- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
Hello!
Nekem van egy AM2NF6G-VSTA alaplapom.
És az a bajom vele, hogy bekapcsolás után egyszerűen nem történik semmi, csak a processzor hűtője indul el. Se hang, se kép.
Memória van a rendszerben. X2-es processzor is. A tápegység összes csatlakozója csatlakoztatva a megfelelő helyekre.
Lehet, hogy meghalt az alaplap? Mi lehet?
Előre is kösz a választ!
p. -
ftc
nagyúr
hm még mindig nincs meg az ideális alaplap amire azt mondanám,hogy ok elbirja majd AM3-s CPU-t.......majd beujjitok egyre ősszel vagy a nyár végén és után windows pista vagy uj noti
új noti projeckt akkor kilőve a full gép project.....
NV chipsetes lapot nem akarok látni még1x
VIA szintugy
SIS aki talál az szóljon,de csak 771-től érdekel
Ati RD790-től kezd érdekes lenni SB650(lehet 700 lesz belőle)
jah készül az első hsz is csak mostanság magamra sincs időm
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #3993 üzenetére
Tudom miket szerez odaát ftc, de azt másik nagykerből sem lehet itthon megszerezni, nemcsak a ramitól..van olyan nagyker ahol csak pl abit lap van...Igazából azokra a lapokra, amikre mi itt ácsingózunk, nincs nagy kereslet, sőt, szinte zéró..boltos vagyok, van tapasztalatom
Ma megérkezett a 690g-s asus lapom, már el is felejtettem hogy rendeltemmajd holnap elhozom és teszt ezerrel
És ha valakit érdekel, találtam EE sempront, kisker ára 9800 péz kb, gyári hűtővel:
Az egymagos Sempron processzorok kínálatában energiatakarékos, mindössze 35 wattos tipikus fogyasztással rendelkező CPU. Az alacsony fogyasztású Sempron 3400+ 1,8 GHz-es órajeleken járnak, 256, kilobájtnyi másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek.
Termékjellemzők:
Valós frekvencia: 1800 MHz
FSB: 800HT
Szorzó: 9 x
Magszám: 1
Cache: 256 kB
Foglalat típusa: AM2
Kisz.: Dobozos
Asszem beújítok egy ilyet
szerk: #3994 Probiker: a többi nagykernek is van forgalma, attól hogy sok bolt a rami weblistáját használja, az egy dolog, nálunk pl onnan a legkevesebb a vásárolt cuccés teszem hozzá, a rami nem a legolcsóbbak közé tartozik..
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
válasz
Gyuri27 #3993 üzenetére
De mekkora forgalmuk lehet. Nagyon sok ilyen webáruházat látnak ell áruval. És mind forgalmat bonyolít. (nem nagyon, de sok kicsi sokra megy) Pl a bolt ahol én vettem lapot, csak ilyenekkel foglalkozik. Készletük Szinte alig van, rendelésre hozzák a cuccok nagy részét.
-
Chaser
legenda
-
Oliverda
félisten
válasz
Vandit. #3985 üzenetére
Pont Te linkelted tegnap, csak el kellene olvasni [link]
''Socket AM2+ will be a mid migration from Socket AM2 to Socket AM3 and will be fully compatible with Socket AM2, so processors designed for Socket AM2 will work on Socket AM2+ motherboards and vice versa.''
.
.
.
''AMD confirmed that AM2 processors will work in AM2+ motherboards and AM2+ processors will work on AM2 motherboards.''
Tehát a Phenom X2 és X4 is bele fog menni AM2-be BIOS frissítés után.
[Szerkesztve] -
Vandit.
addikt
Az AM2-es lapokba belemegy,majd az új prockó?
-
Vandit.
addikt
az AMD 690-es chipset az jó?
-
Gyuri27
félisten
válasz
rembutgood #3966 üzenetére
Szerintem annyival nem gyorsabb. Több szolgáltatás meg 2x16-s sli. Azt, hogy ezt a felárat megérie te tudod. De én a + pénzt erősebb vga-ra költeném. Akkor viszont rakhatsz alá 550-t is. Tuningban is elég jó. Szerintem.
-
rembutgood
csendes tag
Helló!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy például egy nforce 590-es chipsetű alaplap egy nforce 570-eshez képest a rendszeren kívűl a játékokat is jobban meghajtja? -
Hun'reeth
őstag
Arról tud valaki valamit, hogy a K10 menni fog-e az am2 vagy am2+ -os lapban? Egyáltalán mitől am2+ egy lap
?
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #3929 üzenetére
Akkor ezek szerint igazak a híresztelések, miszerint a Freezer hajlamos törni a hűtőtartó keret fülecskéit. Aszondják elég brutál erővel szorítja magát a procihoz.
-
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3951 üzenetére
este megrendeltem és 1.5 nap múlva reggel megkaptam.
-
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3949 üzenetére
aham.De nekem most nem az van fent,hanem a gyári giga.
-
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3945 üzenetére
1600.- utánvéttel.nincs
tts.
-
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3935 üzenetére
Nekem pont van most.
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #3937 üzenetére
Igen, de nekem a hűtöm is csak 1 pöcköt használ.
-
Oliverda
félisten
válasz
1 hónapja pont így jártam, és az én lapom is abit. Szvsz egy rakás kaka a keret amit az abit használ a lapjaihoz. Most egy ASUS M2A-VM lap keretét szereltem rá, az ránézésre is masszívabbnak tűnik.
-
ftc
nagyúr
válasz
jah a Freezerre kel a 3 felfogatós....ami az alaplapon van nem sokáig tart
-
Balinov
titán
válasz
diablo1984 #3931 üzenetére
na,jó, AM2-es tpikba vagyunk,nem vegyészben..
.
remélem tudsz hozzá olyan izét szerválni. -
Vandit.
addikt
válasz
Pont,mint nekem a régi lapommal.Menet közben letört és a procc elszállt.
-
Balinov
titán
válasz
hát,sztem kínában is csak ugyanúgy kapcsolódnak egymáshoz a műanyagmolekulák,mint máshol..
-
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984 #3926 üzenetére
A meleg kinyirja a te gépedet is?
-
diablo1984
veterán
válasz
Vandit. #3925 üzenetére
az semmi:
vagy 10 prce arra ébredtem, hogy a gépem szirénázik.....és újraindul....de nem tudott felállni, restartolt mint állat! ráadásul úgy, hogy mikor a vga biosát kiírja(minden előtt ez az első kép) alatta villog egy kurzor...--->minden tuning le, nagynehezen flállt a gép!
azóta everestben procihőre 35 fokot ír, az egyik mag 34, a másik 38 fokos!
lényegében a magok maradtak annyin amennyin voltak, de a cpu hő 20 fokkal alacsonyabb mint eddig!
mi az istenért sípolt ez a sz@r? ennyire fárad már?
mod: tetézve a bajt, ráküldtem egy orthost, és mag 1 70fok, 2-esmag 73 fok, cpu 40 fok full terhelésnél! és a magok hője emelkedik, de a cpu marad!
ez azért necces, mert a freezert 1100-on forgatja, mert nem éri el a fullos hőt, amit beállítottam, hogy telljes erőből forogjon(55 foknál) -
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3924 üzenetére
Tegnap Én is kaptam egy spontán kékhalált,pedig orthos 2 órát futott.
Azóta semmi nem volt.
-
Vandit.
addikt
válasz
diablo1984 #3922 üzenetére
hát nem tom
-
Vandit.
addikt
Az mitől van,hogy ua. a beállítás és egyszer elindult a gép vele,de újraindítottam és most nem.
-
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984 #3915 üzenetére
Lehet náluk rendelni a gépboltbol is, de nem ott hanem náluk a webáruházba vettem. Majd rákérdezek, hogy tudnak e hozni cserébe (ráfizetésel) mást. Ha nem akkor marad csere.
-
diablo1984
veterán
válasz
Probiker #3914 üzenetére
esetleg valamelyik másik asus, de semmi jót nem látok a kínálatukban! gigabyte-okban sem, msi-t sem(sz mit egy talicska sz*r), asrock, meg gyengébb asus, úgyhogy maradhat a mostani...mert a többi sem jobb, esetleg a drágább asusok, de azokkal is ennyire érsz!
próbáld meg beszereztetni velül a 690G-s Gigabyte-ot! -
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984 #3913 üzenetére
Ennél csak jobbat lehet
Szerintem csere lesz csak, nincs semmi normálisabb lap, ahol vettem
Vagy mégis?:[link]
Ja és kéne egy AM2-es deszka, amíg garit intézik. Nincs véletlen valakinek eladó ? -
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984 #3911 üzenetére
Jövöhéten kitudom majd próbálni pcie vgaval. Majd utána viszem vissza gariba.
-
Chaser
legenda
válasz
Probiker #3901 üzenetére
Nekem erre nincs 5letem, külső vga-val próbáltad a cuccot?
ftc: mert mire akartál már megint váltani?
szerk: nekem meg nem jött meg a lap, még mindig göglöttLAN-os asrockkal nyomulok, egyre inkább kezdem azt érezni, hogy maradni kell emellett..ha meg majd jön valami értelmesebb lapocska, akár am2+
akkor legariztatom ezt...
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Nem csak a totyik kezd kihalni, hanem az én lapom is
Tegnap este elmentem zuhanyozni, gép ment, mire visszajövök csak fekete kép azt semmire nem reagál.
Nyomtam reStartot de nemindult. kb 3. inditásra bootolt gép, de winfos kép nemjött be, hallotam, hogy elindult Xp de kép nemvolt
Nyomtam egy Bios restartot és utána indult rendesen Win is....
Gondoltam rakok egy új vga drivert, felrakom, újrainditanám gépet, de nem bootol be.... már megint csak cmos reset segített.....
Valakinek valami ötlet? Hogy mi lehet a hiba oka? Ha lekapcsolom a gépet, csak bios reset után lehet megint bekapcsolni....
Ja és amióta ezt csinálja csak 1024es felbontást tudom használni, eddig 1280x1024 en nyomtam, de most szarul jeleníti meg.... (19colos téefté. nemhinném monitor lenne szar, fél éves)
Hogy én mindig szívok alaplapokkal......
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Villanyszerelés
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest