Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
perempe #29094 üzenetére
Én mostanában a Milkeria trappista sajtra mentem rá, szintén Penny. Itt akciós ár nélkül is 2500/kg, 700 grammos tégla kiszerelésben lehet kapni, német import. Hajaz a gouda sajtra. Nem agyonsózott, jó állagú, kellemes illatú, szépen olvad sütésnél. Bár holnap pont délelőtt tudok menni a Pennybe, kíváncsi leszek a Tolle kínálatra.
-
w.miki
veterán
Azt nem hiszem, mert sok helyen holnap lesz.
AndrewBlase Igen, te is tapolcai vagy? -
perempe
veterán
válasz
Mr.Csizmás #29089 üzenetére
Hétfőn vettem három Milfina trappista sajtot 1799Ft/700g, ami akciós ár, de különösebben nem jó, csak az 2850Ft-os Penny Tolle árhoz képest, 5-én voltam a tapolcai eláégazásnál lévő boltban. A sajtot kóstoltam, de nem igazán érzem a különbséget, idáig Tolle volt itthon, Coop-ban vettem január közepén egy korongot (2499Ft/kg).
-
w.miki
veterán
Torkos csütörtök részt vevő éttermeket, és feltételeiket hol lehet megnézni?
-
tisn
addikt
válasz
freelancer68 #29088 üzenetére
lidl 15-os is jo 18db-os NEM (mint a tesztbol is latszik)
-
freelancer68
tag
Nagy panírozott halrudacska teszt
15. Your Fish! 18 halrudacska, egységár: 2 442 Ft/kg, Pontszám: 7,0/10 pont
Intenzív tengerihal-illat. Ropogós, megfelelő vastagságú panír, a hal darált, de nem pépes állagú. Ízében is jelentkezik a jellegzetes és intenzív tengerihal-íz. Halpépből készült. Darált hal: 65%5. ALDI Golden Seafood 15 panírozott halrudacska teljes kiőrlésű panírban (in vollkorpanada), egységár: 3 553 Ft/kg, Pontszám: 7,7/10 pont
Enyhe panír- és kellemes halillat. A panír túl vékony, nem bunda jellegű. A hal állaga nagyon jó és nagyobb arányban is van. Jóízű tőkehalfiléből készült, a panír íze nagyon enyhe. Alaszkai tőkehalfilé: 65%Ez alapján az aldis jobb (nem halpép, hanem halfilé, a panír is teljes kiörlésű). A teszthez képest akciósan olcsóbb (2200Ft/kg) is.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #29084 üzenetére
Köszönöm, de fagyasztott halrudakra gondoltam .
-
GIJoe
addikt
Az én Light akció verzióm, ha szabad
Kokett WC papír 1200 Ft (ALDI)
Vénusz Light margarin 420 Ft (Penny)
Kukorica dara 250 Ft (Penny)
Gran Mare Hering Paradicsomszószban 349 Ft (Penny)
Boch Villányi Rubinus White 1300 Ft (Penny)
Your Fish, halrudacska 799 Ft (Penny)
Pallor színvédő kendő 500 Ft (Penny)
Belbake búzaliszt 259 Ft (Lidl -
Zeki
nagyúr
Aldiban és a Pennyben is lesz fagyasztott halrudak akcióban.
Az auchanban is, de az drágább jóval, meg márkás.
Melyik amelyik könnyedebb hal ízű? -
Zeki
nagyúr
válasz
Attila2011 #29045 üzenetére
Kérdezés után sikerült megtalálnom, nem gondoltam, hogy hűtőpultos. Egyszerre édes és savanyú, gyümölcsdarabos, Isteni!
Mondjuk tömör gyönyör, szóval ketten ettük le félig az egyik gyerekemmel. És elég is volt. -
st6969
őstag
válasz
w.miki #29065 üzenetére
Nem ez volt a kérdésed, de...Covid idején kaptunk a cégtől karácsonyra vitaminokat. 3 félét, 100db-osat. 2-re már nem emlékszem, hogy mi is volt, de a 3. az a Jutavit D vitamin 3000NE + olíva. Azóta is szedem (általában csak hétköznap, mert bent van az irodámban). Fogalmam sincs, hogy csak isteni szerencse, vagy ennek tényleg ennyire jó hatása van a 45 éves szervezetemre, de lekopogom, évek óta nem voltam beteg (igaz, előtte sem sokat, de azért évente 2x biztos, hogy felső légúti tünetekkel orvoshoz kellett mennem...láz, torokfájás, stb.), azóta 1x sem. Egy próbát megérhet, nem drága.
-
ZsZso
Közösségépítő
Aldi/Lidl/Penny - szerintem.
[kép]
-
freelancer68
tag
válasz
Geo19870322 #29071 üzenetére
Én mind a lidlst, mind az aldist próbáltam. Nekem az aldis jobban ízlett. De ez csak egy vélemény.
-
Toobee
veterán
válasz
w.miki #29070 üzenetére
Van ilyen GYIK rész, ott írják:
Mi a különbség a GAL Babavárók és a GAL Multivitaminok között?
A két termékcsalád csupán a folát (más néven B9-vitamin) tartalmában tér el. Babaváró vitaminjaink 600 µg, míg Multivitaminjaink 300 µg aktív metil-folátot tartalmaznak, amely természetes forma MTHFR genetikai mutáció esetében is jól hasznosul.
Mi a különbség a GAL Babaváró és a GAL+ Babaváró között?
A GAL+ jelzésű Multivitaminjaink abban nyújtanak többet, hogy pluszban tartalmaznak Magnéziumot, Taurint, Omega-3 halolajat, Inozitolt, illetve magasabb mennyiségben található bennük C-vitamin, B12-vitamin, K2-vitamin. Amennyiben nem fogyaszt hetente tengeri ételeket, abban az esetben érdemes lehet a GAL+ verziót választani az Omega-3 és Taurin tartalom miatt.
Kiegészítésképp még a Kolin-cseppeket javasoljuk amennyiben nem fogyaszt elegendő kolinban gazdag élelmiszert. A kolint illetően bővebben olvashat, és az egyéni szükségletét is megismerheti a Kolin kalkulátor oldalunkon. -
Geo19870322
tag
válasz
freelancer68 #29066 üzenetére
Tényleg jobb mint a Lidl-es? Van vele tapasztalata valakinek?
-
Lackki
őstag
ennek a wc papíros excelnek így pont semmi értelme, ha nincs foglalkozva vele.
Törölhető -
Toobee
veterán
válasz
w.miki #29065 üzenetére
A 90 napos kiszerelés sokkal jobban megéri. Én szeretem még a GAL Magnézium-biszglicinátot és a GAL UC-II Porc-komplex-et. Úgy szoktam leadni a rendelést, hogy megnézem melyik hol a legolcsóbb és melyik boltban tudom ingyenesig elvinni a szállítást. Nem igazán tudod rossz helyről venni, szerintem nem hamisítják vagy ilyesmi. Most a https://mypharma.hu/ címen találtam ezeket legolcsóbban, előtte vitaminboltban vettem (1306 Ft a különbség).
-
freelancer68
tag
válasz
freelancer68 #29030 üzenetére
02.15. csütörtökön, még jobb ár, mint a múltkori
-
freelancer68
tag
aldi 02.15-02.21
120Ft/tekercs , 0,6Ft/lap -
válasz
Stylewars_kp #29053 üzenetére
Aldiba még szokott lenni vödrös akció.
-
-
válasz
Beni2360 #29046 üzenetére
Hát, ha még össze is szednék. Szemtanúja voltam Cegléden, hogy egy népművészeti cserépedény a dándog méretű kutyáját elkezdte szaratni az egyik forgalmas út járdájának közepén. A kutya akkora kábelt fektetett, hogy egy 100 kilós ember is megirigyelte volna. Szerinted összeszedte? Én remélem, mert autóból láttam.
Nagyon sok szemetet látok mindenhol az úton, útszélen eldobálva ezek jellemzően mind műanyag tasakok, zacskók. Főleg a települések közötti utak katasztrófálisak, a sofőrök és a parasztok oda dobálnak, hordanak ki mindent. Nehogymáraszemétdíjatisénfizessem címszóra. A kezük száradjon le! Lehet itt vergödni, hogy fú mekkora pocsékolás 10 forinttal többet fizettem a banánért, mert vászontáskába kértem, nem érdekelnek az ilyen üres okoskodások.
Én nem akarok térdig gázolni a műanyagban. Nekem úgy szép a természet, ha egy fa nem zacskókkal van kidekorálva, hanem zöld levelekkel. Pont.
-
Zeki
nagyúr
Erre írta azt valaki , hogy nagyon finom?
link -
-
válasz
MADcat #29019 üzenetére
Nem tudom, hogy mi mekkora teher, ennek nem olvastam utána, mindenesetre annyit látok, hogy lépten-nyomon fel lehet bukni a járdán az eldobált zacskókban. Engem ez a része zavar a legjobban. A legjobb hulladék az a hulladék, ami nem is keletkezik, ebből kiindulva pedig tényleg az lenne a legjobb, amit írtál, hogy kézbe kiviszem a banánt a boltból.
-
válasz
sherlock82 #29023 üzenetére
En is mindig otthonhagyom a halosakat es a vaszonzsakokat, pedig vettem egy tucatnyit kb.
A lebomloval a baj, hogy jellegebol fakadoan toredek annyit bir, mint a sima. Kivetelesen Aldiban vettem most almat, 2kg, alig birtam beemelni a kosaramba, szakadt mindenfele.
De nem lenne ezzel gond, ha jo lenne. Nagyobb problema, hogy a legujabb tanulmanyok szerint semmivel sem kornyezetbaratabbak a lebomlo zacsik, mint a nem lebomlok. -
cof
veterán
válasz
Már ha veszek pékárút mert olyan drága lett egy ideje hogy köszönöm nem kell..
Így-így. Aztán mindenki a 15 Ft-os zacskón van fennakadva, közben 3x drágábbak lettek 3 év alatt. Most az "akciós" Penny sajtos pogácsa is 99 Ft a nevetséges 159 Ft helyett, aztán 45 Ft volt 3 éve, most drágább is meg még levegősebb is.
-
Top cat
addikt
Valentin napi appos kupon a Lidlben.
-
perempe
veterán
Vettem Aldi narancsot, de rengeteg a magja és savanyú. A Spar narancs sokkal jobb.
-
válasz
st6969 #29027 üzenetére
Egy zacskó amiben alma volt vagy narancs, azt simán újrahasználom. Ami maszatos lett az szemetes zacskó lesz. A péksütit papírba hozom el. Annyit veszek, hogy ne kelljen átrakni, megesszük időben.
Nekem ez a lebomló zacskó ugyanolyan vakítás mint az elektromos autó. De ez már másik téma.
A szelektív gyűjtésre viszont odafigyelünk. Szemetelni sem szemetelünk. Minden leadunk a megefelő helyre. Bár már erről is hallottam sztorikat…. -
st6969
őstag
válasz
MADcat #29019 üzenetére
Én nem szeretem többször használni a kis zacskókat. A környezetet szennyezni sem szeretem, de a kis zacskókba simán belekenődik a péksüti tölteléke (pl. a Lidl-ös belga csokis meggyes után a zacsi botrányosan tud kinézni). De ha csak tepertős pogit viszek benne, abban is benne marad az illata...
Nekem az a javaslatom, hogy legyen környezetbarát zacsi, de finanszírozzák meg az üzletek(tudom, úgyis átterhelik ránk). Nekem meggyőződésem, hogy egy ilyen húzással (ingyen lebomló zacsi) lehet annyi forgalom többletet generálni, ami fedezheti ezt a kiadást.
-
tisn
addikt
válasz
muanyagba bepunnyad. lidl/aldi felig papir zacsija jo egy napra, ket napos peksutit egyen akinek ket anyja van (max bundi/melegszenyo)
-
sherlock82
senior tag
válasz
st6969 #29015 üzenetére
Azon a véleményen vagyok hogy nem fizetik a nylon zacskóért. Azért meg főleg nem hogy megy a kukába. Papírt pedig nem viszek mert abban biztos h kiszárad a zsemle. Már ha veszek pékárút mert olyan drága lett egy ideje hogy köszönöm nem kell.. Ha meg csak olyan papír van az aldiban akkor inkább nem is veszek semmit sem.
Ilyen hálós zöldség tartó nekem is van itthon, de gyakran itthon hagyom.Timyyy
ez az ikeás zacskó jó ötlet.
Ismerőst lehet megkérem h vegyen nekem. Bár szerintem ezt is itthon hagynám. -
válasz
Timyyy #29020 üzenetére
Ez nem mind szép és jó. De ezek biztos mindig minden szituációban ott vannak nálad. Akár több is.
Jó dolog az újrafelhasználás, a környezetvédelem, de sokunk -köztük én is- figyelmetlenségből, kapkodásból stb alkalmatlanok vagyunk rá. Nekem is van több háló, de az esetek 75 százalékban otthon marad. Én ilyen béna vagyok. -
Timyyy
őstag
Nekem fura hogy 2024-ben még mindig az eldobhatós zacskóknál tartunk... de ha már így van, ajánlom figyelmetekbe az ikeás zacsikat, van mindenféle méretben, visszazárhatós, fagyaszható, ha kell mosható, nekem még soha nem szakadt el 1 se.
És igen tudom, ikea nincs mindenhol, tőlem is 180 km-re van a legközelebbi, de vannak ismik / barátok akik hoznak szívesen ha arra járnak, meg már rendelni is lehet. -
Banán, zeller, fokhagyma, stb viszem magába. Ha szól érte ott marad. Eddig sosem szóltak érte.
Több cikket olvastam, hogy az egyszerű zacskók elhagyása nagyobb környezeti teher mint az alternatívák. Én pl többször használom a kis zacskókat. A vége általában ideiglenes szemetes a pulton. Viszont mostanában több rajtuk a lyuk mit egy szitán, szóval kalap kaki már az összes. -
válasz
fogselyem #29016 üzenetére
Vettem netről vászontáskákat, abba tudtam venni a zöldféléket, gyümölcsöket, péksüteményeket. Mosógépben kimosom 30 fokon a többi ruhával együtt.
Ha úgy viszem oda a banánt az Aldiban a kasszához, egy szót sem szólnak érte, lemérik abban a cuccot én meg kifizetem és elhozom. -
st6969
őstag
válasz
sherlock82 #29014 üzenetére
Nálunk egy időben (1-2 éve) elkezdték így bevezetni az Aldiban: zöldség - lebomló, pékáru - normál. Az történt, hogy mindenki a pékárus részlegről hozta a műanyag zacsit a zöldségeknek. Ha az elfogyott (gyakran volt így), akkor a papír(!) zacsit hozták el a zöldségeknek!
Pár hónap múlva visszatették a zöldséges részhez is a normál műanyagot. Nem veszi be az emberek gyomra a fizetőset.
Tescoban, Auchanban viszont már csak olyan van.
Mivel gyakori, hogy munka után veszem meg másnapra a reggelit, így műanyag zacsiban viszem (papírban kiszáradna). Ha csak fizetős lesz elérhető, az pékárunként 5-10% felár (feltételezve, hogy mindegyiket külön zacsiba kell tenni...nyilván a kolbászos pizzaszeletet nem fogom a csokis fánkkal egybe rakni). Ha veszek 3 féle pékárut, 15Ft/zacsi esetén az 45Ft/nap, 20 nappal számolva 900Ft/hónap. Nem mondom, hogy örülök neki. -
cd930
senior tag
A weboldal visszaszámlálója alapján február 25-én 12 órától újra elindul a Metro Gasztrokupon regisztráció
-
Attila2011
aktív tag
-
cd930
senior tag
Ma voltam az Aldiban, csak fizetős (15 Ft), lebomló nejlonzacskók voltak a zöldségosztályon.
Máshol is megtörtént a váltás, vajon egységesen kivezették?
A pékáruknak még van ingyenes papírzacsi (egyelőre?).bul07: ez kérdés akart lenni? Ott nem volt kitéve ár, illetve vettem benne pákárut és nincs zacskó-díj a számlán.
-
-
rushty
őstag
válasz
Donki Hóte #29002 üzenetére
Ez az oldal napok óta nem biztonságos. NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Lenovo,15,6"FullHD IPS,Ryzen5(8x3,5Ghz)Vega 8 +540 VGA(2x2GB),12-20GB RAM,256-512GB SSD,jó akku,
- Nintendo switch OLED
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest