- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Hobby elektronika
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugis
senior tag
Tisztelt hozzáértő kollégák!
Szeretném a segítségeteket kérni.
elolvastam több elemzést tesztet, de mivel nem vagyok róla teljesen meggyőződve, hogy a nagy része "fizetett hirdetés" így szeretném a Tapasztalataitok alapján kialakult véleményeteket kérni TV vásárlás ügyében.
kinéztem egy modelt konkrétan ezt típust: "TCL 43P735 43" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Google TV"
a lentebbi képen még fotót is mellékeltem Róla.Arra lennék kíváncsi, hogy ha a távirányítón megnyomsz egy gombot, akkor tapasztalható-e "lassulás"?
Vagy instant végre hajtja az utasítást a lapozást etc..
Illetve a gyári film lejátszó kezeli- e a feliratokat vagy a goggle play-ról érdemes leszedni a VLC-t hozzá:
szóval mi a vevényetek? -
mukisrác
aktív tag
Sziasztok,
A c835 mindkét távirányítóját érdemes meghirdetni?
Lenne rá kereslet? -
flash-
veterán
na megvan az első film amit nem visz a vimu.(pc viszi)
pedig ez 2003-as 1080p.Remux.VC-1.DTS-HD.MA.5.1.HUNvan valakinek ötlete hogy miért nem?
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 28.6 GiB
Duration : 2 h 17 min
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 29.7 Mb/s
Encoded date : UTC 2018-11-25 07:39:43
Writing application : mkvmerge v9.9.0 ('Pick Up') 64bit
Writing library : libebml v1.3.4 + libmatroska v1.4.5
Video
ID : 1
Format : VC-1
Format profile : Advanced@L3
Codec ID : V_MS/VFW/FOURCC / WVC1
Codec ID/Hint : Microsoft
Duration : 2 h 17 min
Bit rate : 25.5 Mb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.514
Stream size : 24.6 GiB (86%)
Language : English
Default : No
Forced : No -
gyűrű
addikt
válasz
ricsi0307 #19443 üzenetére
Itt a hozzáférési engedélyt kéne megadni neki a redszer kisegítő lehetőségnél de hagyd.
Töltsd le a launcher managert ott beállítható hogy a projectivity legyen az alap indító.
Ellőtte a fejlesztői beállításokban (rendszer>android tvOS build-ra nyomsz 7-szer akkor lesz a rendszer menüpont alatt fejlesztői beállítás) az usb hibakeresést engedélyezd, aztán ha feljön a launcher managernél akkor neki adj engedélyt. Ha jó beállítottad akkor a launcher managerben lehet változtani melyik indító legyen aktív.
-
s4tch
veterán
Sziasztok,
https://www.tcl.com/hu/hu/tvs/c735-50
Ezt a tévét (50C735) néztem ki anyámhoz a vendégszobába. Nagyobb nem nagyon férne el. Egy kérdés a szakiknak, mielőtt megrendelem: ugye ez - megfelelően a hivatalos weboldalnak - 120Hz-es? Esetleg bármi hibája van, amiről tudni kellene?
Illetve ha már itt járok: a C715 HDR-jéről nem olvastam jókat itt a topikban. Nagyon gyász lehet a C735-höz képest?
-
Brandynew
őstag
válasz
Parmezan77 #19434 üzenetére
Mindennel próbáltam már. A kisfelbontású (720p és 1080p) anyagokkal, a 2160p web-dl anyagokkal és a streaming szolgáltatók (Netflix, Disney+, HBO) lebutított képével nincs nálam se gond. Csak a kis tömörítésű, magas bitratejú DV és HDR+ 2160p fájlokkal. Nincs nekem se külső hangrendszerem.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Brandynew #19433 üzenetére
Szia, simán Tv lejátszójával vagy más appal a TV-n, próbáltad már? Nekem nincs semmi külső eszközöm, Vimu-t és néha Plexet használok, igy nekem semmi gondom nem volt eddig a hanggal. Momdjuk nincs külsö hangrendszerem sem, csak a TV-t használom, vagy fülest ha már a család lefeküdt.
-
-
sysrq
őstag
válasz
Parmezan77 #19415 üzenetére
Én használom, nem is a mért eredmények miatt hanem az érzet miatt is javaslom, telepített kodi alatt egy beleugrásnál azonnal megjön a kép és a hang. WiFi alatt kicsit szeret döccenni. A 100-as lan-t mintha direkt hanyagolnák, pedig elméletileg elégnek kellene lenni.
-
H-Mano
tag
válasz
https://prohardver.hu/tema/tcl_lcd_es_led_tv-k/hsz_9706-9706.html
https://prohardver.hu/tema/tcl_lcd_es_led_tv-k/hsz_11330-11330.html
https://prohardver.hu/tema/tcl_lcd_es_led_tv-k/hsz_9319-9319.html -
szkutyi
addikt
válasz
Usb- thernet-280 kb...tegnap próbáltam ..ami visz érdekes, netflix csak 60at mért....5ghz wifin pedig 120at....
-
Parmezan77
junior tag
-
H-Mano
tag
válasz
Parmezan77 #19413 üzenetére
Soxor javasolták már itt a TV USB-re csatlakozást is egy adapterrel.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
flash- #19412 üzenetére
DLNA úgy fog működni, ha a router amire a TV van kötve az AP (Access Point) módra van állítva. Alapból DHCP van a routerekbe beállítva, azzal nem fog a DLNA müködni mivel a DHCP egy subnetet (al hállózat) hoz létre és ahoz, hogy működjön, a két ezköz ugyanazon a hállózaton kell, hogy legyen. Viszont nekem AP-ban nem működött a Telekomos settop box. Mondjuk lehet azért mert egy ezer éves router volt abban a szobában. Megoldásként vettem egy pár ezer forintos switchet és arra kötöttem a TV-t és a settop boxot is.
Viszont a TV UTP-n csak max 100 megabittes kapcsolatra képpes ami inkább ilyen 70-80 körül mozog ha leméred, pedig a belső hállózatom sebessége olyan 7-800 mbps körül mozog.
Én azt tapasztalom, hogy a 60 mbps körüli filmek még jól működnek viszont ami már inkább 70 mbps körül van az már sokszor akad. Legjobban a Vimu jött be lejátszóként, ott lehet állítani a puffer méretet és emiatt azzal van a legkevesebb akadozás. Ha egy jó gigabites routered van a TV alatt, akkor meg lehet próbálni a WIFI csatlakozást, az elméletileg gyorsabb. Én még azt nem tudtam kipróbálni, de már erősen arra hajlok, hogy veszek egy gigabittes routert abba a szobába. -
flash-
veterán
válasz
Parmezan77 #19409 üzenetére
hát van a telekomos eszkoz, arra van közvetlenül kötve a pc,
illetve a telekomos eszközből megy egy kábel egy másik routerbe,és a tv pedig arra a routerre van kötve
de smb2 működik csak azért próbálnám ki a dlna-t,mert smb2, nem tökéletes. elkezdem a filmet akkor jó de 20perc mulva akad-megáll-lefagy a tv, főleg pause után csinálja és főleg ha 4k remuxot nézek 60mbps filmeknél. -
gyűrű
addikt
Rég jártam erre, mert minden működik nálam a tv-n..
Aki nagyon utálja a testreszabhatatlan tolakodó, hirdetéses GTV launchert, és az app only módot is unja, és visszavágyna egy minden ízben testreszabható ATV launcherre...
-
ricsik
őstag
C385-ön Game módban van olyan beállítás, hogy Frissítési ráta: Szabvány, vagy Teljesítmény üzemmód.
Utóbbihoz azt írja, hogy a 50HZ-60HZ közötti játékokhoz ajánlott.
Ha ezt választom, akkor a PS4-nél fekete lesz a kép és csak nagy nehezen tudok kikeveredni belőle. Ez mért lehet, hogy fekete?
PS4 közvetlenül van a TV-be dugva, megfelelő 48Gb HDMI kábellel.
Félrefordították, és ez lenne a 4k 120Hz, és mivel a PS4 nem tudja fekete a képernyő? Vagy mi a bánat?
Szabvány módban minden ok. -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
TCL 65C715 hang késést tapasztalok szinte minden forráson. Xbox esetén úgy szűnik meg ha kikapcsolom a tv-t majd vissza és a hangkésés megszűnik. Már felraktam a 728-as fw verziót is de a probléma nem szűnt meg.
-
asprey
tag
Sziasztok! Ma az Alzánál megrendeltem a TCL 75P735
Pár infó, tapasztalatot szívesen olvasnék.
köszönöm! -
flash-
veterán
dlna-hoz mi a trükk?
serviio szerver fut,megosztás megtörtént,médialejátszás engedélyezve a win10ben. de a vimu nem mutatja.
egyéb ötlet?pontosan hogy kell a dlna-t beallitani vimu+win10+serviio?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch
- iPhone topik
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Late 2016 2TB - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest