- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PePe G
tag
válasz
glacious #394 üzenetére
A ramot próbáltam 533-ra fixálva is (amúgy Kingmax 667-es), de úgysem ment.
A lappal amúgy én is megvagyok elégedve, mert van rajta minden és nagyon kedvező az ára és a 6100-as grafika is elég mindenre, amire a gép használva van. A leggépigényesebb dolog a Warcraft 3, de az is megy rajta 1280*1024-ben minden fullra húzva. -
PePe G
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha már szó volt az általam felhozandó dologról, de nem volt időm végigolvasni mind a 400hsz-t.
Szóval, azt szeretném megtudni, hogy az egymagos AM2-esek általában milyen tuningpotenciállal rendelkeznek. Azért írom, hogy általában, mert nem az Anandteches meg egyéb ilyen elvetemült oldalakról szedett eredményekre lennék kiváncsi, csak az általános körülmények között elvárható tuning érdekelne.
A menyasszonyomnak most lett új konfig amiben egy 3000+(AM2) dolgozik és ezt 244-es FSB-vel lehet hajtani max, azaz 2200Mhz-nél följebb nem megy sehogysem. Ezt az eredményt viszont alapfeszen viszi. Ezért vetődött fel bennem a kérdés, hogy vajon nem a lap a ludas a dologban? Gigabyte GA-M55-PLUS-S3G, 6100-as chipsetes lapról van szó. Tesztekben erre a lapra azt írják, hogy kb 270-280-as FSB-vel bír el maximum és én ettől még elég távol vagyok. Előre is köszönöm a segítséget! -
ftc
nagyúr
válasz
Silencer83 #388 üzenetére
regget volt még
azzal a + i-el sokkal jobban hangzik ....
Sztem kilehetne bővíteni az első hozzászólást ....
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Silencer83 #386 üzenetére
jaja
Az A64 Orleans
A64 X2 Windsor
A64 Sempron Manilia
Opteron AM2 ? ez csak a 12xx sorozat
Opteron Socket F ? ez a 22xx sorozattól -
Silencer83
addikt
csak erdeklodeskepp:
am2 -sempik codeneve: Manila? -
Rapid
aktív tag
Kérdezem, mint amatőőr:
Egy manapság kapható Abit KN9 SLI lapban használhatóak lesznek a 65nm-es AM2-es procik?
Kioktató jellegű link-ekre is vevő vagyok. -
Lenne egy igen fontos kérdésem.
remélem van olyan okos emberke aki tudja rá a választ.
Felhelyezhető-e az NCU-2005 hűtőborda az am2-es alaplapokra? -
Red Rebcs
tag
Tud valaki olyan ram teszt progit amely cd-ről indul és XP telepités nélkűl tesztelei a ramokat?
memtest 86+ és 86 nem kell mert ezzek nem támogatják az AM2 és NF5-öt
elindul de gyanus ahogy dolgozik ezért kéne olyan ami ismeri az AM2 és NF5 chip készletet -
tudorbacsi
csendes tag
válasz
Heineken Tom #2 üzenetére
Ha ütős gépet szeretnél, akkor én nem MSI lapra építenék, főleg nem K9N-re
. Sajnos saját tapasztalata. Megvettem xp install közben felfort a chip-je....... csere. csere lapnál ugyan ez. Megint csere. 1 héten belül 2x. A 3. lapnál kiderült, hogy az előző lap megölte a memóriát is.. az is csere. Így cirka 1 hónap után használhatom a gépet. Ajánlot a passzív gyári hűtőre egy ventit felfabrikálni, mert külömben elviselhetetlenül melegszik. Corsair memórián is gondolkodnék, tekintettel a lapra. Én vagy egy Geil-t vennék amin már van gyárilag hütőborda, vagy külön vennék a ramra hűtőbordát is. -
polip
addikt
válasz
SimonMágus #376 üzenetére
nagyjából pont erre voltam kíváncsi!
-
polip
addikt
üdv mindenkinek!
tervezgetem én is a váltást, és egy kérdés merült el bennem...
le tudná írni valaki néhány szóban, hogy mi a különbség az nf55 570 és 590 chipset közt?
thx! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#65675776 #372 üzenetére
És tényleg, a komoly szót tényleg nem láttam...
Akkor ez a lap nekem lesz ideális, tulságossan sok feszkót amúgysem adnék a procra, ha már egyszer nagynehezen összeszedem rá a pénzt, inkább maradok biztonságban...
Valameik külföldi oldalon láttam h. a HT órajelét kihúzták 280-ra és még sstabil volt a lap, nem találok oda vissza...
Dehát ennyire olcsóért nemrosz alaplap. -
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #371 üzenetére
A ''komoly'' szót elegánsan nem vetted figyelembe. Arra teljes mértékben alkalmatlan ugyanis a lap, hogy a prociból kihozza a mximumot, ahhoz ugyanis bőven kevés az atható +0,05V magfesz. És valami hasonló igaz a RAM-ok esetén is.
Minden alaplapban lehet tuningolni, ahol tudod emelni az External Clock-ot. Arra meg minden lap képes. A tuning sorsa viszont sokkal inkább az adható feszültségektől függ.
[Szerkesztve] -
JK. Orlando
csendes tag
Most akarom én is fejleszteni az 1,1hipergyors duronról
Ki is néztem 2 alaplapot Az asus M2N-E és a MSI K9N Ultra-2F-et.
Mindkettő 30e körül van. Az lenne a kérdésem,hogy ti melyiket választanátok,esetleg aki használja valamelyiket a kettő közül annak mik a tapasztalatai??
Köszi
[Szerkesztve] -
törölt tag
Júli 24-től érvényes árak, bocs ha már volt.
http://images.dailytech.com/nimage/2094_large_amd_pricing_1023.png [link] -
törölt tag
ezt a ready árlistában leltem:
CPU AMD SEMPRON SDA 2800 BOX 64bit AM2 1 ÉV 9 352
viszont tudtommal a legkisebb AM2-es sempron az 3000-es, igaz? Továbbá ajánljatok légyszíves nagyonoccsó AM2-es lapot. Köszike -
törölt tag
1. Az s939 nagyon majd akkor lesz elavult, amikor már legalább egy éve nem jött ki rá új, magasabb órajelű processzor, csak az utódjára. De még akkor sem biztos, hogy kevés lesz.
2. Ha a hibrid azt jelenti, hogy s939 és AM2 procikat is tud fogadni, akkor az AsRock s939DualSATA2 ilyen. Ezen is csak egy s939 van eredetileg, de egy kiegészítő kártya behelyezésével kapsz egy AM2 foglalatot és négy DDR2 DIMM-et. A kártyát értelemszerűen külön kell megvenned (6-8k), így összességében ~20k-ba van ez a megoldás. Viszont a hűthetősége a procinak és úgy egyáltalában az egész rendszernek minimum kérdéses.
Ha az AGP és PCI-E együttes jelenlétét érted hibrid alatt, akkor is ugyan ez az egyetlen megoldás van.
Hozzáteszem: ami minden akar lenni, az semmi sem lesz. Ebben a lapban, és minden AsRock-ban, gyakorlatilag elfelejtheted a komoly tuningot. -
lyes
tag
két kérdésem lenne:
1. Szerintetek mikor lesz a 939 nagyon elavult, hogy már télleg naon le kell cserélni?
2. Tudtok hibrid am2-es alaplapot olcsón?
köc -
-
-
SIFIKA
csendes tag
Most ezt nem vágom ám teljesen emberek.
Naszóval most hogyan jobb a rendszerteljesítmény, alacsonyadd frekvenciájú(533-667) de jobb késleltetésekkel bíró memóriával, vagy magasabb frekvenciájú(800-1000) de rosszabb késleltetésű memóriával??
Nagyon örülnék ha valaki elmondaná nekem mert lehetségesnek tartom hogy váltok.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
BobChemistry #354 üzenetére
Szerintem várj még fél évet azzal a gépcserével ha nem sűrgős. Akkortájt várhatóak a 65nm-es AM2-es procik.
Viszont ha nem bírsz várni, akkor hosszú távra mindenképpen az AM2 ajánlott. -
nesa
veterán
válasz
SimonMágus #355 üzenetére
Szerintem nem erdemes varni mivel a FORINTis hatalmas eses elott all (van)... szerintem ez nem eri el minket,majd jo ha nem lesz dragabb...
-
SimonMágus
senior tag
válasz
BobChemistry #354 üzenetére
Az M2N-E nem tud 800Mhz feletti ramokat kezelni (a többi lap nem tudom hogy áll ezzel), és csak 1,95V-t képes adni neki. A DDR2 mindenképp előremutató beruházás, akkor viszont nem jöhet szóba a S939.
Ha szintetikus teszteket nézünk, egy 667-es ddr2-vel párosított AM2-es 3200+ jobbat nyújt everestben, mint a ddr1-el ellátott s939-es társa. Ha a gyakorlati alkalmazásokat nézzük, nincs (szembeötlő) gyorsulás.
A helyedben várnék még, az AMD procik hatalmas áresés előtt állnak, és csak aztán döntenék az alapján, hogy mennyivel esik az S940-es és az S939-es procik ára. -
BobChemistry
őstag
a PH-s teszt alapján csak 800MHz DDR2-es ramokkal éri meg ilyet venni?
most állok gépcsere előtt, és nem tudom eldönteni hogy a ramok megtartása mellett vegyek s939-es platformot, vagy adjam el azt is, és vegyek plusszba ramot
vmi ilyenre gondoltam:
3200+ A64 (esetleg 3800+) 1GB ram, 7900GT, valami jó kis lap (nem kell SLI, de azért nem a leggagyibb) -
SimonMágus
senior tag
[link] végre bejelentkezett a DFI is, az árára mindenesetre nagyon kíváncsi leszek.
-
ftc
nagyúr
[link]
Új chipsetek az AM2-es procikhoz a közeljövőben..
Az a X700 int válltozat az elég durva lesz.. -
törölt tag
Minden AM2-es proci DC memóriavezérlős, a Sempronok is. A DC egyébként átlagosan 5% teljesítménytöbbletet ad, a nagyobb L2 cache még annyit se.
A memóriaosztók valós értéke (és ebből következően a memória valós órajele) a proci szorzójától függ, nem az External Clock-tól.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A szorzó az External clock-ból képzi a proci órajelét (ahogy minden más procinál). Az External clock-ot nevezik sokan helytelenül FSB-nek, pedig ez a K7 óta nem egyenlő órajelű. Emellett az FSB ugye busz, az EC pedig órajel.
HT = HT szorzó x External clock Ennek lehetőleg 600 és 1000MHz között kell lennie. A HT egyébként a processzorbusz. 250MHz-ig mehet 4x szorzóval a HT, felette lehetőleg 3x szorzóval kell nyomni a HT-t. 300MHz feletti EC esetén 2x HT szorzó.
Az AM2 csak egy foglalat, magát az architektúrát alapvetően nem érintő változtatásokkal. Ahogy tuningolod az s754 és s939 tokozású K8 procikat, úgy kell tuningolni az AM2-eseket is. Ami eltér az a memória órajele: DDR esetén az effektív órajel a valós kétszerese, DDR2-nél négyszerese. És itt alapvetően ki is merülnek a különbségek. -
ftc
nagyúr
Nah akkor egy csendes gép konfig
A64 3000+ vagy Sempron 3000+
Ati chipsetes MSI alaplap persze uATX maximum SIS chipset
és 2x512DDR2 677 Corsair 4-4-4-12 meglepő de olcsobb mint A DATA...
A prociban nem tok dönteni mert nagyon egyárban vanak sőt a 3500+ a 3000+-tól 7000FT-al drágább tuning nuku lenne...
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
-
Xelo
addikt
válasz
#65675776 #338 üzenetére
osszeallt a kep! amikor memo problemam volt akkor is nem hiaba teged ajanlgatott Vigneau baratom
(azt anno sikeresen megoldottam 1edul) nagyon kocce! szal nyugodtan nekialhatok majd.. namost itt van valami mas tudnivalo tuningolasnal, mint pl pcie freki fixalasa 100ra..??
-
törölt tag
Egyrészt A64-nél nincs FSB, a 200MHz az External Clock értéke. Másrészt a memóriabusz és a processzorbusz el van különítve. Emiatt nem igazán értelmezhető a szinkron fogalma (sőt tulajdonképpen egyáltalán nem). Harmadrészt a K8 nem igazán érzékeny a memóriabusz sávszélességére, emiatt nem probléma ha visszaosztod a memóriát.
A gyári cooler már régen is jó volt A64 vonalon. Hogy mit bír, arra nem nehéz következtetni, mivel már a 130nm-es procikhoz is ez járt. Szóval 90nm-en van benne nem kevés tartalék. Hogy kell-e feszt emelni, azt nem lehet előre megmondani.
ftc: Ennyi. És még az, hogy a HT busz ''csak'' 800MHz-es a Sempronokban. De ez semmit sem befolyásol. -
ftc
nagyúr
Lenne egy kérdésem:
Mi különbség Sempron és A64 között AM2-ben ezeken kivül:
512 L2 ,virtualizáció A64 javára -
Xelo
addikt
okey annak utannajartam hogy az fsb 200 es a szorzoja 12 igy jon ki a 2400.. nahh most a memot nem akarnam tuningolni, hagynam alapon.. ez mennyire lassitja a gepet ha asszinkronban van az fsb es a memoria orajele, vagy ez itt nem szamit, nem ugy mint az athlonxpknel..? a masik hallottam hogy jo az alap hutoje, 2900-3000ig mennek el vele, nahh az mar nem semmi.. en 2600-2800al mar megelegednek (najo az alap sebessegevel is, de mee ne?
) szerintetek ehheez majd kell mar a feszt emelni? mennyire erzekenyek ezek erre?
-
SIFIKA
csendes tag
Az ABIT KN9 Ultráról mi a véleményetek??
-
Xelo
addikt
sziasztok! lenne egy-par kerdesem:
Namost mint adataimnal lehet latni a gepembe egy ASUS M2N-E lap, 2*1GB/800 Corsair XMS2 DDR2 memo es ezekhez egy AMD A64 3800+ Orleans HT proci fog csatlakozni.. namost most meg ugy tudom nem igazan van jo huto erre a procira, igy a kerdes: az alap gyari hutojevel milyen meleg lesz? esetleg ha picit megrantanam 2400Mhz-rol 2600-ra mar tul meleg lenne neki?(kb 4100+) a masik hogy ez nem hatalmas tuning ,ennyit majd birnia kene a procinak, igaz? namost ha tuningra adom majd a fejem, azt is jo lenne megtudni ezeknel hogy is van ez.. ugyebar a athlonxpnel volt egy FSB (ami jobb esetben szinkronban ment a RAMmal) es egy szorzo, es ezeket kellett piszkalni.. (pl 11x200) viszont ezeknel nem tudom hogy is van ez, mivel a memoria 800as.. ez is ugyan ugy 200al szamol, vagyis az FSB az 1/4-ede mint a memoria frekije, vagy 800al, esetleg 400al kell szamolni?(pl 3x800, esetleg 6x400) nem igazan vagyok otthon a temaban, igy jo lenne egy kis segitseg(FSBt es a memoriat nem akarom piszkalni, hanem szorzo allitassal akarnam a tuningot!)
-
SimonMágus
senior tag
válasz
#65675776 #328 üzenetére
Ha nem Abitról váltottam volna, még rosszul is esne
Asus lap eddig egy járt nálam, ami azt az érdekességet produkálta, hogy a nálam lévő X2 nem indult el benne (más lapokban gond nélkül), ellenben a bolti frissen bontott szinte mindenben azonos (közel uakkor gyártott) X2 persze igen.
VRM működését nem ismerem behatóan, mindenestre nem jó hír az 1,95-ös limit megmaradása.
Az mindenestre túlzás, hogy csak baj van vele, sztem egész szépen tuningolható és megfelelő beállításokkal tényleg stabil.
Bár az μGuru tényleg jó dolog, a DFI-t nálam még nem überelte semmi -
törölt tag
válasz
SimonMágus #306 üzenetére
A Vdimm nem ''egyelőre 1,95V-ig limitált''. Ennyit tud adni a VRM, ezen nem fog segíteni semmilyen BIOS. LEgfeljebb voltmod-dal lehet emelni még 0,1V-ot, de az meg kérdés kivitelezhető-e egyáltalán.
Jó ez a stabil lap: csak a baj van vele ahogy olvasom a hsz-aitokat. De a lényeg, hogy Asus, az kell, mert a sznobok azt mondják. Aztán, hogy meglehetősen középszerű lapokat gyárt, az már nem számít, mert Asus.
Pedig akik sokféle lapot kipróbáltak már, azok azt modják, hogy μGuru nélkül nincs élet! -
-
törölt tag
Köszi: már töltöm. A bioszban : HD audio: Auto/disabled automatára raktam mert csak az volt. Az alattalévőt meg AC97/HD audio ezt meg AC97-re állitottam. Igy jo???
-
törölt tag
És olyant honna tudok letölteni??
-
Komplikato
veterán
válasz
#12540160 #320 üzenetére
A hibaüzenet ált. akkor jön elő, ha NINCS normálisan feltelepítve a déli hídhoz a FRISS chipsetdriver. Ugyanis abban van busz vezérlő, ami az integrált audiot meghajtja. Ja és SP2 elötti rendszereken rémálom, mert ott még patchelgetni kell.
Most nézem, ez egy NF5-ös (590) lap, tehát egy Forceware-ből kéne a legfrisebb ... Mert az NF5 elég új még.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az audio telepitése során mindig ezt irja ki: ''The HDA audio bus driver is requand not found''. És nem telepiti fel! Csak 64-bites XP-re lehetne feltelepiteni??? Mert akkor lecserélem a redszert. ???
-
Savanya
addikt
válasz
SimonMágus #318 üzenetére
Látom csak chippes Samsungod van és nem eredeti . , de akkor is szép és nem cserélném el - esetleg 800-as Geilekre.
-
Savanya
addikt
válasz
SimonMágus #313 üzenetére
CR 1T -vel még szuper is amit elértél...
Tedd CR2T-re...
-
ftc
nagyúr
Asus-t azt hiszem kihagyom vételi szándékom közül
-
Ste
addikt
válasz
SimonMágus #306 üzenetére
ezt nevezed Te stabilnak, amin fagynak a progik?
Alvinnál járt egy ilyen lap tudtommal, de ő nagyon nem volt elragadtatva tőle
Savanya: ddr1 tuningban sem nagyon remekel az Elpida. Az alapfrekit viszont stabilan viszi
[Szerkesztve] -
Savanya
addikt
válasz
SimonMágus #308 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt de az Elpida chippes ddr2-667 690 felett el sem akart az m2n-e -ben indulni . CR 1T-t probáltad ?
-
törölt tag
Vettem egy ''ASUS M2N32 SLI Deluxe'' alaplapot, minden oké vele csak nincs hangom
. A drivert nem telepiti fel . Töltöttem le a netről is progit,de ugyanazt csinálja. Valaki segitsen!!!! Köszi.
-
SimonMágus
senior tag
válasz
BobChemistry #307 üzenetére
Ha szinkronban hajtom, akkor 231-es FSB, ez 667-es Samukkal, ram 1,95V, proci alapfeszen 1,35V.
A 287-es FSB-hez sajnos már csak DDR400-as beállítással indul el (pedig a fentiek alapján menni kéne 533-on is). -
BobChemistry
őstag
válasz
SimonMágus #293 üzenetére
milyen ramokkal használod, milyen fsb/szorzó és fesz mellett?
-
SimonMágus
senior tag
válasz
Johnny001 #303 üzenetére
Nekem bejön, nagyon jó finombeállítási lehetőségei vannak, tuningot is kiválóan viseli (eddig 2870-ig van kitesztelve egy 3200+). Hátrány, hogy a memeknek adható fesz egyelőre 1,95V-ig limitált.
Ami gond: nagyon kevés program ismeri fel: a legfrisseb cpuz is félreméri a feszt, a speedfan lefagy, az everest bizonyos funkcióinak használata során lefagy, a hozzáadott szoftverek egy része sem működik vele, pl. AI Booster 1 FSB emelésnél is fagy, miközben bios alól akár 20-at is emelhetek az adott beállításokkal.
Nekem sima freezerem van, az tuti jó.
Üdv: SM -
SimonMágus
senior tag
Köszi mindenkinek, asszem megsétáltatok egy munkahelyi floppyt, még mindig ez tűnik a legegyszerűbbnek.
-
Pharaoh
aktív tag
Gigabyte GA-M59SLI-S5 AM2-es lapját lehet már nálunk kapni?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Lehet, hogy nem a témába vág, de ASUS M2N-E alaplap jó-e? Ki próbálta már, milyen vga, memcsi, proci? AC Freezer Pro 64, jó vétel-e?
By.: Johnny
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest