- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
Enermax T.B. Silence PWM Series UCTB12P PWM! (120x120x25)
71,25 CFM, 1,676 mm-H2O, 18 dBA, 0,4A, ind.fesz:?, 1500 RPM, 100.000h MTBF, Twister BearingSőt a PWM-es verzió helyett válaszd a lényegében ugyanolyan nem PWM-es változatot, ennek biztos az indító feszültsége. Valószínűleg a PWM-esé is ugyanennyi,
de nincs róla adatom.(Az UCTB12A jelű 3-tűs, egy kis mikro méretű potméterrel szerelve.)
-
törölt tag
Nekem ezeket nem kell bemutatni - pont emiatt írtam ... ha nem értetted a lényeget , sorry ... ha nem ismered a 3pin fesz szabályzós ill. 4pin pwm -es lényegét - sorry ... csak nem akarok feleslegesen nemodaillő tápot vetetni - de nekem tökmindegy kire figyel ...
Annak az a lényege , hogy pl: alaplapra CPU hűtő mehet 3pines is akár , de ha a 4 pines megyen rá akkor azt érzékeli és annak alapján szabályoz ...
Persze 4 eresből is kilehet vágni a felesleges kettőt
és értelmét ebben miben látod -
malz
csendes tag
Átnéztem ha halkat és viszonylag jót akarok, akkor bent volt a felsoroltak között ez is:
Enermax Cluster Advance UCCLA12P, de totál hasonló hozzá ez, amit az előbb írtam Enermax T.B. Silence Manual. Nem tudom h indító teljesítményben jó lenne-e bele.Közben megnéztem nekem erre a típusra lenne inkább szükségem ebben nincs poti a fordulatra:
Enermax T.B. Silence PWM -
zazenke
őstag
Algol kicseréltem a chieftec tápban a yate loon ventilátort enermaxra . Nem pont arra a típusra mint amit írtál hanem egy hasonló enermax magma piros ventilátorra . az általad javasolt éppen nem volt raktáron stb , de ez sem sokban különbözik paraméterekbe (jó egy picit gyengébb de ahogy én használom a tápot szerintem tök mindegy ) . Döbbenetes a hatás !!!!!! a tápventim hangja gyakorlatilag észrevehetetlen lett . még azt is megnéztem ijedtemben hogy forog e majd lefogtam egy kicsit kézi erővel is szinte nincs is különbség hogy megy e a ventilátor vagy nem. ez a venti 68 cfm értékű az eredeti 88 cfm. a táp 600 wattos én teljesítmény mérővel nem bírtam 120 watt felvétel felé hajtani a tápot még akkor se ha a proci minden magja 100% ban hajtódott . külön videokártyám pedig nincs is. Viszont most már van egy rendkívül csendes gépem amely teljesen más élmény egy csendes szobába .
-
WZP
aktív tag
Köszönöm a gyors választ! Még megpróbálom szétzedni és kitisztítani mielőtt elszánom magam a cserére, de így elsőre a Cooler Master JetFlo mellett döntöttem. Viszont azt látom hogy ez PWM-es, tehát 4 eres, a tápban lévő meg ugye két eres, annyira egyszerű hogy piros a piroshoz, fekete a feketéhez ? Mi van ha nincs színkódolva a JetFlo ? Vagy az kizárt ?
-
zazenke
őstag
az egész gépemnél ügyeltem a csendességre cpu hűtőnek is noctua nh-c14 -et vettem ami nem volt olcsó mulatság (de megérte mert tud is a kicsike valamit). csak pont a tápon spóroltam gondoltam ott nincsenek nagy különbségek a 12 centisek közt. A noctua cpu hűtő olyan csendes a 14 es ventijével meg a 400 körüli fordulattal hogy mellette kihallatszik a táp venti mormogós hangja. Megfogom nézni a noctua ventiket is a 12 cm es kategóriában. cfm átváltót már találtam a neten
Köszönöm a segítséget mégegyszer -
zazenke
őstag
bocsánat hogy nem akarom végignyálazni az egész fórumot ezért direktbe rákérdeznék : van egy vadonat új chieftec 600w os tápom amibe van egy yate loon d12sh12 ventillátor. . kitudnám váltani valami sokkal csendesebbre ha ez a táp nincs túlterhelve egy max 88 wattos i5 proci van benne meg egy ssd meg egy 2 terrás winyo. még külön video kártya sincs benne. semmi extra terhelés ,játszani se játszok a géppel csak esetleg full hd filmeket nézek. szóval van olyan venti akár drágább kategória is ami csendesítene rajta de kompatibilis a táp szabályzásával mert ez elvileg fordulatszám szabályzós táp (Chieftec GPS-600A8 600W ).szóval el is indul vele induláskor is és nem okoz semmilyen problémát. vagy hagyhatom a francba és venni kell egy be-quiet tápot.
válaszokat előre is köszönöm -
Pityu.
nagyúr
Azt hol tudom megnézni hogy az én tápomban lévő ventilátornak mekkora a legkisebb indító voltja mert itt néztem [link] ennek a ventinek pl a legkisebb indítónak 4 voltot ír,mert gondolom ha másfajta ventilátort raknék bele akkor nem csak a levegő szállítás számítana hanem az indító áram minimuma is.
-
Pityu.
nagyúr
-
vbbb
őstag
UK-ban vagyok és itt csak előrendelve lehetett volna venni vagy a gyengébbet. Amit olcsóbbat mondtál, abból meg 1db volt fent eBay-en vágott vezetékkel pofátlan áron (30 font). Szóval vettem bele gyárit 6 font-ért, majd kicserélem és lehet megy fel eBayre én meg veszek egy nagyobb teljesítményű PSU-t.
-
vbbb
őstag
-
pd
tag
Corsair CX400 tápcseréjéről osztom meg a tapasztalatokat.
Végül vettem egy JetFlot, aztán egy SickleFlow-t is, úgysem ártott a házba sem egy új venti. Mostanra kipróbáltam mindegyiket több helyen. A tapasztalataim igencsak vegyesek.
A JetFlo állati jól hűt, csak úgy lobog az ember haja tőle. Cserébe viszont sajnos a hangja is állati nagy. Tesztek alapján nem gondoltam volna, de sajnos így van. Házhűtőnek jó, de ha nagyobb akadály van az útjában, a levegő a nagy légszállítása miatt csak úgy süvít. CPU-hűtőnek még elmegy, de szerintem olyan sok hűtéstöbbletet ott sem hoz, amennyivel hangosabb (én az Alpenföhn Triglav bordáján tudtam kipróbálni). Egyébként 1200-1600 RPM között egész halk, de fölötte, főleg maxon... Sajnos a tápban a meleg miatt inkább a max. fordulat felé forog, ha terhelve van a gép, és ahogy a táp alul van és megkeveredik benne a levegő, nagyon hangos lett; a levegő süvítésén túl még valami búgás is hallható volt, nem tudom mitől. Viszont le is hűtött mindent, az tuti.
A SickleFlow az ára ellenére (fele annyi, mint a JetFlo) azt kell hogy mondjam, legalább olyan jól hűt, viszont sokkal halkabb. Házhűtőként szinte nem is hallani, pedig ott állandó 2.000-en forog (3 tűs a csatlakozója), és a tápban sem lett nagyobb hangja. Nem igazán értem, miért van, lehet hogy csak a táp komálja jobban valamiért, de ég és föld hangban a két venti közti különbség.
A táp hőmérsékletét csak kézrátétellel tudom mérni, az alapján azt mondom, mindkettő ugyanúgy lehűti.
Lényeg a lényeg, én a Corsair CX400-ból kiindulva azt tudom nyilatkozni, hogy aki halk ventit szeretne, az semmiképp ne válassza a Cooler Master JetFlo-t. Ajánlani tudom ezzel szemben a Cooler Master SickleFlow-t. Fele annyiba kerül (1.800 <---> 3.800), nagyon jól hűt, és jóval halkabb.
-
pd
tag
Köszönöm a gyors választ!
Folyamatosabban inkább a 300 W fogyasztás a jellemző (videótömörítés) a 390 CPU+GPU terhelés mellett jön össze (húzósabb játékok).
Az átalakítós megoldásra azért gondoltam, mert úgy a ventilátor is ép marad, ha netán ki akarom szerelni később (valamiért nem jön be, táp kipurcan stb.). Az átalakító nem pont olyan mint a képen, van rajta zsugorcső, a venti kábelét meg összekötözve mellé odarögzítem majd valahogy. A csatlakozó a tápon sima kihúzhatós 2-pines csatlakozó, a kép jobb alsó felén látszik.Ventilátorok indulási feszültsége:
JetFlo1, JetFlo2 (ebben 3 V-ot mért a tesztelő)
SickleFlow (ebben a tesztben szerepelt az Excalibur is)Amiket a keresgélés alatt találtam, hátha hasznos lehet itt a fórumban másnak is (angol nyelvű oldalak):
- Ezek a tesztek nagyon tetszettek: semmi körítés, csak hogy hogy szólnak és pontos mérési adatok
- 60 db 12/14 cm-es ventilátor tesztje
- 18 db 12 cm-es, 1.350 RPM alatti ventilátor tesztje
- 32 db 12 cm-es, 1.350 RPM feletti ventilátor tesztje
- 9 db 14 cm-es ventilátor tesztje
- Korrek tesztek, cikkek tápokról, hűtésről (többek közt)Megmondom őszintén, kicsit a JetFlo felé hajlok a gumisarkok és amiatt, hogy abból elérhető LED nélküli változat is (elvileg a SickleFlow-ból is van, de sehol nem kapni). Ha beszereltem, mindenképp írok, mi az eredmény.
Ami még közben felmerült bennem: a védőrácsot ha nem teszem vissza (a ház alja és a porszűrő úgyis védi), az javít valamit a légszállításon, vagy nem számít?
-
Algol
senior tag
Kiegészítés:
Jobban szemügyre véve a Cooler Master GX 550W belsejét, a légterelő lapokra tekintettel inkább a nagyobb nyomásra képes Sunon MagLev ventilátor lehetne a biztosabb választás.
Minthogy az eredeti ADDA ventilátot siklócsapágyas, ezért érdemes lenne kiszerelni, szétszedni, kitisztítani és megzsírozni a csapágyát. Ha a csapágya nem kopott ki túlságosan, akkor e művelet után ismét csendes lesz és évekig működhet még. Ezzel megspórolnád az új ventilátor árát.
-
Blum1866_2
tag
Jelentem,tapventi kicserelve.
Lomextol megrendeltem volna a Jamicont,de egyreszt 2000Ft az also hatar (az alatt nem is vesznek fel rendelest) masreszt pedig nagyon gyorsan kellett valami,ugyhogy korbementem a varosban es hat...nagy csalodas ert.
Kaposvaron lakom,de hihetetlen hogy SEHOL nem lehet kapni ertelmes ventilatort. Mindenhol csak 1000-1200rpm koruli darabok voltak. Meg a bontoban sem tudtak adni semmi hasonlot. Vegul egy 1200rpm-es froze-n venti mellett voksoltam. Ugy beszeltem meg az uzletben,hogy elviszem,kiprobalom ha nem jo akkor visszaviszem. Eddig teljesen jo,hangja nincs,sok levegot megmozgat es volt hozza szilikon rogzito pocok is (raadasul mindjart 5db!
) A kabelt kivezettem a tapbol,alaplapra van dugva,onnan meg fix 12V-t kap. Amennyire tudtam megterheltem a gepet,semmivel sem fujt ki hatul melegebbet,mint eddig,ugyhogy marad. Kesobbiekben ha jon meg par vinyo a gepbe,akkor rakok bele valami komolyabbat,de egyelore megteszi.
Koszi a segitseget!
-
proci985
MODERÁTOR
szerintem hagyd bent azt a ventit, yate loon egy kiprobalt es megbizhato gyarto, elfogadhato zaj/legszallitassal.
plusz valszeg okkal raktak egy ennyire eros ventit a tapba (pl a bordakon sporoltak). ha halkabb kell szerintem cserelj tapot.
--
tornas: tenyleg, koszi, szoval az eredeti hszre szantam.
-
tlac
nagyúr
cseréltem a 350W-os FSP CRG-400 tápban a
Yate Loon D12SM-12 (120x120x25) ventilátort
70,5 CFM, stat. nyomás: 1,5 mm-H2O, 33 dBA, 0,3A, ind.fesz: 6,5V, 1650 RPM, Sleeve Bearingerre:
Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A (120x120x25)
1500 RPM, 71,25 CFM, 18 dBA, 0,3A, stat.nyom: 1,676 mm-H2O, Twister Bearingha bekötöm 12V-ra, akkor kb. 1540 RPM-et forog, elég hangos
ha a tápegység szabályozza, akkor kb. 1360 RPM-et forog, ez is még elég hangosa ventilátoron van egy kis poti, amivel lejjebb tudom tekerni, kb 1100 RPM-től kezd tényleg csendes lenni, de igazából kb 950-en kellene járatni, ahhoz, hogy a többi hangforrás mellől ne igazán hallatszódjon ki
mennyit szabad ezzel játszani, ami hosszútávon még biztonságos?
most a potival együtt van szabályozva, tehát ha elkezdene melegedni, akkor kb. még 100 RPM-et rá tudna dobni
nem mértem a gép fogyasztását, de 150W-nál szerintem nem fogyaszthat többet, még akkor sem ha csumára jártatom (nem a profilomban lévő gépről van) -
Satyricon
addikt
Koszi szepen. Az a baj, hogy az a vegas nekem mar nagyon csicsas. Tele leddel, es fenyeffekttel. en jobban szeretem a szolid, de utos kinezetu cuccokat. Emiatt is gondoltam arra a led twisteres tb silence-re. Csak nem ismerem, nem hallottam a hangjat, mennyire hangos...
A tapom meg elegge meg lesz dolgoztatva. Az adatlapomon megtalalod milyen cuccok vannak a gepben. A 8800 ultrat most kuldom nyugdijba. Egy gigabyte gtx285 1gb-os vga fogja helyettesiteni. Remelem a tap el fogja birni. Huzni nem szandekozom se a vgat se a procit.
-
Vegitaa
senior tag
Vááá. Most mondtál újakat.
De akkor még nyaggatnálak egy-két kérdéssel.Ha a ventit lehet szabályozni 2 szállal, akkor minek a negyedik a PWM-esnél? Illetve, a CFM számánál a m3/h mit jelent? -Sok gyártó oldalán ai Air Flow-nál mintha két mértékegység lenne megadva...
...bár ez már lassan némi off téma...
-
Vegitaa
senior tag
Köszöntem a segítséget! Lazán átcseréltem volna egy Noctuára...
De ezekszerint a légszállítás és a statikus nyomás adatait figyelembe véve, gyakolatilag bármi más is jó lehet, ami ezekkel a számokkal egyezik!Egyébként, a tápban átlag milyen RPM-en megy a venti? -Mivel a fordulatszabályzó szál nincs bekötve, ezért mindig egy állandón mehet...
-
Vegitaa
senior tag
A tápom model száma: ATX 400PNR.
A venti eléggé kerregett benne. Szétszedtem, megkentem, egy kicsivel jobb lett, de nem az igazi. Szóval gongoltam, megérett a cserére.
Én Noctua ventikben gondolkodtam, mivel elég sokat használok belőlük, s nagyon bejöttek. Szuper halk (ez a legfontosabb) bár nem épp olcsó...Mondjuk a venti tipusát nem tudom már, de megnézhetem.
-
DeadMeat
nagyúr
Igen, ezért cserélnék benne ventit sajna öregecske már a táp, de hibátlanul teszi a dolgát (kopp, kopp
) Kondik is rendben vannak még benne, gépet is bírogatja lightos tuningal, de a ventivel már nem tudok mit kezdeni, hiába kenegetem teflonos " sikosítóval" még üres járatban is hangja van már. Leterhelve pedig a házat is berezgeti már annyira kikopott szegényke.
Sz6óval akkor egy minimálisan sem ajánlott lentebb menni ventilátor teljesítményben? Ennyit számítana az a +10 CMF légszállítás pl a magmához képest?
A CM ígéretesnek tűnik, csak tapasztalatim szerint hangosabbak, mint amit a gyártó bevall.A hangot meg ha lehet kerülném.Sok pénzt beleraktam, hogy kussoljon a gép, nem a táppal szeretném elrontani.De ha muszáj, akkor muszáj olyat beletenni ami neki kell, megölni nem szeretném.Ha másra nem tartaléknak tökéletes lesz. -
draff
aktív tag
Ha a kézi potméter helyére beteszel egy ugyanolyan (vagy hozzá közeli) értékű termisztort (melyet aztán szigetelten de jó kontaktusban) vagy valamelyik belső fémfelületre, pl. valamelyik hűtőbordára) vagy a kimenő légáram útjába raksz, akkor teljesen automatikussá lesz a fordulatszám szabályozásod.
Nekem az egyik CoolMaster ventimen pontosan ez van megvalósítva. -
Egonyolc
aktív tag
-
Vunter87
csendes tag
ah köszönöm szépen a segítséget, szerintem valószínűleg 1-2 heten belül lecserélem akkor 1 ilyenre.
addig meg remélem nem lesz baja így. Csak igazából elég buta módon ahogy végeztem, az egészet összetettem kábeleket is elrendeztem hatul meg minden, ami azért nem fel órás művelet volt
-
draff
aktív tag
Nem tudom, valójában valamilyen általános csapágy- és gépzsírral illik-e megkenni azt a ventit, vagy elég lenne hozzá az élelmiszeripari tiszta vazelin is?
Új szerelésű elektronikai dolgokban (pl. CD lejátszó) már nemegyszer láttam, hogy általában azt alkalmazzák a mozgó alkatrészek kenésére. -
tornas
őstag
A hangsúly az "elvileg"-eg van...
Nemrég egy 1 éves (
) laptophűtő 8 cm-es ventijét (ami egy év alatt kegyetlen hangos lett) is azért kellett kukáznom, mert nem lehetett megkenni. Szétszedtem, és természetesen utoljára, mert széttört. A műanyag nem bírta a szétszedést. A lapátját azért elraktam, a zéger-gyűrűjével együtt, és új 8 cm-es, 12 V-os ventit kapott és most egy fesz-választós (3 V-tól 12 V-ig, 500 mA) adapterről van hajtva.
A másik véglet meg az a laptophűtő volt, ami mindösszesen 4 hónapot!!! (
) bírt ki. Mármint a 3 db 6 cm-es ventijei. Szabályosan elporladtak, letörtek a venti lapátjainak a műanyaga forgás közben, egyre fokozódó hang és rezgés kíséretében. Oké, hogy lebomlik műanyag, de ilyen hamar?!
A ventik lapátjainak a cseréjével megoldódott a probléma.
-
attiati
veterán
vegul kicsereltuk az arctic f8-ra a ventit.
egy baj volt: a regi venti es a tap venticsatlakozoja 2 pines volt, az uj pedig 3.
tesom vegul raforrasztotta a regi venti 2 pines csatlakozojat az uj ventire.
A 3. pin nem a fordulatszabalyozashoz kellett volna?mukodik hibatlanul, de lassan (es vegre csendesen) forog a venti. lehet ebbol a manoverbol baj?
-
Impressa
őstag
Hálás köszönet az infókért
Hát most nevetni fogsz, most megnéztem milyen ventim van ( a sok közül) amivel sokkolom az egyik laposom SUNON KD 1212PMB1
Ezt proci hűtésre találták ki? elég dúrva értékeket írtak róla. (Erre nem rég leltem rá, és ott is ott van a görbe, de nem is figyeltem basszus
)
Sokat segítettél
-
Impressa
őstag
Szia!
"A Swif ventilátorokat házszellőztetésre tervezték, statikus nyomásuk alacsony lehet, légszállításuk csak ellenállásmentes környezetben ennyi. Tápegységbe szerelve jelentősen visszaeshet a légszállítása a nagy statikus nyomású ADDA-hoz képest."
Az lenne a kérdésem, hogy notebook hűtőpadoknál, amit megadnak légszállítási értéket, az ellenállásmentes környezetet jelent ? és mekkora statikus nyomás jön létre?
Esetleg, ha van erre vmi táblázat ( karakterisztika ) erre vonatkozólag ( légszállítás - statikus nyomás)Előre is köszi
-
s3toraph
senior tag
Szia!
Lenne egy másik, kicsi táp, ami már nem garos, szinte biztos hogy forrasztott a venticsati (tehát csak elvágni tudom a kábeleket ha cserélni akarom), ebben cserélném a ventit némára. Mivel kisebb fogyasztású, hát ha elég lenne bele egy Swif2-801. Tudom mondtad hogy ez házhűtő, de nagyon halk és ha a célra elég lenne, akkor jó megoldás lenne. Láttam mások is beépítenek ilyet 250W-os FSP-be, de én nem merek addig nekikezdeni amíg ki nem kérem hozzértő(k) véleményét.
A táp típusa:
egy ilyen Delta
A ventije adatai:
Protechnic
MAGIC MGA 8012HS-A15
12V 0.18A
protechnic electric
made in chine
80x80x15A swif2 nem férne be a helyére, de a burkolaton kívül a beszívó rács másik oldalára fel tudnám csavarozni.
Mi a véleményed?
Üdv
-
s3toraph
senior tag
Köszönöm a válaszod!
Egyenlőre akkor nem nyúlnék hozzá, megpróbálom motorolajjal, kikeresem mit írtatok eddig róla.
Közben néztem a Swif2 120P-t, ennek jóval több légszállítása, és 30dBA alatt van a hangja. Ez sem fele még meg, ha később még is cserélném? Coolink párti vagyok eléggé.
-
tomi5244
őstag
Értem köszi!
Én erősen vidéki vagyok, szóval marad a 30km-re lévő Székesfehérvár, jövőhéten szerintem ott beszerzek mindent. Zsugorcsövet még soha nem vettem de szerintem most fogok eszközölni, mert a tápnál nem szeretnék kockáztatni. Zsugorcső vásárlásnál mire figyeljek, van valami paraméter? hány mm vastagságú az ideális ebbe a környezetbe?
-
draff
aktív tag
"A fordulatszám csökkentésére egy előtét ellenállás beépítését javaslom a ventilátor egyik vezetékébe. Ennek értékét kísérletileg kellene meghatározni."
Az nem bonyolult egy kissé? Mert mindenképpen számolni kell az átfolyó áram teljesítményével, stb.
Oszt akkor még az ellenállás is melegíti az összcuccot.A ventik többnyire 12 V-osak.
Mi lenne akkor, ha egy 9V-os stabkockán át kapná meg a naftát? Lassabban (és jóval csendesebben) forogna.
Ha pedig a középső /negatív lábát/ néhány diódával megemeljük (0,65V/dióda), továbbá a környező hőmérséklet méréséhez is felhasználjuk, akár szabályozhatna egy kissé. Csak akkor nem a 9V-os, hanem egy 5 vagy 6V-os stabkockát kell alkalmazni ... és kikisérletezni a nagyon megfelelőt. -
Whysperer
addikt
Teljesen uj volt es nem volt hangos most,hogy felraktam a WOW-t ujra azalatt kezdze el cwinalni. Gondolom a cpu meg a vga a nem jol configolt jatek miatt maxon tolja es ezert megnott a fogyasztas is es sz.tem ez miatt van ez. Bar fel evig BF3-t jatszottam ott is de ennyire nem volthangos. Most szoszerint zavaro,de majd csinalok par masodperces videot.
Ui.: Angliaba vagyok es ezert nincs ekezetem.bocs
-
tlac
nagyúr
jól látom, hogy a Enermax T.B.Silence UCTB12A (120x120x25) ventit is ajánlod ezek mellett?
eredeti venti:
Yate Loon D12SM-12 (120x120x25)
1650 RPM, 70,5 CFM, 33 dBA, 0,3A, ind.fesz: 6,5V, 1,5 mm-H2O, Sleeve BearingEnermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A (120x120x25)
1500 RPM, 71,25 CFM, 18 dBA, 0,3A, stat.nyom: 1,676 mm-H2O, Twister Bearingez azért lenne nekem jobb, mert van egy ebay-es kuponom, és ezt a tudom nagyon olcsón megvenni
hmm, viszont nem látom, hogy mennyi az induló feszültsége, de hát csak elindul 6,5V-on
-
tornas
őstag
Csaó!
A nemrég említett Jamicon KF1225H1HR, típusú 120 mm x 120 mm x 25 mm-es ventilátor indulási feszültségét megmértem és 5 V az érték. Bármilyen szögben álljon a ventilátor, elindul 5 V-on.
Szóval a tápba helyettesítő ventilátornak - mint olcsó és minőségi alternatíva - megfelel, táptól függően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged