Új hozzászólás Aktív témák
-
Lonsi
tag
Sziasztok! Múlt héten írtam, hogy szeretnék beújítani egy komplett gépet. Úgy néz ki, hogy mégis lesz CF az alaplapon. Asus M2R32-MVP-t néztem ki. Vane setleg valakinek véleménye, tapasztalata az alaplappal, ill. ajánljátok-e. Még annyi lenne a kérdésem, hogy régebben úgy volt, ha cf-ben akarta használni valaki az alaplapot, akkor ahhoz kellett egy sima videókártya és egy cf-es is. Ez az újaknál is így van, vagy most már elég két sima is? Köszi

-
Chaser
legenda
válasz
wassermann
üzenetére
Tényleg az lesz..
-
wassermann
addikt
Ha valakit érdekel, Pesten a PCLAND-nál találtam alacsonyfogyasztású ( Energy Efficient ) AM2-es A64X2-t
-
ftc
nagyúr
válasz
Boci_83
üzenetére
DDR2 max a 2,4V de hűtéssel...2,2V legtöbbször elég mindenhez
giga lap 250-s FSB alapfesz elindult,de behalt a gép számolás alatt...sztem a memoria halt be 1,8V-n már 800 felett jártam...
jelenleg 2,3Ghz és 4-4-4-9ben a ramok 1T -n... gyorsabbnak éreztem a gépet CL4-n mint 800-n CL5-ben..
ami bejön AMD690 chipsetben 1,3Ghz-n HT vigan futkos
-
Boci_83
őstag
Üdv! meg tudnátok mondani hogy mi az a DDRII VVT?? Valamilyen fesz, 1 V körül, de pontosan? Hány volt az elfogadható?? Abit Eq mért értékem 1, 02nél besípolt mikor + feszt adtam a memóriáimnak, kívánta, mert piszkáltam az FSB-t !?
-
ftc
nagyúr
kipróbáltam Stalker
690V 1440x900 szagagtva viszi minimumon....
1024x768-ban mediumon szépen futott 690G-el....
ebből VGA lesz.... -
ftc
nagyúr
Heh megvan a Szlovák Jetway forgalmazó
azt hiszem inkább kihagyom őket.....
baro drágák..7800GTX 150K átszámitva -
Gyuri27
félisten
Na az a tuning proci fesz 1.408v-1.424v-on 9.5-ös szorzóval! 3600+-ról beszélünk a max 1.35-höz azért sok az 1.25-ről már nem is beszélek. 1.36v 8-as szozó proci vége 2880. Ram 2.25v-on. Azt meg nem hiszem el, hogy a lapnak nem lett adva fesz.
10-es v 10.5-ös szorzóval fesz nélkül nem lenne ennyi.
Én értem, hogy nem mindenki tuningol! Viszont nincs is egy tuning lap a kínálatban!
A tuningot én is csak alap ill +0.05v-ot értek.
Ennyi feszel egy villanymozdonyt lehet hajtani. Azért a csávó mégse akkora varázsló mint Merlin!
Sdi: gyárt csak 775-ös foglalattal.
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
Az abit KN9-es sorozata nagyon jó, a korai bioszoknál voltak memória problémák / mint ahogy Gyuri27 is írta /, de már kiheverték. Azóta / hacsak nem alapból hibás lapot fogott ki valaki / nem voltak velük, csak esetleg beállítási problémák.
De nagy bánatom, hogy az Abit nem gyárt AMD/ATI chip-es alaplapot, biztos hogy az lenne.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Calibos
üzenetére
mivel a lap már fentvan BP-n

amugy én nem szeretem NV chipsetes lapokat a gyártó végett.....
nem volt nálam baja a noname Goodrammal 667-s ment simén 800-on....nem éreztem,hogy ez lenne a gyengéje Corsairt is szerette...
Abit jó de a KN9 sorozat memória finnyás
sose értetem amikor a CPU-ban van a vezérlő.
Gyuri Biostarral elértek 320-s FSB-t és a tuningos alaplapgyártók nem kattantak rá....pl Abitnál is intVGA visszafogja a tuningot elég rendesen...én nem tudtam megnézni,hogy mennyire.
Sok embernél nem a tuning a lényeg haenm az,hogy felrakja a drivert és megy rendessen...nem kell figyelnie telepités közben mit nem rakhat fel,nem kell több ezer hsz-t elolvasnia
Legtöbbször nem is a chipset vet véget a tuningnak hanem a CPU...a mostani CPU-m ment 2,6Ghz-n az Asrock lapban az előtte lévő meg 2,4-n fagyott...
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Milyen gyártó? Nem megy az msi, giga, asus, a biostar sem volt az nv-s abitok közelébe sem. Itt úgynézki egy sz@r gyártó van az pedig az amd!
Erre jönnek majd a 7050-s nv-s lapok. Persze azt olvasni csak a neve lesz más. Viszont én nem hiszem, hogy ennyi. Valami változtatás lesz rajta. Véletlenül raknak rá valami kevésbé melegedő chipsetet akkor az amd nézhet nagyot. Egyszóval ez gyalázat. Most már nem csodálom, hogy nincs ilyen abit lap. Minek is lenne?
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
wassermann
üzenetére
A tuning próbát már várom nagyon. Kiváncsi leszek ez is olyan anti-tuning mint a többi? Esetleg méltó ellenfelet kap az abit 6150-es ásza?
-
ftc
nagyúr
válasz
Calibos
üzenetére
én elfogult vagyok AMD chipsetek iránt

ha stabil lapot akarsz akkor Asrock...az enyémben alapfeszen volt vagy 250FSB....(van egy eladó
ha érdekel keress meg priviben)
Gigabyte elég stabil lapok
MSI stabil de még 10% tuning sincs
Asus ugynaz mint Asrock csak drágábban...
Jetway lapot érdemes lenen nézned...
intVGA-s lap azért jo ha pl elszál a VGA vagy esetleg még várnál VGA vásárlással jól jön..nem korlátozó tényező max abban ,hogy uATX-s a lap.... -
Probiker
aktív tag
Ja, lehet mondanák 1hónap múlva lesz csak asus

Viszont az a bios frissités jöhetne már biostar-hoz.
Csendes gépeket szeretem. Most hogy megvan a táp, tényleg hallk.
Gyári cpu coolert egy Th XTunner-el fullra leszabályoztam, viszont így alapon 40fokos a proci.
A cnq segítene rajta picit, nagyon nem terhelem a procit, ha mégis akkor feljebb kapcsolom coolert. -
ftc
nagyúr
válasz
Probiker
üzenetére
azért nem tud senki szerezni
az Asus is van 19 500-t de mire lehozták volna UPS-el lett volna vagy 23K....de ha én megyek fel személyessen akkor is 21K-n vagyok
ha közép árfolyamot nézek akkor
kb 600FT lenne az eltérés...csakhát ugye rosa a forint visszaváltása és senki nem vált középárfolyamon.....
amugy
MSI K9AG NEO-F - AMD 690V/SB600, DualCh DDR2 800, int. VGA + PCIe x16, SATA II RAID, GLAN, 8ch audio, mATX, scAM2
16 700FT
MSI K9AGM2-L - AMD 690V/SB600, DualCh DDR2 800, int. VGA + PCIe x16, SATA II, GLAN, 8ch audio, mATX, scAM2
14 500FT
MSI K9AGM2-FIH - AMD 690G/SB600, DualCh DDR2 800, int. VGA (HDMI) + PCIe x16, SATA II, FW, GLAN, 8ch audio, mATX, scAM2
17 200FT
Giga lap z0ty-nál valamiért extra olcso....mondjuk nálam +3K-t 1 év gart kap még rá
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Probiker
üzenetére
80 ejuró körül mozgott a Sempron ha jol emlékszem
Közösbe
a Giga lap eszméletlenül stabil...igaz nincs is tuning lehetőség...de eddig nem tudtam kiakasztani....
21 100 sztem sokkaljátok.... ahogy a Giga árát is 17K pedig külföldön se olcsóbb
esetleg giga lapot egy Biostarért?
ráfizetéssel?
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
válasz
wassermann
üzenetére
Szerintem nem fogsz te (sem) 35w os cpu-t venni. Anno én is arra gondoltam, hogy veszek egy olyat, de kurv@ drágák. Ha egyáltalán lehet szerezni

ftc: mennyiért szerezted asus lapot?
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
eddig csak osztrákoknál láttam...
egy X2 3600+ elmegy passzivan is...jobb hűtővel -
wassermann
addikt
Hála ftc-nek meg van végre a 690G-s mATX lapom: Asus M2A-HDMI. Jövőhéten veszek hozzá CPU-t és RAM-ot, tápot és indul a gép.
Segítsetek, hogy találok 35W-os kisfogyasztású (stepping F2) AM2-es CPU-t?
[link] -
Calibos
addikt
Egy kis tanács kéne!
Át akarok állni AM2-re de nem tudom milyen alaplapot tegyek a proci alá, cpu legalább egy 4600+ lesz, de inkább felette.
Asusban gondolkoztam de jópáran írták hogy szarok az Asus AM2 alaplapjai.
SLI, Fatality nem kell.
Thx -
Gyuri27
félisten
Kinek van ilyen asusa? Mit megy?
A jetre vissza térve. Persze, hogy nem rendelnek, mikor nem tudják mi az! Szerezni-e kellene a földalól is több fajtát. Azokat beküldeni a ph szerk-be, hogy teszteljék, húzzák.
Biztos vagyok benne ha azokon jól szerepelnének vennék őket. De vakon senki nem vesz deszkát! Az oldalára legalább külföldi teszteket feltehetne!
paleinho: [link] -
Gyuri27
félisten
válasz
paleinho
üzenetére
Itthon egy ember forgalmazza. Viszont csak nv cipsetest mert az amds-ből egyszerre kb.20-at kellene hozni, azt meg nem válalja be.
Chaser: pont az a jó. Nincs összezsufizva minden. Nem férbe a házba?
Köszönjük a kiemelést!!!

Nemsokára majd a cimet is bővíthetjük Socket AM2 - AM2+ ra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ftc: (tudom visszafelé nem szabad) kinek? teszt,tuning?
[Szerkesztve] -
tkesy
őstag
A napokban váltottam AM2-re, és lenne egy kérdésem... Az oprendszer feltelepitése után ezt láttam az eszközkezelőben: [link]
Mit driver kell még ahhoz, hogy ezt normálisan felismerje az oprendszer
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Úgy gondolom, megérdemli a téma a kiemelést.
-
Gyuri27
félisten
Nos, hogy menjen a totyik. A multkori dfi deszka zotyinál 14750 ft.
-
paleinho
senior tag
BIOSTAR TA690G AM2 OC experience by windwithme
[link]
ez a gyerek mindig ilyen ''hihetetlen'' oc-kat csinál ezekkel a lapokkal
itt meg 250 MHz-nél többet nem megy senkinek

[Szerkesztve] -
Shepard
tag
Bocsánat, még hozzátenném, hogy a firewire port nem annyira lényeges. Anélkül is túlélem.

-
Shepard
tag
Üdv!
Egy olyan fogós kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan Am2-es alaplap, ami ilyen paraméterekkel bír: van rajta agp-slot, legalább 1 ata vezérlő, DDR2-es memória passzol bele, illetve rendelkezik még legalább egy firewire porttal. Bocs, ha valami nagy hülyeséget írtam, nem vagyok teljesen felvilágosult az alaplapok terén.
-
Probiker
aktív tag
Nah, gyerekek. Megvan az új Chieftec tápom. (GPS-350EB-101 A)
És faszán müxik vele gépsárkány
Amióta a biost visszaraktam az eredetire, azóta nem csinált semmi ''hülyeséget'' lap
Jó ez a kis biostar. De az a fránya CnQ ..... -
as_Rock
őstag
Miért?
Memóvezérlő a prociban van, HT sebesség, egyéb szabványok a lapon nem változtak, csipszet ugyanúgy 6100/6150+410/430-as, ennél szvsz nagyobb ugrás volt bartonról 939-re váltani és kollégánál hasonló módon elvégzett lapcsere után se volt gond, kb.1 éve panasz nélkül használja a rendszert. -
as_Rock
őstag
Nem feltétlenül kell újrarakni, csak a hw-khez és a csipszethez tartozó (esetleg proci) driver változik, ha ezeket kigyalulod a csere előtt és kitakarítod a registryt, jó eséllyel nem lesz gond.
Nálam nagy változás nem történt, eddig is integráltvga-s nvidia csipszetes alaplapot használtam, csak a drivert kellett leszedni, registryben Current Control Set részt törölni, gépet újraindítani, aktuális nvidia drivert feltolni, és megszünt a gond, felvesz rendesen a tvkártya, csutkáig húzhatóm a videókártyát és stabil a rendszer
Tápcsere lesz, mert valami csendesebb tápot szeretnék, de mivel kiderült, hogy sw-gond miatt voltak az újraindulások és momentán a hűtőventi nagyobb zajforrás
az lesz az elsődleges. A mostani táp és ház egyébként az ebben [link] a cikkben írt foxconn tla és CWT táp
-
IxSzDé
csendes tag
Hali!
Msi K9A Plat. vagy Asus M2R32-MVP
Vagy van ezeknél sokkal jobb lap is AM2-esben???
Elörei is Thx! -
Cyberslider
őstag
Vagy min. Sysprep (Deployment tools) illene......

-
Chaser
legenda
válasz
Boci_83
üzenetére
Ezért javasoltam tápcserét valóban
xp reinstall sokat segíthet, én ugyanolyan chipsetű lapra váltottam, mint az előző volt, csak ezen van vga is, a másikban is nv volt, ebben is az van, fel is állt a win, a lan-t meg az audiot át kellett raknom, utána már nem nyávogott, viszont a tunert sehogy nem akarta felrakni, állandóan az sp2 lemezt kérte, ha azt beraktam a driver cd-t..aztán sp2-t..
újratoltam a wint, 1ből felment a tuner is 
-
Boci_83
őstag
válasz
as_Rock
üzenetére
Mindenképpen told újra az Xp-d!! Biztos hogy ez miatt van a gond, és nem azért mert gyenge, vagy nem jó minőségű a tápod. A tápcserét nem azért javasolták hogy ilyen jellegű a probléma, hanem itt ''Prohardver-en'' iratlan szabályként szerepel hogy '' jó konfigot, nem bízunk gagyi, no-name tápokra, a számítógép szive a tápegység, és nem a proci!!!! ''

-
as_Rock
őstag
ha nincs több fogyasztás akkor nem értem miért lesz instabil, 939-es lap+proci+2x512 helyett am2-es lap+proci + 1x1Gb memó, ennyi a változás, az összes többi alkatrész változatlan, a gép lapcsere előtt atomstabil volt, és se a tv-ből felvétel se más dolog nem okozott ilyesmit

-
Chaser
legenda
válasz
as_Rock
üzenetére
Azt a csoda ''tápot'' cseréld le sztem, nem fogyaszt többet sztem ez a proci sem, ha opn alapján az amdcomparen + tudod nézni. Ha vga órajelet emelsz valszeg instabil lesz, azért indulgat újra.
800 v 2800 az rpm? Sztem nézz rá, szabad szemmel sem nehéz különbséget tenni..800-nál szinte lehet látni a ventiket 1-esével
-
as_Rock
őstag
Szasztok!

Eddig s939-en toltam, most beújítottam egy am2-es 3600+ x2 birsalmát, alá Asus m2npv-mx és egyenlőre 1GB-s kingmax marcik.
A gondom, hogy ha tv-kártyáról akarok felvenni, vagy megemelni picit a videókártya sebességét rögtön újraindol az xp
Kevés neki a táp, vagy valami drivergond lehet? (nem húztam újra az xp-t, csak felraktam az új lap drivereit)
Juteszembe: Mennyivel eszik többet egy ilyen rendszer, mint a 939-es 3500+ sima a64 procis (ha egyáltalán többet eszik)
A táp egy asszem wtc 350W-osnak írt csoda, a régi géppel semmi ilyen gond nem jelentkezett, igaz a tápventi mintha most jobban tekerne, mint korábban.
Erről jut eszembe: Biosban belövöm, hogy cpu-cooler 800-at pörögjön (4 tűs gyári hűtő) az everest szerint meg 2800-on forog a cpu
melyik a nemigaz 
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és csendes.. 

ráfizetéssel?