Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok!
NAS-t keresek, egy kis cégnek, leginkább a központi fájl elérés a cél, távolról is akár, mert most káosz van, semmi torrent vagy plex meg ilyenek. Én 2 HDD-re gondoltam minimum, a fájlbiztonság miatt.
A keret 200-300k HDD-kkel, UPS-el együtt (2x4TB-ra gondoltam kezdésnek, aztán majd látjuk, ha kevés), de ha olcsóbban jön ki az sem baj.Melyiket választanátok ilyen célra?
A DS418-at nézegetem, ez beleférne a keretbe 2db 4TB-os WD Red-el meg UPS-el, mennyire lenne alkalmas a fenti dolgokra?
Valamint nézegettem a RAID kalkulátort SHR gondolom ilyen Syno dolog, hogyan lenne érdemes pakolgatni a lemezeket?
2x4TB vagy 3x2TB?
Most a cuccok kb 1,5Tb-nyi helyen vannak össze vissza, de nincs kihasználva teljesen egyáltalán, ugye leginkább doksik valamint képek. -
addikt
válasz zsamiatt #61669 üzenetére
Nagyjából 3-4 ember dolgozna rá, inkább 4 lemezest néztem (amit említettem DS418).
Ups-nek EATON 5E 850iUSBDIN , nekem is ilyen van otthon, ezzel teljesen meg vagyok elégedve.SSD-t érdemes bele rakni?
Nem volt dolgom még Syno Nas-okkal, nekem otthon egy Dell T110 II van OMV-vel, de cégnek nem szeretnék ilyet, meg az én életemet sem szeretném bonyolítani, a megbízhatóság hosszútávon a legfontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Megéri még DS218+ -ot venni vagy már inkább a DS220+ az ajánlott?
-
addikt
válasz Arolotifar #61704 üzenetére
Bolti vásárlás lenne cégnek, fájlmegosztásra.
Ha jól láttam ~10k a különbség nagyjából, így tényleg megéri a 2 évvel frissebbet venni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Intelligencs #61715 üzenetére
Te melyiket választanád, az SHR-t, vagy Raid1-et?
-
addikt
válasz Intelligencs #61719 üzenetére
Én is nehezen tudok dönteni, most pont a hdd-knél akadtam meg 3-4TB-os lemezeket nézek, eddig ezt néztem: https://ipon.hu/shop/termek/wd-red-4tb-35-5400rpm-256mb-sata3-wd40efax/1813131
De most olvasom, hogy SMR-es, de az meg nem ajánlott, így szerintem ez lesz:
https://ipon.hu/shop/termek/seagate-ironwolf-3tb-35-5900rpm-64mb-sata3-st3000vn007/1523635[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nekem 3-4.éve van ssd a szerverben, igaz nem syno nas, hanem linux (omv), a rendszer arról fut, a plex oda cache-el, meg még a swap is azon van és nem top ssd van benne, hanem valami olcsóbb, de még mindig kitünő, %-ot nemtudok mondani, de most tartok 5.9 Tera írásnál 16073 (669 nap) üzemóra alatt.
-
addikt
A https tanusítványt hogy tudom elfogadtatni a chrome-al, hogy biztonságos?
Az alap synology tanusítvány jó, nem? -
addikt
Az mitől lehet, hogy windows-on felcsatolt mappát nagyon nehezen tölt be a fájlkezelő meg total commander is? Sokáig tölt nagyon, de valamikor meg azonnal megnyitja.
Az "ez a gép" résznél a megoszott mappa mérete se látszik, mint ahogy kéne neki[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz AiRLAC #62157 üzenetére
A DS220+ -on a gyári 2gb-os modul forrasztott és van mellette egy ddr4 sodimm foglalat még pluszban ha jól láttam amikor nézegettem.
Más:
Távoli dokumentum szerkesztésre/nézésre mi a legjobb megoldás?
Ahogy néztem a böngészös file station letölti a pdf-et sajnos.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Microsoft-os doksikat hogyan tudok egyszerüen szerkeszteni távolról?
VPN? Ha VPN akkor OpenVpn? -
addikt
Syno Drive link megosztást lehet úgy, hogy a képeket videókat is lehessen látni, ne kelljen belépni hozzá? Meg telón ne kelljen a Drive appot letölteni?
Csak mint google drive-on pl, böngészőben tudom nézegetni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Csináltam L2TP VPN-t syno alatt, telefonnal simán csatlakozok rá (android), de Windows alatt sehogy sem sikerül, mit rontok el? mschap v2 be van nyomva win alatt.
-
addikt
Valamiért az egyik laptop nem tud csatlakozni a Syno L2TP VPN-hez Lan-ból, IP-vel és Syno dns címmel is próbáltam, nem tud csatlakozni, ugyan onnan telefonnal tudok csatlakozni.
Távolról másik laptoppal megy a csatlakozás.
Regedit, mschap v2 is be van állítva, de mégse.
Már a csatlakozás rész se fut le, hibát dob a win alatt, tűzfalra, meg NAT-ra károg, de helyi hálón telefonnal meg megy.
Valaki találkozott már ilyennel?[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Sziasztok!
Problémába ütköztem, Syno-n megosztott meghajtó Windows alatt hálózati meghajtóként csatolva és egyszerűen másolni lehetetlen bele, de igazából semmit se nagyon lehet csinálni.
Ha pl törölni akarok az egyik mappából egy file-t akkor tölt sok ideig, a fájlkezelő megfagy (nem válaszol). Total Commanderrel ugyan ez a helyzet, a másolás el sem indul.
Írás/Olvasás jog meg van adva a felhasználónak természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Internet fejlesztés országosan!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AliExpress tapasztalatok
- Cyberpunk 2077