Hirdetés
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
flash-
üzenetére
DLNA úgy fog működni, ha a router amire a TV van kötve az AP (Access Point) módra van állítva. Alapból DHCP van a routerekbe beállítva, azzal nem fog a DLNA müködni mivel a DHCP egy subnetet (al hállózat) hoz létre és ahoz, hogy működjön, a két ezköz ugyanazon a hállózaton kell, hogy legyen. Viszont nekem AP-ban nem működött a Telekomos settop box. Mondjuk lehet azért mert egy ezer éves router volt abban a szobában. Megoldásként vettem egy pár ezer forintos switchet és arra kötöttem a TV-t és a settop boxot is.
Viszont a TV UTP-n csak max 100 megabittes kapcsolatra képpes ami inkább ilyen 70-80 körül mozog ha leméred, pedig a belső hállózatom sebessége olyan 7-800 mbps körül mozog.
Én azt tapasztalom, hogy a 60 mbps körüli filmek még jól működnek viszont ami már inkább 70 mbps körül van az már sokszor akad. Legjobban a Vimu jött be lejátszóként, ott lehet állítani a puffer méretet és emiatt azzal van a legkevesebb akadozás. Ha egy jó gigabites routered van a TV alatt, akkor meg lehet próbálni a WIFI csatlakozást, az elméletileg gyorsabb. Én még azt nem tudtam kipróbálni, de már erősen arra hajlok, hogy veszek egy gigabittes routert abba a szobába.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Silverblue 6.9 120 Hz Dynamic AMOLED, 200 MP kamera, S Pen,
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor