- OLED TV topic
- ASUS ROG Ally
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Nyugodtan leveheted a fordulatot a potival. Én is nemrég szereltem be ezt a ventit a tápomba. Elsőként nézd meg a fordulatszámát hideg táőőal bekapcs után (én rákötöttem az alaplapra a fordulatszám mérő szálat.) és ha megterheltem olyan 270-300 wattig, akkor rádobott nekem az induló értékre majdnem 300RPM-et.
Szóval az a lényeg, hogy a táp hőmérséklete szerint kell beállítani. Nekem hidegen 550-60-at forog. Eddig, 850 ig bírtam felmelegíteni a tápot. Talán volt egyszer 900-is, nemsűrven nézem. D
Perpill nekem 720-at forog- nadjából bemelegedve. Táptól, függ, hogy mennyire kell beállítani a fordulatot, a hűtéshez. -
Algol
senior tag
A Swif2 120P légszállítása 127,6 m3/h = 75 CFM elegendő. A statikus nyomásáról nincs adatom, ezért biztosat mondani nem tudok. Valószínűleg megfelelő lehet, 0,33A-es áramfelvétele is ebbe az irányba mutat. Mindenesetre zajban van eltérés közöttük: Enermax -- 18 dBA, Swif2 120P -- 27,1 dBA.
-
Anathema67
tag
Szia,
én már kicseréltem a táp ventimet Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A-ra. A potmétert kivezettem a tápon kívülre és max. állásra tettem. A ford.számmérő kábelt szintén kivezettem és az alaplapon rádugtam egy szabad venti csatlakozóra. Szente kollega javaslatára a ventivezérlőm hőszenzorát bevezettem a tápon belülre, így látom a venti ford.számát és a táp hőmérsékletét is.
-
Algol
senior tag
Ügyelj arra, hogy csak a Manual series jó neked. UCTB12A
Itt kapható, de nem mindegyik "manual series".
Ami nem az, azoknak más légszállítási adatai (kevesebb) vannak. Felismerhető, mert a ventiből kilógó vezetéken egy potméter is van, a venti fordulatszáma kézzel szabályozható.Ezzel vagy nem törődsz és maximális fordulatszám állásba tekerve beteszed a tápba, rögzíted valahova, vagy ha alkalmas helyet találsz a táp hátlapján, akkor azt kifúrva felerősítheted és később kézzel is szabályozhatod a tápegység ventilátorát, persze megfelelő körültekintéssel.
Most néztem, hogy az UCTB12P is jó lehet, minden adata megegyezik az előzőével, csak ez PWM-es.
Ilyenkor a 4 vezetékéből csak az első kettőt kell bekötni. -
Algol
senior tag
Az FSP 500W 60APN-ben eredetileg
Yate Loon D12SM-12 (120x120x25)
70,5 CFM, 1,5 mm-H2O, 33 dBA, 0,3A, 1650 RPM, Sleeve Bearing ventilátor van. Helyette, ha nagyon halk kell:Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12A (120x120x25)
71,25 CFM, stat.nyom: 1,676 mm-H2O, 18 dBA, 0,3A, 1500 RPM, 100.000 óra MTBF, Twister Bearing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest