-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
Akkor bolond voltam, én azt hittem hogy az is jelölés, érdekes is volt, hogy ellenben áll a 3 pin kiosztással, máskor magamnak hiszek.
Azt nem gondoltam, hogy 2510 a 2pin és 3pin neve is, életemben nem hallottam.
Pedig párat már csináltam.Forrasztottam, ez végett 2x, zsugoroztam, nagyon akartam volna átszerelhettem volna.
De az nagyobb szívás, van a HP ML 350 szerverem amiben nem szabvány a lábkiosztás,
már szedtem ki és raktam át máshelyre, inkább forrasztok. -
ZseboG.
újonc
A 8 és fél éves Chieftec GPS-450-es tápomban gyakorlatilag beállt a csapágy a ventilátorban.
Kézzel is alig bírom elforgatni.A D12SH-12 szállítására nem adok 1900Ft-ot, amikor annyiért meg lehet venni a Lomexben a Jamicon-t illetve a Sunon sem lenne drágább szállítással, mint a YL mindennel együtt. Ha pedig erősebb ventit kapnék ugyanazon az áron, akkor inkább venném az erősebbet...
Zajban sem lennének hangosabbak, de a statikus nyomásuk magasabb, ezáltal szerintem halkabban tudná bármelyik lehűteni a tápot.
Vagy rosszul gondolom?
-
-
Algol
senior tag
A 4 vezetékes PWM vezérlésű ventilátorokra vonatkozó szabvány szerint a ventilátor a 4., vezérlő bemenetén alacsony szintű logikai jellel vezérelhető (<0,8V).
Ugyancsak a szabvány előírása, hogy ha a vezérlő bemeneten nincs jel (100%-os kitöltési tényezőjű négyszögjellel vezéreljük), akkor a ventilátornak maximális fordulatszámmal kell működni.Tehát minden PWM-es ventilátor maximális fordulatszámon fog működni, 1. (GND) és 2. (+12V) vezetékeire 12V-ot kapcsolunk és a vezérlő vezetékét (4.) üresen hagyjuk. Most ha 12V-ról csökkentjük a feszültséget, akkor a ventilátor lassabban fog forogni.
Hogy tápegységben használható-e azt a gyártó által megadott működési feszültségtartomány alapján lehet eldönteni. Sajnos újabban a Yate Loon ezt az tartományt a könnyen hozzáférhető adatok között nem adja meg, lásd: 120x120x25 ( DC FAN SERIES ).
Régebbi adatlapokon a tápegységekben használt ventilátoraikra vonatkozóan [6,5V - 13,8V] szerepelt. -
MMIX
addikt
Olvastam itt olyan véleményt, hogy a PWM-es ventinek magasabb az induló feszültsége.
Modellvasút trafóval és egy multiméterrel ellenőrizni kellene. A PWM nélküliek 3V-tól indulnak.Valahogy így:
Yate Loon D12SL-12 (3V) <---hallható az indulás előtti cincogás, többinél egy kis kereplés.
Yate Loon D12SH-12 (3V)
Yate Loon D14SM-12 (4.2V)
Yate Loon D14SH-12 (ez elindult 1.5V-tól, mázlista?)
Videók és tesztek, www.coolingtechnique.com
-------------------------------
SUNON márkájú DC ventilátorok lelőhelye, egész jónak látszó árlista szűrővel.
www.tme.eu -
tornas
őstag
Akkor csak jó lesz (lenne) oda az a Jamicon KF1225H1HR-R aminek 2200 RPM a fordulata (bár, ahogy elnézem az M-es Jamicon is megfelel oda). Míg ennek a HA1225M-12S-nek meg 2000 az RPM-je.
Összehasonlítás:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest