- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
tepertő1992 #1887 üzenetére
Nem azon múlik ki milyen tag. Nézd meg a pl. addikt-t, őstag társakat ők sem teszik. Esetleg írd be az adatlapon az aláiráshoz. Használd az off-ot is.
-
Gyuri27
félisten
-
ftc
nagyúr
megvan a Biostar lapom
5-t kapot Szlovákia és enyém az első....lehet egész közép EU-ban -
Ikol
csendes tag
válasz
Gyuri27 #1883 üzenetére
Szia. Köszi szépen a választ. Ahogy néztem ilyen abit lapot lehet venni boltba 19900ért sztem ez korrekt ár érte. Remélem nem lesz vele gondom, az az igazság, hogy abitom még nem volt.
Egyszer ezt is ki kell próbálni!
Mit értettél azalatt, hogy nem igazán lehet tuningolni? Azért valamennyit csak lehet. Nem szoktam tuningolni + egy ideig nincs is értelme sztem egy 4200+ x2 est tuningolni, de ez az én véleményem. de azért nagy lesz a kísértés
Köszönöm a tippet is a procira, de most megint kezdek elcsábulni mert találtam 4600+ X2 BOX - t 28k ért 1év garival. Remélem nem csak elírás. -
tepertő1992
csendes tag
ja bocs mégse csak az alaplapom árát néztem SORRY az új is 20 erről én lemaradtam
pedig én még 40-ért vettem -
bnss
veterán
válasz
tepertő1992 #1884 üzenetére
Szvsz ezt fejezd be, nyiss egy bazárt és ott hirdesd meg az eladó cuccaid.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
tepertő1992 #1884 üzenetére
Egy ez nem az apró. Kettő 17k az uj.
-
tepertő1992
csendes tag
Helósztok! van 1 nyáron vásárolt garanciális sAM2 AMD Athlon64 2x3800+ majd visszaszerzem a boltból a dobozzát
! kb 20e Ft-
-
Gyuri27
félisten
1865-ös hsz. Nem tuning ideál, de nem is azt keresel. Ha lesz uj catalyst a teljesitménye is jobb lesz. Sajna 690-n nincs abit. A brisbane magos procikkal lehet némi gond, de azt egy bios frissités megoldja.
Procira mennyi a keret? A 4200+ helyett a 4000+ ajánlom BandiT-nál 21K + 3,5k az AC freezer. -
Ikol
csendes tag
Mi a véleményetek a kolléga Abit ajánlásáról?
Valaki, más véleményen? -
Ikol
csendes tag
válasz
Oliverda #1878 üzenetére
Olvasgattam én Asus meg Msi lapokról, azok nem igazán szeretik az X2-es procikat. Lehet, hogy nem így van én ezt olvastam itt a Ph-n róluk.
Abitot még nem néztem, mert meguntam a fórumok (ASUS , MSI)több 100 hozzászólásának olvasását.
Nekem olyan lap kell amit , ha megveszek , beleteszem a procit + a ramokat és hiba nélkül megy. Az igazat megvalva láma vagyok gép terén (a nagy többséghez képest itt a Ph-n) és Abitom még sosem volt. -
Ikol
csendes tag
Sziasztok!
Remélem ti tudtok nekem segíteni. Egy 4200+ X2 vagy egy 4600+ X2-es procit akarok venni alaplappal. Ez eddig biztos. Azt nem tudom, hogy milyen lapot vegyek alá. Sokat olvastam itt a fórumon a lapokról, de mindnek van valami hibája az X2es procikkal.
A segítségeteket szeretném kérni, hogy olyan 20k-22k-ért milyen lap lenne a legjobb választás?
(U.i.uningolni nem akarom a procit, nekem csak egy betonstabil rendszer kellene.
Ja és GEIL 2x512 800Mhzes ramok mennének mellé, vagy ha javasoltok valami jobbat helyette hasonló árba) -
ftc
nagyúr
válasz
greatchaos #1875 üzenetére
elméletileg az F3 rev-t lehet huzni mint az állat....az F2 rev az olyan köztes....de eddig mind ment 2,66Ghz-n...
F3 rev 2x 1M L2 illetve X2 3800EE is elméltileg az...
Többiknek haver kezében az alaplap és dögnehéz szerinte ...ez az egyik alaplap ahol VFA,DVI,HDMI kimenet is van
Ehh most nézem az árakt
koronában irom
AMD Athlon A64 3500+ 64-bit EE (45W) Orleans BOX socket AM2 2641SK
AMD Dual-Core Athlon A64 X2 3600+ EE (65W) 64-bit Windsor BOX socket AM2 2570SK
AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4000+ EE (65W) 64-bit Brisbane BOX socket AM2 3427SK
AMD Sempron 64 2800+ Manila BOX socket AM2 1170SK
totál nem érdems venni 1 magos CPU-t és ezek az árak még csökenek is..és ebből is látni,hogy AMD megszabadul az egymagos CPU-tól...
[Szerkesztve] -
greatchaos
addikt
sztetek meddig lehet majd nyúzni /tapasztalatok alapján/ a ma vásárolandó x2 3800+ processzort?
várom a válaszokat
mod: valami asrock lapba lesz, nforce chippel
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Posta 730 ft, bolti ára 20k körül van. kicsit kerekíthetünk, 13.5kért országon belül bárhova a tied postával együtt
Jah van hozzá procim is ha kell, 3200-es semi, de gondolom az úgyse kell
Amúgy nekem se sietős, dobom fe lapróba. És pontosan az m2n típusú van meg nekem, normál ATX lap, GB lan, 4 sata 2, 1 pata, stbstb.
szerk: #1870 ftc :a kis amd chipes asus, ahhoz helyi kiskerben hozzájutok, most vettem ddr3-as7300gt-t is, adom is el, nagyon jó kis kai, kb a negyedét /se/ használom ki, meg valszeg eladom az lcdmet is, nincs időm mostanában gépezni, aztán meg jöna nyár, meg vannak még vizsgáim blabla..rájöttem hogy úgyse játszok, akkor meg minek erőmű
csak net, meg néha film, gameket meg csak a gt-vel is +néztem, egy se tetszik...
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Nálam 280 FSB simán +volt
Tovább még nem volt időm tesztelni, jó kis stabil lap, és a chipset még tuningnál is csak kézmeleg.
De már +van az utód, szóval ha érdekel viheted, 13k+postaktsg, 6 hó gari biztosan, dobozok, kanócok stb.
szerk: dec-emberben vették, max 1.5 hónapot ment eddig.
[Szerkesztve] -
citkar
addikt
egy kérdés
olvastam korábban arról h am2+ foglalat,ami ebben abban eltér madj az am2-től
demár nem melékszem h miben
vki tudna kis felvilágosítást adni? -
ftc
nagyúr
holnap kezemben a lap lehet beüzemelem este...bár csütörtökön biztonság védelmi vizsgám...
-
Gyuri27
félisten
Teszt [link]
-
citkar
addikt
végre árcsökkentés : o )))))
-
paleinho
senior tag
válasz
h0o2a7j6 #1861 üzenetére
ez a DFI egy nagyszerű lap, csak az ára
TTS-nél biztos lehet kapni, de ennyi pénzért már inkább Asus m2r32-mvp, vagy MSI K9A Platinum, mindkettő lapon 2db x16 pcie slot és passzív bordák
egy szó mint száz nagyszerű lap, annyi biosbuherálási lehetőséggel, hogy kell pár nap mire kiigazodik az ember -
paleinho
senior tag
válasz
h0o2a7j6 #1855 üzenetére
300 felett, mostanság elég sok lap képes menni, de ugyanazon tipuson belül is előfordul hogy egyik példány képes rá, míg a másik nem
Biostar Tforce 550
DFI Infinity NF UltraII-M2
DFI lapok általában jól bírják a tuningot, gondolom az összes infinity és lanparty lapjuk képes a 300 htt elérésére
MSI K9n4 sli
MSI K9N-SLI Platinum
MSI K9A Platinum
Asus m2r32-mvp
Asrock ALiveSATA2-GLAN (állítólag ez is képes rá, Templomegere fórumtársnak is egész jól ment igaz nem 300-on, de közel hozzá)
ez csak néhány tipus volt így hirtelen, körül kell nézni a piacon megvenni a legolcsóbbat és adni neki egy próbát
a mostanában divatos brisbane procik közül a 3600+ nak kell csak a 300 feletti órajel a 3GHz-hez, tehát ha a szorzót nem csökkented előbb eléred a procid végét mint az alaplapét. -
h0o2a7j6
tag
Tudnátok ajánlani olyan lapot, ami nagy valószínűséggel tud 300-as esetleg e feletti EC-t?
ahogy nézegettem, a low-end és high-end kategóriában vannak csak ilyen lapok!
pl: NF-M2 nView vagy a másik véglet: M2N32-SLI Deluxe
ezeken kívűl mely lapok lehetnek/vannak még 300 felett? -
ftc
nagyúr
válasz
Szakadék #1853 üzenetére
pill mndok árakat a PH!-ról
AMD, Athlon 64 X2 4200+ Processor BOX, soc. AM2 - Windsor 23 615 Ft
AMD, Athlon 64 X2 3800+ Processos BOX, soc. AM2 - Windsor 19 760 Ft
Hitachi HDT725032VLA360 320GB, SATA300, 7200rpm, 16MB, 24x7 17 873 Ft
DDR2 PC6400 800MHz 1024MB GEIL VALUE KIT 17692FT
1024MB DDRII 800 A-Data 2év van rá neki irva de tudomásom szerint a gyártó életartam garit ad
2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 29 035 Ft ez biztos megy dualban
VGA vagy X1650XT HIS olyan 31K körül mozog vagy Sapphire X1950GT és az 33-34K körül mozog a teljesítmény a 2.-nál sokkal nagyobb...
ez BandiT-tól van...megnézném még hammon,z0ty,hardware...stabil AM2-s lapjai vannak jetway néven.és jó ramjai...jobbak mint Adata és Geil
üdv ftc -
Gyuri27
félisten
válasz
Szakadék #1850 üzenetére
Az árak jónak tünnek. Ha nem akarsz sli-t ez a deszka felesleges. Talán ez jobb asus m2a-mvp. Ha a paraméterei megfelelnek. Illetve a vga [link]. Jobb a minősége, jobb a teljesitménye. A hdd pedig samu [link] 3 év az 3 év.
A ph-n (bazárok) érdemes szétnézni. Lehet talán ólcsóbb. Akkor a ram is ultra ennyiért.
ftc: megelőztél.
[Szerkesztve] -
-
Szakadék
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, de ez tünt a legszimpatikusabbnak.
Szóval, szeretnék venni egy gépet, de kérnék előtte véleményt róla. (sok géppel szívtam már meg) Lehet kritizálni keményen, egy a lényeg a végén az ár.
Ezeket néztem ki:
CPU: AMD X2 4200+ 24.600.-
DESZKA: Asus M2N-E sli (NForce 570 SLI) 21.360.-
RAM: 2x1GB DDRII 800MHz Geil (nem ultra) 31.800.-
VGA: Inno GeForce 7600GT 256MB GDDR3 29.280.-
HDD: 320GB Seagate 7200rpm SATA2 19.920.-
Ez így lenne 126.960 jó magyar forint. A gép arra kéne, hogy elfusson rajta pár játék, de leginkább gyors legyen és gond nélkül tudjon futtatni több alkalmazást egyszerre (pl. net, dvd írás, msn, ilyesmi)
Ha valamelyik összetevő gyenge és árában van jobb, akkor kéne a segítség.
Köszi előre is!! -
ftc
nagyúr
csütörtökön kezembe lesz a lap a Biostar elméletileg van nekik raktáron az egyik eladó szerint ...
akkor pőnteken beszerelem..képeket készitek és irok róla a logban mivel ugyse lesz ilyen sok mindenkinek -
Gyuri27
félisten
Úgy gondolom ez mindennek a teteje [link]
-
Gyuri27
félisten
Na de miért???
Mégis csak van a nv pr-ban valami. A gyártóknak miért éri meg ide hozni az nv-s deszkát. Az amd-t meg miért nem. Miért nincs (most, hogy chip-proci-vga) amd kelet európai v közép-kelet európai képviselet? Azért ebben az amd-nek fejlődnie kell. Tanulhat az inteltől és az nv-től.
Látod ha gyártatnának deszkát saját néven legalább azok eljutnának ide. -
Gyuri27
félisten
Tudom, hogy nv-s. Sajna szerintem az nv-nek valahogy mégis van valami a tarsolyában. Lásd jet deszkák.
Illetve arra utaltam, hogy a 690-nek elvileg hamarabb kellett volna jönnie. Igy majd jól fogy majd az nv. Mert a marketing meg a pr ütősebb náluk. Valamint sokkal többen ismerik az nv-t az ''átlag'' felhasználók. -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi a láma kérdésért, de abszolut nem vagyok képben amd-s téren, és nincs kedvem átnyálazni az egész fórumot...
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy az AM2-es lapokra felmennek az s939-es hűtők is, teszem azt egy zalman 7000cu-t rá lehet rakni?
Előre is köszi!
Üdv. -
ftc
nagyúr
RD790 ..szivárognak az infok az új chipsetről AM2+ alá
-
ftc
nagyúr
MCP 65 chipset from a sötét oldal...
[link]
a lapon ami bejön,hogy fent a memória foglalatok...IDE csatlakozó nem jön be...Dual bios felesleges plusz... -
ftc
nagyúr
nincs bót
én 7,8-al számoltam HUF/SKK átváltással....ha 7,20-l számolok amiért nekem adják akemény valutát akkor olyan 18K-ra jön ki....nekem ez annyba fog kerülni mint az Asrock lapom...igaz itt nem adnak 4 sata kábelt,se vastag könyvet se plusz USB kieget...
de van rajta DVI,D-sub,HDMI kimenet...VGA...
biztos jobb lesz mint Asrock mindenben...egy valamiért fáj a szivem a Sapphire után az a PowerDVD...de azért nem adok ki min+ 15K-l többet...
meg fehér nem fehér zárt házban 8...csak a tudat lenne más,hogy mégis Sapphire lap ujra a gépemben..tuningban nem sokkal jobb biostartól és ugye az a pár Mhz biztos nem lesz elég amit nyerhetnék a Sapphiral...ha kell a sebesség....
Végre készül az utolsó gép....2 évig nem lát uj vasat ...mert az én pénztárcám bánja a sok vasat....a köv váltás 8/16 magnál vagy remélem egy uj architekuránál ami leváltja az X86-t...
tudom most jön ki igazi 2 magos AMD-nél de arany árban lesz...és mivel látom sokszor mennyin fut az X2 ...tudom,hogy nem használom ki 100%-ban a procit de ha 2 évet ki akarok huzni vele vagy többet akkor kell... -
Dexar007
veterán
kup
-
Chaser
legenda
Az 2600+, ez meg 3200+
Ez tudja a c''n'q-t, az nem tudja
Ez am2, az 754
754-es lapból biztos nem jön már ki amd chipes, am2-esből meg jön
Ez is majdnem új, 2 hónapos, 9-10 hónapig garis, és engednék is az árából ha te is engednél, a 3600ast 16k alatt kapom újan
Adnád a procid, én adnám az enyémet, meg 8k-t mellé..ha megfelel akkor bótolunk, ha nem felel meg, akkor nem
szerk:#1826 citkar: 20k-t én se adnék egy lapért, de legalább ha ftc kollega leteszteli, megtudjuk, érdemes-e megvenniAz ára meg csak lemegy előbb-utóbb
[Szerkesztve] -
citkar
addikt
várjuk bizony azt a biostar lap tesztjét
ha olcsóbb lenne rendelnék si tőled,de már írtam asszem h 15 körül van ahatár mait kaidnék érte -
Chaser
legenda
Azért, mert az AMD már gyárt chipet is a procijához, attól még az nv nem mondta hogy ejnye-bejnye
sőt.. de ott van az intel is, az is gyárt lapokat, ahogy a lapokat nézem, még egy gyártó sem mondta nekik, hogy ezért mi kiszállunk a biznicből
De hagyjuk ezt, ez nem gazdasági totyik
BIOSTAR TA690G: errél meg várom a tapasztalataidatHa útős cucc, akkor TF550 helyett ilyet veszek
-
Gyuri27
félisten
Pont azért kellene gyártani: mert proci-lap-vga-chipset (halálos kombó) és minden haszon az övék. Igy szépen egyben vásárolva meg jó olcsó lehetne. Talán meglehetne győzni egy gyártót a lapok kizárólagos gyártására v fuzionálni (amd tervezés, chip), persze nem valami gagyit. Nézd ott van a sapi 690-n 100euróért, mégis ha lehetne itthon kapni sokan vennék ám. A képlet alapján lehetne drágább is, ha jó a minősége.
Az intel is gyárt lapot (v gyártat) mégis elvannak valahogy. Nem is értem!? -
ftc
nagyúr
BIOSTAR TA690G ez érdekel valakit?
20K tudok szerezni ...
remélem 2 hét mulva itt nálam -
ftc
nagyúr
egy akkor először is felvásárolni egy gyárat azt irod...
miből?bevezetni egy uj márkát..miből? a többiek honnét veszed,hogy nem hagynák abba az AMD alapú alapok gyártását...ez öngyilkosság lenne...nincs akkora nyereség az alaplapokon,hogy megérje nekik...lásd a többi gyártót is...már lassan mindent gyártanak..azt várom mikor lesz pl MSI kötél....
a másik a globalizácio ellenesek -
Chaser
legenda
Hát jah
1 példából nem kell azért kiindulni..én egy próbát tennék
Mivel többek között elektroműszerész is vagyok, így azt tudom mondani, egy olyan cég, amelyik tud cpu-t és hozzá chipet tervezni, annak egy alaplap nem fog problémát okozniGondolom elég jól ismerik a procik minden egyes lábát, ugyanez vonatkozik a chipsetre is, talán szépen összekötözgetni sem lenne olyan nagy feladat egy lapon
Terveztem anno managercalculatort
papíron
nem nyáktervező progival
Sztem nekik is menne valahogy, és akkor elmondhatnák:
AMD: processzor, chipset, vga, alaplapDe mondom ők tudják..én +lépném a helyükben egy próba erejéig biztos, ha más nem is
#1812) citkar : véleményemet pár sorral fentebb leírtam, és +lepődnél milyen kevés új ember kell egy alaplapgyártósor üzemeltetéséhez..aztán ha beválik, akkor kellene olyanokon törni a fejüket, hogy több 10 v 100 gyártósort beindítsanak /logisztikus is vagyok/
-
citkar
addikt
abban iagazd v h nem jól fogalmaztam,nem feltétlen bonyolultabb,egyszerűen más...más szakértelmet kíván,ők nem ahhoz értenek,szerintem,nem lehetetlen mait mondasz,cska az teljesen más irány,ahhoz sok új ember gyár kell vezető meg midnne,én így gondolom
csináják amihez értenek
ja és csökkentsék az árakat : o )
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Sztem nem komplikáltabb egy alaplap gyártása, mint egy procié vagy cipé, ha azokat meg tudták tervezni, talán már egy lap sem lenne hozzá olyan megterhelő a mérnököknek
De ők tudják..
szerk:#1803) Matthew: nf405 single chip: a vga+ a déli híd egy chipben van, az nf405 8x-osan kezeli a pcie16-ot, ami megfelelő még, bár 8800gts-hez valszeg már kevéske lenne. Volt aki nagyon dícsérte ezt a lapot, volt aki 5-öt visszavitt belőle mert hibás volt, ilyen áron már kapsz ati chipest is..a döntés a tied -
Matt-OPT
aktív tag
Abit KN9-rő vélemény? Az Ultra miben jobb, Megéri a +5k-t?
-
paleinho
senior tag
csak 99 USD, nálunk meg kapni is alig lehet
[link]
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Giga 690 am2 [link].
-
citkar
addikt
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Abit NF-M2S lapról tudtok nekem mondani valamit?
Ez az: [link]
Ez az NVIDIA® GeForce®6100+405 single chipset milyen?
A cél az olcsóság, egy stabil esetleg kis tuningos lap lenne. -
Chaser
legenda
Sztem az igazi az lenne, ha már az AMD gyárt procit, mostmár chipsetet is, kiadhatnának egy saját deszkát is
Gondolom ha cpu+chipset gyártás megy nekik, ez se lenne olyan megterhelő feladat a mérnököknek, én legalábbis egy gyártósor erejéig elkezdenék gyártani deszkát is a helyükben..bár ők valszeg nem így gondolokoznak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest