Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
válasz
sztomi1981 #2695 üzenetére
Az nagyon jó ár annyit ér az lg-töl tuti jobb. Va panel nagyobb fényerő jobb fekete.
-
rainman72
nagyúr
válasz
sztomi1981 #2695 üzenetére
Az annyiért jó, lehet énis rákérdezek
Lg felejtős,inkább a TCL -
Kiskutya
veterán
válasz
sztomi1981 #2693 üzenetére
55 vagy 65?
-
-
rainman72
nagyúr
Hirek [link]
-
Kiskutya
veterán
Voltam az ismerősömnél megnézni a 65q82r samsung tévét. Kíváncsi voltam mennyi különbség van a 2 tv között.(nekem tcl 65c715 van) Sokat nem volt időm tesztelni de megnéztem rajta mindent, otthoni körülmények között ugye egészén más mint az üzletben. A
2 tv ránézésre a külső dizájnt és anyag használatot nézve kimondhatom egy kategóriának tűnik. A keret ugyan úgy fém talán a c715 még keskenyebb is mint a samsung. Tükröződés szempontjából a samsung jobb szinte matt a felülete. Képminőség először a hagyományos kábel tévét néztem meg igaz neki digi kábel nekem t-sat van. Ahogy már mások is írták maga a színek kicsit élénkebbek még természetes módban is mint az én tévémen ez mondjuk nem előny valakinek jobban tetszik. A tcl szerintem természetesebb de az össz hatás nagyon szép a samsungon is. A mozgás megjelenítését nézve talán kicsit érezhető a 100hz de igazából én nem vagyok annyira érzékeny erre lehet más jobban észrevenné. Akkor lehet látni jobban a folyamatos mozgást amikor a motion plus talán ez a neve be van kapcsolva de ez nem minden esetben jó mert filmeknél szappan opera hatást idéz de sport műsornál marha jól néz ki. Aminél viszont látszik a 2 tv között a különbség az a fekete megjelenítése és a hdr műsor. A fekete valahogy sokkal mélyebb mint a c715-ön és ezáltal a fényesebb jelentetek effektek sokkal látványosabbak. Igaz hogy nincs dolby vision de amit tud az marha jól néz ki ebben jobb mint a tcl. Az is igaz hogy a fekete szerintem kicsit a részletek rovására is megy de valahogy az összkép nagyon jól mutat. Nem is a fényerő ami nagy mert nekem este főleg a c715 is kiégeti a szemem hanem inkább a csúcsfény amit nagyon jól kezel hdr anyagoknál. Sokkal több kép beállítási lehetőség van a tcl-en mint a samsungon vagy lehet hogy én nem találtam. A rendszer szerintem hasonló sebességű, nekem nincs bajom az androiddal sem. A hangja a samsungnak kicsit csalódás én többet vártam a 2.1 rendszertől és túl sok pluszt nem érzékeltem a c715-höz képest igaz én nem ehez vagyok szokva mert erősítőn keresztül hallgatok mindent. Mindent összevetve nincs szégyenkezni valója a c715-nek de azért hdr-ben odaver a samsung hiába nincs dolby vision. Szerintem árban a c715 nem ér 250-nél többet mint ahogy a q82r is max 350-et ér az én szubjektív véleményem szerint. -
tomp
félisten
válasz
Gmile78 #2685 üzenetére
Milyen fényerő/kontraszt értékkel megy a TV? Világos mozgó jelenetnél nem látsz függőleges sötétebb sávot 363-al? Nálam látszik ezért nem tudom használni ezt a fw verziót.
Ha a HDMI ARC-ra van kötve a hang akkor fel kell ismernie. Nézd meg a beállításokban, hogy a T-Link be van e kapcsolva. Azon belül listáznia kell a CEC képes eszközöket. Ott a megjelenő házimozinál kapcsold be az "Erősítő" opciót. Ezzel gyakorlatilag az ARC-t engedélyezed. -
Gmile78
újonc
Sziasztok!
Beszerzésre került a Telekomtól egy 65c715-ös készülék, még most ismerkedem vele. A 363-as fw-t feltettem, így már nem csúszik a hang optikán. Sajnos nem jöttem rá, hogy HDMI-n keresztül hogyan tudom a hangot kilőni a házimozira, de így optikán már legalább jó.
Amire még szintén nem sikerült rájönnöm, az az hogy hogyan tudom az srt feliratot rávarázsolni a filmre... csak az mkv fájlban lévő feliratot (angol) látja.
Gondoltam próbát teszek a VLC-vel. Na azzal jó a felirat viszont szaggat a kép... A filmek WD MyCloud-ról mennek, helyi hálózaton.
A képminőség elsőre nagyon jónak tűnik, főleg Dolby Vision vagy HDR filmeknél, de még a Telekom-os IP TV-s adásokra sem panaszkodom. Felhősödést nem tapasztaltam a 363-as fw-nél, ami gyárilag fent volt 317-es viszont nem volt 100-as.
Ha esetleg van valakinek tuti tippje a képminőség finomhangolására, azt szívesen veszem.
Ár/érték arányban szerintem verhetetlen a TV, bár a Hisense-t nem ismerem. -
Bobby G.
senior tag
Az a baj, hogy nem látok jobbat, még drágábban sem a Voda kínálatában. Mint írtam, 50-55 col-nál nagyobbra nincs szükségem.
Esetleg LG, de ott az OS-t nem ismerem. Vonz az Android a TCL-ben, mert itthon már erre építettem ki sok dolgot, de bizonytalan is vagyok a stabilitással kapcsolatban.
-
kecsawi
senior tag
65c715-ön hogy van az alváskapcsoló?
-
Gino20
őstag
válasz
Bobby G. #2678 üzenetére
Nekem a 75EP660-om ennyit tudott [link]
Természetesen ment is vissza a forgalmazónak. Lehet Te szerencsésebb lennél, de én már soha nem vennék belépő kategóriás TV-t hanem inkább gyüjtőgetek még (persze a drágább sem garancia a felhősödésre, de jó eséllyel kevesebb a csalódás plusz az egyéb tulajdonságok miatt is csak jobb lehet) -
darius09
tag
Sziasztok valakinek van tapasztalata a samsung ue65tu8502 -el kapcsolatosan?
-
darius09
tag
válasz
Bobby G. #2678 üzenetére
Arról sajnos semmi infóm nincs... Jelzem azért hogy a felhosodest csak fekete hatternel érzékeltem sima kep vagy videonal nem. A be világítás szerintem szerelési problema volt. Az zavaró volt filmeknel ami alul felül fekete sávos. De a masodik készülékkel ilyen baj nem volt de felhosodott.
-
Bobby G.
senior tag
válasz
darius09 #2677 üzenetére
Hát ez nem jó hír....
Kaptam egy hét "haladékot". Hazaküldtek a Vodától, hogy még van egy hét az előfizumból, és addig nem tudok variálni a csomaggal. (Nekem valahogy nem tűnik olyan rugalmasnak az ügyintézés a fúzó óta...
)
Akkor a két típus körül Te az EP660-at választanád? Az a baj, hogy a keretbe amit most szánok rá, nem nagyon fér bele más. LG? -
darius09
tag
válasz
Bobby G. #2664 üzenetére
Gondold meg azt a TU8002-őt.... Nálam volt 2 is a 65"-osbol első készülék felhosodes es szeleknel zavaró be világítás. Másodiknál már nem volt be világítás de felhosodes igen... A feketeje szép nekem az tetszett a hang is okés a tavkapcs szerintem kiraly . Kinézetre szerintem szép készülék. Ha nem felgosodne nem küldtem volna vissza. A rendszere egész jól pörög.
-
Beniii06
addikt
válasz
beholder00 #2674 üzenetére
Ilyet szerintem nem tudsz megnézni rajta.
Sokkal olcsóbb, mint egy új? Én nem vállalnám be a kockázatot, lásd BestBuy topik, a boltok nem nézik át az elállás miattvisszaküldött terméket, lehet karcos, törött stb. is és utána neked kell bizonygatni, hogy nem te voltál. Alza vagy emag-on láttad?
-
Kiskutya
veterán
válasz
beholder00 #2674 üzenetére
Azt nem tudom de túl sok nem lehet mert új modell.
-
beholder00
tag
Sziasztok
Hol lehet megnézni, hogy mennyi üzemidő, bekapcsolás van egy Tcl tv-ben? Rendelnék egy C715-t de újracsomagolt.
-
Bear
aktív tag
válasz
LilProphet90 #2671 üzenetére
Ne szomoríts el.
Ha nem válaszolnak a jövő héten, akkor ezen a felületen keresztül is próbálkozom majd.
-
Bear
aktív tag
-
Bear
aktív tag
válasz
Kiskutya #2658 üzenetére
Én a wesupport@tcl.com címre írtam ma, amit a honlapjukon találtam. De ide angolul kell írni.... Magyart nem tudok, de ha lenne csak fent lenne a honlapjukon.
-
Kiskutya
veterán
válasz
szaniszlo85 #2665 üzenetére
Fogalmam nincs mert az én tévém androidos. Ide nézz fel időközönként vagy próbálj meg valami külföldi fórumon nézelődni, nagyobb esélyed lesz. Magyarországon még szerintem most kezd kiépülni a TCL közösség.
-
kecsawi
senior tag
65c715 tulajoktól érdeklődnék, hogy van jobb fw a 321-nél?
-
Piftuka
veterán
válasz
katona84 #2646 üzenetére
Nem "feleslegesen", mert ha érzékeny vagy a mozgásmegjelenítéssel kapcsolatos jellemző "anomáliákra", a szaggatársa, akkor a natív 100/120Hz-es panel fontos.
A fenti kérdést viszont azért nem helyesen tetted fel, mert két eltérő kategóriájú, és - ami még fontosabb - két merőben más méretű tévé összehasonlítását kérted.
Ez az "almát a körtével" esete. Nagyjából olyan, mint amikor egy közép kategóriás terepjárót, és egy felső-kategóriás sedan-t tennél egymás mellé, és megkérdeznéd tőlünk, hogy "szerintetek melyik autó lenne jobb?"...
Mert... Milyen célra? Milyen felhasználási területre? És melyek a preferenciáid, amikor televízióról van szó?
-
Kiskutya
veterán
Egyébként tud valaki hivatalos magyar ügyfélszolgálatot? Bármi gond van kivel lehet beszélni vagy hova lehet emailt küldeni? Valaki itt valami Székesfehérvári szervízet írt régebben de ott nagyon fogalmatlan emberek dolgoznak.
-
-
-
Kiskutya
veterán
Nemtom, kíváncsi leszek mikor lesz hozza az valószínű jó lesz nekünk is. Jött ki frissítés a netflixhez de sajnos az én problémám nem oldotta meg. Még mindig elkezd akadni a DV filmek olyan 15 perc után, majd kilépek vissza és megint jó 15 percig kb. Minden fw-vel ilyen volt nekem, lehet egyedi hiba.
-
Kiskutya
veterán
válasz
szaniszlo85 #2651 üzenetére
Először is nézd meg melyik van rajta utána húzd le [innen].
Van leírás is hozzá! Úgy látom a v445 a legújabb. -
Bobby G.
senior tag
Bocsi, már megint egy amatőr kérdés. Már azt hittem, hogy megértettem, aztán összezavarodtam itt a Samsung TU8002 miatt.
Szóval TCL ep660 vs Samu TU8002? Mindkettő 43 vagy 50 col.
Jól sejtem, hogy a Samu szebb képet produkál, és kiforrottabb az OS, ellenben a TCL Androidjára nagyobb az applikáció választék, gyakrabban frissül, és jobban együtt tud működni a már meglévő Mi Home hálózatommal? Valahol úgy érzem, hogy az androidé a jövő, és ha most akadozik is, talán jobban törődnek vele később. A Tizen viszont szimpatikus a maga kicsit minimalistább arculatával. Amúgy hardver szempontjából is szimpatikus a TU8002, csak kár, hogy nem tudom megnézni őket egymás mellett.
Holnap megyek szerződést hosszabbítani..... -
szaniszlo85
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves!
TCL 50dp600x1 a típusa a tv-nek amit a telekomtól vettem! Hogyan lehet rá újabb firmware - t rakni? Hálózati szoftver frissítésnél azt írja hogy a legfrissebb van fent.
De nagyon elégedetlen vagyik a rendszerével! Nem jegyzi meg a youtube előzményeket, netflixen egy videó szüneteltetés és újraindítást követően ingadozik a hangerő, stb)
Lehet rá roku-t tenni vagy orvosolható ez a szar szoftver?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest