-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intelligencs #65967 üzenetére
Nekem is ez volt a tippem, hogy haldoklik a lemez, csak eddig nem volt semmi előjele, szépen tette a dolgát. Lehet, hogy most a full másolással járó egyszerre sok meló tette be a kaput, szóval akkor pont időben cseréltem le. A legfontosabb adatok átmentek még a "gyors" szakaszban, csak szeretnék mindent átmenteni. Na mindegy, így újraindítgatva azért halad, kb. 10 gigát bír, aztán brutál belassul...
-
dkess
őstag
válasz
Intelligencs #65783 üzenetére
Ez a WD Red -ekkel kapcsolatos információ nagyon érdekes - kezd nagy lenni a kavalkád
Hihetetlen. Úgy látom a letölthető PDF adatlapon javították már 7200 RPM -re az érintett Red Plus -okat - ugyanakkor a web oldalukon (itt csak a példa kedvéért a 10 TB -osra szűrtem: [link] . Ahonnan magát a PDF -et töltheted le) ott meg még 5400 RPM szerepel ...
Lassan őrölnek azok malmok ...
Itt bejön a képbe a még "átcímkézés" előtti "sima" Red széria (8 TB és feletti EFAX -ok). A teljesítmény adatok alapján azok is mind 7200 RPM -esek lesznek akkor valószínűleg.
Egyébként szerintem létezik valódi nagy méretű hélium -os 5400 RPM -es Red is (igaz már jó ideje nem kapható): az EFZX -ek. Nekem történetesen ilyenekből is vannak 8 TB -osak (ezek CMR -esek) - valamint 10 TB -os EFAX -ok is.
Személyes tapasztalat:
- seek zajban talán egy picit hangosabbak az EFZX -ek - de ez gyakorlatilag elhanyagolható,
- motorhangban pedig a 10 TB -os EFAX -ok hangosabbak a 8 TB -os EFZX -eknél (észrevehetően), de ezt eddig betudtam annak, hogy a 10 TB -os EFAX -ok többen vannak ... Akkor lehet mégsem csak ez az ok - hanem, hogy 7200 RPM -esek lesznek akkor ezek is (cserében gyorsabbak is - az is igaz).Igen, így utólag túl szép is lett volna, ha ezek 5400 RPM -es létükre tudtak volna 210 MB/s szekvenciális írás-olvasást ...
Hát már csak röhögni tudok ezen, meg a WD saját termékpalettájának kezelésén ...
Ugyanakkor apró megjegyzés - ebben a mérettartományban (mondjuk a 12 TB amit említettél) már a "sima" IronWolf -ok is 7200 RPM -esek. Igaz, ezek korrekt módon dokumentálva ...
A hsz -ed végén a "2,5 gigás témához". Nálam van itthon gigabit és 2.5 Gbps (ez pont PC és NAS közötti gyors másolásra) LAN is. Ez tipikusan egy olyan dolog, hogy amíg nem tapasztalod meg, addig lehet nem hiányzik.
Például én simán másolgato PC-NAS között stabil 280 MB/s -el miközben a PC gigabit -es portján fullra tolhatom mellette a gigabit -es internetet - és mindemellett a NAS -t bárki más használhatja a másik gigabit -es portján teljes sebességgel ... Még az is működik, hogy a PC -re párhuzamosan másolok a NAS -ról 110 MB/s -el (gigabit -es hálón) és 280 MB/s -el (2.5 Gbps -en keresztül) mondjuk többszáz GB -okat. Ezt egy DS218+ (+ DX517 bővítővel) NAS már tudja ...
Most ehhez képest egy gigabit -es hálón - osztozva az összes többi felhasználóval ... Már nem térnék vissza rá ...
Ja, és nem mondtam, hogy a 2.5 Gbps projekt anyagi oldalról cakkompúder mindennel együtt került bruttó 14K HUF -ba. Nekem ennyit megért a dolog ...
Egyébként blountex felvetésére, hogy akár kettő 2.5 Gbps -es adapter. Erre már én is azt mondom: minek? A gigabit -es csatoló(k) mellé még kettő 2.5 Gbps? Akkor már inkább ne 2 db 2.5 Gbps -t vegyen, hanem 1 db 5 Gbps -es adaptert ... Igazából a 2 db 2.5 Gbps -t plusszban (a gigabit mellett) vagy 5 Gbps -t már tényleg nem lehet kihasználni egy ilyen szintű NAS -ban illetve persze már a háttértár teljesítménye sem indokolná igazán ...
-
blountex
senior tag
válasz
Intelligencs #65783 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Ezt nem tudtam, hogy a hivatalos forgalmazóknál +1 év garit adnak, ez egy jó ötlet.
A NAS csak maximális memória kapacitásban 6gb-ig bővíthető. Így a 8gb ram + 2gb ram (ez a hivatalos, de gondolom a 2 külön modul is megfér egymás mellett), akkor maga a rendszer ugye 10gb ramot lát, de valójában csak 6-ot tud felhasználni?Én úgy gondolom hogy a 5400 vs 7200 között szerintem nincs olyan óriási különbség (ha még is cáfoljatok meg), és bár a 5400 kicsit lasabb, de szeretem a megbízhatóbb, csendesebb dolgokat mint a tényleges erőt. A nagy előrelépés úgy is SSD lesz, de hát 2TB is bő 70e jelenleg.....
Ha meg vagy elégedve az IronWolffal akkor az lesz
Feltételezem akkor, hogy a DS120j-be, csak az fontos adatokat másolod fel.
Ez is egy jó ötlet, mert így pl 2bay-es kiszerelésnél nem kell türközni a merevlemezt....#65782 Magnat
Ha már új technológia és elérhető áron van akkor miért ne? Úgy sincs sok választás a routerek között.
Gyorsan körbe néztem, ez a típus elkerülte a figyelmemet.
ASUS RT-AX55 Router
Nekem lentre csak és kizárólag azért kell a router, hogy a wifi jelet megfelelően tudja tovább biztosítani a lenti területen 1db SSID-n belül, a fő tevékenységeket (fent) úgy is az ASUS RT-AX58U végezné.#65786 zsamiatt
"Ha meg kelleni fog a teljesítmény nincs az, hogy leugrom a boltba cserélni benne valamit."
Igen, ez jó szempont, ezért is szemezgetek inkább a drágább verzióval....#65788 kulu22
Igen hosszú távon gondolkozok nem tervezem lecserélni 3-4 év múlva se.
Amint írtam ha kevés az 1G, akkor relatív könnyen lehet adapterrel 2,5G beszerezni és annyi szerintem sebességre is bőven elég lesz. Nekem nem munkára kell. -
lasse001
senior tag
válasz
Intelligencs #65772 üzenetére
Szia. Ehhez az UPS hez csak hálózati kábelt adtak. Az usb kábelt is én vettem hozzá. Ennek az UPS-be dugható vége olyan mint a nyomtatóhoz való. Jelenleg a számítógépemre van dugva. Oda fel van installálva egy szoftver és és látom és tudom kezelni az UPS-t. De Van az UTP-én 2db RJ45-ös dugalj is. 1 output és 1 input. Ahogyan utána olvastam ez csak villámkár ellen van. Csak átmegy rajta az internet. Nem tudom érthető voltam e. Ha tudsz segíteni megköszönném.
-
Dello79
aktív tag
válasz
Intelligencs #64500 üzenetére
nagy hála
-
Elemental
addikt
válasz
Intelligencs #64498 üzenetére
Én megszenvedtem a ram bővítéssel
Amikor raktam a helyére beesett az alaplap mögé, vagy 5 perc volt, mire kibányásztam. Utána nekem is a tövig nyomommal volt gond, mert csak 4 gigát mutatott (918+). Azt hittem nem fog működni. Utána tövig nyomtam, és így már jó lett.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Intelligencs #64498 üzenetére
Köszi szépen. Ezen jót mosolyogtam
Majd tövig nyomom.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Intelligencs #64434 üzenetére
Szuper. Mennyire kellett szétszedni hozzá? Köszi a RAm linket, amit lentebb küldtél!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intelligencs #64461 üzenetére
Linken a 2. pont az OSI modell. Ki van részletezve a 7 adatkapcsolati réteg, hogy melyiknek mi a feladata. Ha sérült a kábel, akkor a fizikai kapcsolat sem épül ki, tehát még pingelni sem lehet rendesen, nem hogy az adatok áramlanának rajta.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Intelligencs #64434 üzenetére
Esetleg tudod linkelni, hogy milyen ramot vettél bele?
-
arn
félisten
válasz
Intelligencs #64433 üzenetére
jah most olvasom, hogy nem is lehetseges dns alapon youtubeot blockolni (semmivel)... hat igy lofityulat er az egesz. bongeszoben tisztabb a plugin.
-
tobias40
veterán
válasz
Intelligencs #64412 üzenetére
Vajon meddig tart az akció, nekem 1 hét múlva kellene..
-
huan
őstag
válasz
Intelligencs #64412 üzenetére
Majd hamarosan tesztelek egy DS720+ -t +8GbCruical ram-mal, 1000Mb-es Telekom neten.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intelligencs #64271 üzenetére
"Értem én, hogy van migration, de ez olyan, mint amikor új asztali gépet rakok össze, akkor sem költöztetem a régi lelakott Windowst, hanem csinálok egy tiszta installt. De ez persze csak az én véleményem."
Én azt szoktam.
Utálok telepíteni. A Win7-em 2011-es, az XP meg 2006-os. A 10-es csak mutatóban van, mert nem szeretem. És sajnos még XP-t is kell néha használnom, mert 1-2 progi csak onnan megy. Semmiféle lassulást nem tapasztaltam eddig, 2-3 konfig már volt alattuk. Valamint jó párszor voltak már egyik HDD/SSD-ről a másikra tükrözve. Ha nem lenne migrálásnak létjogosultsága, akkor nem csináltak volna rá alkalmazást.
Tény és való, ha új a NAS és újak az adathordozók, akkor én is bekötném mindkettőt és hálózaton átmásolnám egyikről a másikra az adatokat. Ez a legkézenfekvőbb. Nem is tudtam, hogy van ilyen migrációs szoftver, mert nem is kerestem.
-
huan
őstag
válasz
Intelligencs #64084 üzenetére
Igen, erre a függetlenítésre gondoltam. Ütemezni lehet a letöltéseket? Éjjelre lehet időzíteni a napközben "összegyűjtött" torrentek indítását?
-
huan
őstag
válasz
Intelligencs #64081 üzenetére
Ok, akkor 220+ az új célpont.
Van olyan kiegészítő Firefox-hoz, ami egyből a nas-ra küldi a torrentet, vagy a korábban említett pc-mappából automatikusan beolvasható a torrent? (azért rugózok ezen ennyit, mert ha már veszek valamit, akkor legyen teljesen független a notitól és automatikus) -
huan
őstag
válasz
Intelligencs #64078 üzenetére
Hát tulajdonképp pont rátapintottál a lényegre, azaz a proci miatt venném a 720+-t úgy, hogy nem volt még Synology-m, tehát nemtudom mekkora a különbség 220+ és 720+ között. Az ár itt már nekem fontos. 158-tól lehet kapni, az említett helyeken 180-187...sok a különbség. Monjuk 119-ért van 220+ és tulajdonképp torrentre használnám, meg DLNA-elérésre. Ez az a memória?
-
GrooveHero
addikt
válasz
Intelligencs #63613 üzenetére
Hali. RAID0, 4x14, ennyi lett belőle. Csak filmek lesznek rajta, meg néhány apróság, semmi pótolhatatlan. Nem értek a RAID-hez abszolúte, nem tudom a RAID5 jobb lett volna e, én azt akartam, hogy meglegyen a max kapacitás. Nem akartam külön köteteket. Biztonsági másolat sem kellett.
Mondjuk hogy az 52-ből hogy lett 48, azt nem vágom
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intelligencs #63365 üzenetére
Eleve azt sem értem, hogyan jöhet be neked csak egy kábel a lépcsőházból, modem nélkül. Én még ilyet nem láttam.
Digi FTTB. -
spetya72
tag
válasz
Intelligencs #63368 üzenetére
Bocsánat, a switch Asus.
-
spetya72
tag
válasz
Intelligencs #63365 üzenetére
Eddig a xxx.synology.me:5001 címen értem el a NAS-t. Biztos hogy nincs 2 routerem, egy másik szobában van egy synology switch. Társasházban lakom, a lépcsőházban van egy DIGI-s doboz, onnan jön be a lan kábel.
-
spetya72
tag
válasz
Intelligencs #63362 üzenetére
Igen, belső hálózaton elérem a NAS-t. A router IP-je 192.168.1. Gateway 192.168.1.1. A NAS IP-je nem tudom hogy fixálva van-e, és a router port átirányításról sincs fogalmam.
Ami biztos, hogy pár napja minden rendben működött, semmin nem állítottam, aztán egyszer csak nem tudok kívülről csatlakozni.
Az hogy "két, vagy több adatútválasztó található a hálózatban." nem lehet a hiba forrása? Ez egyébként mi a csudát jelent? -
Immy
őstag
válasz
Intelligencs #63360 üzenetére
Valószínűleg olcsóbban és biztonságosabban jössz ki a te verzióddal, de akkor hol marad a barkácsolás?
szerintem olyan 15-20k környékén mozog ez az alaplap, annyiért egy próbàt lehet megérne -
spetya72
tag
válasz
Intelligencs #63332 üzenetére
Nincs modemem, UTP-n jön a net a lépcsőházi dobozból. Közben a routert újraindítottam, azt elérem, de a NAS-t továbbra sem.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Intelligencs #63140 üzenetére
Köszi
Először nem tudtam, hogy hogyan nézzem, értelmezzem ezt a támogatást.
Majd rájöttem, hogy a nas-okra kell rákeresni. pl.: DS110 End of life, DS111 Full DSM update. -
tobias40
veterán
válasz
Intelligencs #63140 üzenetére
A nem támogatottság mivel jár a gyakorlatban,mire NEM tudom majd használni a 212J-met,nem sokára?
-
fjanni
tag
válasz
Intelligencs #63083 üzenetére
Eddig én is TP-Link routert használtam a CB-re kötve, de tegnap és ma ötször kellett a CB-t (és csak azt) újraindítanom mert leállt az internet. Ezt a CB nem jelezte, hanem a routeren a wan led zöldről sárgára váltott és eltűnt az internet. A CB újraindítása után egy darabig megint ment a net. Hívtam a Voda hibabejeltőt, de ők sem tudtak ezzel mit csinálni, látták hogy valami nincs rendben a modemmel, de nem tudták hogy mi az és a környéken senki nem jelzett hibát.
Egyébként nem NAT-olt a kapcsolat. A modemet néhány hete cserélték ugyanezen hiba miatt, ezért gondolom hogy nem azzal van a gond.
Ma próbáltam egy olyat, hogy visszamentem minden eszközzel a CB-re router módban, hogy kipróbáljam, úgy is leáll-e rendszeresen. Azt kell mondjam hogy azóta nem állt meg a net. Most akkor a TP-Linkkel lehet a gond? Vigyem szervízbe?
Egyébként ez a port forwarding és xxx.synology.me elérés korábban (még a TP-Link előtt) jól működött a Connect boxon, tehát tudja ezt rendesen is csinálni.
És azzal kapcsolatban mi lehet a gond hogy a belső hálón amikor ip-vel akarok felmenni a NAS-ra (és CB-re) azt írja hogy nem biztonságos a kapcsolat. A NAS-nál még azt is írja folyton hogy "Az ön kapcsolata nem privát" ?
-
Protezis
őstag
válasz
Intelligencs #63083 üzenetére
Ez nem oldaná meg?
3) Futtat egy DSN szervert, ami az xxx.synology.me-t a lokális IP-re oldja fel.
Én AdGuard Home-ot futtatok, ami reklámszűrést is végez, és max sebességgel tudom használni a NAS-t lokális hálózaton (merthogy lokális IP-re oldja fel a domain címet). -
Stanley-B.
őstag
válasz
Intelligencs #62695 üzenetére
nos, én a DS1515 és DS1817+-ban is kicseréltem Noctuára a ventiket.
Nyilván fényévekkel csendesebb lett minden. Sarkain is gumi van + rögzítés is: [kép]
Viszont utána kell járni, mert a DS1817+-ban nem ment az a Noctua amit első körben rendeltem.Ennek ellenére a DS1817+ HÁZA hajlamos volt átvenni a merevlemezektől a rezonanciát és kissé felerősíteni. Rack szekrényben van de azért mégis zavart, nálam a csendesség ilyen OCD szinten van jelen ezért ment rá körben az illesztéseknél ilyen anyag: [kép]
valamint a merevlemez fiókokra is: [kép]
jó sok időbe telt mire rájöttem, hogy hol vannak azok a hézagok ahol a rezonancia keletkezik, körben a készülékházon és a fiókoknál, miután megcsináltam viszont még 8db 8TB-os merevlemezzel is teljesen néma, pedig a 8 terás Red ugyebár érezhetően hangosabb jószág mint a kisebbek. -
Sanya
nagyúr
válasz
Intelligencs #62692 üzenetére
kicseréled a ventit egy jóra. Tényleg, melyik az a venti, ami belemegy? Noctua?
-
arn
félisten
válasz
Intelligencs #62695 üzenetére
viccelsz? tok otvar muanyagbol van, es filleres ventivel... tudom milyen a jo venti
-
arn
félisten
válasz
Intelligencs #62692 üzenetére
A muanyag borditas is rezonalhat rajta a vinyok miatt, nyomkodd meg az oldalat. A venti hang az kereplos, es ugyanaz a tipusu venti az osszesben, azert hiba volt masikat venni - ugyanakkora esellyel fogod ki.
-
mtz81
tag
válasz
Intelligencs #62599 üzenetére
Nincs ráforrasztva, csak teljesen szét kell szedni a nas-t. Intel procisokban minden ram foglalatban van. Mindegyikről van disassembly videó a youtube-on.
-
tobias40
veterán
válasz
Intelligencs #62603 üzenetére
Köszi,lehet megrendelem hamarosan!
Ebben a NAS-ban megoldható lenne hogy a kamera rendszerem saját appját(CMS) használjam valahogyan vagy pedig az SS-be betudnám állítani hogy lássam ezeknek a kameráknak a képét?
Helyi hálón és távoli eléréssel kellene mert van egy a háznál meg egy a nyaralónál is![Erről a kamera rendszerről] van szó!
-
tobias40
veterán
válasz
Intelligencs #62599 üzenetére
Köszi!
Egyre jobban a 2018-as +-os gépek felé hajlok..
-
tobias40
veterán
válasz
Intelligencs #62595 üzenetére
Étem.
Uanaz a proci,memória alaplap stb.. van a 2020-as gépekben is mint a 2018-ban vagy már korszerűbbek?
Azt láttam hogy hasonlóak az eredmények,most már az időt állóság lenne a fő szempont.
Meg plusz memória is kellene nekem hogy minimum 6 de inkább 8 gigára tudjam növelni a memóriát. -
tobias40
veterán
válasz
Intelligencs #62588 üzenetére
Köszönöm neked is és a többieknek is!
Még vacillálok hogy NAS vagy épített gép legyen,meg azt is meg kell tudnom mit lehet elszámolni!
Ha meglesz a döntés mindenképpen megírom...Hi!
-
Elemental
addikt
válasz
Klienstől is függhet a letöltési sebesség. Amit nem értem, azok a megugrások, van egy átlagos sebesség, de néha feljebb megy pár másodpercre, lehet, hogy olyankor csak elszámol valamit a kliens.
918+ 8G rammal.
Transmission.
Qbit. -
blakey
titán
válasz
A DS218+-on a 90MB/s volt amit 1000-es neten mértek. [link]
-
Dolphine
addikt
válasz
Intelligencs #62570 üzenetére
Köszönöm!
Beállítottam egy új felhasználót, így ha jól látom, akkor a nulláról kell mindent újra beállítani.
Váltottam portot és jelszót, azóta viszont azt írja azt írja, hogy a WebDav felületre folyamatosan be akar lépni valaki jelszavak próbálgatásával. Az IP cím: 192.168.1.1. Ez viszont a router!arn
Ketlepcsos azonositas sem artana..
Melyik programmal lehetséges? Állítólag a Google Authenticator nagyon rosszul működik a Play áruházban hozzászólók szerint! -
arn
félisten
válasz
Intelligencs #62571 üzenetére
Persze, a memcache tobbszorose lett, elotte alig volt szinte. Szvsz tobbet szamit, mint az ssd cache egy altalanos felhasznalasnal. A memorianal irja pontosan, hogy mire hasznalja, szinte mindig teli van.
-
arn
félisten
válasz
Intelligencs #62570 üzenetére
Ketlepcsos azonositas sem artana..
-
curmpli
tag
válasz
Intelligencs #62473 üzenetére
Ha az épen maradt 2db Wd Red mellé 3.nak egy Wd Purplet teszek ( az van itthon) okozhat problémát?
-
curmpli
tag
válasz
Intelligencs #62473 üzenetére
ugyanerre jutottam. Köszi
-
mtz81
tag
válasz
Intelligencs #62146 üzenetére
Ebbe már én is belefutottam. A Synology nem árul gyárilag bővített NAS-okat, az egyik magyar disztribútor szokott ezzel mókolni.
Én is megjártam már így, leveleztem is ezzel kapcsolatban a Syology-val. A hivatalos állásfoglalásuk az volt, hogy kérjem vissza a pénzem, mert ez átverés! A pénzt persze nem adták vissza.
Azon csodálkozom, hogy nem vették el tőlük a disztribútori jogot, és ugyan úgy csinálják tovább.Nem tudom, hogy leírhatom-e itt a disztribútor nevét?
Amúgy csak a semmit nem érő regisztrációs kártyával lehet ilyen mókolt NAS-okat venni. A regisztrációs kártyáról sem tud semmit a Synology, az is csak egy átverés.Amúgy működnek minden probléma nélkül más ramokkal is. A gyári Synology is csak egy átmatricázott samsung modul.
-
válasz
Vedd a sima 2G-s, általában olcsóbb ha saját magad bővíted. Azt is nézd meg hogy ebben a modellben alaplapi ram van-e, vagy még foglalaltos mint a régebbiekben.
Otthoni használatra 2G is bőven elég egyébként, ha olcsón akarod megúszni akkor egy másik 2G-s modul (amit mások kivettek bővítéskor) olcsón beszerezhető, ráadásul Synology modul szóval garancia esetén sem lesz kukacoskodás (és tuti működik).
-
zsamiatt
őstag
válasz
én kingstonet tettem bele 16 giga van most
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intelligencs #62108 üzenetére
Én az örökös google tárhelyemet buktam adatokkal együtt.
-
Magnat
veterán
válasz
Intelligencs #62108 üzenetére
Ebayen van 1.5 usd-ért is: [link]
Ennyiért ha egy évig megy már teljesen jó, nekem van 2 ilyenem különböző helyről, backupnak tökéletes, mert arra azért nincs sok sansz, h a 2 account egyszerre döglik meg plusz a nas is megmakkan. Csak mivel a csoportadmin elviekben látja mindenki tárhelyét, érdemes titkosítva feltölteni a cuccot, amit a nas szerencsére támogat is.
Más téma, találkozott már vki olyannal, h egy megosztott könyvtár nem olvasható annak ellenére, h ki van adva rá a jog? Lecseréltem a 214+-t egy 218 Playre és a Transmission könyvtár nem olvasható a user csoportnak, hiába van rá joguk. Próbáltam törölni és újra kiadni, illetve egy usernek user szintenb is jogot adni, de akkor sem engedi.
-
arn
félisten
válasz
Intelligencs #62012 üzenetére
4*1gbe port
ide mar igazan elfert volna vmi nagyobb, de legalabb egy szerencsetlen bovitokartyanak hely.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Intelligencs #61887 üzenetére
Én vettem a 216j-be anno Noctua-t hűvösebb és csendesebb lett, de ezt már akkor beszéltük, hogy a légszállítás és venti kialakítása miatt előre borítékolható volt. Azóta (4 éve kb) 0-24-ben megy.
-
arn
félisten
válasz
Intelligencs #61894 üzenetére
valszeg egy hibas ventiszeriat kaptak. a vmnel max erdekessegnek jo, ez a proci eleg gyengecske erre - szvsz nem er a plus ket ilyen mag meg +100 eurot. a passmark szerint kb annyit tud, mint egy regebbi ketmagos i3.
vedd nyugodtan a 220at, esetleg rakj bele +8g ramot, az jobban erzed.
zavaro a synologyknal hogy minden grammra ki van porciozva, minden port, savszel stb... a qnapban pl van bovitokartyanak hely, amivel 10gbe halod van, ez a gigabit ebben az arszegmensben azert eleg verszegeny. a dsmert sok aldozatot hoz az ember
-
dkess
őstag
válasz
@arn
Légyszíves kapcsold ki a porszívót amikor a NAS hangját szeretnéd videózni (hangját rögzíteni), mert nem lehet attól hallani ...
@Intelligencs
A DS720+ és DS220+ -ban ugyanaz a venti van így ez nem szempont ... A különbségeknél ezt érdemes figyelembe venni:
- DS720+ -ban erősebb négymagos CPU - pl. VM vagy Docker esetén nagyon érdemes itt maradni,
- DS720+ -nak van eSATA csatlakozója. Ez nemcsak Synology bővítőegységnél számíthat (ott ugye a DS220+ -nál ennek hiánya miatt élből kizáró ok), hanem bármi más miatt is. Különösen, hogy USB -ből is eggyel kevesebb van a DS220+ -on a DS218+ -hoz (ez utóbbiban volt eSATA meg 3 db USB3 is ...) képest ...
- DS720+ -ban van M.2 NVMe SSD cache lehetőség is ...
- a DS220+ -on viszont van dedikált USB Copy gomb meg a LAN csatiknak visszajelző LED -ek az előlapon (DS720+ -on egyik sincs) ... -
zex
aktív tag
válasz
Intelligencs #61720 üzenetére
Felmerült bennem még egy kérdés. Mivel a DS220+ nas 2 lemezes és ugye ott RAID-ba lesznek tükröze a lemezek, míg a 120j- pedig csak 1 lemezes, tudom-e majd vajon tükrözni a két szervert tökéletesen? Tárhely szinten ugye ugynannyi lesz, mivel 3db 3TB-os lemezt tervezek venni. Tudniillik nem használtam még ezt a Cloud Staiton ShareSync appot.
-
arn
félisten
válasz
akkor ssdbol epits passziv nast
mert egyik sem halk abszolut ertelemben. az en gepemben is minden semipassziv, a hazventik porognek 500on, mas mozgoalkatresz nincsen benne. a vinyos nast el kell dugni vhova, aztan el kell felejteni.
-
arn
félisten
válasz
itt a venti, szvsz a legtobb nasukban ezt hasznaljak, max vmi homok kerult a gyartasi gepezetbe.
-
arn
félisten
válasz
Intelligencs #61858 üzenetére
az enyemnek nincs ilyen verkli hangja, de ezek filleres ys ventik, igy csendesseget ne remelj... akkor csereld le vmi bequietre vagy noctuara. mar ha ssdk vannak benne, mert a mai vibralo vinyok igyisugyis rohadt hangosak. nalam bennt van stilusosan a videokazettak es dvdk mogott a szoba masik feleben, igy aludni is lehet mellette. a gepben megorjitene egy hasonlo vinyo, vagy venti is.
csinaltam egy videot, itt max forulaton porog a venti, es ket raidbe kotott 8tbos redrol backupolok. a mobilt bedugtam a fachba, amiben van, par cmre a nastol.
ausztriaban vettem egy honapja. oszinten szolva mindegyik nasgyarto filleres holmikbol osszepakolt holmit arul, az ember sokkal jobb minosegut tudna epiteni hasonlo arban. a dsm egyszeru kezelhetoseget fizeted meg.
-
dkess
őstag
válasz
Intelligencs #61858 üzenetére
A ventiprofilt csendesre rakva is bántó a hangja?
Érdekes problémát feszegetsz, mert az érintett ventillátor ( [link] ) egy igen széles körben és régóta használt modell. Konkrétan ezen egységekben vannak illetve voltak annak idején: DS1019+, DS920+, DS918+, DS916+, DS720+, DS718+, DS716+, DS713+, DS712+, DS420+, DS415+, DS412+, DS220+, DS218+, DS216+, DS215+, DS214+, DS213+, DS212+, DS211+, DS715, DS418, DS416, DS414, DS413, DS218, DS216, DS214, DS213, DS212, DS418play, DS416play, DS415play, DS218play, DS216play, DS214play, DS220j, DS218j, DS216j, DS215j, DS213j, DS212j, DS216se, DS214se, DS213air, DS716+II, DS216+II, DX213 .
Ezekben (kivéve akkor a DS720+ -t) meg nem hangos. Nekem a DS218+ van ezek közül ... Ugyanakkor tény, hogy a Synology -nak vannak bűn rossz ventijei, de azokat leginkább kevés (akár csak egy) modellben alkalmazta. Személyes példám - a DX517, na ebben van két brutál "kereplő". Ezeket cseréltem is Noctua ventikre - azok kussolnak ...
Ami a "jó hír", hogy ez a venti RPM szabályzós (és nem 'Locked Rotor Alarm' -os, mint pl. a régi DX513 -ban) - azaz könnyen található jó minőségű (méretre figyelni kell - a vastagságnál mehetsz 2,5 cm felé ...) alternatívát. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy van valami rossz széria - de ezt azt is jelentené, hogy a csere NAS is jó eséllyel hangos lenne. Véleményem szerint a Synology csere ventikkel (akár több körben) sem biztos, hogy érdemes szórakozni - lehet csak az idődet meg az idegrendszered "enné meg" ...
-
zex
aktív tag
válasz
Intelligencs #61880 üzenetére
Szándékosan a WD30EFRX-et választottam nem pedig a WD30EFAX-et. Az FRX végű csak 64MB cache-el rendelkezik, míg a FAX végű meg 256MB-al. Tudtommal pont a CMR miatt kell a nagyobb cach, mert lassabban tud írni. Így ha minden igaz az FRX-es merevlemezek nem CMR-esek. De javítsatok ki ha tévedek.
Óh! Nem is láttam, hogy @dkess már előbb leírta.
Köszi!
-
zex
aktív tag
válasz
Intelligencs #61720 üzenetére
Talán nem annyira ide tartozik, de had kérdezzem meg, hogy a DS220+-hoz, amiben 2x3TB WD RED fog brummogni, milyen szünetmentest ajánlatok ami megfizethető? Én az EATON 850i-re gondoltam de kíváncsi lennék a véleményetekre.
-
Immy
őstag
válasz
Intelligencs #61236 üzenetére
Köszi, végül ez lett a megoldás.
Ez tényleg nagyon jó ötlet volt, hogy több felhasználót hozzak létre és mindegyik contextben fut a download station egy példánya. -
Elemental
addikt
válasz
Intelligencs #61719 üzenetére
Esetleg vedd a 920-at 2x12T külön kötettel, előnyöd a 720-szal szemben a bővíthetőség.
-
válasz
Én is nehezen tudok dönteni, most pont a hdd-knél akadtam meg 3-4TB-os lemezeket nézek, eddig ezt néztem: https://ipon.hu/shop/termek/wd-red-4tb-35-5400rpm-256mb-sata3-wd40efax/1813131
De most olvasom, hogy SMR-es, de az meg nem ajánlott, így szerintem ez lesz:
https://ipon.hu/shop/termek/seagate-ironwolf-3tb-35-5900rpm-64mb-sata3-st3000vn007/1523635 -
arn
félisten
válasz
-
válasz
Intelligencs #61715 üzenetére
Te melyiket választanád, az SHR-t, vagy Raid1-et?
-
zex
aktív tag
válasz
Intelligencs #61715 üzenetére
Szuper! Köszönöm a válaszod! Adatmentésről mindenképp gondoskodni fogok valamilyen módon. Bár jó lenne nem felhőbe menteni, így marad a küldő HDD-s megoldás. Erre a célra a Hyper backup jó választás lehet?
-
Elemental
addikt
válasz
Intelligencs #61686 üzenetére
Én 3. pontnak beszúrnám a 920+ 4x6TB minden lemez külön kötetként. Mondjuk ez majdnem ugyanaz, mint a 720+ 2x12T-vel.
Sokat agyaltam én is az shr-raid dolgon mostanában, de valahogy mindig arra jutottam, hogy nekem felesleges. Azért a 300G pótolhatatlan adatért nem áldozok be egy vinyót, plusz az sem hátrány, hogy nem pörög folyamatosan az összes hdd. A fontos adatokról hyper backuppal szoktam naponta mentést csinálni a többi kötetre, plusz rendszeres mentésem van a munkahelyi gépre, plusz a pc-ben lévő vinyókra. Te írtad, hogy lenne rendszeres mentésed másik nasra, szóval az adatok mindig meglennének.
Szumma szummarum, én a külön kötet mellett teszem a voksomat. -
Dave™
nagyúr
válasz
Ha van mentésed és egyébként sem pótolhatatlan dolgokról van szó, akkor felesleges RAID-ben gondolkodni szerintem, az alapvetően folyamatos elérésre van kitalálva, adatbiztonság szempontjából még kockázatokat is hordoz (lásd URE pl.) Ha pedig nincs RAID, akkor nem feltétlen kell NAS szériás HDD-hez ragaszkodni sem, nem fog hiányozni a TLER hiánya. Ha veszel két 8TB külső WD-t, ezekben CMR Blue szériás EZAZ sorozatú HDD-k vannak, 60 ezer Ft darabja, és lehet elég lenne a DS220+ is, ha nem kell a +2 mag, úgy már egészen jól fest a matek, nem? +30% kapacitás, amire még mindig dughatsz két külső HDD-t ha nem lenne elég.
Ez a kétfelé bontás hol jelentkezik problémaként? Gondolom a nagy része multimédia ha TB-okról beszélünk, ebben az esetben a lejátszón felveszel két forráskönyvtárat is és kész, majd az megoldja az összefésülést.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Ha félsz az Unrecoverable Read Error-tól, ami a fenti méretek alapján jogos is lehet, akkor lehet még SHR2 (vagy RAID6) is. Így viszont 2 lemezre van 2 tartalékod. (24TB vs 16TB)
+1: akarod-e torrenttel terhelni az SHR/SHR2 kötetet? Tehát torrent miatt mind a 4 HDD használva lesz.
+2: még egy drágító gondolat: DS720-at veszel 2x8TB-t SHR-be, majd ha kinőtted veszel egy DX517-et hozzá és lesz még 5 HDD helyed. -
arn
félisten
válasz
Ha van backupod, en nem szorakoznek az shrel, raiddel - ha a rendelkezesre allas fontos, inkabb raid 1 v 10. Nekem szimpatikusabb a bovithetosege is, nem kell elore megtervezni a lepeseket, csak csereled a lemezpakkot eggyel nagyobbra.
de ha shr es ilyen lassan no a helyigenyed, miert lovod ennyire fole? A fene tudja mi lesz addigra, amire szukseged lesz ennyi helyre... Indulj el shrel 2x8tb (8tb), betelik rakj bele egy harmadikat (16tb), majd egy negyediket (24tb). Az ssdarak csokkenesevel elobbutobb a vinyoaraknak is csokkennie kell.
zajszint, fogyasztas, sebesseg nem szamit?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Amikor a sajátomat vettem, akkor nekem 3 dolog volt fontos :
- 1 Egyben lássam a lemezeket ( JBOD Kizárva!)
- 2 Folyamatosan elérhető legyen
- 3 Könnyen bővíthető legyen1 Ez csak RAID vagy SHR kötettel megoldható.
2 Lemez meghibásodása esetén elérhetó a rendszer... hála az 1. pontnak.
3 A bővítés is "könnyű"....hála az 1. pontnak
Ezek alapján én a DS920+ venném.
Indulásnál 1 lemez mindenképpen kell de ha a keret engedi, akkor rajtolhatsz egyből 2 lemezzel. -
Immy
őstag
válasz
Intelligencs #61236 üzenetére
Nagyon köszönöm ez volt a megoldás, hogy több felhasználó futtat download station-t és így több mappát lehet figyelni.
-
SilentHUN
csendes tag
válasz
Intelligencs #61308 üzenetére
A hálózatban nem történt változás. A laptopom szállt el az újra lett teleptve ezért kell most újrateleptenem mindent is. Most kiiktattam a 2. routert és a Digi-s router/modem-ből direktben kapom a netet. A Drive Client már megtalálja a Nas-t de "Kapcsolódás sikertelen. Ellenőrizze a hálózati beálltásokat, és próbálja újra" hibaüzenetet dob.
-
válasz
Intelligencs #61309 üzenetére
Dupla
-
válasz
Köszi az infót.
-
arn
félisten
válasz
en is 8g cruicalt raktam a 720+ba.
-
válasz
Intelligencs #61289 üzenetére
Köszi az infót.
Bármilyen 1.35V-os notebook RAM jó bele, vagy mindenféleképpen Crucial kell?
Melyik SSD cache-t érdemes venni hozzá? -
válasz
Intelligencs #60524 üzenetére
De jó, hogy tegnapelött jött meg a 918+... Na nem baj, eddig elégedett vagyok vele, ha annyit kibír, mint az elödje, akkor 7 év múlva nem csak review-kat nézek, hanem megjelenési dátumokat is!
-
Magnat
veterán
válasz
Intelligencs #60524 üzenetére
-
dkess
őstag
válasz
Intelligencs #59069 üzenetére
Igen, sajnos aki idén várná a "DS220+ / DS920+ / DS720+" vonalon valamit, akkor azok könnyen hopp -on maradhatnak. Ahogy írja is a cikk ezen a vonalon nagyon vad spekulációk lehetnek még csak és nagyon könnyen "DS221+ / DS921+ / DS721+" lehet belőlük (azaz csak jövőre jönnének) ...
Spekulációk terén nincsen nagyon sok újdonság. Esetleg a Gemini Lake Celeron -okra térnek át (azaz J3xxx --> J4xxx generációváltás immáron DDR4 -el), ami nem valami sok (kb. semmi - hacsak nem választanak combosabb típust, de annak a TDP -je is legalább 15W lesz). Esetleg 2.5/5 Gbit/s -es LAN. Ez valóban "hívószó" lehetne - mondjuk a RackStation szériába is jönnek gigabit -el ...
A csak gigabit már kevés lenne ...
DS1620xs/DS1621xs - Ebben az igazi "truváj" a 4*2.5 Gbe Ethernet (+ PCIe slot - SSD cache -nek VAGY 10/25/40 Gbe NIC -nek) lehetne. Azért mondjuk 5 Gbit/s -es LAN csati(k) is beleférhettek volna így 2020/2021 táján ebben a kategóriában ...
Azért még mindig szíven üt amikor ezen kategóriában 2017 -es (3 éves) YouTube videókat nézeget az ember ahol QNAP/Asustor consumer (najó prosumer vagy "Enterprise alja") NAS -okat tesztelgetnek duál-40 Gbit/s -os (+ multigigabit/gigabit -es) LAN csatikkal ... Mindenesetre a 2.5 Gbe nem lenne akkora kockázat talán már, ha meglépnék legalább ebben a magasságban ...
Synology E10M20/E10M21 10Gbe and NVMe SSD Upgrade card - "Frankenstein gyermeke". Mondjuk lehet többen várnak rá ...
Ez valószínűleg PCIe gen3 x8 lesz majd. Ez valszeg úgy lesz, hogy 4 sáv a 10 Gbe -nek és 2*2 sáv a két NVMe -nek ... Mondjuk elméleti alapon 10 Gbe -nek elég lenne a negyede is - az NVMe -nek pedig mehetne a duplája is (igaz nem feltétlenül lenne szükséges).
A hűtés igényére lennék kíváncsi, hogy e kettő funkció teljesen kihasználva nem-e borítaná fel a hőháztartást ...
A DSM 7.0 továbbra is a ki tudja mikor jelenik meg kategóriában van (azaz e téren nincs újdonság) ...
+1 saját megjegyzés: A DX517 úgy néz ki nem kap utódot - akkor ezen a szinten (amibe a DS1620xs/DS1621xs is tartozni fog pl.) maradunk az 1 db eSATA3 (6 Gbps) átvitelnél - akár 5 db HDD/SSD -re (itt SATA multiplier -es osztás van) ...
-
llacee
őstag
válasz
Intelligencs #59069 üzenetére
Ez a DS1621xs jöhetett volna hamarabb is, kiváncsi leszek az árára, ha jó, akkor váltja a 1618+ -t
-
papafater197
tag
válasz
Intelligencs #58310 üzenetére
Köszi!Ha open vpn ből lépek be,akkor is előfordulhat a zsarolóvírus?
-
la_cc
addikt
válasz
Intelligencs #43342 üzenetére
Eleve modem módban van a UPC-s cucc nálam, mert van mellette egy combosabb router is. A TV egyébként úgy jelzi, mintha ki-be lenne húzogatva a kábel, írja is, hogy "csatlakoztatva / lecsatlakoztatva" gyorsan egymás után.
Most a fix IP-en még nem igen volt időm tesztelni, hátha segített a dolog.
-
fulton
addikt
válasz
Intelligencs #40930 üzenetére
De akkor ennyi erovel a forw-oltam pl a DS 16881 prtját azon is johetnek..nem?
Nekem vagy 4 napja megy a nas, de kop kop semmi behatolasi kiserlet eddig. Ennyit csinaltam:
2 azonositasos belepes
Routeren tuzfal (nas on off)
Portszámot 5000 ről átlőttem (de sajna tanusitvanyt nem simerult alkotnom (ez mire jo egyebkent pontosan?)
Nason fent az antivirus ess. -
Pubszon
veterán
válasz
Intelligencs #32928 üzenetére
Akkor lehet meg is veszem.
Egy 3tb-os lesz benne, milyen hálózati sebességre számíthatok? -
Rick4
félisten
válasz
Intelligencs #30835 üzenetére
Csak egy észrevétel:
Érdemes használni a synology ingyenes domain szolgáltatását, hogy mindig megtalálják egymást a NAS-ok. "A" NAS-on így lehet akkor hivatkozni a célmeghajtóra: B-NAS.synology.me // "B" NAS-on pedig: A-NAS.synology.me.
Bármilyen dyndns szolgáltatást használhatsz, sőt, a synoénál még nagyobb rendelkezésre állás is előfordulhat...
A mentendő adatot titkosítottan kell menteni, és akkor egymás mentéséhez a partnerek nem férnek hozzá.
Ez a titkosítottan mentés konkrétan mi lenne? Én is így használom, de csak egy bepipálható opció volt. Mert ha az user/ pass párosból utóbbit nem ismeri, se így, se úgy nem fér az adatokhoz, de pl ha kiveszi a vinyót, és egy gépbe teszi, a titkosított adatokból mit lát? Ha elszáll minden a másik oldalon, egy ilyen titkosított mentésből mivel, hogy lehet visszaállítani az adatokat?
-
claire78
senior tag
válasz
Persze torrentek meg ilyenek futhatnak, csak másik mentés nem szerencsés./I]
Ha a torrentek foglalják a sávszélességet, akkor nem biztos, hogy az is szerencsés. -
Madwe
nagyúr
válasz
Annyit hozzátennék, h érdemes minden nap lefuttatni mindenkinél, így gyorsabban is végez, nomeg naprakész lesz. Ezalól kivétel az első sync, ami akár hetekig is elhúzódhat az első alkalommal. Ilyenkor érdemes először csak a-ból b-be beállítani, majd ha az végzett, b-ből a-ba. Onnantól kezdve viszont a kezdheti hajnali 2kor, b pedig 3kor pl.
(mi egyébként úgy szoktuk, s ha esetleg megoldható, érdemes eljátszani a gondolattal, h az első sync idejére egy alhálózatba teszitek a 2 nast. Lehet valakinél megoldható, s ez esetben az első sync nem 1 hétig tart, csak 1 napig
)
-
Csabroncka
addikt
válasz
Rsync helyett mi Hyper backup-ot használunk(tunk) ami szintúgy teljesen oké!
"Ezért van az, hogy ha éjjel kettőkor indul el a mentés, reggelre gyakorlatilag mindig befejeződik. A mentés idejére nem érdemes egyik NAS-on sem időzíteni semmit. Persze torrentek meg ilyenek futhatnak, csak másik mentés nem szerencsés."
Az első a leghosszabb, utána már csak a különbségek mennek. Egyszerre egy mentés futhat, a többit sorba rakja és várakozik.
-
Imco
őstag
válasz
Intelligencs #30800 üzenetére
Köszönöm válszod. Sajnos nincs ilyenem, mert ez xpenology.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Intelligencs #30778 üzenetére
Tudjál róla, hogy az antisztatikus zacskó fokozatosan elveszti ezt a tulajdonságát, kb. 1 év múlva nem sokat ér. Szóval cserélgesd időnként.
-
eszakas
őstag
válasz
Intelligencs #30778 üzenetére
Ez igen
Milyen típusú NAS-t használsz. Nekem több videó és kép mappát kellene szinkronizálnom és a gépek nem egy helyen vannak. Azt tervezem hogy egy 216play volna a kiszolgáló és később valami olcsóbb pl.DS115j volna a az ami valójában tárolna. Torrent, konvertálás ilyesmi volna még a dolguk.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Intelligencs #30775 üzenetére
Igen, de azt alapvetésnek vettem, h a lementett user/pw párosnak joga is van oda
Ott backup mappáról, jogosultságról nem volt szó, csak elérésre vonatkozott a kérdés (nyilván megfelelő jogosultságokkal) amire a válasz az, h igen, eléri.
-
zeotróp
csendes tag
válasz
Intelligencs #30195 üzenetére
Sziasztok,
(#30161) Patice, (#30162) Madwe, (#30163) blackrulz,(#30195) Intelligencs, és a többieknek is köszönöm az ötleteket.
A feltöltéssel nincs probléma, van elég sávszél (DIGI)
Ki fogom próbálni a PLEX-es megoldást is, illetve én ez alapján próbálkozom, csak sajnos kevés mostanában az időm:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=226600
Biztatónak tűnik, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle
Ha valakit érdekel, beszámolhatok róla, ha megvan a stabil megoldás.
-
Rick4
félisten
válasz
Intelligencs #29050 üzenetére
Na majd látjuk, hogy történik ez, a működési elvéről nem sok infót találtam a neten, azt mondjuk nem tudom, hogy a másik nas látván, hogy az a fájl már ott van a vinyón, végez-e valós írást, de mindegy, 170GB adatról beszélünk, belefér, most amúgyis megvan a másolat, tehát ment amikor ment. Visszahozni vissza tudnám a másikat akár ma is, de van net, hadd csinálja.
Arra leszek kíváncsi, így egy új fájl mennyi idő alatt kerül majd át.
-
atilla100
tag
válasz
Intelligencs #27319 üzenetére
Pont ezt néztem én is, router és modem menne még mellé, azokat is elbírja még ez a szünetmentes tápegység nem? Hogyan kell összekötni a NAS-sal? milyen kábelek kellenek esetleg pluszba még hozzá?
-
Kicsimix
őstag
válasz
Intelligencs #27252 üzenetére
Köszi a helpet ez megoldotta nálam is.
Viszont lenne egy újabb kérdésem hátha tud rá megoldást valaki..
RSS feed néhány oldalról nem indítja el a letöltést hanem piros érvénytelen torrent üzenetre vált a Download station-ben a státusz.
Ha a passkey-es linket visszamásolom a böngészőbe simán letölti a torrent file-t. Tehát hozzáfér a kliens és le tudja szedni magának.. (Ha jól gondolom)Na de mi lehet az oka az érvénytelen üzenetnek?
-
Kicsimix
őstag
válasz
Intelligencs #27255 üzenetére
-
Kicsimix
őstag
válasz
Intelligencs #27252 üzenetére
Nincs titkosított mappám..
A "root"-hoz tartozo jelszó az mi lenne?
-
Rruuer
senior tag
válasz
Intelligencs #26055 üzenetére
úgy oldódott meg hogy töröltem a média szervert és újra feltettem, fenese gondolta ezt
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- További aktív témák...
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest