozira, így tökéletes. Rtlmost meglepően jó minőség képernyőtükrözéssel, igaz régebbi telóval kicsit szaggat, de még nem néztem utána, hogy lehet javítani. Apptoide-t szar irányítani, thome alkalmazást nem fogadja el sajnos, se az rtlmost-ot, de hátha jön új verzió 😁 Thome tükrözéssel hang nincs. Némelyik Dolby Vision filmnél hdmi jeltovábbításnál iszonyú hangcsúszás van, ami nem állítható, de kodival minden jó, de az meg hdr10-ben futtat. 10 éves philipsem irányított minden eszközömet, ez bekapcsolja, oszt ennyi, hiába kapcsoltam be az irányíthatóságot, ami kidobott házimozi távirányító miatt szar dolog, telóról még megy, de új telót regelni, már vissza kell kötnöm a régi tv-re, persze a pst se irányítja, igaz, médialejátszásra már nem kell használni. Összességében jó készülék, nem bántam meg 😊
-
redati
tag
válasz
wallace 234 #1746 üzenetére
Azt hiszem mindent megpróbáltunk kiküszöbölni.
Ha vezérli a hangerőt, és kapcsolgatja is az erölködőt, akkor tuti jól van összekötve (tudom többször is írtad, hogy jó a kabelezés)
Netflixen nálunk egyenlőre csak 5.1 van
Ez majd később lesz érdekes, ha hozzácsatolják az atmos metaadatot.
Viszont azt tudni kell a DD+ ról, hogy lehet 7.1 is, és mellette át tudja küldeni az atmos jelet is, sima arc szabványon, de csak csökkentett sávszél mellett. Így meg sem közelíti a TrueHD Atmos minőségét, úgyhogy gyakorlatilag ér is valamit, meg nem is.
Pont a térhangzás pontossága veszik el.
Erre találták ki az eArc szabványt, azon már kimegy rendesen a TrueHD Atmos, de azt a mi készülékeink még nem tudják.
Addig meg simán beiktatsz egy opticai szálat, meghagyod az arc hdmi-t is, így tudod vezérelni, kimenetnek meg megadod az opticait és öröm bódottá
Ha rendes atmost szeretnél akkor meg PC, én is így használom, és ott a Netflixen is megy az atmos -
redati
tag
válasz
arnocost #393 üzenetére
Nekem nem ez a típus van, de a fórumot az eleje óta követve, azt merem mondani, hogy a képminőséggel ezen az árszinten szinte mindenki elégedett. Az Androidnak vannak hibái, van akinél egész jól működik ( nálam is jól megy 55dp660), van akinél meg akadozik. A HD audió jeleket tudja dekódolni, de kiküldeni az erősítőnek a HDMI arc szabványból adódóan csak dolby digital vagy DTS formátumban lehetséges, vagy optikán ugyan ez. Erre is lesz majd új szabvány az Earc . De ez még nem tudja. Talán a legújabb LG oled-nanocell szériában benne van. Illetve az erősítőnek is tudnia kell majd az Earc szabványt. Nem tudom hogy ilyen van-e már a piacon. Ár arány értékben sztem kitűnő választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest