- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
[link]
Jetway alaplap tuningosok kötelező... -
HERR Z
veterán
na kicsit megnéztem jobban ezt a giga m55+s3g lapot....és amit tuningban hiányoltam azt a bűvös ctrl+f1 előhozta...úgyhogy a gépsárkány ezzel a lappal pont ugyanakkora tuningra képes mint a tuning abit kn9, ráadásul a feszeket is sokkal stabilabban tartja
tetszik, szimpi -
ftc
nagyúr
-
Czibu
tag
valszeg sikerált rájönni, kicsit átrendeztem a kábeleket, meg a jumpereket, és valszeg itt volt a hiba, mert 4 jumper van ezen a vackon, a szokásos MA,SL,CL, és elé bevágva egy DMA jumper, dobozon persze semmi utalás, hogy melyik - mi.
cúna dzsámper! -
Czibu
tag
Hi! volna egy kis problémám a gépsárkánnyal. Egy-két dolgot amikor fel szeretnék telepíteni, kikapcsol a gép, de úgy hogy be se lehet kapcsolni gombal. ilyenkor kihúzom, 1-2 pillanatra a falból és utánna megy.
Eddig ezeknél fordult elő: Steam-HL2 cd#2, Webkamera CD. Mindegyik esetben DVD-romról szeretném telepíteni, de megáll(kikapcsol)
(Főbb jellemzők: MSI K9n SLi Plat, 4200x2, 2gb Geil 6400UDC, Enermax465W, Plextor716A)
Tuning nincs. Bios frisi volt. -
rollins
őstag
Köszi a válaszokat! Csodálkoztam is hogy csak 1.25V az alap a cpu-nál. Na majd próbálkozok...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #1089 üzenetére
Egyik havernak van 3500+-a és neki sem akar 235 fölé menni... neked legalább EE-s a procid, adhatsz neki 1.4-1.55V-ot is.
Ha a ramot is húzni akarod, akkor 2.1V és hajrá.
Szerk.: No igen, egy AC Freezer 64 Pro elkel, br. 4300-ért megkapod, szinte ingyen van.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Tuning nem nagyon megy. 240 ht -nál már kiakad, de 235 -tel sem stabil. :( Nem tudom egy am2 -es a64 (orleans) 3500+-nak mennyi fesz adható (alap 1.25V) és a samsung 667mhz-es ramoknak?
-
Hack3er
őstag
Szerintetek érdemes átállni a s939-ről az AM2-re?
Az a baj hogy az AM2 se lesz olyan sokáig bővíthető mert jővőre jön a DDR3.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #1082 üzenetére
Köszi. Akkor remélem nincs gubanc
-
rollins
őstag
válasz
rollins #1045 üzenetére
Most úgy néz ki megy az Abit conf.. Hibás volt az egyik samsung modul (kicserélték). Egyébként kajálja a samut. Remélem más nem lesz... Habár az Everest elég fura fesz.értékeket ír
3.3 V 3.30 V
+5 V 5.54 V
+12 V 6.81 V
-12 V -2.65 V
+5 V készenléti 4.99 V
Az abit eq szerint minden rendben. : [link]
[Szerkesztve] -
Rollee
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1078 üzenetére
-
Rollee
aktív tag
Hali!
Légyszi segítsetek mert bios frisítés után induláskor sípol az alaplapom s ezt írja ki:
CPU fan error!
Nem értem hogy mi az oka -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1070 üzenetére
ennyiből azért jobb az MSI
de a vleményem mindig az a DFI-ről,hogy Abit jobb olcsóbban... -
hobizoli
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1068 üzenetére
Hat nemtom, nemreg adtam el egy A64-s Asus Deluxe alaplapos gepet, az FSB tologatason kivul a tuning beallitasok kimerultek abban, hogy a Vcore=1.5 vagy 1.7V lehet, azert ennyit vagy ennel tobbet tud mar egy Asrock is.
hobizoli -
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1066 üzenetére
MSI-el is lehet csak nem core cellel hanem a biosbol kikell hagyni azt avackot az egészből és semmi gomd....igaz tuning csak a platinum válltozatokban az igazi...
Asus is ezt teszi...
Asrock beizgit,hogy vauuu tuning ennyi pénzért azt megfogja a CPU core emeléssel...
Foxconn...nekem a chipsettel és a támogatással volt bajom de tuning opcio egy intVGA-s lapon elég volt CPU fesz,mem fesz,időzitések,fsb...meg mit én tudjam már
Jetway egy uj szinvolt visszatérése...tesztet még nem láttam
Sapphire csakis tuning őrülteknek és dus gazdagoknak drágább mint DFI
Epox nem nagyon villognak mostanság erre felé
Abit nem ecsetelem -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1064 üzenetére
ECS nem szúr ki...sztem az Asrock sokkal nagyobb kiszurás...ECS inkább a stabilitásra gyúr minthogy tuning lap legyen szted miért pont ECS lapok vannak az OEM-ek gépeiben?
DFI-ről meg megvan a véleményem... -
hares
csendes tag
MSI-t miért nem javasolja senki?
van neki valami baja? -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1059 üzenetére
upsz sorry
K9A Platinum nem tom miért irtam azt... -
hares
csendes tag
lapvásárlás előtt állok, hétfőig kell eldöntenem a típust.
jelenleg kizárásos alapon 2 lap maradt ringben (az én szempontjaim szerint):
abit kn9 sli és
msi k9n ultra-2f
az áruk kb azonos. segítsetek a döntésben, főleg olyanok véleményét várom akiknek van valamelyik a birtokában.
esetleg javasolhattok más lapot ebben az árkategóriában. (nettó 25k-ig)
ami nekem fontos:
-duál lan port (kivezetve a hátuljára)
-legalább 2 (de inkább 3) pci foglalat
-min 1 P-ATA csatlakozó
-SLI-t NEM fogom belátható időn belül kihasználni, nem szükséges
-firewire port (legalább alaplapi csatlakozó)
-kicsit lehessen ''megpiszkálni'', de nem muszály full tuningos alaplapnek lennie
hares -
törölt tag
A négy tűs ATX12V csatlakozón keresztül a proci feszellátása valósul meg, emiatt be kell dugni. A 24 tűt tápcsatlakozó esetén alapvetően nem a nagyobb bevihető áramerősség, hanem a kisebb vezetékterhelés volt a szempont. Az alaplapokon és a tápokban is (utóbbiak esetében az azonos ághoz tartozó) 12V-os vezetékek össze vannak kötve, tehát részletkérdés hány vezetéken viszed be az energiát.
Az újabb tápok esetén az ATX2.0 szabvány áthágásának oka a szabvány azon alapvető hibája, hogy megírásakor nem vették figyelembe a mai PC-k feszellátási jellemzőit. Ugyanis napjaink rendszerei a terhelés nagy részét (akár 90%-át is) a 12V-os ágakról veszik. Ezzel homlok egyenest ellentétes, hogy egy 12V-os ág maximum 240W-ot adhat le (20A) a szabvány értelmében, emiatt jelentek meg a több 12V-os ágú tápok. Emellett a szabvány összeköti az 5V-os és 3,3V-os ágak szabályzását a 12V-osakkal, ami miatt alacsony 5V-os és/vagy 3,3V-os terhelés esetén a 12V-os ágak sem terhelhetőek teljesen. Emiatt kell egyes esetekben túlméretezett tápokat használni. -
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #1048 üzenetére
jah sztem se kell, mégis van olyan lap ami 20 tűvel nem indul el, viszont átalakítóval már megy..ez van
Igaz a mostani tápok már eleve 24 tűsek, a + 4 tűnek csak annyi a szerepe hogy plusz áramot tudjon leadni ha kell..ez kb 1%-os arányban fordul elő..csak hülye EU szabványok ugyebár..már az ATX2.0nak sem felel meg sok táp mert úgy beszabályozták hogy ihaj
Nekem meg az utsó 754es lapom atx2.0 4 tűs csati nélkül ne ment, 20+4 csati nem is volt a lapon
Más: Láttatok már 1000 ill 1100as ddr2 ramot? egyik bazárban ilyen ..asszem corsaireket láttam... -
rollins
őstag
válasz
rollins #1042 üzenetére
Azóta vettem egy Delta 350W 24(+4) tűst. Ez samsung chipes ram vagy alaplap problem lehet gondolom. A memtest86+ 1.65 meg hibákat talál. Ráadásul a sata hdd (ami tuti hogy jó, a teszt szerint is) smart adatai szerint leromlott. Mehetek garit intézni.
(na ez nem hiányzott nekem)
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Ógynéz ki beszerzek egy Asrock RD480-as lapot...
-
HERR Z
veterán
A gigát felejsd el tuningra, csoda lesz ha 220-as FSB-t ki tudsz belőle csalni.....kaki tuningra na.....
Ha kell tuning akkor abit, de még az asus is jobb ennél a gigánál
amúgy miért nem veszel egy értelmes lapot(pl aláirásomba lévő) és teszel bele egy x300Se-t?gyorsabb lenne, és nem lenne ilyen hibrid valamilyen téren biztos szar lapod... -
rollins
őstag
Abit NF-M2 nView -t használ valaki 20 tűs táppal?
-
kovi
senior tag
hello.
az lenne a kérdésem, van -e abból gond ha egy AM2-es gépbe 1 garab ramot teszek. 1 db 1 GB-ost. Azon kívűl hogy nem megy dualban. Elindul vele rendesen? -
Soma01
veterán
válasz
kutyuska #1037 üzenetére
Az ABIT NF-M2 nView és GIGABYTE GA-M55plus-S3G és az ASUS M2NPV-VM között nem láttam nagy különbségeket. Max DVI-t ami nem érdekel, mert úgyis lesz rendes VGA.
Mi a 3 alaplap között a különbség? A tuning lehetőségek? Pl. az ASUS-szal lehet legtöbbet kihozni egy adott prociból? A giga tök szar erre? De az ár szerintem úgy van, ahgy legelábbis eddig láttam, hogy Giga 16, Abit (kb16.5)18 Asus 18 nettók. -
mclaren18
csendes tag
Hello!Tud valaki olyan AM2-es alaplapot amibe belemegy 400as ram?
-
Soma01
veterán
Nagyon jó árak, igen! A Gigabyte 19-be lenne nekem. Az a pár ezres (2db) megéri az ASUS-t tényleg.
Amúgy debreceni vagyok, úgyhogy az itteni nagykerekben kell körülnéznem. Tudok vásárolni nagykerből,de ha nincs raktáron nem akarok rendelni 1db-ot. Lehet, ki is röhögnek. Szóval abból válaszok ami van épp nekik, vagy előrendelésben van.
Azt nézzd már meg nekem (vagy valaki más is akár) légyszives, hogy az a Gigabyte alaplap amit én néztem, tudja e a SATA2-t?! Link fentebb...
Én csak azt látom, hogy 3gigás a vezérlő, de hot plug-ot nem írnak és SATA2-t sem sehol. Igaz a chip a 430-as Nvidia, de nekem akkor is gyanús. A PH tesztben az adatlapon SATA2-t írtan, de máshol nem látom, hogy ez lenne írva. -
Chaser
legenda
Valaki azt mondta hogy ennél a lapnál a tuning kimaradt, 754-es és 939-es testvérénél volt. Én 20k bruttó körül láttam fullos am2-s asus lapot int.gf-szal.Asszem az is nf430/gf6150 volt.
Szerk: ez ASUS M2N-MX Socket AM2 mATX ez 19k bruttó
ASUS M2NPV-MX Socket AM2 mATX ez 21.5k bruttó nf430/gf6150
Mind2 lap 2 pata és 4 ide2 csatis.
[Szerkesztve] -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Gigabyte GA-M55plus-S3G-as alaplapot [link] tervezek venni. 3800-as X2 procival. Mi a véleményetek? Van valami gáz vele? Esetleg egy kis tuning? (a PH tesztban légőtől egyel újabb az alaplap, nem 6100, hanem 6150 az északi híd.)
Integrált VGA kell. Rendes kártyát majd később vennék. Nincs annyi pénzem még (ill. a barátnőmé lesz). Szóval a Vga-t kihagyjuk egyelőre.
Nekem azért tetszik az alaplap, mert van rajta több firewire és 2 IDE is. Abit-ban, Asus-ban nem láttam ilyen áron alaplapot. 10-et több pl .az ASUS! -
Nortid
aktív tag
Sziasztok!
Barátomnak kéne segítség, új gépet rak össze, alaplap-ok közül menyik a legjobb választás am2-es foglalattal, ha a felső határ 30k ?
Abit KN9 Ultra -ra gondoltam, ez mennyire jó lap? Tuning-ot tervez, sli nem kell. -
mesa23
aktív tag
-
-
HERR Z
veterán
-
Czibu
tag
Sziasztok!
Volna egy két problémám, kérdésem.
MSI k9n sli platinum lapról van szó.
Chipset hűtés. Egy hosszúkás borda van rajta, a szélén két műanyag bütyökkel van lefogatva a deszkára. Beszereléskor nem figyeltem, hogy van-e esetleg a chipset két sarkánál is 1-1 lyuk, nem csak a téglatest alakú borda másik felén. (a képen sajnos nem látszik)
aki megfigyelte, pls válaszoljon erre a kérdésre.
Képek:
- [link]
- [link]
- [link]
Más: még mindig ez a lap.
Bios update... bootolok cd-ről, parancssor, winyón megkeres bios (ami official oldalon van. v130)
indítom flash progit, és gép tol egy resit magának és zenebootol be előről.
megoldást tud valaki erre? így elég nehéz biost uppolni, ha újrainditja a flash a rendszert. -
Krahs
csendes tag
Csá.Szerintetek jól működhet az alábbi összeálítás, esetleg egy másik lap nem illene hozzá jobban: ASUS M2V-TVM + Athlon 3200 + DDRII667mhz ???
Előre is köhi -
Krahs
csendes tag
Szeretnék vásárolni egy AM2-es configot, Athlon3200-al, csak azt nem tudom, hogy milyen alaplapot vegyek, ami ár/teljesítmény arányában a legjobb választás.Persze a teljesítmény és a tudás lenne a mérvadó, de sajna a pénztárcám nem a legvastagabb és így valószínű ez fog dönteni.Hát előre is köszi a segedelmet.
-
ftc
nagyúr
remélem nem linkeltem:[link]
-
mesa23
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire vetik vissza a rendszer teljesítményét az integrált videókártyás lapok?
Bővebben: egy Gigabyte GA-M55plus-S3G-be lenne egy Leadtek 7600Gt, 2x512 800-as memória, és egy 3800+ X2-es proci!
Azért lenne ez a lap, mert a fickó már egy hete igérget, és most csak ilyen lapot tud szerezni 20-25k között! Nagyon gáz ez az összeállítás?
[Szerkesztve] -
Doki16
addikt
Szerintetek melyik a jobb az AM2 vagy 939 vagyis ugyértem hogy melyiket érné meg jobban megvenni.
Elöre is köszi a választ. -
ftc
nagyúr
[link]
PCChips A33G (SiS 761GX) uATX mainboard -
Yhennon
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Chaser
legenda
válasz
Rolcsi20 #992 üzenetére
Nu tehát..gyorsabb az a ddr2 hidd el nekem
Pár hsz-t visszaolvasnál látnád ahogy elemezgettük
667-es van kb ddr400 szintjén, 800as 20-30%kal gyorsabb, ha mákod van és 800ast veszel 900 környékén járathatod.
Végigolvastam a problemedet, 2 magos procit úgyse fogod kihasználni valszeg annyira, kevés game van amit 2 magra terveznek..ha vistara akarsz majd váltani jól jöhet. Én a helyedben nem nagyon cserélnék..főleg most nem, így karácsony előtt..mert a végén úgy jársz, hogy el adod a régi cuccot és nem tudsz helyette újat venni..mert nincs...Mért nem veszel egy 7300GT-t DDR3-mal v egy 7600GT-t? A 7300at 20k környékén megkapod erre, igazából többet nem érdemes sztem vgaba fektetni..kijött a dx10..jövő tavasszal jönnek a G80 kistestvérei.
Szerk: MSI K9GNM pl..de sok ilyen lap van..ez 2 pata, 4 sata2 csatis, az értelmesebb árlistákon úgy van, hogy részletes infó van a termékhez..a még értelmesebbeknél direktlink is. pl cbolt.hu jó keresgélést
Szerk2:Ez Yhennon-nak szólt
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendszergazda topic
- Steam Deck
- Tőzsde és gazdaság
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest