- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
Hi.
Felraktam az openSuse-t (10.3) de tovabbra sincs 3d-s gyorsitas mivel a 7900gt-met nem talaja az adatbazisban. Feltenni meg nem ajanlatos a leiras szerint az nvidia drivert (ami az oldalukon tallahato, marmint leiras) mert akkor re-install kell (leglabbis 10.2nel). Van vmi megoldas erre?
A Pinnacle pctv rave kartyanal meg sisterges van hang helyett.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
zordmorc
csendes tag
Helló minden Suse-os kollégának
Azt szeretném megkérdezni hogy ha van egy broadcom wifim a laptopba és nem birom felteni mit csináljak. Ndiswrappert felraktam megadom neki a parancsot ugyhogy rootként lépek be:
linux-hogu:/home/lonely_wolf/80211bg_Broadcom_v4.2.2.7 # ndiswrapper -i bcmw15.inf
installing bcmw15 ...
couldn't open bcmw15.inf: No such file or directory at /usr/sbin/ndiswrapper line 217.
Sajnos ezt még nemtom értelmezni kezdő vagyok :S
Másik dolog a laptopom tipusa acer aspire 5610 és van hogy suse betöltödik és nincs hangja van hogy meg betöltödik és van hangja a hangerő mindig ugyananyi.
Nektek volt már ilyen?
A másik amit csinál még de azt töb disztrubcióval csinálja, hogy ugye a laptopokon nincs normális numerikus bill. csak ha fn-et nyomok akkor használhatok néhány billentyűt ugy mintha az lenne. És ha ezeket használom pl: / miután felengedem a billt néha adig irja a perjeleket amig nem nyomok egy másik betüt de ezt csinálja a +-ra is meg a töbire is.
Valaki tud eről valamit mondani mi lehet a probléma ?
Válaszaitokat előre is köszönöm
[Szerkesztve] -
TakkerX
aktív tag
sziasztok,
most tettem fel suse 10.2-t, nagyon kezdő vagyok e téren és ebben hol van olyan lehetőség hogy rákeressek a wifi hálózatokra? usb-s a wifi ''kártya'', fel is ismeri rendebn látszik a yast-ban meg is van a hűlózati kártyák rész alatt, álítgatni is tudom.
win alatt volt olyan lehetőség, hogy ad-hoc, végülis erre kéne, ezt a beállítást meg is találtam benne, de sajnos nem látja a notim( ami eddig ment rendesen), win alól jó.
van ehhez vmi utility? vagy csak én bénzok?
üdv,
Takker -
nyc
csendes tag
válasz zordmorc #1095 üzenetére
Ez: http://www.suse.de/~sndirsch/nvidia-installer-HOWTO.html sokat segithet.
Ha a kernel-header fajlokat hianyolja, akkor tedd fel naki yasttal a kernel-source nevu csomagot.
Forditaskor, a ./configure vegignezi, hogy meg vannak-e a szukseges lib-ek, ha nincs meg akkor kiirja, hogy mit hianyol.
A nev alapjan a yastbol kivalasztod az ot tartalmazo csomagot, han me megí beirod a googleba es megekeresed, hogy melyik csomag resze.
A csomagot yasttal felteszed, aztan johet ujra a ./configure.
Ha mondjuk van egy masik geped amin mar mukodik, akkor azon a
whereis fajlnev paranccsal rakeresel a fajlra, majd az rpm -qf /eleresiut/fajnevvel megmondja melyik csomag resze.
nyc-
-
magic7
tag
'' Ezért javaslom a radeon (ez egy nyílt forrísú driver atihoz) használatát. Ez része az xorgnak. Milyen a kártyád? ''
ATI 9800PRO a kártya. Tehát ha kikapcsolom az xgl-t, akkor újra fglrx-el tudok mondjuk játszani? Ugyanis xgl alatt a nagy játékok nem futnak és mégha csak ritkán is, de jó játszani.Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
-
zordmorc
csendes tag
Nvidia kártyám van, geforce go 7300. Probáltam felrakni a drivert karakteres felületen deh ilyesmit irt hogy nem talál kernel header file-okat vagy valami mást
szal nem sikerült telepiteni....jah uj probléma: Hogy kell a wireles lan-t
beálitani és csatlakozni rá linuxvan? Aki tudja irja
A program telepitésel kapcsolatban meg direkt azért akarom ugy felrakni hogy leforditom, hogy ezt is megtanuljam és megtudjam csinálni
Viszont eddig nem nagyon sikerült -
Vladi
nagyúr
Az xglnek nem sok köze van a driverhez. Ha kikapcsolod attól még fglrx marad.
De ezt ellenőrizheted is egy fglrxinfo parancsal. Viszont a legutóbbi információim szerint még mindíg nem megy együtt az aiglx-fglrx páros.
(Javítsatok ki, ha azóta csoda történt.)
Ezért javaslom a radeon (ez egy nyílt forrísú driver atihoz) használatát. Ez része az xorgnak. Milyen a kártyád?il sole non sorge più ad Est!
-
nyc
csendes tag
válasz zordmorc #1092 üzenetére
> 3d-támogatást...
Tedd fel az nvidia drivert, mivel nincs benne alapbol! Ugynaonnan toltheted le mint a detonatort. Jo tanacs az /etc/X11/xorg.conf -ot fogja modositani, tehat az install elott mentsd el valahova, biztos ami biztos.
A driver-hez van README , amit erdemes elolvasni, mert megmondja milyen csomagokra van szuksege a telepiteshez. Azokat a yast-tal fel tudod tenni.
> Második kérdés a program telepités...
Eloszor is nezd meg, hogy nincs-e belole csomagban, mert azt merfoldekkel konyebb feltenni (a mar elobb emlitett yast-tal). Ha nincs akkor a kicsomagolas utan README, INSTALL fajlokban felsoroljak a szukseges csomagokat amiket a yasttal feltehtesz, azutan johet a ./configure etc, etc.
gcc lasd yast
Ja meg egy tanacs, javaslom, hogy a /etc/inittab fajlban a runlevelt vedd le 3-ra
(id:3:initdefault, mivel ha elkefeli az install az x.confot igy nem akarja majd folyton elinditani az x-et.
Ebben az eseteben viszont karakteres felulettel fogsz bejeletkezni es a startx paranccsal inditod az x-et.-
-
zordmorc
csendes tag
Sziasztok!
Első problémám hogy kezdő linuxos vagyok, a suse linux 10.2-t telepitetem egy Acer aspire5610z notebookra aminek nvidia geforce go 7300 videókártyája van és nem tudom bekapcsolni a 3d-támogatást...valakinek van valami tapasztalata?
Második kérdés a program telepités....
Tudom sokszor kérdezték leirták, deh csak anyit hogy kicsomagolom előszőr ./configure utána make majd make install deh hogy a hibaüzenet van akk mit csináljunk az senki se...meg mi kell hozzá hogy leforditsa gcc? és azt hogy telepitsem?
A válaszokat, linkeket előre köszönöm! -
magic7
tag
suse 10.2 alatt megy a beryl-xgl-el ATI kártyával. A kérdésem: ha kikapcsolom az xgl-t akkor azonnal fglrx lesz a driverem, vagy végre kell valami okosságot hajtanom, hogy újra az fglrx-el menjen majd a suse?
Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
-
HXY
addikt
Csak nem nyugodtam, és éjszaka elkezdtem leszedni az ISO-t.
Érdekes módon ftp-n és http-n nem lehet letölteni, csak torrenten keresztül...
Reggelre le is jött. Gyorsan elkezdtem telepíteni.
Szuperül ment a telepítés. Gyorsan, zökkenőmentesen.
Miután elkészült vele, örömmel nyugtáztam, hogy minden alapból megy.
Kivéve egyet:
Thinkpad T60 beépített HDD védelme nem megy. [link] -
Vladi
nagyúr
''Szted jobb mint az Ubuntu?''
Na most ilyen kérdésre jó érzésű ember nem válaszol. (Flamewar )
Azt mondom használd azt a rendszert amit már ismersz valamennyire és tetszik is.
Vmwaren 256 mega? Éppen eldöcögne, de néhány epizódot megnézhetsz a kedvenc szappanoperádból mire települ/bootol.il sole non sorge più ad Est!
-
HXY
addikt
Most már mindegy... Újraraktam az elmúlt egy óra alatt az ikszpét.
Pár hónap múlva majd ha az XP megint elkezd b***kodni, akkor majd letesztelem.
Vagy milyen gépigénye van egy ilyennek?
Vmwaren 256 mega vituális rammal gondolom nem ketyegne el...
Szted jobb mint az Ubuntu? Mert pl. nekem az nagyon bejött. Pár hónapig használtam is. -
Vladi
nagyúr
Hosszú válasz:
Szuzét annyira nem ismerem, de többnyire a támogatásban van különbség. (RedHatéknál pl így van. Meglepődnél milyen rövid a különbség listája a RHEL 5 és FC6 között ami a szoftvereket illeti ) Vagy épp egy-két fizetős progi is belekerül. (Mandrivájék ha jól tudom adnak cedegát meg krosszóver offiszt a fizetős verzióhoz.)
Tehát otthonra, iskolába, vagy kissebb irodába megteszi a open verzió. De egy bankba már nem. Mivel ott fél óra leállás is milliókba kerülhet. Egyszeri felhasználóknak meg itt vannak a fórumok. Vagyis a legtöbb esetben a szakmai támogatásért fizetsz, a szoftver az olcsó.
De itt részletes felvilágosítást találsz: [link]
Azt nem tudom milyen korlátozásokkal használhatod ingyen. Miért is kellene? ha van OpenSuSE?
[Szerkesztve]il sole non sorge più ad Est!
-
HXY
addikt
Hellosztok!
Lenne két gyors kérdésem:
1. A SUSE Linux Enterprise Desktop-ot milyen korlátozással tudom ingyenesen használni?
2. Az openSUSE mennyiben különbözik a fentitől (funkciók, tudás, etc.)? -
td
senior tag
válasz dr_strange #1082 üzenetére
Koszi a linket! Onnan ugyan nem tudtam letolteni (nem talaltam) semmit, de mashol meg keresgelek.
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
dr_strange
senior tag
-
td
senior tag
válasz dr_strange #1079 üzenetére
Megprobaltam rakeresni a neten a keyboard indicator applet-re, de nem talaltam meg olyan rendes letolto oldalt, ahol instrukciok is vannak. Nem tudsz veletlenul egy jo linket?
-
td
senior tag
válasz dr_strange #1077 üzenetére
Koszi, de en azt mar nezegettem (jobb klikk/Add to Panel...), es nincs koztuk olyan. Pl. a Utilities-ben is csak System Monitor, Disk Mounter, Command Line, Window Switcher meg ilyenek vannak.
-
dr_strange
senior tag
Ha jobbklikkelsz egyet a GNOME menüsorán/tálcáján, megjelenik egy menü, amivel indítóikonokat és kisalkalmazásokat tudsz hozzáadni, van köztük billentyűzetváltó és millió más hasznos applet is.
A kcontrol szerintem KDE-s segédeszköz, GNOME alatt nem érdemes azzal váltogatni.JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
td
senior tag
Sziasztok!
Billentyuzetkiosztassal kapcsolatos kerdest szeretnek feltenni nektek. Nevezetesen es roviden: nem mukodik a magyar.
Annyira nem vagyok Linuxban otthon, de GNOME feluletet hasznalok, es eddig minden inditaskor parancssorbol kiadtam egy kcontrol-t, es a Regional Settings alatt ugy tettem, mintha allitottam volna valamit, majd az aktivva valo Apply gombra kattintva at is valtott magyarra, illetve felnyilt egy apro ablak is, benne a kis zaszloval. Eleg kenyelmetlen volt, de a semminel jobb. KDE alatt egyebkent elerheto a Control Center vagy talan inkabb a GNOME Control Center, ahol a beallitasokat kovetoen ott lett a talcan a kis zaszlos ikon, es ott is maradt. Viszont en nem szeretem azt a feluletet.
Na most a problema akkor allt be, amikor a fentebbi mondszer mar nem segitett. Nem emlekszem, hogy barmit is mashogy csinaltam volna, de most mar nem a jol ismert piros-feher-zold zaszlo jelenik meg a kis ablakban, hanem egy error feliratu. A legjobb, hogy KDE alatt is az van ott a talcan, tehat meg ott is lottek a bulinak.
A kerdes tehat roviden: van-e valami egyszeru modszer arra, hogy GNOME alatt hasznalhassak magyar kiosztast? A legjobb az lenne, ha ott is megjelenne a talcan egy olyan kis valto-ikon.
[Szerkesztve]''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
Tuschke
tag
-
szasza_1
senior tag
Lenne egy újabb gondom. Nem tudom miért, de nem akar netre kimenni a SUSE 10.2-öm. IP cím, mask, átjáró, dns be van állítva. Az átjárót tudom pingelni, de net mégsincs. A tűzfal le van tiltva. Előre is köszi a segítséget!
-
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert sajnos nem nagyon vagyok jártas a Linux-ban, még csak most ismerkedünk. Az openSUSE 10.2-t választottam és fel is telepítettem, működik szépen. Van ugyanazon a winchesteren egy NTFS és egy FAT32 partícióm és ezeket szeretném működésre bírni a SUSE alatt. Vagyis, hogy láthatóak és írhatóak legyenek.
Mi a megoldás, hogyan tudnám ezt kivitelezni?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
szasza_1
senior tag
Van egyrégebbi gondom. SUSE 10.2 alatt ha telepítem a Novell Clientet, és csatlakozok a NetWare 5.00 szerverre, akkor az ékeztes karakterek nem megfelelően jelennek meg, és azokkal a könyvtárakkal, és fájlokkal, amiben ékezet van, nem is lehet semit sem csinálni. Grafikus felület alatt meg sem jelennek. FTP kapcsolódáskor is ez a gondom, de ott leglább le lehet tölteni a fájlt, annak ellenére, hogy kérdőjelek vannak a nevében. Valami olyasmi gond van vele, hogy a NetWare server IBM 850 -ben rögzíti a karaktereket, a linux meg UTF8-at várna. Nem lehet valahogy a SUSE alap karakterkiosztását átállítani IBM 850-re? Vagy esetleg a Novel Clientet valahol beálltani, hogy IBM 850-et használ a server. Az az érdekes, hogy ha Noveles üzenet jön, akkor ki lehet választani, milyen karaktekodólás szerint jelenítse meg az üzenetet.
Előre is köszi a válaszokat! -
Mr X
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Feltelepítettem a SUSE 10.2-t, de kis gondom akadt a DVD lemezekkel. Ha berakok egy bármilyen lemezt (képek, mp3, video), akkor annyit kapok, hogy a media/[lemez cimke] does not exists. Vagyis nem tudom megnyitni a lemezt, még tallózásra sem. Köztes megoldást találtam, csináltam egy ikont, ami a /dev/media helyre mutat. Itt már cak ki kell választanom a lemez cimkéje szerinti mappát. Ez ugye nem túl jó
A kérdésem az, hogy megoldható-e, illetve hogyan, hogy ha beteszek egy lemezt, akkor tudjam is használni? Például, ha rákattintok a My Computerben, akkor tallózni tudjam.
Előre is köszönet!
Kezdő vagyok Linuxban...
[Szerkesztve] -
magic7
tag
10.2 alatt az xgl-t lehet konfigurálni? Illetve feltettem a compizt és azt is szeretném ''csicsásabbá'' tenni. Ám sehol nem találom a compizra vonatkozó beállításokat. Tud valaki segíteni?
Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
-
_BOZONT_
tag
Üdv!
van egy Riva TNT (asus v3400 16mb-s SDramo-s) video kari amin van :
RCA in/out
S-Video in/out
RCA in a tévébol kijovo képet probálom rá eroltetni csak nem tudom mivel probálkozzak
probáltam már kde tvel is de semmi .
OpenSuse 10.2 van fent. -
mikrofon
veterán
Helló!
Szeretném beszerezni, vagyis letölteni a SUSE 7.x változatát. Egy rélgi laptophoz (HP Omnibook 4100) lenne rá szükségem! Sajnos sok-sok keresgélés után sem bukkantam rá az interneten letölthetö teljes változatra!
Ha tudok segítseket!
Köszi! -
Sianis
addikt
Akkor ott valami megcsúszhatott a GRUB telepítésekor. A menu.lst az rendben van, hogyha betudo indítani a rendszeredet, viszont maga az MBR-be telepített GRUB az nincs. Újra kell telepíteni a GRUB-ot az MBR-be, ehhez használhatod a grub-install parancsot például.
grub-install hdX
Itt a hdX annak az eszköznek a neve, aminek az MBR-jébe telepíteni akarsz. Vigyázz! Partíció számot ne adj meg, csak eszközszámot!
pl: hda, hdb, sda, sdb ...
Sianis -
Lala6
őstag
Nem.
A lista besem jön, rögtön az indítás után error 22.
Ha a grub-ot letörlöm, majd újra telepítem, akkor jelentkezik a fenti beállítás eltűnős jelenség.(persze a telepítő CD-vel bootolok).
szerk.: Most nézem, hogy indításnál egy csomó modult nem tud betölteni, fatal error-al elszáll, de azért a rendszer és az x elindul.
Jelenleg annyit csináltam, hogy bementem a rendszertöltő beállításba, nem állítottam semmit, csal elmentettem és így most működik. Újraindítva nem jelentkezett az a sok betöltési hiba sem.
Nem tudom mi a franc lehet ez.
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
Segítséget kérnék.
A Grub valamiért elszáll error 22-vel. Egy darabig működik, csak utánna csinálja. Újra telepíteni sem tudom, valamiért nem írja be az adatokat, mindig csak root= marad benne, a többi paraméter eltűnik a mentés után.
Jmicronos IDE vezérlő van a lapon, lehet, hogy azzal lesz gond? Azért gondolom, mert telepítésnél sem tölti be automatikusan, nekem kell kézzel elindítani.
Tanácstalan vagyok.
A lilo-t is próbáltam, de az rögtön elszáll hibával, fel sem települ. -
h@desz
tag
-
h@desz
tag
válasz dr_strange #1061 üzenetére
Ezt írja ki ha úgy csinálom :
hadesz@linux3200:/windows/D/E/FACHOX/PROGRAMOK/STRONGDC> wine
wine: failed to create the process heap
hadesz@linux3200:/windows/D/E/FACHOX/PROGRAMOK/STRONGDC> wine strongdc.exe
wine: failed to create the process heap
(Ez csak próba volt nem strongDc akarom használni csak ez volt kéznél.Majd HOMMV szeretném futtatni.)
Valami még hiányzik neki ? Mert csak a wine.tar.gz tettem fel.Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
dr_strange
senior tag
-
h@desz
tag
válasz Lortech #1059 üzenetére
A wineservert külön fel kell raknom ?
Sztem nincs a taskok között mert nem indul el automatikusan ha win32 alkalmazásra indítok.
Csak a wine 0.9.24.14 MS emulátor van fent.
Ha a linken találtakat felrakom akkor működnie kell ?
[link]Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
h@desz
tag
Szia!
Felraktam a wine-t.De nem akar elindulni.Futtatásból indítom mert nem találom az indító file-t és mikor elindulna wine dolgozik egy kicsit a gép de utána nem jelenik meg semmi.
Mi lehet a baj ?
Mit kell beállítani hogy jó legyen ?Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
magic7
tag
Köszönöm, megnézem fel tudom-e tenni...
Nemtom Ti hogy vagytok ezzel, de már nem cserélném le a suse-mat XP-re... szebb is, jobban kontrolálható, javítható és valahogy olyan társabbul viselkedő rendszer. Ha még gaméra is jó lenne, simán verné minden téren sztem az XP-t. Vélemények?Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
-
h@desz
tag
-
magic7
tag
SUSE10.2 alá melyik MSN kliens-t használjam ami kezeli a wbcam-ot is? Sem Kopete, sem a Gaim ezt nem támogatja. Legalábbis a panasonic miniDV kamerát mint webcamot. Az xp alatt simán használtam webcamként. A Suse egyébként alapból felismeri a cam-ot ha digitalizálok róla. Ötletek?
[Szerkesztve]Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
-
h@desz
tag
válasz MichaelSD #1047 üzenetére
Chat funkció működött nem azzal volt a bajom ha nem az hogy gaim miatt fagyott a rendszer legalábbis azt vettem észre.Mivel most egy jó ideje fagyás nélkül megy.
NTFS-3g-hez ért valaki ?
Mert felraktam forrásból de még mindig nem tudok írni se törölni NTFS partícióról/ra.Csak másolni tudok.Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
h@desz
tag
válasz dr_strange #1045 üzenetére
Felraktam aMSN-t tetszik köszi.
Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
-
h@desz
tag
válasz dr_strange #1043 üzenetére
Szia!
Sikerült megcsinálnom köszi!
Most olyan próblémám van hogy felraktam pidgin(MSN kliens) programot és kell neki SSL könyvtár.Na már most a Yast-tal felraktam mindent amiben SSL szerepelet és így se akar elindulni.
Valami ötleted esetleg vagy másik MSN kliens ami nem a gaim ?Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
-
h@desz
tag
Sziasztok!
Tudom láma kérdes de azért felteszem.
Hogyan tudok egy /home/hadesz/Documents/*.tar.gz forrás filet feltenni egy opensuse 10.2-re ?
Mit kell írni a ./configure elé vagy mögé?Majd make elé vagy mögé? Az után make install elé vagy mögé ?
Sok leírást elolvastam de nem akar sikerülni mert vagy azt írja hogy nem találja a parancsot vagy azt hogy ez egy könyvtár Helpet is próbálgattam de ott se tudok kiigazodni.
Előre is köszönöm a választ!Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást, azért vagy itt, hogy mindent megtanulj
-
sszever
őstag
Suse Linux 10.2 alatt win játékokhoz mit használtok? WINE, vagy van ennél alkalmasabb megoldás is?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1032 üzenetére
lehet, hogy 64-bitest használsz?
Éppen most installáltunk egy Toshibára 64 bitest és komoly gondok voltak az X-el.
32 bitessel (most úgy tűnik) már jól megy.
(a replikátort még nem próbáltuk...)Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
_seth_
veterán
openSuSE 10.2-es dvd-s verzió van a gépemen és nem játsza le a filmeket: nincs decoder... honnan tudok leszedni hozzá és hogyan tudom telepíteni?
pl meg van az ati driver is xy.run formában de nem megy felIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
sszever
őstag
A replikátorra kikapcsolat állapotbvan teszem a gépet. Majd elindítom...Ezek után minden megy, klón módban, de a képernyő beállításokat nem lehet elérni. Se hibaüzi, semmi.
Port replikátor: Dell-nél semmit nem csinál úgy igazából. De pl. Fujinál van olyan port replikátor, mely videókártyát tartalmaz.
Amikor nem volt replikátoron akkor is megvolt a két képernyős lehetőség, hisz ott a kimenet is, csak nem volt rádugva semmi.
Ugyanakkor replikátor néálkül meg mutatja, hogy a második monitor egy Samsung 226BW lenne.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1028 üzenetére
A replikátort menet közben üzemeled be, vagy amikor le van kapcsolva a gép (vagy legalább az X)?
Egyébként fura, mert emlékeim szerint a replikátor nem hoz be új videó kártyát (csak még egy képernyő lehetőségét), így nem értem pontosan mi a baja.
Már akkor elszáll amikor rádugod, vagy csak akkor, amikor megpróbálod kiterjeszteni a képernyőt a 2. monitorra?Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1027 üzenetére
Már hogyne volna? Gondolom beryt használsz. Mondjuk szerinem ne Aquamarine-t, hanem az Emerald-ot haszáld hozzá. (Az Aquamarine még túl alfa )
Az Emerald managerében (vagy hogy hívják a konfiguráló alkalmazását) be tudod állítani ezt a bal felső sarkas dolgot. Amitől én eleinte idegbajt kaptam, de már kezdem megszokni.Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
sszever
őstag
A Gnome asztalán van az a nagyon jópofa, és ha az ember hozzászokik, hasznos beállítási lehetőség, hogy a képernyő bal felső sarkába navigálva az egérrel, az összes aktuális azstalon nyitott alkalmazást mutatja egymás mellet, és ki lehet választani melyiket használjam tovább (illetve a 3D-s asztalforgatás, stb). Ilyen a KDE-hez nincs?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
kidude
csendes tag
-
kidude
csendes tag
válasz sszever #1018 üzenetére
hmmm most látom hossszú egy cseppet régen kérdezett... na de jobb későn mint a sánta kutyát
Sszever azt próbáltad, hogy visszateszed a sax futtatása előtti xorg.conf-ot?
Emlékeim szerint itt van: /etc/X11/xorg.conf.*sax*
Vagy azt, amit az installálás idején készült?
Ez tuti itt van: /etc/X11/xorg.conf.installAnybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
MichaelSD
őstag
válasz sszever #1018 üzenetére
Hát akkor sokat nem tudok segíteni. Nekem a SAX akkor csinált ilyet, mikor az
ATI driver felment de valami miatt a GL támogatás része nem. A openSUSE install leírásai megoldották a problémákat.
Mondjuk a 64 bites verziók állítólag azért bugosabbak mint a 32 bitesek. Lehet hogy valami ilyen gondba futottál. Vagy nem....
[Szerkesztve]XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
sszever
őstag
válasz MichaelSD #1017 üzenetére
Ezen a csere nótáson Intel 945/950-es van, gyári Suse által felismert driver. Elején műkösött is jól, csak miután beállítottam a 2 képernyős módost, azóta szállt el. (így ki sem tudom kapcsolni a két képernyős módot (ha esetleg az okozta a galibát)
A saját nótásomon NVidia FX2500-as, de az most szervízben van, így azzal ráérek 1 hetet mégCsak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
~DD~
tag
válasz sszever #1011 üzenetére
MPlayer:
Szerintem akkor tedd fel csomagból (előtte make uninstall), úgy biztos menni fog..
Társítás:
KDE-ben A KDE Vezérlőpultban (kcontrol) A KDE-komponensek/Fájltársítások menüpontban. Más ablakkezelőnél nem tudom..All of this has happened before, and will happen again.
-
sszever
őstag
Azért abba a önyvtárba másoltam, mert mindig arra hivatkozik, hogy ott nem olvasható a skin.
Mot átmásoltam abba a könyvtárba is ami neked van megadva, de továbbra is az előző hibaüzenet jön. Ugye GUI nélkül faszán megy.
Na de elindult a vlc! Hibaként írta a Libdc1394_control.so.12 hiányát. Most feltettem mindkét forrást, ami libdc1394-el kezdődik, és tuti lett.
Azt hogy tudom beállítani, hogy ha ráklikk egy avira, akkor alapértelmezésben a vlc-ben nyissa meg?Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
Hát passz. Nem tudom mi van ezzel a géppel
Bár nekem már az is megfelelne ha lenne codec a totem-hez, vagy a kaffeine-hez...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
Felmásoltam két skint is az alábbi könyvtárba: /usr/local/share/mplayer/skins/default/skin de semmi hatása, mert azt írja, hogy skin file not readable...
Konzolról, rootként beírva a gmplayert sem indítja, hanem a fenti hibát küldi akkor isCsak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
No, VLC problémát nem sikerült megoldani
Tettem fel mplayer-t, az viszont kifogástalanul működik, viszont konzolból számomra kissé nehézkes a kezelése Egyéb ötletek, valami jó videólejátszóra?Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24