- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Akciókamerák
- Amazon Fire TV stick/box
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
Oliverda #3299 üzenetére
nemtudom,de mivel nem győri,így nem is forszírozom,egyszer már megjártam nem győri beszerzéssel.amiatt kell most lóhalálába lapot keresnem.
Közben találtam egy PCstats-os MSI rivjút,hát,ez biztos nem lesz a lapom,mivel egy deka óverlokk opció nincs benne,max a ddr2 időzítést lehet állítani,meg a ht multipliert.Hova tűnt MSI régi legendás túlhajtható lapjai? -
Balinov
titán
Srácok, nagyon nem akar se az Asus se a Giga R690G-s lap összejönni.
Ajánlottak viszonyt helyben 2 fajta lapot:
ASROCK ALiveXFIRE-ESATA2 15,8k és MSI K9AGM2-FIH 19,9k btto áron.
800-as ram melletti 250-es HTT a cél minimum.mit javasoltok? -
Zimezoom
tag
Nem jár Debrecenben valaki?
A #3214-ben szereplőt vennék, el kéne hozni...
(vagy ha többen is vennének, akkor összeszerveznék egy beszerzőtúrát...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
Oliverda #3278 üzenetére
Asrock am2nf3-vsta.
Rosszul mondtam: nem 13x224, hanem 13x246=3198. Megtalálam a módját, hogy 800-on menjenek a ramok, de rendkívül tekervényes volt. ddr667-nek kellett definiálni, a ram ''flexibilitást'' kikapcsolni, majd húzni, és mivel most 3200-on megy, 8-as osztót adott, így pontosan 400-MHz-en (azaz ddr2 800-on) megy. Ha 800-nak definiálom, akkor a bármilyen szorzó:fsb arányokat próbálgatva, ram flexib. ki-bekapcsolgatva sem indul el.
Lényeg az, hogy most atomstabilan megy, minden alapfeszen.
Ram olv, írás, másolás Everestben 8900 környékén, késleltetés 47,5 ns
Ebben sok összehasonlítási alapom csak a saját régebbi rütyvedt gépeim... Ezek az adatok jónak számítanak?
Úgyhogy: -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #3286 üzenetére
Ami annyival lesz drágább mint a lap ára? Az eladott vga+ ram árából meg meglenne a ddr2 ram. Mondom én, hogy nem értem.
-
Gyuri27
félisten
Majd jól nem lesz pénzed a k10-re meg a 7xx-es lapra. Valóban az E2xxx nem drága, de találni hozzá hasonló amd-t, hozzá hasonló árban.
diablo1984: nem én gyártom.
Zoli329: amennyibe kerül lehet is gyorsabb. Persze HERR Z hozott volna 3 gigán ballagó procit. Meg az a lap a 6000+ alá. Na mindegy ez az én véleményem.
A jó öreg dfi, meg a jó öreg nf4 [link] -
Chaser
legenda
Jah, úgy néz ki kipróbálom, hiába vagyok AMD párti, most az intel jobban fog passzolni azokhoz a feladatokhoz, amire kell a gép. Az E2xxx széria ár/értékben nagyon ott van, és elvileg júl 22. intelnél árcsökkentés, ami aug. végére minden bizonnyal minket is elér. De a sempis konfig az megmarad
, igaz, használni nem én fogom. Aug. végére terveztem az újabb gépet, addig még hátha az AMD is árcsökkent újra.
#3212 Gyuri27: nem csak ezt, pénteken is eladtam egy AMD konfigot, direkt a vevő kérte, pukkadtak is a szervízesek -
Oliverda
félisten
válasz
szab.tam #3275 üzenetére
Pontosan milyen alaplap?
13x224?A szorzód totál felesleges birizgálni, rakd vissza a default 15-re. A RAMokat meg rakd 800-ra. Ilyen opció csak van már a lapban....
Amúgy meg:
Advanced menüpont
Memory Clock
This item can be set by the code using [Auto]. You can set one of the
standard values as listed: [200 MHz (DDRII 400)], [266 MHz (DDRII 533)],
[333 MHz (DDRII 667)], and [400MHz (DDRII 800)].
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
-
szab.tam
nagyúr
Megvan, beraktam, tesztelgettem.
6000+@3224Mhz alapfeszen, gyári hűtővel (13x224). Orthos is megy hiba nélkül!
De a 800-as ramjaimat meg leosztja a cpu-ból magától 10-el 322-re (645MHz)és a biosban még mindíg nem találom, hol lehetne az osztót lejjebb venni, mondjuk 9-re.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #3261 üzenetére
ninc tv out....
dvi-rca alakítót viszont relatíve egyszerűen lehet találni, könyebben mint dvi-hdmi átalakítót -
szab.tam
nagyúr
Azért thx. a HT szorzót megtaláltam: egy külfüldi topicban volt 2 sor, amiből kikövetkeztettem.... De nem aprózom el: megyek veszek egy 6000+-t... felrántom 3.4-3.5-re, és tetszik, nem tetszik, azt már visszaoszthatja a fix 9-el, a ramjaim meg fogják közelíteni a 800-at... Hacsak ki nem találja, hogy akkor 10-el oszt...
-
HERR Z
veterán
-
szab.tam
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3256 üzenetére
Valami bizonytalan eredetű kelet-szibériai sufnimod-ot is kipróbálnék már, csak találnék...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3254 üzenetére
thx!
A századik találat átnézése után kissé konkrétabb javaslatot kérnék... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3250 üzenetére
de elég sok modot lehe találni an eten direkt Asrock lapra.......Asus nem engedi a leányválalatát előzni pedig also katban jobba lapokat készit
-
szab.tam
nagyúr
Hi!
Elvileg alaplapos kérdés, dehát am2 ez is, így hát felteszem itt is:
Nekem egy Asrock am2nf3-vsta lapom van, de a biosától idegbajt kapok. A cpu fesz emelhetetlen. Az fsb-t sem tudom 250 fölé vinni, mert beleakadok a fix 4X Ht szorzóba, és 1000 fölé kerülök. A ramjaimat fix 9 el osztja vissza a cpu-ból, így max kb. 650-en mennek a 800 helyett...
Kérdések - lehet-e állítani, hol, hogyan:
- cpu fesz (most max. 1.35)
- cpu / ram ratio (most fix 9)
- HT link szorzó (most fix 4)
Valószínű, hogy sehogy nem oldhatóak meg az állítások, így igazi segítség az lenne, hogy tud-e valaki valamilyen moddolt, tuningot is támogató bios lelőhelyet? -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #3243 üzenetére
Nos visszatérve a giga cfre. Azért kicsit megéri akkor ha az embernek van már mondjuk egy x1300-a. Mert az alapból 3d05 kb.2700-t megy. A kettő meg 06-ban 2600-t. Tehát ha használtan veszi az ember olcsóért akkor még jó is lehet.
-
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984 #3227 üzenetére
iegn meglehetne oldani csakhát egyenlő lenen a semmivel....ha érted mire gondolok nagyon lelassitaná az egész foylamtot....gyakorlati ahsználata enek a modnak mad ah a fizikát is a GPU számolja..3 fajta számolási mód van CF-ben.és azok azon alapulnak,hogy 2 egyforma kártya van.lasabbat nem éri emg mert visszafogja a gyorsabbat...pl x1950-t x1650-el elméleti sikon összekötve a x1950 visszafokozodna x1650-re...
Elméletileg müködik amit irtam,de gyakorlatban nicns semmi értelme
inakbb beleteszik x4-s foglalatba a VGA-t mert tötbbet ér... -
#PeTeY#
aktív tag
válasz
diablo1984 #3237 üzenetére
[link]
Nem ütött félre semmit HERR Z
Én is szemezgetek ezzel a lappal, de nem igazán tudom, hogy milyen, mert még nagyon új. Bár lehet amd chipset-re kéne váltanom nekem is.
Szerk.: elírások
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #3233 üzenetére
Ő akart t-s biostart. Az meg gyárilag ekkora.
ronson: ez most nem komoly. Ugye? Mert kár lenne, ha igen.
HERR Z nem ezt érdemli! Ez nem a helyesírás totyik! Szerintem.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #3231 üzenetére
Ezt nem értem.
Kettő x1300 volt az egyik a 4x pcie a másik a 16x pcie-ben, és akkor azt 8x-an kezeli. -
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #3223 üzenetére
x1300pro volt a kari, de a lapon nem x1250-en van, mert a képen meg két x1300-as...
jó lesz ez az amd fajta chipset, legalább már nem egy vagyon mint anno az ati féle....
azt hiszem most van utoljára nforce chipsetes lapom, habár nincs vele bajom, de ez olyan mint az intelnél az intel chipsetes lap a bika(mondjuk mostanság az nforce is beerősített...) -
ronson
őstag
Biostar T szériás amd-s lap lenne a faxa csak azt meg égen földön nem kapni.
-
diablo1984
veterán
aha, már értem! és akkor a teljesítmény arányában ossza meg a lap az adatokat a 2 nem egyforma kari között? vágom én! teljesen lázba jöttem ettől az amd chiptől, mondjuk kerestem is olyan integrált vga-s cuccost, amin van tv-out, de nagy gyártóknál olyat találtam eddig(nvidia 6100-as lapoknál) hogy ha tv-out van akkor a d-sub-ot el kell felejteni....nem értettem akkor sem, hogy miért..
-
ronson
őstag
válasz
diablo1984 #3225 üzenetére
mert van egy faxa Medion matx házam aztán abba építkeznék, meg jó lenne az iont vga is mert arra most nincs pénzem, meg lehet nincs is rá szükségem.
-
ronson
őstag
válasz
diablo1984 #3220 üzenetére
Ha nincs a tv kivezetés a laphoz és az alaplapi tőkhöz csatlakozva nem kell semmilyen plusz áramkör, akkor nagyon egyszerűen lehet barkácsolni hozzá.
-
Gyuri27
félisten
válasz
-
ftc
nagyúr
válasz
nem kell 2dc PCI-E foglalat a CF-hez ez nem SLi,hogy csak azonos cuccokat lehet összerakni...
CF itt
az egyik intVGA a másik pl egy X300 és voala CF
megyek tovább
hogy apitlibe leht AMD fronton memoriaára háklis?
int mem vezérlő van ha az egyik lapban ne eszi meg akkor a másikba se fogja ...
[Szerkesztve] -
ronson
őstag
Igazábol az előző lapom s754 Asrock K8UNF3 volt nagyon szerettem mert simán vitte a 300fsb, csak most platformot váltok és nem tudom mire építkezzek.
Abit NF-M2S, ez milyen lehet? Az abit oldalán ennél a lapnál nem volt feltüntetve a Softmenü, tehát akkor nincs is benne? -
-
diablo1984
veterán
a jetwayben meg csak dísznek van! ugyanott vagy vele, csak ez a jetway ez mégszarabb! csak márkás lapot vegyél, mert én is a lapon akartam spórolni, és úgy lett jetway-em! hát megbántam mint kutya ami 8at fialt! én is pont msi lapot cseréltem a tunning hiánya miatt, de rosszul tettem! sokkal jobb egy olyan lap amibe nem építenek tunninglehetőséget, de jó, mint ami tunninggal kecsektet és közben meg egyáltalán nem húzható, finnyáás a ramokra, szóval gagyi...
-
ronson
őstag
válasz
diablo1984 #3217 üzenetére
csak az a baj hogy mindenképp mATX lap kell
méztem az MSI K9AGM2-FIH lapot is 13800ft-ért qurva jó felszereltséggel, tv kimenettel, csakhát nincs benne tuning opció
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
akkor csak az egyikbe felébe dugod bele, és annyi, megy úgy is! de én lebeszélnélek a jetwayről, mert annyival nem lehet olcsóbb, mint egy abit lap, de tunningba sovány, meg finnyás, meg nem egy hatalmas márka! nekem 775-ös lapban volt jatway, de már a nevétől is kiráz a hideg, annyira szar volt! akármit állítottam rajta, sípolt mint állat, tunning=0, és még finnyás volt a ramokra is! ha olcsó és jó am2-es lap kell vegyél abit kn9-est vagy kn9s-t!
-
ronson
őstag
Jetway alaplapot akarok venni, de néztem hogy azokon 8 tűs ATX12V csatlaokzó van, amíg az Aerocool tápomon csak 4 tűs. Akkor ezt most hogy tudnám használni?
Esetleg valaki tudna valami tapasztalatot írni a Jetway M26GT3-SP lapról? -
Zimezoom
tag
Gigabyte AMD MA69G-S3H VGA 15 456.- Ft, igaz rendelésre (de vajon tényleg?)
[link]
Amúgy ez a lap az integrált VGA ellenére is jól tuningolható? -
Gyuri27
félisten
[link] igen rövid hirecske.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #3206 üzenetére
Jól néz ki ez a giga lap
Bár az árából faraghatnának kicsit..de nem vészes így se.
-
Veron
addikt
válasz
diablo1984 #3158 üzenetére
köszi a választ!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
<cafat> #3204 üzenetére
Az Intelnek sem volt szüksége DDR2-re, csak valamivel vakítani kell a laikusokat.
A memóriagyártóknak meg azért kell a váltás, mert különben még mindig DDR-t használnának a népek, max. az 1GB mellé vettek volna még 1GB-ot, ez nekik nem biznisz.
2-3 év max. CPU-cserével is.
Ebben a software-fejlesztők játszák a legnagyobb szerepet, lusták rendesen elvégezni a munkájukat (tisztelet a kivételnek), ezért avulnak el egy-másfél év alatt a PC-k. Ha megnézed konzolon meg van kötve a kezük, képesek is egyre szebb játékokat írni ugyanarra a vasra. Persze jönnek azzal hogy PC-n túl nehéz optimalizálni, mert nem egyfajta hardware-re kell megírni a programot, csakhogy konzolból is van ált. 3 féle, a legtöbb játék min. 2-re megjelenik, a PC-nél is csak 2 VGA-gyártó ill. CPU gyártó van, utóbbiak esetében már nem is nagyon kell külön optimalizálni. Meg legyünk őszinték, a DirectX-es játékok az utóbbi években még alapvető optimalizációkat se nagyon tartalmaznak, nemhogy gyártó, ne adj' Isten modellspecifikusakat... -
<cafat>
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3202 üzenetére
kössz márértem
azt vágom h nem lett volna am2 intel nyomása nélkül, mert az amd 939 ddr1-el vezette a piacot, és a kategóriában azonos intel procik nem tudták leverni az amd-ket.
ezért az intelnek szüksége volt a ddr2-re h tovább tudjon lépni, és az amd meg csak kényszerből követte, hogy ne maradjon le, és most jelenleg az intel vezeti a piacot, de remélem ddr3-nál visszaáll az amd vezetése, bár kétlem, mert most is csak kényszerből követik az intelt
ezért nem értem hova ez a nagy rohanás!!!??? a mostani pc-ket sokkal tovább lehetne használni mint amennyi az ''élettartamuk'' én kb 2-3 hónapja vettem a gépem de már fél év mulva elavul, pedig sztem 3-4 évig simán kitarthatna egy vga cserével, + rammal -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
<cafat> #3200 üzenetére
Az a jó az AM2+-ban, hogy támogatja a HT 3.0-t és a PCI-E 2.0-t, ill. képes a CPU részegyséegit külön táplálni, így összességében valamivel kevesebbet fogyasztanak a processzorok AM2+-ban mint AM2-ben. (vagyis emiatt szinte biztos hogy nem lesz érdemes alaplapot cserélni)
Az AM2+ CPU-k működni fognak AM2-es akaplapokban is, ez azért jó, mert így nem kell alaplapot cserélned az új CPU-k miatt.
Az AM3-ra azért lesz szükség, mert az Intel már most elkezdte erőltetni a DDR3-at, az AMD pedig ugyanúgy kényszerhelyzetbe fog kerülni, mint amikor a 939-et ki kellett vonni. Ha az Intel és a memóriagyártók nem kényszerítik a piacra a DDR2-t, akkor az AMD-nél az AM2 kimaradt volna.
Az AM2 és az AM2+ nyilvánvalóan lábkompatibilis lesz, különben nem lehetne AM2 lapba AM2+ CPU-t helyezni, ha lesz is 1-2 láb eltérés, az csak azért lesz, hogy az AM2-es CPU-kat ne lehessen AM2+ lapba tuszkolni, gondolom ez nem lesz megengedett. -
Gyuri27
félisten
válasz
<cafat> #3200 üzenetére
Az am2+ más proci lesz mint az am2. Nem lesz egetverő a különbség, de más lesz. Más lesz a gyártás technológia, a hő termelés, imc, a ht...stb. Az am3 meg még messze van.
Most úgy néz ki, hogy am2-es lapba bios fissités után ''butitva'' megy az am2+ proci.
Az am2+-ba nem megy az am2-es proci. Az am3 proci megy az am2+-ban.
Mondom ez a mostani felhozatal. Bár lehet, hogy ez változik mert annó a kompatibilitás nem így indult. Tehát az amd-n kívül ezt nem igen tudja senki.
Ha emlékeim nem csalnak a lábakkal is lesz valami kavar.
Ha butaságot írtam, majd kijavitanak.
[link],[link],[link],[link] hirtelen.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest