- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Apple notebookok
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sszever
őstag
válasz dr_strange #994 üzenetére
vlc: error while loading shared libraries: libdc1394_control.so.12: cannot open shared object file: No such file or directory
Fura mert a www.videolan.org-ban leírtak szerint telepítettem, és nem jelzett hibát telepítés közben...
Na de a képernyő beállításoknál végképp nem ad infót. Beírom: /sbin/yast2 x11 kéri az admin jelszót, betölti a modulokat, oszt annyi...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
qqtska
csendes tag
Sziasztok!
Azt tervezem, hogy lecserélem az eddigi windowsomat linuxra.
Ehhez szeretnék segítséget kérni.
Hol találnék hasznos infókat a dolgokról.
Ilyenekre gondolok, hogy a kedvenc játékaim és programjain futnak-e majd a linux alatt is,
hálózati és hardverbeállítások stb.
Előre is köszi! -
dr_strange
senior tag
Linuxban, ha egy program klikkre nem indul, mindig érdemes megpróbálni elindítani terminálból (nyiss egy terminált - konsole, gnome-terminal, xterm, akármelyik - és írd be az alkalmazás nevét), mert legtöbbször informatív hibaüzenetet ad, amin el lehet indulni, hogy miért is nem működik.
JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
sszever
őstag
válasz MichaelSD #990 üzenetére
office-ra a válasz jó! bár a leírás szerint csak a docx-eket kezeli, no de este kipróbálom
VLC-t telepítettem, be is tette a programok közé, ráklikk, de nem történik semmi Monndjuk most a vga beállítással is ezt csinálja...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
válasz dr_strange #991 üzenetére
Igen, ott már nézelődtem én is, no de gondoltam, hátha van valakinek már tapasztalata.
No, este megnézem a trialt... KösziCsak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
MichaelSD
őstag
Ha az Office 2007 alatt (már nem tudom melyik office melyik) az OpenXML dokumentumokat érted akkor ez érdekelhet: [link]
A videolejátszáshoz (gondolom felraktad a codecet) sok alternativa van: Kaffeine, MPlayer, Viedo LAN Media (VLC) Player.
Én a VLC Playert használom a leggyakrabban, mert ISOkat is lejátszik.
A VLC repoja: [link]
[Szerkesztve]XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
sszever
őstag
Ja, és filmlejátszáshoz mit tudtok ajánlani?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
Esetleg tud valaki olyan kiegészítőről, amellyel az openoffice.org tudja kezelni az Office 2007-es file formátumokat?
-
-
sszever
őstag
válasz MichaelSD #983 üzenetére
A notásnak 17'-es a képernyője, a második monitor meg 22'-es... Szerinted?
Most egy másik gépre tettem fel a 10.2-est, mert megadta magát a nótásom. Ebben Intel 945/950-es van, és itt fel is ajánlotta a több monitoros megjelenítést, csak jelenleg nincs mellettem második monitor.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
NAh, frissítés helyett már alapból a 64 bitest dobtam fel, és láss csodát:
- felismerte és felbontásilag is rendesen kezeli a VGA-t (Nvidia Quadro FX 2500)
- felismerte és működik rendesen a WiFi
Ami viszont még nem megy az a két monitoros használat. Erre valakinek ötlete?Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
MichaelSD
őstag
A ''Software Updater'' meghülyült. Nincsenek updatek és ha azt mondom hogy refresh-eljen akkor a ezt a hiba üzenetet kapom:
Refresh Failed: Failed to add local packages': null key
Parameter name: key
Kitöröltem minden install source-ot, kivéve a 10.2-es oss és none-oss repokat.
Valakinek van ötlete mi lehet a gond?
-
-
MichaelSD
őstag
Talán segít: [link],
és
[link]: SuSE 10.1/2 - use the Extras non-oss CD disk 6 or install the packages ipw-firmware and ipw3945d from a non-oss repository. You may still have problems on some systems if the ''kill switch'' is turned on. (On my IBM T60, this is a little switch near the IR port, on other systems it may be an ACPI keyboard switch like Fn+F5 or something you can enable or disable in the BIOS.)XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
magic7
tag
Suse 10.2-t használok már 1 hónapja, kellemes rendszer, viszont rengeteget kell olvasni róla, hogy a lehető legjobban beállíthatsd. A Linux azé még küzd stabilitási gondokal, bár alaphelyzetben ez is tuti rendszer. Számomra minél mélyebben belemerülök, annál több kellemes meglepetést tartogat. Win XP van a másik winyómon ami nem fagyott le ugyan sose, viszont a vírusok és spywarek folyamatosan veszélyeztettek. Hiába stabil az XP én mégsem kapcsoltam be, mert a Linux ugyanúgy muzsikál, csak gyorsabban és szebb kezelő felülettel . Linux alatt vírus ismeretlen fogalom ( egyelőre ). Ezért is már megérte, nem beszélve az ingyenességéről.
Óvodában elhangzott:'' ne rosszalkodj kisfiam, mert elvisz a Májkel Dzsekszon bácsi ! ''
-
sszever
őstag
Nem tudja valaki, hogy lehet suse 10 alatt az Intel Pro Wireless 3945 ABG-t éltre kelteni???
-
sszever
őstag
válasz Cyberslider #969 üzenetére
Azt már csak holnap, mert jelenleg kell varázsolnom egy WiFi-t, hogy Suse alól is tudjak netezni
Végül is jelenleg KDE, (azt még a suse 7-ből valamennyire ismertem).Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Cyberslider
őstag
Ebben nagyon nem tudok nyilatkozni, én részemről a KDE-t szeretem, nekem jobban tetszik.
Sokan azt mondják, erőforrászabáló,de a mai modern gépek nem érzik meg...
Szerintem installáld fel mind a kettőt, és akkor loginnál választhatsz, így megnézheted mindkettőt, használhatod őket felváltva.https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
sszever
őstag
válasz Cyberslider #967 üzenetére
ok.
Esetleg a Gnome / KDE kérdésre valami ötlet, Indok?
Eddig nem igazán foglakoztam a kérdsseel, össz vissz két Linuxot telepítettem eddig komolyabban, de mindenféle ablakrendszer nélkül (tűzfal + mailserver fut rajta, web-es administrációs felülettel), így jelenleg kissé tanácstalan vagyok. Nem igazán tudom, melyik miben nyújt többet / kevesebbet.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
sszever
őstag
válasz Cyberslider #965 üzenetére
De a vistát is? Ugyanis tegnap este a vistás partíciót pl. az istennek nem volt hajlandó átméretezni, így kénytelen voltam a vista beépített diskpartjában elvégezni a partíció zsugorítást.
-
Cyberslider
őstag
válasz Cyberslider #963 üzenetére
Megoldottam... az nvidia installer feltette
Sszerver: ha felteszed a linuxot, akkor a grub felismeri a win partíciót, és a bootmenüből választhatsz.https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
sszever
őstag
Két kérdésem lenne:
1, ha vista mellé telepítek Suse Linuxot, mennyire fogják egymást szeretni (gondolok itt a bootmanager-re)
2, Gnome vagy KDE? Itt most nem egy végtelen vitát akarok kirobbantani, csak röviden érdekelne mindkettő előnye / hátránya, stb...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Cyberslider
őstag
Nem sikerül feltennem az nvidia drivert..
Hozzáadtam a megfelelő repository-t a yast-hoz, le is töltöm a szükséges csomagokat a howto szerint x11-video-nvidia+kernel, majd x restart után a következő hibaüzik fogadnak kb emlékeim szerint:
...No such device
...Failed to load nvidia kernel module
...screen found,but none have a usable conf..
7300GT+Samsung 970P
Mi lehet a gond? Csak úgy jön vissza az X, ha a yast-ba konzolról törlöm a két csomagot.
Megnéztem a xorg.conf-ot, nvidia van beállítva mint driver, ''elvileg'' minden oké lenne, gyakorlatilag viszont semmi.https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
róland
veterán
OpenSUSe-t érdemes kipróbálni?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
hossszú
őstag
DWG fájlok megnyitására kellene valamilyen free progi, ha tudtok valamit ajánlami nagyon hálás lennék
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
jimmy399
senior tag
Hy All!
Tegnap felraktam a Suse Linux 9.2-t a gépre. Szépen defregmentálom a windows C: (az első partíció, bootolható 9,7 Gb-os) meghajtót, hogy majd ide fogom telepíteni a linuxot, mert a másik partíción fontos cuccok vannak (D: 30Gb).
Szépen rendben bebootolok CD-ről (cd-s verzió) kiválasztom a telepítés menüpontot. Elkezdi a telepítést, szépen megtalál mindet, eddig minden jó. De a particionálás menüpont nem tetszett:
Azt akarta, hogy a 30 Gb-ost átméretezi 25 Gb-ra és ott rakja fel a linuxot. Na erre én megpróbáltram megváltoztatni, hogy a C:-t méretezze, meg ilyenek. De istennek sem sikerült átállítani a c:-re. Na mondom, akkor kitolok a Yebt-val mivel (a telepítés segító varázslóval) a d:-re akartas rakni a cuccát, ezért azt televágtam a windows alól. Bebootoltam újra. És csodák csodájára a C:-t méretezte át, ahogy pont kellett.
Na mondom karaly. Feltelepült. Minden ok.
DE:
A WinXP-s menüpontot kiválasztva a LILO nem kezdi el betölteni az xp-t hanem újraindul a vas. Mit csináljak, nem akarok xp-s javítókonzolt, mert akkor oda a lilo és azt nem tom hogy kell telepíteni...
Köszke a válaszokat!--- N/A ---
-
mitabrev
csendes tag
A ./configure parancsra a következő a hibaüzenetem:
...
checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.2) (library qt-mt) not found. Please check your installation!
For more details about this problem, look at the end of config.log.
Make sure that you have compiled Qt with thread support!
Suse 10.2-ról van szó. Mit kellene feltennem, hogy jó legyen?
Válaszokat előre is köszi!
[Szerkesztve] -
n0se
tag
köszi, ez sikerült. utána rá is jöttem.
kérdés, beryl indul a telepítés után ment, restart után nem megy:
@:~> beryl-manager
@:~> trying '/home/d1szpy/.xcompmgrrc' as configfile
finished parsing the config file
indítom el is indul, de nem a beryl felület, amikor át akarom váltani: kompozit ablakkezelő lefagyott bla bla...mitől lehet?n0se
-
n0se
tag
egy problémám lenne, az mplayer hiába rakom fullscreen-re nem húzza szét a képet, mit kellene tennem?
n0se
-
kalló
aktív tag
Sikerült de nem Suse alatt felb@sztam az agyam és feltettem egy fedorát!
fedorába benne van simán megy minden iszonyt szép de kell hozzá a vas legalább is memória mert nekem csak 512mb van és mikor betölt a grafika szépen megy a beryl de alig pár perc múlva belassul ha nagyon belejövök a sok motion-ba
én open suseba mindent kipróbáltam kivéve az aiglx+beryl+kde on suse verziót nem mert elfogyott a türelmem!
az viszont biztos hogy fedora alatt nem tettem fel ati drivert hanem egy haverom tanácsára a fedorás-t használom és van 3d gyorsításhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Gordiann
őstag
válasz Gordiann #943 üzenetére
Hm.... nagyon elakadtam egy pontnál:
''Run the installer using the console as root.
# sh ati-driver-installer-8.34.8-x86.x86_64.run --listpkg''
Ezt hogy kell megadni neki? Így ugye nem találja a file helyét. Ha megadom az elérési utat: ''/home/gordian/Desktop'' Akkor meg kiirja, hogy hozzáférés megtagadva.... -
MichaelSD
őstag
Más kérdés. A Samba nem éri el az XPs gépemet a tűzfal miatt. Engedélyeztem a Yastban a DHCP és a SMB servert. Mit kell még tennem, hogy működjön?
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
kalló
aktív tag
nem foglalkoztam vele mert úgy döntöttem addig nem nyugszom amg nem lessz az én süsüm is olyan szép meg áttetsző mint az előzőleg mellékelt videón!
felment a beryl de nem működik hibákat ír összeomlik de valószinűleg az xgl a hibás most meg próbálom az aiglx-et használni!csak még nem toom hogy kell felrakni de majd a gugli segít
Gordiann : én opensuse 10.2 alat ''simán'' összehoztam a 3dgyorsítást
ez alapján telepítsd [link]http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Gordiann
őstag
Üdv
Bocs az ósdi kérdésért, de működésbe lehet valahogy hozni a 3d-s támogatást egy ati kártyához?
Nagyon tetszik a rendszer (openSuSE 10.2), minden tök szupi benne, de nagyon rossz lenne, ha nem lenne 3d
Köszönöm szépen -
Collector19
tag
Üdv!
Az a problémám, hogy opensuse 10.2 x86-ra nem tudom feltelepíteni az nvidia drivert. Inno3D 6600 GT-m van. Próbálkoztam úgy is, hogy a yastban a telepítési forrásban megadtam a HOWTO-ban leírtakat, de mikor kiválasztom a két csomagot amit szeretnék telepíteni, akkor nem szedi le, kb 10-15%-ig elmegy, de utána az írja hogy nem elérhető a CD0-s adathordozó. Próbáltam úgy is, hogy leszedtem az Nvidiaxxxx.run-t és megpróbáltam feltenni. Azt hiszem sikerült is, de mikor a sax2 -r -m 0=nvidia-t beírom a tesztnél inverz színes képernyő jön be és semmilyen billentyűre nem reagál. Ekkor egy reset után pedig nem az ''nvidia'', hanem ''nv'' a driver, és nincs 3d gyorsítás. Tudnátok valami tanácsot adni hogy hogy tegyem fel?
Előre is thx
Üdv!:
collector
Kalló Start menü? -
kalló
aktív tag
keress rá arra hogy captive_ntfs van ilyen rpm minden distribucióhoz.fel teszed és ha kde-t használsz akkor ''start menű''/application/System/File System/Wiew disk usage elínditod a piros poarticiókra klick és mount!ennyi nekem megy és még pár havernak
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
DJ.Gróf
aktív tag
Kellene egy kis segítség! Suse 10.2 -alatt ,hogyan tudom mountolni a windows ntfs particiókat?
köszönöm! -
Jester01
veterán
Az mplayere-s hibád megoldása pedig engem is érdekelne, mert az spec nálam is fenn áll. teljesen ugyanaz.
Kell neki az említett helyen egy subfont.ttf. Másolj/linkelj oda egy neked tetsző betűkészletet. Az elhalálozás minden bizonnyal más probléma, ettől csak feliratok nem lesznek (meg az osd lesz hiányos). Szóval kellene részletesebb információ.
Az ati drivert alapból fglrx-nek hívják, suse alatt nem tudom.
[Szerkesztve]Jester
-
n0se
tag
véleményem szerint mindenképpen meg kellene azért fejteni annak a drivernek a nevét, mert anélkül elég nehéz lesz, esetleg nem lehet catalyst?
Ezt: ''Desktop Preferences/Windows'' szerintem nézd meg itt: [link]
Hátha találsz rá valamit.
Az mplayere-s hibád megoldása pedig engem is érdekelne, mert az spec nálam is fenn áll. teljesen ugyanaz.n0se
-
kalló
aktív tag
mindenkitől elnézést kérek egy kicsit nagyon hosszú lett az előző hozzászólásom de már annak is örülnék ha 1 et megválaszolna vki plízzz
-
kalló
aktív tag
ezt a módszert ismertem csak az a baj hogy nem toom az ati driver nevét és ''ati''-ra nem ad ki semmit próbáltam még a ''driver''-t de arra se dob semmit
meg kipróbáltam valami ''make uninstall'' dolgot de az sem ment most egy ujjab nagy dilemma előtt állok
a ''Desktop Preferences/Windows'' ra kattintva ez ugri elő
''Cannot start the preferences application for your window manager
Window manager ''compiz'' has not registered a configuration tool''<--ez mit jelent és hogyan lehet kiküszöbölni??
valamint suse kdes xgl-ben hogyan állítom be a pluginokat mint pl. motion blur,water effect,stb.???
az ''opensuse-xgl-settings''-ben nem bírok semmit se beállítani vagy csak megint én vok naon buta
ja és még nincs végeaz mplayerem ujjonan ezzel boldogít ''New_Face failed maybe the font path is wrong Please supply the text font file (~./mplayer/subfont.ttf)''-és bármilyen filmet loadolok eltüník az mplayer mintha el se indítottam volna
és még 1 utolsó kérdésem lenne megéri feltenni az opensuse 10.2 X86_64-et gyorsabb mint az x86?ill. vannak már hozzá működő progik?http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
n0se
tag
programok hozzáadása eltávolítása stb. a yast2-ben, ott beírod az ati driver nevét majd a pipára annyiszor kattintasz ameddig nem látsz a helyén egy kukát, de én előszőr megpróbálnám frissíteni, ezt is ott találod, mert egy eltávolításnál adott esetben sok lehet a függőség, de probáld meg. gl
[Szerkesztve]n0se
-
kalló
aktív tag
van egy shortcut ati controlpanel néven de ha rá klickelek nem indul semmi szerintem valami bug ,vagy előfordulhat hogy az a gáz hogy nem uninstalláltam a régi drivert mielőtt feltettem az újjat(de az a baj hogy sajnos nem toom hogyan lehet uninstallálni )
-
kalló
aktív tag
sax2 ben bekapcsoltam de semmi sem történ nem lett gyorsbb
most egyszerűen leszedtem a legújjab ati drivert és feltettem
az xgl-t is beüzemeltem most minden ok de ati control panelem még mindig nincs de a 3d gyorsítás már megy
és érezhető a gyorsuláshttp://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kalló
aktív tag
köszönöm!
és még lenne egy kérdésem hogy az ati controlpanel miért nem indul??simán felment a driver a gyártó honlapjáról és az iconra kattintva nem történik semmi3d gyorsítás nem nagyon müxik
sapphire radeon 9600pro a karim és opensuse 10.2 x86 kdehttp://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
n0se
tag
hm, bug a kde-ben, azt hittem én vagyok hülye de nem [link]
valaki még tapasztalta ezt? az oldalon látom többen is jelezték nálam is ez van.n0se
-
kalló
aktív tag
helló!
azt szeretném kérdezni hogy valaki meg tudja mondani hogyan took 3dés kocka,elforgós deszktopot varázsolni a opensuse 10.2 x86 linuxomba???ja meg olyan füzetlapszerű váltást(Alt+TAB)???mert sajnos nagyon láma vok a linuxhoz... méghttp://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Motaba78
addikt
válasz VaniliásRönk #914 üzenetére
nálam ides odd van be is bootol majd mint nálad nem találja a lemezt, ha kiválasztom hogy mutassa az eszközöket akkor a vinyot mutatja az odd-t nem probáltam varriálni milyen drivereket töltsön be az eszközmeghajtoknak de sajnos lutri mert nem találja igy se a gyártó honlapján sem találtam semmi használhatót most akkor a suse magyarországnak vagy asus magyarország felé kérdezzek
-
n0se
tag
egy másik ékezetes kérdés, samba alatt valahogy meg lehet oldani az egységes ékezeteket?
n0se
-
n0se
tag
hello!
az előző problémákat megoldottam, már csak egy van, alapból a magyar ékezetek miatt és az utf8 kontra iso8859-2 miatt, ha belépek ssh-ról a suseba, az ékezet helyett kriksz krakszok jelennek meg, ezt sikerült megoldani, a nyelvi beállításoknál kivettem a pipát az utf8 kódolásból, a kérdésem csak annyi lenne, hogy ez a megoldás megfelelő-e a problémára? vagy van valami szakszerűbb.n0se
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Motaba78 #913 üzenetére
Én is erre gyanakodtam, nálam SATA ODD van, viszont elvileg a BIOS PATA-nak álcázza, szóval nem értem mi a baj...
Szerk.: Egyébként röhej hogy a linux kernelekből konzekvensen kifelejtik az SCSI (SATA) támogatást, kb. olyan mint amikor az ACPI-t majd 10 évig b@sztak támogatni...
[Szerkesztve]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Motaba78
addikt
válasz VaniliásRönk #912 üzenetére
Ez igaz, de a másik dolog amig a régi gépem volt addig a sima 10 est feltudtam rakni de az sem megy fel szintén ilyen okbol.
Lehet driver probléma ? a régi gép abit ic7g alaplap erre simán felment, az uj pedig p5bdeluxe és ezen külsöleg oldották meg az ide vezérlést szerintem itt van a megoldás elásva -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Motaba78 #911 üzenetére
Ha korlátlan a neted, és elég türelmes vagy, akkor kiválaszthatod hogy netről telepítsen, annak szerintem mennei kell, csakhát akkor mindek szedtük le az egész DVD-t.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Motaba78
addikt
válasz VaniliásRönk #904 üzenetére
Szia nekem ugyanez a problémám ma probáltam ki illetve szerettem volna, de sajna nem megy fel nekem sem és azt sem tudom hogy most hogyan telepitsem.
-
Collector19
tag
Üdv!
Azt hiszem de nem vagyok benne biztos hogy a xinetd-ben be lehet állítani a VNC-t hogy induljon. Tehát Yast->Network services->xinetd és ott a vnc-t be kell kapcsolni, erre a kliens pl egy krdc vagy webes felület. Persze van torrent kliens is pl: Ktorrent KDE-ben.
Javítsatok ki ha tévednék, mert én is nemrégen kezdtem a linux-al foglalkozni. -
n0se
tag
gyors kérdés, elvileg fent van minden ami kell az xgl-hez, az mégsem működik, de magát a bekapcsolási lehetőséget sem találom, hol kellene annak lennie?
n0se
-
n0se
tag
mégegy gyors kérdés, van nekem egy régi yamaha ymf 724 hangkarim amit szeretek, hogy tudnám ezt megszólalásra bírni? 2.1-es azt hiszem, de még elég kezdetleges pont nem az szól aminek kéne wdm driver kéne neki szerintem
n0se
-
n0se
tag
hali!
suse 10.2-vel lenne a problémám a következő, nvidia driver felrak, xgl fent van, mégsem működik. ötlet?
köszin0se
-
MichaelSD
őstag
Kérdés, Suse 10.2 alatt a YaST beállításai között a Keyboard Properties (SaX2 -őt tölti be ilyenkor) mindig elszáll a mentéskor vagy teszt esetén, akármit álítok be.. Nem tragikus, mert a KDE controll centerben be tudom állítani amit kell, de érdekelne, hogy másnak is van ilyen problémája? Van valami oka ennek?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Kérdeznék egy rövidet. Szeretnék feltolni egy openSuSE 10.2-t, le is szedtem a DVD image-et, kiírtam, bootol is szépen, majd közli hogy nincs benne az 1. CD. Valami driverprobléma miatt nem találja, vagy csak a CD image-ekkel lehet telepíteni? Kösz.
(Netről gondolom menne a telepítés, de keddig még korlátos a Chello Light, és addig a sávszél is csak fél Mbit. )"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
DJ.Gróf
aktív tag
Sziasztok! Következő lenne a kérdésem.
Van itthon egy ''server'' gép amin egy xp fut. Ez a gép osztja ketté az internetet egy kábeles net van de nem is ez a lényeg! A servern fut torrent kliens is.
Ezeket szeretrném átültetni linuxra.Suse-ra.
Első kérdésem,hogy hogyan tudom megosztani a netet linux alatt két gépre.
Most Vnc-vel kezelem a servert, gondolom az van linux alat is ,de nem tudom hol kell beálítani,hogy inditáskor automatán induljon el az is.
Gondolom torrent kliens van linuxra is.
Egyenlőre enyi!
köszönöm a segítséget! -
n0se
tag
sziasztok!
kérdés, tudok valahogy windows alatt ntfs-ből ext parit csinálni adatvesztés nélkül?
azért szükséges, hogy win gyalu és linux install. na most ugye szeretnék írni a parikra utána gond nélkül.n0se
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós topik
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.