Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Ugye Jegesteához nem kell kupon csak használni kell a Plus alkalmazást?
És mennyiségi korlát sincs ugye? (5-6 zsugorral vennék)Na meg van ez a másik kupon
Szerintetek van darab limit?
Én csak azt olvastam ki hogy A kupon maximum 99 alkalommal használható fel. , tehát ez a kuponra vonatkozik és nem arra hogy egy alkalommal hány darabot veszek.( Olyan 10-15db vennék)[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Ármester
Én? Mindenhol!
Amennyiben elárazottan, spórolós áron sikerül szereznem egyet, az ajánlatom él továbbra is.[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
törölt tag
válasz SyMbioTe #6893 üzenetére
Ugye
4. Generációs malackák, anno a gyerekek kapták.
Mi meg megörököltük őket.Néha kikészítenek a könyörgésükkel.
Akkor elgondolom, hogy grillsütőm van az alapanyag adott, mi bajom lehetne.Csabex2007 már megfordult a fejemben, hogy a réten szabadjára engedem őket.
De a rohadt lelkiismeret furdalás.........
Imádom a hajnali visításukat.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
-
bul07
nagyúr
válasz #49155328 #6889 üzenetére
Nem lesz kevés ennyi hús még egy embernek is
De tényleg a friss hús a legjobb( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
Ármester
válasz AssAssynn #6886 üzenetére
Vagy otthon nevelni kell a disznót, és levágni.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
AssAssynn
őstag
Rendszeresen rossz árut árulna, már nem csak, hogy senki sem vásárolna nála, hanem a település szégyenfoltja lenne.
Érdekes, nekem még soha semmit sem kellett visszavigyek.Ha egyszer majd a kolbászon észreveszed, hogy rossz, akkor vidd vissza, vagy jelentsd fel, de ha mindenki elégedetten veszi onnan a kolbászt, akkor ne vádold azzal, hogy rossz anyagot kever bele, főleg ne általánosítsunk itt ilyeneket, mintha mindenhol az országban, a többség rossz húsárut venne.
De különben, ha ennyire nem bíztok bennük, akkor egyetek zöldséget... ja de akkor jön az, hogy az sem olyan ám... nem baj, van még zacskós leves.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Stylewars_kp
őstag
De az a tályog még éltében volt benne a sertésben. Nem a hentes "rakta" bele vagy a hagyag tárolása miatt került bele. A hentes szerinted felnyomja majd magát a nébihnél? Esetleg megreklamálja a hasított sertés szállítónál. Most itt nem azt mondom, hogy minden hentes egy szent. Soknál tocsog a vérben a hús, áll a tálcán a véres víz, tőke egy hányás, állott matt a hús stb. De nem az összes hentes ilyen. Igenis vannak jó hentesek.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
bul07
nagyúr
válasz AssAssynn #6882 üzenetére
Aha
Édesapám vett egy közeli kisvárosból 10e Fő alatti
Hazahozta belevágott és egy gennyes tályogot vágott keresztbe , gondolhatjátok a látványt meg a szagokat, visszavitte vissza kapta az árát és ennyi semmi más következménye nem voltCsak akkor van hatással a hentesre ha rendszeresen rossz árút árul, az hogy keveri a frissel sose fog kiderülni
Minden de mindent eladnak nem számít, ha már nem olyan jól kinéző akkor megy a darált húsba, vagy kolbász húsba és eladják úgy
Az új tepertőbe belekeveri a pár kiló régit, ki fogja észrevenni, senki, persze ha telibe a régit árulja az észre veszikPenészedni kezd a kolbász, enyhe hipós víz lehozza (unokatestvérem mesélte hogy ezt kellet csinálniuk gyakorlaton a helyi áruházba, mert már penészesen hozták az árút, az hiszem lángolt kolbász volt)
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
válasz Stylewars_kp #6881 üzenetére
sok hentes nem játszik ezekkel, mert a jó hírnevük forog kockán
Lesz*rják, az igénytelenség magasfoka van mindenhol a vásárlók részéről. Több városban veszek rendszeresen zacskózott tepertőt is, és sokszor vannak benne avas darabok, van hogy minden 3. 4. darab avas, és több kóstoló által megerősítve, nem csak az én flancos érzékeny kifinomult nyelvezetem érzi annak. Szó nélkül vissza szokták venni a zacskót mindenhol. Belekeverik az újhoz a régi adagokat, persze tisztelet a kivételnek, biztos van olyan hentes aki inkább kidobja a 3000-4000 forintos tepertőket, de én még ilyennel nem találkoztam, sajnos.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
AssAssynn
őstag
válasz Stylewars_kp #6881 üzenetére
Ez így van. Nem tudom miért gondolják azt egyesek, hogy valaki pár forintért azt kockáztatja, hogy lejáratja nem csak a boltját, hanem saját magát is. Ez végzetes lenne a számára, hiszen ebből él, és abban a közösségben lakik. És igaz ez az összes többi helyi termelőre, zöldségesre, stb.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Stylewars_kp
őstag
Zacskózni szokták a hentesnél, szav. idő után selejtezik. Nébih azért rájuk koppint, ha nem így csinálják. Ettől függetlenül lehet, hogy megjátsszák az átcímkézést, nem tudom. Abban viszont biztos vagyok, hogy sok hentes nem játszik ezekkel, mert a jó hírnevük forog kockán, ami egy kis városban/faluban döntő lehet. Tudok olyan hentesről, aki a lejárat közeli, el nem adott húsokból kolbászt/szalámit csinál.
[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
AssAssynn
őstag
Ja értem, hát ez mondjuk lehet benne van, habár hentese válogatja, illetve ezt ilyenkor a tetejére öntik inkább, hogy az fogyjon először. A másik, hogy pont a tepertőnek nem lesz baja néhány hét alatt sem.
-
AssAssynn
őstag
válasz sambenez #6859 üzenetére
Persze volt az a fok, amit már nem adtak oda nekik, meg amit már azok sem ettek meg, de különben, ami már emberi fogyasztásra nem volt alkalmas, azt simán megette még a kutya. Sőt sok helyen most is azt kapja. Nincs tőle baja, sőt nem is fintorog, megeszi szépen, jobban is szereti, mint a tápot. Mai állatbarátoknak nehéz ez elképzelni, de ezek az állatok nem arra lettek teremtve, hogy egy meleg házban, a fotelen üljenek és marhahúst egyenek. Sokkal extrémebb körülmények között is jól érzik magukat.
-
BiP
nagyúr
érdekes.
Én mondjuk úgy voltam, hogy a disznóvágáskor gyakorlatilag mindent felhasználnak. A zsírból lesz szalonna/töpörtyű, belek, vér-máj megy a hurkához, a többi belsőség, fül, stb. meg megy a disznósajtba, köröm mehet a pörköltbe, herét is fel lehet használni, és még a segglukat is ki lehet sütni. stb.
kb. semmi nem marad felhasználatlanul. (oké, epe meg a mirigyek biztos nem) -
krizmo_
addikt
A rántott csirke is fura, hiszen tojással paníroznak.
Egyébként, sosem hallottam, hogy a zsírt ne használtak volna fel, hiszen egy részéből szalonna lesz, ami megy a füstre, valamint megy a hurkába/kolbásza, a maradékból lesz töpörtyű, abból pogácsa többek között... A hájból meg hájas... -
8
senior tag
válasz AssAssynn #6843 üzenetére
A hentesnél van mondjuk 30kg tepertő a pultban, egy hét alatt elfogy 28kg, a maradék két kilót nem fogja kidobni hanem hozzáönti az új adag 28kg-hoz.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
krizmo_
addikt
válasz Stylewars_kp #6867 üzenetére
Kovászos kenyeret nem lehet gépen sütni.
-
krizmo_
addikt
Sok éve csinálok már itthon kenyeret/pékterméket, az utóbbi időben már kovàszosan, de sosem érzem úgy, hogy ne érné meg a fáradságot. Van hogy 3 napra osztom el a munkát, hogy egyszerre ne vigyen el olyan sok időt. Szerintem, minden szempontból megéri, főleg ha az árakat nézed, nagyon nem olcsók a kovászos kenyerek/pékcuccok, a minőségről nem is beszélve... Pl. királybúzàból nem sütnek, pedig a legjobb fehér liszt, sok szempontból...
-
zoli03
őstag
válasz erdey_a #6863 üzenetére
Azt írtam, hogy időráfordítás. Az nekem nem kerül időbe, hogy áll kb 2x30 percet a kenyér+30 percet a sütőben, nem kell előtte állnom aztán felügyelnem, hogy mi történik vele. 5-10 perc meggyúrni, a maradék idő elég átrakni a tepsibe, megformálni, berakni a sütőbe és kivenni.
-
zoli03
őstag
válasz Ciccuka #6855 üzenetére
Aldiban van kenyérliszt, 15-20 perc időráfordítással jár megcsinálni a kenyeret. Ez szerintem egyáltalán nem időigényesebb, mint boltba menni érte.
Lidles házi vekni szerintem nagyon finom, aldis nosztalgia kifli is nagyon jó. Szerintem nincs akkora gond a minőséggel, csak ha normálisat akarsz, akkor már nagyon drága. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Top cat #6856 üzenetére
Lidl, appos kuponnal BB:
pácolt csirkefilé 1600/kg
alesto magkeverék párosával 299+209
milbona gouda párosával 459+239
argus pasztőrözetlen sör 3+1illetve a sima ajánlatos oldalon a Sondey Biscino csokis-vajas keksz is bb 240-ért
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
AssAssynn
őstag
válasz Digitalpimp #6847 üzenetére
Különc család lehettetek ti. Nálunk nem csak a családban, hanem az egész faluközösségben és mindenhol azt tapasztaltam, hogy embereknek készült ételt soha nem dobtak oda állatoknak, hanem csak ha megromlott, de arra nem gyakran került sor, legfeljebb, ha rosszul volt elkészítve. Mindezt azért, mert rendkívüli módon becsülték az ételt.
Kisipari hentesek felől nyugodt vagyok, mert jártam már egy párhoz, és gyakran feliratom előre, hogy mi kell, a füstölttel együtt, és ha megyek ott vár a finom, friss árú.
-
Top cat
addikt
Holnaptól a Lidl-ben, Tilsiter sajtszeletek, 670/1673 Ft.
-
Ármester
válasz Ciccuka #6851 üzenetére
Süss otthon kenyeret akkor, elvileg nem annyira nagy ördöngősség (nyilván első pár alkalom nem egyszerű) és akkor abba tudni fogod mi van és finom is lesz.
Szörpöt szintén lehet otthon eltenni. Persze ezekkel munka van, és viszonylag sok időbe telik (de mondjuk egy befőzés / szörp évi 1-2 alkalom), de jelenleg ez van. Vagy megveszed boltba viszonylag olcsót, kényelmesen, esetleg megfizeted a horror árú, de minőségit (most nem csak a szörpre vonatkoztatva), vagy amit tudsz, csinálsz otthon magadnak.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ciccuka
veterán
Elég gusztustalan marketingnek tartom, amikor a silányabb minőségű szörpöt egészségesebbnek hazudják. Az édesítőszer minden csak nem egészséges.
Alig lehet már kapni valami értelmes élelmiszert. Már sok minden vállalhatatlan minőségű lett.
A kenyér annyiba kerül, mint a benzin, de ilyen rossz ehetetlent még soha nem ettem, mint ami mostanság kapható (90-es években a kenyérgyári ezekhez képes finom és jó minőségű volt, sőt az akkori vajas kiflit kimondottan szerettem, már olyat se kapni ami megközelíti azt az ízvilágot). Már nagyítóval kell keresni vidéken a vállalható színvonalú élelmiszereket, választék majdnem a nullával egyenlő.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
őstag
válasz Ciccuka #6844 üzenetére
Áhh, ne is mond ! Amióta bevezették azt a Zamatos féle Piroskát, azóta nem is veszünk... Elég gyenge a marketing, hogy ilyen vízhez hasonló löttyé alakult a régi normális vastagabb állagú szörp. Ha az állagát megtartják, akkor még lehet be is vette volna a jónép egy része azt, hogy az íze tűrhető.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Digitalpimp
senior tag
válasz AssAssynn #6834 üzenetére
Mondjuk tapasztaltam? Nem feltétlen a disznók kapták, kutya, macska (egerek egérfogóba ) stb. Nagyanyámnál is volt mindig a zsír között a bödönben, ott elállt, aztán ha kellett pogácsának onnan vette ki.
FPSTunker: Lásd fent.
Weiss: A sorkatonaság sem a túltáplálásról szólt, de sose vettük fel, ha az volt a "műszakpótlék", már a kutyáknak se kellett. Meg abban a kisütött szalonnában mennyi energia maradt, hát nem tudom. Meg régen, ha nem volt disznó, tepertő se volt. Ha meg volt, akkor a többi feldolgozott cuccot ették inkább. Szerintem.
AssAssynn 6843: Azért egyből semmi nem megy a füstölőbe. Azért sumákolnak eleget a maszek hentesek is, nyugodj meg.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Ciccuka
veterán
Ma mondták, hogy megszüntették a Spar-os üveges narancs gyümölcsszörpöt.
Állítólag a Piroska is erre a sorsra jut (mondjuk annak már amúgy is romlott a minősége jócskán).[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
AssAssynn
őstag
Honnan veszed ezt a marhaságot?
Ott kezdődik az egész, hogy az állat feldarabolása után minden részét a azonnal feldolgozzák. Valamit töltenek, valami megy a füstölőbe, vagy ami nyersen a pultra, stb. Nincs olyan, hogy valamivel nem tudnak mit kezdeni és félrelökik, hogy "majd lesz vele valami".
A másik meg, hogy csomószor van olyan, hogy valamit nem kapni, mert elfogyott. Gondolom mindeközben a drága alapanyagok meg hátul büdösödnek, várva azt, hogy később belekeverjék másba..."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
8
senior tag
válasz AssAssynn #6831 üzenetére
Ott tuti mindig friss, és jó minőségű húsárut kaptok
Nem igaz, sok helyen vannak benne avas darabok is bőven (az újat mindig hozzáöntik az előző adaghoz)
-
Stylewars_kp
őstag
válasz MittuDomain_ #6839 üzenetére
Aha.
-
törölt tag
válasz Stylewars_kp #6838 üzenetére
Pizzának is jó.
-
MittuDomain_
őstag
-
Stylewars_kp
őstag
Ez nagyon gagyi?: [link]
-
válasz Digitalpimp #6833 üzenetére
Nyilván az egyik legenergiadúsabb részét dobták ki a túltápláltságról híres emberek régen.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
törölt tag
Nem tudom ezt hol hallottad de ez egy baromság.
fess, mert finnyás vagy.
Inkább ledarálom és tepertőkrémet készítek belőle.
Aztán mehet a kenyérre, sajtot rá és mehet a sütőbe.[ Szerkesztve ]
-
fess
őstag
nálunk is pár szem fogyott, a többi a kutyáké lett
-
AssAssynn
őstag
Honnan veszed ezt?
Amúgy sem szoktunk egy állatnak sem olyat adni, ami a sajátjából készül, mert az nem tesz jót neki."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Digitalpimp
senior tag
válasz AssAssynn #6831 üzenetére
Pedig nagy részét mindig az állatok ették meg végül. Úgy frissen csak-csak eszegettek belőle, meg tettek el pogácsának, ennek-annak, de a vége mindig az állatoké lett.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
zoltan6
őstag
-
AssAssynn
őstag
válasz nyikszi #6823 üzenetére
Honnan jön ez, hogy a disznóknak adták a töpörtyűt? Mennyire régről beszélsz? Nálunk a családban régre visszanyúlóan van disznóvágás, és sosem hallottam ilyenről, még a faluban sem. Sőt, az ősök szerették is nagyon. Nem azért dolgoztak vele, hogy odadobják a disznónak.
Normálist kolbászt és minden ilyen hasonlót, pedig hentesüzletben vegyetek, olyanban, amit maga a hentes és családja üzemeltet. Ott tuti mindig friss, és jó minőségű húsárut kaptok. Persze ki kell tapasztalni, mert nem minden hentes egyforma. Korábban én is lidl-be meg ilyen helyeken szereztem ezt be, de rájöttem, hogy a hentesbolti sokkal jobb minőségű. Sajnos valamivel drágább, de annyival jobb is."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
BiP
nagyúr
válasz #49155328 #6829 üzenetére
Most is van ilyen egyben szalámi.
A csücskök gondolom az előre csomagolt szeletelt felvágottakból maradó fel nem használt csücskök.
De ugye, ahogy írod, régen ezt is megvettük a rúddal együtt, meg ma is a pultban véve ugyanúgy beleszelik ezt is. Szóval nincs ezzel baj, fogyasztható. Csak úgy elsőre tűnik alja cuccnak. -
törölt tag
válasz MittuDomain_ #6825 üzenetére
Mi az hogy 1000ft a bőrös
Nálunk egységáras.lorcsi roppanós elem, ez úgy is divat ma.
Legjobb mikor parázson sütöd a szalonnát bőröstől, jó ropogósra.BiP az tuti.
Jut eszembe, régen bőröstől kaptál minden szalámit nem volt lehúzva a boltban.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz #49155328 #6824 üzenetére
"de kapja be a pick, hogy ebből is pénzt csinál. "
A marketinges, aki bedobta az ötletet "csomagoljuk be, és adjuk el azt is közel rendes áron", biztos kapott egy vaskos bónuszt.#6826 lorcsi : "Sült bőrbe nem felo, h beletorik a fogad ?"
Miért törne? Meg lehet azt úgy sütni, hogy jó kis ropogós. Ha meg keményebb, akkor meg kis szopogatós vagy minek hívjam, lehet csócsálni. -
lorcsi
veterán
válasz MittuDomain_ #6825 üzenetére
Sült bőrbe nem felo, h beletorik a fogad ?
Nekem mind sajat, de meg igy is fosok
eladó: vadi új soundcore motion+
-
törölt tag
válasz nyikszi #6823 üzenetére
Biztos van ott felétek is termelői piac. Végig kell kóstolni a választékot és ha megvan a megfelelő akkor ott vásárolni.
Nem azt mondom, hogy rossz az a szalámi vég, de kapja be a pick, hogy ebből is pénzt csinál.
Amúgy ha van Metró a közelben, ott tuti kapsz szalámi véget. -
nyikszi
őstag
válasz #49155328 #6780 üzenetére
Jó neked Szegény ember... Tegnapelőtt már nem is volt. Régen egyébként a tepertőt (töpörtyűt) a disznóknak adták, annyira nem ették az emberek. Most meg 3000 Ft alatt nem látok sehol, ha nagy néha ennék. Normális kolbászt meg nem is tudom mikor ettem utoljára. Piacon se kaptam jót vagy 3 éve Pedig volt aminek 4000 Ft volt kg-ja.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Jovanny2
őstag
Évekkel ezelőtt megszüntették a lékelést. HACCP... Persze, előtte is biztosan sokan kaptak vérhast a lékelt dinnyétől. Arra viszont jó volt a beszüntetés, hogy minden szar tököt el lehessen adni aranyárban (ilyenkor még 3-400/kg, Cecén nyáron is annyi).
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Itsu
tag
azért mikor cecén megálsz,hogy dinnyét vegyél és jön kisktraktorral a bácsi teli dinnyével,nem gondolnám hogy máshol termesztett dinnyével van megpakolva de viszont tavaly a nagy bevásárlóközpontokban vett dinnyék közül egy sem volt finom,még a cecei se annyira. ezévben 1 görög meg 1 spanyol dinnyét ettünk,mindkettő finom volt még ha nem is kásás... kiváncsi vagyok hogy a magyar dinnye milyen lesz..
-
Louro
őstag
Mindenki oda meg vissza van a cecei dinnyétől. De Cecén, az út mentén se biztos, hogy ott szedett dinnyét árulnak. Simán lehet, hogy Sparból vettek sokat Magyar nép kellően kreatív, ha pénzről van szó. De, ha cecei is, nem 100%, hogy jókor szedik le. Lehet túl korán.
Lehet spanyol, marokkói, cecei....a lényeg, hogy jó legyen.
Mess with the best / Die like the rest
-
Stylewars_kp
őstag
Medgyesegyházi dinnyék általában elég jó, de sokan ráfogják, ha Békés megyén belül van...persze Medgyesi... Cecei dinnye is ilyen szerintem. Környékbeli dinnye mind cecei. Pedig még Cecén se vitték át.
Ha értek a dinnyetermesztéshez és jók a földi/éghajlati adottságok, akkor lehet Szegeden is jó dinnyét termelni. Ha nem értek hozzá Cecén is pocsék lesz a minősége, de Medgyesen is.[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
sajnos beugrattak, hogy Cecén esetleg jó dinnyét lehet venni jó áron, egyik sem jött be
-
Paxker315
addikt
Közben a fagy brokki 450grammja 229ft a pennyben, ez volt a "sztenderd" ár ~8 éve. VISZONT. Az aldi-lidl saját 450gr-os fagyasztott brokkolija romlott: korábban kis-közepes méretű rózsácskák voltak, most óriásiak. Ami akkor problémás, ha zacskóba töltöd v fagyóba akarod még beszorítani.
Nem értem, mi volt a baj a közép-kis rózsákkal Kel meg drágább (349 ft a 450gr), sőt, az érzésre legaromásabb kel még attól is drágább (spar.. jobb íze van, cserébe 449 ft.. kokainárban méretik)
Pennyben egész korrekt szeletelt karaj van 1700 alatt, ez, így nem közeli lejáratos termékre jónak számít, szerintem.
-
headhunter
addikt
-
w.miki
veterán
biztos van máshol is jó dinnye.
Mondjuk mi sem tudunk választani, egyszer ilyen útszéli "falusi" árusnál kinéztünk egy sárgát, meg egy görögöt, mondta az eladó, ne azokat vegyük, ez a másik kettő sokkal finomabb...
na hát akkor azokat vettük meg, nem is voltak jók...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
8
senior tag
Máshol lehet, hogy pont azért olyan jó a "cecei", mert import valami napsütésesebb helyről
Kb mint hogy a világon nincs annyi mangalica összesen, amennyi mangalicatermék van itthon a boltokban
-
8
senior tag
válasz zoltan6 #6800 üzenetére
tavaly megálltunk cecén dinnyét venni, mind2 ehetetlen volt, de még a sárgadinnyék is uborkaízűek voltak
szóval az, hogy cecei, még nem garancia semmire
- mielőtt valaki beleköt, cecei árus volt és cecei dinnyét árult szezon közepén52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Ármester
válasz Soulfly842 #6798 üzenetére
Öröm nézni, ahogy kopogtatják a dinnyéket sorba a boltban, gyanítom a nagyobbik részük azt se tudja mire kéne figyelni, ha egyáltalán van értelme.
(Írásodbol úgy tippelem, hogy van ertelme)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest