Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
"Az az érdekes, hogy csak youtube-nál vettem észre de ott sem minden videónál."
Itt a válasz a kérdésedre. Azok az anyagok rosszak, amelyeken látod. Egyébként is semmilyen Youtube anyagot nem szabad referenciaként kezelni, képesek belenyúlni a feltöltött anyagba.
S mielőtt jönne a kérdés, hogy más eszközödön jó, látni kellene, hogy te mit látsz jónak, s mit nem.
Elmondásod szerint filmek esetén helyes a megjelenítés, enyhe pirosas árnyalattal. Ezt a Fehéregyensúly magas vagy Gain opciónál a piros csökkentésével lehet korrigálni. De a kalibrálás pont arról szól, hogy amilyen jel a bemenetre kerül, az jelenjen meg a megjelenítőn. Ekkor látod azt, s lehetsz biztos benne, hogyha valamely videóban nem megszokott a megjelenítés, akkor az vagy szándékos, vagy már a forrásoldali hiba, amit nem érdemes korrigálni.
Esetednél maradva, ha azokhoz a videókhoz állítanád be a megjelenítőt, amivel most gond van, akkor ami eddig jó volt, az lesz piros hiányos. Ilyen jelenséget nem lehet kalibrálással javítani.
Ha általában a filmek és a Youtube-os anyagok nagy részével elégedett vagy, akkor esetleg amit írtam piros csökkentéssel kísérletezhetsz. De ez nem fogja megoldani a próblémás részeket.
Egyébként én is találkoztam már olyannal, hogy sorozat egyazon évadában, de más részben másképpen történt a bőrszín megjelenítés. Ezzel nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni, hogy valamiért így készülnek el bizonyos anyagok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Rainbow Six: Siege
- Ukrajnai háború
- The First Berserker: Khazan
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest