- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen monitort vegyek?
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, végre hazaértem.
Friss 11.3 32bites OpenSuse telepítve, 11.1 catalyst letöltve, libpng12 telepítve.sudo sh ./ ati-driver-installer....
Legeneráltattam vele az fglrx csomagot, telepítés helyének az alapértelmezett "/"-t tettem be. Rpm csomag elkészült, catalyst ezt mondta:
For further configuration of the driver, please run aticonfig from a terminal window or AMD CCC:LE from the Desktop Manager Menu.
Removing temporary directory: fglrx-install.zdDctuElkezdem a telepítést:
sudo zsypper in glrx_7_5_0_SUSE113-8.812-1.i586.rpm
.
..
...
A következő ÚJ csomagok kerülnek telepítésre:
binutils-gold fglrx_7_5_0_SUSE113 gcc gcc45 glibc-devel kernel-default-devel
kernel-desktop-devel kernel-devel kernel-pae-devel kernel-source kernel-syms
kernel-xen-devel linux-glibc-devel make patch
15 új csomag telepítése.
Letöltés mérete: 119,8 MiB. A művelet után további 528,2 MiB kerül
felhasználásra.Igen-t választom, aztán ez lesz:
fglrx_7_5_0_SUSE113-8.812-1 telepítése [kész]
További rpm kimenet:
/usr/src/kernel-modules/fglrx /
Apply some patches ...
ati-CONFIG_SMP.patch applied successfully.
ati-2.6.27-build-fix-1.patch applied successfully.
ati-2.6.36-compat_alloc_user_space.patch applied successfully.
/Used CPUs/Cores for compilation => [ 2 ]
********************************************************************************
* Kernel: kernel-desktop-2.6.34-12.3.i586 *
* Source: /lib/modules/2.6.34-12-desktop/build *
* Include: /lib/modules/2.6.34-12-desktop/source/include *
********************************************************************************Warning:
kernel includes at /lib/modules/2.6.34-12-desktop/source/include not found or incomplete
file: /lib/modules/2.6.34-12-desktop/source/include/asm-x86_64/compat.h/usr/src/kernel-modules/fglrx /
make: *** /lib/modules/2.6.34-12-desktop/build: No such file or directory. Stop.******************************
Build of kernel module failed!
******************************make: *** /lib/modules/2.6.34-12-desktop/build: No such file or directory. Stop.
/
Calling 'depmod -a' this may take a while...Summary report:
================================================================================Kernel => kernel-desktop-2.6.34-12.3.i586
Build => [ FAILURE ]
Install => [ FAILURE ]**************************************************************
Building/installation of fglrx kernel module failed! Try again
by calling "/usr/bin/fglrx-kernel-build.sh" manually.
***************************************************************************************************************************
Please read "/usr/share/doc/packages/fglrx/README.SuSE" for
configuration details when using SaX2.
*************************************************************Kernel image: /boot/vmlinuz-2.6.34-12-desktop
Initrd image: /boot/initrd-2.6.34-12-desktop
Root device: /dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HDP725050GLA360_GEC534RF13RM6E-part8 (/dev/sda8) (mounted on / as ext4)
Resume device: /dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HDP725050GLA360_GEC534RF13RM6E-part6 (/dev/sda6)
Kernel Modules: thermal_sys thermal pata_atiixp ata_generic processor fan crc16 jbd2 ext4
Features: block usb resume.userspace resume.kernel
Bootsplash: disabled for resolution 1920x108032417 blocks
No layout section was found in the file: '/etc/X11/xorg.conf'.
Please run 'aticonfig --initial' first or modify your configurationfile manually and run aticonfig again.
aticonfig: parsing the command-line failed.
No layout section was found in the file: '/etc/X11/xorg.conf'.
Please run 'aticonfig --initial' first or modify your configurationfile manually and run aticonfig again.
aticonfig: parsing the command-line failed.Tehát ott a warningnál mondja, hogy mi kellene neki. Ahogy nézegettem, az alapján akarná eldönteni, hogy milyen kernel van a gépen, de nincs honnan kiolvasnia.
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #2096 üzenetére
Na, úgy néz ki a driver frissítés megoldotta. Egyenlőre jónak tűnik. Bár azért még mindig nem tökéletes a dolog. 1-2x még mindig hibádzik a dolog, ha neten írok valamit (pl itt is). Viszont a hang eléggé zavar, és neten se nagyon találtam, mit kezdjek vele. A pulseaudio config fájlba belenéztem, de nem lettem okosabb ott sem.
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #2093 üzenetére
Gnome-ot használok.
De nouveau-val el se indult a grafikus felület. Fekete alapon színes pontok, azt' ennyi. Ha az nvidia.com-ról szedek drivert, az különbözhet attól, ami az előző linkben van? -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
utgyuru #2091 üzenetére
igen, lehet azt teszi fel alapból, sajnos régen voltam opensuse-n és nem emlékszem pontosan. Nézd meg az alapdriverrel, hogy a compiz műkődik-e és van-e vdpau.
Hangra: KDE-t vagy Gnome-ot használsz? Mert tudtommal Gnome alatt a Pulseaudio, míg KDE alatt a Phonon hangrendszer a default. Bár ilyen anomália után Phononra gyanakszom. Ha KDE-t használsz és Phonon hangrendszered van, akkor próbáld meg, hogy kicseréled Pulseaudiora: [link]
CPT.Pirk: én csak arra emlékszem, hogy nekem pl. Amarok futása mellett is volt hangom youtubeon, vagy bármelyik filmben.
-
utgyuru
aktív tag
Másik, ami nagyon zavar: egyszerre csak egy "hangot tud adni". Például: zenét hallgatok audacious-ben, pause, és elindítok egy filmet VLC-ben. A filmnek nincs hangja. Bezárom mindkét programot, film újra megnyit, akkor van hang. Ugyanez van ha mondjuk megnyitok neten valami flasht, stb. Ezt hogyan lehetne megoldani?
--
A grafikához: ha kikapcsolom a compizt, úgy néz ki, normális. Bár a compizzal se voltak gondok, minden animáció ment szépen, ahogy próbálgattam végig ~60 fps megvolt. -
utgyuru
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #2090 üzenetére
Gyárilag az fennvan, nem? Csak mert mielőtt nem raktam fel az nvidia-t, grafikus felület el sem indult, csak failsafe-ben.
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. 11.3 X86_64-et használok, nvidia videókártyával. (GT240) Felraktam hozzá a drivert innen. Megy is jól, compiz is működik szépen, viszont van egy kis baja. Az a hibajelenség, hogy ha van pl egy menü, és azon végighúzom az egeret, elvileg az aktuális menüpontot kivastagítja. Na, itt mindegyiket. (Szóval nem csak az aktuálisat, hanem amin már volt az egér, az nem áll vissza normálba, hanem úgy marad.) Vagy pl ha terminál emulátorban csinálok valamit, nem frissíti a sorokat, csak ha kijelölöm őket egérrel, vagy megmozdítom az ablakot. De most, hogy írok a fórumra, itt is van kb 3 kurzor egyszerre, meg ha leírok valamit, és kitörlöm sokszor csak akkor változik a szöveg, ha a helyére írok valamit. Netezéskor, beírok egy címet, betölti az oldalt, de én még mindig a régi oldalt látom, ahol korábban voltam, csak ha egérrel átmegyek a böngészőn, akkor ott mutatja az új oldalt, ahol volt már az egér. Mit lehet ezzel tenni ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azzal is próbálkoztam, sikerült is régebbi kernel felrakása, de az fglrx modulnak nagyjából az volt a baja hogy, egyrészt kell neki a libpng12 csomag, másrészt nem tudta kideríteni az aktuális kernelt, mert egy fájlt keresett, ami nincs is a gépen, abból akarta kiolvasni a kernel verziót.
Most el kell mennem pár napra, de ha megjöttem, megint próbálkozok.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2083 üzenetére
Kapitány! Német megy?
Nem létezik, hogy nem hoztak még össze egy rpm-et. Mi akadálya?
-
ludla
őstag
Már nem sok van hátra a végleges 11.4 verzióig
Itt a 11.4 - 6 mérföldköve
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kijött a 11.1-es Catalyst, a phoronix [link] szerint támogatja a 2.6.37-es kernelt is.
Valakinek sikerült telepítenie? Természetesen az fglrx modul nem fordul le továbbra sem, frissen felrakott openSuse11.3-on...
Annyira rájöttem, hogy a libpng12 csomag kell a telepítés során, de nem elég a probléma megoldásához.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Olyan gondom lenne az smplayer-t mikor teljes képernyőre rakom, felül marad egy eszköz sor.
erről lenne szó [link] -
Vladi
nagyúr
válasz
Tsebacsi #2073 üzenetére
Test csomag, ez szerintem jó.
A tervezőhöz meg új gép kell szvsz. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Tsebacsi #2073 üzenetére
Az Inteles GMA alapú integráltakban a legújabb is csak OpenGL 3.0-át tud. [link] Radeon fronton az 5000-es szériában 3.1 van, az 5400 és 5700-as karikban van valamilyen szintű 4.0, valszeg nem a teljes. A 6000-es szériában van OpenGL4.1, szal ha Intel/Ati közül kell választanod integrált vga terén, akkor csakis a 6000-es széria tagjaiban gondolkodhatsz.
Ez mellé ott van egy rakás driveres probléma...
Melegedés tesztelésre egy Linuxon futtatott modern 3D-s játék nem lesz jó? Igaz h. játékok nem jelentenek full terhelést, de azért mutatna valamit.
-
Még egy kis frissítés a dologhoz: Olyasmi grafikus tesztprogram kell, ami kihajtja linux alatt a grafikus kártyát, hogy ellenőrizni tudjuk, mennyire melegedik a masina. Amit eddig kértek, már egy konkrét programhoz kellett, ami elsősorban tervező program bemutató demo-val, és annak vlt a kritériuma, hogy opengl 4.0 legyen...
Szóval valami grafikus tesztprogi kellene ami jól meghajta linux alatt a kártyát
-
Vladi
nagyúr
válasz
Tsebacsi #2071 üzenetére
"De ezek szerint ha a dedikált kártya a gépben nem támogatja, fújhatjuk az egészet, jólsejtem?"
Jól. Hát azért tudnia kell, mert különben hogy futtatod a kódod? cpu-n?Milyen gép amúgy?
Ácsi, ácsi! Te meg bedobtad a fórumba? Mennyi lesz a részesedésem?
mod:
Na akkor nagyon diadaktikusan: video eszköz támogatja -e? Adott suse-ra felmegy -e könnyen olyan driver, ami használni is tudja? A programod fut -e linux alatt?
-
Nekem csak azt a feladatot adták, hogy nézzek utána, van-e ilyen suse. Notikra kéne, amiknek a nagy része vagy intel gma-s vagy ati-s. A progi pedig 4.0 alatt nem áll szóba semmivel állítólag. De ezek szerint ha a dedikált kártya a gépben nem támogatja, fújhatjuk az egészet, jólsejtem?
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdés, hogy a mostani újabb suse, illetve egyéb linux disztribúciók támogatják-e az opengl 4.0-át? 3D bemutatóhoz kellene, amit mindenképpen linux alatt szeretnénk futtatni. Előre is köszi a válaszokat!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6 #2065 üzenetére
Megmutattam neki azt a repót, de nem találta meg a repoindex fájlt, aztán nem lehetett bezárni, kiakadt a yast.
Végül a wikipediáról hozzáadtam a hivatalos 11.2-es repókat, azokat simán elfogadta, majd a yastban elérhetővé vált a kernel visszafejlesztése, ami sikerrel zárult, most a 2.6.31.12-es kernelen megy a rendszer.
Fel tudtam tenni az eddig problémás fglrx v. kernel modul cuccot, de ettől még nem javultak meg a dolgok, maga a driver továbbra is működésképtelen.
Yastban nem találtam rá utalást, hogy hogyan kell uninstallálni a Catalyst darabjait, lehet csinálok egy komplett újrarakást, aztán eljátszom ezt a kernel visszafejlesztést, majd telepítek egy drivert.vladi:
Az az oldal nekem sem megy, de korábban sem ment. -
Vladi
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
11.3 alatt van lehetőség kernel downgradre? Valahogy nem találok rá megoldást. 1 verzióval korábbi kellene nekem, amit még támogat az Ati driver. Sajnos a Patchelős megoldás után sem telepíthető nálam a driver, aztán kitudja, hány hónap múlva lesz támogatva az aktuális kernel...
Próbáltam egyéni iso-t építeni a studioban, de ott sem tudtam régebbi kernelt választani.
-
ludla
őstag
válasz
ErosenZold #2061 üzenetére
igaz milyen jó kis rendszer
a 11.4 kiadás még jobb lesz
-
ErosenZold
senior tag
na így hogy használom pár napja a SUSE-t, azt kell hogy mondjam, hogy nekem eddig nagyon tetszik
-
Vladi
nagyúr
válasz
ErosenZold #2058 üzenetére
Hányas grub? remélem 1.
Ha igen, akkor keresd meg a
/boot/grub/menu.lst fájlt. Azt rootként tudod szerkeszteni, mondjuk kedittel.Ott:
splashimage sor elég tégy egy kommentet: # és akkor nem tesz ki képet.A title bejegyzéseket tudod szerkeszteni is.
De figyi má! Most kezdesz linuxozni és ez a legfőbb gondod?
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #2057 üzenetére
Igen ott megtaláltam már a sorrend módosítást, de én nem nagyon vagyok kíváncsi az ilyen grafikus felületre indításkor. Pláne hogy most pl randomra berakott egy olyan amin pingvinek rohangálnak ide oda
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
ErosenZold #2056 üzenetére
A grafikus módot szerintem nem lehet letiltani, viszont a sorrendet és az opciókat a Yast2-ben testre tudod szabni. Most nincs suse a közelben, de yastban olyasmi neve van, hogy "Rendszerindítás" vagy valami ilyesmi.
-
ErosenZold
senior tag
Na feltettem a SUSE-t.
Annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék olyan boot menüt csinálni mint Ubuntu alatt?
Szóval ne ilyen grafikus izé legyen, hanem karakteres és a Windows 7 legyen elől ez pedig csak a második -
ludla
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #2053 üzenetére
Itt is vannak kis bemutató tananyagok. Az ingyenesen elérhető tananyag a kezdők számára is érthető magyarázatokkal és példákkal segíti a tanulást és lefedi az ECDL modulvizsgák közül a "Szövegszerkesztés", "Táblázatkezelés" és "Operációs rendszerek" modulokat.
openSUSE Biztonságosan és magabiztosan -
ludla
őstag
válasz
ErosenZold #2051 üzenetére
Itt vannak a friss dokumentációk 11.3 [link]
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #2050 üzenetére
húha Win7 mellé akarom felrakni, de ennek tényleg bonyolult a partícionálása. El kell még 1-2x olvasnom
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
ErosenZold #2049 üzenetére
Igazából a partícionáláson kívűl csak az asztali környezet beállítása nem egyértelmű talán, a többi default beállításokkal tökéletes. Én is Ubuntu után próbáltam ki a Susét, szerethető disztró. Vannak nagyon előnyös tulajdonságai, persze hibái is. Próbáld ki, aztán az első benyomás majd úgyis dönt.
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #2048 üzenetére
Telepítettem már egyszer régen ubuntut, szóval a HDD elosztást azt nagyából még ismerem meg ezt feltétlen el fogom majd olvasni
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
ErosenZold #2047 üzenetére
Telepítettél ezelőtt már linux disztrót? Ha igen, nem lesz vele gond. Esetleg érdemes átnézned ezt, baj nem lehet belőle
: openSUSE 11.2 kézikönyv
-
ErosenZold
senior tag
Üdv susesok.
Kérdezném, hogy egy teljesen kezdő linuxosnak érdemes leszedni a 11.3 -as programokkal telepakolt 4.04 gigás verziót? (Hivatalos oldalról)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre rájöttem, mi a hiba. A 2.6.36-os kernel nincs támogatva a driverben.
Elvégeztem egy forrás patchelést is, a leírtaknak [link] megfelelően, és létre is jön az új fglrx telepítő állomány, de az meg telepítés közben közli az egyik tmp-s mappára, hogy az nem mappa, és megáll a tudomány. 10.10-es driverrel is próbáltam, azzal is ez a hiba.
Specified path '/var/tmp/TmpDir.lsGH4A' is not a directory: dir:///var/tmp/TmpDir.lsGH4A
failed to install file: Specified path '/var/tmp/TmpDir.YBbYQ1' is not a directory: dir:///var/tmp/TmpDir.YBbYQ1 -
ludla
őstag
válasz
CPT.Pirk #2044 üzenetére
Szia! Van egy jó kis openSUSE közösség itt IRC is érdeklődjél hátha valaki tud segíteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kezdem feladni, megint megfeküdt minden. Valaki tudja, hogyan lehet HD5000-es szériás Radeonhoz drivert telepíteni openSuse-n?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megint a buktatók jönnek. Az a leírás már régi, a skynet.be-n nincs már ilyen célú repó.
Találtam helyette mást, mert úgy néz ki, az 5-ös szériával másnak is van gondja openSuse-n. Az itt írtak szerint: [link] kiadom a
zypper ar -c -f -n "ATI/AMD fglrx non-official" http://linux.ioda.net/mirror/ati/openSUSE_11.3/ "ATI/AMD FLGRX"
parancsot, elfogadom véglegesre a hitelesítést, majd pedig csinálok egy updatet.
Eredménye az lett, hogy fekete képernyővel végződik a boot folyamat, most próbálhatok csinálni valami failsafebe. Lehet újra kellene tenni, és előröl próbálkozni, mert a nem települt gyári driverből a catalyst még mindig meg van.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gratulálok a laposhoz!
Karácsony alkalmából a sata csatival lejött az egész sata port az alaplapról, amin a rendszer vinyó volt (a réz tüskék még ott vannak), menet közben megdöglött a win többször (legalább tudom miért volt többször elérhetetlen a vinyó, már vacakolt a port), és valami olyan szerencsés módon, hogy a Mint grub-ját kicsinálta, egyből indult utána a win, nem volt semmi boot menü...Szal mivel Ubuntun v. a rá épülő rendszerekben egyszerűen lehetetlen életre kelteni a videokártyás gyorsítást Radeonokon jelenleg, így átjöttem ide, mert elvileg itt egy csomag felrakása mindössze a dolog.
A leírás meg pont most nem tölt be, de majd megpróbálom az egyszerűt. A driver sajna nem tud werbose-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok!
Opensuse aktuális i386 alatt telepíteném a zárt ATI drivert (gnome felület), letöltöttem a hivatalos oldalról, majd futtattam a .run fájlt az sh ./ati.... utasítással. A driver nem működik, a CCC ugyan bekerült a vezérlőközpontba, de nem indítható.
Azután megpróbáltam a csomag generálós megoldást a link alapján, de csak annyi hibát kapok, hogy:
Generating package: SuSE/SUSE113-IA32
/tmp/ati.HPTiuZ
Package build failed!
Removing temporary directory: fglrx-install.ITGUzU
en@linux-sstu:~/Letöltések>Feltétlen kellene a CCC nekem, tudtok valami megoldást?
-
hp martin
csendes tag
Ok, akkor mostmár kihúzom linux-al, amíg nem lesz win7-em, cserébe kellene netet varázsolnom a linux-ra, mert egyelőre ezt nem sikerült...
(adsl, vezetékes, invitel) -
törölt tag
válasz
hp martin #2031 üzenetére
hát, nem tudom most akkor ez hogyan van. a bios az teljesen és tökéletesen független attól, hogy milyen operációs rendszer van a gépeden. az akkor is elindul, ha vinyót sem tettél be. általában F2 vagy Del szokta előhozni még a legelején, amikor megjelenik a gyártó logója, vagy valami a bekapcsoló gomb megnyomása után a képernyőn.
abban kell legyen ilyen választási lehetőség is, vagy ha nincs, akkor nem nagyon fogsz tudni rá xp-t tenni (amúgy is necces lesz egy újonnan vásárolt gépre, mert nem igazán csinálnak már xp-s drivereket új hardverekhez). mondjuk nem tudom milyen laptop, végülis elképzelhető, hogy valami nagyon primitív bios van benne, láttam már egy Vaio gépet, amiben kb a bootsorrendet meg az dátumot/időt lehetett beállítani, de azért ez csak nem olyan gyakori már
legegyszerűbb az volna, ha egyből valami olyan rendszerrel használnád, ami kezeli rendesen a hardvereket. akár suséval is, amíg nem lesz win7 telepítőd. -
hp martin
csendes tag
válasz
#16820480 #2030 üzenetére
Szerintem mi nem egy bios-ról beszélünk.
Linux-nál ugye úgy tudok belépni a bios-ba, hogy elindítom a gépet, esc-t nyomogatom, majd kijönnek a választási lehetőségek, hogy f 1,2,3,... bilentyűkkel mit tudok előhívni.
Itt az f10-es bilentyű: BIOS Setup
Belépek így a biosba és a fejlécen van 3 csoport, "téma" így egymás mellett:
File Secirity System Configuration
A System Configuration-on belül kiválasztom a Set Security Level finkciót.
Ezen belül van csomó beállítási lehetőség, pl. Flash media reader, vagy usb port, stb.. Így ezek egymás alatt vannak és ezek között van az hogy SATA Device Mode.
A Sata Device Mod-on belül lehet választani a:
Change (ez van beállítva alapból)
View
Hide
beállítások közül. -
hp martin
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #2022 üzenetére
Így van! Indításkor betettem a widows xp cd-t és erről kezdett el bebootolni a gép, ilyenkor ugye elindult a telepítés előkészítése. Na ekkor írta ki ezt a hibaüzit.
-
-
hp martin
csendes tag
"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet.
Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Vírusellenőrzés, távolítsa el az esetlegesen újonan telepített merevlemezeket és merevlemez vezérlőket..."
Vírus biztosan nincs a gépen, mert ma vettem, vadi újonan. -
hp martin
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnám a suse linuxot a notimról letörölni?
Most vettem a notit(hp wt275ea) újonan és ez az oprendszer volt rátelepítve alapból, de én xp-t, majd win.7-et akarok használni. Egyelőre xp-t.
Előre is köszi a segítséget!!! -
Feltettem a Google Chrome-t, és nagyon elégedett vagyok vele. Ajánlom mindenkinek.
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Tesztelem az Open Suse 11.3-at egy olyan bajom van vele, hogy elinduláskor mindig 1600x1200-ba rakja a felbontást hiába állítom át a Képernyőbeállításoknál b*szik rá, valakinek van öltete hogy tudnám megmondani nek, hogy elég nekem a kisebb felbontás is..
Gall
-
ludla
őstag
Ennek a KDE codecnek fel kellene menni [codec kde]
A VLC-nek a repoját nem tudod felvenni a yastban? -
Segítség kéne. Feltettem a 11.4 M3-at, és majdnem minden oké, de nem tudok filmeket nézni. Próbáltam egy halom lejátszót, ám semmi. ( A VLC-t nem, mert az még nem jött ki a 11.4-hez, és ami a 11.3-hoz van, azt nem fogadja el. ) Tud valaki telepítési forrásokat a 11.4-hez? Kodekek, médialejátszók érdekelnének.
-
ludla
őstag
Szeretnék egy hibát közzé tenni hátha valakinek ugyan ez lenne a gond.
Suse 11.3 a DigiKam 1.5.0 frissítettem mert ez már magyarítást is tartalmaz, de utána nem akart indulni,a hiba orvosolható a libkdcraw verzió frissítéssel, és utána tökéletes.Egyéb ként tényleg jó a Suse nem nagyon van vele gond, csak mikor én cseszem el
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Xbox Ultimate előfizetések
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest