Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BigManus
addikt
-
BigManus
addikt
Az egyedi címzésen azt érted gondolom, hogy nem DHCP-vel kiosztott IP címek vannak, hanem fix IP-k?
Teljesen jó.
A netbios gépnév kell hozzá, azt állítsd be ami a SuSE gépneve.
A hardveres tűzfalatoknak nincs köze közvetlen a SuSE-hoz, csak azért kell beállítani, hogy a Samba szolgáltatásait lokálisan engedje. -
BigManus
addikt
Szia!
Samba-t kell beállítanod, utána látni fogja a munkacsoportos gépeket.
Ezt találtam, ha végig követed, menni fog.
Van benne egy elírás: smbpasswd –a username Helyesen: smbpasswd -a username -
wetomi
aktív tag
Szerintem elegendő, ha a 4.9 repójának a prioritását állítod nagyobbra, mert gondolom, hogy az opensuse/update-ből jön a stabil KDE frissítésed is, így azt nem kell letiltanod és a többi frissítést rendben megkapod.
Esetleg nézd meg, hátha látod melyik csomag az, amit kritikusnak mond és azt váltsd vissza, ha engedik a függőségek. Lehet, hogy csak egy-egy csomagon múlik.
-
sti10p
senior tag
Azt írtam is, hogy oké, ingyenes, nem nézem a fogát, de net nélkül gyak használhatatlan az egész, mivel mindent onnan akar installálni. Sokat olvastam biztató hsz-eket, hogy így de jó a Linux meg úgy de jó a Linux, meg hogy még jobban is járok vele mint a Win-el így bizakodva álltam hozzá, de ezek után én nem dicsőíteném annyira. Emlékszem is valami réges-régi Linux-os poénra, hogy mekkora öröm ha új hardver kerül a gépbe és: "Juhé felismerte!!!" Na erre hittem azt hogy ez már a multé, méltó a konkurenciához...Hát nem.
Amúgy meg biztos valami driver gond lehetett, mert valami "package"-eket akart installálni a DSL-hez, de persze nem ment neki.
Ráment egy napom annyit próbálgattam beüzemelni és még mindíg nem értem mi volt a probléma, szal arányos mértékű Linux kockaság level alatt kerülendő kategória.De próbáld ki Ubuntu, Kubuntu ez KDE felültettel
Épp ez az, hogy ha már a Novell féle Suse sem kompatibilis a netes eszközeimmel, mit várjak a többitől? Meghát amúgy is a Suse volt a legszimpatikusabb, de jó nem leszek negatív, mert pl. a pdf nézegetés egész kényelmes volt rajta, meg még pár apróság, csak épp nem értem vele sokat net nélkül. -
sti10p
senior tag
Iggen?! És a netet felismeri már rendesen Samu R528-as noti-val, mert ezzel szenvedtem kb. egy napot?! Jah, hogy akinek az kell , hogy rendesen felismerjék a hardver-ét az fizessen érte és vegyen inkább Windows-t, ok ezt meg is értem. De hogy pont a hű de jó net-jéről híres Linux és azon belül is pont a Novell-es legyen ilyen gagyi...
-
BigManus
addikt
Nálam a boot folyamat hiba a 11.2 alatt jelentkezett.
11.3 - 11.4 alatt már semmi gondom nem volt.
Vagyis mégis... Az előző kettőnél Bluetooth gondjaim voltak.
Egy fájl küldése után többet nem engedett csak ha leválasztottam és újra vissza dugtam.
11.4 nél már ez a hiba sem jött elő. -
wetomi
aktív tag
Akkor nálam nem tudom mi a gond, de a 2.6.37 az nem nyerő, kezdettől fogva. Pedig ugyan ezen a konfigon tökéletesen futott már a 11.2 és 11.3-as suse is.
Kíváncsiságból (talán már perverzióból) kipróbáltam az rc6-ot, kétszer még indult a rendszer, utána már rendszertöltés alatt elhasalt. Fogalmam sincs.
Viszont egy dolgot még kipróbálok, korábban még vezetékes netem volt, lényegében csak a 11.4 óta van wifis netem. Pontosabban előtte két héttel, de a 11.3 még rendben volt. Lehet hogy a wifivevő kernelmodulja kavarna? Megnézem.A 2.6.38 rendben volt.
-
törölt tag
igen, közben kvázi előről kellett kezdjem. lehet, hogy leszedem inkább majd a tumbleweed-et, csak ki akartam próbálni, olyan jól hangzott ez a rolling disztró dolog. meg ugye suse mellé nincs nagyon más megoldás, hogy bizonyos alkalmazásokat firssítsen az ember, nem láttam nagyon ilyen kiegészítő repókat, amiből a nem rendszerkritikus alkalmazások frissíthetők. olyasmikre gondolok, mint mondjuk egy shotwell, vagy empathy, amiknél kerülnek be új funkciók a frissítésekkel, mert mondjuk a xorg vagy a kernel igazából inkább stabilan jó, funkcionalitásukban kevésbé változnak (számomra észrevehető módon).
a startup dologgal az a baj, hogy gnome3 alatt nincs ilyen, hogy rendszerbeállítások > indítás és leállítás... most még mielőtt frissítettem gnome3-ra, bejelöltem, hogy induljon automatikusan, de az a probléma továbbra is fennáll, hogy nem jelenik meg az ikonja sehol, és az ázsiai nyelveknél az a kis felugró lista sem, amiből az írásjegyeket tudom válogatni. bár így is lehet írni, de kicsit olyan, mintha vakon gépelnék.
ja, meg valamiért a wifi nem csatlakozik automatikusan, pedig meg van neki mondva, de indításkor mindig rá kell bökni kézzel, hogy felmenjen a routerre. vagy lehet, hogy csak én nem lennék elég türelmes? de megszoktam, hogy ubuntu alatt mire beírom a jelszavam a loginnél, már csatlakozott is.
-
fradi81
veterán
Ubi live cd-vel megnéztem, opensuse fájlok vannak a vinyón. Most suséban vagyok. Kérdés miért nem tudom tallózni a partíciókat, vagy itt ez nem autómatikus mint ubuntuban? Hol van ez a grub frissítés mert nemtalálom sehol ezt a menüpontot. CD-ről telepítettem nem DVD-ről.
Ja és a grubot melyik partícióra szokás rakni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre rájöttem, mi a hiba. A 2.6.36-os kernel nincs támogatva a driverben.
Elvégeztem egy forrás patchelést is, a leírtaknak [link] megfelelően, és létre is jön az új fglrx telepítő állomány, de az meg telepítés közben közli az egyik tmp-s mappára, hogy az nem mappa, és megáll a tudomány. 10.10-es driverrel is próbáltam, azzal is ez a hiba.
Specified path '/var/tmp/TmpDir.lsGH4A' is not a directory: dir:///var/tmp/TmpDir.lsGH4A
failed to install file: Specified path '/var/tmp/TmpDir.YBbYQ1' is not a directory: dir:///var/tmp/TmpDir.YBbYQ1 -
hp martin
csendes tag
"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet.
Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Vírusellenőrzés, távolítsa el az esetlegesen újonan telepített merevlemezeket és merevlemez vezérlőket..."
Vírus biztosan nincs a gépen, mert ma vettem, vadi újonan. -
wetomi
aktív tag
Igen, ahogy harmadjára néztem át a fórumot, már megláttam, hogy neked is volt ezzel bajod.
Frissítés terén a linuxban bíztam, a windóznál elvből nem frissítek, azzal csak bajom. A kde 4.4-et meg akartam hagyni nyárra ha jön 11.3, de valami perverz kíváncsiságból csak felraktam, hát meg lett az eredmény, de egyelőre bizakodó vagyok. Nincs világvége, lehet mással is zenét hallgatni, a rendszert újrarakni sem áll sokból. Ha belegondolok, ami időt eltoltam a mai napon már újrarakhattam volna, de bízok valami más megoldásban. Majd nekiesek valamikor így vizsgaidőszak környékén mindent meg kell gondolni. -
wetomi
aktív tag
Még anno amikor még kevésbé voltam befolyásolva a windóz által, a 7.3at használtam elég sokat otthon az ifjúsági klubban. Akkor tetszett, aztán valahogy feledésbe merült.
Aztán kb két éve rám jött a linux láz, akkoriban a 8.04-es ubival kezdtem aztán 10.3-as suse, aztán megint 9.04 ubi aztán ősszel 11.2-es suse. Valahogy mindkettőben voltak számomra jól és egyszerűen megoldot dolgok és voltak hülyeségek is, ezért nem nagyon tudtam dönteni, de a régi ismertség miatt valahogy a susehoz húzott a szívem.
És most itt vagyok, otthon már csak ez van, Anyámnak is egyszerűbb és tetszik is neki. Tegnap a kolis gépemre is felraktam hosszútávra (még a win7 mellé) és így hogy rendben a hang, a többiek sem szólhatnak egy szót semLátták korábban is hogy használok valamit, de sosem volt minden rendben, idáig és csak a piszkálódás ment, hogy "jó" a linuxom.
Nyílván a keménymag rám fogná, hogy divatlinuxos vagyok de nem érdekel, használni akarom és kész.
Jó ez a suse. -
ludla
őstag
Ha valakinek szüksége lenne full telepítő lemezre az látogassa meg a opensuse.hu oldalt és itt jobra lent rendelhettek, a rendelés egy visszahívás követ a Novell magyarországi képviseletéről hogy hova küldhetik a SUSE 11.2 kétoldalú telepítő lemezed
Most rendeltem és még a posta díjat se kellett fizetnem. -
Sweet Lou 6
addikt
Fú emlékszem, nekem is volt ilyen hibám az Amarokkal. Asszem beírtam a yast keresőjébe, hogy mp3, és a szimpatikus csomagokat feltettem, de sajna mostanában az emlékezetem elég hanyag, úgyhogy ha eszembe jut valami konkrét, akkor rögtön írok. Ja meg még annyi jutott eszembe, hogy tedd fel a gstreamer kodekeket (az összeset ha lehet).
-
Sweet Lou 6
addikt
NTFS fájlrendszer van rajta? Ha igen próbáld meg ntfs-config-al
telepítsd yast-ból
indítsd el: ALT+F2 aztán kdesu ntfs-config
majd pipálj be mindent és asszem azt is be lehet pipálni, hogy automatikusan csatolja a particíókat bootnál. Persze ez csak akkor műkődik, ha látja az USB-s hdd partícióját.
-
ludla
őstag
Találtam egy leírást Skype webcam problémára, ami működik is csak nem sikerül beállítani állandóra ezt az értéket.
Van ket webcam-om, 11.0-as opensuse-val szepen mukodtek pl. a skype-pal,
de 11.1-gyel es 11.2-vel nem hajlandoak menni. A fura az, hogy bizonyos
alkalmazasokkal megy a webcam (pl. motv, kopete) masokkal meg nem (pl.
skype, cheese). Ha hasonlo cipoben jarsz, itt a megoldas:Be kell allitani az LD_PRELOAD valtozot az usr/lib/libv4l/v4l1compat.so
ertekre. Azaz pl. terminalbol igy kell inditani:LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
ha pedig ikonra kattintva akarod inditani, akkor az ikonra jobb gombbal
kattintva a Properties (tulajdonsagok?) alatt a command-ot (magyarul
talan "parancs") kell erre kicserelni:bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype'
Ha autostart-ban inditod a skype-ot, oda is ezt kell beirni.
-
Sweet Lou 6
addikt
Ott a pulse-audio lesz a gond. Tegyed fel a pulse-audio csomagot, ha használsz VLC Playert, akkor még a vlc-pulse-audio-plugint is. Utána restart, majd ellenőrizd a hangbeállításokat, általában a PCM-et leszokta némítani. Ezzel működnie kell a skype-nak, már ha a legutóbbi 2 verzióról van szó (azok csak a pulse-audiót támogatják).
-
BaliJack
aktív tag
Detektálja rendesen és frissíti is azonnal, amikor újabb könyvtárakat vagy képeket teszek be a figyelt könyvtárba.
A könyvtár nevébe tettél pontot?A repo-hoz az URL-t az opensuse oldalán találod meg: a kiegészítő repo-knál.
-
BaliJack
aktív tag
Nekem sikerült.
A megfelelő rpm csomagot a Google oldaláról letöltöd és telepíted, ennyi.
De hozzá lehet adni a Google repo-ját a szoftverforrásokhoz is, és akkor yast-ból is mehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged