- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Léghűtés topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollins
őstag
Hm, van a Gigabyte M61P-S3 laphoz phenomos bios. Lehet érdemes lett volna kivárnom...
-
rollins
őstag
Ja, csak nem minden giga laphoz van. Teljesen logikátlanul, az egyikhez van, a másikhoz meg nincs, pedig ugyan azt a chipsetet használják. Nem kerülne nagy erőfeszítésbe másikhoz is kreálni. Részemről giga is bekaphassa. Abit-nál meg sokkal rosszabb a helyzet, 1db laphoz sem voltak képesek csinálni. Asrock hogy a fenébe tud szinte minden am2 lapjához? Köszönjük szépen, kb ez lett az am2+ kompatib. Amúgy, annyira nem hiányzik, phenomok milyensége miatt, csak jó lenne már most látni, mire számíthat az ember a lapjával kapcsolatban.
-
rollins
őstag
Eddig csak elvétve találtam fórumokon írást lapról, ott nem panaszkodtak rá, inkább pozitív véleményük volt, igaz ez csak 2 embertől eddig. Az am2 -es MSI lapok állítólag nem sikerültek valami jól, de ha ennek nincs nyűgje, akkor a 21k körüli árával bestbuy is lehetne. cpu-nak, ramnak adható elég fesz ahogy olvastam. Arra lennék kíváncsi mennyi max cpu clock ("fsb") -t bír a lap és mennyire melegszik. Nem biztos hogy veszek, meg nem tudom lesz e a lapomhoz phenomos bios, meg az RS780 is jön majd talán nemsokára.
-
rollins
őstag
Ja 800-on (persze ez az osztótól is függ), legalább nem kell aggódni a tuning miatt. Lapodhoz van már phenomot ismerő bios ha jól látom, azzal sztem menne 1066-on, de oda gondolom phenom cpu is kell, hogy tényleg kb. 1066-on menjen alapból. (*azt sem tudom phenom miből képzi a ram sebességét)
-
rollins
őstag
Igaz németül, de itt vannnak, hogy állnak az am2 lapok Phenom ügyileg.
-
rollins
őstag
válasz
diablo1984 #6043 üzenetére
Aha, csak ha az a windsor F3, akkor jobban megéri, nem beszélve hogy a G1 -es brisbane lassabb.
-
rollins
őstag
Itt írják hogy lesz k10-es bios jó pár Gigabyte laphoz is, de én nem látom a gigabyte oldalán
(meg iszonyú lassan jön be). Már azt hittem tojnak rá. Bár a teszteket nézve, lehet most már tök mindegy. Az nForce 590 lapok most kimaradnak.
-
rollins
őstag
Hah, megint megy az óra a KTS elemmel, akkor is ha áramtalanítom a leállás után a gépet. nyáron lusta voltam elemet cserélni, de most megint megy, bár kitudja meddig..
Rambovits: Ja, GA-MA69G-S3H -ról néha irogatnak olyat, hogy nem csípi a kingmax-ot -
rollins
őstag
válasz
#65675776 #5385 üzenetére
ventillátor csalakozóról kapcs-ban tapasztaltam, hogy míg az abit nf-m2 nview-n (meghót) volt 1 sysfan, 2 auix fan, addig a mostani giga lapon 1 db sysfan, de olyan helyen (lent) hogy sem az első, sem a hátsó házventit nem lehet rádugni, mert nem ér el odáig, még jó hogy van hozzá átalakító hogy a tápra lehet kötni.
-
rollins
őstag
Kár hogy én már 2x is peches voltam az Abit lapokkal. Nem merek többet Abit-ot venni.
(tudom, tudom, a peches kissebséghez tartozom és ez most senkit sem érdekel
)
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5356 üzenetére
Ajánlom is nekik.
-
rollins
őstag
szerintem is nézz utána hogy linux -szal ne legyen gondja, van akinek előfordult még az asus m2ne, m2n32-sli -vel is problámája hogy fel sem tudta telepíteni. Habár ez főleg a Fedora -t érintette, ahol nem látta a sata hdd-t ha egy sata dvd is volt. sh4d0w leírta, hogy csak át kellet rakni a másik sata konnektorba, a sata 3-ba a hdd-t. Ati meg tényleg kissé tojik a linuxra, rossz pont.
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5227 üzenetére
Vmware vagy az MS Virtual Pc, van más is csak elfelejtettem.. Pl láttam olyat hogy egy rendszergazda Linuxot használt és Vmware -val futtatott Win. XP-t, amivel az ügyfél gépét figyelte ill avatkozott be, ha kell. Otthon én is ki akartam próbálni csak úgy kíváncsiságból
, de mindíg volt valami baja. Lehet külön partíción lévőt indítani, vagy a vmware-val a futó oprendszer alá telepíteni a kívánt másik rendszert és azt indítani. Az utóbbi talán problémamentesebb. Azótá már sokat javítottak rajta gondolom.
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #5013 üzenetére
Ilyen jól mentek a samuk nálad? Sajna a ramok nem bírják a jobb időzítést nálam, igaz más procival még nem volt alkalmam megfigyelni, de sztem azzal se menne jobban. Mikor vettem, még 22 ezer volt 2x1gb, most meg már csak potom pénzért tudnám eladni, így marad ez, ami van.
-
rollins
őstag
válasz
rollins #5008 üzenetére
alap-cl5, 907ram-2720cpu-cl6, 874ram-2620cpu-cl6, Viszont 874mhz ramnál lassabb a memory copy eredmény
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5006 üzenetére
a memory és cache banch-nél alacsonyabb lett a latency a mem, l1, l2 -nél is, igaz nem sokkal (mem 1.5, L1 0.1, L2 0.6 ns-dal jobb)
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5002 üzenetére
cl6 tényleg nem legjobb, de nem tudom everest kamuzik -e, de cl6 -os 904mhz-nél már jobb eredményeket mért, mint 800-nál cl5-ben, szval elég gyanús az everest mérése, bár a winrar benchmark eredmény szinte azonos volt a két beállításnál, persze 904-en már kb 2717mhz-en járt a cpu.
-
rollins
őstag
válasz
ghostie #4989 üzenetére
Készített egy srác (elfelejtettem hogy ki) egy táblázatatot a különböző seb. ramokhoz a szorzó szerint, pl nálad ha 800-ra van állítva a ram akkor a ram valós órajele: 2500/7=357 (eff. 714) , ha 667-ra van állítva akkor 2500/8=312 (eff. 625) mhz -en fog menni a ram. De hogy nem indúl el a biosban 800-ra állítással, akkor ott valami a lap vagy a bios körül lehet valami, vagy nem szereti azokat ramokat a lapod? nem tudom
-
rollins
őstag
Nem semmi hogy lement a régebbi chipsetes am2 lapok ára (már egy ideje). A mostani alaplapom (giga m61p-s3) 13ezer FT a boltban.
-
rollins
őstag
válasz
Andrewhouse #4921 üzenetére
Semmit nem lehet tudni. Decemberre meg kell lennie, de ha az lesz, hogy csak egyik-másik lapra lesz csak k10 cpu támogatás, akkor szopacs. Remélem nem így lesz.
-
rollins
őstag
Pont így van nálam is. Fura, hogy akkor nem áll meg az óra, ha nem áramtalanítom kikapcs után.
Nekem is a legutolsó bios van fent, de eddig nem volt vele ilyen. Más lapom van, viszont ez is Gigabyte. Ha továbbra is szunyókálni fog áram nélkül, akkor ahogy ftc javasolta, elemcsere lesz a vége, de talán majd megpróbálom egy korábbi biossal.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Késik az óra, lehet lemerült az elem? Nyáron vettem a lapot, nem lehet régi az elem. Bios beállításokat nem felejti el, csak időt és nem az oprendszer állítja át.
-
rollins
őstag
Kösz, remélem pci/pci-e -nél nem emeli. Mivel a 2.7ghz -hez min. 1.44V kell a cpu-nak (alap 1.35, de valamiért 1.39V-on megy a lapban) és hogy c'n'q féle dolog is legyen, RMClock -kal meg lehet oldani. Biosban hogyom auto-n a vcore-t, EasyTune-val ''fsb'' emelés, Rmclock-ban pedig 1.4V vcore állítva max terhelésre, ami úgy is 1.44V lesz a lapban és lesz ''c'n'q'' is. Lehet majd a memset progit is kipróbálom majd a ramok időzítésének állítására. Nem fogom mindíg így használni csak ha kell.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Ki használ Gigabyte alaplaphoz EasyTune-t tuninghoz? Arra lennék kíváncsi hogy ilyenkor emelkedik -e a pci/pci-e busz sebessége, mert jó lenne ha fix maradna. Sajna Clockgen-nel nem mutatja (PLL). Ez egyébként egy Gigabyte M61P-S3 , NV 6100-430 lap.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
ZSOOLT2 #4184 üzenetére
[link] 4600+ Windsor közül az F3 steppinges és ha opn-ben CZ szerepel, akkor ez a legjobb, vagy esetleg F2 -es akkor 65W -ost opn ADO -val kezdődik ezt csak azért bátorkodom ajánlani mert ela -nak szerencse vagy nem ,de ezt írta róla : [link], 89W-os F2 -es alig tuningolható opn ADA -val kezdődik, ez nem ajánlott
[link] A brisbane elég felkapott lett a tuningolhatósága miatt, de ennek picivel lassabb L2 elérése mint a windsornak, 4800+ brisbane-ről ezt találtam:[link]
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Megnéztem mennyit ''fsb''-t tud ez a Gigabyte M61P-S3, 280 MHz -ig jutottam, tovább nem akarózik neki, de szerintem így sem rossz (leszámítva hogy melegszik az alaplapi chipset rendesen)
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #3409 üzenetére
Ja
Szerinted pasztázzam újra? Bár nem tudom megéri -e. Amúgy tetszik, eddig. Habár ezen sem vitték túlzásba az ide konnektor számát, csak 1 van, ami nekem szerencsére még elég. Legalább van rajta fireware.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
Balinov #3381 üzenetére
Hát nem az az amd chipes Asus lett sajnos, amit ajánlottál, mert nem volt. Gigabyte M61P-S3 (nF 430/6100) lapot választottam, nem bírtam tovább várni. A cpu-venti szabályozást illetően igaza lesz Vaniliásrönk-nek , tényleg lassan emeli csak a fordulatszámot, nem a legjobb ,de jobb mint a semmi. Az alaplapi chipen lévő alacsony borda meg rohadt meleg, gépizzasztásnál Everest szerint 53-54 fok is volt, idle 41. Az előző kalamajka után, már annak is örülök hogy összeszerelés után elindult az első gombnyomásra. (imádkozok)
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
Balinov #3374 üzenetére
s754 -ben volt Giga k8ns és Asrock k8nf4g-sata2 is, egyikkel sem volt bajom, de azokon nem volt fan control. Abit nf-m2 nview ami elhalálozott (ill. félig hulla, gariban ma cserélem valamire) az egyik legjobban felszerelt matx am2 lap lett volna, ha nem megy tönkre. Igaz az elején is volt vele problémám, nehezen indult be. Matx kéne, Gigabyte GA-M61P-S3 vagy Asus M2NPV-MX közül lesz, de még nem biztos.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #3367 üzenetére
Ezeken a giga lapokon biosban van cpu-fan control?
-
rollins
őstag
válasz
diablo1984 #3362 üzenetére
Egyik sem lesz olyan jó?
Nem akarok többet abit lapot, még látni sem. Selejt fos. Ez volt a 2. abit (egy k7 most meg ez), amivel megszívtam.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Ezeke közül melyik matx lapot?: Gigabyte GA-M61P-S3 vagy Asus M2NPV-MX
(tönkrement az Abit nf-m2 nview lapom) -
rollins
őstag
válasz
Dj Dekko! #2884 üzenetére
ez úgy van, hogy: (ha nem, majd kijavítanak) (meg jó párszor volt erről szó.)
ram:cpu arány 333/200=1.665, a cpu szorzója 12 ezt meg: 12/1.665=7.2072~=7 lett az osztó, aztán 2640/7=377,14 vagyis ddr(2) ~754,2MHz kéne lennie a ram eff. sebbeségének
660-ot nem tudom miért írja -
rollins
őstag
válasz
veinertzsolt #1276 üzenetére
Állítólag nem, talán észre sem veszed. Hogy később mennyire lesz elég, passz.
-
rollins
őstag
válasz
veinertzsolt #1269 üzenetére
-
rollins
őstag
válasz
veinertzsolt #1267 üzenetére
Nem vaok jó angolból , de csak annyit, ír milyen jó meg gyors a pci-e az agp -hez képest, rizsa. A lap oldalán is csak annyit ír hogy Graphics slot.
De ha megnézed a kézikönyvet, amit le is lehet tölteni (manual->.pdf), írja is hogy csak 8x pci-e a vga slot. (Állítólag, szinte nincs is nagy hátrány,a 16x-os -hoz képest.) De azt is írja, ha jól emlékszem, hogy nem biztos hogy fog működni a korábbi Ati vga-kal: pl: X300, X600, stb
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Az Ati chipes Xfire lesz?
Megkedveltem én is az Asrock-ot. Az előző s754 6100 és 410 chipes k8nf4g lappal jó viszonyban voltunk. Igaz most nem az van, főleg a ventiszabályozás miatt vettem az Abitot, no meg az Otes hűtés miatt, meg hogy integrált vga-s. Csak hát sajna az Abit-nak is vannak rigolyái. Gondolok itt arra hogy fagyi után előfordul hogy nehezen tér magához. Még szerencse hogy nem mindíg. Pl. ilyen problémám sose volt az Asrock-kal: Hybrid Booster -
rollins
őstag
válasz
Kovi_Laci #1199 üzenetére
Szia!
Bocs a zárolt témádba való benyögésem miatt, de nem kell újat nyitni, ha van hozzávaló topic.
Legolcsóbb az Asrock matx lapok ( ALiveNF6G-DVI, AM2NF6G-VSTA, ALiveNF4G-DVI) Nem olyan jól felszerelt és nem kimondott tuning lap, mint a komolyabb társai, de megbízható és kevés gond van velük szerintem. Vagy ha nem akarsz Asrockot van még miből válogatni: Abit NF-M2 nView vagy itt amiket írnak: [link]
De nézd át többi fórumot is, hátha akadnak gondok valemelyik lappal.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
Ace Ventura #1153 üzenetére
-
rollins
őstag
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #1126 üzenetére
Gondolod nem szoktam Save and exit -et nyomni?
Sajnos előfordult, már nem is 1x, hogy ha nincs is áramtalanítva, még az 5. reset után sem indul
Bár nem bánnám ha ''csak'' annyi lenne, mint amit írtál. Na majd figyelem a kis hamist hogy fog viselkedni (kezemben egy kalapáccsal)
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
_Blank_ #1119 üzenetére
Mondjuk nálam nem kapcsolt le, ledek égtek és a ventik pörögtek, de ''se kép se hang'', (se boot). Ilyenkor megfordítottam a lapra kötött power jumpert és ha szerencsém volt, elindult. Tápot is cseréltem, akkor is ez volt, vagy mikor fagyi van, akkor is kezdődött a ''móka'' előlről ráadásul a bios beállításokat is elfelejtette. Ezek szerint ez valami Abit sajátosság
Azért ciki nekem is, mert gariztatni vittem a gépet kb. 1,5 hete, de akkor az egyik ram tuti hibás volt, úgy hogy a ramra volt fogva az egész problém. De mikor megint volt ilyen ''nem indulok azért sem'' kedve, akkor elég morcos vagyok rá. Most megy, meg kedvem sincs megint cipelni az egész gépet, ha megint ez lesz, hát nem tudom...
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
_Blank_ #1106 üzenetére
20500 Ft-ért vettem pécsen egy kis boltban, de aszem az volt az utolsó, mert nincs már az árlistájukon.
1 cpu fan, 1 sys fan (ha erre van kötve a cpu venti, akkor megy a ford.sz. szabályozás), és 2 aux fan van.
A 6150 -en csak 2 gamet tolok : BF2 Demo low-medium (inkább low) -on megy 800x600-on (1024x768 -on nem is próbáltam) elég jól, meg egy regi game a Rainbow Six : Raven Shield maxon 1024*768 -onFear, Dark Messiah meg ehhez hasonlók felejtősek ezen, ahogy szokták mondani, mert low-on is élvezhetetlen. San Andreas -t szerintem bírni fogja kis kompromisszummal.
Egyébként cpu-m alapon 1.25V-on megy, kár hogy 11x240 (ht) -hez már 1.4V körül kell kapnia.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
_Blank_ #1102 üzenetére
Nekem is ilyen meg még kutyuska-nak. Nem rossz, cpu fan szabályozás, fireware, tuning, csak parallel port nincs rajta. Egy A64 3500+ van benne 2db 512mb 667Mhz Samsung rammal és eddig 1.4V -on 2640MHz -en, a ram 2.1V-on 750MHz (időzítésre nem emlékszem) ment egy próba erejéig. Egyébként ez a cpu nem EE (35W), hanem 62W ADA3500CWBOX : Voltage 1.25/1.35/1.40V.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Köszi a válaszokat! Csodálkoztam is hogy csak 1.25V az alap a cpu-nál. Na majd próbálkozok...
-
rollins
őstag
Tuning nem nagyon megy. 240 ht -nál már kiakad, de 235 -tel sem stabil. :( Nem tudom egy am2 -es a64 (orleans) 3500+-nak mennyi fesz adható (alap 1.25V) és a samsung 667mhz-es ramoknak?
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #1082 üzenetére
Köszi. Akkor remélem nincs gubanc
-
rollins
őstag
válasz
rollins #1045 üzenetére
Most úgy néz ki megy az Abit conf.. Hibás volt az egyik samsung modul (kicserélték). Egyébként kajálja a samut. Remélem más nem lesz... Habár az Everest elég fura fesz.értékeket ír
3.3 V 3.30 V
+5 V 5.54 V
+12 V 6.81 V
-12 V -2.65 V
+5 V készenléti 4.99 V
Az abit eq szerint minden rendben. : [link]
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
rollins #1042 üzenetére
Azóta vettem egy Delta 350W 24(+4) tűst. Ez samsung chipes ram vagy alaplap problem lehet gondolom. A memtest86+ 1.65 meg hibákat talál. Ráadásul a sata hdd (ami tuti hogy jó, a teszt szerint is) smart adatai szerint leromlott. Mehetek garit intézni.
(na ez nem hiányzott nekem)
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Abit NF-M2 nView -t használ valaki 20 tűs táppal?
-
-
rollins
őstag
válasz
Rolcsi20 #989 üzenetére
Na most olyat kérdeztél amire senki sem mer biztos választ adni
Mert van egy pci-e s939 lapod. Ha azt nézzük hogy a cpu-d, mennyit érthet? 12 hűtővel?, egy am2 X2 3600+ meg kb 34 (boltban még 36k sok helyen) meg lesz egy gyors ddr2 ,akkor talán megéri azt a 25-t.
Neked kell tudni hogy kell -e most vagy később kétmagos cpu.Mert ott van, igaz csak egy maggal, a s939 3700+, amire alig kéne ráköltened. Te döntesz.
46-50 körül már ilyen dx9c vga-kat kaphatsz: X1950Pro, X1900GT, vagy 7900GS -
rollins
őstag
válasz
Rolcsi20 #986 üzenetére
Az előnye? Hát gyorsaságban eddig semmi. A váltás főleg a ddr2 miatt volt (ez van sajna).
Pl: [link]
Reméljük a hír igaz lesz és az új cpu-k am2 lapokkal is menni fog. Ha nem így lesz, hát akkor kenjék a hajukra jó vastagon.
Egyébként a az am2 X2-esek már ki is használják a nagyobb ddr2 sávszél.-t, 800MHz -es ddr2 ramokkal gyorsabb mint az s939 X2-esek, singel core-nal sem hátrány gondolom.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
kutyuska #969 üzenetére
Tehát van NF-M2 nView -d? (Elírtam, az gf6150) Elég jókat írtak róla, tuning is mehet benne szépen állítólag. Erről az audió csatiról nem tudok semmit. (Hogy én mire fogok fejleszeteni, az sok mindentől függ, főleg: $, hogy maradjak am2 -nél vagy Intel legyen... ennél nagyobb gondom ne legyen :) ) Ja, jó kis lap a k8nf4g
ftc: bocs, nem olvastam vissza
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Abit NF-M2 nView hogy tetszene?
Tudom volt róla már szó, sztem egyik legjobb am2 matx lehet. (gf6100/nv430) jól néz ki, elég jó felszereltségű, aranyos, kicsi, szép, softmenu, stb. csak parallel port nincs rajta ha jól tudom.
[OFF]Valahogy szimpatikusak lettek ezek a matx lapok, mióta kipróbáltam az Asrock k8nf4g-sata2 -t[OFF]
Látom nem köl, te tudod...
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Köszi a tippeket. Szó ami szó, nehéz döntés.
-
rollins
őstag
Már én is olyan vagyok mint egy kisgyerek. Nem tudom érdemes -e lecserélnem a s754 -es rendszerem am2 -re. Csak attól tartok, pl 3 hónap múlva már ennyit sem fog érni a mostani s754-es cuccom. Meg sajnálni is fogom a mostani Kingmax H-c ramjaimat, hogy meg kell válnom tőle. A baj nálam is a pénz, ami kevés sajnos, (ill. nincs)
. A beszámított cuccaimból egy Asrock AM2NF4G-SATA2 vagy ALiveNF4G-DVI -re futja 3500+ cpu és 1giga 667 -es ramra vagy X2 3600+ ,de akkor csak 512mb ram lesz csak és egy erősebb vga-ra már nincs is most pénzem, maradna csak az integrált nV 6100-as. Az Asrock-kal nincs is semmi bajom, most is az van s754-ben és müxik kingül. (
)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- ASRock Z270 Pro4
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Apple TV eladó
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest