- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigManus
addikt
Szia!
A hiba nálad van.
Szépen lejönnek e telepítők.
Az, hogy NTFS particióra teszed a telepítőket nem értem hogy jön ide?
Az XP azt használ vagy FAT-ot.Töltsd le a telepítőket torrentel.
Ubuntu
SuSESzerk: Látom már kitárgyaltátok, akkor ez tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
vodika
tag
Hölgyek, Urak!
Hihetetlen mértékben megköszönném ha valaki a csatolt oldalról bármelyik ftp-s vagy http-s linket megpróbálná letépni. Elég ha elfut a letöltés 150MB-ig. Nálam ugyanis elfekszik szinte az összes link (még próbálkozom azért szinte, eddig nem tudtam mindet tesztelni...)
ugyanott.
http://download.opensuse.org/distribution/12.1/iso/
Előre is köszönet!
Üdv:
VodikaBubááá….
-
vodika
tag
válasz tropico #2688 üzenetére
Nincs hiba... egyszerűen megáll a letöltés, nem jön több adat. Mind a két file-nál (32 és 64 bit) ugyanazon a ponton átlag 100K-s letöltés közben nem kap több adatot.... A browser-ek még várnak egy darabig aztán leállítják a letöltést.
Mindegy melyik tükörről próbálom, milyen browserrel (Mozilla vagy IE) mind a két file megáll.
De ha mondjuk egy Ubuntu CD-t szedek vagy akár a KDE-s vagy GNOME-os Live CD változatot (mindegyik olyan 600-700MB körül van) azon jibátlanul folyamatosan jönnek...
Bubááá….
-
vodika
tag
Üdv Fórumozók!
Alapvetően új vagyok a Linux területén, bár korábban használtam már pár hónapig Linuxot de aztán feledésbe merült a dolog!
Most megint szeretnék egyet a gépemre és kis nyomozás után az openSUSE meg az Ubuntu maradt. Gondoltam beszerzem mindkettőt kicsit nyomogatom aztán amelyik tetszik azt tartom meg...
Na az első gond itt jön: több browserrel, több forrásból mind a 32-bit és mind a 64-bit DVD változat leáll a letöltés egy adott pontján. A 32 bitest 128MB-nál a 64 bites 326 MB-nál áll meg. Az OS amivel töltöm egy XP és ahova töltöm egy NTFS-es partíció 60GB szabad hellyel...
Ötlet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
VodikaBubááá….
-
aag
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy a DVD-ről anno telepített és a mai frissített állapot között milyen lényeges változások vannak? Gondolkodom az új kipróbáláson, de nem szeretnék megint gyerekbetegségekkel küzdeni. Remélem már jól kiforrta magát a verzió, de nyugtassatok meg inkább.
-
Krisszer
aktív tag
Helló!
Skype-ot nem tudom elindítani,terminálból indítva ezt az üzenetet dobta:error while loading shared libraries: libQtDBus.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory- küldve az Atari Portfoliomról
-
Vladi
nagyúr
válasz csucsbicep #2680 üzenetére
nem. írd ki a cd iso-t majd azzal bootold be a gépet. Ahogy wint is szoktál telepíteni. Ellőte azért a partíciókat készítsd elő!
il sole non sorge più ad Est!
-
csucsbicep
nagyúr
Mellé akarok telepíteni. Ubuntu-val az a baj, hogy el sem tudom kezdeni telepíteni. Nem értek a Linuxokhoz. Win alól ugye megkérdezi, hogy win alá vagy mellé és, hogy mennyi helyet adunk neki stb. Itt is Suse alatt indítsam el a telepítőt és restart után már bootoláskor kidob egy Ubuntu menüt?
Jöhet pü-be, mert nem akarom már szétoffolni a topikot.
-
wetomi
aktív tag
Esetleg a titkosítást nézd meg és hogy milyen kódot használsz. Pl. WEP esetén csak 64 és 128bites kódot kezel, legalábbis nálam, de 192 biteset már nem, pedig a router tudja.
Legyen valami WPA/ WPA2 PSK kulcsokkal nekem rendben van.
MBR ügyben mi volt a gond? Vicces, mert nekem korábban sose működött a win7 javító funkciója
Telepítéskor beállíthatod, hogy hova rakja a Grubot, MBR-be vagy máshova.[ Szerkesztve ]
-
wetomi
aktív tag
válasz csucsbicep #2673 üzenetére
Meg kell kérdeznem, ne haragudj. Ugye nem windows-os programot akarsz telepíteni?
Mert az nem fog menni.
Nem fog menni, ha a suséból akarod indítani az XP telepítőt. Szerintem az ubuntu telepítője sem fog úgy indulni, mit a wubi a windowsból.
Vagy kell neked egy virtuális gép, mondjuk a Virtualbox és abba már tudsz telepíteni szinte bármit, de a grafikus képességei gyengék lesznek.
Vagy a suse mellé telepíts egy másik rendszert. Ekkor az xp-vel vigyázni kell, mert buta és könnyen meglavarhatja a már fentlévő rendszered.
Egyszerűbb ha ubuntut telepítesz, bootoláskor válaszd ki a telepítőjét és úgy fel kell mászni a suse mellé.
Vagy netán bootoláskor nem működik a telepítőd? Ez még nem világos. -
Melack
veterán
Az a gond, hogy a Win7 - Nokia párossal használt kód nem felet meg neki, folyton visszadobta.Ergó a routert sem értem el :/
Amint lesz szabadidőm, feldobom a rendszert - emiatt is kérdeztem a kellő tárhelyet. Mondjuk kicsit fosok, hogy ne bassza el az MBR-t, mert akkor nekimegyek. Előzőleg is emiatt hagytam fel a KubuntuvalEx-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
wetomi
aktív tag
Két módon is tudsz csatlakozni a hálózathoz, az egyik a KDE Knetwork managere, a másik pedig a yast-on keresztül a suse rendszere.
A live rendszer azt hiszem a Knetwork managert használja, mindenképpen érdemes lenne megpróbálni egy telepített és frissített rendszeren, mert ott már működhet.
A másik, hogy próbáld meg a yast-ból beállítani a hálózatot. A hálózatkezelést ne a Knetwork manager csinálja, utána az eszközöknél jó esetben ott van a wifi-d. Utána pedig talán egy kicsi részletesebben, mint kellene, de minden ott van ami a beállításhoz kell. Ezt live rendszeren is ki tudod próbálni.
Ha ezek után a routered kezelőfelületét eléred, akkor már nem az oprendszer részéről lesz a gond szerintem. -
Melack
veterán
Helló! Tegnap Live CD keretében kipróbáltam a SUSEt, mind Gnome, mind KDE felülettel - utóbbi nyert nálam. Viszont ami aggaszt az az, hogy a wifire nem tudott felcsatlakozni. Kártyát felismerte, ki és bekapcsolni is tudom vele, látja is a hálózatot, kódot megadom, de mégsem tud csatlakozni. Ez csak a Live CD tulajdonsága, vagy a véglegesben is így alakul? Köszönöm a válaszokat!
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
csucsbicep
nagyúr
válasz BigManus #2672 üzenetére
Valóban. Letöltök egy programot, akkor a telepítő fájl vagy nem is látja az os vagy, ha elindítom hibát dob ki. Ubuntut sem tudom rá feltenni így. XP-t CD-ről próbálom telepíteni. Felismeri, hogy automatikusan indulni akar a telepítő, de elindítani, így nem tudja. Utána belépek és a setupot elakarom indítani, de ott is hibát ír. A lényeg, hogy vagy Ubuntu vagy egy win-t is felszeretnék tenni.
-
BigManus
addikt
válasz csucsbicep #2671 üzenetére
Szia!
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, de így nem fogunk tudni segíteni, ha pár mondatos dolgokat írsz le, azokat is érthetetlenül. Én sem értem mit is szeretnél, szerintem fogalmazd át és tedd fel újra a kérdéseidet.
-
Vladi
nagyúr
válasz csucsbicep #2669 üzenetére
Ezt most nem értem. windows xp-t akarsz telepíteni? susen belülről?
Programot a csomagkezelővel telepítsd! Kell hozzá netkapcsolat.il sole non sorge più ad Est!
-
wetomi
aktív tag
válasz csucsbicep #2666 üzenetére
Amúgy ha csak olvasásra szeretnéd megnyitni, akkor (KDE esetén biztosan) jobb klikk, műveletek, ISO tallózása.
Filmnézéshez tedd fel a VLC-t az iso-ból lejátsza a filmet menüvel is.
Van rá parancssoros megoldás is:
mount -o loop /mappa ahol a képfájl van/képfájl.iso /mnt
ahol a /mnt a mappa, ahova felcsatolod, utána ott megtalálod.
Kiírni a k3b-vel tudod, nagyon jó program.Korábban még volt pár egész használható grafikus képfájl kezelő is, mint pl az AcetoneISO, vagy a Furius iso mount, de ezek már kikerültek a packmanből.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz csucsbicep #2666 üzenetére
Mivel szetnéd megnyitni? Kiírni? Tedd fel a k3b progit, az jó író.
Vagy biztos van valamilyen telepített író.il sole non sorge più ad Est!
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Ma vettem egy laptopot. Ezen gyárilag SUSE Linux van, de az a baj, hogy nem tudok vele megnyitni iso-t fájlt. Alapból nem is látja, még egy Ubuntut sem tudok rátenni. Erre van vmi megoldás?
-
wetomi
aktív tag
Ha fájlrendszerre gondolsz, akkor maradjon még az NTFS, mert a linux kezeli, de a windows nem ismeri a linuxos fájlrendszereket.
De a konkrét rendszer alá mehet az etx3/ext4, azt úgysem kell windows alól piszkálnod.
Az ismerkedés (és az átállás) idejére pedig a suse úgyis felcsatolja a windows partíciókat a /windows/(meghajtó) mappába és onnan eléred őket.
Esetleg a jogosultságokkal lehet némi kavarodás, de arról pedig volt itt már korábban szó, ha visszaolvasol. -
Melack
veterán
Első körben dual boottal a mostani Win7 mellé. Aztán ha bejön, és kezelhető, akkor mint rendszervinyóra fő op egy kis szervergépre. De az még egyelőre odébb van :/
Mi az a partícióformátum, amit a Linus is tud kezelni, meg a Windows is?Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
wetomi
aktív tag
-
Melack
veterán
Helló! Azt meg tudjátok nekem mondani, hogy az openSUSE 12.1 64bites verziója mennyi helyet igényel a merevlemezen? Köszönöm előre is!
-
Fred23
nagyúr
válasz BigManus #2660 üzenetére
Még nem hallottam erről a progiról, de ki fogom próbálni; viszont nagyon örülök, mert kipróbáltam azt, amit már valamikor feltettem, és jobban működött, mint vártam. Ez pedig az Avidemux-qt4 volt. Kiválasztottam a kellő hangsávot, és beállítottam main-re, majd save video és audio. Gondoltam, legalább az lesz az alap, amit szeretnék, de még jobb lett, mert levágta a többit! Lehet, hogy azért, mert a secondary sávhoz nem írtam semmmit. szóval örülök, és csak ajánlani tudom ezt a progit! Végre tudok úgy filmezni mobilon, ahogy akartam.
-
Fred23
nagyúr
Tudtok olyan progit openSUSE 11.1-re, ami képes leszedni az audio sávot különféle .avi filmekről? ( A problémám az, hogy telómon nem lehet filmnézés közben audio sávot váltani, és csak azt kapom, ami az elsődleges. )
-
Valed
tag
A gépemen Win7 64 bit van. Feltettem mellé egy külön particióra a Suse linuxot, azóta nem tudom lehibernálni a windowst, az alvó állapot működik. Megpróbáltam a windows terméktámogatási oldalán leírtakat, de nem segítettek. Azóta a Suse helyére felraktam egy Ubuntut (Suse nem igazán jött be), de a probléma továbbra is fent áll.
-
wetomi
aktív tag
válasz BigManus #2655 üzenetére
Igen, jól érted, így biztosan nem kever meg semmit a Suse lemezén.
Biosban is állíthatod, de elvileg az összes alaplapon kell hogy legyen olyan opció, hogy anélkül, hogy a biosba bemennél, ki tudod választani, hogy melyik eszközről bootolj, pl egy telepítéskor a dvd vagy live rendszerhez a pendrive.
De ezt már egyáltalán nem lényeges így csinálnod, mert ha kész a telepítés, akkor már be tudod rakni a grub listájába is a xp-t és onnantól onnan is kényelmesen választhatod.
Én egy időben (átálláskor) csakis azért csináltam így, mert nem volt szem előtt, hogy van a gépen még windows is így nekem sem bökte a szemem se másnak.
De mondom, a grubot tudod yastból is szerkeszteni, az indítandó rendszerek sorrendjét is beállíthatod.
-
wetomi
aktív tag
válasz BigManus #2653 üzenetére
Szerintem a legbiztosabb és a legbiztonságosabb az, ha lehúzod azt a lemezt, amin a Suse van és úgy rakod fel a másikra az xp-t, hogy csak a neki szánt lemezt láthassa. Így a buta xp tuti nem kavarja össze a másik lemezt és így nem kell piszkálni a grubot, az mbr-t, nem kell takarítani az xp után.
A rendszert pedig egyszerűen a booteszközök kiválasztásánál a megfelelő lemez kiválasztásával indítod. kb 2-vel több billentyű lenyomás lesz választani, mint grubból.
Ezek után a Suse természetesen felismeri és felcsatolhatja az xp lemezét, az xp pedig "természetesen" nem tud mit kezdeni a linuxos partíciókkal.Természetesen ettől függetlenül hozzá lehet adni az xp-t is a grubhoz utólag.
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
Üdv!
Fel kell tennem egy XP-t, mert kaptam egy olyan programot mely csak Windows-on fut.
Most egy 110 GB-os merevlemezről fut a SuSE 12.1.
Van egy 80 GB-os merevlemezem, slave-nek lenne bekötve, erre telepíteném az XP-t.
Mivel ilyet még nem csináltam, számíthatok valami indítási nehézségre?
Gondolok itt arra, hogy esetleg reboot után nem akar indulni valamelyik rendszer?Előre is köszi!
-
Melack
veterán
Remélem, hogy ezzel nem lesz - annyi - gondom, mint az Ubuntu családdal. Ha azt elérem, hogy megy, és nem írja ki 3. indítás után, hogy fatal error, már szeretni fogom. Csak lenne rá PC suite - emiatt kell egyedül a Win7 partíció...
-
Melack
veterán
Helló! Reményeim szerint a napokban fogom elkezdeni az ismerkedést a openSuse Linux-szal. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- live verziót támogat a dvd?
- Win7 mellé lehet telepíteni?
Köszönöm válaszaitokat!Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
A KIckOff-ba szeretnék egy saját dolgot betenni. Hol találom az indítókat??
-
-
tropico
tag
válasz BigManus #2637 üzenetére
Ok-ok jogos, tényleg rosszul kezdtem.
KDE -> Koffein(asszem) ill. Kmplayer(csak URL-t akar lejátszani)
Pacman ? <- nem tudom ez mi
Debian alapú rendszereket használok és Gnome-ot, de vmi más keresek. Nem jön be a Gnome 3 valahogy.
PM-re 24h belül igyekszem válaszolni, ugyanezt el is várom.
-
BigManus
addikt
-
tropico
tag
Tegnap feltettem az opensuse 12,1 ismerkedni és azt vettem észre, hogy .avi filet nem játsz le. Valaki tud vmit ezzel kapcsolatban mondani? Én hibáztam valahol?
Ja amúgy nagyon jó disztrónak tűnik így elsőre.
PM-re 24h belül igyekszem válaszolni, ugyanezt el is várom.
-
Vladi
nagyúr
"1.10.1.1. Resizing a Windows Partition"
"This means that you cannot read or write encrypted or compressed files."
Erre gondolsz? Ez annyit jelent, hogy ha suse alól olvasol ntfs fájlrendszert, akkor a titkosított vagy tömörített fájlokat nem tudod kezelni.
-
BigManus
addikt
Köszönöm!
Szégyen, de több éve használom a Suse-t, de nem is foglalkoztatott a dolog, utána sem néztem ennek.
Ez egy Asrock Twins HDTV alaplap. Ati Radeon Xpress 200 integrált kártyával.
Tökéletesen működik, semmi probléma nincs vele. Merem ajánlani.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
wetomi
aktív tag
válasz BigManus #2632 üzenetére
Igen, ez normális. Nem ez a valós memóriahasználat. Ennél kevesebb, csak még sok helyet lefoglal előre gyorsítótárnak, ez a linuxnál teljesen normális.
Pl a vista és win7-nél is ezért ment a fikázás, hogy mennyivel több ramot eszik, mint a zikszpé, pedig csak gyorsítótárnak foglalja le ő is.
Ha több ramod van, akkor többet foglal le, ha kevesebb, akkor kevesebbet és hamarabb fog swapolni. Nekem volt hogy alig pár megát jelzett üres memóriának a 4 gigából.Amúgy mik a tapasztalataid azzal az x200-as radeonnal? Nem próbáltam még ki a szülők gépén, mert féltem túl régi már ott az x1200-as, de lehet mégis megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Ha volt már akkor bocs...
MP3 szerkesztőt keresnék 12.1 KDE-re.
Csengőhangot szeretnék készíteni a páromnak, de ezek az online szerkesztők nem győztek meg...Előre is köszi!
-
Vladi
nagyúr
Lehet, persze, csak egy partíciót legalább hagyj neki szabadon. A particionálásnál lény nagoyn észnél, amúgy nem lehet gond. Lesz majd rendszerbetöltőd, abban választasz, hogy mi indul. link. A dokumentációt nézd át.
A másikra passz, szerintem a gpu driver lehetett a ludas. Milyen van a égpben?
-
sti10p
senior tag
Kösz, de a helyzet az hogy már felpattintottam a notira a win-t, amikor kellet nagyon sürgős volt és nem volt más alternatíva (és épp ez volt amit alapból el akartam kerülni). Esetleg van mód, hogy dual rendszerem legyen, mármint elfér a win mellett a Suse is valahogy, lehet így telepíteni (külön partícióra, vagy tudom is én)? Mert előbb ki kellene próbálni, hogy működik e. Első körben ezt kellene tudnom.
Az alap felhasználói felülete egész kellemes volt, a pdf nézegetője lekörözi az adobe-ét, főleg erre, meg doc, ppt file-ok nézegetéséhez kellene (az Open office-t, meg a Libre-t ki se próbáltam), meg persze net-hez.
Második körben: volt még vele egy probléma: a képernyő fényereje miután sleep, vagy energy save (vagy milyen) módba ment el a gép/képernyő nem jött vissza csak olyan 60%-os fényerővel. Hiába kerestem, nem találtam olyan beállítást amivel a fényerőt vissza lehetne állítani, egy darabig ment az, hogy újraindítás után újra 100%, de azután az se. Hol normál jött vissza volt a fényerő, hol nem. Ez is gondolom harver kompatibilitási probléma. Erre valami megoldás?!
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Akkor most idézem a másik topic-ból:
Megpróbáltam most onnan is (Yast-ból) meg a Network management-ből is csinálni egyet, ott létrehozza de nem látom a listán, ergo nem tudok csatlakozni, a Yast-ban meg mindent beállítok és a végén mikor le OK-zom, kiírja hogy ezeket a package-ket nem tudta installálni: smppd, linux-atm-lib... És így nem is hozza létre a konfigurációt...Amúgy miután a Network managment-el beállítottam egy DSL kapcsolatot és ott az automatic connect-et kipipáltam letiltotta az egész Network managert-t is...
Mi lehet a gond?
Amúgy megjegyzem, hogy amikor installálni akarja a package-ket, nekem csak OK vagy cancel lehetőségem van, elérési utat nem tudok megadni és azt se hogy a telepítő CD-ről próbálja, és persze hiába van bent a telepítő CD a meghajtóban.
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Barthezz2 #2619 üzenetére
Nem állt szándékomban flame-elni, csak az az 1 napi szívás "öröme" meg a rendszerrel kapcsolatos csalódottságom kikívánkozott belőle, a véleményem még csak nem is volt különösebben paprikás, sok olyan hozzászólást olvastam már ami tényleg flame és tele van személyeskedéssel, meg még káromkodással is, mégse jött rá intés, ettől pedig én messze voltam. Igaz, keveset tudok a Linux-ról, csak általánosságokat, de a tapasztalatom most pont ezeknek mondott ellent. Ha évek óta zökkenés mentesen használnék Linux-ot akkor lehet a mostani problémámhoz is máshogy áltam volna, vagy tudtam volna mit kell csinálni, de mivel csak egy átlag, kezdő user vagyok az az érzésem támadt hogy "le vagyok ejtve", mégcsak a neten sem találtam egyértelmű megoldást a gondomra és valjuk be a Linux felülete nem a leg felhasználóbarátabb pl. a Windows-hoz nézve. Presze aki tudja mit hogy kell az könnyen beszél. Ha volt is benne sarkítás azért sorry, de szerintem a hsz. nagyjából érthető véleményt tükrözött.
A másik pedig, hogy pontosan föl tettem a problémával kapcsolatos kérdésemet a másik Linux-os topic-ban is, de még a szakik-tól sem érkezett rá megoldó válasz, pedig sűrgős lett volna (ezért is méreg az a több mint 1 nap vesztegelés), mivel Linux-ról van szó gondhatjátok hogy nem épp játékra kellett...
Sorry és Peace:
sti10p
XY
-
Vladi
nagyúr
"Amúgy meg biztos valami driver gond lehetett, mert valami "package"-eket akart installálni a DSL-hez, de persze nem ment neki."
Nem. Ez neked nem ment, nagy különbség. Most is a flém helyett inkább írnád le, hogy mi volt a gondja. Valami rémlik, hogy vagy 2 csomag kellett volna. A dvd-ről 100, hogy fel lehet tenni.
-
ludla
őstag
Én csak annyit tudok mondani hogy ne add fel
Nálam is vannak mindig gondok mióta elkezdtem használni "2008" Linuxot SUSE-t
De még mindig kitartok mellette, amúgy DSL gondjai egy ismerősömnek voltak suse alatt, neki sikerült bekonfigolni, igaz azóta áttért modemes netre, így már nincs ilyen gondja.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
sti10p
senior tag
Azt írtam is, hogy oké, ingyenes, nem nézem a fogát, de net nélkül gyak használhatatlan az egész, mivel mindent onnan akar installálni. Sokat olvastam biztató hsz-eket, hogy így de jó a Linux meg úgy de jó a Linux, meg hogy még jobban is járok vele mint a Win-el így bizakodva álltam hozzá, de ezek után én nem dicsőíteném annyira. Emlékszem is valami réges-régi Linux-os poénra, hogy mekkora öröm ha új hardver kerül a gépbe és: "Juhé felismerte!!!" Na erre hittem azt hogy ez már a multé, méltó a konkurenciához...Hát nem.
Amúgy meg biztos valami driver gond lehetett, mert valami "package"-eket akart installálni a DSL-hez, de persze nem ment neki.
Ráment egy napom annyit próbálgattam beüzemelni és még mindíg nem értem mi volt a probléma, szal arányos mértékű Linux kockaság level alatt kerülendő kategória.De próbáld ki Ubuntu, Kubuntu ez KDE felültettel
Épp ez az, hogy ha már a Novell féle Suse sem kompatibilis a netes eszközeimmel, mit várjak a többitől? Meghát amúgy is a Suse volt a legszimpatikusabb, de jó nem leszek negatív, mert pl. a pdf nézegetés egész kényelmes volt rajta, meg még pár apróság, csak épp nem értem vele sokat net nélkül.XY
-
ludla
őstag
Ebben nem tudok segíteni mert nincs Samu R528-as notim
Ingyen van veszteni való és felróható hibákat szerintem nem illik a Linuxra vetni, ha a Windowson van gond azért jogosan reklamálhatsz.
De próbáld ki Ubuntu, Kubuntu ez KDE felültettel.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
sti10p
senior tag
Iggen?! És a netet felismeri már rendesen Samu R528-as noti-val, mert ezzel szenvedtem kb. egy napot?! Jah, hogy akinek az kell , hogy rendesen felismerjék a hardver-ét az fizessen érte és vegyen inkább Windows-t, ok ezt meg is értem. De hogy pont a hű de jó net-jéről híres Linux és azon belül is pont a Novell-es legyen ilyen gagyi...
[ Szerkesztve ]
XY
-
ludla
őstag
Már rendelhető openSUSE 12.1 DVD lemez a Novell-től. Nekem már meg érkezett
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
atesz117
aktív tag
Hi!
A Susenak elég jó dokumentációja van magyarul, ha valami nem menne.Samsung Galaxy A34 5G
-
RBJ
addikt
Megmondom őszintén, hogy csak fél szemmel néztem dolgokat mert ezer a dolgom itthon. de majd rendesen belemerülök vagy csinálok egy full install és ha nem tetszik akkor kubuntu lesz majd.
Vagy a megszokás hatalma van úrrá rajtam lehet.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Kelvin
őstag
-
-
sti10p
senior tag
Én Suse-en még az internetet sem tudom beüzemelni (Samsung R528 noti)... Harr....
XY
-
RBJ
addikt
Feltenném a suse t a Kubuntu mellé de tartok tőle, hogy nem csinálja meg rendesen a grub ot és csak suse lesz utána.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
ludla
őstag
A KDE igazából a SUSE erőssége, a tárolók viszont nem jók, ide másak kellenek Additional package repositories
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Politika
- Apple notebookok
- Asztalos klub
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok